Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Legea transparenţei plumbului

Avem tot felul de legi care impun transparenta institutiilor statului, in frunte cu executivul si legislativul patriei. Una din cele mai mari enigme ale castrarii legii de catre “gasca lui Frunda din Senatul Romaniei” este votul pentru stabilirea procedurii de urmat in acest subiect. Avand in vedere ca aceasta castrare a legii ANI s-a faptuit cu o majoritate de 115 voturi pentru si 2 abtineri am dorit sa inteleg  referirea Ambasadorului SUA, care zicea: “I am disappointed, especially that the procedure to be followed was decided by only one vote (52-51), adica pe romaneste “Sunt dezamagit in special de stabilirea procedurii de urmat, care a depins de un singur vot (52-51).”

Aici incepe enigma adevarata, pentru cine doreste sa-i cunoasca pe cei 51 de drepti, care au votat impotriva “procedurii Frunda” si pe cei nedrepti, care au votat pentru procedura. Protocolul acestui vot nu se afla nicaieri pe saitul Senatului. Totul oranduit frumusel pe acest sait, votul acesta lipseste! De ce? Probabil ca intra sub incidenta secretelor profunde, formulate in “legea transparenţei plumbului”, adica prea multa informatie te omoara, asa ca trebuie sa te aparam cu niste placi de plumb, ca Doamne fereste sa nu suferi de radiatii nocive.

Deocamdata incercarea mea sa-i aflu pe cei 52 de senatori, care au   votat pentru “procedura Frunda”,  a fost sortita esecului. Poate trebuie sa discutam cu Ambasada SUA la Bucuresti ca sa-i aflam si noi. Greu de imaginat, dar acesta este adevarul, cineva a hotarat ca poporul trebuie sa afle numai ce hotarasc demnitarii statului, alesi sau numiti, chiar nu mai are importanta.

In sfarsit, vreau sa va amintesc, ca sa bagati bine in memoria voastra individuala, inainte de aplicarea colectiva a “legii transparenţei plumbului”, care au fost elementele acestei castrari:

 1. Demnitarii care isi completeaza incorect declaratia de avere sau de interese nu vor mai raspunde penal pentru acest lucru.
 2. Persoanele care vor candida pentru functiile publice nu vor mai trebui sa depuna declaratii de avere si de interese inainte de a fi alese (pe astia i-am prins, amendament propus de parlamentarii PDL Orest Onofrei si Petru Filip). Pana acum, candidatii la functiile publice trebuiau sa depuna declaratiile de avere si de interese la Biroul Electoral Central sau birourile de circumscriptie, odata cu acceptarea candidaturii. Acestea erau trimise, ulterior, Agentiei Nationale de Integritate. 
 3. Eliminarea amendamentului care prevede verificarea liderilor de sindicat de catre agentii de integritate, motivand acest lucru prin faptul ca organizatiile sindicale sunt organizatii private si nu tin de stat.

Daca Dvs. credeti ca aceasta lege a transparenţei plumbului este aplicata numai in administratia centrala, gresiti amarnic. In administratia locala este aproape uniform aplicata, vedeti raportul IPP, o sa vi se faca parul maciuca. Singura diferenta ar fi ca in judete poti primi si o bataie buna daca intrebi prea mult despre multe. Bataia este rupta din rai si toti sunt ingeri pe la noi.

Written by Theophyle

15/07/2010 la 7:59 pm

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] afla mai mult: Legea transparenţei plumbului […]

 2. Primul!

  Cetatean

  15/07/2010 at 8:02 pm

  • Cu coronita 😆

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:03 pm

   • ai primit mesajul meu ;-)?

    Cetatean

    15/07/2010 at 8:04 pm

    • sigur, ti-am si raspuns. multumesc!

     Theophyle

     15/07/2010 at 8:06 pm

 3. Theophyle, plumb pe git sa le turnam!

  Cetatean

  15/07/2010 at 8:04 pm

  • Incercam prietene, incercam 🙂

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:07 pm

 4. Postarea asta e un pic codata. Adica noi stim ca in afara de doua abtineri, toti senatorii au votat legea ANI conform amendamentelor Frunda bacsi. Se pare ca de fapt, au fost neste discutii unde s-a votat 52-51 pentru acceptarea amendamentolor, dupa care s-a votat din nou forma fimala?

  Aha

  15/07/2010 at 8:15 pm

  • Aha, asta incerc si eu sa inteleg. Alternativele sunt:

   1. Un vot pentru aplicarea amendamentelor premergator la votul legii.

   2. un vot dublu pentru aceasi lege, nu arata ca posibil.

   3. Ambasadorul SUA vorbeste prosti. Absolut improbabil!

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:19 pm

 5. Salutare sau seara buna ! 🙂
  Sintem la apogeul nesimtirii , furtului legalizat si a dispretului total fata de cetateanul de rind !
  O societate profund bolnava cu metastaza in zona „capului” . Adica in zona clasei politice la toate nivelurile !
  PS. cetatean , nu te umfla in pene ca esti primul ! 🙂
  Coronita poate fi cu spini ! 😆

  Stefan A.

