Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 29 Iulie / “plonjăm in continuare”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  14°C, si o maxima termica de  31°C, umiditate: 88%. Mai mult insorit, cald. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2531   RON (+0.0055 RON); 1 USD =  3. 2714 RON (+0.0014 RON); 1 EURO =  1. 3001   USD; (+0.0022). Finanţele au reuşit să se încadreze la limită în ţinta de deficit bugetar negociată cu FMI pentru primul semestru, de 18,2 mld. de lei, însă rezultatul a fost obţinut, conform practicii deja tradiţionale, prin sacrificarea investiţiilor şi amânarea plăţilor către mediul privat, inclusiv a rambursărilor de TVA.

Chiar şi aşa, cheltuielile totale au crescut cu 4%, în timp ce încasările au fost mai mici cu 0,1%. Sumele pentru investiţii au fost cu 22% mai mici decât în primul semestru din 2009, în timp ce cheltuielile cu bunuri şi servicii au fost reduse cu numai 1,7%, iar cele cu personalul au scăzut cu 4,5%. În schimb, subvenţiile au crescut cu 6,3%, iar cheltuielile sociale cu peste 12%. După ce în aprilie şi mai ritmul de scădere a cheltuielilor de capital s-a atenuat spre 10%, la sfârşitul primului semestru diminuarea a fost de 22,4% comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital precum şi transferuri pentru programele de dezvoltare, au ajuns la 11,7 mld. lei, reprezentând numai 12,2% din cheltuielile bugetare totale.  Mai multe, in ZF.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a răspuns, miercuri seară, celei de-a doua scrisori deschise transmise preşedintelui Traian Băsescu de vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu referitoare la convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.   Printr-un comunicat transmis AGERPRES, Valeriu Turcan arată că preşedintele Traian Băsescu „ia notă cu regret de gesturile tot mai iresponsabile ale domnului Dan Voiculescu”. „Preşedintele României înţelege interesul personal al cetăţeanului Dan Voiculescu de a nu exista o lege a Agenţiei Naţionale de Integritate. Domnul Voiculescu nu pare însă conştient că atitudinea sa poate provoca grave prejudicii ţării şi cetăţenilor români”, se precizează în comunicatul transmis de Valeriu Turcan. Singurul lucru pe care-l pot scrie este foarte simplu, Felix, turnator dovedit, care nu reprezinta pe nimeni nefiind niciodata ales de nimeni, merita sa fie tratat ca un caine turbat ce este!  (Sursa:Agerpres)

Echipa de căutare şi salvare a Forţelor de apărare israeliene a recuperat trupurile tuturor celor şase militari israelieni decedaţi în accidentul de elicopter din România de luni. Trupurile neînsufleţite vor fi transportate cu avionul joi în Israel, după o slujbă memorială la baza militară Boboc din România, relatează miercuri seară Haaretz. Membrii unităţii de elită 669 au reuşit să recupereze miercuri rămăşiţele pământeşti ale tuturor celor şase militari ai Forţelor Aeriene Israeliene (IAF) precum şi a ofiţerului de legătură român care şi-au pierdut viaţa în accidentul de luni din Munţii Carpaţi. Echipa de căutare şi salvare a reuşit să recupereze şi bucăţi din elicopterul prăbuşit, care vor putea fi folosite în investigarea cauzelor accidentului. Membrii 669 au sosit la miercuri în apropierea locului prăbuşirii, în trei elicoptere, notează Haaretz. Militarii israelieni au stabilit  două tabere pe versantul muntelui, în apropiere de locul prăbuşirii, înainte de a începe operaţiunile de căutare. Ulterior, rămăşiţele pământeşti şi resturile eclicopterului descoperite au fost transportate la un centru de colectare aflat la 2,5 km distanţă.  (Surse: Ha’aretz si Agerpres)

