Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Despre inutilitatea demersului

In fiecare zi, inainte de a scrie ceva, ma gandesc daca ceea ce public, dupa amiaza sau seara, poate ajuta la promovarea unor idealuri, unor valori sau simplu a unor cunostinte mai ample despre lumea in care traim. Daca postarea de dimineata este un decupaj al stirilor zilei, stiri pe care le consider eu interesante, celelalte doua implica multa treaba si mult efort. Politea nu este un blog de nisa, este un blog civic de opinie, care sustine sau combate. Indiferent de ceea ce cred unii troli, blogul acesta nu a mintit si nu a manipulat pe nimeni niciodata.  Parerile mele si ale majoritatii au fost asumate si au fost postate pe paginile permanente ale blogului.   In afara paginilor permanente si ale articolelor consacrate si semnate de @Băşcăliosul (6), @Cetatean (2) si @tibi (1), tot ceea ce a fost scris pe acest blog este rodul muncii mele si ale lui @demeter, care redacteaza majoritatea articolelor pe blog. 

Fiecare zi care trece ne sporeste amaraciunea si ne provoaca sentimentul unei futilitati a demersurilor noastre. Ne intrebam in fiecare zi pentru ce cineva are nevoie de noi si de parerile noastre. Singurul lucru care ne mentine si ne da puterea de a continua sa scriem este faptul ca nu suntem noi oamenii stegurilor albe si cat timp vor exista oameni care ne citesc onoarea noastra ne obliga sa continuam, asa cum au facut-o altii, inaintea noastra, in conditii mult mai grele.  

Citind fragmentele de mai jos, ma intreb, noi cetatenii acestei tari nu vedem starea deplorabila in care ne aflam?

Dragos Paul Aligica – HotNews. Cel putin unul din trei romani, prin raspunsurile date la intrebarile puse, probeaza a fi: creationist, geocentrist si cu cunostinte precare de genetica, fizica sau medicina. Chiar daca sunt majoritari cei care raspund ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui (52%), este remarcabil faptul ca pentru 42% dintre romani Soarele se invarte in jurul Pamantului. 60% dintre romani exprima acordul cu afirmatia conform careia „Ne bazam viata prea mult pe stiinta si nu destul pe credinta”, aproximativ 4 din 5 romani cred ca „Exista miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de stiinta”, si 2 din 3 romani cred ca biserica nu greseste niciodata in ceea ce spune. 22% dintre romani considerau in 2005 ca horoscopul este „foarte stiintific”, aceasta fiind cea mai ridicata rata din tarile europene, dupa Cipru. De asemenea, Romania se situeaza printre primele societati europene in ceea ce priveste proportia adultilor care cred in existenta unor numere norocoase: aproximativ jumatate dintre romani erau de acord in 2005 cu afirmatia ca „unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumiti oameni”, fata de media EU29 de aproximativ o cincime.

Stefan Vlaston – CampusNews. Studiul intitulat „Publicul romanesc si stiinta”,  din care rezultatul cel mai spectaculos este ca 42% dintre romani cred ca „Soarele se invarte in jurul Pamantului”, ne obliga sa raspundem la intrebarea: ce se invata in scoala? Mult si prost. Este raspunsul simplu.  Pentru ca scoala este un „pat al lui Procust”, in care se simt bine doar unii, putini, care au inclinatii spre teoretic si conceptual, invata cu placere „teorie”, merg apoi la studii superioare de succes si, eventual, pleaca sa lucreze in strainatate. Cam 25-30%. Tot atatia  veneau la liceu acum 35-40 de ani.

Ceilalti, Dumnezeu cu mila. Se prefac ca invata, trec precum gasca prin apa, ajung la Bacalaureat, apoi la studii superioare iar la 23-24 de ani se intorc in piata muncii fara nicio calificare. Si o iau de la zero. Cum s-a ajuns aici? Pentru ca de 20 de ani asteptam proiectarea unui curriculum modern, adecvat noului context economic, social, care sa raspunda provocarii globalizarii, al pietei fortei de munca unice, europene.   Asteptam degeaba.

Agerpres.   Cei o sută de sinistraţi, aduşi în tabăra Lacu Sărat din judeţul Brăila, după ce apele Dunării au crescut şi au intrat în cele două blocuri sociale în care locuiau, au provocat distrugeri semnificative în locurile unde au fost cazaţi, băgând pe foc chiar şi băncile stradale din staţiune, pe care le-au folosit drept combustibil pentru grătare.

Potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT), Sorin Constantin, care are în administrare tabăra din staţiunea Lacu Sărat, locurile unde au fost cazaţi arată „ca şi când ar fi trecut teroriştii pe acolo” şi vor mai trece câteva luni până când tabăra va fi igienizată şi deparazitată.  „Au făcut dezastru, au vandalizat tot. Au pus băncuţele pe foc şi au făcut grătare cu carnea pe care au primit-o ca ajutoare. Au stricat toate bateriile de la cele 12 duşuri, ca să nu mai spun că şi-au făcut nevoile direct în duşuri, nu la WC. Nu am făcut încă o evaluare a pagubelor, dar la aceste cheltuieli se vor adăuga şi cele pentru deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, aşa am făcut şi în 2006. Când au stat aici în 2006, două luni de zile după ce au plecat nu am putut să fac nimic, pentru că au rămas păduchi în urma lor”, a declarat Sorin Constantin.

Directorul DJT a mai spus că sinistraţii nu au fost mulţumiţi nici de ajutoarele primite, pe care le-au aruncat în mare parte, luându-i chiar la rost pe cei care le-au trimis. „Aruncau cu conservele primite ca ajutoare şi spuneau: ce asta e mâncare? Cearşafurile şi pernele le-au aruncat în curte. Păturile din lână primite de la Crucea Roşie au spus că îi înţeapă şi le-au pus pe jos în loc de covoare, ca să calce pe ele. După ce au primit haine ca ajutoare, le-au îmbrăcat şi când s-au murdărit le-au aruncat la gunoi, deşi aveau lighene şi detergent de la Crucea Roşie. Le-a adus cineva Pepsi şi au strigat după el să le aducă şi ness. Au cerut cuptoare cu microunde, că ei aşa aveau acasă”, a mai spus Sorin Constantin.

Bun,  cineva stie ce facem?

174 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna seara tuturor! 🙂

  Draga Theophyle, multumindu-ti mult pentru mentinarea numelui meu in galeria celor cu articole permanente, trebuie sa te rog sa corectezi o cifra: eu am nu doua, ci doar un singur articol permanent, recte cel postat in dreapta sus sub titlul „O Europa altfel!”. Parca si Mister Bascaliosul avea 6 articole despre Sandei (fara Cartea alba a Sandeilor, cu care face 7).

  Sper sa nu ma insel la numaratoare. Daca ma insel, iti cer scuze anticipat.

  Cetatean

  30/07/2010 at 8:22 pm

  • Cetatean, tu ai doua deoarece una din comentariile tale a devenit postare 🙂

   Cat despe Bascalios am sa corectez 😆

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:25 pm

 2. A, da, imi amintesc, a fost un comentariu prins de noua postare in corpul ei. Era oarecum la inceputurile postarilor mele mai substantiale 🙂 Am fost tare mirat si recunoscator, si imi mentin si azi aceeasi pozitie.

