Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor (1)

Prezentată de @Cetăţean şi @Băşcăliosul, bărbierii din Politeia.

Mottor! Film alb-negru cu cântec, turnat cu camera ascunsă:  „Botezul pensiilor de cumetrie, scufundate şi scăldate în cristelniţa parohiei CCR, umplută cu magistratura de bulibăşeală albă-neagră

După vizionarea botezului filmat, vă invităm la tăierea moţului pe viu. Felicitările şi petrecerea darului vor avea loc la sediul blogului Politeia.

1. Mai întâi a fost asumarea tăierii prin asomare manierată.

Guvernul Boc s-a prezentat în Parlament cu legea de tăiere recalculată a pensiilor speciale, nr 119/2010. Inspirat din Codul manierelor elegante, şi-a asumat tăierea prin asomare, dar ICCJ – Înalta curte a raiului pe Pământ, cu intrarea pe poarta CSM, larg deschisă – a reacţionat. Neagră de robă şi mânie proletară, ICCJ a depus la Parohia CCR o cerere de botezare în taină a neprihănitelor pensii, născute din independenţă şi dragoste de lege la maternitatea cu autoservire de la bugetul de stat  „Înălţarea parveniţilor”.

Soborul Parohiei CCR a stabilit data botezului, 25 iunie 2010, când am turnat şi noi, cu camera ascunsă, filmul alb-negru cântat ca la petrecere.

După cum sună şi procedura, Taina Botezului s-a desfăşurat pe ascuns, iar în jurul unei mese, de lângă cristelniţa albă-neagră, au fost aduse şi adunate toate pensiile speciale, de toate culorile: militare, poliţieneşti, din Curtea de Conturi, parlamentare ş.a, inclusiv din sistemul judiciar, născute din 1997 încoace, prin completarea legii nr. 92/1992 (de organizare judecătorească) şi după legea 303/2004 (statutul judecătorilor şi procurorilor).

Intrarea la apă a pensiilor în cristelniţă, prin scufundare şi scăldare, a fost pregătită şi explicată cu sfinţenie de întregul sobor, înainte şi după cumetrie, fiecare pe unde a apucat să se exprime, în special cu referire la semnificaţiile culorilor şi scufundărilor, cu sau fără statut botezat constituţional.

Culoarea neagră înseamnă statutut constituţional de judecător sau procuror, evident, în robă neagră, specifică; cu cât deţinătorul odraslei- numită pensie specială sau de serviciu a ocupat efectiv (numai) funcţia de judecător/procuror o perioadă de timp mai lungă şi mai aproape de 25 de ani, cu atât pensia botezată va fi mai neagră; cine a trecut de limita celor 25 de ani- prevăzută de legea naturii pensiei magistraturii- e ca dracu’ de negru-plin de serviciu, deci ar fi firesc ca pensia exemplară să-i fie de bine şi complet neagră, ca negura vremurilor.

Culoarea albă, evident, înseamnă că nu-i neagră, fiindcă n-are de-a face cu statutul constituţional de judecător sau procuror. Asortată la nuanţa de spital, alb 10, pensia de serviciu albit este mai slăbită de putere, provine dintr-un mediu mai ostil şi infect, cu  probleme congenitale, trecute pe la incubator sau reanimare pentru resuscitare. Culoarea palidă spre alb ca varul denotă o maternitate -mai de Doamne ajută!- de unde provin robul şi roaba fără robă, aduşi la botez deja aproape leşinaţi, înainte de a fi băgaţi la apă în joaca de-a salvamarul cu cântec.

Scufundarea sau afundarea, potrivit traducerii creştine, semnifică moartea pentru viaţa în păcat prin îngroparea în mormântul Mântuitorului, deci ar fi de preferat ca legea lui Arhimede să nu se ţină de glume în timpul numărării  scufundărilor; scoaterea din apă înseamnă învierea împreună cu Domnul, de unde vine probabil şi soarta pensiei speciale, lăsată în plata Domnului de la bugetul de stat.

2. Incepe distracţia cu selecţia naturală, botezată.

Astea fiind zise, începe precumetria cu botezul sutelor de mii de pensii speciale, curăţirea spirituală în apa sfinţită, încercarea de salvare a sufletelor, inclusiv a celor părinteşti, fiindcă pensiile speciale n-au fost aduse pe lume şi la botez doar datorită matenităţii ci au şi o serioasă problemă de patenitate.

În prima fază au fost băgate la apă şi ţinute la fund, în cristelniţă, pensiile de stat şi de serviciu militar, poliţienesc, de conturi, de parlamentar şi altele care n-aveau nimic comun cu negrul de la statutul constituţional amintit. Scufundătorii le-au ţinut afundate cu grijă… mai mult timp decât le-a permis constituţia pensiilor leşinate şi, când să le scoată din primul contact umed, stupoare în rândul naşilor şi părinţilor lor! Toate erau inerte şi albe ca varul. Soborul CCR era atât de sigur că şi-a făcut  bine treaba, încât n-a mai schiţat niciun gest de chemare la resuscitare, darămite să mai încerce a doua afundare. Kaputt! S-au mântuit de nu s-au mai văzut. Vorba cântecului: „Cine are noroc, are, cine-i alb spre palid, n-are”. Sufletele părinteşti şi naşii albiturilor au început să părăsească incinta parohială, bombănind printre dinţi câte ceva despre maternitate, cu ochii spre cerul aducător de inspiraţie la pronunţarea inflaţiei de ţinte.

Un parlamentar, prezent la reuniune printr-o minune dumnezeiască, cu ochii umezi, nu s-a mai abţinut şi a optat pentru o întrebare lămuritoare: „Ce putere divină ne-a secat leacul de acumulare, Sfinţia voastră?”. Din sobor, o voce tandră îi răspunde: „Boc v-a făcut-o, da’ divină e Băsescu”.

Altul, pornit în pas de defilare, cât pe ce să scoată arma din dotare, s-a răstit la soborişti: Cum a fost posibil acest înec de genocid? Credeam că sângele apă nu se face”. O voce împăciuitoare din sobor, dar sigură de verdict, i-a zis-o promt: „Domnul Legiuitor a dat, domnul legiuitor a luat”

3.  Mare e grădina Ta, Doamne!

La următoarea strigare, din fundul curţii parohiale se aude o voce, ca din înaltul cerului. După schimbarea la faţă şi tonul melodios, era un preafericit din sobor: „Să vină la mine pensiile magistraturii!Acum veţi vedea cum arată negru complet, ca nou-născut din statut constituţional”.  S-a format o coadă ceuşistă de invidiat, naşii se buluceau să-şi dea în primire exemplarele rare, ca pe bandă, pentru marea scăldare din cristelniţa albă-neagră.

Preafericitul apucă primul exemplar promiţător, îl scaldă în trei repezeli, ca gâsca din lac în diplome şi neo-doctorat,  dar, după ce scoate odrasla în văzul lumii, cu credinţa că va face întuneric în jur şi o vor căuta cu lumânarea, toţi ocupanţii locaşului de cult constituţional au făcut ochii cât cepele de import, câteva cruci până pe după urechi, ca apoi să se apuce cu mâinile de cap şi cu pcicioarele de mătănii nestăpânite.

„Aşa ceva nu există. Ce-i arătarea asta, preafericitule?” întrebă apropdul Păduche, unul mai săritor, de lăngă uşă.

Noi recunoaştem că am mai văzut, într-un banc, o mamă cu doi gemeni, unul alb şi unul negru, dar aşa ceva nici acum nu credem ce-am firmat pe ascuns. Monstruoasa arătare nu era nici albă, nici neagră, nici gri, nici mulatră; pur şi simplu era jumate neagră ca tăciunele, jumate albă ca varul; aşa se vedea  din spate; din faţă era viceversa, jumate albă, jumate neagră.

„Ptiu, drace bălţat! ” exclamă o credincioasă din sobor, înainte să se pornească spre preafericitul constituţionalist de pomină. Cum ajunge la el, îi înşfacă arătarea din mână şi se repede cu ea spre cristelniţă, gata să-i facă felul în a patra scufundătură decisivă. În ajutorul preafericitului au sărit 4 soborişti de breaslă, unul cu un ciocan judecătoresc în mână, ceilalţi cu iuţeală de mâini şi nebăgare de seamă, uniţi în cuget şi porniri, au recuperat la timp monstruleţul şi au început să-l ungă cu toate alifiile. Preafericitul smulge ciocanul de lemn din mâna coechipierului majoritar şi, dintr-o lovitură fericită în cristelniţă, declară primul exemplar botezat ca lumea: „Merge şi-aşa, amin!”

Al doilea exemplar a ieşit cu mâinile şi picioarele negre, în rest alb. A fost soluţionat la fel, prin scăldare la repezeală, ungere cu alifii. Procedura de taină  a mers ca unsă până la ultima picătură sfinţită, în timp ce partea minoritară din sobor a întors privirile pe unde se vedea cu ochii, ca să evite producţia de monstruleţi bicolori alb-negri şi neterminaţi, de teamă să nu-i viseze mai târziu.

4. De la botez n-a lipsit nici negrul sub unghie.

Cei din partea majoritară a soborui au încheiat procedura în pripă, cu aceeaşi bulibăşeală albă-neagră şi nelipsitul „Merge şi-aşa, amin!”. Au trecut peste exorcismele cu trei rugăciuni, apoi, în loc să-i întrebe pe naşi dacă se leapădă de Satana, cântau singuri, în jurul cristelniţei: „Lepăda-m-aş, da’ n-am cui”. Noi, însă, bărbierii din Politeia, credem că avem cui şi din acest motiv ne-am propus să vi-l arătăm în continuare, aşa cum funcţionează după principiul „cui pe cui se scoate!”. Pentru început, ca să nu credeţi că glumim pe-aici, luăm în prim-planul filmului de la botez două exemplare de arătări montruoase în detalii:

a) Pozdîrcă Monica Dana, judecator la Judecatoria Tg. Mures. HCSM 2009/12.11.2009

– Virsta de pensionare: 48 ani.

– Vechimea în magistratură = 25 ani si 2 luni, din care, judecător 2 ani si 2 luni (numire D804/31.08.2007 ; eliberare D1838/01.12.2009) şi avocat ( 23 ani).

-Perioada fără legătură cu statutul constituţional de judecător: 23 ani (91,4%)

b) Rădulea Icoana, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita, delegat în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bozovici. HCSM nr. 1067/10.09.2009

Virsta de pensionare = 56 de ani si 2 luni ;

Vechimea în magistratură = 28 ani si 5 luni, din care procuror  1 an şi o lună (decret numire D431/18.04.2007, decret eliberare D1314/19.08.2009 ), consilier juridic (6 ani şi 7 luni), avocat  20 ani şi 9 luni ;

Perioada fără legătură cu statut constit. de procuror: 27 ani şi 4 luni (96,2%).

Prima arătare are negru doar pe-o mână… până la cot (8,6%), iar a doua lungul nasului cât negru sub unghie (3,8%).

Atenţie! Pe lângă pensia de serviciu, smulsă prin asimilarea a ceea ce are avocatura cu magistratura, precum impostura cu Prefectura, ambele exemplare mai beneficiază separat de câte o pensie de avocat. Ambele categorii de pensii (specială şi de avocat)  sunt obţinute pentru aceleaşi perioade – suprapuse, luate alternativ şi răplătite simultan- în care au practicat avocatura, recompensată separat prin altă pesie în acelasi timp (ca vechime şi stagiu de cotizare, nu la fondul public de asigurări ci la Casa de Asigurare a Avocaţilor, prin care  se plătesc pensiile de avocat), în baza OUG nr 221/2000 aprobată prin legea 452/2001. În acest sistem, vârsta de pensionare este mai nefavorabilă (în principiu, 60 ani femei şi 65 ani bărbaţi, la fel ca în legea comună a pensiilor nr. 19/2000), aşa încât tentaţia pensiei de serviciu din magistratură, cu cioara vopsită în statut cât negru sub ghiare, este o afacere magistrală prin suprapunere şi cumulare.

Cu 1-2 ani de trecere hoţească prin funcţia de judecător sau procuror, se procedează la o asimilare cu jaful din banul public pe perioadele în care avocatul sau consilierul juridic, cum am arătat concret , a prestat o altă activitate, nu de judeător sau procuror. Sunt foarte multe astfel de funcţii asimilate cu magistratura gonflabilă,  expandabila şi încolonată în spatelor celor învestiţi în funcţiile legate strict de statutul în discuţie.

Toate aceste asimilări, în fapt şi în drept, sunt complet străine de statutul constituţional al judecătorilor/procurorilor, invocat de CCR în decizia 873/2010, prin care a apărarat conservarea pensiilor speciale ale procurorilor şi judecătorilor, dar astfel s-au strecurat tot felul de  orice alte pensii gonflate de serviciu… inexistent. O perioadă de recompensare prin pensie specială- dar ruptă de noţiunea timpului definitoriu- nu-i decât o scamatorie de bâlci, într-o bulibăşeală mai uşor de soluţionat cu descernământ prin strămutarea cauzei la un stabor.

5. Predescu Ioan Botezătorul şi soborul lui de bulibăşeală.

S-a scris negru pe alb ce a declarat preafericitul botezător despre importanţa decisivă a statutului constituţional, dobândit de judecători şi procurori:

Între magistraţi şi ceilalţi este o diferenţă fundamentală: ei au statut constituţional, iar ceilalţi au statut legal. Când ai statut legal, înfiinţat prin lege, fie ea chiar şi organică, poţi umbla la el oricând” şi „Când este statut constituţional, nu poţi nici adăuga, nici completa, nici modifica, nici desfiinţa prin lege pentru că e prevăzut în Constituţie” (aici)

Cu alte cuvinte, „Domnul Legiuitor a dat, domnul legiuitor va lua”, când  intervine acolo unde are o asemenea libertate, fără să nesocotească normele constituţionale. În cazul pensiilor magistraţilor, a-i atinge pe cei cu statutul în plop şi scăpaţi la grămadă nu ar aduce nicio atingere prevederilor art. 124 şi 125 din constituţie în cazul judecătorilor (respectiv art. 132 alin 2, pt procurori).

Exact aşa ceva propunem noi aici, repectând atât statutul judecătorilor şi procurorilor, cât şi condiţiile deciziei nr. 873/2010, în aşa fel încât să se poată proceda la tăierea moţului pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

In lumina deciziei nr.873/2010 a Curţii Constitutionale, pensia specială este o aberaţie strigătoare la cer, după cum a fost concepută pentru recompensarea corciturilor din magistratură (pentru o anume activitate, ca funcţie şi durată, din  considerente strict legate de un anume statut „înzestrat” cu anumite interdicţii, toate referitoare numai la judecători şi procurori). Vedem acum că de fapt este vorba de recompensarea unor instruşi, prin asimilare în scop de jaf, pe o perioada străină de statutul dobândit şi pentru o cu totul altă perioadă, de regulă mult mai scurtă (cum se poate observa şi din exemplele furnizate). Completarea vechimii minime în magistratură, în vederea atingerii pragului de la uşa pensiei, cu o perioadă de timp (perioadă asimilată) negrevată de statutul constituţional şi de incompatibilităţile şi interdicţiile care-l însoţesc precum îngerul păzitor pe om, nu poate impiedica legiuitorul să intervină pentru a opera tăierea propusă de noi chiar în conformitate cu statutul constituţional invocat de CCR în decizie 873/2010. Ba dimpotriva.

6. Tăierea moţului pensiei speciale a magistratului tuns, ras şi frezat.

După datina creştină, botezul se cuvine să fie urmat de procedura tăierii moţului pensiei de serviciu, cu respectarea obiceiului casei parohiale, consfinţit prin decizia nr. 873 din 25 iunie 2010, general obligatorie.

Moţul (M) este un component distributiv -cu vârf şi îndesat- al pensiei speciale (de serviciu, PS), tras de păr -adică de la bugetul de stat, ca dintr-un sac fără fund- drept supliment de îndestulare a tututor parveniţilor în magistratură -indiferent de culoare şi expunere la soare- acordat mult peste nivelul părţii contributive (PC, cuvenită în condiţiile legii pensiilor pământenilor nr.19/2000).

PS = M + PC. În medie, M este de 8 (opt) ori mai mare decât PC. Nimeni nu încearcă, nici noi, să justifice de ce M nu-i de 4, 16 sau de 24 ori mai mare decât PC sau de ce factorul de multiplicare tot creşte, îndopat ca la mă-sa acasă, înainte de Ignat. Ar ieşi o explicaţie atât de rezonabilă, încât n-am mai avea cuvinte… pentru celelalte escrocherii ale magistraturii.

Tăierea moţului se poate produce printr-o mică operaţie estetico-legislativă şi înseamnă, de fapt, eliminarea  pensiei de serviciu. Magistraţii care nu indeplinesc regula de aur a vechimii exclusiv în funcţia de procuror şi/sau judecător ar mai avea de primit doar componenta contributivă a pensiei- ca tot omul, de la bugetul asigurărilor sociale- indiferent dacă PS se află deja în plată sau ar urma să fie acordată viitorilor pensionari din magistratură.

Vom demonstra cum şi de ce metoda noastră de lucru merge brici, în ciuda sau mai ales datorită deciziei CCR  nr. 873 din 25 iunie 2010, prin care -la prima vedere scăldată de cumetrie- au fost salvate pensiile speciale ale magistraturii. Cu tăişul brici de bumerang, acestă decizie  a deschis abia de-acum încolo calea legală şi constituţională pentru tăierea moţului. Operaţia estetică nu era posibilă până la pronunţarea acestei decizii istorice, întrucât anterior au zburdat în toate părţile şi pe toate căile miturile mitomanilor, în susţinerea mitologică a intangibilităţii pensiilor speciale şi aflate în plată. Ambele mituri au fost desfiinţate în timpul botezului, odată cu înecarea pensiilor speciale- aflate în plată- ale militarilor, poliţiştilor, personalului Curţii de Conturi, deputaţi şi senatori ş.a. Cei din urmă s-au trezit într-o groapă comună, de var.