Nouă persoane sunt cercetate penal în cazul conflictului de la Cogealac, iar şase dintre acestea, printre care şi primarul comunei, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, au precizat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primarul Cati Hristu, viceprimarul Dore Nicolae şi fratele acestuia, împreună cu alţi şase localnici, sunt cercetaţi penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iar edilul comunei este anchetat şi pentru instigare publică şi apologia infracţiunilor. Primarul a incitat  persoanele din mulţime să se deplaseze împreună pe câmp, la punctele de lucru ale firmei CEZ, aşa încât grupul de circa 100 de persoane s-a deplasat cu peste 40 de autovehicule, printre care şi cele două microbuze ale primăriei şi un utilaj tip Caterpilar, la un punct de lucru situat la circa 1 km de vatra satului”, se precizează în comunicat. (Sursa: Agerpres)

Cristian Orgonas analizeaza pe blogul sau executia bugetara a guvernului pe primele sase luni. Propun citirea postari lui care reuseste sa desluseasca trendurile descendente ale economiei noastre. Mentioneaza Orgonas ca – deficitul bugetar a totalizat 18.1 mld lei respectiv 3.35% din PIB, mai mare cu 25.7% decat cel din primele sase luni ale anului trecut cand cifra era de 14.4 mld lei sau 2.9% din PIB. In luna iunie deficitul bugetar a scazut la jumatate fata de iunie 2009, de la 3.1 mld lei la 1.4 mld lei, dar aceasta performanta a fost posibila si cu pretul cresterii arieratelor. Semnificativa este imaginea cheltuielilor de personal.

Va urez o zi buna!

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare!
  Băieţii buni din Cogealac, primarul şi alţi 5, au fost deja arestaţi cu zile şi stau de 6 la regim caloric.

  http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/razboi-pentru-eoliene-cogealac/hristu-cati-arestat-pentru-29-de-zile-41018.html

  Băşcăliosul

  29/07/2010 at 9:09 am

 2. Cutremur în Bistriţa, cu epicentrul la Curtea de Apel Cluj.
  Nu vă uitaţi la poza cutremurătoare, să nu visaţi vreo noapte de coşmar! Nişte figuri de acest gen au ceva comun.
  Lăsaţi femeia în pace, să iasă la pensie specială… de merit!

  http://www.gazetadebistrita.ro/citeste/1889-cutremur-in-justitia-bistriteana-prim-procuror-arestat

  Băşcăliosul

  29/07/2010 at 9:13 am

  • Salutare!

   Oau! 20 de tone de marmura
   Dar se jura ca nu fura
   Doamna procuror Moldovan
   Incasa ban de ban
   Salariul era mizilic
   Spaga ii venea in plic
   Ori pod la cabana apare
   Ca sa-i scape de racoare

   Creanga

   29/07/2010 at 9:37 am

 3. Chiar aşa!
  Motanul „merită sa fie tratat ca un câine”:
  sterilizarea intereselor turbate.

  Băşcăliosul

  29/07/2010 at 9:21 am

  • Motanul incaltat de SRI

   NUŞtiu care e prima parte
   Sa-mi explici oare se poate?
   Vousaveculescu o face pe prostu
   Incercand sa-si gaseasca rostu
   Prima parte-i cand ai turnat
   A doua-i cand vorbesti neintrebat
   Hai zât! ca naparlesti
   Se poate sa ne scutesti?

   Creanga

   29/07/2010 at 9:52 am

 4. Salut voios ! 🙂
  Mde, Felix – solutia imorala…
  Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti, n`asha ?

  Conflictul de la Cogealac, la alta scara :
  „Doresc să salut iniţiativa investitorului privat Continental Wind Partners – România care prin amplul proiect demarat pe raza UAT Constanţa, inclusiv pe raza comunei Cogealac va contribui la atingerea ţintelor asumate, cu un procent semnificativ, astfel încât se va evita declanşarea de către Comisia Europeană a procedurii de infringement, sancţiune de care România riscă să fie afectată”. Aşa s-a adresat ministrul Economiei, Adriean Videanu, primarului comunei Cogealac, printr-o adresă scrisă, din data de 14 aprilie 2010, care a ajuns şi a fost înregistrată la Cogealac aproape o lună mai târziu. Videanu a continuat, rugându-l pe Hristu să sprijine „cu toate măsurile legale posibile care vă stau la îndemână şi să facilitaţi cu prioritate investiţiile în acest sector”.