  Cetatean

  30/07/2010 at 8:30 pm

 3. Cu ocazia asta, Theophyle, te anunt ca m-ai motivat sa mai scriu ceva care poate sa devina postare 🙂

  Cetatean

  30/07/2010 at 8:33 pm

  • as fi foarte bucuros 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:37 pm

 4. Buna seara, buna seara.
  Theophyle, Romania este tara in care cititul in ghioc bate logica, cititul preotului din Evanghelie de tratament la medicul psihiatrusi as putea continua. La nivel de mentalitate intelectuala majoritatea romanilor se afla in plin Ev mediu.

  clemycali

  30/07/2010 at 8:34 pm

  • clemy, salut!
   Adevarat si tragic 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:37 pm

 5. Cei 42% care cred ca Pamantul se invarte in jurul soarelui l-ar alege pe Ceausescu, se cam potrivesc procentele. In rest… sa mai treaca generatii, vor fi pasi marunti, dar cineva trebuie sa faca ceva. Nu putem schimba politicienii doar daca ii criticam, trebuie si implicare directa in viata politica. Daca nimeni de aici nu se ofera, poate vor trece politicienii sa fie luati la intrebari.
  Ce scop are ONG ul?
  Cred ca nu suntem inutili, paharul se umple cu mii de picaturi, trebuie sa privim inainte.

  Creanga

  30/07/2010 at 8:34 pm

  • Creanga, cei mai buni pleaca. Cei care raman se straduiesc sa supravietuiasca 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:38 pm

  • @creanga, trebuie plecat de la sistemul de invatamant. Bine ca se consuma energie ptr predarea religiei in scoli dar nu se uita nimeni ca liceul scoate analfabeti pe banda.
   Nu exista scuza atunci cand se preda geografia dupa manuale bune, asa cum sunt cele din Romania, sa ai 42% din populatie care crede ca panatul se invarte in jurul soarelui. Este inadmisibil.

   clemycali

   30/07/2010 at 8:43 pm

   • Din cei 42 % unii ar fi spus ca Romania e buricul pamantului. In USA se plateste facultatea??

    Creanga

    30/07/2010 at 8:51 pm

    • Da. Dar exista si sistemul de burse, de ajutoare financiare guvernamentale (statale), scutirea de plata a cursurilor (ptr cei defavorizati social) si imprumuturile. Asa ca exista posibilitati si ptr cei care nu au bani foarte multi. Iar sistmeul de universitati americane este pe mai multe trepte. Se incepe cu community college apoi universitatile de 4 ani si grad schools. Theophyle ar putea sa spuna mai multe despre sistem. Concluzia este insa urmatoarea: se face mai multa scoala in SUA la nivel universitar decat se face in Romania. Problemele sunt generate de slaba calitate a invatamantului premuniversitar.
     Plus, si in SUA, asta e alta chestiune, exista problema neoprotestantilor care au oarece probleme cu stiinta. Sunt destui cei care se pot lua de mana cu romanasii nostri si sunt gata sa spuna, de exemplu, ca geologia nu este o stiinta din moment ce nu e trecuta in Biblie.

     clemycali

     30/07/2010 at 9:15 pm

 6. Seara bună ! ALL

  Teofil

  Eu nu am altceva să spun decît că, mi-am mai spus părerea despre extraordinarul tău demers şi al doamnei Demeter, pe care o salut cu RESPECT.

  Oricît de puţin aparent, efortul vostru este vizibil, iar rezultatul demersului vostru există, şi are un impact vădit considerabil.

  Nu mai intru în detalii, şi ştii de ce …

  Toţi avem momente de descurajare, toţi trecem ciclic prin momente de speranţă, toţi tragem nădejdea că acest coşmar va lua cumva, sfîrşit.

  Important este dpmdv să nu-i lăsăm pe cei care vor să Ei, chiar pe lehamitea noastră mizează. 😦

  Mai am şi altele de spus dar, las şi pe alţii să se exprime, doar nu o să epuizez eu acest subiect important, nu ?

  Curaj prietene, CURAJ !

  Eu, nu pot să cred că aceşti … au cîştigat.
  Am să spun ce cred eu, de ce.

  tibi

  30/07/2010 at 8:39 pm

  • @tibi, salut 🙂
   Cand citesti ceea ce citim noi, iti vine rau si te intrebi, exista sau nu o speranta ?

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:53 pm

 7. erată 😦

  Important este dpmdv să nu-i lăsăm pe cei care vor să NE DESCURAJEZE. Ei, chiar pe lehamitea noastră mizează.

  tibi

  30/07/2010 at 8:43 pm

 8. salve, all

  ThPh & Demeter – munca voastra este uriasa si foarte utila, parerea mea..

  am invatat multe, am aflat multe lucruri interesante, dar am si intilnit virtual oameni extraordinari (nu ii enumar, ca s-ar putea sa-mi scape vreunul, dar o amintesc pe @elicearea, care a disparut definitiv din peisaj)

  pacat ca unii din acesti oameni extraordinari nu au ajuns in functii inalte…

  🙂

  p.s. hai, nu va luati nasul la purtare, sic!

  skorpion

  30/07/2010 at 8:47 pm

  • Skorpi, elicearea a plecat in State 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:53 pm

 9. Sa continui:
  @Theophyle&demeter, nu va lasati prada disperarii. Daca noi renuntam la ceea ce facem atunci gloata derbedeiilor tonomati castiga.

  clemycali

  30/07/2010 at 8:53 pm

  • clemy, un om trebuie sa se intrebe daca ceea ce face este bun si util.

   Vezi tu, noi o facem din dragoste si din simtul datoriei, si probabil vom continua, dar este greu cand realitatea este asa cu se arata uneori.

   Theophyle

   30/07/2010 at 8:56 pm

 10. Teofil

  Pun o întrebare simplă : care este starea de spirit a americanilor vizavi de preşedintele Obama ?

  tibi

  30/07/2010 at 9:01 pm

  • tibi, depinde unde pui urechea 🙂

   Deocamdata are o sustinere populara de cam 45-50%. Exista o erodare destul de vizibila. Daca va pierde alegerile interime care sunt acuma si nu va avea majoritate in Congres ar putea sa aiba o problema foarte mare

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:03 pm

   • Teofil

    Exact la asta mă refer. 🙂
    Dacă Obama este în scădere, iar la aceste alegeri va pierde teren, va trebui să-şi reconsidere poziţia politică, inclusiv despre Ro.
    Cred că pe acest lucru mizează acum, cei care vîntură ideea suspendării piratului, IAR.
    La următoarele alegeri din State, partidul lui Obama va pierde.
    Deci.
    Stimabilii, ŞTIU că prea multă vreme la dispoziţie,
    N-AU!
    De aceea „nuş” 😀 pot permite să, îl tolereze pe Băsescu PATRU ani LUNGI la Cotroceni.
    Pentru ei, totul se joacă acum : în interiorul acestor doi ani, pe care Obama îi mai are ca preşedinte.

