Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Maioneză politică

Dintre toate alimentele periculoase, cea mai periculoasa – vara – este maioneza. Aliment de umplutura, imposibil de consumat in forma lui initiala. Maioneza este probabil cel mai nefast aliment posibil, poate produce in corpul predispus, cantitati enorme de colesterol si trigliceride, se altereaza extrem de usor si poate fi un excelent purtator al  tuturor bacteriilor existente de la coli la salmonella. Politica in general si cea mioritica in special este bantuita de asemenea “maioneze.”

Maioneza politică se evidenteaza prin lipsa de calitati politice si prin nesfarsite veleitati din cauza sentimentului de superioritate nerecunoscuta. Daca dă naiba si ai parte de o maioneză politică cu pretenţii intelectuale, poti fi convins ca ai gasit cea mai pura si toxică maioneză.

Dl. Radu Feldman Alexandru are toate calitatile necesare pentru obtinerea titlului de maioneză politică. Blajinul domn Radu F. Alexandru ar fi ramas pierdut in anonimitate dupa 2004, cand alianta DA a castigat alegerile fara aportul sau direct, indirect sau de orice alt gen. In 2008    a fost ales Senator de Bucuresti (Drumul Taberei) numai prin eforturile sustinute ale primarului Poteras si ale Presedintiei. Anonim atunci, la fel ca si astazi, pozitionat in randurile din spate ale partidului, si-a gasit glasul pe o tema falsa in mijlocul lunii august, in preajma unor  posibile schimbari politice.

Respectivul Radu F. Alexandru a fost membru PD intre 1993-1999; secretar al  biroului executiv. Nemaivazand viitorul luminos in PD, trece in acel an la PNL, dupa ce si-a negociat continuitatea parlamentara. “Reusitele” lui politice, precum carisma lui exceptionala, inclusiv “prietenia” cu fosti pedisti l-au lasat in afara parlamentului tocmai cand partidul lui, PNL, ajungea la guvernare.  Impreuna cu alte podoabe aduse de Stolojan de la PNL se reintoarce la noul format PD-L, reusind sa obtina un  mandat de senator.

Despre chiverniselile politicianului ii citam pe Catzavenci:

Senator, fost consilier la Camera de Comerţ şi Industrie, scriitor, scenarist şi publicist, Radu Alexandru Feldman  s-a declarat copleşit de arta completării declaraţiilor de avere şi interese, cu toate că are deja în spate cele două mandate de senator din perioada 1996-2004.

Aşa se face că, în ultima declaraţie de avere, la rubrica „venituri“, în loc de salariul încasat de domnia sa în 2008 de la Camera de Comerţ şi de cel încasat de soţie de la Teatrul Mic, am găsit mîzgălită izbăvitoarea formulă „conform fişei fiscale“. Izbăvitoare, da, dar pe lîngă lege, care prevede că demnitarul/funcţionarul trebuie să declare sume.

Intelegem, bineinteles, ca a fost un mare sustinator al legii ANI, coafata de maestrul Frunda. Avand in vedere sentimentele de loialitate pe care le are dl Alexandru fata de Traian Basescu si avand in vedere procentele pe care le detine partidul in sondaje, puricele, ca orice purice, s-a hotarat sa faca saltul, scuze m-am referit la maioneză.

Asa cum am spus la inceputul textului, aveti grija cu maioneza, de altfel si noi vom avea grija la alegerile urmatoare, indiferent unde maionezele vor fi candidate.