Magistraţii – pe considerentele  salvatoare că aceştia ar avea statut constituţional şi interdicţii cu nemiluita la cumulat averi, pe durată determinată la 25 de ani, de-ţi vine să plângi de mila lor cu „Doamne, miluieşte!”- au scăpat magistral, dar cu cântec, vorba cântului de înviere a curiozităţii: „Dar nu se ştie, nu se ştie până când”.

7. Unde statut constituţional curat nu e, noi ne oferim să vă scotem din ce v-aţi băgat, să vă ştergem şi să vă schimbăm… fără pamperşi.

Statutul constituţional al judecătorilor şi procurorilor s-a născut din sarcină grea, ca la maternitate, în temeiul art. 124 alin 3 („Judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii”), art 125 alin 3, respectiv, art. 132 alin 2 din constituţie  („Funcţia de judecător/procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”). Judecătorii şi procurorii au statut de independenţi şi persecutaţi de soartă, dar totul se leagă organic, prin cordonul ombilical, de durata de 25 de ani, cât se ţine statutul de omul sănătos şi chinuit cu refacerea veniturilor până dincolo de maturitate.

În chinurile facerii pensiilor de serviciu ale judcătorilor şi procurorilor, începând cu anul 1997 (pensii inventate prin completarea legii 92/1992 de organizare judecătorească), au apărut diverse explicaţii ale supliciului ombilical de durata determinată magistral, referitor la cuantumul PS: „reprezintă o compensaţie pentru situaţiile dificile în care au lucrat aceste persoane” (dec. nr. 20/2000) Vorba cantecului de petrecere cu Tudor Gheorghe: „Of, ce dor, ce chin, ce jale, pe la poarta dumitale!”

8. Unde se află escrocheria cu statutul? În poarta magistraturii.

Statutul constituţional al judecătorilor şi procurorilor se regăseşte strict în perioada de timp cât o persoană exercită NUMAI funcţia de judecător/pocuror, din momentul numirii prin decret (în temeiul prevederilor constituţiei din 1991, apoi după revizuirea din 2003) şi până la eliberare din funcţie tot prin decret, la propunerea CSM. Statutul constituţional al judecătorilor şi procurorilor, invocat cu atâta ardoare de CCR în deciziile sale, nu are nicio raţiune să se răsfrângă asupra întregii magistraturi şi să legitimeze o umplutură de asimilaţi… de corcitură în magistrafură. Astfel se încearcă doar să se justifice hoţeşte existenţa şi pensiile speciale ale celor parveniţi prin largul „concurs” al CSM (Poarta raiului magistraturii, deschisă larg şi dezinteresat, mereu justificată cu pretexte), şi care aduc cu ei în cadrul vechimii de statut constituţional, o perioadă  când au ocupat  cu totul alte funcţii, nicidecum cele de judecători sau procurori.

9.  Concret, propunem completarea art. 1 din legea 119/2010.

a) Art. 1 din legea 119/2010 se completeaza cu litera x sau xxx (Art.1: „Pe data intrării în vigoare a prezentei legi, următoarele categorii de pensii stabilite pe baza legislaţiei anterioare devin pensii în înţelesul Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare) astfel:

x) pensiile de serviciu ale judecătorilor şi  procurorilor care nu indeplinesc condiţia vechimii de 25 de ani, realizată numai prin exercitarea efectivă a acestor funcţii, continuu sau cumulate, din perioada sau perioadele pentru care au fost numiţi după intrarea în vigoare a Constituţiei României din 1991.

b) Poate vrea cineva şi menţionarea expresă a „statutului constituţional”.

xxx) pensiile de serviciu ale judecătorilor şi  procurorilor care nu indeplinesc condiţia vechimii de 25 de ani, realizată numai prin exercitarea efectivă a acestor funcţii, continuu sau cumulate, din perioada sau perioadele în care au dobândit statutul constituţional, prin numire după intrarea în vigoare a Constituţiei României din 1991.

Notă: Operaţiunea estetico-demoţată prin tuns, ras şi frezat va fi reflectată mai relevant şi explicit pe parcurs. Pentru reuşita demersului suntem dispuşi să prezentăm şi un studiu… de f(r)ezabilitate.  🙂

10. Motivarea demersului nostru.

Ne-ar plăcea ca suma economisită de la bugetul de stat, prin colectarea miilor de moţuri tăiate, să ajungă (direct sau indirect) la aziluri de bătrâni, rămaşi singuri, uitaţi sau abandonaţi de familie.

Nu se ştie, poate într-o bună zi ne iese şi nouă ceva din afacerea asta. Vorba părintelui pentru părinţi, cu gândul la ziua de mâine:

Poartă-te frumos cu copiii tăi! Ei îţi vor alege azilul. 🙂

Written by Theophyle

12/08/2010 la 7:56 pm

317 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Buna seara!

    Ii ramasesem dator lui Nicole aseara cu o torpila. Draga Nicole, poftim, din partea barbierilor, torpila promisa! 🙂

    Cetatean

    12/08/2010 at 7:58 pm

    • Multumesc pentru postare 🙂

      Theophyle

      12/08/2010 at 8:04 pm

      • Noi, pentru gazduire! 🙂

        Cetatean

        12/08/2010 at 8:06 pm

        • Da! Mi-a placut !
          Daca erau mai multe puteam spune ca miau placut 😆

          raduhumor

          13/08/2010 at 8:47 am

  2. Salut pe toata lumea 🙂
    Postarea de astazi va ramane pe prima pagina pana maine la pranz! Va invit sa o cititi cu atentie. Mult timp si efort au fost necesare pentru realizarea ei! Multumesc 🙂

    Theophyle

    12/08/2010 at 8:03 pm

  3. Ai si un mail de la mine, draga Theophyle!

    Cetatean

    12/08/2010 at 8:07 pm

    • Ti-am raspuns prietene 🙂

      Theophyle

      12/08/2010 at 8:16 pm

  4. Theophyle, prieteni, salut!
    Felicitari pentru perseverenta si pentru consistenta postarilor si comentariilor!

    Bascaliosul, „f(r)ezabilă miscare” 😆 incurajatoare operatiune!
    Cand ma gandesc la cate barbi ar trebui rase… 🙄

    noradamian

    12/08/2010 at 8:16 pm

    • nora servus 🙂
      faca baietii treaba 🙂

      Theophyle

      12/08/2010 at 8:17 pm

    • Salutare, salutare!
      Nora,
      Lucrăm mai eficient la două mâini. Împreună cu @Cetăţean am adoptat săpuneala ca fază decisivă; asigură mai mult de jumătate din reuşita operaţiei estetice.
      Apoi îi luăm mai direct… de-a fir a păr.

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 8:33 pm

      • Băşcăliosule salut 🙂
        multumesc mult pentru postare!

        Theophyle

        12/08/2010 at 8:37 pm

        • Salut, Theophyle!
          Mă determini să mă repet. 🙂

          Băşcăliosul

          12/08/2010 at 8:52 pm

  5. Fiilor, sa fie primit !
    Da` cum ramane cu „datu` de grinda” ?
    Ca daca ma lasati pe mine, nu scapa unu` ! 😆

    Tzepelica

    12/08/2010 at 8:16 pm

    • Ar fi bine-rau timi 😆

      Theophyle

      12/08/2010 at 8:18 pm

    • M-as baga si io la un fault sub centura, dar depinde de arbitru , nu ?
      Cat e spaga la arbitru ca sa inchida ochii la o epilare definitiva ??? 😯

      luminita

      12/08/2010 at 8:37 pm

  6. Buna seara din nou. Am citit cu mare atentie si ce pot spune: mare bulibaseala in creierele motatilor cu robe. Iar operatia asta de tundere trebuie dusa la capat si cat mai grabnic cu putinta. Si ma gandesc ca ar trebui sa se uite cineva si pe dosarele respectivilor ptr ca nu ma indoiesc ca sunt destule hahalere care taie frunza la caini de pomana cu salarii uriase sau in incompetenta lor dau solutii complet aiuritoare.

    clemycali

    12/08/2010 at 8:27 pm

  7. Tzepelica, e destul taierea motului. Nu e nevoie de grinda. Oricum, fara mot, e ca si cum le-ar fi cazut grinda in cap :mrgreen:

    Cetatean

    12/08/2010 at 8:27 pm

  8. Clemy, vrei sa iti spun cum decurge un interviu la CSM pentru ca un avocat sa devina judecator?

    Anton Pandrea: “De 10 ani avocat. Ce ati fost inainte?”
    Petru Ramona Miruna: “Traducator la SC Avioane Craiova.”

    Anton Pandrea: “12 ani ati fost procuror, de 14 ani avocat. De ce ati plecat din procuratura?”
    Dancau Ileana-Maria: “Copilul meu incepea scoala si am socotit ca o sa ma pot ocupa mai mult timp de el.”

    Dan Chiujdea: “Cand poate fi sanctionat un procuror?”
    Paraschivescu Angelica: “Cand s-a inceput urmarirea penala.”
    Dan Chiujdea: “Mai ganditi-va.”
    Paraschivescu Angelica: “Cand s-a pus in miscare actiunea penala. Daca este iresponsabil.”

    Dan Chiujdea: “Ce intelegeti prin faptul ca un procuror se bucura de stabilitate in functie?”
    Bardan Erica Petronela: “Solutioneaza cauza asa cum crede de cuviinta. Are siguranta locului de munca.”

    Cetatean

    12/08/2010 at 8:33 pm

    • Am ramas fara cuvinte.

      clemycali

      12/08/2010 at 8:40 pm

  9. Cetatean
    si
    Bascaliosul ,
    salut si de trei ori bravo !

    luminita

    12/08/2010 at 8:34 pm

  10. Luminita, salut! 🙂

    Multumim!

    Cetatean

    12/08/2010 at 8:35 pm

  11. Am pricipit cum stau trebile. Dar tot ma intreb ce ar putea face Basescu – va rog, nu sariti, intreb foarte serios – pentru a indrepta trebile dinauntru Justitiei?
    Poate sa faca ceva, are puterea si , cumva, nu vrea?
    Da, e vorba de taierea moţului. Poate Basescu si nu vrea?
    Pentru ca trebuie sa gindim si asa: nu vrea.

    victor L

    12/08/2010 at 8:41 pm

  12. Sym

    Îmi face plăcere să intru în polemică cu tine.
    Deşi îţi apreciez de fiecare dată intervenţiile, de data aceasta nu pot fi de acord cu tine.

    Aparent, ai dreptate. Şi mulţi ţi-au dat-o. Totuşi, la o privire mai atentă argumentele tale nu sunt atât de întemeiate şi consistente.

    Spui:
    „Cel mai grav, ca președinte, îi lipsește abilitatea de a forma majorități reformiste”.

    Pur şi simplu este o afirmaţie nesustenabilă. Cu cine ar putea să facă o „majoritate reformistă”?
    Ştii foarte bine că PNL exclude orice colaborare cu Băsescu.
    Totuşi, tu de aici tragi concluzia că el ar fi lipsit de abilitate. Ciudat!

    „Nu este un diplomat, nu are persuasiune, nu-i convinge pe ceilalți, ci dă ordine și sentințe”.

    Adică, nu Patriciu, Iliescu şi Voiculescu sunt opaci, ci Băsescu nu e suficient de diplomat, că nu-i poate convinge.

    „Cred că suntem de acord că reforma Constituțională e moartă din fașă, că reforma justiției a fost un eșec (ICCJ-ul și CSM-ul sunt o cloacă, magistrații încalcă legea din greu, sentințele sunt aleatoare, România pierde record la CEDO), reforma electorală este de asemenea un eșec…”

    Şi Băsescu e responsabil pentru moartea reformei constituţionale şi a justiţiei?
    El le iniţiază, le stimulează, le susţine, ce ar putea să facă mai mult?
    De el depinde activarea comisiei de revizuire a constituţiei, de pildă?
    El organizează alegerile în CSM, el conduce ÎCCJ?

    În general, îi reproşezi ceea ce nu nu fac alţii, adică aproape totul.

    M-au contrariat şi câteva afirmaţii de astăzi.
    „Nu va fi nicio suspendare, președintele nu încalcă Constituția iar Parlamentul nu poate folosi procedura suspendării ca pe o cenzură politică, așa ceva ar fi neconstituțional și nu mă îndoiesc că în actuala componență CCR-ul va anula orice încercare de suspendare pe motive politice.”

    Chiar crezi că VPV pun vreun preţ pe avizul consultativ al CC? Nu i-ai auzit pe Antonescu şi Ponta cât de serios iau în calcl scenariul suspendării?
    I-ai auzit vorbind despre încălcarea constituţiei?

    „T. Băsescu are în genere intențiile bune, dar nu are răspunsurile și deci nici rezultatele pentru că îi lipsesc instrumentele de lucru, chestiune de care este nemijlocit responsabil, în opinia mea”.

    Cum spuneam, îl faci în mod abuziv şi indinstinct responsabil.

    Dar nu mă aşteptam să invoci ca probă a ipocriziei lui asta:
    „Păi când a spus emfatic că-și dă demisia în 5 minute, cum a fost?”

    gabhry_el

    12/08/2010 at 8:41 pm

    • scuze pentru off topic

      p.s. Am primit, Theophyle. Merci.
      Sunt indicii serioase, dar şi rezerve la fel: surse ca Gardianul, consilieri PSD.
      Mă rog, n-am susţinut că Videanu e un impecabil.
      Şi, repet, nici eu n-aş vrea să-l mai văd la conducerea ţării.

      gabhry_el

      12/08/2010 at 8:56 pm

      • Gaby, am documentele prietene de la administratiile financiare respective.

        Theophyle

        12/08/2010 at 9:03 pm

        • Le vreau si eu! 🙂

          Cetatean

          12/08/2010 at 9:04 pm

        • ok
          am văzut că era pomenit şi Gardianul
          de aia am avut rezerve

          gabhry_el

          12/08/2010 at 10:15 pm

          • hai spune-mi ca nu ai stiut ca ultimul act de guvernare a lui A. Nastase a fost cesionarea unor carire de marmora individului respectiv si ca Patriciu nu i-ar fi facilitat niste afaceri asemanatoare la fratii bostri kazahi 😦

            Theophyle

            12/08/2010 at 10:18 pm

            • ba da, ştiam că a primit licenţa pe ultima sută a Guvernării Năstase

              şi am impresia că i-a dat-o după ce a pierdut prezidenţialele
              deci, i-a dat-o ca să-i rămînă Videanu recunoscător lui
              că Videanu, din moment ce câştigaseră alegerile, oricum câştiga licenţa
              dar uite că-i este recunoscător lui Năstase

              gabhry_el

              12/08/2010 at 11:01 pm

              • Mai omule cum putea sa faca asta cand el si-a dat demisia pentru a candida la Prezidentiale si la pus pe ala cu B, nu-mi amintesc cum l-au chemat.I-a dat concesiunea o luna jumate inainte de prezidentiale.

                Am chef sa dau dracu blogul asta si sa-mi bag picoarele in toata situatia asta. SUNTEM TRASI PE SFOARA DE NISTE BANDITI!

                gabhry_el, voi chiar sunteti orbi sau va mintiti pe voi!

                Theophyle

                12/08/2010 at 11:07 pm

              • dar n-am spus nici o clipă că ar fi în regulă (oricare a fost cronologia faptelor)
                rezultatul: plecăciunea în faţa lui Nasty când a dat mâna cu el

                am spus eu vreodată că Videanu ar trebui să rămână în Guvern?
                nu-nţeleg de ce mă acuzi de orbire sau că m-aş minţi…

                gabhry_el

                13/08/2010 at 11:34 am

  13. gabi,
    spune-mi sincer si fara ascunzisuri,
    ai incercat si proba cu picioarele in ligheanul cu apa rece ?

    luminita

    12/08/2010 at 8:50 pm

    • lumi
      nu e nevoie să fii sarcastică
      ţii neapărat să-ţi răspund la fel?

      gabhry_el

      12/08/2010 at 8:57 pm

  14. Buna seara!
    Intreb si eu, cine poate completa legea 119/2010?

    Creanga

    12/08/2010 at 8:55 pm

    • Salut, Creangă!
      În primul rând mizăm pe iniţaitiva guvernului
      Dacă tot se pune de-o moţiune şi se va confrunta oricum cu momentul adevărului, nu vedem prea multe motive să-i lipsească ceva curaj pe asumarea răspunderii; partlamentarii ar fi caraghioşi să protesteze cu altă moţiune (de data asta,provocată de guvern) după ce s-au trezit recent proastăt raşi de pensiile lor speciale; până acum ţipau judecătorii, în frunte cu Mona Pivnicieru, pe motiv de egalitate între puterile statului în privinţa veniturilor; şi-apoi ce justificare simpatică pot avea parlamentarii să nu le placă tăierea moţului?În afară de „demnitatea magistraţilor”, invocată de alde Puţulache, m-ar mira alte motive.

      Legea de modificare/completare a legii 119/2010 mai poate fi iniţiată de parlamentari, dar ar fi de durată.

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 9:07 pm

  15. Victor L, salut!

    Nu Basescu poate taia motul. Motul se taie in Parlament, pentru ca noi propunem completarea art. 1 din legea 119/2010, aia prin care au disparut toate pensiile speciale, in afara de cele ale magistratilor. Completarea unei legi nu se face decit in Parlament.

