Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 23 Iulie / “directoraşii patriei”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  20°C, si o maxima termica de  35°C, umiditate: 83%. Mai mult insorit, foarte  cald. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2664    RON (-0.0021 RON); 1 USD =  3. 3275 RON (-0.0004 RON); 1 EURO =  1. 2822   USD; (-0.0004). Pentru prima data, primim o veste buna de la Ministerul de Finante, despre absorbtia fondurilor europene: pana la sfarsitul lui iunie au fost semnate contracte pentru 90% din banii alocati de UE pentru perioada 2007 – 2009, adica pentru ceva mai mult de 36 de miliarde de lei.  Ne dezumflam insa rapid, cand aflam din aceeasi sursa, ca absorbtia efectiva a acestor fonduri ramane ingrozitor de lenta: doar 15% din bani au ajuns in buzunarele beneficiarilor. Cauzele acestei lentori sunt, in mare, de doua tipuri. Pe de-o parte este vorba despre dificultatile financiare ale beneficiarilor, care nu reusesc sa faca rost de partea lor din finantarea proiectului. Teoretic, acest lucru ar trebui sa fie rezolvat cat de curand prin majorarea fondului de garantare pentru IMM-uri, promisa de guvern. A doua categorie de cauze este insa mai dificila, pentru ca tine de birocratie: documente depuse cu intarziere, incomplete, gresite, dar si insuficienta personalului din institutiile care aproba aceste proiecte. (sursa: Ziare.com)

Un număr de aproape 1.500 de unităţi ale serviciilor publice deconcentrate din subordinea ministerelor – altele decât agenţiile guvernamentale – întregesc tabloul unei administraţii sufocate de birocraţie şi imposibil de profesionalizat din cauza controlului politic. Împărţirea funcţiilor în deconcentrate a fost în toţi anii din urmă principala miză politică în teritoriu, dar şi cauza supradimensionării sistemului. Dacă în cazul administraţiei locale Guvernul şi-a luat inima în dinţi şi a dispus concedierea a 53.000 de funcţionari, lucrurile se mişcă greu când vine vorba despre instituţiile din subordinea ministerelor. Nu se ştie, deocamdată, decât vag, câţi oameni vor fi disponibilizaţi din deconcentrate care numără în prezent peste 100.000 de angajaţi. În aprilie trecut, mii de directori din deconcentrate – PNL, principalul vizat după ce a ajuns în opoziţie, a susţinut că este vorba despre 15.000 de directori – au primit decizii de eliberare din funcţie în urma modificării, prin ordonanţă, a legii privind deconcentratele. Astfel Guvernul a făcut loc oamenilor PD-L şi celor ai PSD care se aflau într-o coaliţie. PSD a susţinut public că este firesc ca deconcentratele să fie politizate, însă a început să ţipe ca din gură de şarpe când, odată plecat de la guvernare, oamenii săi au fost eliminaţi din schemă. Numai că cei concediaţi au făcut apel la justiţie şi unii şi-au recăpătat posturile. Apoi Curtea Constituţională a declarat neconstituţională ordonanţa, drept urmare o parte dintre cei eliminaţi s-au întors – şi aşa s-a ajuns la situaţia ca unele deconcentrate să aibă câte doi şi chiar trei directori deodată. (Sursa: ZF)

