Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 28 Iulie / “galacticii României”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  15°C, si o maxima termica de  28°C, umiditate: 98%. Mai mult insorit, caldura placuta, confortabil. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 24761      RON (-0.0095 RON); 1 USD =  3. 2728 RON (-0.0275 RON); 1 EURO =  1. 2978   USD; (+0.0079). În 2011, într-un scenariu optimist în care economia va ieşi din recesiune, Guvernul va trebui să împrumute de la bănci cel puţin 13,5 miliarde de euro, o jumătate din sumă fiind necesară pentru a plăti salariile şi pensiile la timp iar cealaltă pentru a plăti o parte din creditele luate până acum România va apela din nou la creditele ieftine date de Comisia Europeană. Pentru a fi sigur că anul viitor are cu ce să acopere deficitul bugetar de cel puţin 5,2 miliarde de euro dar şi că poate prelungi datoriile făcute până acum, statul încearcă din nou să convingă Comisia că merită să fie împrumutat în euro la 3% pe an şi nu la 5% sau la 7% în lei. (Sursa: Gandul)

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a recunoscut marţi că se discută de luni de zile despre posibilitatea unui nou acord între Bucureşti şi Washington. „Evaluările făcute până acum par să indice că România nu va ieşi din criză nici anul viitor. Acordul se termină în martie 2011 dar criza va continua. Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, ne-a spus că a vorbit la Washington despre posibilitatea unui nou acord încă de acum câteva luni”, a declarat pentru Gândul Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii FMI.

Jeffrey Franks şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la incapacitatea României de a atrage fondurile alocate de UE, care se reflectă într-un grad de absorbţie de aproximativ 10%. „Suntem foarte îngrijoraţi de absorbţia fondurilor europene. Vrem să depunem tot efortul pentru a îmbunătăţi atragerea acestor finanţări. Vom lucra împreună cu Guvernul pentru găsirea unor strategii de îmbunătăţire a absorbţiei. Principala provocare este ca banii să fie folosiţi înainte ca ei să dispară, înainte să înceteze să mai fie disponibili”, a spus Franks. Gradul de absorbţie înseamnă raportul între sumele cheltuite din fonduri europene şi cele puse la dispoziţie. Codaş la atragerea de fonduri europene este în continuare M. Transporturilor, care a atras doar 38 mil. euro în trei ani. (Sursa: ZF)

Reducerea salariilor din sectorul sanitar face ca numărul medicilor care părăsesc România să atingă în acest an cote alarmante, egalând numărul total al plecărilor din ultimii trei ani. Medicul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a precizat că peste 6.000 de medici au încheiat în prima parte a acestui an precontracte pentru a munci în alte ţări din UE. De regulă, circa 30% din aceştia sunt respinşi sau se răzgândesc, însă numeroşi alţii pleacă individual în SUA, Canada sau Australia. Precontractele au fost încheiate cu agenţiile de recrutare, care în 2010 au fost foarte active şi au organizat cinci târguri de joburi în domeniul medical. Specializările celor care pleacă sunt  diverse, însă în multe cazuri e vorba de specialităţi deficitare: ATI, chirurgie, cardiologie. De exemplu, la ATI, pe actualele normative, în România ar fi trebuit să existe 1.400 de anestezişti, dar ei sunt doar 800. O parte din aceştia a depus cereri să plece din ţară. Motivul este simplu: un medic rezident va câştiga după reducerea salarială 680 lei/lună, în timp ce în UE media este de 1.200 de euro, iar în Israel, 3.500 de dolari. Iar un medic specialist  are în România un salariu de circa 500 de euro/lună, în timp ce media europeană este de 7.000 de euro/lună. Mai multe puteti citi, aici.