    Pe legea asta Boc si-a asumat raspunderea si a trecut, cu exceptia articolului care radea pensiile magistratilor, respins de CCR ca fiind neconstitutional. La reintoarcerea legii in Parlament, pentru punerea ei in acord cu decizia 873/2010 a Curtii, parlamentarii au preferat sa inlature de totpunctul litera c), unde era vorba de pensiile magistratilor. Nu s-au obosit sa il regleze fin.

    Noi propunem acum reintroducerea acelui punct c, ca o completare la lege, reformulat pentru a satisface exigentele Curtii . Reintroducerea nu este de competenta lui Basescu ci a Guvernului sau a Parlamentarilor PDL.

    Cetatean

    12/08/2010 at 8:58 pm

    • Bine, bine, ai torpila, ai tinta in vizor dar nu are cine o lansa….

      Creanga

      12/08/2010 at 9:02 pm

      • Ohoho, Creanga, la o asa o torpila, si un orb poate nimeri tinta!

        Cetatean

        12/08/2010 at 9:03 pm

        • Sa vedem a zis orbul
          Si-apoi o rade si ciobul
          Judecator cu motz in frunte
          A luat pensii cam multe
          Si unde mai pui la socoteala
          C-a judecat la plesneala
          Barbierilor, aveti grija la brici!
          Poate-l radeti si pe Ilici

          Creanga

          12/08/2010 at 9:11 pm

  16. Citez din decizia 873/2010:

    „Aşadar, obiecţia de neconstituţionalitate a legii criticate, raportată la principiul independenţei justiţiei este întemeiată şi, prin urmare, Curtea constată că dispoziţiile art.1 lit.c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor – prin care se elimină „pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale” – sunt neconstituţionale”.

    Ei bine, acest art. 1 litera c este astazi reformulat pentru punerea lui in acord cu decizia Curtii.

    Cetatean

    12/08/2010 at 9:02 pm

  17. Bascaliosul,Cetatean sunteti magistrali!

    Si io zic sa li se taie motzul cat mai repede…..azi,maine se duc la scoalaaaa 🙂

    dora

    12/08/2010 at 9:09 pm

  18. Ocazia modificării adecvate a legii 119/2010 a avut-o parlamentul când a „adoptat” textul de la litera „c”, art. 1 la condiţiile deciziei CCR 873/2010, dar ei se grăbeau în vacanţă şi nu avem motive să-i suspectăm de preocuparea lor pentru o lege justă.
    Au ales să elimine textul cu totul, când puteau să adopte soluţia de „valorificare” a statutului constituţional recomandat de CCR într-un mod judicios, aşa cum propunem noi acum.

    Băşcăliosul

    12/08/2010 at 9:13 pm

  19. Seara bună Teofil
    Seara bună ALL

    Felicitări şi mulţumiri pentru Băşcăliosul şi pentru Cetăţean !

    tibi

    12/08/2010 at 9:14 pm

  20. Daca nu v-au socat indeajuns extrasele din sedintele CSM prin care snt introdusi in magistartura corciturile alb-negre avocatesti, inca vreo citeva fragmente:

    Anton Pandrea: “De ce vreti sa intrati in parchet?”
    Stancioiu Adi – Gabriel: “Pentru ca tata a fost 36 de ani procuror, a obtinut de la CSM o diploma. Sotia mea este procuror. Tata este un model pentru mine”

    CSM l-a bagat in magistratura.

    Anton Pandrea: “De ce vreti sa intrati in parchet?”
    Tomoescu Loredana: “Am lucrat ca avocat mai mult pe penal si cred ca as putea sa fac performanta

    Si ea a fost bagata in magistratura.

    Anton Pandrea: “De ce vreti procuror?”
    Paun Violeta Julieta: “Sa lucrez intr-un sistem profesionist.

    Anton Pandrea: “Ati fost 15 ani magistrat. De ce ati plecat?”
    Sandu Neculai: “Am avut un copil paralizat.”
    Anton Pandrea: “De ce vreti sa reveniti?”
    Sandu Neculai: “A murit copilul.”

    [Dumnezeu sa il odihneasca in cetele dreptilor pe cpilas, insa nu merita sa fie folisit pe post de argument pentru intrarea in magistratura de catre tat’su]

    Si sandu Neculai a obtinut calitatea de magistrat.

    Anton Pandrea: “Avocat de 30 de ani. De ce vreti sa intrati in parchet?”Nu mai are cine ma astepta

    Cristian Deliorga: “Ati fost diagnosticat cu o boala foarte grava?”
    Hanc Marius Lucian: “Poate nu este cunoscut ca am facut armata. In 1991 am vrut sa merg la Ministerul de Externe. La 31 de ani mi-am facut stagiul militar. In 1979 am terminat liceul si am picat la facultate si am ajuns la concluzia ca ar fi bine ca niciodata sa nu fac armata pentru schizofrenie paranoica.”

    Si acest individ a primit numirea.

    Dan Chiujdea: “Componenta si competenta Colegiilor de Conducere.”
    Pirscoveanu Corneliu: “Presedinte si vicepresedinte.”
    Dan Chiujdea: “Si competenta Colegiilor de Conducere.”
    Pirscoveanu Corneliu: “Nu stiu

    Si acesta a fost numit.

    Bravo, CSM, la cit mai multi dintre acestia propusi pentru ridicarea nivelului increderii oamenilor in Justitie! Sa ne traiti, Sandei, aveti mina buna!

    Mai jos aveti o lista cu multi asemenatori celor de mai sus:

    http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=8692&_PRID=ag

    P.S. Unii dintre cei din lista poate ca sunt deja la pensie….

    Cetatean

    12/08/2010 at 9:17 pm

    • Eu am ramas socata de la primele motivatii. Dar colectia asta de perle ar trebui popularizata cat mai mult.

      clemycali

      12/08/2010 at 9:29 pm

    • Probabil iau si ceva spaga
      Daca si pe nebuni ii baga
      Judecatorul cu motz
      Este cel mai mare hotz

      Creanga

      12/08/2010 at 9:37 pm

    • CHESTIILE ASTEA, ADICA RASPUNSURILE ASTEA HALUCINANTE SINT CAZURI REALE??????

      PARCA ESTE CEVA GROTESC, UN COSMAR DE RASPUNSURI!

      skorpion

      12/08/2010 at 11:23 pm

  21. ies putin

    Cetatean

    12/08/2010 at 9:20 pm

  22. Mai nene, @Cetatene, @Bascaliosule,

    Va rog frumos, aveti putintica rabdare sa citesc si eu cu atentie ce scrisérati aici. E nebunie mare, frate. Deci, cum spunea un cantec de cand era mama fata, „Te rog, ai rabdare cu mine”…

    nicole

    12/08/2010 at 9:24 pm

  23. Cetatean,
    multumesc.

    Totusi, nu inteleg dece e atit de acuzat Basescu ca nu face aia si aia.

    victor L

    12/08/2010 at 9:26 pm

  24. „Cristian Deliorga: “Ati fost diagnosticat cu o boala foarte grava?”
    Hanc Marius Lucian: “Poate nu este cunoscut ca am facut armata. In 1991 am vrut sa merg la Ministerul de Externe. La 31 de ani mi-am facut stagiul militar. In 1979 am terminat liceul si am picat la facultate si am ajuns la concluzia ca ar fi bine ca niciodata sa nu fac armata pentru schizofrenie paranoica.””

    ??????????????????????????

    nicole

    12/08/2010 at 9:27 pm

    • Si de la 18 ani la 31 i-a trecut schizofrenia paranoica? Incredibil.

      clemycali

      12/08/2010 at 9:30 pm

  25. gaby,

    stii de unde confuzia aproape unanima?Din mitul creat ca un presedinte de stat e un fel de „totum factum”.Separarea puterilor in stat este discutata si acceptata doar in scop propagandistic.

    dora

    12/08/2010 at 9:29 pm

  26. Mai avem în proiect iniţiativă de modificare a constituţiei-prin iniţiativa cetăâenilor, cu str
    ngere de semnături.
    Vrem ca tuturor bărbierilor şi coafezelor să li se interzică prin constituţie să ocupe orice funcţie publică sau să aibă orice altă meserie, în afară de cadru didactic la şcoala de arte şi meserii.
    Din asta vrem să scoatem cel puţin o pensie specială, compensatorie.

    Băşcăliosul

    12/08/2010 at 9:30 pm

  27. Cetatean,

    mai este un hop si inca mare.Legea trebuie adoptata,avizata de CCR si promulgata,nu?

    dora

    12/08/2010 at 9:32 pm

    • Dora,
      Nu trebuie neapărat avizată de CCR, dar poate ajunge la CCR, dacă va contesta cineva legea de modificare/completare. E foarte probabil ca ICCJ să o atace din nou.
      Prin asumarea răspunderii guvernului în faţa parlamentului ar fi cea mai rapidă soluţie.

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 9:38 pm

    • Dora, salut. Primele doua hopuri sunt cele mai grele dupa mine. Promulgarea nu ar trebui sa constituie o problema.

      clemycali

      12/08/2010 at 9:39 pm

  28. citesti si recitesti, si intelegi de ce naiba justitia noastra este orice numai justitie nu este 😦

    Theophyle

    12/08/2010 at 9:42 pm

    • Daca nu ar fi grav declaratiile astea il lasa in urma pe Hasek. Si pun pariu ca astfel de discutii si declaratii, motivatii se gasesc si la Politie, si in MAE si prin toate ministerele si agentiile unde sunt aciuiati de ani de zile cu catel si purcel familii intregi. Asta ete un cancer care macina societatea romaneasca de ani de zile.

      clemycali

      12/08/2010 at 9:45 pm

  29. Eăti cetatean de cetatean
    Iar eu, doar un humuleştean
    Cu Mr B ascuti la brici
    Iara eu fac doar bâlci
    Fiecare cu ce se pricepe
    Acu o să sfarm doua cepe
    Iau si-un boţ de mămăligă
    Şi mă duc la sapaligă
    Barbierilor, felicitări
    Si la mai multe postări!

    Creanga

    12/08/2010 at 9:42 pm

  30. Hanc Lucian este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, din 2007.
    Probabil, în CSM a fost considerat schizofrenic numai pentru Bucureşti, unde a vrut să se transfere în 2008.
    Nici nu ştii peste cine dai într-un parchet sau instanţă. Mai bine, feriţi-vă!

    Băşcăliosul

    12/08/2010 at 9:48 pm

    • In SUA nu ar fi cu putinta asa ceva. Iar daca printr-o minune omul nostru ar fi ajuns judecator, in momentul in care s-ar fi aflat, probabil ca toate deciziile lui ar fifost lovite de nulitate. Schizofrenia paranoida nu se vindeca iar in anumite faze este obligatorie institutionalizarea pacientului. Acum fie avem de-a face cu un diagnostic pus din burta ca sa nu faca bibicul armata, fie omul e nebun cu acte in regula si atunci nu ar trebui sa fie lasat sa fie magistrat. Cazul ar trebui popularizat pe larg.

      clemycali

      12/08/2010 at 9:54 pm

      • Oricum e un individ de mare caracter.
        Dacă şi-a procurat un certificat medical fals, s-a învăţat de tinerel să lucreze curat şi cinstit.

        Băşcăliosul

        12/08/2010 at 10:05 pm

      • e si suficient de imbecil sa recunoasca 🙄

        Theophyle

        12/08/2010 at 10:15 pm

        • 🙂

          Băşcăliosul

          12/08/2010 at 10:19 pm

      • Şi dacă diagnosticul a fost din burtă mi se pare un motiv suficient de bun să nu fie acceptat în procuratură.
        S-a folosit de un document fals ca să scape de armată deci, nu pare să aibă profilul moral corespunzător!

        Doina Popescu

        13/08/2010 at 12:56 am

  31. clemy,servus!

    Cu acest cancer ajuns in faza de metastaza(in justitie ,in primul rand si in alte institutii) trebuie luptat….nu sa despicam firul in zece,ce a mai declarat unul si ce i-a raspuns celalalt.

    Ai dreptate cu „fazele hopului”….la promulgare n-ar fi problema,bineinteles daca ramane proiectul fara modificari majore.

    dora

    12/08/2010 at 10:24 pm

  32. Bascaliosul,

    in acest caz ce sanse sunt sa se nasca odata legea?

    dora

    12/08/2010 at 10:26 pm

    • Dora,
      Guvernul are posibilitatea să-şi ducă la capăt planul început cu legea 119/2010, pentru care şi-a asumat răspunderea, fără să fi fost obstrucţionat de parlament. Legea a fost bine gândită, blocată numai de ICCJ+CCR sub aspectul pensiilor prevăzute la art. 1 litera „c”. Emil Boc a fost frecvent criticat că este constituţionalist şi nu observă când calcă pe constituţie. De ce ar pierde ocazia să demonstreze contrariul? CCR nu a închis toate portiţele de atingere a scopului urmărit de legea iniţiată de guvern. Orice ban economisit de la buget poate deveni mai util decât până acum.

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 10:38 pm

  33. Scuze pentru off-topic, dar chiar trebuie sa cititi:

    http://www.ziuaveche.ro/cultura/povesti-din-presa-post-decembrista-va-mai-aduceti-aminte-domnule-nistorescu

    As fi bucuroasa daca ziaristii care au lucrat cu aceste canalii ar veni sa povesteasca din experienta lor alaturi de ele.

    nicole

    12/08/2010 at 10:26 pm

  34. Nu sint un specialist in drept .
    Daca inteleg bine smecheria sta in a considera ca vechime in magistratura (procuror sau judecator) si perioada cind o persoana a fost simplu avocat .
    Ma intreb , ca nespecialist :
    1 – Care este definitia exacta a magistraturii in Romania ?
    2 – Un grefier , portar sau arhivist la tribunal intra in categoria magistrati, lucrind in acelasi domeniu , respectiv justitia ? 🙂
    3 – Au si ei pensi speciale ?
    4 – Salariul lunar a unui procuror , judecator , este taxat pentru contributii pensie ( CAS) ca salariul unui muncitor , inginer, profesor ?
    PS. Daca am inteles bine , un avocat plateste o contributie pentru pensie la casa avocatilor care va elibera pensia .
    Cum se poate permite in tara minunilor sa ai doua pensi pentru aceiasi perioada de munca ? As intelege daca ai o pensie privata unde ai contribuit voluntar cu bani in ani si ani de zile .
    Mentionez ca eu ca emigrant voi avea o singura pensie de stat . Suma platita de italieni pentru anii lucrati aici se acumuleaza cu suma platita de statul roman pentru anii lucrati in Romania . Se numeste pensie internationala UE si este clar scris ca nu se pot da 2-ua pensi (italiana + romana) , fiecare calculata pe INTREAGA vechime in munca si contributile eferente .
    Ce stat de drept exista in Zimbabwe – Romania ca articolul da dureri de cap ! 🙂
    Felicitari bascaliosul si cetatean pentru efortul depus . Sper sa se vada ceva rezultate ! SPER! 🙂

    Ștefan A.

    12/08/2010 at 10:27 pm

    • Stefan,
      Judecătorii şi procurorii sunt magistraţi tot timpul cât exercită aceste funcţii, pe când reciproca nu este valabilă, adică nu toţi cei care funcţionează în cadrul magistraturii sau în activităţi asimilate în magistratura pot beneficia de PS ca şi cum ar fi fost judecători sau procurori, prin simpla trecere de spoiala prin aceste functii, timp de 1 sau 2 ani, ca în exemplele date de noi.
      Ca să fiu mai explicit, un judecător cu 18 ani vechime efectivă, dacă iese la pensie, nu obţine PS ci numai PC, pe când un consilier juridic cu 22 de ani vechime, mai trece 3 ani printr-o instantă ca judecător de împrumut-ca la fotbal- si în final obţine PS, ca şi cum ar fi fost judecător 25 de ani.
      Ce-i asta? Unde-i statutul lui constituţional, pretins si deplâns de CCR? In numai cei 3 ani ? Dar pt restul de 22, nu a prestat activitatea de judecător, de ce i se cuvine mai mult decat PC (pensia contributivă, normală)? E normal să obţină, ca judecător timp de doar 3 ani, ceea ce nici cel 18 ani de judecătorie nu pote obţine? Ce treabă are consilierul juridic cu stutul constituâional?
      Asimilaţi şi asimilabili în maigstratură pentru smuls pensii speciale pe ultima sută de metri sunt cu nemiluita, atât la număr de categorii cât mai ales la număr de amatori.

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 11:00 pm

  35. Ehei,justitie romana!
    Ne-ai facut tzara de rusine.

    dora

    12/08/2010 at 10:28 pm

  36. Domnu judecator ce-ai la cap?
    Eiii, schizofrenie, un fleac
    N-am intrat la facultate
    Si-n armata au vrut sa ma salte
    Am facut-o pe nebunu
    Ca sa nu trag cu tunu
    Acu vreau sa intru in parchet
    Sa-l lipesc cu aracet
    Nu va temeti, nu-s agresiv
    Dar sunt ca voi, un parsiv
    Hancule esti bine venit
    Un nebun ne-a cam lipsit
    Vai de ea judecata
    Alba neagra ne arata

    Creanga

    12/08/2010 at 10:34 pm

  37. Mai fratilor, am revenit… 🙂

    Cum bine spunea prietenul Bascaliosul, feriti-va in instante de micii sandei paranoici, nu stiti peste cine dati! 🙂

    Stefane, ai pus intrebarile corecte! 🙂

    Cetatean

    12/08/2010 at 10:50 pm

  38. buna seara,

    am aterizat si eu acum…
    cind voi citi trei postari????????????