Asa cum am scris si noi in postarea de ieri, FMI crede că economia romaneasca nu ca iesi din recesiune nici în 2011.  Pentru 2010 noile prognoze indică scăderea PIB cu 1,5-1,8%, iar pentru 2011 cu 0,5%. România intră de luni într-o nouă rundă de negocieri cu FMI şi Comisia Europeană având pe masă spectrul celui de-al treilea an consecutiv de recesiune în 2011, când scăderea PIB ar putea fi de 0,5%, afirmă surse oficiale. După ce economia a căzut cu 7% în 2009, pentru 2010 ar urma să fie luată în calcul o prognoză revizuită de contracţie cuprinsă între 1,5% şi 1,8% din PIB. Noua estimare apare deja drept optimistă având în vedere că mulţi analişti din bănci avansează scăderi de 3%. Astă-primăvară, FMI anticipa că economia românească avea să „decoleze” în 2011, cu o creştere de 5,1%, însă chiar şi socotelile instituţiei de la Washington continuă să fie date peste cap de realitate. În scrisoarea de intenţie pe care autorităţile române au trimis-o conducerii FMI pe 16 iunie, încă era prevăzut un scenariu de creştere economică zero sau uşor negativă. După majorarea TVA la 24%, Ministerul Finanţelor a început să ia în calcul o scădere de cel puţin 1,5%. Mai multe puteti citi, aici.

In sondajul IPP, realizat intre 9 si 16 iulie, pe un esantion de 1.040 de persoane, confirma ceea ce era aproape clar: Traian Basescu si PD-L sunt in cadere libera. Daca maine ar avea loc un nou referendum de demitere, 65% din electorat ar vota pentru, iar prezenta ar fi aproape dubla fata de 2007, 82%. PD-L mai intruneste doar 12% din optiunile celor care s-ar duce sa voteze la parlamentare si un derizoriu 7% din totalul alegatorilor romani.

Este un decont previzibil, dar el nu vine numai din partea bugetarilor si a pensionarilor. Este clar ca Traian Basescu si PD-L au pierdut si sprijinul unei mari parti din electoratul portocaliu traditional, alcatuit din oameni care lucreaza in mediul privat. Si asta nu din cauza masurilor de austeritate, ci din cauza haosului, a lipsei de viziune si a nesigurantei pe care guvernul o vadeste in fiecare si o transmite si populatiei. Basescu plateste din nefericire asumarea raspunderi economice si sustinerea guvernului Boc. (Sursa: Ziare.com). Dupa o mica ancheta pe care am efectuat-o despre acest institut s-a ajuns la concluzia ca acest institut este CREDIBIL, indiferent daca ne este placut sau neplacut noua.

Curtea Internationala de Justitie a decis joi ca declararea unilaterala a independentei provinciei sarbe Kosovo in 2008 nu reprezinta o violare a dreptului international, anunta Reuters. Avizul Curtii este consultativ. Aceasta decizie ar putea avea implicatii asupra miscarilor separatiste din intreaga lume, precum si asupra procesului de integrare europeana a Serbiei, noteaza agentia Reuters. Reamimtim ca Romania este una dintre tarile care nu au recunoscut independenta Kosovo. Mai prost nici nu se putea.  (Sursa:Hotnews) Europa va deconta aceasta greseala cu varf si indesat.

Sa aveti o zi buna!

P.S. Pentru cei interesati, aveti sondajul integral al IPP Sondaj-IPP_2010-22-07

Written by Theophyle

23/07/2010 la 8:25 am

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!

  Veste importanta: Guvernul se reuneste azi sa aprobe Legea Micii Reforme in Justitie (pentru accelerarea proceselor), care va merge apoi la Parlament. Ieri CSM a dat avizul e proiectul de lege.

  Iata cum descrie Predoiu legea asta:

  „Printre cele mai importante măsuri propuse de proiect menţionez simplificarea procedurilor de citare, instituirea obligaţiei judecătorului de a fixa termene procedurale scurte, chiar de la o zi la alta, simplificarea procedurilor la nivelul ÎCCJ, recunoaşterea vinovăţiei, eliminându-se astfel proceduri care au devenit în timp greoaie şi inutile pentru stabilirea adevărului”.

  Pentru cine vrea sa citeasca toata legea, aveti aici un link spre expunerea de motive si spre textul proiectului.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7151802-video-capitolul-mica-reforma-termene-procesuale-24-ore-recunoasterea-vinovatiei-competente-modificate-curtea-suprema.htm

  Cetatean

  23/07/2010 at 8:38 am

  • Imi place treaba cu „obligatia de a fixa termene scurte”. Ca daca luam exemplul Nastase, la una din nenumaratele sedinte de tribunal, acesta a primit o aminare de vreo 6 luni pe motiv ca avocatii nu apucasera sa copieze un CD cu niscaiva acte. Ca parca il copiau transferind continutul pe un disc de patefon.