Conflictul din Cogealac dintre reprezentantii primariei, localnici si angajatii unei firme de paza a societatii care amplaseaza centrale eoliene a fost surprins de o camera de filmat. Imaginile au fost realizate de reprezentantii companiei CEZ care se ocupa de constructia parcului eolian de la Cogealac. HotNews.ro va prezinta filmul integral realizat de reprezentantul CEZ. In aceste imagini se poate vedea clar ca localnicii s-au folosit in confruntarea cu cei de la firma de paza si de un buldozer. Un alt aspect care atrage atentia este ca Politia a fost prezenta si a asistat la conflictul dintre cei care asigurau securitatea la parcul eolian, localnici si reprezentantii primariei. Primarul din Cogealac si alti 5 localnici au fost retinuti pentru 24 h si sunt audiati de procurori. (Sursa:Hotnews)

Consilierul prezidenţial pentru probleme de securitate naţională, Iulian Fota, declara:    „Mizăm în continuare pe investitori străini, fie ei ruşi sau chinezi, sau din alte ţări. România continuă să fie atractivă pentru investitorii străini. Pe de alta parte, relaţia cu Moscova evoluează în parametrii obişnuiţi, cu discuţii şi negocieri la nivel de secretari de stat şi miniştri. Substanţa vine cu timpul. Nu numai Bucureştiul trebuie să apese butonul relansării relaţiilor”, declară Iulian Fota într-un interviu acordat României libere. În ceea ce priveşte articolele nefavorabile României din ultima vreme, consilierul prezidenţial consideră că ele trebuie privite diferit: despre cele care apar în marea presă rusă nu poate vorbi oficial, presa din Ucraina răspunde nevoilor Kievului de a avea un adversar de serviciu, în vreme ce în privinţa textelor apărute în Occident are „dubii asupra onestităţii demersului jurnalistic”. Cât priveşte mass-media autohtone, acestea „constituie o continuă tentaţie pentru serviciile de informaţii străine”. Mai multe puteti citi in R.L.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

28/07/2010 la 7:42 am

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sistemul asta unde un medic rezident are un salar mai mic decit casiera de la metrou a fost instalat de catre campionii „egalitarismului”, pesedeeeee. Si s-au bazat pe aceleasi principii ca pe vremea lui Ceausescu, mai nou un candidat de succes la prezidentiale. Citeva categorii au primit salarii mai mari, cu ideea ca de frica pierderii acestui mic privilegiu acestia vor putea fi folositi pe post volkssturm in caz de nevoie. Exemplu recent: grevele de la metrou care apar ori de cite ori are nevoie pesedeul sa transmita mesaje contondente.
  Din pacate nici la vajnicii luptatori sindicalisti, in speta pesedisti deghizati, nici la Ilici si elevii lui nu le-a dat prin cap ca un asemenea sistem in care un medic cu responsabilitatea lui este mai slab platit decit o casiera la metrou, este un sistem cu un faliment previzibil.

  Aha

  28/07/2010 at 8:42 am

 2. Aha, Buna Dimineata!
  Adevarat, un medic rezident in State are un salariu considerat „jalnic”, de 9 ori mai mare decat cel al unui rezident in Romania.

  Huniad

  28/07/2010 at 8:47 am

 3. Nu pot sa spun decat ca Udrea se misca in comparatie cu restul. Imaginea e edificatoare.

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 9:15 am

  • Bineinteles, Nutzi se misca…se misca foarte bine ! 🙂

   „Elena Udrea: Lucram la un drum care sa lege Cernavoda direct de Costinesti.
   Centura ocolitoare a municipiului Constanta va fi gata abia in sezonul estival 2011, dar turistii vor putea inca din acest an sa mearga in sudul Litoralului ocolind Constanta, deoarece Ministerul Dezvoltarii urmeaza sa finalizeze un astfel de drum in luna august, a declarat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, intr-un interviu pentru Radio Romania.
   In acest moment si probabil ca foarte multa lume nu stie, lucram la un drum care sa lege Cernavoda, direct, de Costinesti, iar cei care vor sa mearga in sudul Litoralului sa nu mai mearga prin Constanta”, a spus ministrul Dezvoltarii, citat de Agerpres.
   Elena Udrea a subliniat ca drumul va fi gata la sfarsitul lunii august, urmand sa fie util pentru turisti mai ales din luna septembrie.”