    😦

    skorpion

    12/08/2010 at 10:50 pm

  39. incepe intii cu asta! 🙂

    Cetatean

    12/08/2010 at 10:53 pm

    • asta si fac dar recuperarea o voi realiza abia poate miine daca nu apar si alte postari intre timp…

      skorpion

      12/08/2010 at 10:56 pm

  40. Interesant ce ar avea de comentat amicul nostru blogger- judecator Danilet Vasilica-Cristi?

    Theophyle

    12/08/2010 at 10:53 pm

  41. Seara buna din nou! De necrezut ce grozavenie de cariere si pensii! Greu de bărbierit asa ceva dar altfel degeaba se mai vorbeste de statul de drept…

    noradamian

    12/08/2010 at 10:54 pm

    • nora, noi suntem in perioada statului de stramb si nu de drept 😯

      Theophyle

      12/08/2010 at 10:56 pm

  42. cind tot auzim de a CSM-ul actual si de la actualii candidati ca „trebuie crescuta calitatea actului Justitiei” si „trebuie imbunatatita imaginea Justitiei:, intelegem de ce CSM-ul angajeaza paranoici si schizofrenici in sistem.

    Cetatean

    12/08/2010 at 10:55 pm

  43. nira, nu e greu deloc, noi chiar am propus formula magica, am dat Guvernului mura in gura.

    Noi lucram gratis pentru binele tarii, n ucerem pensii speciale!

    Cetatean

    12/08/2010 at 10:56 pm

  44. Creanga,buna poezeaua.

    Ce,te poti pune cu nebunii? Astia bantuie ca virusii!

    dora

    12/08/2010 at 10:57 pm

    • O fi buna poezeaua
      Dar B&C au scos maseaua
      Cum care? aia de minte
      Le trage un ras fierbinte

      Creanga

      12/08/2010 at 11:07 pm

  45. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor (1) ” gasiti aici: Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor (1) […]

  46. Mister B,

    ca specialist,da-ne de stire cum evolueaza lucrurile. 🙂

    dora

    12/08/2010 at 10:58 pm

  47. Statul Palma Barba Cot
    Nevasta, sotie, nepot
    Toti motatii au intrat
    Acu-i timpul de frezat
    Zbrrrr, ce le-or sari perciunii
    C-au facut-o pe nebunii
    Au si au, si vai de mine
    Doar intr-un fir se mai tine

    Creanga

    12/08/2010 at 11:01 pm

  48. Articolul asta ma „framinta „.
    La o prima privire , marea „democratie originala” discrimineaza o categorie (pensionatii) in functie de munca depusa ! Magistratii sint exceptia exceptiei .
    Asa cum fiscul discrimineaza cetatenii prin taxare diferita a formei de venit !
    pensie = 1.000 lei , impozit = 0 %
    salar = 1.000 lei , impozit = 16 %
    O astfel de legislatie nu rezista nici 24 de ore in un sistem democratic occidental !
    Ma intreb in plus de ce sistemul pensionistic trebuie sa suporte (pensi speciale ) plati pentru care nu exista acoperire prin contributii .
    De chestia cu schizofrenicul ajuns judecator , nu vorbesc . Zimbabwe e aici , in UE , Est Europa nu in Africa ! 😆

    Ștefan A.

    12/08/2010 at 11:04 pm

  49. creanga, barbierule, ce brici bun ai 😆

    noradamian

    12/08/2010 at 11:05 pm

    • Figaroooo, Figaroooo

      Creanga

      12/08/2010 at 11:09 pm

  50. […] more from the original source: Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor (1) This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

  51. am aterizat si eu 🙂 la subiect; ma feresc de justitie – adica nu vreau sa am de aface cu ea, iar contractele le fac in asa fel incit sa nu fiu nevoit sa ajung la judecati. In plus nu am facut contracte intuitio presonae – nu am facut contracte cu statul, cu suedezi si cu biciclisti.
    altceva:
    Am vazut la Sym ca Basescu e vinovat de genocidul poporului armean – insultind tot poporul armean intepindu-l pe Vosganian.
    Fiecare popor isi merita conducatorii. Sym si Timi il prea merita pe urmatorul 🙂

  52. bascaliosul
    Multumesc de raspuns. Deci exista o discriminare si in rindul magistratilor . Unii cu PC , altii cu PS , altii cu amindoua ! Asta da democratie , tip Zimbabwe . 🙂
    Ma intreb : a fost creata legislatia asta de fostii securisti care in anii 70 trebuiau sa obtina si diploma de drept ? A fost sarcina de servici in securitatea statului dar si pe linie de partid , in acelasi departament ! 😦

    Ștefan A.

    12/08/2010 at 11:09 pm

  53. Băşcăliosul & Cetăţean

    Felicitări pentru postare!

    Cam câţi clienţi ar urma să treacă pe la frizerie?

    gabhry_el

    12/08/2010 at 11:10 pm

    • Salut, Gabrhryel!
      Mulţumim!
      Eşti mai nerăbdător decât o mireasă… înainte să intre în magistratură. 🙂

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 11:20 pm

  54. Gabriel, multumim!

    Numai CSM poate sti, prin mina lor au trecut!

    Cetatean

    12/08/2010 at 11:13 pm

  55. […] afla mai mult: Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor (1) […]

  56. E foarte interesant de urmărit si constatat toate efectele create de încurajarea vânătorilor de pensii speciale -cu practică de scurtă durată în funcţiile de judecător/procuror- asupra sistemului judiciar în ansamblul lui. Un fel de rezidenţiat la bătrâneţe, după ce ai frecat menta pe unde ţi-ai mai găsit un locşor, dar să-l plăteşti înzecit- ca şi cum ar avea experienţă şi activitate specifică statutului constituţional-plin de interdicţii, „stes şi riscuri”- e prea mult.
    Tocmai judecătorii şi procurorii cu activitate ar trebui să aibă un cuvânt de spus. Calitatea actului de justişie în asemenea condiţii ar trebui să-i afecteze şi pe ei, nu să-şi lase cumpărată tăcerea… confortabilă.

    Băşcăliosul

    12/08/2010 at 11:16 pm

  57. Stati ca nu ati vazut tot!

    Va spune ceva numele Nelu Ogarca?

    „Din cele 50 de declaratii rezulta ca cei mai salbatici anchetatori din arestul Rahova erau citiva capitani ale caror nume apar adeseori legate de comiterea unor torturi inchizitoriale. Este vorba despre cpt. Neagu, cpt. Matei, zis „Ciinele”, cpt. Mihaiasa, cpt. Baciu Ion, cpt. Pascale, cpt. Lupu Constantin, cpt. Cocean, cpt. Dragoi. Alti ofiteri pomeniti ca batausi, mai rar, dar la fel de duri, sint: cpt. Mandache, mr.Ogarca, Topologeanu (fost sportiv), cpt. Panduru, cpt. Trifoi, cpt. Carasca”.

    Nelu IOn Ogarca, tortionar ceausit, fost procuror la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Bucuresti.

    Are pensie de magistrat. Si-a echivalat ca vechime in magistratura si perioada cit a torturat oameni, in calitate de ofiter la Militie.

    Cetatean

    12/08/2010 at 11:19 pm

    • Victimele să trăiască, să îl tot plătească!

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 11:21 pm

    • Nu cred ca este singurul. Din pacate.

      clemycali

      12/08/2010 at 11:22 pm

    • Pai atunci cetatene si o gramada de securisti au pensi speciale de magistrat . Cu realitatea descrisa de mine la 11: 09. Poate au reusit sa introduca ca vechime in magistratura si perioada cind erau securisti , cu grade si raspunderi ! 🙂

      Ștefan A.

      12/08/2010 at 11:26 pm

    • eeei, aici chiar as dori o situatie cat mai clara: cati ca acest Ogarca sunt?

      Deci, pan-aici, nenorocitilor, ca suntem satui de jeguri cu chip de om.

      nicole

      12/08/2010 at 11:26 pm

      • Nicole,
        Nu te enerva şi nu-ţi pierde încrederea! Sunt mai mulţi decât destui.

        Băşcăliosul

        12/08/2010 at 11:32 pm

        • @Bascaliosule, nu-mi pierd increderea, dar uneori am si eu dreptul sa obosesc, nu? 🙂

          De unde se pot scoate situatiile statistice referitoare la acesti pensionari inocenti?

          Se cutremura gandul, pe bune!…

          O asemenea asezare pe masa a intregului „sistem”, ar produce o adevarata revolutiune. Trust-me!

          nicole

          12/08/2010 at 11:53 pm

  58. Noapte buna!

    Si maine e o zi. 😆

    dora

    12/08/2010 at 11:21 pm

    • Noapte buna dora.

      clemycali

      12/08/2010 at 11:27 pm

  59. Clemy, pe asta il stiu eu, din intimplare, pe restul numai CSM ii stie.

    „Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei”(art. 133 alin. (1) din Constitutia României, republicata).

    Cetatean

    12/08/2010 at 11:26 pm

    • De asta am spus ca din pacate nu cred ca este un caz singular. Ma gandesc ca poate ar trebui sa pun intr-o postare, daca imi permiti si tu si Theophyle, cazurile astea (cu baiatul cu certificat de ghidus si tortionarul de la Rahova). Trebuie ca noi bloggerii sa facem scandal ptr ca de la presa romaneasca nu putem astepta nimic. Astia nu sunt in stare sa faca anchete ci doar sa faca reportaje cu sufletul la gura de la marginea gropii si de la poarta puscariei.

      clemycali

      12/08/2010 at 11:30 pm

      • clemy, eu nu am nici o putere, Theophyle decide singur ce posteaza.

        Cetatean

        12/08/2010 at 11:42 pm

        • Eu ma gandeam sa reiau subiectul la copac. 🙂

          clemycali

          12/08/2010 at 11:43 pm

      • cum sa nu clemy, ce noi aici facem copyright, cati mai multiu cu atat mai bune 🙂

        Theophyle

        12/08/2010 at 11:57 pm

        • Multam ptr acord. O sa maocup de subiectul asta pe sambata. Merita dezvoltat ptr dumirirea poporului si poate sa trezeste si cineva din presa damboviteana sa puna niste intrebari.

          clemycali

          13/08/2010 at 12:00 am

  60. Excelenta munca, mister B + Cetatean,
    felicitari,

    miine voi relua citirea mai cu atentie!

    a bientot!
    sint rupt de oboseala
    🙂

    skorpion

    12/08/2010 at 11:27 pm

    • noapte buna prietene 😆

      Theophyle

      12/08/2010 at 11:58 pm

  61. skorpi, postarea ramine pina la prinz, ai timp sa citesti si sa te dumiresti 🙂

    Noi raminem prin preajma!

    Cetatean

    12/08/2010 at 11:29 pm

    • voi reveni abia miine seara, atunci voi citi si celelalte doua postari de azi ale lui ThPh…..

      pacat ca uneori o zi nu are si 30-40 de ore!
      🙂

      skorpion

      12/08/2010 at 11:31 pm

  62. @Cetatean,

    De unde citezi pasajele acestea, inclusiv dialogurile de mai sus?

    nicole

    12/08/2010 at 11:30 pm

    • Merci, @Cetatean! 🙂

      Mare om, mare caracter!

      nicole

      12/08/2010 at 11:48 pm

  63. Deci, am citit in liniste si am priceput!

    ESTE CAT SE POATE DE SIMPLU!!!

    Deci, stimati to’arasi, trebuie legiferat de Guvern, ca:

    POATE LUA PENSIE SPECIALA, NUMAI MAGISTRATII (JUDECATORI SAU PROCURORI) CARE AU O VECHIME IN MUNCA DE MAGISTRAT, NEINTRERUPTA SAU CUMULATA, DE 25 DE ANI!

    In baza statutului constitutional si a deciziei nr.873/2010 a Curţii Constitutionale.

    Hahahaha!

    @Cetatean si @Bascaliosul, I-ATI SPART LA NAS!!!

    nicole

    12/08/2010 at 11:44 pm

    • Nicole,
      Dacă umblăm din brici cu ceva mai multă dezinvoltură şi efect, n-ar fi bai tăiatul nasurilor sparte ci cât de surprinsă ai putea să fii la numărat. 🙂

      Băşcăliosul

      12/08/2010 at 11:54 pm

  64. nicole, nu nasul lor ne intereseaza, ci motul! 🙂

    Cetatean

    12/08/2010 at 11:49 pm

  65. incet dar sigur, sa speram ca vom avea putin noroc 🙂

    Theophyle

    12/08/2010 at 11:59 pm

    • Daca as fi Boc, as baga asumarea guvernului pe articolul/legea asta chiar in sesiunea parlamentara extraordinara ce sta sa inceapa.

      Haideti, domnule Boc, ca v-am vazut asta-seara la TVR1. Pareati destul de hotarat in ceea ce spuneati.
      O faceti si p-asta? 🙂

      nicole

      13/08/2010 at 12:04 am

      • Ar trebui dar nu stiu daca se incumeta. Ar insemna sa dea din nou ocazia unei motiuni de cenzura. Mult prea riscant ptr Guvern. Si asa majoritatea este extrem de fragila.

        clemycali

        13/08/2010 at 12:05 am

        • Pai, daca ar fi riscant acum, cum ar fi mai incolo?

          Acum ori niciodata!

          nicole

          13/08/2010 at 12:08 am

        • Clemy,
          Nu văd de ce ar fi mai riscant decât la moţiunea cealaltă;dimpotrivă, parlamentarii n-au motive să reacţioneze cu moţiune pe chestiunea tăierii moţului, s-ar face de băşcălie; nici la legea întreagă,asumată, n-au atacat.

          Băşcăliosul

          13/08/2010 at 12:19 am

          • Adevarat. La asta nu m-am gandit. Acum depinde de Boc.

            clemycali

            13/08/2010 at 12:22 am

  66. @Bascaliosule, ti-am raspuns mai sus, la 11:53!

    nicole

    13/08/2010 at 12:06 am

    • Nicole,
      Am citit. Răspunsul l-a zis @Cetăţean; numai dracu’ sau CSM ştie. (n-am scris „ştiu” 🙂 )

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 12:12 am

  67. important e sa adopte articolul, nu cum. si asa l-au primit de-a gata!

    Cetatean

    13/08/2010 at 12:09 am

  68. @Băşcăliosul

    Foarte interesant materialul!

    @gabhry_el

    Ce pot să spun, relativ pe scurt, despre „majoritățile reformiste” sunt două lucruri:

    (1) PNL nu este exclusiv Patriciu, Antonescu, Fenechiu, Rușanu, Orban și o mână de alte canalii foarte vizibile. O parte din baza parlamentară nu e foarte diferită de PDL. O mică parte din lideri chiar ar fi fost deschiși la dialog.

    Oricum, ei nu trebuiau radicalizați, chiar cu admiterea unor compromisuri. Sunt multe de spus aici. Politica trebuie să însemne puncte comune și proiecte comune, chiar și atunci când diferendele sunt mari, mai ales dacă n-ai majoritate solidă. Altfel nu poți să transformi ideile tale în politici publice. Alternativa este războiul steril și stagnarea – cam seamănă cu realitatea, nu? Cu siguranța că sunt proiecte pe care puteau colabora, dar cum să colaborezi când ți-ai jurat fatwa și conflictul e total? Acum nu se pot pune de acord să aprindă un bec.

    (2) Unificarea PD cu PLD a produs electoral procentul PD-ului, renunțându-se astfel absolut inutil la culoarul liberal, la posibilitatea izolării „petro-liberalilor” lui Patriciu într-un partid-fantomă, la posibilitatea închegării unei majorități parlamentare prietenoase proiectelor președintelui format din cele două partide, totul dintr-un calcul politic prost și o ambiție deșartă a „unificării dreptei” care, paradoxal, nici măcar nu a produs un partid autentic de dreapta. Costuri enorme, niciun câștig.

    Când în sfârșit ai un partid care din prima captează atenția tinerilor și ia un procent excelent, un partid numai bun pentru intelectuali, îl distrugi și îi marginalizezi pe aceștia într-un PDL, unde sunt ignorați și iată, criticați chiar de Băsescu, ceea ce e culmea!

    Mare om de stat? Eu zic că e un om care din temperament necontrolat și calcul politic prost, meschin, și-a auto-torpilat orice șansă de a obține o majoritate reformistă.

    Cu actuala însăilare parlamentară nu se va face mai nimic. Se clatină ca frunza lui Udrea. Vestea proastă e că mai stabilă de atât nici nu va fi vreodată, ba din contră.

    Realitatea este că T. Băsescu nu va avea o majoritate parlamentară puternică și prietenoasă niciodată în președenția sa, și este principalul vinovat pentru această stare de fapt. S-a torpilat singur.

    Niciuna din manevrele, discursurile și victimizările sale nu-l vor ajuta să treacă de asta, și lipsa majorității parlamentare va fi sfârșitul intențiilor lui și „reformei statului”. M-a pufnit râsul când l-am auzit pe Lăzăroiu spunând că vor încerca reforma constituțională în 2012. Nici ei nu mai cred asta.