  15/07/2010 at 8:15 pm

  • Salut, Stef 🙂
   numai stiu cum sa decriptez faptele ticalosilor!

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:21 pm

  • Am citit, incurcai Doamne!

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:30 pm

  • Victor, salut 🙂
   O stim si stim ca este numai varful ghetzarului care pluteste pe aplele Dambovitzei.

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:33 pm

  • he he, ba stim. Numai ca ne intrebam, in discursurile lacrimogene ale lui Frunda <bacsi, despre care tarisoara vorbea el?

   Aha

   15/07/2010 at 8:34 pm

 6. http://www.mediafax.ro/politic/cexn-al-psd-a-aprobat-convocarea-cn-pentru-16-octombrie-pentru-modificarea-statutului-6571657/

  PSD are Consilu National pe 16 octombrie. Fraierii din PDL, care au aminat alegerile, ar face bine sa se curate, cu ajutorul unei remanieri zdravene.

  Respiro-ul pentru PDL dureaza pina pe 16 octombrie, dupa aia, gata. Daca Boc nu remaniaza ministrii inainte de 16 octombrie, cit inca PSD nu are un plan de bataie pe termen lung, dupa aia va fi prea tirziu!

  Cetatean

  15/07/2010 at 8:33 pm

  • Linistea si bunastarea va cuprinde membrele amortite de bunataturi clientelare. Ne facem sperante, vom vedea cat de realiste sunt aceste sperante. Parerea mea ti-am spus-o mai sus!

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:37 pm

 7. Theophyle
  Citesc declaratile lui Isarescu .
  1- „recomand partidelor un consilier la matematica ”
  Adica in un limbaj popular : sinteti prosti de dati in gropi ! 🙂
  2- „jumatate din cresterea de TVA va merge pe plata dobinzilor si restul la plata pensilor ”
  3- „anul acesta statul va avea nevoie de 8 miliarde euro de noi imprumuturi , interne si externe „.
  Concluzie generala :
  Nu sintem doar in groapa , sapam sa ajungem si mai jos ! 😦 😦 😦

  Stefan A.

  15/07/2010 at 8:36 pm

 8. Salutare!
  Să nu mă consideraţi unul dispis să le ia apărarea alergicilor la transparenţa declaraţiilor de avere şi interese! Eu spun ce gândesc a fi cât mai corect şi apropiat de convingerile mele, indiferent de subiecţii discuţiei.
  Intenţia este una din importantele elementele constitutive ale infracţiunii de fals în declaraţii, iar la completarea celor cu pricina e foarte greu de probat intenţia, aproape imposibil.(chiar dacă ar exista, numai un fraier ar recunoaste-o şi ar atrage răspunderea penală). Decât o prevedere inutilă, mai bine ne scutim de impresia artistică a legii.

  Băşcăliosul

  15/07/2010 at 8:36 pm

  • Bascaliosule, salut 🙂

   Tu spui: stiu, dna e curva, dar asta nu trebuie cunoscut de toata lumea. Wrong!

   Eu stiu ca sunt doua sentimente care pot muta muntii, primul este dragostea, nu e cazul. Al doile este ura, asta trebuie indreptata sper ei. Pentru ca o merita din plin!

   Theophyle

   15/07/2010 at 8:41 pm

   • Salut, Theophyle!
    M-am referit doar la primul punct:
    „1. Demnitarii care isi completeaza incorect declaratia de avere sau de interese nu vor mai raspunde penal pentru acest lucru.”

    Adică „doamna este curvă”, lumea va afla adevărul atât timp cât declaraţiile ei „de dragoste” vor fi aduse la cunoştinţa publicului, însă, aşa cum nu avea cum să răspundă penal până acum, nu va răspunde nici după ce această acestă infracţiune a fost eliminată din prevederile legii.

    Băşcăliosul

    15/07/2010 at 9:00 pm

    • Băşcăliosule, multumesc pentru detaliu.

     Cred ca trebuie sa privatizam ANI, adica trebuie creata o baza de date care strange toate informatiile din presa referitoare la scumpii nostri alesi.

     Am, sa incep sa ma ocup de asta in curand!