    Greşesc ?

    tibi

    30/07/2010 at 9:12 pm

    • @tibi, un presedinte si un congres republican ar avea mai putina toleranta fata de ideea „prieteniei” cu Moscova. Aici este slabiciunea administratiei Obama care este speculata de gruparile politice filo ruse romanesti. Iar ideea suspendarii vine si ptr ca sprijinul popular ptr Basescu si PDL o iau la vale vertiginos. Parerea mea.

     clemycali

     30/07/2010 at 9:18 pm

     • Mulţumesc clemy.
      Am impresia că mă confirmi.
      Problema care se pune dpmdv este : nu cumva, scăderea pdl şi a lui Basescu, se bazează inclusiv pe exacerbarea nefirească a criticilor la adresa lor ?

      tibi

      30/07/2010 at 9:23 pm

      • Criticile la adresa lui au o parte serioasa de vina dar eu nu pot trece cu vederea nici modul catastrofal in care PDL si guvernul au gestionat criza. Este un cumul de motive.

       clemycali

       30/07/2010 at 9:26 pm

       • Iar alternativa E ?

        tibi

        30/07/2010 at 9:29 pm

       • curatarea grajdurilor @tibi, un alt PD-L

        Theophyle

        30/07/2010 at 9:30 pm

 11. Buna seara!
  Theophyle, ma numar printre cititorii constanti ai acestui blog, desi nu am scris pana acum niciun comentariu la articolele parcurse. Am intrat prima data in noiembrie, anul trecut, si de atunci va citesc cu mult interes. De aceea imi permit sa observ utilitatea demersului dumneavoastra, intotdeauna bine documentat si argumentat.
  Nici nu indraznesc sa-mi imaginez cat de pustiita ar fi lumea virtuala fara anumite voci viguroase, capabile sa miste, sa scoata din inertie pana si spiritele intrate intr-o nociva lentoare. Ce mai putem face cand citim zilnic dovezile unui ,,cumplit mestesug de tampenie”, asemenea celor din fragmentele pe care le-ati selectat? Sau le vedem fruste in jurul nostru? Cred ca cea mai buna solutie este continuarea oricarui demers ce si-a dovedit, in timp, nu doar utilitatea, ci si necesitatea.

  Maria

  30/07/2010 at 9:08 pm

  • Multumesc Maria,
   am si eu un secret, si eu iti citesc blogul cu regularitate. Avem afinitati si preferinte comune, cred ca si idealuri.

   nu cred ca voi parasi blogul, dar poate va trebui sa ne gandim la niste lucruri mai practice. Traim intr-o bezna infricosatoare 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:13 pm

   • P.S. Daca tu nu ti-ai insotit numele cu adresa blogului, o voi face eu 🙂

    http://mariahulber.wordpress.com/

    Personal stiu ca esti profesoara si ii admir si pe olimpicii tai 🙂

    Theophyle

    30/07/2010 at 9:16 pm

   • Recunosc ca sunt placut surprinsa de faptul ca cititi ceea ce scriu. Cu certitudine avem numeroase afinitati, preferinte comune si idealuri, altfel lectura ideilor pe care le afirmati nu ar fi devenit o constanta pentru mine.
    Cred ca tocmai aici, in sfera unor inalte principii sustinute, s-ar putea gasi si lumina, o cale de iesire din bezna ce se rasfrange perfid asupra lumii noastre. Cat despre lucrurile practice, recursul la actiune si la vointa de transformare, va inteleg intru totul. Niciun spirit activ nu ar ocoli ocazia de a actiona atunci cand e nevoie de energia sa.

    Maria

    30/07/2010 at 9:38 pm

    • Maria, pe blogul asta se vorbeste la persoana a doua. Sper si eu ca vom reusi pana la urma sa iesim din hibernarea impusa de comunistii vechi si noi.

     Theophyle

     30/07/2010 at 9:40 pm

    • Acum am citit si comentariul dumneavoastra de la 9.16…
     Va multumesc!

     Maria

     30/07/2010 at 9:44 pm

     • cu mare placere si atentie 🙂 tu si colegii tai sunteti baionetele viitorului nostru!

      Theophyle

      30/07/2010 at 9:47 pm

     • E clar ca sunt mereu cu un pas in urma comentariilor. 🙂 Am retinut, Theophyle.
      Si iti multumesc mult pentru primire, aprecieri si incurajare.

      Maria

      30/07/2010 at 9:47 pm

 12. Salutare tuturor depresilor dar si optimistilor ! 🙂
  Acest blog este o platforma de discutii la top in panorama romaneasca !
  Asta nu inseamna sa va ” montati mintea ” ca umilitatea este cheia respectului ! (la fel ca profesionalitatea) 🙂
  PS . Eu stiam ca pamintul are forma unui cub si se invirte in jurul CCR ! 😆

  Stefan A.

  30/07/2010 at 9:16 pm

  • @Stef, cub? Si soarele ramane tot timpul la rasarit 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:17 pm

 13. Sa nu credeti ca sinteti singuri; sint pe aproape si trag cu ureche. Aveti grija ce spuneti.

  Am ris cu pofta :”Este acelaşi gust pe care îl avea cafeaua pe care ne-o dădeau în închisoare, în Polonia comunistă, în fiecare dimineaţă.”
  E vorba de cafeaua americana servita la un „bufet” al Congresului american, la o reuniune Nato.
  Amanunte aici:
  http://www.dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/cafeaua-americana

  victor L

  30/07/2010 at 9:20 pm

  • Victor, lasa ca lucrurile sunt deja mai bune. De cand cu Starback s-au mai desteptat si cafeau este mai buna 😆

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:23 pm

 14. Au facut gratar din banca
  Iar la dus treaba isi scapa
  Ce facem??? ii educam
  Calea buna le-aratam
  Cu zaharel ori cu biciul
  Pana isi invata piciul
  Orice problema are rezolvare
  Si orice pamant un soare

  Creanga

  30/07/2010 at 9:22 pm

  • nu prea merge cu zaharelul, alternativa este cealalta 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:26 pm

 15. uneori am senzatia ca intre oamenii care creeaza acest blog, il citesc sau il comenteaza

  si

  altii ca cei de la lacu sarat (sinistratii) si multi, multi altii, mergind pina la clasa politica a la vanghelie sau cei 41% pentru care soarele se invirte in jurul pamintului

  exista o diferenta de vreo 200 de ani!
  cel putin, daca nu mii de ani, uneori,
  😆

  skorpion

  30/07/2010 at 9:23 pm

  • Salut skorpi
   Citeste ce zice un strain de tara noastra si de clasa politica !

   http://www.bloombiz.ro/finante/politicienii-risipesc-in-stil-mare-sansa-romaniei

   Stefan A.

   30/07/2010 at 9:26 pm

   • foarte interesant, Stefan,
    uneori, dar uneori, unii straini par a fi mai atasati de Romania, mai patrioti, daca putem spune asa decit majoritatea clasei politice..

    si am indrazanit sa aduc citatul aici:

    Intrebat despre listarea BCR, Treichl a spus ca Romania are probleme mai mari decat listarea unei banci.