    Va trebui un alt tip de politician pentru a trece la proiecte serioase de modernizare. După părerea mea, trebuie să treacă un ciclu electoral după încheierea actualului, pentru că ăsta e pierdut, iar următorul va aparține PSD + PRM + Dan Diaconescu + . După ce lumea va vedea că nici ceilalți nu sunt soluția și că nu există soluții-miracol, va fi din nou terenul fertil.

    sym

    13/08/2010 at 2:25 am

  69. „dar cum să colaborezi când ți-ai jurat fatwa și conflictul e total?”
    şi cine a jurat război de exterminare?
    cine a invitat tot timpul PNL la guvnernare?
    mă rog, tu tragi alte concluzii: Băse nu e suficient de flexibil 🙂

    o ţii langa cu majoritate reformistă, fără să spui cum, cu cine etc.
    ignori faptele, evenimentele cu multă lejeritate, nu fără a le pune însă în cârca lui Băsescu: „e principalul vinovat”

    ok, am ajuns într-un punct mort
    pur şi simplu ne situăm pe poziţii ireconciliabile: tu îl vezi pe Băsescu principalul vinovat
    eu îi văd în conducătorii PSD şi PNL

    însă spre deosebire de tine, eu îţi pot arăta că PSD şi PNL s-au opus tot timpul şi cu toate forţele oricărei minime reforme a statului
    aşa că n-ai dreptate să-l scoţi pe Băsescu principalul vinovat

    gabhry_el

    13/08/2010 at 2:41 am

    • spui:
      „Va trebui un alt tip de politician pentru a trece la proiecte serioase de modernizare.”
      când?
      după „următorul va aparține PSD + PRM + Dan Diaconescu +”

      chiar crezi că va exista modernizare după ciclul de mai sus?
      după ce PNL se va erija în partidul dreptei, căci PDL va fi oale şi ulcele?

      eu cred că acela va fi începutul – care poate fi şi foarte curând – unei frumoase alternanţe – de faţadă – între PSD şi PNL pentru mulţi ani de-acum înainte

      gabhry_el

      13/08/2010 at 2:51 am

      • nu, sym
        dacă nu se face acum reforma statului şi guvernul Boc cade, urmează mexicanizarea
        şi nu exagerez

        gabhry_el

        13/08/2010 at 2:56 am

  70. @gabhry_el

    Da, asa e, dar nu e important. Tu crezi ca doar ceilalti sunt de vina, TDS imi face politetea de a ma baga direct in cardasie cu Patriciu 🙂

    Ce conteaza acum e ca nu se face nici o reforma a statului, ci o mare branza, ca n-ai cu cine. Vinovatia e defapt irelevanta, treaba istoricilor 🙂

    Noapte buna si multumiri gazdei care ne-a suportat polemica intinsa pe 3 postari!

    sym

    13/08/2010 at 3:02 am

  71. Realitatea este că T. Băsescu nu va avea o majoritate parlamentară puternică și prietenoasă niciodată în președenția sa, și este principalul vinovat pentru această stare de fapt. S-a torpilat singur…….. este singurul vinovat !!!! – sym dixit.

    este interesant cum unii nu vad ce poate face (ce NU poate face) un singur om chiar daca este presedinte de tara, asta in cazul in care respeccta strict legile acestei tari…strimbe rau.

    este interesant cum unii neaga sau nu vad efectele trioului vintu-patriciu-voiculescu prin redutabila arma mass media, fie scrisa, fie tv…

    interesant cum unii nu-si dau seama ca este o lupta intre cei care au pus labba ilegal pe o parte a averii tarii si o mica parte neputincioasa juridic, care vrea sa faca dreptate respectind doar legile strimbe care exista.

    oricum Romania este o tara profund nedreapta !!!!
    majoritatea se zvircoleste cu pensii mizerabile, salarii mizerabile,

    pentru ca o mina de oameni – NU pe criterii de munca sau de profesionalism – sa huzureasca in tone de bani…

    skorpion

    13/08/2010 at 7:24 am

    • Sal Skorpi
      „Basescu s-a torpilat singur si nu are o majoritate parlamentara prietenoasa.”
      Ar fi avut-o daca el cadea la pace cu ei in proiectul sa ne-o traga noua- fraierilor.
      Urmatorul va obtine consensul clasei politice. Nici o grija. Va vedea ca e contraproductiv sa te impotrivesti cupolei.

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 7:44 am

    • Salut, Skorpi!
      Decalajul dintre alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale, introdus după revizuirea constituţiei din 2003- prin mandatele de 4, respectiv, 5 ani- măreşte din ce în ce mai tare probabilitatea ca viitorii preşedinţi să fie aleşi în discordanţă cu majoritatea parlamentară sau cu partidul parlamentar fruntaş. Intervalul de timp dintre alegerile parlamentare premergătoare celor prezidenţiale, ar urma să fie de 2 ani, apoi 3 etc. În 2 ani se pot acumula suficiente nemultumiri de-ale populaţiei încât să opteze la prezidenţiale pentru schimbarea balanţei de la ultimele parlamentare şi, implicit, să ne tot alegem cu câte un preşedinte provenit (susţinut) cel mai probabil dintr-un (de un) partid de opoziţie.

      Decalajul constituţional mai face ca- imediat după alegerile parlamentare- preşedintele aflat în funcţie încă 2-3-4 ani de mandat, să aştepte cu nerăbdare să le proptească un candidat de premier bine asortat… uneori la culorile majorităţii parlamentare.

      Armonia politică dintre Preşedinţie şi Parlament se află pe un drum frumos… înfundat.

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 7:52 am

      • Bineînţeles, prima variantă de influenţă electorală- datorată decalajului- este valabilă şi reciproc: un preşedinte nemulţumitor poate să influenţeze prin prestaţia lui alegerile parlamentare, inclusiv să distrugă şansele partidului din care a provenit.
        Chestia cu echidistanţa e pentru bebeluşi de cornu cu lapte, din aceeaşi gândire constitutională iliescian-bombonistică, aflată la baza introducerii decalajului prin revizuirea din 2003.

        Măcar n-a fost pentru cei care îşi pregăteau mandatul de 5 ani, cînd au fugit de locomotiva partidului rival şi i-a călcat acceleratul.

        Băşcăliosul

        13/08/2010 at 8:07 am

    • Dupa cum se spune „Comunismul ar fi fost o masinarie perfecta daca ar fi rezolvat problema succesiunii” 🙂
      Tot asa, succesiunea este paralizata de constitutia facuta pe numarul de pantof al lui Ilici si Bombo.
      In plus nenorocitii au si facut aproape imposibila modificarea constitutiei.

      De aceea hibele au iesit in fata in clipa in care a fost ales cine nu trebuia, care a scos de nevoie din adormire si curtea constitutionala care devine fara voie arbitrul puterii.
      Ca dracu

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 8:09 am

  72. @B
    Decalajul poate conduce si la suspendarea/amenintarea cu suspendarea presedintelui recalcitrant

    Nemultumirea populatiei ? Conteaza ? Nu! Conteaza multumirea/nemultumirea oligarhiei care controleaza in plus media. Televiziunile vor arata atunci ca africanii si americanii care dorm in parcuri o duc mai rau decit pensionarii fericiti carora li se spune acum: o duceti rau, o duceti rau, Udrea are bijuterii scumpe si nu face sex cu voi ! 😦
    CTP se va tine de turnee de tenis si totul va fi OK.
    Un presedinte maleabil : Antonescu sau de ce nu chiar Razvan Ungureanu (baiat destept dar nu stiu cit de moral este ) ajunge.

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 8:01 am

    • UTS,
      Pentru politicieni, între alegeri nu contează nemulţumirea populaţiei, dar la alegeri populimea e în stare să mai conteze, ca factor de înclinare a balanţei. Aşa le mai strică lor jucărica politică, dar o transformă, din păcate, în teslă populară.

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 8:21 am

      • B
        Inclinarea balantei catre cine ? Catre Partidul Poporului. Ca optiunea PNTCD,partidul Agrar al lui Surdu si in curind PDL (cu BVB migrati la alte partide) nu exista.
        Pina acum a existat o opozitie la mexicanizare – piata universitatii – CDR–- DA –- PDL . Acum, populatia se va supara pe singa lui Ponta si vor vota cu dreapta lui Antonescu. Si daca catalizatorii: CVT, DDD devin mai periculosi atunci sar toti si striga : vin fascistii, hai sa votam tot cu ponta sau antonescu

        Un tanar de stanga

        13/08/2010 at 8:31 am

        • UTS
          M-am referit numai la înclinarea balanţei pentru realizarea (dez)acordului dintre Preşedinţie şi Parlament, datorită decalajului gândit profund de Bombo şi cinstit de Iliescu.

          Băşcăliosul

          13/08/2010 at 8:39 am

  73. Cum sa ajungi o tara normala atunci cind – functionarii publici sunt alesi pe criterii de partid si spaga, iar studiile de la Spiru Haret sunt bune ?

    Bondrea a facut un rau imens in perspectiva pentru tara asta. Pina nu demult pilosii nu aveau studii. Acum au, au si doctorate. Ritzi Pitzi avea 3 licente si urma si un doctorat la univ din Petrosani

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 8:14 am

  74. Zice B
    Nemultumirea populatiei…..e o gogorita

    Nemultumirea populatiei este indusa.
    Pensionarii nu au avut niciodata pensii atit de mari ca acum.
    Romanii nu au dus-o niciodata in istorie – la global- mai bine ca acum
    Bugetarii platesc doar cele 25-40% posturi nou infiintate care aduc neveste si nepoti la supt banul statului.
    Criza mondiala a capitalismului 😦 ei bine nu ne-a lovit inca dar ne dam loviti

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 8:37 am

    • UTS,
      De ce îmi răstălmăceşti afirmaţiile şi le schimbi sensul?
      -eu am scris:
      „Pentru politicieni, între alegeri nu contează nemulţumirea populaţiei”

      -tu mi-ai atribuit:
      „Nemultumirea populatiei…..e o gogorita”

      E încurajator să le vezi identice.
      Vrei să-mi transmiţi altceva şi nu îndrăzneşti?

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 8:44 am

      • B
        Am dactilografiat eu gresit
        Bascaliosul a zis Nemultumirea populatiei etc etc
        iar O gogorita este exprimarea tinarului de stanga 🙂
        scuze, nu sari la carotida :)!

  75. Va urez o zi buna prieteni !
    Ma duc sa produc,bani ca sa platesc taxe sa suport ceva si din salariul diminuat la care Chucky os de bratieni ,se uita cu minie

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 8:40 am

  76. Băşcăliosul & UTS

    bune observaţii, fain dialogul

    gabhry_el

    13/08/2010 at 9:22 am

  77. totul a fost/este gândit de către maeştrii strategiilor antinaţionale cu măsuri de siguranţă
    mişcările sunt făcute la două, trei şi chiar la mai multe capete
    este extrem de greu să surmontezi întreg edificiul de apărare consolidat şi blindat în 20 de ani

    gabhry_el

    13/08/2010 at 9:30 am

  78. Buna dimineata!

    Dupa rasul de/cu Che Ghevara, sa radem acum si cu Prostanacul care se viseaza prim-ministru:

    http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-7688503-mircea-geoana-nu-voi-ezita-raspund-favorabil-caz-psd-imi-cere-fiu-prim-ministru.htm

    nicole

    13/08/2010 at 9:33 am

    • Salut, Nicole!
      Prostanacul şi-a făcut şi pârtie de acces în funcţia de PM; cu limba:
      „Mandatul meu a fost „productiv” pentru Victor Ponta si familia sa: doi ministri si un eurodeputat”

      Cu atâtea insistenţe premergătoare-pupingătoare, băgate în întreaga familie Ponta-Sîrbu, tre să-i iasă ceva, măcar ochii.

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 9:44 am

      • Buna, @Bascaliosul!

        Am citit si declaratia aia. Aici Prosty are dreptate, bietul, ca Victoras musca mana pe care a lins-o. 🙂
        Vezi ce stofa de oameni „politici”?

        nicole

        13/08/2010 at 9:53 am

  79. întotdeauna s-au pregătit pentru lupta de gherilă: faci o breşă prin gardul de sârmă ghimpată, dar calci pe-o mină antipersonal
    scapi de mina antipersonal, dar vine barajul artileriei
    scapi de baraj, dar te mitraliază
    scapi şi de mitralieră, apare aviaţia

    cam aşa arată arsenalul pe care îl controlează: Birouri Permanente ale Parlamentului, preşedinţia Senatului, Comisii parlamentare, justiţie (ÎCCJ, CCR), sindicate, televiziuni

    gabhry_el

    13/08/2010 at 9:41 am

    • CSM…, hăţişul legislativ, Constituţia…

      gabhry_el

      13/08/2010 at 9:44 am

    • Gabhryel,
      Trocul polico-judiciar, statornicit din perioada mandatului 2001-2004, cere exprimarea cu recunoştinţă, prin ieşirea la luptă cu orice sacrificii din partea Săndeilor din CSM şi ICCJ.
      Asta a demonstrat şi Lidia Bărbulescu, după cum a sărit ca arsă, să apere Bomboniera lui Bombonel cu dreptul lui de a-şi ascunde în camera deputaţilor cererea de începere a urmăririi penale. după declaraţii belicoase, cucoana, prin CSM-ul ei, nu a avut stare, a sesizat CCR şi a obţinut traseul ocolitor al Parchetului General, pe lângă Preşedinţie, direct în camera deputaţilor; acolo s-a şi oprit procedura, de altfel.

      Amânările şi suspendările dosarelor Bombonella din Zambuucian, dispuse de ICCJ, cu şi fără via CCR, nu-s decât expresia judecăţii coechipierilor corupţiei la nivelul Înalt al Curţii de Căsăpire a Justiţiei, cu deplină recunoştinţă.

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 10:06 am

  80. Din iritarea Prosty-Ponta, se vede ca perspectiva luminoasa a suspendarii piratului abject este usor blurata de spaima ca Geoana ar putea ca presedinte interimar sa isi faca agenda lui proprie si personala 🙂

  81. Prostanacul mi s-a parut extrem de coerent aseara. Un fel de tony blair usor incaruntit. Despre FMI si relatia cu CE a vorbit perfect.o( acolo unde Ponta o zice cu ba pe a ma-tii)
    A bagat si mortul in casa viitorilor guvernanti ca in 2014,2015, vor trebui rambursate aprox 4 miliarde euro pe an. La nivel declarativ-constructiv e mai bun prosty decit toti ceilalti opozitionisti la un loc

  82. B
    Ti-am raspuns dupa 8.44

    • 🙂 Ok, tinere, carotida pe stânga.

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 10:33 am

    • TKS, Lebada!

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 10:38 am

  83. @skorpion

    Dacă vreți să vi se aplice prezumpția de bună credință, atunci când citați pe cineva nu includeți fragmente inventate. Eu n-am zis niciodată „singurul vinovat”.

    este interesant cum unii neaga sau nu vad efectele trioului vintu-patriciu-voiculescu prin redutabila arma mass media, fie scrisa, fie tv…

    Eu văd foarte bine acest lucru, și o vede toată lumea, dar asta e o simplă lamentare.

    „Nu pot să fac pentru că Patriciu nu mă lasă” mi se pare la fel de relevant ca „Nu pot să fac, punct”.

    Care e sensul în a acuza aici hienele că sunt hiene? Asta știm cu toții, a fost spusă și demonstrată de mii se ori.

    Mi se pare important de notat ce a făcut vânătorul, marele om de stat. Căruia i-am votat pușca, gloanțele și țepușele din Piața Victoriei special ca să pună pielea hienelor în băț.

    Ce a făcut marele om de stat? Păi, primul lucru, s-a pus în război cu PNL-ul, atunci aliat (una din pisicile arătate fiind ruperea partidului), ca să fie treaba bine făcută.

    Bun, în fața amenințării PNL s-a rupt, jogodiile strângând rândurile și dând afară marea parte din oamenii de calitate din partid, care însă și-au făcut o mică formațiune cu succes electoral.

    Dacă marele om de stat n-a vrut cu PNL-ul, poate voia să plece la vânătoare cu mica formațiune, cu care făcea majoritate?

    Nu, marele om de stat decisese că „legacy”-ul lui va fi „unificarea dreptei”, drept pentru care a dat vrăbiuțele PD-iste și PLD-iste din mână pe porumbelul cu pieptul umflat PDL, aflat sus pe gard.

    Nu mică fu surpriza când porumbelul se dovedi a fi o cioară cu trei capete crăncănind „BVB!” „BVB!” și o coadă zurlie ca o poșetă Vuitton, pre nume „Udrea”. Cioară care, la alegeri, făcu ouă fix cât vrăbiuța PD-istă dinainte, și ca să fie sorocul clar, nici de dreapta nu prea e că tot cârmește la stânga și vrea măriri de salarii și pensii când ți-e lumea mai dragă.

    Ei, și așa rămase vânătorul mofluz și supărat pe hienele Patriciu-Voiculescu-Vântu, că n-are majoritate parlamentară cu care să-și facă proiectele.

    Aferim, zic eu, că are hienele pe care să dea vina! E mare lucru, un adevărat catharsis național, să ai pe cine să înjuri atunci când tu o dai în bară din prostie și aroganță.

    Noroc că are și susținătorii care înghit explicația nemestecată și îi piaptănă duios vânătorului cele 3 fire de păr rămase: „lasă Base, le-ai arătat tu cine e bărbat”…

    sym

    13/08/2010 at 11:29 am

    • Genial 😆 !

      maraco

      13/08/2010 at 12:51 pm

  84. Băsescu+Ghimpu live, acum, pe Hotnews

    gabhry_el

    13/08/2010 at 11:36 am

    • Gabrhryel, prostanacul e jolyjokerul din toamna asta.
      Am ramas surprins aseara la Dumitrescu sa vad un Prostanak euroatlantic,proisrael, pro FMI.
      Daca nu stiai cu cine ai de aface chiar te prosty-ea.
      Nu trece el la UNPR, cartea lui cea mai puternica este istoricul preteniei cu Antonescu si Felix.
      Ponta isi flexeaza muschii dar astialaltii ii flexeaza pe ai lor.