Written by Theophyle

11/08/2010 la 2:26 pm

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pentru cei interesati o postare noua pe Politea Digest. Analiza Starfor despre situatia din Rusia:

  http://politeadigest.wordpress.com/2010/08/11/drought-fire-and-grain-in-russia/

  Theophyle

  11/08/2010 at 2:33 pm

 2. salut

  e un individ sters si fara personalitate, fara opinii ferme, omul avea o tema care vine de la tripleta si si-a facut treaba
  partea misto e ca tonomatele au aruncat cu rahat (real sau imaginar) in el si acum il citeaza cu respect

  razvan

  11/08/2010 at 2:40 pm

  • razvan, salut 🙂
   asta-i problema, memoria scurta a bibanuli 😦

   Theophyle

   11/08/2010 at 4:13 pm

 3. […] more: Maioneză politică This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 4. Salut voios ! 🙂
  Prin anii `70, pe strada „sfintii Apostoli”, chiar vis-a-vis de restaurantul Bucur, era o frizerie.
  Si in vitrina frizeriei (caci avea si vitrina) trona poza inramata a unui tip cu o frizura de reclama.
  Era chipul unui profesor de matematica de la liceul din apropiere, „Mihai Eminescu”.
  Ani de zile am „admirat” acolo frizura acelui tanar, fara sa-mi treaca prin minte ca am in fata un viitor barbat de stat, n`asha, viitor senator, regizor, scenarist, publicist, membru in diferite comitete si comitii.
  Era chiar mutra coafata si pomadata a lui Radu Feldman Alexandru.
  Care mai ciupea si el un ban, facand reclama la „cooperativa Higiena”…

  Tzepelica

  11/08/2010 at 3:40 pm

  • salut timi,
   my foot barbat de stat, intruchipartea mediocritatii si a fripturismului 😦

   Theophyle

   11/08/2010 at 4:14 pm

 5. razvan

  11/08/2010 at 3:47 pm

 6. […] afla mai mult: Maioneză politică […]

 7. nicole

  11/08/2010 at 4:33 pm

  • şi el a cerut schimbarea Guvernului (inclusiv a lui Boc)

   gabhryel

   11/08/2010 at 5:04 pm

  • Vrea reforma.
   Pai ce, reforma ne treb`e noua acu` ? 😆

   Tzepelica

   11/08/2010 at 5:12 pm

   • Poate fi o miscare tactica pentru a-i „rupe” pe Preda si Voinescu de el, de a crea un PDL care sa nu fie supus lui Basescu si care sa fie astfel mai usor vandabil din punct de vedere electoral.

    Dar pe de alta parte mesajul transmis este „PDL a facut ceea ce trebuia (desi acum cateva luni era amenintat de bolsevizare) si nu a gresit si oricine zice altfel este pe lista neagra” si asta face ca BVB sa-si frece mainile de bucurie. Sentimentul meu este ca razboiul subteran s-a incheiat cu un armistitiu pentru ca si-au dat seama ca va curge prea mult sange de ambele parti si e pacat cand afacerile merg asa de bine.

    KingSnake

    11/08/2010 at 5:39 pm

    • Buna, KingSnake!

     Poate ca da, dar nu crezi ca e mult prea mefistofelica metoda domnului presedinte?

     Pe de alta parte, chiar trebuie sa faca toata lumea din PDL drepti in fata „dudelor” guvernului Boc?

     Atunci, sa faca si domnul presedinte „drepti”, ca dansul a numit primul ministru. 🙂

     nicole

     11/08/2010 at 6:00 pm

    • Salut KS,
     aiurea, tactica 😦

     Theophyle

     11/08/2010 at 7:52 pm

 8. Ziua buna!

  Oare pe Monica Macovei de ce nu a pus-o pe lista de posibili dati afara, ca si ea a criticat la greu guvernul?

  Basescu a ales: Boc+BVB. Nefericita alegere.

  maraco

  11/08/2010 at 5:21 pm

 9. Hai, c-ati amutit!…

  Pe mine m-a cam intristat presedintele. Sincer. Poate nu l-am inteles eu corect!??
  Sever Voinescu este in PDL din motive de Traian Basescu, a promovat „basescianismul”, va amintiti? Proiectul Traian Basescu l-a adus acolo.
  E ceva ce imi scapa mie, oare?

  In aceeasi „linie”, ar insemna ca toti oamenii pe care i-am sustinut si votat din „curentul Basescu” nu ar trebui sa se afle in PDL (?).
  E cineva capabil sa argumenteze?

  nicole

  11/08/2010 at 5:36 pm

  • E doar o gafa in plus.
   Exces de impulsivitate…aruncat vorbe inainte de a le „cloci”.
   Si Voinescu da` si Preda i-au fost consilieri.
   Ca si Plesu, de altfel.
   Acu` arunca cu scrumiera dupa ei.
   Regretabil, bineinteles.