  http://www.gandul.info/news/ce-biletel-a-pierdut-videanu-intr-o-afacere-de-sute-de-milioane-de-euro-exclusiv-6742418

  Tzepelica

  29/07/2010 at 9:43 am

 5. Buna dimineata, prieteni! Va salut! 🙂

  Sosit de curind acasa, am o zi de reacomodare la viata activa, dupa 4 zile fara internet, Tv si radio!

  Asa ca o voi lua usor, citindu-va postarile de zilele trecute si, daca imi permite bioritmul, voi mai comenta si eu cite ceva azi.

  Pina una alta, traiasca hingherii de feline turbate! 😉

  Cetatean

  29/07/2010 at 9:49 am

  • Cetatean, bine-ai venit?
   Ori ai fost la pescuit?
   Spuneai ceva de multa apa
   Ori poate ai fost la sapa?

   Creanga

   29/07/2010 at 9:54 am

   • Nu la sapa, nu la sapa,
    Ci doar undeva la apa!
    Insa nu m-am relaxat
    ci virtos chiar am lucrat!

    Cetatean

    29/07/2010 at 9:57 am

    • Aaaa, ai construit la dig
     In lunca la ţipirig
     Ori mi-ai fost la Colgeac?
     Cu mana pe un toiag?

     Creanga

     29/07/2010 at 10:14 am

  • Salut, Cetăţene!Bine ai revenit!
   Sper că eşti bine dispus şi sănătos.
   Unde ritm nu e, nici bioritmul nu se simte grozav.
   Deci, baftă la băgat ritmul în bioritm!

   Băşcăliosul

   29/07/2010 at 9:56 am

   • Merci, Mister B!
    Sunt si sanatos, si extrem de bine dispus!
    Trebuie sa imi regasesc ritmul, ziua de azi e dedicata repozitionarii in tiparele obisnuite!

    Cetatean

    29/07/2010 at 9:58 am

 6. Si Basescu, prin Turcan, si voi sinteti nedrepti cu Voiculescu. La Voiculescu este doar o mica deformare profesionala. Sa explic. Cum ar fi fost daca la debarcarea din Normandia in 44 Eisenhower, in loc sa comande trupelor sa debarce pe 6 iunie ar fi zis: Debarcati voi in prima parte a lui iunie. imaginati-va harababura. Parassutistii mergeau pe 5, aia cu vapoarele veneau pe 10, aviatia incepea pe 12. Asa si Voiculescu. El are nevoie de date precise ca este invatat militareste, soldatul executa nu ia decizii de capul lui. Pai nu are Voiculescu un lung trecut ostasesc?
  Are, ca a fost catana multa vreme la unitatea militara Securitatea, gradul Felix. Vedeti?

  Aha

  29/07/2010 at 9:50 am

 7. Cum o dai, unde te duci, dai de Videanu.

  Turnofftheglory

  29/07/2010 at 9:55 am

  • Păi, aici pe cine a protejat Videanu din cei doi investitori-amatori, pentru a-i identifica o complicitate, alta decât interesul faţă de investiţie ca principiu?

   Băşcăliosul

   29/07/2010 at 10:01 am

   • “Doresc să salut iniţiativa investitorului privat Continental Wind Partners – România care prin amplul proiect demarat pe raza UAT Constanţa, inclusiv pe raza comunei Cogealac va contribui la…”

    CEZ a cumparat afacerea de la Continental Wind Partner.
    Care asigura managementul de proiect al parcului eolian CEZ – Cogealac.
    Nici acu` nu e limpede ?