   Intrebari :
   1. Cati turisti se vor inghesui in ultimul trimestru al anului spre litoral, in general, si spre Costinesti, in special ?
   2. Stie cineva ceva de drumul asta direct Cernavoda – Costinesti ? Mie imi scapa… 😆
   3. Berci ce parere are ? Ca vaz ca spune ca la vara turistii vor putea circula pe Cernavoda – Constanta si pe centura orasului Constanta, spre sudul litoralului…
   4. Drumul Cernavoda – Costinesti va avea si borduri ? 🙂

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7635130-elena-udrea-lucram-drum-care-lege-cernavoda-direct-costinesti.htm

   Tzepelica

   28/07/2010 at 9:56 am

 4. Salut voios ! 🙂
  Foaaaaarte interesant…Baconschi pune de o fundatie :

  „Cu susţinerea unor lideri din garda veche a PDL, ca Blaga sau Boc, ministrul de externe intenţionează să-şi lanseze în toamnă o platformă creştin-democrată în contrapartidă cu aripa liberală.
  Elanul luat de noul val în PDL, grupat în jurul Elenei Udrea, face ca şi în aşa-numita gardă veche să se coacă planuri de reinventare în perspectiva alegerilor interne din 2011.
  Cu sprijinul lui Vasile Blaga şi al lui Emil Boc, ministrul de externe Theodor Baconschi îşi pregăteşte intrarea în politică în toamnă, pe valul unei platforme creştin-democrate.
  Mutarea ar avea inclusiv girul lui Traian Băsescu, interesat, potrivit unor surse din PDL, să refacă până în 2012 partidul căzut în sondaje pe doi-trei piloni care să garanteze, permanent, o garnitură alternativă de lideri.”

  Si baietii incep sa se miste, care va sa zica… 😆

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/greii-pdl-isi-pregatesc-replierea-pe-platforma-lui-baconschi-901712.html

  Tzepelica

  28/07/2010 at 10:01 am

 5. Un ministru „meserias” al turismului ar fi cumparat-o si ar fi facut bani frumosi din croaziere pe Dunare. :

  „Nava cu zbaturi „Cetatea”, activă din 1903 până în 1991, a fost vândută la licitaţie, la începutul acestei săptămâni, de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi la preţul de 7.903 euro, echivalentul unui Sandero cu „opţiuni”.”

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/economie/nava-cu-zbaturi-vanduta-la-pret-de-dacia-194922.html

  Tzepelica

  28/07/2010 at 10:30 am

 6. Aia e in administrarea lui Berceanu. Pot sa spun ca in 30 de ani nu am vazut niciodata o nava cu zbaturi nicaieri pe Dunarea fluviala? Unde a fost ascunsa nava?

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 10:46 am

 7. Tzepe, daca privesti cate fonduri a adus Udrea de la UE, ii face de ras pe toti ceilalti ministri. NU iti place si nici mie nu imi place Udrea, dar cred ca face ceea ce ii s-a cerut, sa isi faca jobul. Ca nu il face bine, asta e alta problema. Daca ar atrage 50-60% as fi cu adevarat impresionat.

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 10:53 am

  • salut

   la ministerul dezvoltarii ar fi utile cifre separate pe mandatul lui udrea si cel al lui blaga, ca sa se poata trage o concluzie

   razvan

   28/07/2010 at 11:00 am

  • TOG, Buna!
   Nu prea pentru ca de fapt, ea a adus jumatate din acest procentaj.

   Huniad

   28/07/2010 at 11:07 am

  • TOG-ule, esti sigur ca „Udrea a adus fondurile de la UE” ?
   Stii cumva cate din proiectele pe care s-au luat banii au fost initiate de Udrea ? 🙂

   Tzepelica

   28/07/2010 at 11:08 am

   • Tzepelica, salut!
    Ai datele de mai sus! Udrea are o mare problema la Bruxelles, e cam tamaie in contactele direct, pentru ca nu prea le are cu limbile straine. Nu ca Blaga ar fi un poliglot 🙂

    Huniad

    28/07/2010 at 11:11 am

 8. razvan buna!
  din informatiile lu’ sefu cam 9% a adus Blaga si cam 10% Udrea. Asa ca succesul nu este total al ei.