   Tzepelica

   11/08/2010 at 5:50 pm

  • nicole, salut 🙂
   Nu nu am amutit ne cautam cuvintele si le vom scrie!

   Theophyle

   11/08/2010 at 7:54 pm

 10. Nicole, si-a pierdut focusul. Dicatatorul a dat cu bata in balta in mod exemplar.
  E treaba lui, dar s-ar putea sa nu mai fie deloc a mea.

  Turnofftheglory

  11/08/2010 at 5:40 pm

  • Aha!

   L-as ruga pe domnul Presedinte sa vina in vizita pe la noi, aici, pe blog, si sa ne explice putin ce a dorit sa ne transmita. Mai ales noua, astora, care inca mai credem in niste oameni pe care i-am votat, si care suntem in situatia de a nu-l intelege astazi pe Presedinte.

   nicole

   11/08/2010 at 5:55 pm

 11. am vazut si eu declaratia mult-comentata, desi initial nu aparea pe hotnews
  eu nu mai inteleg ce vrea basescu: boc e mintit de cineva din guvern, dar nu stim nici azi de cine, iar persoanele sunt bine-mersi tot in guvern;
  dupa aia, regula de aur = ciocu’ mic, suna ca dracu; rezolvarea tuturor problemelor, care de fapt nici nu exista, in forurile abilitate ale partidului…
  in final, sa-i bagi in aceeasi oala pe voinescu, preda si feldman

  razvan

  11/08/2010 at 5:59 pm

  • la asta ma referem si eu mai sus. I-am raspuns cu o postare lui KingSnake exact acum.

   Domnul presedinte se contrazice singur?

   nicole

   11/08/2010 at 6:02 pm

 12. Din cate tin minte, la dezbaterea din Senat s-a certat nitel cu Frunda in privinta legii ANI. Iar la vot a fost singurul PDL-ist care a lipsit.

  Costin

  11/08/2010 at 6:00 pm

  • Salut Costin,
   nu cred ca s-a certat si stiu cum a votat!

   Theophyle

   11/08/2010 at 7:55 pm

 13. I-am vazut figura li Sever astazi, la RTV, cand i s-a pus in fata declaratia presedintelui. Desi a mascat ca un adevarat diplomat si a scos-o la capat cu raspunsul, a fost evidenta surpriza total neplacuta pe care o traieste. Domnul presedinte cred ca a amorsat in felul asta RUPEREA de PDL. Altfel nu imi explic.
  Parca ar fi zis: „Copii, va dau drumul cu barcuta cu panze pe mare. haideti, vasliti binisor, omorati-va, faceti ce vreti!…”

  nicole

  11/08/2010 at 6:06 pm

  • Pai ruperea de PDL ar fi fost ceva de genul „partidul asta nu mai reprezinta ceea ce consider ca trebuia sa fie partidul pe care l-am condus atata timp” respectiv „bolsevizarea”, adica exact ceea ce au zis si Preda si Voinescu in fapt (dincolo de criticile la adresa guvernului) despre partid, ca trebuie sa schimbe ceva. Ori „ciocul mic” inseamna practic identificarea cu PDL asa cum este el azi, cu Boc, BVB+U la conducere. Iar conducerea are dreptate.