    Tzepelica

    29/07/2010 at 10:15 am

    • E clară doar demararea ostilităţilor de „Continental Wind Partner” în calitate de manager al unui proiect întocmit în favoarea CEZ-România.
     „Nici acum nu e limpede” unde a avut de ales Videanu între doi concurenţi la aceeaşi lucrătură.A fost înregistrat şi un al doilea pe undeva, cu documentaţia întocmită pe acelaşi teren?

     Băşcăliosul

     29/07/2010 at 10:39 am

     • Spaniolii (Iberdrola) au autorizatia data de primarie.
      Cehii (CEZ) au autorizatia de la Cons. Judetean.
      Primaru` a luat shpaga…ghici de la cine ? 🙂
      Un ministru nu trebuie sa intervina in nici un fel in derularea LEGALA a unei investitii (autorizatii, aprobari, licente etc).

      Tzepelica

      29/07/2010 at 10:47 am

 8. salut

  daca Basescu zicea ziua si ora, urlau dupa aia ca ei sunt organu’ suprem si nimeni nu le da lor ordine, ca doar ei decid cand si ce fac

  razvan

  29/07/2010 at 10:02 am

  • just, razvan, ai dreptate.
   oricum ar da-o, Basescu e de vina!

   Cetatean

   29/07/2010 at 10:03 am

   • salut, C.
    welcome back

    razvan

    29/07/2010 at 10:06 am

    • Merci, razvan, am zacut o boala fara Politeia!

     Cetatean

     29/07/2010 at 10:26 am

 9. S-a mai întâmplat să nu le convină anti-Băseştilor din parlament o dată anume în timpul sesiunii, darămite o convocare în sesiune extraordinară.

  Cu obsedaţii poţi ieşi mai uşor la liman dacă îi iei cu binişorul mai pe limba lor:
  „…. pentru data de 6 august 2010, ora 10. Dacă domniile voastre se simt per-turbate la această oră, încercaţi să păstraţi data. În cazul când nici ziua nu vă satisface poftele parlamntare, alegeţi ce zi doriţi între 7, 8 şi 9 august, dar tot în acest an, la o oră înainte de miezul nopţii.
  Ne exprimăm speranţă că veţi dispune… de discernământul necesar să nu vă treacă buna dispoziţie de 15.08.2010, caz în care tot vă mulţumim pentru înţelegere, cu compătimire şi complimentele cuvenite. „

  Băşcăliosul

  29/07/2010 at 10:18 am

 10. http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/ponta-mai-bine-ma-comparati-cu-ceausescu-decat-cu-videanu-1032045

  Puţulescu mai bine-i criminal
  Decat un Videan penal
  Si-a dat arama pe fata
  De la Ilici inca invata

  Creanga

  29/07/2010 at 10:20 am

 11. Va rog sa nu ratati aceasta stire:

  http://www.mediafax.ro/social/fostul-adjunct-al-pna-horia-adrian-miclescu-s-a-prezentat-la-dna-6743218/

  Horia Miclescu, va spune ceva numele asta?

  „Horia Miclescu, unul dintre avocatii judecatorului Florin Costiniu, este la randul sau pus sub urmarire penala de procurorii DNA, fiind acuzat ca, la finalul lui 2009, a ridicat ilegal un sechestru pentru ca interlopul Ion Baboi sa isi recupereze 50.000 dolari. Numele lui Horia Miclescu, fost procuror general adjunct al PNA, apare in „stenogramele Voicu”, fiind mentionat ca viitor sef al DNA in cazul in care Mircea Geoana ar fi cistgat alegerile.

  Horia Miclescu a fost procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie (institutie transformata ulterior in DNA), iar numele lui a aparut recent in stenogramele DNA din dosarul „Voicu”, intr-o discutie pe care senatorul PSDCatalin Voicu a avut-o cu colegul sau de partid Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, scrie Romania libera.