    „Cred ca presedintele si Guvernul ar trebui sa se asigure ca lucreaza impreuna si ca reusesc in sfarsit sa arate romanilor ca au tara sub control si sa nu mai dea vina pe oficiali ca nu sunt profesionisti”, a afirmat seful grupului austriac, intr-o conferinta de presa.

    El considera ca Romania este una dintre putinele state din Europa care au „o asemenea sansa” sa iasa din recesiune mai repede si mai bine decat orice alt stat.

    „Nu vad nicio tara din Europa care isi face treaba atat de prost in a profita de avantajele pe care le are. Si iubesc Romania, iubesc poporul roman, iubesc banca mea de acolo si nu inteleg pur si simplu ce se intampla”, a spus Treichl.

    El a adaugat ca politicienii au sansa sa aduca Romania in topul statelor din Europa Centrala si de Est.

    „Nu stiu care cred politicienii ca este responsabilitatea lor. Ei au acum au sansa sa aduca Romania in varful Europei Centrale si de Est si o risipesc in stil mare.

    Si nu am nici cel mai mic indiciu de ce. Nu sunt prosti, nu sunt tampiti. Sunt foarte inteligenti, cunosc ceea ce trebuie sa faca, sunt bine educati, exista mult mai multi oameni de afaceri in Guvern decat in alte state si nu am niciun indiciu de ce nu fac nimic”, a spus Treichl.

    skorpion

    30/07/2010 at 9:31 pm

  • da skorpi, dar ei sunt si ei romani, nu?

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:27 pm

   • romani???? sau rromi??? sau rrrrrrrrrrromani?

    😛

    skorpion

    30/07/2010 at 9:31 pm

 16. @demeter & @Theophyle, chapeau bas pt. tot ce faceti !
  Avem nevoie de voi si sunt convins ca si voi aveti nevoie de noi (daca nu chiar de toti, macar de o parte, n`asha ? 🙂 ).
  Sigur ca ignoranta si incultura sunt persistente pe plaiurile mioritice dar pot fi invinse, chiar daca nu se vede asta imediat.
  Sigur ca unii dintre noi incep sa oboseasca, dar vad pe blog si in jurul meu o gramada de tineri care nu vor sa traiasca degeaba.
  Sigur ca am pierdut doua decenii degeaba, dar criza poate schimba multe, ii poate trezi pe adormiti.
  Romanii din tara au nevoie de cei plecati, au nevoie de intelepciunea/experienta lor de viata, au nevoie de oameni care si-au dovedit curajul si profesionalismul.

  Nu pot decat sa va doresc SUCCES IN CONTINUARE ! 🙂

  Tzepelica

  30/07/2010 at 9:35 pm

  • @timi, ne luptam prietene si nu ridicm steagurile albe. Viitorul din nefericire arata cam rosu 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:36 pm

 17. Teofil

  Răspund aici, că acolo nu prea mai e loc 🙂

  Sigur că este necesară curăţirea grajdului pdl.
  Problema e : se poate face simultan cu actul guvernării ?

  Iar dacă să spunem că NU, căderea actualului guvern ŞI suspendarea, urmate de ce stim ce se va întîmpla, vor fi mai benefice decît ce se întîmplă acum ?

  tibi

  30/07/2010 at 9:36 pm

  • Nu cred ca acest guvern daca va fi remaniat cum trebuie va cadea!

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:37 pm

 18. @Teofil & Demeter

  Inutilitatea demersului? Brrrr, eu care sunt pesimist din fire ma infior. 🙂
  Sunt absolut de acord cu http://nikuelektriku.blogspot.com/2010/07/o-institutzie.html.
  Nu mai aveti ce face sunteti o institutie mai tare decat multe altele din Ro credeti-ma.
  Datorita voua (incluzand aici toti politeisti) am argumente cand intru in discutii (aprinse cateodata) pe teme politice si/sau economice.
  Alelei fratii mei, ce m-am mai batut de dimineata pana sara si am deschis ochii la mai multi tipi cu CSM-ul cu ICCJ si CCR. Se uitau aia la mine ca la un expert (sry Mr. B si Cetatean de uzurpare 🙂 ).

  eugeni

  30/07/2010 at 9:38 pm

  • eugeni, am vazut ce a scris niku, mi-a fost si rusine sa-i multumesc 🙄

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:41 pm

  • eugeni, eu nu sunt expert in Sandei, Mister B este.

   Insa e drept ca si eu am pus umarul putin la inghesuirea judecatorului Neacsu in coltul ringului, intr-o seara. Ba cred ca era si gabryel pe acolo :mrgreen:

   Cetatean

   30/07/2010 at 9:44 pm

 19. Buna seara din nou!

  Viitorul nu arata deloc rosu, asa cum pare. Fix intr-o luna se despart apele. Pina atunci, vom avea parte de niste evenimente si postari pe masura, va asigur 😉 si sunt cit se poate de serios.

  Cetatean

  30/07/2010 at 9:42 pm

  • Bravo cetatene, tu esti noua garda, tinerelule 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:43 pm

   • Theophyle, noua sau veche, Garda Politeiana moare, dar nu se preda!

    Cetatean

    30/07/2010 at 9:47 pm

 20. Este pentru prima oara cand fac un comentariu, desi sunt un cititor asiduu al acetui blog de cand v-am desoperit si am realizat ca regasesc aici multe din framantarile pe care le am si eu. Detectez de la o vreme o oarecare lehamite. Vreau sa va indemn sa continuati pe calea pe care ati demarat pentru ca eu cred castfel de grupuri pot radia ( in lipsa unui organism sau miscari oficiale, caci oricum nu avem in momentul de fat nici o speranta de la invatamant ) schimbarile necesare societatii noastre. Poate ca aceste schimbari vor fi mici, cel putin la inceput, dar tot este mai bine decat nimic(lipsa miscarii inseamna moarte). Nu stiu daca voi mai scrie , dar credeti-ma ca voi fi un cititor frecvent si pentru mine reprezinta ceva minunat sa pot crede ca mai exista oameni care cred ca se mai paote face ceva.

  vio

  30/07/2010 at 9:43 pm

  • multumesc vio,
   Sper ca vom avea puterea, si daca ai ceva de spus/scris, te rog sa o faci 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:45 pm

 21. citoyan,

  daca viitorul nu este rosu, atunci este mov???
  🙂

  skorpion

  30/07/2010 at 9:44 pm

 22. salut, vio

  te asteptam sa mai scrii!
  🙂

  skorpion

  30/07/2010 at 9:45 pm

 23. multumesc pentru incurajare . Poate…

  vio

  30/07/2010 at 9:46 pm

 24. Cetatean

  30/07/2010 at 9:47 pm

 25. Theophyle&Demeter faceti inca mult mai mult decit au zis prietenii aici:
  Articolele economice despre starea tarii sunt excelente. Eu le dau ca lectura obligatorie la cercul meu de start-upisti si consultanti.

  IArticolele alese din Digest sunt nemaipomenite si dezvaluie tineretului placerea teribila (sa nu zic viciul) de a savura the Economist, the New Yorker de care sunt in mod real o placere a vietii acesteia.
  Ce sa zic altceva ? V-a adus Dumnezeu !