   Aha

   23/07/2010 at 9:12 am

 2. La sondajul IPP mai era o intrebare: care din cei trei fosti candidati in 2009 ar fi acum mai potrivit? Cu raspunsurile :43% dintre intervievaţi l-au indicat pe Crin Antonescu, 32% pe Mircea Geoană, 19% – Traian Băsescu, 6%.

  Ca Basescu a ajuns codas e una. Ce ma lasa perplex este procentul lui Antonescu. Poate sint eu mai limitat, dar nu am distins nici in actiunile nici in discursul acestuia absolut nimic care sa indreptateasca o asa o optiune. Inteleg ca marea majoritate a electoratului roman prefera sa auda lozinci paralele cu realitatea si solutii de genul: „alternativa noastra este un proiect alternativa care va propune politici alternative”. Cit despre lupta acestuia cu clientela politica care ar elibera fonduri economice de salarii si pensii care sa justifice asa o pozitie de 43%, unde naiba s-a vazut asta cind Antonescu este constant si contra DNA si contra ANI?

  Aha

  23/07/2010 at 9:08 am

 3. Salut, Aha!

  Am, vazut si eu anomalia cu Crin pe locul 1. Alaturi de intrebarea cu suspendarea, abolut idioata (pentru ca incearca sa acrediteze ideea ca o astfel de actiune ar avea sprijin popular, deci este oportuna – lucru care arata fara putinta de tagada ca sondajul isi propune sa fie un vector de actiune politica pentru opozitie, radiografiind starea actuala (1), facind un scenari alternativ, cu Crin presedinte (2) si mai ales sugerind o directie de urmat, cu suspendarea (3)), am remarcat intr-adevar construirea de ipoteze halucinante, in care Crin, redistribuitul, ii batea la fund pe toti ceilalti candidati.

  Personal, dupa citirea acestui material la Riddick, am mari indoieli privind onestitatea IPP.

  http://riddickro.blogspot.com/2010/07/oficina-lui-soros-arunca-tiribomba.html

  Atentie, nu am indoieli cu privire la cifre, ci la motivatia IPP. Dincolo de aura de institut apropiat PDL (pe care, oricit as scormoni, nu imi dau seama de unde vine), ramine un mare semn de intrebarea iesirea deontologica in decor prin punerea unbei intrebari despre suspendarea lui TB.

  Hai sa ne reamintim cine este cel mai vocal partizan al acestei lovituri de stat mascata (nu reusesti sa cistigi alegerile, suspenzi presedintele). Onor Crin Antonescu, cel mai mare chiulangiu. Cine apare ca cel mai potrivit presedinte alternativ al tarii (in cea mai buna dintre lumile posibile)? Onor Crin Antonescu, zis si „Trebuie sa punem un politician ca melescanu la Curtea Constitutionala, pentru ca suntem in razboi cu Traian Basescu, si eu ma apar cu Curtea Constitutionala”.

  Asa incit voi intreba si eu: „cui prodest?” acest sondaj? Cui ii foloseste, politicile cui pare sa le legitimeze?

  Cifrele sunt un lucru, directia strategica pe care o sugereaza sondajul e alta. Eu sustin ca acest sondaj, data fiind directia sugerata, nu este deloc neutru, ba chiar miroase de la o posta a chibrit aruncat in benzinarie.

  Cetatean

  23/07/2010 at 9:34 am

 4. Sondaje, sondaje…

  Chiar n-a învăţat nimeni nimic din trecut; nu ne-am fript destul cu sondaje făcute la comandă, pentru manipularea credulilor ?