  In acea convorbire, Voicu ii spunea lui Mazare ca, daca Mircea Geoana va castiga alegerile, va uni DNA cu DIICOT si il va numi sef peste noua institutie chiar pe Horia Miclescu, alintat in acea stenograma cu porecla „Fiara” (romaniacurata.ro)

  Cetatean

  29/07/2010 at 10:41 am

 12. Tzepelica,

  Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor, art. 2:
  -alin 2 „Autorizaţia de construire se emite în temeiul şi cu respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, avizate şi aprobate potrivit legii.”
  -alin 4 ) „Prin exceptare de la prevederile alin. (2) se pot emite autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru: a, b, …. lit d): lucrări de cercetare şi de prospectare a terenurilor foraje şi excavări -, necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, exploatărilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, PRECUM ŞI ALTOR EXPLOATĂRI;”

  Concluzie: Autoritatea judeţeană poate emite autorizaţia de contruire fără documentaţii avizate şi aprobate de autoritatea locală, în speţă Primăria Cogealac. CEZ a depus documentaţia unde trebuie, iar Eolica a fost pe lângă locul cu pricina şi nici acum nu se simte mai bine.
  Un ministru poate ar trebui să ştie cel mult locul unde trebuie cerută autorizaţia sau chiar să afle de un demers început pe căile legale. Restul e can-can!

  Băşcăliosul

  29/07/2010 at 10:58 am

  • Problema in discutie nu e cine/de unde/cum a obtinut autorizatia.
   Important e ca discutam de investitiile unor firme private, nu de stat. Adica nu vorbim de firme aflate in gestiunea ministerului economiei.
   Prin urmare, ministrul nu are ce cauta la primarie cu scrisorele de sustinere pt. nici una dintre cele doua firme private.
   El ar avea cu totul alte treburi, la nivel de strategii/programe/politici de dezvoltare, n`asha ? 🙂

   Tzepelica

   29/07/2010 at 11:07 am

   • Moraliceşte e cum spui, legat de scrisorica deschisă, dar a pretinde perfecţiunea într-o mocirlă generală şi a crede că un ministru al econimie nu tre să ştie nimic de o investiţie chiar privată şi de interes energetic- naţional e cam mult.
    Şi-apoi, Eolica are o fiţuică-aviz de principiu dată de primar(ie), egală cu zero din moment ce nu a ajuns să ceară/obţină autorizaţia de construire.

    Băşcăliosul

    29/07/2010 at 11:14 am

    • Vezi, aici gresim noi, romanii : plecam de la premiza ca daca tot ne scaldam in mocirla, nu e cazu` sa ne mai spalam. 🙂
     PS
     Speram sa te prinzi ca povestea cu „interesu` energetic national” din scrisorica lu` Adriean e doar „sosul” absolut necesar in astfel de interventii.

     Tzepelica

     29/07/2010 at 11:21 am

     • Tzepelica,
      Morala nu-i pentru mine, eu sunt mai greu de cap.
      Privesc mai tranşant faptul că primarul precedent era liberal şi Vosganian trăgea tare cu briza mării din 2007-2008. Nu e pentru cine se pregăteşte ci pentru cine a nimerit-o. Nu-i niciun interes mai mic pentru câştigător decât pentru perdant.

      Băşcăliosul

      29/07/2010 at 11:33 am

   • Tzepelica

    n-ai dreptate
    nu e nimic penal sau ilegal in scrisoarea aia; oricum, daca videanu voia sa faca o magarie o facea prin interpusi, nu cu antet si semnatura
    in plus, genul asta de corespondenta se practica, e vorba de un proiect foarte important care nu se poate impiedica in dorinta de spaga a autoritatii locale (asta-i ipoteza cea mai probabila la momentul actual)

    razvan

    29/07/2010 at 11:18 am

    • 1. In Romania pt. autoritatea locala, o scrisoare oficiala „de sus”, cu en tete, e mult mai convingatoare decat orice altceva.
     2. Referitor la „un proiect foarte important”, pot sa-ti spun (nu ca amator) ca finalizarea unitatilor nucleare de la Cernavoda sunt de 1000 de ori mai importante pt. sistemul energetic decat eolienele.
     Pt. ca eolienele au nevoie de subventii iar cerficatele verzi vor fi platite de ceilalti producatori, care vor introduce cheltuielile suplimentare in preturile energiei.
     Prin urmare, consumatorul final (mai ales cel captiv/casnic) va plati o factura mai mare, finantand investitia CEZ/Iberdrola etc.