  Un tanar de stanga

  30/07/2010 at 9:47 pm

  • TDS, multumesc. Din cauza ta am blog 😆 si tot din cauza voastra il voi mentine 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 9:50 pm

 26. tibi prietene, tu esti membru de onoare al clubului 🙂

  Victor L draga, nu plec nicaieri, in jobul meu Consumer Confidence – vorba lui Theophyle intr-un articol recent este extrem de scazuta, asa ca nu parasesc Europa curind. Voi mai pune poze din CostaRica – mai am vre-o 700 nepuse, si stiu ca tu treci pe acolo 🙂

  Un tanar de stanga

  30/07/2010 at 9:51 pm

 27. Salutare!
  Theophyle, mai am şi eu momente, rare, când mă încearcă un sentiment de „utilitate” a scârbei; cu toate astea, îndrăznesc să afirm că tu şi Doamna ta nu aveţi motive să fiţi descurajaţi de menirea şi efectul muncii voastre admirabile.
  Ar însemna să nu conteze nici cea am citit noi din tot ce ne-aţi oferit pe tavă, ceea ce eu nu pot concepe nicicum, iar pe de altă parte am motive să cred că, în special datorită vouă, noi toţi, împreună, nu ne-am epuizat resursele de a obţine direcţii şi sensuri concretizabile, cu gândul că mulţumirile tale ar face faţă şi exigenţelor semnalate de tine în nenumprate rânduri.

  Pe lângă faptul că nu ne-am epuizat unele aşteptări, acum aş zice, de exemplu, nu-mi place cuvântul tău „futilitate”, dar mă inspiră într-un sens de acţiune care îmi sună de-a dreptul eficient şi asta mă determină să fiu un pic mai explicit.
  Te va încurca niţel la împărţit cifrele din parantezele apărute în postarea ta, dar oricum ajungeam să-ţi propunem, @Cetăţean şi cu mine, o postare în care (îi) lucrăm împreună pe Săndei, adică împotriva actualilor şi viitorilor pensionari din magistratură, abia scăpaţi cu pensiile speciale intacte, graţie deciziei CCR nr. 873/2010.

  Vom demonstra că legea nr. 119/2010 privind recalcularea pensiilor speciale poate fi completată- doar cu două rânduri- astfel încât pensiile speciale ale magistraţilor să fie tocate mărunt prin tăiere (re)calculată .

  Repet, ne referim atât la cei pensionaţi până în prezent (cu pensiile aflate în plată) cât şi la magistraţii care vor ieşi cu alt chef în viitor la pensie.
  Nu discutăm acum de ce şi cum, e suficient să spunem că operaţia futuristă respectă întocmai condiţiile deciziei CCR şi, din acest motiv, nu vedem cum ar putea fi constatat neconstituţional textul propus de noi în completarea legii, dacă va fi din nou contstat.

  Nu spunem nici ce destinaţie propunem pentru banii economisiţi, mai bine zis, recuperaţi din culmile nesimţirii sfidătoare, dar suntem siguri că punerea în practică acestui demers pe Politeia îţi va schimba radical pornirea de futilitate în una… mult mai tentantă.

  Băşcăliosul

  30/07/2010 at 9:57 pm

 28. Bevisimo Băşcăliosule, abia astept sa terminati treaba 😆

  Theophyle

  30/07/2010 at 9:59 pm

 29. Mister B, acuma ca ai lansat bomba, pot si eu sa confirm pentru onorata asistenta: am pus gind rau pensiilor Sandeilor si nu avem de gind sa dam inapoi, Mister B si cu mine, acum lucram in tandem! 😆

  Cetatean

  30/07/2010 at 10:01 pm

  • Bravo baieti 😆

   Theophyle

   30/07/2010 at 10:03 pm

 30. apropo futila. Imi aminteste de „star treck” serialul SF si de borgi „the resistance is futile -You will be assimilated”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Borg_(Star_Trek)

  Theophyle

  30/07/2010 at 10:05 pm

  • Mereu mi-a placut Star Trekul Enterprise, pentru ca la urma se dovedea ca omul, asa fragil si alcatuit emotional-rational, cistiga in fata celor mai dificile situatii.

   Cot despre borgii nostri, ei se numesc Sandei.

   Cetatean

   30/07/2010 at 10:07 pm

   • Adevarat 🙂

    Theophyle

    30/07/2010 at 10:08 pm

    • Draga Theophyle, mai bine ii vedem ca niste ferengi. Borgii aveau un scop cat de cat filozofic. Videanu numai la gold pressed latinum se gandeste.

     Turnofftheglory

     30/07/2010 at 10:25 pm

     • cred ca ai dreptate, chiar seamana cu ferengii 🙂

      Theophyle

      30/07/2010 at 10:29 pm

 31. O postare prapastioasa
  Pana la urma ajunge frumoasa
  Oamenii din umbra ies
  Si spun ce le da inima ghes
  Ca sa fie supriza mai mare
  Oare lebada apare?
  Maria, Vio, bine ati venit!
  Primul prag ati depasit

  Creanga

  30/07/2010 at 10:05 pm

  • Creanga, intodeauna iti citesc versurile. Sunt amator de satira versificata

   Lebada

   30/07/2010 at 10:10 pm

   • ohoooo, buna seara 🙂

    Theophyle

    30/07/2010 at 10:11 pm

 32. He he heee
  Abia aştept să văd bomba cu focos dublu ! 😆

  tibi

  30/07/2010 at 10:05 pm

 33. hopa,

  a aparut si lebada…chiar ma intrebam cind va aparea

  bine ai revenit
  🙂

  skorpion

  30/07/2010 at 10:11 pm

  • Danke, Herr Skorpioon

   Lebada

   30/07/2010 at 10:12 pm

   • Gerne, Herr Schwan,
    sprechen Sie Deutsch?
    🙂

    skorpion

    30/07/2010 at 10:15 pm

    • vad ca nu raspunde, iti raspund eu, da 🙂

     Theophyle

     30/07/2010 at 10:19 pm

 34. Sper ca veti continua sunteti un blog prea interesant ca sa dispareti. Cum spuneau altii inaintea mea, eu de unde ma mai informez?

  Lebada

  30/07/2010 at 10:14 pm

  • Sara bună Lebada

   Care alţii ? că asta eu am spus-o.

   tibi

   30/07/2010 at 10:19 pm

   • vezi tibi, ce lume buna ne citeste 😆

    Theophyle

    30/07/2010 at 10:20 pm

    • Văd Teofil, văd

     Chestia e şi cine mai şi răspunde la încercări de dialog.
     Mulţumesc prietene, dar eu simplific peisajul.

     Toate cele bune ţie şi doamnei Demeter.