  Huniad

  28/07/2010 at 11:06 am

  • Salut, H.

   deci un mic avans pt Udrea
   pe de alta parte, Blaga a avut un an intreg, Udrea cam jumate
   dar daca se mentine trendul, Udrea o sa aiba cu ce sa se laude

   razvan

   28/07/2010 at 11:15 am

 9. La anu trebuie imprumutat 13 miliarde de euro numai pentru salarii si pensii????? Ce naiba, tara asta nu mai produce nimic? Ai zice ca toata lumea e in categoria atit de draga pesedeului, cea a „defavorizatilor sociali”. Dar atunci cine sta in nenumaratele vile care sint peste tot si cine conduce gramezile de limuzine care abunda in orase?
  Am vazut ca sint licee cu minunatul procent de promovare la bac de Zero. Tineri care nu stiu nici sa citeasca nici sa socoteasca. Pai astia trebuie sa intre direct la categoria de defavorizati sociali din simplul motiv ca nu sint capabili de nici o activitate. Cum naiba sa iti gasesti o slujba daca nici nu stii sa silabisesti prin anunturile de angajari? Daca tot s-au apucat geniile din CC sa faca politica fiscala, atunci Romania sa-si plateasca imprumutul in mineci de haine.

  Aha

  28/07/2010 at 11:16 am

  • Aha, salut!
   cat am produce avem mari probleme cu doua lucruri:

   1. Pensiile
   2. dobanzile care trebuie platite pentru imprumuturile consumate

   vezi aici situatia pensiilor (rap. FMI)

   Huniad

   28/07/2010 at 11:19 am

  • Jumatate sunt pentru pensii si salarii. Jumatate sunt pentru acoperirea altor imprumuturi. Si dobanzile se aduna. Asta e o schema Ponzi de mare frumusete, dusa pe culmile finantelor de Pogea si, dupa cum vad, continuata cu acelasi succes de Vladescu.

   KingSnake

   28/07/2010 at 11:20 am

 10. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7635827-ministerul-finantelor-emite-miercuri-titluri-stat-valoare-400-milioane-euro.htm

  Ruleta continua. Cu asta numai in iulie se aduna in jur de 1 miliard de euro pe termen scurt (cel mult 1 an). Si daca s-ar face remaniere in septembrie, e plin de cartofi fierbinti care vor fi plasati in palmele noilor ministri.

  Cat despre Udrea, ideea cu drumul Cernavoda – Costinesti nu e rea. Ca orice idee a actualului guvern astept sa vad cand trece de stadiul „vom face”. Dar ideea asta ma face sa cred ca din septembrie se va mai adauga un minister la cele doua deja comasate.

  KingSnake

  28/07/2010 at 11:17 am

 11. Ok. Bine de stiut. Daca Udrea e tamaie in engleza cine naiba o opreste sa invete sau sa aiba mereu un interpret exceptional?
  Am cunoscut un inginer constructor de antrepriza din Timisoara, un nene tare ce construise cartiere acolo. Om cu numar mic pe vremea lui Ceasca. 🙂
  Ei acest om se apucase in 1997 sa isi trimita firma si angajatii in Germania. Bani, profit, toti erau multumiti. Omul a invatat la 65 de ani limba germana. Deci se poate. Elena e tanara si nu i-au inceput sa ii moara neuronii. Cine o opreste sa invete rapid engleza?
  La nivel conversational, un curs intensiv face minuni in 6 luni. Deci da-i bataie Lenus, mai draga.
  Ideea ca Berceanu cel smiorcait a adus doar 1% banuti europeni ma scoate din sarite.

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 11:18 am

  • marea problema a lui Berceanu a fost anularea contractului Predeal-Brasov si faptul ca UE nu sunt morti sa-i finanteze pe Bechtel!

   Huniad

   28/07/2010 at 11:21 am

  • Si acuma „strategii politici” din PDL s-au apucat de facut piloni, asa vreo 2-3, ca sa nu mai cirteasca lumea ca nu au doctrina. Sint curios la cine se asteapta astia sa voteze pilonul cu Berceanu-Videanu?