  0rt0d0x

  23/07/2010 at 9:41 am

 5. Preşedintele Traian Băsescu se va implica direct în ceea ce priveşte restructurarea instituţiilor incluse în componenţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a declarat, miercuri seară, premierul Emil Boc. El a precizat că acesta a fost unul dintre subiectele discutate la şedinţa de guvern în prezenţa şefului statului, procesul de restructurare a aparatului bugetar urmând să fie încheiat până în luna septembrie. Potrivit premierului, preşedintele Băsescu a vorbit cu miniştrii şi despre absorbţia fondurilor UE, spunându-le că România nu trebuie să piardă şansa contractării acestor bani.

  Ghici de ce ministere se ocupa CSAT-ul?

  – Apararea
  – Administratia si Internele
  – Externele
  – Justitia
  – Economia
  – Finantele

  Implicarea directa inseamna, in opinia mea, verificarea personala a organigramelor, mai ales ca Basescu stie ca baietii incearca sa mute personal dintr-o parte in alta. Singurul care pare sa se fi prins ca nu e de glumit este Blaga, care a anuntat reduceri de posturi reale in aparatul central al ministerului (1.670 de posturi, dintre care 1.332 ocupate). „Blaga a aratat ca, prin hotarari adoptate, miercuri, de Guvern, a fost redus cu 57% numarul total de posturi din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), de la 2.919 la 1.249, dintre care 150 reprezinta functii de conducere. Numarul acestora din urma va ajunge astfel de la 280 la 130 functii, reprezentand o reducere de 54%. Potrivit ministrului, a fost eliminat si sporul de 0,25% la salariu pentru aproximativ 3.671 angajati din aparatul central al ministerului”. (businessmagazin.ro).

  La Videanu si Berceanu, liniste si pace. Stiu personal cazul unui secretar de stat al carui post a disparut, dar care, fiind pupilul lui Berceanu, si-a gasit un loc la alt minister. Si nu e deloc singular.

  Cetatean

  23/07/2010 at 9:47 am

 6. Bună dimineața!

  Sondajele comandate = visul de malai al vrăbiilor!

  CIJ ?! Au și ei încuiații lor…
  Deie Domnul să nu se descuie dupa vrun necaz continental…
  Ar încerca atunci motivația cu „Fiat justitia, pereat… Europa” ?!

  Asta e, caldura mare, monșericilor! 🙂

  oldhashu

  23/07/2010 at 10:04 am

 7. P.S. Buna dimineata !

  kingsnake

  23/07/2010 at 10:19 am

 8. salut

  o fi institutul credibil, dar intrebarea cu suspendarea nu mi se pare formulata profesional
  intrebarile nu se fabrica ipotetic, contrafactual, ci in legatura cu niste fapte reale; cel putin in acest mandat, nici chiar opozitia lui peste nu a reusit sa invoce o pretinsa incalcare a constitutiei si nici macar nu a demarat procedura de suspendare; deci e clar ca intrebarea in cauza nu e legitima si nici actuala

  razvan

  23/07/2010 at 10:22 am

 9. Salut, razvan, asa e!

  KS, salut!

  hashule, salut!

  Basescu a mutat un pion mic contra sandeilor, spunindu-le glume. Mica reforma a primit aviz. Stati sa vedeti cind vine vorba de marea reforma, in toamna, cu referire la ICCJ si CSM!