     Toate cele bune, tuturor.

     tibi

     30/07/2010 at 10:28 pm

     • O seara placuta @tibi 🙂

      Theophyle

      30/07/2010 at 10:30 pm

 35. ThPh,

  🙂

  skorpion

  30/07/2010 at 10:21 pm

 36. Ioi, ioi, sa fie tacamul complet
  Poate apare si domnu’ locotenet
  Se poate sa gresesc
  Dar cre’ca ‘servicili’ ne urmaresc
  Lebada a venit in zbor
  Zicand ca ar fi amator
  Si eu sunt, recunosc
  Toata ziua fac doar trosc

  Creanga

  30/07/2010 at 10:25 pm

  • Creanga, au grija de noi 😀

   Theophyle

   30/07/2010 at 10:30 pm

 37. Creanga, acum, ca a fost lansat anuntul despre postarea la care lucram, Mister B si cu mine, prin care vrem sa aratam cum ii putem arde la pensii pe Sandei, cu voie de la CCR, cred ca numai Madam Barbulescu si musiu Pandrea mai lipsesc pe blog 😆

  Cetatean

  30/07/2010 at 10:33 pm

  • 😆

   Theophyle

   30/07/2010 at 10:35 pm

   • A, ca tot veni vorba de Sandei, si nu ma pot abtine, fiti atenti cine vrea sa candideze a doua oara la un post in CSM, desi legea ii interzice expres acest lucru (Art. 51 (1) din legea 317/2004 a CSM modificata in 2005: „Durata mandatului membrilor alesi ai CSM este de 6 ani, fara posibilitatea reinvestirii”).

    Sandeeeeeeeelul Dan Chiujdea! Fara numar, fara numar, ca manelistii la Miss Piranda!

    http://www.juridice.ro/115183/dan-chiujdea-candideaza-pentru-un-nou-mandat-in-csm.html

    Interpretarea sa e de tot risul. Danilet, asa pui de Sandel cum risca sa devina, i-a dat un raspus foarte bun. Mai jos linkul catre raspunsul lui Danilet.

    Cetatean

    30/07/2010 at 10:42 pm

     • da de ce te miri, asta doresc sa fie ingropati cu scaunul cum erau ingropatii papii in evul mediu 😯

      Theophyle

      30/07/2010 at 10:47 pm

      • Eu zic sa ii ingropam in propriul lor scaun, ala frumos mirositor!

       Cetatean

       30/07/2010 at 10:48 pm

     • Cetăţene,
      Chiujdea a ieşit la înaintare să tatoneze terenul şi pentru alţi actuali membri ai CSM.
      Cum crezi că se simte madam Star-păpusă Barby, refuzată prin părţile esenţile şi cu perspectivele reduse?

      Băşcăliosul

      30/07/2010 at 10:50 pm

      • Tatona-l-ar cu niste vaselina aia de pe tubulatura!

       Astia nu au frica nici de lege, nici de oameni, nici de Dumnezeu.

       Ei las, ca nici noi nu ne lasam, ce crede amaritul asta?

       Sandele Chiujdea, spune repede: asa-i ca Madam Barby nu prea mai are optiuni si tu ai fost activat ca sa testezi pista fortarii brute si nesimtite a legii?

       Cetatean

       30/07/2010 at 10:54 pm

      • ai dracu’, şobolanii

       gabhryel

       30/07/2010 at 10:57 pm

       • Nimeni nu este mai presus de lege, cu exceptia Sandelului Fereng, vorba lui Theophyle si a lui TOG.

        Nu uitati ca in Star Trek, ferengi erau vicleni, dar erau si prosti.

        Chiujdea nu face exceptie. Iesind asa brutal la inaintare, isi confirma numele de Ferengosandel.

        Cetatean

        30/07/2010 at 11:01 pm

  • Cetatean,
   Andreea Marin lipseste
   Nu-i assaaaa, se ţuguieste
   Plina se sperante seara
   Ca se taie pensioara

   Creanga

   30/07/2010 at 10:39 pm

 38. Fâl, fâl, lebada a zburat
  Ca deja s-a intunecat
  A dat doar un rotocol
  Continuati ca sintei cool!

  Creanga

  30/07/2010 at 10:36 pm

 39. de 1000 de ori corect!

  *Prime Minister Kevin Rudd – Australia
  Indraznet si corect!*

  *
  Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita
  potentiale tentative de atac terorist. *

  *Citat:*
  „IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I
  am tired of this nation worrying about whether we are offending
  some individual or their culture. Since the terrorist attacks on
  Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority
  of Australians. *
  „IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e,
  va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in
  privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la
  atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de
  patriotism venit din partea majoritatii australienilor.*
  *
  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri,
  incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea
  libertatii.*
  *
  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba,
  chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta,
  daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!*

  o*
  Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo
  aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt,
  intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii
  crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar
  documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii
  scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va
  sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa
  voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.*

  *
  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce
  va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in
  armonie si bucurie pasnica.*

  *Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU
  DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura
  de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita
  si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul
  nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu
  caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana,
  LIBERATATEA DE A PLECA.*
  *
  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat
  noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar,
  acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”*
  *Prime Minister Kevin Rudd – Australia*

  excelent !!!

  skorpion

  30/07/2010 at 10:37 pm

  • ha,ha, omul a vorbit ca un ozzy adevarat!

   Theophyle

   30/07/2010 at 10:45 pm

  • Buna ziua,
   Bravo Skorp pentru articolul adus.
   A fost pe larg dezbatut si in Grecia si gindul meu mereu mergea atunci „acasa”.
   E vorba de faptul ca o minoritate, sprijinita de niste impostori si nepatrioti-ca sa nu vorbim IAr de interese economice- vor sa impuna incalcarea drepturilor unei majoritati.
   Bun, f bun: sa nu ne fie frica sa declaram religia practicata-dar sa nu o impunem celorlalti. Buna pastrarea limbii si traditiilor -dar sa nu devenim ridicoli cerind si majoritatii sa le insuseasca.
   De acord pe deplin cu aceste idei!
   PS-Scuze, intru intepestiv. Citesc cit de des pot postarile, admir si recomand blogul.Felicitari participantilor si scuze de franchetea putinelor interventii-va admir prea mult, pentru a nu o face.
   Ma alatur , bineinteles, „protestului” in fata unei eventuale „vacante” de la postari.

   angel

   31/07/2010 at 7:03 am

 40. Buna seara tuturor,

  Theophyle,
  Pai ce? crezi ca dupa ce ne-ai „intaratat” cu expuneri de o calitate asa inalta, acu’ faci ce vrei tu??????
  Neeeeee!
  Acusica esti prezonieru’ nost’, domle.
  Ne-ai dedulcit la bun, acu’ suporta-ne! Si continua!

  PS
  Cele mai multe cele mai bune articole din blogosfera sunt aici. Ne faci zilele mai insorite. Multumim.
  Felicitari anticipate pentru ce vei face in continuare!

  cati

  30/07/2010 at 10:46 pm

  • Salut cati, ce mai faci? 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 10:48 pm

   • Th,
    Sunt bine, multumesc, ceea ce iti doresc si tie (si tuturor de pe aici), ca gazda amabila si ingaduitoare care ne suporti pe toti chiar si cand avem zile mai putin bune.
    Parte din binele de care spun se datoreaza linistii pe care o gasesc citind blogul tau.

    cati

    30/07/2010 at 10:57 pm

    • sper sa ne citesti in continuare si sa-ti aranjezi toate treburile multumitor 🙂

     Theophyle

     30/07/2010 at 11:02 pm

  • Gaby, dupa ce vezi o astfel de lista, devii dusman de moarte al Sandeilor.