  85. @gabhry_el

    Stai liniștit, nu vine mexicanizarea. Vine „more or the same”, adică 2000-2004. Injustiție, mega-corupție, stagnare, nimic din ce n-ai văzut până acum.

    Vestea bună e că în ultimii ani au crescut pomenile electorale în așa hal încât au ajuns să mănânce tot bugetul, și nu mai au de unde să mai dea, mai ales că presiunea socială pe pensii e în creștere.

    Oricine vine la guvernare în 2012 va pleca în maxim 4 ani. Eu nu cred în permanența unei pseudo-alternanțe cleptocrate PNL-PSD, cred că România are pulsul corect de vot prin care sparge genul ăsta de pattern.

    sym

    13/08/2010 at 11:38 am

    • minimalizezi capacitatea PSD şi a PNL de gestionare a haosului

      sunt experţi în aşa ceva
      aminteşte-ţi de perioada de după ’89

      bani pot fi procuraţi din vânzarea resturilor de ţară şi, după cum ai auzit probabil, chiar din rezerva BNR

      eu zic că se vor descurca perfect în apele tulburi în care sunt învăţaţi

      gabhry_el

      13/08/2010 at 11:57 am

      • Cred că supra-apreciezi ce se poate vinde. Dacă vând tot, nu cred că iese nici de-un an de pensii. Apoi ca să faci rost de bani vânzând, trebuie să vinzi eficient, la preț maxim, și să încaseze statul. Nu conu’ Dinu & al, cum își doresc ei.

        Problema cu deficitul e că e structural, adică an de an ai nevoie să suplimentezi. Și e mare, cam o treime de buget (fii atent că ei raportează la PIB). La care adaugă returnarea unui împrumut masiv, și sunt posibilități foarte limitate de a lua mai mulți bani externi, eventual pentru rostogolirea datoriei. Orice ban extern de acum încolo va veni cu condiționări foarte dure.

        Folosirea rezervei BNR e o utopie, se termină și apoi intri direct în incapacitate de plată simultan cu prăbușirea cursului. Ar fi haos pe stradă cum n-au reușit mogulizatoarele în cele mai colorate vise, nici PSD nu ar face așa ceva.

        sym

        13/08/2010 at 12:08 pm

        • Salutare tuturor
          sym
          Impartasesc deplin opinia scrisa mai sus . Nu mai avem ce vinde (ceva rentabil ) . Am ramas cu firme proprietate de stat cu datorii imense. Nu le cumpara nici cel mai prost chinez ! 🙂
          Chiar daca Hidrotehnica ar fi privatizata total (tot la baietii destepti , pe doi bani ) in putini ani de „supt profitul la maxim ” si investitii = 0 barat , ar devenii o ruina si toti ar cere interventia statului .
          In alta ordine de idei , un buget sanatos si valabil, raportat la nivelul de dezvoltare /saracie a tarii , nu trebuie sa aloce mai mult de 45- 50 % din cheltuieli pentru salarii , pensi , asistenta sociala !
          Noi depasim cu mult acest procent , adica problema structurala . Adaugind si serviciul anual a datoriilor de restituit , bugetul de stat vine golit aproape in totalitate . Din acest motiv nu mai sint bani de investitii , cheltuieli curente (sanatate , invatamint , etc ). Indiferent ca creste sau scade PIB, aceste cheltuieli (salarii , pensi , asistenta sociala + datorii) consuma tot .
          Si aici trebuie multumit intregii clase politice , fara exceptie . Toate partidele au pus umarul la acest dezastru dar si toti politicii . Inclusiv actualul presedinte si actuala coalitie de guvern .
          Destul sa vedem retroactiv cine , cind si cum au aprobat maririle de salarii , pensi , numar de angajati de stat (central sau local ) .
          Acum se incearca o operatie de reparare a acestor defecte de frica FMI si UE dar este greu de crezut ca cine strica stie sa si repare BINE ! 🙂
          Opozitia actuala nu are nici pe departe o solutie valabila. Nici macar domnul Patriciu care propune masuri care se bat cap in cap ! 🙂
          un exemplu : Reduceri masive de personal dar si reduceri de ajutoare de somaj ! 😆

          Ștefan A.

          13/08/2010 at 12:33 pm

          • spune-i lui Patriciu că România nu mai are ce vinde
            el susţinea tocmai contrariul

            gabhry_el

            13/08/2010 at 12:42 pm

  86. Hehehe,
    Pai cind vor vrea ei, peste 2 ani vor taia si pensiile iar armenii genocizati si tigancile imputite nu vor cricni. Sindicatele si pensionarii ? nici atit, iar in tara va domni legea internetului inceputa in 2010 de Olguta, si finalizata in 2012 de big brother.

    • Noroc că avem pe cine să înjurăm, patriciu-vântu-voiculescu! Vorba aia – cine are, să-i trăiască!

      sym

      13/08/2010 at 12:15 pm

      • sym, nu mai gândi cu capul meu, te rog. Mă deranjează. 🙂

        para

        13/08/2010 at 12:35 pm

      • ei, las, că şi tu ai pe cine da blamul
        că noi înjurăm, tu critici

        gabhry_el

        13/08/2010 at 12:40 pm

    • Haos pe strada ? Nu iese nimeni pe strada decit daca va cistiga Steaua ori daca sunt scosi de partide ,sindicate televiziuni . Si citi vor iesi ? Maxim 5000.
      In Romania ca sa iasa mai mult de 5000 iti trebuie autobuze inchiriate, sandvishuri la pachet, promisiunea de joburi la stat pentru agitatori. Ori resursele sunt pe partea ailalta 🙂

      • Când folosești rezerva BNR ca să plătești pensii, două lucruri se întâmplă:

        (1) nu mai iei niciun fel de finanțare externă, ceea ce înseamnă că nu mai ai din ce să plătești o mare parte salarii și pensii

        (2) pică cursul, că nu mai are BNR cu ce să-l țină.

        Asta mușcă din toată lumea, și o face dur. Nu e deloc situația de acum, când deocamdată nimeni nu prea are motiv să iasă în stradă. Pensiile sunt plătite, până una-alta mai niciun bugetar n-a fost concediat pe bune, iar tăierea de salariu vine după creșteri mai mari în ultimii 5 ani.

        sym

        13/08/2010 at 12:28 pm

        • poate te ajută chinezii sau, mai bine, ruşii, că-s foarte săritori

          gabhry_el

          13/08/2010 at 12:43 pm

  87. sym
    şi crezi că după eşecul PSD-PNL, va câştiga un partid născut din spuma mării după dispariţia PDL?
    va lua acest partid 50%?
    sau va fi nevoit să facă o alianţă tot cu PNL?

    a, am uitat, acest partid va avea un lider politic mai diplomat şi mai flexibil decât Băsescu

    gabhry_el

    13/08/2010 at 12:24 pm

    • Din spuma mării, exclus. De acolo poate să iasă cel mult Udrea 🙂

      sym

      13/08/2010 at 12:29 pm

      • e bună ironia
        dar nu stă pe post de contra-argument 🙂

        gabhry_el

        13/08/2010 at 12:31 pm

        • N-am ce contra-argument să dau, dacă argumentul a fost tendențios. Dacă vrei să discutăm serios, sunt disponibil. La mișto-uri și ironii nu pot să răspund decât pe măsură, sau deloc 🙂

          sym

          13/08/2010 at 12:34 pm

          • sym

            dar te-am întrebat foarte serios:
            va lua acest nou partid 50% după eşecul PSD(-PNL)?

            gabhry_el

            13/08/2010 at 12:39 pm

  88. într-adevăr, e lucru dovedit că românii aleg valori, nu pseudo-valori
    aşa că va fi floare la ureche ca acest partid de imaculaţi să se impună în toată ţara

    gabhry_el

    13/08/2010 at 12:26 pm

    • între timp mass-media va întoarce armele împotriva patronilor şi vor face campanie non-stop în favoarea acesti formaţiuni politice în care se vor regăsi Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu

      toţi ciutacii îşi vor pune cenuşă în cap

      gabhry_el

      13/08/2010 at 12:28 pm

      • gabhry_el, degeaba te superi pe mine. Văd că și „tânărul de stânga” are un plaisir de a răstălmăci absolut tot ce zic.

        Nu vă ajută la nimic, nu-s eu vinovat de lucrurile astea.

        sym

        13/08/2010 at 12:32 pm

      • Si ii vor scoate de la naftalina pe Morar inlocuit intre timp cu Vanghelie si Codruta Kovesi inlocuita cu Shorica.

    • cea mai bună probă: deja partidul lui Diaconescu are 13%
      deci, semne sunt pentru ca predicţia ta să se împlinească

      gabhry_el

      13/08/2010 at 12:30 pm

  89. Sym
    Eu raspuns mai sus ! 🙂

    Ștefan A.

    13/08/2010 at 12:34 pm

    • Am citit, cam așa e!

      sym

      13/08/2010 at 12:36 pm

  90. Sym, sym…
    Cind au iesit romanii in strada? ca sa stiu daca vor iesi vreodata.
    Asa ca sa stiu si eu cum poate poporul asta revoltat sa isi schimbe istoria !

    • îţi spun eu: în octombrie va ieşi poporul în stradă
      împotriva genocidului pe care l-a comis dictatorul, fireşte

      gabhry_el

      13/08/2010 at 12:45 pm

      • Sau vor veni la 12 noaptea la aeroport daca va cistiga Steaua sau Dinamo.
        Cind a fost marele miting de sprijinire a Monicai Macovei (aia care a minarit casa parintilor, alcoolica )la teatrul national, au fost vreo 250 zgribuliti intre care eu skorpi, filadel si alti fraieri …

  91. Greseala pe care o fac baietii astia care cred ca ce se poate pe vremea dictatorului Base se va putea si pe vremea democratului Ponta e ca nu isi imagineaza cum este sa ii ai la SRI,DIE,DIICOT,Procuratura,Ani etc etc pe prietenii lui Vanghelie si ai lui Tubulatura.
    Haysam saracul nici nu ar fi facut minaria lui de 2 lei daca raminea PSD la guvernare si Bombo presedinte.

  92. gabhry_el
    Patriciu vorbeste din profunda intelepciune a buzunarului propriu ! 🙂
    Ce afaceri ar face el daca statul ar reusi sa vinda (tot lui) ceva patrimoniu pe doi bani . Tip sa vinda Casa Poporului unei firme SRL din Luxemburg (cu proprietar Patriciu , asa nu plateste nici impozit pe venit ) pentru 100 de milioane de euro si el sa deie imediat dupa in chirie cladirea statului, pentru (sa zicem)40 milioane euro anual. Cu un contract beton juritic pe o perioada de cel putin 5 ani ! 🙂
    Asta da capitalism liberal , fara riscuri si cu profit garantat si supragarantat ! 😆

    Ștefan A.

    13/08/2010 at 12:54 pm

    • Dar ce ne jucam cu maruntisuri ?
      Sa ii vinda Romania engros cu 500.000 euro iar Patriciu sa ne-o revinda parcelata fiecaruia din noi.

      Oricum doar din plecarea piratului , patriciu scapa de redeventele alea care nu il lasa sa doarma, si poate si de puscarie pentru minuirea bursei .

      • Stai linistit ca vine prescriptia ! E chestie doar de tras de timp . Si cu Nastase , sau altii, va fi la fel ! 😦
        Nu stim daca 1.116 oameni au fost impuscati de cineva sau au decis sa se sinucida , cu 20 de ani in urma !
        Istoria invata ! 🙂

        Ștefan A.

        13/08/2010 at 1:06 pm

  93. @gabhry_el

    va lua acest nou partid 50% după eşecul PSD(-PNL)?

    Când să-mi întreb globul de cristal de procente, hopa sări de acolo ochiul lui Sauron 🙂

    Lasând gluma la o parte, îți dai seama că nu știu. Dacă te uiți la țările vecine (Ungaria și Bulgaria), ambele au avut resurse pentru a genera partide noi care au preluat puterea foarte repede.

    România defapt a făcut la fel. A fost CDR-ul, terminat într-un fuckup. A venit Băsescu, wrong man at the right time, a terminat într-un fuckup. Vor veni alții. Nu știu dacă Preda & Voinescu & Macovei sunt soluția, mie îmi plac dar nu știu dacă electoratul român este suficient de matur ca să le asigure măcar intrarea în parlament la următoarele alegeri.

    Bănuiesc că în 2012 vom asista la un recul anti-PDL/Băsescu cu populism deșănțat de tip Dan Diaconescu/PRM combinat cu sila generală. Dar se va fuma și asta, pentru că ăștia nu sunt o soluție, cel mult pot pune umărul la jaful general pesedist, care se preconizează.

    Am speranțe ca abia la următorul ciclu electoral să se shifteze un pic discursul politic înapoi la soluții realiste, făcut de persoane ceva mai curate.

    sym

    13/08/2010 at 12:56 pm

    • Cit timp banii strinsi „ocult” sint „locomotiva” partidelor prin pomeni difuse , imposibil sa apara un alt partid imaculat ! Vine calcat in picioare de cei cu bani !
      Finantarea publica a partidelor ar fi o solutie dar este muuuuuult prea devreme de a vorbi despre o astfel de rezolvare ! Care exista in vest de zeci de ani !
      La noi ar devenii o sursa suplimentara de venit a partidelor , complementara celei deja existente ! 🙂

      Ștefan A.

      13/08/2010 at 1:04 pm

    • Ce resurse a avut romania de a genera partide noi in 20 ani si care sa ramina?
      Nici unul !
      Acum cu atit mai putin deoarece cele existente sunt puternice si pot sa elimine din fasa pe cele ce le pot pune in pericol. Un partid nou care sa nu fie inteles cu PNL-PSD nu poate apare.

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 1:04 pm

      • Resurse de a genera partide noi a avut, foarte clar. Soluții miracol nu există și nu este atât de important ca aceste partide să treacă mileniul, ci să împingă lucrurile un pic.

        Nu înțeleg oscilarea dvs. între adularea băsesciană și pesimismul extrem, mă depășește.

        sym

        13/08/2010 at 1:12 pm

        • păi, monşerule, deja e cineva care „să împingă lucrurile un pic”: Băse şi PDL

          tocmai tu recunoşti că „soluţii miracol nu există”

          şi atunci pentru ce pornirea asta împotriva lui Băse?

          eu asta îţi „reproşez”: că dai şi tu (cum îl acuzi pe Băse) vrabia – cam pricăjită, e-adevărat – din mână, pentru pasărea liră de pe gardul istoriei contrafactuale

          de ce să sperăm într-un viitor incert, când se poate presa pe ceva existent?
          să presezi, nu să spulberi, n.b. 🙂

          gabhry_el

          13/08/2010 at 1:59 pm

  94. Asta cu Diaconescu avand deja 13% mi se pare o aiureala. Venind din partea lui Lazaroiu ma pune pe ganduri. Oare Basescu vrea sa-si creeze un nou aliat?

    maraco

    13/08/2010 at 1:05 pm

    • Hehehe maroco
      Exact asa spunea aseara Victor Ponta. Basescu e de vina:
      1 Romanii cad in bratele lui DD pt ca i-a dezamagit basescu
      2 Basescu e aliat cu DD.
      Asta in timp ce toti mogulii il invita pe DD si ii ridica mingea la fileu . Saracii , nu stiu ca il ajuta pe Basescu 🙂

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 1:14 pm

      • @TDS nu ai inteles ce spun. Nu cred ca Diaconescu are 13%, nu are cum. Este o gogoasa mediatica stupida si ma mir ca Lazaroiu crediteaza asa ceva.

        Nu urmaresc Realitatea. Ponta si Antonescu imi fac greata. Nu pot sa ascult sau sa citesc declaratiile lor.

        maraco

        13/08/2010 at 1:32 pm

  95. @Un tanar de stanga

    Cred că au ieșit în stradă (mă rog, uliță) prin 1907. Asta dacă n-o fi propaganda lui Voiculescu.

    Eu zic că dacă nu se mai plătesc vreo două luni pensiile, și mai și scapă cursul de sub control pe la un 8 lei/euro sunt șanse bune să se iasă în stradă, fără fotbal dar cu cafteală.

    Dvs. vedeți însă lucrurile altfel, aveți acces la înțelepciunea de stânga care mie, recunosc, îmi scapă 🙂

    sym

    13/08/2010 at 1:06 pm

    • Aia din 1907 erau alti romani Sym.
      40 de ani de comunism, cu floarea intelectualitatii moarte la canal au distrus fibra.Cei ce au supravietuit si au puit nu mai sunt aceiasi romani.

      Vor iesi in strada, sa zicem.
      Ce vor face ?
      Isi vor arde unii altora masinile ? Vor spinzura militienii cum au facut ungurii in 56 la Budapesta ?
      Ce naiba vor face ? Ii vor cere ultimativ lui Vanghelie sa vina cu mici si bere in parcul Izvor
      Descrie un pic apocalipsa.

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 1:20 pm

      • Nu, vor vota în continuare PSD-ul, se vor lamenta că nu le dă Patriciu pensiile, și vor muri liniștiți pe trotuar 🙂

        sym

        13/08/2010 at 1:30 pm

  96. Nu a fost in stare societatea civila de exemplu sa reduca numarul parlamentarilor avindu-l aliat pe presedintele Basescu, cum va reusi societatea civila, sa faca ceva cind la putere va fi PSD_PNL ?