   KingSnake

   11/08/2010 at 6:11 pm

 14. va salut, trebuie sa plec, revin mai tarziu.

  nicole

  11/08/2010 at 6:07 pm

 15. Seara buna!
  Stiu ca a mai fost stirea, acum parca mai multe amanunte:

  România, stat membru UE din 2007, este singura dintre cele zece ţări care au aderat după 2004 aflată în poziţia de plătitor net la bugetul comunitar, cu un sold negativ de 455,9 milioane euro în perioada 2007-2009, şi o rată de absorbţie a fondurilor de coeziune de numai 10,1% în acelaşi interval

  http://www.zf.ro/eveniment/romania-singurul-stat-din-cele-aderate-dupa-2004-care-a-dat-mai-multi-bani-decat-a-luat-de-la-ue-6848769

  Nimeni nu e vinovat
  Ca mai multi bani am dat
  Ura, ura!!! si la gara
  Vai de noi si de ea tara

  Creanga

  11/08/2010 at 7:44 pm

  • salut @Creanga,
   am stiut prietene si chiar am scris despre asta 😦

   Theophyle

   11/08/2010 at 7:51 pm

   • Salutare!
    Am spus ca a mai fost stirea, la stirile de dimienata, dar acum vedem ca suntem cei mai cei din Europa.

    Creanga

    11/08/2010 at 7:58 pm

 16. Buna seara, buna seara.
  Am citit stirea. Daca Basescu a avut doar un derapaj verbal atunci a dat urat de tot cu bata in balta. Iar daca a batut palma cu grupul BVB atunci partidul asta nu ma mai reprezinta in nici un fel. Si incep sa am dubii si in privinta lui Basescu.

  clemycali

  11/08/2010 at 8:12 pm

  • Salut clemy 🙂

   Theophyle

   11/08/2010 at 8:20 pm

 17. Am revenit.
  Sunt curioasa rau de tot ce parere aveti de cele de mai sus.

  Stiti ce mi-a spus cineva asta-seara? Ca „Basescu isi ucide „copiii””.

  Ce naiba sa-i raspund io? Am ramas asa, pe niste ganduri… 🙂

  ps: Asta ma duce, nu stiu de ce, la parabola cu Toma necredinciosul si cocosul care n-a prins a canta a treia oara. Sunt inca prudenta, deci, si va intreb cum putem noi interpreta spusele presedinteui. Care, intre noi fie vorba, nu e nici pe departe Hristos…

  nicole

  11/08/2010 at 8:17 pm

  • Salut, poate respectivul a avut dreptate. Timpul ne va arata 😦

   Theophyle

   11/08/2010 at 8:19 pm

 18. Salutare, @Theophyl si @all! 🙂

  Iti mai cauti cuvintele mult?

  Mi-ar fi util sa am si eu scriptul emisiunii radiofonice. Ma ajuta cineva?

  nicole

  11/08/2010 at 8:19 pm

 19. Cuvintele au sosit,
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  11/08/2010 at 8:20 pm

  • 🙂

   nicole

   11/08/2010 at 8:22 pm

 20. Salut tuturor 🙂
  Nicole, ma intreb alaturi de tine ce cauta Sever Voinescu pe lista aia.
  Cu privire la profesorii mai bine platiti pe ora decat presedintele – mai depinde si despre ce profesori vorbim. Citoyen stie 🙂 Mi s-a povestit cum Titeica a dat, intr-o imprejurare asemanatoare, o replica memorabila: „au nevoie timp de 8 ore de curul meu cel prost, nu au nevoie timp de 6 ore de capul meu cel destept” – am citat cu aproximatie.
  Capac la toate a pus un articol din EVZ – http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-eu-ma-simt-bine-in-tara-mea-902820.html. Ce ziceti, s-a prostit si Base??? Daca am iubi RO asa cum e ea acum am avea o mare problema…si nu ne-am mai zvarcoli aici, pe blog / bloc 🙂

  Diana

  11/08/2010 at 8:37 pm

 21. Dupa ce s-a consumat in liniste etapa cu frunzulica urmeaza acuma sa intre in functiune o masinarie de tocat cei 75 milioane de euro. Banii vor ajunge in buzunarele care trebuie Aceasta este o forma mascata de a subventiona diverse posturi de televiziune a unor tari privilegiate a uniunii. Ministerul turismului ar putea sa ii strice jocul, si sa faca in mod legal ca bani sa intre in buzunarele romanilor. Am demascat aceasta increngatura pe http://www.partyboom.net

  ilhasmaravilhas

  11/08/2010 at 10:13 pm


Comentariile sunt închise.