     Tzepelica

     29/07/2010 at 11:28 am

     • cat de influenta a fost scrisoarea cu antet s-a vazut, primarele s-a sters la … cu ea
      energia verde (si costurile aferente) nu se (mai) discuta, am semnat cu ue tratatul, acum trebuie sa-l si respectam
      fara a fi avocatul lui videanu pt care am respect zero, repet: la nivelul hartiilor, cez are toate actele in regula, iar neimplementarea/implementarea cu intarziere duce la scandal cu ue si la sanctiuni

      razvan

      29/07/2010 at 11:40 am

 13. De ce se ingramadesc baietii la Cogealac? Dobrogea e destul de mare, peste tot bate vantul tare.

  Creanga

  29/07/2010 at 11:20 am

  • Acolo e b(r)iza mai mare, fiindcă primarul s-a apucat să facă nişte mişmaşuri cu terenurile vizate pentru a obstrucţiona CEZ în favoarea Eolica, adică s-a băgat fără drept la mişcări tectonice şi cu dreptul luat înainte (se zice de 200.000 euroi) din care a câştigat alegerile contra-cost.Acum e într-un rahat de mare.

   Băşcăliosul

   29/07/2010 at 11:25 am

   • Asta cu spaga am inteles-o, dar daca eu vad ca locul e ocupat, imi caut in alta parte, de ce sa imi bag nasul in morisca altuia, riscand sa mi se faca vant spre alte vanturi

    Creanga

    29/07/2010 at 11:28 am

    • Creanga, nu orice teren din Dobrogea are ceea ce se cheama „potential eolian”.
     Intai se fac masuratori (viteza vant, nr. de ore etc.) si abia apoi studiile si proiectul.

     Tzepelica

     29/07/2010 at 11:31 am

    • Creanga

     zona aia anume din pdv al reliefului e f. buna pt asa ceva, sunt nu stiu cate zile cu vant de nu stiu ce viteza pe an (mult peste medie); o alternativa mult mai scumpa ar fi sa le plaseze pe mare
     stiu ca am lucrat pt niste grecotei care aveau aceleasi intentii pe acolo, dar n-au avut noroc ca nu si-au bugetat spaga

     razvan

     29/07/2010 at 11:41 am

      • Creangă,
       Harta asta parcă e… intrauterină.

       Băşcăliosul

       29/07/2010 at 11:59 am

      • Creanga,

       e buna harta, dobrogea, podisul moldovenesc si zonele de munte au vant bun, trebuie (daca nu ma insel) peste 4 m/secunda masurat la 10 m de pamant, cu cat mai mult, cu atat mai bine
       cel mai ieftin si practic e in dobrogea

       razvan

       29/07/2010 at 12:11 pm

       • Ce e prea mult strica, la o anumita viteza se opresc, conteaza pana la urma media anuala. Oricum este circ de Romania, probabil multi straini „au fost incurajati” sa vina in tara vazand asa conditii prielnice.

        Creanga

        29/07/2010 at 12:42 pm

 14. @razvan
  „energia verde (si costurile aferente) nu se (mai) discuta, am semnat cu ue tratatul, acum trebuie sa-l si respectam”.
  Atentie, cu UE am semnat pt. „regenerabile”, in care intra si energia hidro (si aici inca mai avem potential economic amenajabil). Deci nu ne obliga nimeni pt. eoliene.