    Ba da , a reusit ceva societate civila: TiganoChris aia l-au facut pe Base sa isi ceara scuze cu episodul cu ziarista imputita 🙂

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 1:12 pm

  97. Vă salut ! 🙂

    Domnilor, îmi explică şi mie cineva, ce este acela un SOFISM ?

    Vă rog !

    tibi

    13/08/2010 at 1:12 pm

    • Un rationament corect in aparenta , fals in realitate
      Uite de pilda Loda la 3 postari venea cu 1 sofism 🙂

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 1:22 pm

      • Mulţumesc tinere 🙂

        Adică ceva de exemplu cum ar fi că dacă cineva îl acuză pe pirat că nu a intervenit în favoarea lui păturiciu şi ăsta a stat la bulău 24 de ore, a distrus alianţa cu pnl şi prin urmare, a torpilat atît lupta cu corupţia, cît şi şansele unei drepte unite pe scena politică românească ?

        Am înţeles bine ???

        tibi

        13/08/2010 at 1:28 pm

        • Vezi că ai uitat să dai vina pe Voiculescu și Vântu, nu se pune fără ăștia 🙂

          Când a fost cu „unificarea dreptei”, știu din surse sigure că Vântu ținea țucalul, iar Voiculescu s-a dus să radieze PLD-ul de la tribunal 🙂

          sym

          13/08/2010 at 1:31 pm

          • Mulţumesc sym pentru aducere aminte dar, te superi pe mine dacă afirm că exact în momentul în care pd nu a renunţat la M. Macovei, s-a stricat căruţa D.A. ?

            Şi că alea 24 de ore petrecute de păturiciu la beci, iţa alertat pe toţi bandiţii că piratul le-a pus gînd rău ?

            Şi că practic de atunci nu mai este linişte în ţara asta ?

            tibi

            13/08/2010 at 1:36 pm

            • De ce să mă super? Puteți spune orice doriți 🙂

              De la M. Macovei până la unificarea dreptei e cale lungă. Faptul că nu o înțelegeți și aveți nevoie de un model simplu, binar, de tip „Băsescu – bun / mogulii – răi” ca să mapați situația politică, nu e problema mea, dar vă las să vă complaceți în sofisme.

              sym

              13/08/2010 at 1:43 pm

              • sym

                Faptul că te crezi în măsură mai mare decît alţii să înţelegi situaţii complexe, nu conduce automat la această concluzie.

                Cred că are dreptate tînarul.

                Bună ziua domnule. Spor la argumentare spiralată.
                Pe mine, m-ai convins : jos piratul, trăiască mogulii.

                Să strig şi URAAAAAAA, cumva ? sau are cine ?

                tibi

                13/08/2010 at 1:49 pm

          • Sym, chiar imi pare rau ca am conversat, daca o iei asa. Ne-am pierdut amindoi vremea

            Un tanar de stanga

            13/08/2010 at 1:40 pm

            • Tinere

              Am mai spus şi repet : singura problemă / obiectiv este să fie dat jos piratul cu tot dinadinsul, ca nu cumva să-şi ducî mandatul la bun sfîrşit, indiferent de mijloacele folosite şi de costuri !

              Cine are urechi de auzit,aude! PUNCT !

              Desigur, asta este părerea mea !

              tibi

              13/08/2010 at 1:45 pm

            • Am conversat? Mie mi s-a părut că s-a tras razant (de păr), undeva între genocidul armenilor și viitorul consens parlamentar.

              sym

              13/08/2010 at 1:47 pm

        • Lasa, bine ca a intrat Patriciu la puscarie iar cand s-a pornit din nou lupta anti coruptie dupa ce s-a scapat de PNL, prin indeplinirea visului guvernarii impreuna cu PSD.

          KingSnake

          13/08/2010 at 1:37 pm

          • KS

            Am mai spus să nu mă las dus pe metoda schimbării subiectului 😀 E fumată de mult ! 😛

            tibi

            13/08/2010 at 1:40 pm

            • Ok, inapoi la subiect. 2005 si ruperea DA.

              In 2004 aveam o ura viscerala fata de PSD. M-am certat cu ai mei datorita lui Basescu. Chiar credeam ca va face curatenie. In 2005 in loc sa profite de increderea nemaipomenita de care beneficia si sa dea de pamant cu PSD-ul a ales sa se razboiasca cu PNL, care dupa cum zice si sym si in ciuda multor afirmatii pe care nu le inteleg (pentru ca PDL nu va putea nicioada sa obtina peste 50% si singurul aliat natural este PNL ), nu era si nu este reprezentat doar de Patriciu si Crin.

              Asa ca da, eu ii dau dreptate lui sym. Dupa ce castigi o lupta intr-un razboi si inainte de a fi sigur ca dusmanul (PSD) este terminat nu te apuci sa te razboiesti cu aliatii tai. Chiar si daca banuiesti un tradator printre ei. Dar pentru asta iti trebuie gandire pe termen lung si strategie, nu doar instinct si inspiratie de moment.

              KingSnake

              13/08/2010 at 1:46 pm

              • KS
                E treaba ta ce crezi şi pe cine dar, este exact tipul de argument pe care îl aud pe la antenele iRealităţii : eu l-am votat pe Băsescu DAAAAAAR, etc.

                Mde! picătura chinezească sireaca. 🙂

                tibi

                13/08/2010 at 1:54 pm

              • Ma doare fix undeva de Realitatea si Antena, de fapt nici nu le simt lipsa acum ca nu le mai prind.

                Asta apropos de schimbatul subiectului. ( acum daca avem definitia sofismului poate ar fi bine sa o cautam si pe aia a ipocriziei)

                KingSnake

                13/08/2010 at 1:57 pm

              • KS
                A fost acolo un moment subtil in care DA a considerat ca ar fi bine sa fie alegeri anticipate pentru a rade definitiv PSD. Tariceanu (Patriciu,Iliescu,Nastase) nsu au fost de acord.
                Momentul etic a fost cind Piratul a scos biletelul.
                Daca pica la pace cu Tariceanu,poate totul era altfel.
                Nu a fost sa fie. Asa am ajuns in zilele noastre

                Un tanar de stanga

                13/08/2010 at 2:06 pm

              • Tăriceanu a rupt-o cu Băse, nu invers.

                Băse a vrut să „dea de pământ cu PSD”, REMEMBER?
                Şi n-a mai vrut Tăriceanu, dacă a vrut cândva…

                Hai să nu distorsionăm faptele!

                După aia poţi să-i dai dreptate lui Sym.

                gabhry_el

                13/08/2010 at 2:11 pm

              • a vrut „să dea de pământ” cu anticipatele, voiam să spun

                gabhry_el

                13/08/2010 at 2:12 pm

              • cu ajutorul anticipatelor… 🙂

                gabhry_el

                13/08/2010 at 2:12 pm

        • ai înţeles perfect 😀

          gabhry_el

          13/08/2010 at 2:03 pm

  98. O ţeapă vopsită frumos

    Băşcăliosul

    13/08/2010 at 1:25 pm

    • Mulţumesc,
      Băşcăliosul

      tibi

      13/08/2010 at 1:29 pm

    • Crin Antonescu

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 1:29 pm

  99. Buna ziua tuturor,

    Foarte bun articol al lui Stefan Vlaston – opozitia autista

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7689221-opozitia-autista.htm

    cati

    13/08/2010 at 1:36 pm

    • Ziua bună cati !

      tibi

      13/08/2010 at 1:40 pm

      • Buna Tibi!

        cati

        13/08/2010 at 1:44 pm

    • buna cati,
      bun venit doamna 🙂

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 1:42 pm

      • Buna TDS!
        Am venit bine da’ nu prea pot sa stau ca mi se termina pauza.

        cati

        13/08/2010 at 1:46 pm

  100. Bascaliosul,

    E sau nu asa, anume ca:

    Un sofist este cumva si „softist”, adicatelea unu ce propaga rationamente soft care prind la cei care nu se prind?

    Ca nu ma prind neam daca e asa sau nu.

    cati

    13/08/2010 at 1:43 pm

  101. Articolul cu autistii e pertinent. Citiva bugetari si bugetarese de aici care s-au trezit abia de o luna ca TB e ticalos ar trebui sa il citeasca din motive prospective 🙂 Socul viitorului.

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 1:46 pm

    • Cine e bugetar in afara de Cetatean la comentariile articolului asta ?

      KingSnake

      13/08/2010 at 1:51 pm

  102. -„Întrucât numai afară plouă, minte oricine spune că-i plouă în casă”.
    -Eu cred poate să-i plouă de la vecinul de deasupra.
    -Ce tupeu aveţi amândoi!Înseamnă că el locuieşte la ultimul etaj şi minte cu neruşinare… la fel ca tine. 🙂

    Băşcăliosul

    13/08/2010 at 1:46 pm

    • Toti analfabetii ar trebui sa invete sa citeasca./Cainii sunt analfabeti. Deci: Cainii ar trebui sa invete sa citeasca.

      Schiopii poarta baston./Cainele e schiop. Deci: Cainele poarta baston.

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 1:54 pm

    • Foarte fain.

      Da’ unora le ploua-n gura.
      {de pofta revenirii -atat de intarziate- la ciolan.}

      cati

      13/08/2010 at 1:56 pm

  103. @tibi


    Bună ziua domnule. Spor la argumentare spiralată.
    Pe mine, m-ai convins : jos piratul, trăiască mogulii.

    Fără nicio supărare, n-ați înteles absolut nimic. Ziua bună!

    sym

    13/08/2010 at 1:52 pm

    • Fără supărare sym, ştiam că poţi fi şi mai subtil de atît.
      Ai devenit neinspirat ? Supărăcios ? Nu prea mai merg sofismele ?

      tibi

      13/08/2010 at 1:58 pm

      • @tibi

        Dvs. credeți că eu mă supăr pentru că dvs. nu înțelegeți niște chestii destul de simple, și-mi aruncați niște cuvinte aiurea?

        Chiar nu mă cunoașteți 🙂

        Mă amuză faptul că reacționați copilărește, acuzându-mă de prostii în extremis („jos piratul, trăiască mogulii”).

        Dacă ați sta un pic să vă gândiți, v-ați da seama că n-are nicio importanță dacă Băsescu e responsabil sau nu pentru faptul că nu are o majoritate parlamentară reformistă. Eu personal cred că este responsabil prin dubla greșeală PNL + PLD.

        Poate că mă înșel, dar asta nu schimbă cu nimic realitatea: Băsescu mai nu are potențial de reformă.

        Nu vă stresați cu suspendarea, sunt convins că va rămâne în funcție tot mandatul. Asta nici nu mai contează. Ca să vă simțiți mai bine, vă asigur că aș vota împotriva suspendării, deși probabil mai mult v-am sporit confuzia cu această afirmație.

        sym

        13/08/2010 at 2:08 pm

        • sym

          Din păcate pentru unii, confuzia nu este în ograda mea. 🙂

          Mie chiar nu-mi pasă ce vei face sau ce vei vota indiferent de circumstanţe.

          Eu afirm sus şi tare că ticăloşii au prea mult de pierdut ca să-l lase pe preşedinte să-şi ducă mandatul pînă la capăt. DE FRICĂ !

          Iar cine afirmă că Băsescu este expirat, se înşeală amarnic, ca să nu spun altfel.

          tibi

          13/08/2010 at 2:14 pm

          • „Eu afirm sus şi tare că ticăloşii au prea mult de pierdut ca să-l lase pe preşedinte să-şi ducă mandatul pînă la capăt”

            Binențeles, nu am afirmat contrariul, ba din contră. Așa cum am spus, l-am votat pe Băsescu special ca ceilalți să nu acceadă la putere acum. Defapt mai mult de atât nici nu poate face.

            sym

            13/08/2010 at 2:19 pm

      • Tibi,

        Sofismele merg atat timp cat nu sunt oloage si ori de cate ori exista binevoitori care sa le ofere cate un carucior daca sunt/devin oloage.
        Si chiar daca sunt oloage si nici carucior n-au, merg de-a busilea si tot merg. Eventual se tarasc.

        Gata ca se supara sym.
        S-a gatat pauzaaaa!
        Pe seara!

        cati

        13/08/2010 at 2:11 pm

  104. Buna! 🙂

    Reamintesc distinsilor comentatori ca miza nu e aici cine e pentru sau cine e contra Piratului, ci cine e pentru sau contra Sandeilor cu pensii magistral de nemeritate.

    Daca exemplele de aseara cu schizofrenicii si tortionarii ajunsi magistrati v-au placut, va mai ofer inca unul:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4988934-judecator-gasit-solutia-criza-financiara-pensie-magistrat-pensie-avocat-salariu-judecator-3300-euro.htm

    Merita sa cititi: veti afla cit valoreaza pe luna independenta si neatirnarea Justitiei sandeilor: 3300 euro.

    Cetatean

    13/08/2010 at 2:05 pm

    • @Cetatean

      Am și eu două întrebări la subiect. Prima – credeți că există voință politică pentru modificarea cu pricina? Miza morală e mare (ar repara măcar parțial o nedreptate flagrantă), cea financiară totuși relativ mică, și nu știu cât e de sensibilă guvernarea Boc la o miză morală, mai ales pe o asumare de răspundere.

      A doua – mi se pare dezarmantă lipsa de logică câteodată fățișă care vine de la înalții magistrați. Soluția voastră merge strict pe premisa de bună credință, dar această premisă mie mi se pare încălcată principial de CCR începând cu ideea că statutul „constituțional” ar implica o pensie specială. Ce ar opri prealuminatele minți juridico-constituționale să decreteze că pensiile speciale rămân chiar și fără să fie nevoie de cei 25 de ani, pentru că pur și simplu așa vrea mușchiul lor?

      sym

      13/08/2010 at 2:16 pm

  105. Mda.

    S-au mai semnalat pe aici articole foarte bune dar, cine nu vrea să le înţeleagă nu le înţelege si bună pace.

    Am aşa, o vagă bănuială că, nici măcar tema zilei nu a fost citită sau înţeleasă că altfel, chiar nu-mi explic unele comentarii.

    tibi

    13/08/2010 at 2:09 pm

  106. Cetatean
    situatia descrisa pare fantastica sau cum dracu` sa-i zic. Bine, domnilor, da`daca tocmai justitiarii fac asemenea magarii, ce sa ne asteptam de la mafioti?! sau dece sa ne miram ca nu sint condamnati;))

    @sym,
    de citeva zile nu te mai inteleg; poate fi de vina caldura si umiditatea atmosferica.
    Mai astept.

    victor L

    13/08/2010 at 2:15 pm

    • Ce anume nu înțelegeți?

      sym

      13/08/2010 at 2:20 pm

  107. Tibi,
    Uite un exemplu se sofism-MAGISTRATURA- la tema din postare!

    Legea 303/2004 (statutul JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR):
    A.
    Art. 1:
    „Magistratura este activitatea judiciară desfăşurată de judecători în scopul înfăptuirii justiţiei şi de procurori în scopul apărării intereselor generale ale societăţii, a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.”

    B.
    Art. 86:
    „Constituie vechime în magistratură perioada în care judecătorul, procurorul, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) sau magistratul-asistent a îndeplinit funcţiile de judecător, procuror, personal de specialitate juridică în fostele arbitraje de stat, magistrat-asistent,…….
    *
    …….. auditor de justiţie, judecător financiar, judecător financiar inspector, procuror financiar şi consilier în secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi, grefier cu studii superioare juridice sau personal de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), precum şi perioada în care a fost avocat, notar, asistent judiciar, jurisconsult, consilier juridic sau a îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al
    Consiliului Legislativ.”
    *
    Uite ce este magistratura şi cine o face… de sofism!

    Băşcăliosul

    13/08/2010 at 2:17 pm

    • Am văzut Băşcăliosul, am văzut.

      Ai uitat să spui cine este de vină pentru toate astea !

      tibi

      13/08/2010 at 2:24 pm

      • Duh, este evident: Patriciu, Vântu și Voiculescu.

        sym

        13/08/2010 at 2:28 pm

        • sym

          Aici chiar nu ai dreptate !

          Îţi sun eu vinovatul : BĂĂĂSESCUUUUU. 🙂

          tibi

          13/08/2010 at 2:30 pm

          • Mă puneți în offside. Când vreau și eu să vă dau dreptate, întoarceți armele!

            sym

            13/08/2010 at 2:38 pm

      • a spus cineva mai jos cine e de vină

        gabhry_el

        13/08/2010 at 2:29 pm

  108. Sal`tare, natiune ! 🙂
    Pen` ca tot e si amicu` tibi p`acilea, o sa-mi permit sa bag si eu cateva fitile, n`asha :
    1. Piratu` are INTOTDEAUNA dreptate.
    2. Boc este CEL MAI BUN PM.
    3. Udrea e CEL MAI CAPABIL/COMPETENT ministru, o sa fie CEL MAI BUN PRIMAR al Capitalei si CEL MAI TARE PRESEDINTE al Romaniei.
    4. EBA e cel mai reprezentativ europarlamentar roman.
    5. Ridzi a fost cel mai CINSTIT/CORECT MINISTRU din istoria postdecembrista.
    6. Cei care critica PDL SUNT NISTE MISHEI si trebuie dati afara cu suturi in koor, chiar daca au adus o gramada de voturi in campanie.
    7. Marea coruptie A FOST STARPITA iar MARII CORUPTI ATARNA IN TZEPE.
    8. Reforma statului e ABORDATA INCISIV SI SE VA FINALIZA IN MAXIMUM 2-3 ANI.
    9. CLIENTELA POLITICA a fost SMULSA DE LA TZATZA BUGETULUI.
    10. STRATEGIA ANTICRIZA a PDL e SUBLIMA.