  Cetatean

  23/07/2010 at 10:41 am

 10. Ca sa ai suspendare e necesar motivul, anticonstitutionalitatea, etc.
  Un presedinte suspendat cu interimar Geoana nu inseamna prabusire si mai dura decat acum ci si anarhie.
  Un Geoana in scaunul mult visat, un Crinulet cerand imperios alegeri sa iasa el si restul de erodari tampite.
  Aduceti in context foamea clinetilor politici non-PDL care vor face ca politizarea actuala sa fie o gluma. Justitia va vi violata fara mila, desfiintari de la CNSAS la DNA.
  Pica acordul cu FMI, probabil urmeaza sutul in curul nostru din Germania si gata si cu UE. Vom fi fericiti cand chinezii si rusii vor fi numarul unu la investitii. Republica Moldova si relaxarea s-ar transforma in colonie ruseasca tip Voronin si chiar mogulii mari si mici vor vi dati la o parte. Presa antrenata la lins in fund va supravietui, macanitorii vor fi executati clasic Politovskaya.
  Si va curge lapte si miere pentru restul de 15 milioane de bugetari si pensionari. Ce va avea intre 15 si 45 de ani isi va lua picioarele in spate urgent.
  Un paradis, ce mai.
  Pentru cei ce cred ca sunt un apocaliptic idiot ganditi-va la premise.

  Turnofftheglory

  23/07/2010 at 10:48 am

 11. TOG, sunt de acord cu tine. 100%.

  Insa hai sa nu discutam ipoteze, ca le legitimam. Discutam doar idiotenia intrebarii din sondaj, care parca e pusa special pentru Crin.

  Cetatean

  23/07/2010 at 11:02 am

  • Dar voi in ce(pe ce) lume traiti ?
   Aveti nevoie de sondaje (nu cred nici eu in ele, dar stiu sa le citesc) ca sa va confirmati propriile pareri sau certitudini ?!
   Vad ca va feriti de alte variante/alternative cu convingerea falsa ca daca ele nu sunt lasate sa intre aici, ele nu exista 😉

   raduhumor

   23/07/2010 at 11:37 am

 12. Salutare!

  Romanii si-au dat seama ca politicienii mai mult incurca, asa ca au zis mai bine sa aleaga unul care oricum nu face nimic, precum Crin.

  1 Nu-i asa ca daca Basescu ar fi suspendat (ca asa vor muschii lor) il veti alege pe Crin?
  2. Pe cine ati vota presedinte? Pe Crin, pe Antonescu sau reprezentatul PNL ului?
  …………………..

  Vrabia malai viseaza
  Pana ei, ce-o intereseaza
  Oricum n-are multa minte
  Si se crede presedinte
  A pierdut, dar tot incearca
  S-arunce marinarul din barca
  Dom’leeee ne-ataca criza
  Dictatorul isi face valiza

  Creanga

  23/07/2010 at 11:13 am

  • Creanga, imi plac intrebarile tale 😉

   Crin este un impotent
   Ce a fost si repetent!
   El astepta o minune,
   Bunaoara, sa il sune,
   Dictatorul cel pervers
   De vreo doua ori ales
   Si sa-i zica: „Baga mare!
   Nu vroiai la guvernare?
   Prim Ministru te voi face!
   Stiu ca stai de mult pe ace:
   Mina libera primesti
   Ministrii sa ti-i numesti:
   Pe Patriciu, Fenechiu,
   Pacuraru, Chiuariu,
   Tariceanu chiar, mai frate,
   Si Norica, pai se poate?
   Si, ca sa ne impacam
   Un sprit amindoi sa bem!”.

   Astfel Crin frumos visa
   Cind sondajul il citea…

   Cetatean

   23/07/2010 at 11:34 am

   • @ Cetatean , nu stiam ca-ti umbla mintea…
    Aiurea 😆

    raduhumor

    23/07/2010 at 11:39 am

   • Prim Ministru te voi face,
    Între paişpe dobitoace
    Şi, în loc de guvernare,
    Să vezi că eşti cel mai mare.

    Băşcăliosul

    23/07/2010 at 1:27 pm

    • Ca esti cel mai incornorat
     Si mananci mereu… păsat
     Vom avea ziua libera de somn
     Si vor pica pere din pom (plop)

     Creanga

     23/07/2010 at 1:47 pm

 13. Cetatean, chestia cu Crinut cel chilangiu este extrem de simpla. Are un public hardcore ce efectiv savureaza demagogia in stare pura. Antonescu e un fel de Dan Diaconescu in culori PNL. Cam atat. Plus a beneficiat de presa favorabila. Atat de favorabila incat Putulescu i-a spus zat, la randu-i un alt ambitios ce tinteste sus.
  Ar fi de rasul curcilor sa iti imaginezi ca dupa ce te trimit in somaj, iti tai salariul si restul de marafeturi sa nu fii afectat.
  O chestie extrem de dureroasa este faptul ca Basescu se erodeaza pe mana lui Boc.
  Ce nu stiu este cam care ar fi estimarea de prezenta la vot.