  „fara a fi avocatul lui videanu pt care am respect zero, repet: la nivelul hartiilor, cez are toate actele in regula, iar neimplementarea/implementarea cu intarziere duce la scandal cu ue si la sanctiuni”
  Daca are toate actele in regula, decide instanta.
  Scrisorica aia nu trebuia trimisa, constituie doar o mare gafa.
  Si cu asta basta, eu inchid subiectu` ! 🙂

  Tzepelica

  29/07/2010 at 11:46 am

  • mda, si eu
   videanu sa se duca undeva

   razvan

   29/07/2010 at 11:56 am

 15. Sal`tare tutulor,
  cu specificarea cu nu il apar pe Videanu.
  Cei ce vad in orice miscare a lui Videanu un matrapazlic sint ei insisi in greseala.

  victor L

  29/07/2010 at 12:09 pm

 16. Ciao,
  Dupa cate am citit eu inca nu am izbutit sa inteleg care-i pricina cu adevarat, depine de „ziarist” insa ramane faptul ca au tras in oameni si asta NU EXISTA!!!
  Unde suntem? Mai zilele trecute citeam: „Stallone fa infuriare il Brasile”
  http://www3.lastampa.it/spettacoli/sezioni/articolo/lstp/281132/
  unde Stallone, care a terminat ultimul film in Brazialia, declara: „«Avremmo potuto uccidere
  i brasiliani e ci avrebbero anche ringraziato».”
  Ati inteles? Ar fi putut sa-i omoare pe braziliani si i-ar fi multumit, brazilianii!?
  Cine e, de ce nationalitete sunt „paznicii” asa zisilor „proprietari si investitori”. Nu e pentru prima oara ca citesc despre asemenea episoade … sudamericane.

  viviana

  29/07/2010 at 12:13 pm

  • Viviana,
   oamenii au aruncat cu pietre, aveau bite la ei. Daca ai primi un cataroi care sa iti distruga nasul si 4 dinti in fata nu ai trage un cauciuc in piciorul agresorului care iti intra pe proprietate ? Sunt sigur ca nu mai draga 🙂

   Un tanar de stanga

   29/07/2010 at 1:49 pm

   • TDS, nu am cuvinte 😦 si culmea e ca mai toti „ganditi” (argumentati) in felul asta. Sa va fie de bine, unde nu-i cap, vai de picioare … sau burta. Jungla vreti, jungla o sa aveti si nu va mirati cand sunteti judecati ca barbarii UE 😦

    viviana

    29/07/2010 at 3:05 pm

  • Frunza aia nu poa` sa fie copiata, doar e frunza lu` …Nutzi, n`asha ?
   Numa` ca e putin cam scumpa… 😆
   PS
   Mi-a placut chestia cu chinezii cu coroane a la Stefan Cel Mare pe cap.
   E dementiala !

   Tzepelica

   29/07/2010 at 1:45 pm

 17. salut Timi,
  Nuti o s-o dea din bara in bara, si cind respira si cind bea apa pina cind dupa alegeri va fi inlocuita de Spagaton sau de Mihaela dragostea mea, sau altcineva, si atunci linistea se va pogori vreo 4-8 ani pe turismul romanensc.

  Un tanar de stanga

  29/07/2010 at 1:50 pm

 18. Poveste veche…si noua ni s-a intamplat cand ne-am cumparat domeniul.
  Incercare de a stoarce cate ceva de la stat…

  Diana

  29/07/2010 at 2:04 pm

  • Diana, ai prezent „Google Chrome„? Inainte de al lansa au telefonat si l-au cumparat prin intermediar … nu ne-au spus cine erau insa oferta a fost generoasa 😆

   viviana

   29/07/2010 at 3:11 pm

 19. Eu am o perspectiva diferita despre noul scandal Nuti.

  http://turnofftheglory.com/blog/2010/07/29/brandingul-totusi-nu-e-fotbal/

  Turnofftheglory

  29/07/2010 at 2:54 pm

 20. salutare tuturor.
  despre nuti si noua sigla ar fi de spus citeva lucruri care nu apar pe nici un canal (internet, ziare Tv) din cite am vazut.
  In orice tara civilizata, orice companie de comunicare face branding pentru o tara si copiaza o sigla de pe internet, va fi obligata ca a doua zi -dupa aparitia ei (a siglei) si a prezentarii furtului de catre ziaristi – sa inchida afacerea. Din acel moment nimeni nu va mai dori sa lucreze cu acea companie, si nici cu vreunul din oamenii ce au format echipa.