   Cetatean

   30/07/2010 at 11:04 pm

  • Buna seara Gabrhyel,
   Da’ maaare gradina, frate, mare.
   Si plina ochi de neamuri…

   cati

   30/07/2010 at 11:09 pm

 41. Buna seara!

  Am aterizat si eu dupa un zbor mai indelungat printre „topicele”ce se succed cu viteza ametitoare.

  Cand sa respir si eu putintel cu intentia sa-mi spun parerea,gata! – s-a schimbat „directia” si e greu sa-mi revin.

  @Theophil&Demeter demersul vostru e nemaipomenit.Si sunt convinsa ca in ciuda vitregiei vremii,voi nu veti abandona si nu veti flutura drapelul alb,al capitularii.

  Eu sunt din fire optimista si nu ma las invinsa de greutati sau vremelnice insuccese .Mu dau crezare de obicei „decrepitilor” politicieni sau ziaristi,pt.ca-nu-i asa? -isi traiesc si ei ultimele zile de viata si mai incearca o clipa de revigorare.Le inteleg disperarea si asta imi da speranta,ca viitorul(si adevarul) imi apartin mie si nu lor. 🙂

  dora

  30/07/2010 at 10:59 pm

  • Salut Dora, e dureros sa auzi ce se intampla cu oamenii care sunt cetateni ai tarii noastre 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:02 pm

 42. micuta caracatitza

  Lidia Barbulescu, judecator (membru CSM)

  – sotul, Constantin Barbulescu este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt;

  – fiica, Alina Barbulescu lucreaza ca si consilier la Consiliul Superior al Magistraturii;

  – fratele, Gheorghe Constantinescu este procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt;

  – verisorul, Stefanel Negulici este avocat in Baroul Olt;

  skorpion

  30/07/2010 at 11:02 pm

  • asta se numeste o adevarata mafie 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:03 pm

   • şi pe asta se baza Cătălin Tubulatoru’ când anunţa gherila împotriva regimului Băsescu

    gabhryel

    30/07/2010 at 11:05 pm

    • deocamdata el se prajeste pe tubulatura 😆

     Theophyle

     30/07/2010 at 11:08 pm

     • In limbajul specific tubulaturii, ceea ce face el acolo poate fi descris astfel (frust dar adevarat, o stiu din sursa sigura 😉 ): „se arde in tub”.

      Cetatean

      30/07/2010 at 11:09 pm

  • Skorpi,
   Tu ai ceva cu famiglia Bărbulescu de Olt. 🙂

   Băşcăliosul

   30/07/2010 at 11:16 pm

 43. Mister B si cu mine suntem decisi sa luptam cu ei si sa ii demascam aici in toata hidosenia lor. Vrem ca ei sa plateasca intii cu pensiile lor nemeritate. Dupa aia avem si alte arme impotriva lor :mrgreen:

  Cetatean

  30/07/2010 at 11:08 pm

  • hai baieti la treaba 🙂 e mult de lucru!

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:09 pm

   • … nu de vorbit prea mult. 🙂

    Băşcăliosul

    30/07/2010 at 11:14 pm

  • Ceva jet militar , bombe „inteligente” ? 😆

   Stefan A.

   30/07/2010 at 11:12 pm

   • O, prietene, asta in faza a doua, dupa atacul la baioneta 😉

    Cetatean

    30/07/2010 at 11:14 pm

   • Stefan,
    Şi praştiile sunt potrivite. Depinde ce pui în ele.

    Băşcăliosul

    30/07/2010 at 11:21 pm

 44. Pai ce crezi ca fac cind nu postez?! 😉

  Cetatean

  30/07/2010 at 11:10 pm

  • Crosetat ! 😆 😆

   Stefan A.

   30/07/2010 at 11:14 pm

  • dai cu mopul
   😛

   skorpion

   30/07/2010 at 11:15 pm

   • asta da, fac des, dar nu pentru voturi!

    Cetatean

    30/07/2010 at 11:19 pm

 45. nu este grav faptul ca se practica aceeasi meserie, profesie din tata in fiu, ci grav este ca in 20 de ani au pus insasi notiunea de justitie pe butuci.

  exceptiile care exista doar confirma regula!

  skorpion

  30/07/2010 at 11:14 pm

 46. TH,

  am auzit si eu ce s-a intamplat cu sinistratii.Nu vreau sa comentez ,ca as fi prea dura si poate as jigni pe nedrept o anumita parte,cea a cetatenilor onesti si educati.Grupul respectiv or,n-a cunoscut cei 7 ani de-acasa,macar clasele primare sau au trecut clasa dupa obiceiul hei-rupist al scolii romanesti.

  dora

  30/07/2010 at 11:15 pm

  • O magarie neimaginabila 😦

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:40 pm

 47. 1542 de zile de la trimiterea in judecata
  Dosarul „Armele de vanatoare” – Serban Mihailescu

  http://www.hotnews.ro/ancheta-7356031-dosarul-armele-vanatoare-serban-mihailescu.htm

  skorpion

  30/07/2010 at 11:20 pm

 48. Gaby,

  pai,daca s-au promovat intre ei ce justitie sa mai faca?De asta sunt atat de solidari si au devenit stat in stat.

  dora

  30/07/2010 at 11:20 pm

  • servus, Dora
   aşa e: au capturat statul şi ne ţin ostatici

   gabhryel

   30/07/2010 at 11:24 pm

   • intariti-va statul, vorba unui clasic mafiot

    skorpion

    30/07/2010 at 11:30 pm

 49. La asa dirijori (T&D)
  Si asa comentatori
  Cin’ se-aseamana se aduna
  Prieteni, noapte buna!

  Creanga

  30/07/2010 at 11:21 pm

  • noapte buna Creanga 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:40 pm

 50. Noapte buna, Creanga!

  Cetatean

  30/07/2010 at 11:23 pm

 51. Teofil, va salut!
  Toti cei care se vor presedinti in Romania cersesc cu mare ravna mai ales voturile acestor, cum sa le spun, creaturi. Da, toti, absolut toti le cer votul pentru ca, mai apoi, sa-i lase in ignorantza si dispret fatza de lege si fatza de ei insisi. II lasa asa pentru ca, o data la 4-5 ani, au iarasi nevoie de votul lor. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Daca nu ma insel, in trecuta campanie prezidentiala, niste manelisti ilustri faceau imnuri de slava unui candidat… Acum, na! ASTA VERM, ASTA AVEM! Vorba celor din varful puterii, daca nu ne place, sa plecam!!

  elena agachi

  30/07/2010 at 11:23 pm

 52. Si 2, DA, demersul domniilor voastre are sens! Indiferent de care parte ne situam, in vartejul straniu al evenimentelor, asemenea demersuri au sens…

  elena agachi

  30/07/2010 at 11:26 pm

  • Sarut mana elena,

   nimeni nu ma goneste pe mine din casa mea! Lucrez aici, casa mea este acolo unde sunt si mormintele mele