   Aha

   28/07/2010 at 11:38 am

 12. Marea problema a lui Berceanu, proaspata via Timi, este ca el are un secretar de stat si un sef pe ADFDJ care considera ca 164 de tone de fier vechi fac 7000 de euro. E caz de DNA!

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 11:33 am

 13. salut tuturor,
  eu as fi interesat sa vad pe ce tip de proiecte au obtinut finantari domnii ministrii.
  Ceva ma face sa cred ca este foarte simplu, de exemplu, sa obtii bani de la UE pe care sa ii cheltuiesti tot in UE (in afara Romaniei) pe spatiu publicitar in diverse publicatii, televiziuni. Cu scopul promovarii unui brand de tara.

  danko cvetic

  28/07/2010 at 11:36 am

  • @danko salut!
   Theophyle incearca sa afle exact ceea ce ai intrebat tu, avem sanse pe la un raspuns pe la sfarsitul saptamanii viitoare.

   Huniad

   28/07/2010 at 11:51 am

   • @huniad salut si multumesc.

    danko cvetic

    28/07/2010 at 4:24 pm

 14. Ma gandesc vis-a-vis de Hunor, ce ar fi daca as propune vanzarea bisercii reformate din Cluj unui investitor pentru amenajarea unui club de noapte pe 20 000 de euro?

  In 1997, tanarul udemerist sef al comisiei de cultura a dat aviz favorabil ca o firma britanica sa se plimbe cu un obiect de patrimoniu, vasul regal al reginei Maria, Libertatea. Vasul nu s-a intors niciodata in Romania, a fost botezat Nahlin si a fost scos la vanzare pe 27 de milioane de lire sterline. Un matrapazlac cu implicatii de la Caramitru ministru al culturii, la primarul Durbaca si fostul sef al lui Ciutacu.

  Azi Hunor la Cultura, Berceanu la Transporturi, o fosila la primaria Galati si imbecili la ADFDJ si secretarul de stat vand 164 de tone de fier vechi in forma unui vas cu zbaturi cu 7000 de euro.
  NU mai spun ca vasul a fost reparat acum 30 de ani si tinut la uscat dosit de ochii curiosilor.

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 11:44 am

  • TOG, nu pot sa-mi permit sa le numesc afaceri romanesti, deoarece eu sunt jumate ungur. Trebuie sa mentionez ca lui Hunor nu prea ii pasa de respectiva biserica daca ar iesi o spaga buna. O afirm cu toata responsabilitatea.

   Huniad

   28/07/2010 at 11:55 am

 15. Huniad, daca as fi full time maghiar as reactiona la fel. Nu are treaba ungurimea cu UDMR cum nu are nici un PSD, PDL sau PNL cu romanimea. Ma seaca ca vad iar nave, iar patrimoniu, iar Kelemen. Si trece asta ca apa pe Dunare.

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 12:01 pm

 16. mda’ fiind 50% + 50%, eu sunt o corcitura fericita. Ungurii ma injura ca sunt roman, romanii invers 🙂

  Huniad

  28/07/2010 at 12:11 pm

 17. Theophyle, Huniad, prieteni politeieni, salut, bine v-am regasit!
  🙂
  Ma bucura initiativa lui Baconschi dar tare nu i-as vrea acolo si pe jupanii videanu, berceanu… 🙄

  noradamian

  28/07/2010 at 12:11 pm

  • Buna ziua Nora,
   din nefericire, parerea mea, este un exercitiu de albire a respectivilor. Dupa cum sti, CD contine unele elemente sociale care lipsesc in doctrina liberal-conservatoare promovata de Voinescu & Co.