  Doar ca la noi, pentru brandingul de tara, nu a fost angajata o companie de comunicare ci un consortiu de companii fara specializare directa in comunicare:
  – THR specialisti in consultanta de exploatare pentru obiective turistice (nu chiar atit de mari cit o tara)
  – TNS o companie foarte mare si respectabila dar specializata in colectare si analiza de date de comunicare.

  danko cvetic

  29/07/2010 at 3:05 pm

  • care face branding (scuze)

   danko cvetic

   29/07/2010 at 3:10 pm

  • @TOG
   Sper sa nu ma fi grabit…:) Nu prea cred ce apare prin presa din Romania.
   te rog intra pe situl lor (www.thr.es) si treci pe case studies si vei intelege.
   Pe de alta parte desigur ca poti face parte din consortii de companii care lucreaza pentru campanii ca I Love NY. Asta nu inseamna ca ai creat tu logo-ul sau ai dat sloganul sau ca macar esti specializat in asa ceva. Poate ca ai lucrat cu o companie specializata in asa ceva.
   Am citit si ce ai scris la tine pe blog si mi se par de bun simt comentariile tale. Mai ales cele referitoare la target…

   danko cvetic

   29/07/2010 at 3:24 pm

  • De acord si cu tine, si cu Dinu.
   Intr-adevar mie nu mi s-ar putea vinde mai nimic din toate alea, pe multe le cunosc mult prea bine, de n-ar fi decat viata la tara (de aceea turismul rural / ecologic mi se pare o fitza de 2 lei vechi).
   Dar, chiar daca nu ma pricep la branding, pot sa vad ca logo-urile alea prea seamana. Chestia cu domeniul e si ea penibila. S-ar impune evitarea unor astfel de scandaluri…

   Diana

   29/07/2010 at 3:34 pm

 21. Danko, discutia pe media a coborat groaznic pe tema data. Daca m-as numi Helen, azi bloggerii, trusturile ar fi in instanta. Se numeste sabotare. Nu putem face abstractie de individa? Sa gandim logic, e pentru noi si can Udrea dispare.
  E o idee si dincolo de logo, e o campanie excelenta ce se infiripeaza.
  Sa mai spun o chestie, cati se pricem dar isi dau cu parerea?
  Cati se oftica ca nu au pus mana pe campania asta?

  Turnofftheglory

  29/07/2010 at 3:29 pm

  • TOG: Udrea nu are nici o vina aici, iar comentariile din presa o vizeaza. Sunt de acord cu tine cind spui ca strategia pentru campanie e corecta.
   „Ziaristi” ca Ciutacu comenteaza o sigla fara sa inteleaga o campanie si pentru sigla dau vina pe Udrea.

   danko cvetic

   29/07/2010 at 3:37 pm

   • N-o fi avand vina, dar daca esti „in charge” ti-o iei. Nasol.

    Diana

    29/07/2010 at 3:45 pm

 22. Buna ziua la toata lumea!
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  29/07/2010 at 3:29 pm

 23. Diana pare ca se aseamna. O spun la prima vedere.

  Turnofftheglory

  29/07/2010 at 3:35 pm

  • Eu habar nu am de cele grafice. Vad ca frunza aia e cam la fel. E vorba de „ochiul liber”. Dar cred ca nu trebuia sa se ajunga aici. Neglijenta?

   Diana

   29/07/2010 at 3:40 pm

 24. Deloc Diana. Nu are nici o legatura. Sunt doua elemente grafice asemanatoare. Nu vorbim de copierea unui brand. Sa fim seriosi.

  Turnofftheglory

  29/07/2010 at 3:46 pm


Comentariile sunt închise.