  Turnofftheglory

  23/07/2010 at 11:16 am

 14. TOG, 4o% nu voteaza sau nu stiu cu cine sa voteze. Asta inseamna restingere enorma a alectoratului in mazinul fiecarui partid.

  Evident ca sondajul, dupa 15-25%, nu putea fi bun pentru Putere. Problema este ca acest mic Dan Diconescu, cum spui (eu cred ca e chiar un Vadim) tu de Crin, are un electorat hardcore care a acceptat sa fie spalat pe creier. Astia sunt incorigibili. Am vazut pe diverse bliguri cum te luptai cu asemenea indivizi, si m-am convins. pe mine m-a banat ala cu site-ul politichii de margaritar pentru atac la crin, in campanie. M-a pacalit pseudo-inteligenta lui si am postat doua-trei comentarii. in afara de mistocareala sofisticata in care ambaleaza „jos Basescu!”, nu stiu nimic.

  Cetatean

  23/07/2010 at 11:26 am

 15. Criiiin Putorescuuuu
  Vrea sa schimbe pe Basescu
  Umbla cu cioara (coafura) vopsita
  Si-i tot place sa ne minta

  PS Ce sunt alea deconcentrate
  Supliment de dat la raţe?

  Creanga

  23/07/2010 at 11:29 am

  • salut Creanga

   un fel de unitati locale/reprezentante ale guvernului/ministerelor si care tin de bugetul central
   le identifici dupa nume: directia judeteana de …
   trebuie deosebite de institutiile locale care tin de primarii
   de ex, casa de pensii de la tine din sector/judet/municipiu tine de ministerul muncii, dar administratia domeniului public de primarie

   razvan

   23/07/2010 at 11:36 am

   • Multumesc de raspuns
    Cam multi directori in plus
    Si cam calcî pi chişioare
    Ca-i loc putin la racoare

    Creanga

    23/07/2010 at 1:38 pm

  • Învăţat cu chiulul mare,
   Lider gol-goluţ, în stare
   Doar să urle „Jos Băsescu!”,
   E Crin Antiputorescu

   Băşcăliosul

   23/07/2010 at 1:36 pm

 16. Creanga, vezi mai sus 😉

  Cetatean

  23/07/2010 at 11:34 am

  • Am vazut, am vazut
   Si Mr B a aparut
   Ce mai, am pus de cenaclu
   Dam cu Putorescu de-a berbeleacu

   Creanga

   23/07/2010 at 1:52 pm

   • Să vorbim frumos despre separaţia şi echilibrul putorilor în statul degeaba!

    Băşcăliosul

    23/07/2010 at 2:20 pm

 17. Ce imi place la sondajul asta e ca 40% nu voteaza sau nu stiu cind vine vorba de parlament, dar numai 6% se incurca cind vine vorba de votat presedintele, care musai sa iasa Crin. Adica toti nehotaratii s-au razgindit brusc, si toti numai pentru Crin? Daca la partide au inclus in sondaj UNPR, optiunea „altul”, cum de la sondajul pentru presedinte nu au inclus si acolo optiunea „daca ar fi si altul”?