    Mai bagati si voi, ca vad ca va pricepeti…

    Tzepelica

    13/08/2010 at 2:18 pm

    • Mai spun si eu:
      Coposu a fost turnator al securitatii
      Coposu a fost ruda cu Magureanu Astalosz
      Elvis traieste !
      Timi nu are febra

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 2:25 pm

      • Batrane, io m-am tras la un aer conditionat si o sa savurez comentariile voastre langa o bere rece.
        Astept sa-mi demontati afirmatiile, punct cu punct, n`asha ? 🙂

        Tzepelica

        13/08/2010 at 2:30 pm

    • salut timi 🙂

      Bre, argumentili astea le-ai repetat de fro enşpe mii de ori. Altele n-ai ? 😀

      Devii plictisitor coane şi te ştiu băiat cu umor subţire. 😀

      În treacăt fie spus, chiar şi eu am dat de pămînt cu pedeleii dar, n-ai tu ochi de văzut aşa ceva.

      tibi

      13/08/2010 at 2:29 pm

      • Tibi,
        daca era Humoristu, care e consecvent de 2000 de ani il intelegeam, dar timi nu era asa acum freo 2 luni,

        asa ca :
        Timi, ia la berea aia si niste paracetamoale, sau du-te la doctor pentru un consult amanuntit 🙂

        Un tanar de stanga

        13/08/2010 at 2:33 pm

        • Tinere bătrîn 🙂

          Îţi spun eu că am observat : de cîte ori se pregăteşte cîte o porcărie maaaaare, unii dintre comentatori se radicalizeeeeeazăăăă. 😀

          tibi

          13/08/2010 at 2:36 pm

        • Intreaba de ce am plecat eu de pe blogul parlagiului (Emil).

          Tzepelica

          13/08/2010 at 2:36 pm

          • Cunosc episodul timi : v-aţi acuzat reciproc de apartenenţă. 😀

            tibi

            13/08/2010 at 2:51 pm

  109. Victor, este o vorba: „a iesi precum curva cu prajina”.

    Justitia noastra a aajuns o curva cu prajina. Cum vine vorba de aplicarea legii, cum auzim faimosul indemn: „sa lasam Justitia sa se pronunte”.

    Insa daca ne uitam si vedem cine pronunta sentintele, intelegem de ce pentru Justitia sandeilor, cuvintele „independenta” si „putere in stat” sunt niste garduri din spatele carora se vede ditamai leopardul.

    Mai toti, ca sa nu zic toti candidatii la noul CSM au in plan acest tip de obiectiv:

    „Consider importantă trecerea atribuţiilor de administrare a bugetelor instanţelor de la Ministerul Justiţiei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât din raţiuni de bună alocare şi gestiune a fondurilor bugetare, cât şi pentru consolidarea independenţei instanţelor în raport cu executivul”.

    Asta ar mai lipsi, Sandei care isi fac singuri bugetele! Vedeti cum si-au facut pensiile, inchipuiti-va ca ei decid, in numee independentei Justitiei, sa isi faca si salariile la fel!

    Cetatean

    13/08/2010 at 2:21 pm

  110. In realitate, justitia e condusa de magistratii lu` Pingelica.
    Iar generatiile mai tinere nu sunt decat urmasii/ urmasii urmasilor acestora.

    Tzepelica

    13/08/2010 at 2:25 pm

  111. 1 cât 10: câţi oameni au ieşit în stradă pentru Monica Macovei?

    gabhry_el

    13/08/2010 at 2:27 pm

  112. @tibi
    E „programul „Base-PDL” in zece puncte.
    Gratie caruia Base era cat p`aci sa rateze iar PDL a ajuns la ametitorul procent de 14 %.
    E „platforma” pe baza careia mafiotii PSD pot castiga, fara sa transpire prea tare.

    Tzepelica

    13/08/2010 at 2:34 pm

    • Gresit timi,
      La toate punctele alea ale tale PDL era cotat la 35%
      A cazut in momentul in care piratul si-a permis sa spuna: mai baieti hai sa stringem cureaua, iar poporul i-a raspuns ba pe a m… noi nu stringem cureaua ca ne aduce Vanghelie, Antonescu si ponta bere… asa ca ia-ti pinguinul cu tine si lasaneeee… ca incepe meciul 🙂

      Un tanar de stanga

      13/08/2010 at 2:39 pm

    • timi

      De cînd mă mai dau şi eu pe o bloagă proprie, am consemnat zeci de comentarii afurisite la adresa tuturor celor pomeniţi acum de tine şi pot demonstra dar, degeaba, tu susţii că eu sînt căzut în admiraţe pentru ei. Asta E. Nu este treaba mea să te conving eu de ceva tocmai pe tine, care le ştii aşa de bine pe toate. 🙂

      Spor la bere bătrîne !

      tibi

      13/08/2010 at 2:41 pm

  113. Tuturor, un weekend placut, mai racoros.
    Maine o sa ma retrag in pivnita (unde am si o butelca pantecoasa).
    Evident, doar ca sa pregatesc noi „fitile” sau poate chiar o „porcarie maaaaare” (n`asha, tibi ?) impotriva PDL. 😆
    Noi succese !

    Tzepelica

    13/08/2010 at 2:41 pm

    • Weekend fain !

      Am inteles, tragi din butealca mare in sticle, faci „incendiare”. Palinca revolutionara sau vin de suspendare ? 😆

      KingSnake

      13/08/2010 at 2:44 pm

      • „Molotoave”, bre ! 🙂
        Palinca, mai la iarna.

        Tzepelica

        13/08/2010 at 2:45 pm

        • timi

          sper că ai citit comentul în care am spus că pot să-ţi demonstrez cînd i-am păruit pe pedelei, bine ? 🙂

          tibi

          13/08/2010 at 2:48 pm

          • Si nu ti-a spus nimeni ca bagi fitile ? 🙂

            Tzepelica

            13/08/2010 at 2:50 pm

    • he he heee, coane timi 🙂

      iar o dai la răsucit ? răcoare plăcută dragule. 😀

      tibi

      13/08/2010 at 2:46 pm

  114. Gata draqi tovarăşi politeieni şi politeience !
    V-am plictisit destul. 🙂

    Amicul timi mi-a făcut o poftă de bereeee, că am plecat. Pa dragilor, pa. 😀

    tibi

    13/08/2010 at 2:44 pm

  115. tibi, timi, restul,
    Aveti grija cum vorbiti de beri, de clondire si alte mezelicuri, deoarece klingonienii care supravegheaza blogul ar crede ca romania nu este chiar muritoare de foame si sete adusa la sapa de lemn de infamul Basescu si blonda lui blestemata 🙂

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 2:47 pm

    • tinere

      Zi-o p’aia dreptă că te-ai lăsat de bericioacă şi mori de poftă. 😛

      tibi

      13/08/2010 at 2:49 pm

      • Beau din aia fara alcoool…dar si pe aia rar.
        Vreau sa ma prinda treaz , debarcarea tiranului

        Un tanar de stanga

        13/08/2010 at 2:53 pm

    • Sa nu-mi zici ca „infamu`” si cu „blonda” nu fac la fel in w-end.
      Ca, adica, fac strategii anticriza.
      Sau se joaca cu frunza… 🙂

      Tzepelica

      13/08/2010 at 2:54 pm

  116. Ia citiţi fraţilor aci ca să vedeţi că ce ziceam eu atunci, ziceţi voi acum despre guvernul boc. 🙂

    http://tiberiuorasanu.wordpress.com/2009/12/17/vom-avea-guvern-cum-procedam/

    tibi

    13/08/2010 at 2:57 pm

  117. Tibi si timi,
    daca tot beti bere va dau aici muzica italiana tare de tot din copilaria voastra
    http://italiasempre.com/verita/mp31.htm

    Un tanar de stanga

    13/08/2010 at 3:00 pm

  118. TDS,
    multumesc pentru link. O sa-l dau unui amic care are inca impresia ca doar muzica `talina merita ascultata.
    Las` ca si mie imi produce amintiri;))

    victor L

    13/08/2010 at 3:12 pm

  119. Economia facuta cu taierea pensiilor speciale ar putea fi folosita pentru reducerea impozitelor. Unii dintre noi poate vor dona o parte pentru constructia unor azile de batrani. Altfel daca raman la stat, banii vor fi folositi pentru nasterea pe cale „naturala” a unui rege al azilurilor de batrani (pe principiul 10% costuri reale de constructie, 90% „adaos comercial”).
    Iar daca noile azile de batrani raman in grija statului sa vezi acolo eficienta.

    Logosfera

    13/08/2010 at 3:13 pm

    • Logosfera,
      Opţiunea noastră, pentru distribuirea azilurilor de bătrâni-„directă sau indirectă”- a eventualei sume, economisite prin tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor, are o ţintă şi semnificaţie de urmărit în continuare.

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 3:24 pm

  120. Logosfera, mai important decit economia facuta prin taierea pensiilor speciale de care beneficiaza frausulos magistratii alb-negri e importanta dreptatea: nu este drept ca un avocat care a stat doar 1 an judecator ia pensie ca un judecator care a muncit timp de 25 de ani ca judecator.

    Caci daca si in Justitie umblam cu cioara vopsita alb-negru, apoi unde mama masii sa mai fie drepte si corecte lucrurile?

    Cetatean

    13/08/2010 at 3:21 pm

  121. Oricum, simpla sipcuire printre cei bagati pe usa din dos in magistratura, venind din avocatura, este ceva de genul „bestiar fabulos”!

    Cetatean

    13/08/2010 at 3:23 pm

  122. Multumim autorului, si asteptam urmarea!
    Poate, cu talentul sau, va scrie ceva …
    si despre noi, pensionarii fosti militari,
    desfiintati de actuala PUTERE!
    V.Burcu
    p.s.: Am preluat si noi Articolul, dandu-l
    spre citire cu link-ul de rigoare, miilor
    nostri de … fosti pensionari militari!
    Cu onoare si multumiri,
    Acelasi V.B.

    Burcu

    13/08/2010 at 3:43 pm

    • Burcu salut 🙂
      Teoretic colegul @cetatean are dreptate, Practic nu sunt de acord cu el. In cateva zile voi posta o analiza legata de pensiile militarilor, legislatia romaneasca si de-facto ceea ce se intampla in NATO.

      Marea problema este includerea in acestor categorii a unor elemente care au savarsit grave actiuni anti- umane si anti-democratice, gen Plesita.

      Vom vedea cum au rezolvat-o est-germani si polonezi, cred ca exemplul lor este de urmat.

      Personal cred ca militarii au CHIAR DREPTURI SPECIALE!

      Theophyle

      13/08/2010 at 4:11 pm

      • @Theophyle, Va asteptam cu multa incredere si nerabdare! Opiniile tuturor sunt bune, dar analizele pot fi extrem de utile! Multumesc pe aceasta cale si … @colegilor @Cetăţean şi @Băşcăliosul, bărbierii din Politeia.
        Am crezut ca sunt … una si aceeasi persoana cu Admin

        Burcu

        13/08/2010 at 5:24 pm

  123. stimate V.B.

    Pensionarii militari nu sunt in situatia de a scrie ceva despre ei. Au avut pensii speciale prin lege, le-au pierdut tot prin lege. Cu judecatori e altceva.

    Problema pensiilor speciale e simpla: ele au aparut datorita libertatii legiuitorului (Parlamentul), dispar tot din libertatea legiutorului. Asta e.

    Cetatean

    13/08/2010 at 3:52 pm

  124. Salut pe toata lumea 🙂
    Multumesc inca o data colegilor @Cetăţean şi @Băşcăliosul, bărbierii din Politeia.

    postare noua!

    Theophyle

    13/08/2010 at 4:06 pm

  125. […] Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor…Îmi place finalul articolului:Poartă-te frumos cu copiii tăi! Ei îţi vor alege azilul. […]

  126. Postare faina, stil bascalios, adevar dureros. Numai ca e o mica parte din adevar, adevar pe care niciun MJ sau CSM pana acum nu a vrut sa il releve public.
    Astfel, exista doua categorii de asimilati si una de asimilati ai… asimilatilor:
    – cei care lucreaza in alte institutii judiciare ca functionari si sunt asimilati sub aspectul drepturilor salariale (inclusiv pensii speciale) cu magistratii. Si eu cred ca aceasta categorie e mult mai relevanta decat cea descrisa in postare: deci, stai intr-un birou, invarti doua hartii si iei salariu de magistrat, la plecare iei pensie de magistrat! Este vorba de personalul de specialitate asimilat judecatorilor si procurorilor si se gaseste in MJ, MP, CSM, INM, SNG, CC. Subliniez ca nu au vazut instanta/parchet decat la TV;
    – cei care lucreaza in alte institutii ale statului decat cele judiciare si primesc salariul asimilatilor, adica, mai departe, al magistratului. Aceasta categorie este necunoscuta pana si de noi, sunt niste acte normative speciale, am inteles ca pe la Parlament ar fi unii, in staff-ul tehnic;
    – cei care vin in magistratura dupa ce o perioada de ani au profesat drept (avocati, consilieri juridici) sau nu (experti in INEC, consilier de probatiune) si carora li se recunoaste perioada profesata anterior ca si cum ar fi fost magistratura. Adica, eu care muncesc 25 ani ca judecator/procuror o perioada intreaga de interdictii ajuns sa fiu egalizat la salariu si pensie de unul care a fost 23 ani avocat, vine in sistem si mai sta 2 ani, dupa care pleaca ca si magistrat de 25 ani cu pensia speciala, beneficiiind desigur si de pensia de avocat; sau, mai mult, se intoarce inapoi in avocatura si are venit atat ca avocat, cat si pensie de magistrat.
    Adevarul e ca din cauza acestora am avut noi de patimit sub aspectul imaginii. Ei au venit, au plecat, au luat banii. Iar noi am ramas sa le facem munca…

    Cristi Danilet

    13/08/2010 at 7:37 pm

    • Salutare!
      De acord.
      1.La început a fost postarea nr. 1.

      2.E înghesuială mare şi 40 de tipuri de asimilaţi.

      3.I-am amintit tangenţial şi pe cei de la art. 87 alin 1, în sofismul comentat azi la ora 2:17.

      4. Cei „supraasimilaţi” nu schimbă prea mult „anii porţilor deschise” de la CSM (prin contribuţia decisivă-dezinteresată?- la implementarea raiului pe Pământ pentru ceilalţi asimilaţi).

      S-auzim numai de bine! 🙂

      Băşcăliosul

      13/08/2010 at 8:47 pm

  127. Dumneavoastra ati avut de patimit din cauza imaginii iar bugetul Romaniei inca patimeste din cauza acestei legi strambe perntru care magistratii au batuit din picioare in podeaua Parlamentului pana au reusit s-o vada publicata in M.O.

    luminita

    13/08/2010 at 8:29 pm

  128. Când am auzit chestia cu perioada de interdicții mi-a iesit o lacrimă.

    Bieții, bieții de ei, greu cu caviarul! Cât câștigă Pivniceru (predestinat nume!), vreo 260 de milioane pe lună?

    Închiși în casta lor de super-bugetari umiliți, cât de cumplit trebuie să le fie, să ia salarii și pensii ca de Germania, trăind în România, după o viață de muncă în magistratură demnă de, nu știu, Uzbekistan?

    Eu zic că le trebuie mai mulți bani, ca să compenseze interdicțiile.

    sym

    13/08/2010 at 8:44 pm

    • sym
      exact.
      Si le-ar mai trebui inca un spor la leafa pentru stresul vorbitului cifrat la telefon ,
      vezi cazul Voicu.

      luminita

      13/08/2010 at 9:09 pm

  129. Frumos rezumat si la obiect. Partea interesanta este ca multi se agata de salariu (care trebuie clar redus) dar salariul nu reprezinta prea mult fata de cat „produce” un judecator. De fapt ideea este sa stea bine la pensie.

    arramis

    13/08/2010 at 10:32 pm

  130. persoanele care au iesit cu pensie speciala din magistratura si au fost la baza avocati nu mai beneficiaza si de pensia de avocat. sumele platite de ei la casa de pensii a avocatilor sunt transferate la casa nationala de pensii.
    referindu-ma strict financiar la problema .. avocatii chiar platesc suficient de multi bani la sistemul de pensii, asa ca, per ansamblu, statul nu iese in pierdere cu acesti oameni.

    ionut

    19/08/2010 at 7:43 pm

    • Ce vorbeşti, domnule!
      Referindu-te „strict financiar la problema”, baţi câmpii, stimabile, cu „avocatii chiar platesc suficient de multi bani la sistemul de pensii, asa ca, per ansamblu, statul nu iese in pierdere cu acesti oameni.”

      Per CARE ansamblu statul nu iese în pierdere? Plăteşte careva în ţara asta contribuţii la asigurări sociale pînă la nivelul pensiei de serviciu din magistratură? Aberaţia asta nu se potriveşte nici cu pensie normală (contributivă din sistem public sau, specific avocaţilor, prin Casa de Aigurări a Avocaţilor), darămite în comparaţie cu cea specială, abordată în postare.

      Cât priveşte transferul de la Casa se Asigurări a Avocaţilor la BASS, după ce precizezi temeiul legal în baza căruia se produce mişcarea asta, mai intervin.

      Băşcăliosul

      19/08/2010 at 8:18 pm

  131. Cea mai buna gazduire de site din romania cu trafic nelimitat la orice pachet incepand de la 60 lei/an(t.v.a. inclus) cu spatiu dedicat de 200 MB. Incearca acum cu perioada de proba de 30 de zile. Informatii pe http://www.my-host.ro

  132. […] o recapitulare aveti Tăierea moţului – 1 si Tăierea moţului – […]


Comentariile sunt închise.