   O simpla veche gasca catarata pe umeri lui Baconschi

   Huniad

   28/07/2010 at 12:17 pm

 18. @TOG
  „Cu Elena Udrea, ministrul Turismului, Dominic de Habsburg s-a inteles foarte bine din prima clipa, chiar daca „doamna Udrea nu vorbeste engleza, iar romana mea este aproximativa”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-5528775-video-obiectele-patrimoniu-din-muzeul-bran-mutate-depozite.htm

  Tzepelica

  28/07/2010 at 12:21 pm

 19. Hotnews :
  „Curtea de Apel din Paris a dispus, prin hotarare judecatoreasca definitiva, predarea lui Simen Herscovici, alias Shimon Naor, autoritatilor romane, potrivit unui comunicat al Ministerului de Justitie. Naor, in varsta de 60 de ani, are cetatenie romana si israeliana si a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 11 ani de inchisoare, pentru trafic de armament.”

  Sa vedem…sa vedem… 🙂

  Tzepelica

  28/07/2010 at 12:26 pm

 20. Israel si Romania se pare ca isi strang legaturile destul de bine. Sper ca Turcia nu se va supara ca un copil razgaiat.

  Turnofftheglory

  28/07/2010 at 1:02 pm

 21. Stefan A.

  28/07/2010 at 1:40 pm

  • Eu ce tot zic de ceva timp. Deja cel putin un miliard de euro are scadenta in octombrie anul asta, probabil va fi rostogolit mai departe. Doar ca prin rostogolire datoria creste, ca se aduna dobanzile. Iar faptul ca azi au anuntat o emisiune de certificate in euro, de 400 milioane, poate insemna ca nu mai gasesc finantare in lei la dobanzi rezonabile. Si mai inseamna ca peste un an euro va fi la un nivel mai jos.

   KingSnake

   28/07/2010 at 2:25 pm

 22. Băse şi Nuţi au aruncat pe piaţă o nouă marcă de bere – BOCK’S:

  http://baricada.wordpress.com/2010/07/28/base-nuti-si-berea-bocks/

  baricada

  28/07/2010 at 3:10 pm

 23. Sintem o natie de filologi. Am avut mari dispute Constitutionale pe tema celebrului „dupa 3 zile”, ocazie cu care am auzit nenumarate interpretari: ca e exact la 3 zile (Basescu), ca e la 5+2=7(Sova), ca e 20 de zile (nastase), ca e 365 de zile (Geoana), ca e 368 de zile (unul Voicu).
  Iata o noua disputa. Voiculescu, pe vremuri turnatorul Felix, acum suplinitorul lui Geoana si deci seful senatului (adica daca il suspenda pe Basescu asta ajunge presedinte), nu vrea sa convoace biroul permanent pentru sesiunea extraordinara cu legea ANI, pe motiv ca nu stie exact data. Cica Basescu a scris acolo „in prima parte a lunii august”. Care nu e reglementar, zice el. Basescu il ia peste picior si ii zice ca daca e confuz, atunci ii traduce prima parte prin 1-15.
  Poate Voiculescu crede ca prima parte e in 15-30?
  Oricum, ma astept la acelasi circ unde Sova va pretinde ca e 1-5 august, Nastase ca e 5-10 august, Ponta ca e 1-10 august…

  Aha

  28/07/2010 at 3:45 pm

  • Update, Voiculescu mai vrea sa se discute cu aceeasi ocazie si alte cestiuni arzatoare. Ii propun sa puna repede de o suspendare sa apuce si Felix sa fie presedintele Romaniei, ca doar nu este el mai prejos decit Vacaroiu. Ocazie buna pentru a dobori recordul lui Geoana care a reusit sa fie prezident numai o noapte.

   Aha

   28/07/2010 at 4:02 pm

   • Salutare!
    In cazul suspendării prin absurd, cu necesitatea asigurării interimatului funcţiei prezidenţiale, dacă preşedintele senatului are o jenă, nu se pregăteşte Felix (nici alt vice) ci preşedintele camarei deputatilor.

    Băşcăliosul

    28/07/2010 at 4:09 pm

    • Da, dar esti sigur ca Felix este la curent cu detaliile astea? Lasa-l sa viseze si el frumos, de aia am pomenit de „recordul” lui Geoana.

     Aha

     28/07/2010 at 4:37 pm

 24. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  28/07/2010 at 4:39 pm


Comentariile sunt închise.