  Aha

  23/07/2010 at 1:07 pm

  • salut Aha

   mai e o intrebare tare, gen ” masina timpului”, aia cu ce candidat din 2009 l-ati prefera azi? evident, iar crinutza iese in evidenta, invingatoare detasata, ca si la intrebarea cu suspendarea presedintelui, marota politicianului cu nume de floare si breton

   razvan

   23/07/2010 at 1:18 pm

   • m-am prins, vorbeam de aceeasi intrebare, my bad, canicula e de vina

    razvan

    23/07/2010 at 1:24 pm

 18. Vă salut de mii de ori,
  Nu la fel pe directori,
  Câ ei dau iama la vacă,
  Să o mulgă pân’ se stinge!(lumina :smile:)

  Băşcăliosul

  23/07/2010 at 1:57 pm

 19. Cetatean

  23/07/2010 at 2:24 pm

  • Daca am avea un Fisc care sa-si faca meseria, si daca ar trebui sa ai justificate achizitiile mari pe care le faci, ar disparea si o parte din problemele astea. Din punctul meu de vedere, un Fisc puternic si cu atributii definite ca in America ar trebui sa fie prioritatea 0 a cuiva care vrea sa faca cu adevarat ordine in Romania. Daca cineva vrea cu adevarat sa starpeasca coruptia, eu cred ca asta e baza. Si atunci n-ai mai depinde atata nici de procurori, nici de judecatori.

   Ca ziarist, ai luat 20000 de euro ca ai fost la 4 emisiuni si tu ai salariu de 500 de euro, dar ai cheltuieli de 15000 in perioada respectiva, atunci arata-mi sursa banilor si mai ales impozitul platit statului pe ei ! Ei, atunci ar fi distractie !

   kingsnake

   23/07/2010 at 2:36 pm

   • banii erau pe drepturi de autor, se plătea legal, totul e legal, asta e problema.

    para

    23/07/2010 at 3:20 pm

    • Da, ai dreptate. Atunci legal e totul ok. Moral, nu. Si din punct de vedere uman este urat ca exista oameni capabili sa accepte genul asta de contracte. Pentru ca in aceeasi perioada au existat si altfel de oameni care au colaborat acolo.

     kingsnake

     23/07/2010 at 3:29 pm

  • Cetăţene,
   Regia se simţea de la o poştă, tolomacele dansau sincron, concertul de coarde era acompanial de analiştii „Sacâz” şi „Trombon”, moderatorii împingeau cortina în sus din greu, dar nu m-am gândit că se copia din fiţuici în maniera asta grosolană.

   Când a apărut discutia asta, de n-am auzit de ea până acum?

   Băşcăliosul

   23/07/2010 at 2:58 pm

 20. http://www.financiarul.ro/2010/07/23/elena-udrea-da-contractele-de-licitatii-unei-firme-aflate-in-insolventa-sc-perfect-tour-srl/

  Cheia principala aici nu e Elena Udrea, ci faptul ca agentia respectiva a castigat mai tot ce a insemnat contracte pentru agentii de turism anul asta. Si mai stiu si ce minunatii s-au bagat prin caietele de sarcini pentru a-i facilita asta (stiu de la prima mana, de la cineva care a participat la o astfel de licitatie si a pierdut datorita algoritmului practicat, desi per total avea un tarif cu vreo 100 de euro mai ieftin). Astea nici nu se aranjeaza la nivel de minister, ci prin juristii si sefii de comisie de licitatii. Si la fel e in toate ministerele si agentiei, se creaza o retea de functionari care avantajeaza anumite firme in functie de rudenie, afinitati si partidele care vin la putere.

  Dar ca e in insolventa si castiga licitatii, asta e culmea afacerii.

  kingsnake

  23/07/2010 at 2:28 pm

 21. Salut

  Unii oameni privesc o afacere privata ca pe un tigru singeros ce trebuie impuscat. Altii o privesc ca pe o vaca pe care o pot mulge. Prea putini o privesc ca pe un cal sanatos ce trage la o caruta grea.
  Winston Churchill

  Un tanar de stanga

  23/07/2010 at 4:09 pm

 22. Buna Ziua !
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  23/07/2010 at 5:04 pm

 23. […] O zi obişnuită – 23 Iulie / “directoraşii patriei” « Politeía […]


Comentariile sunt închise.