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:42 pm

 53. As reveni la subiectul in propozitie, ala cu soarele. Imi sta in creier ca o melodie care nu mai vrea sa iasa.
  Acum se poate explica ce si cum preda pleiada de profesori a lu’ Vanghele. Acum se poate explica cum de asa multi profesori au fost in Vatra R. sau citeau cu o deosebita placere Ro. Mare. Acum se poate explica cum de atatia profesori au probleme la definitivat sau la examenele de grad.
  Data viitoare (daca doamna si stapana inimii mele imi va permite) o sa ma stropsesc un pic la BOR.

  eugeni

  30/07/2010 at 11:27 pm

 54. a demain!

  skorpion

  30/07/2010 at 11:35 pm

  • noapte buna skorpi 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:43 pm

 55. a demain, skorpi! 🙂

  Cetatean

  30/07/2010 at 11:35 pm

 56. TDS, iti astept pozele cu mare placere.

  victor L

  30/07/2010 at 11:36 pm

  • Aha, 🙂

   Theophyle

   30/07/2010 at 11:44 pm

 57. skorpi,

  asa e! Clasicul in viata mai dorea o justitie privata….ca s-o cumpere si pe aia tot pe nimic.

  dora

  30/07/2010 at 11:58 pm

 58. Va zic si eu noapte buna si vise colorate! 😆

  dora

  30/07/2010 at 11:59 pm

 59. COMUNICAT DE PRESA

  Uniunea Naţională a Judecătorilor din România –U.N.J.R.- face un apel public la membrii actualului Consiliu Superior al Magistraturii să trateze cu responsabilitate alegerile din acest an, interpretând dispoziţiile legale referitoare la eligibilitatea candidaţilor atât în litera cât şi în spiritul legii.

  Potrivit art. 51 alin.1 din Lg. 317/2004, durata mandatului membrilor aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani, fără posibilitatea reînvestirii. Acest text este în vigoare, nu a fost contestat niciodata si nu a fost declarat neconstitutional, fiind pe deplin aplicabil si membrilor actuali ai Consiliului Superior al Magistraturii

  U.N.J.R. observă că la scurt timp după ce a fost dat publicităţii cel mai dur raport pe justiţie al CE , respectiv Raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare, conduita unora dintre membrii actuali ai C.S.M. contravine recomandărilor explicite din cuprinsul raportului referitoare la procedura alegerilor pentru viitorul C.S.M. şi eligibilitatea candidaţilor în cadrul acestor alegeri.

  Recomandările exprese din cuprinsul raportului sunt încălcate de către actualul CSM, prin nedeclararea eligibilă a tuturor locurilor din Consiliu şi prin candidatura pentru un nou mandat a unora din membrii actuali ai Consiliului, printr-o interpretare forţată şi împotriva spiritului legii a dispoziţiilor legale. Actualii membrii ai CSM s-au dovedit incapabili să gestioneze cu succes problemele justiţiei,în cadrul mandatului lor, în acest sens fiind şi concluziile raportului negativ pe justiţie al CE. În acelaşi fel se gestionează şi problema alegerilor, depunerea candidaturilor de către actualii membri ai Consiliului, contestată puternic chiar din interiorul sistemului, lipsind de credibilitate sistemul judiciar în general şi instituţia Consiliului în special.

  Astfel de acţiuni pun sub semnul întrebării caracterul reprezentativ pentru sistem al Consiliului şi legitimitatea demersurilor pe care magistraţii, ca şi corp profesional, le întreprind pe langă reprezentanţii puterii politice -executive sau legislative- în vederea respectării legilor.
  CSM nu mai este garantul independenţei justiţiei ci garantul asigurării propriilor interese.

  CONSILIUL DIRECTOR AL UNJR
  Judecător Natalia Roman
  Preşedinte

  gabhryel

  31/07/2010 at 12:00 am

  • am uitat să sublinez:

   CSM nu mai este garantul independenţei justiţiei ci garantul asigurării propriilor interese.

   gabhryel

   31/07/2010 at 12:02 am

   • HUO, CSM!

    Voi cita dintr-o decizie a CCR care merge manusa in cazul asta:

    Este evident ca orice caz in care un magistrat se dovedeste ca a incalcat legea penala arunca o umbra asupra prestigiului intregii magistraturi.

    Cetatean

    31/07/2010 at 12:07 am

 60. gaby, sper ca stirea va fi cit mai citata, judecatorii cei tineri si nesandelici trebuie sprijiniti!

  Cetatean

  31/07/2010 at 12:02 am

 61. Buna seara din nou. Mai este cineva pe aici? Nu de alta dar mai devreme internetul meu a luat o pauza.

  clemycali

  31/07/2010 at 12:10 am

 62. eu mai sunt

  Cetatean

  31/07/2010 at 12:12 am

  • Excelent. Mai stam la o tacla, la o samanta 🙂

   clemycali

   31/07/2010 at 12:19 am

 63. Theophyle
  am ajuns la tine pe blog via comentariile tale de pe blogary.ro
  m-am bucurat si de blogary.ro si m-a incintat blogul vostru.
  Cred ca a fost unul dintre motivele pentru care am facut inmures.ro
  sunt un pro American convins. Nu am fost in State, Dar am multi parteneri prieteni pe acolo .
  Este clar ca o viata avem de la Dumnezeu pe pamint si nu cred ca merita sa ne batem joc de ea.
  Sa ne dea Dumnezeu bunatatea si intelepciunea necesare bunei guvernari a Romaniei inapoiate si sarace.

  Dan Masca

  31/07/2010 at 12:14 am

 64. Interesante cuvintele lui Bachonschi. Sa vedem cat spor o sa aiba. Vremurile nu se anunta usoare nici ptr Basescu si nici ptr PDL.

  clemycali

  31/07/2010 at 12:37 am

  • urmează, din septembrie, cât încă mai este cald, sindicaliada

   gabhryel

   31/07/2010 at 12:40 am

 65. nu, sindicaliada se muta in parlament, cu motiunea

  Cetatean

  31/07/2010 at 12:44 am

  • Iar la motiunea asta tare ma tem ca se vor gasi suficienti speriati care sa voteze ptr caderea guvernului. Sa dea Dumnezeu sa ma insel.

   clemycali

   31/07/2010 at 12:46 am

 66. deocamdata, avem joc de glezne, insa dupa 1 septembrie va fi joc la rupere.

  Cetatean

  31/07/2010 at 12:49 am

 67. va las, ma duc si eu, va spun Noapte buna!

  Cetatean

  31/07/2010 at 1:01 am

 68. am stat de vorba cu fiul meu si am ajuns la concluzia ca din septembrie vor fi mari miscari de strada cam cum este acum in grecia…

  si inca ceva:

  http://www.ziuaveche.ro/armata/cine-s-nu-fie-ef-al-statului-major-general

  skorpion

  31/07/2010 at 1:06 am

 69. […] from: Despre inutilitatea demersului This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 70. sal skorpi 🙂
  Nu pot fi miscari sindicale, decit daca psd-pnl nu ajunge la putere. Apoi va fi liniste sindicala iar CTP-ul va organiza din nou turnee de tenis.

  Un tanar de stanga

  31/07/2010 at 7:47 am

 71. Dar Pamantul chiar este centrul universului..

  Eu nu inteleg deloc de ce se vorbeste atat de mult pe acest subiect.

  🙂

  John Galt

  31/07/2010 at 9:48 pm


Comentariile sunt închise.