     Theophyle

     15/07/2010 at 9:13 pm

 9. Revin la ce spunea Iliescu despre Antonescu. Avind in vedere ca momentan Antonescu este dictator absolut in pnl (daca nu sinteti convinsi aruncati un ochi la site-ul pnl, nu exista nimic in afara de ce a aspus, ce-a gindit, videouri, audio, totul este Antonescu, eu unul am avut un flashback, asa ar fi aratat in opinia mea site-ul PCR cu un desantat cult al personalitatii daca ar fi existat internetul in ’89) declaratia lui Iliescu se refera deci la relatia cu pnl. Am trecut deci de la „il doream in PSD” la un pusti necopt si obraznic. Cred ca Iliescu considera ca a radicalizat suficient PNL fata de Basescu si PDL astfel incit acestia nu vor mai putea face in veci aliante decit cu PSD. Ori cu pesede ori niste nimeni. Cu toata erodarea PDL. pina si Iliescu nu mai considera ponderea electorala a pnl semnificativa, iar pretentiile acestora la posturi intr-un guvern psd-pnl ca un balast numai bun sa strice o orinduire 100% pesedita.

  Aha

  15/07/2010 at 9:04 pm

  • Aha, ai dreptate. Analiza corecta, cred ca ilici cu intuita lui a vazut ca wunder-kidul Antonescu se da cu capul de pereti.

   Theophyle

   15/07/2010 at 9:09 pm

 10. salve, all

  mister B,

  H = 8.36 pm

  nu am inteles ce ai vrut sa spui
  sorry

  skorpion

  15/07/2010 at 9:13 pm

  • Skorpi,
   Am spus că chiar dacă cineva completează greşit o declaraţie de avere (sau interese) va spune că nu a fost cu intenţie, i-a scăpat, s-a întâmplat, (uneori) eroarea nici nu-i este defavorabilă. Procurorul nu poate încadra fapta ca infracţiune decât dacă probează că învinuitul a acţionat cu intenţie (şi eventual pentru a-şi atinge un interes). Întrucât îi este greu să demonstreze intenţia, procurorul e nevoit să dea NUP. Ce rost mai are frecţia asta cu şanse minime de finalitate? Doar cât să le dăm de lucru celor de la ANI când sesizează degeaba Parchetul sau ca procurorii să se afle în treabă?
   Eu aş prefera să aibă altceva de lucru şi mult mai util… de finalizat.

   Au mai fost erori de acest gen şi nu am reţinut nimic spectaculos. Ori declaraţiile sunt publice, ori o amendă ne ajută să le vedem mai transparent greşelile, dar de impresie artistică sunt sătul.

   Băşcăliosul

   15/07/2010 at 9:44 pm

   • Dacă o greşeală conduce la o neconcordanţă între venituri şi avere, atunci să fie frunctificată constatrea averii nejustificate, prin confiscare sau măcar prin impozitare. Sunt mai importante de depistat infracţiunile prin care s-au constituit averile, nu erori ulterioare de scriere (neconcludente sau departe de încadrarea într-o infracţiune)

    Băşcăliosul

    15/07/2010 at 9:54 pm

 11. eu am inteles ca 47 de pedalisti au votat in spiritul si in gindul lui gyurka bacsi.

  2 pedalisti s-au abtinut.

  sa inteleg ca cei care s-au opus au fost pesedistii???

  skorpion

  15/07/2010 at 9:15 pm

  • Skorpi, chestia este obscura. Intrebarea a fost la ce s-a referit ambasadorul – scorul 52-51, ce fel de vot a fost ala si unde putem vedea cine a votat ce, pentru a intelege voturile finale!

   Theophyle

   15/07/2010 at 9:18 pm

 12. Din cate am citit eu in perioada aia au fost doua voturi:

  1. Daca sa se voteze legea in intreg (adica sa se accepte raportul comisiei juridice asa cum e) sau sa se voteze fiecare amendament in parte – aici a fost 52 la 51

  2. votul la legea ani in intregime – aproape unanimitate, doar 2 abtineri de la PDL.

  Deci primul a vot a fost procedural.

  KingSnake

  15/07/2010 at 9:20 pm

  • KS, salut 🙂
   Multzam, sti poste si unde se poate vedea cine au fost cei 52 / 51 🙂

   Theophyle

   15/07/2010 at 9:24 pm

   • Salutare,

    Ei asta nu pot sti, mi-am lasat globul de sticla in tara. :))

    KingSnake

    15/07/2010 at 9:28 pm

    • kS, cum merge cu germana? limba grea, incearca sa citesti ziare, chiar cu dictionarul!

     Theophyle

     15/07/2010 at 9:29 pm

    • Fac curs la institul german. O sa invat incet-incet. Bine ca nu imi trebuie la job. Deocamdata citesc oferte de la supermaketuri. :))
     Dupa ce mai prind ceva o sa incep sa citesc ziare si carti.

     Merci de intrebare ! 🙂

     KingSnake

     15/07/2010 at 9:36 pm

     • Daca ai nevoie de ajuror, cu placere 🙂

      Theophyle

      15/07/2010 at 9:39 pm

 13. abia acum am inteles despre ce este vorba

  de la snake
  🙂

  skorpion

  15/07/2010 at 9:22 pm

 14. eu va spun un singur lucru: tara asta se va insanatosi la calendele grecesti.

  azi am aflat de la o persoana f. de incredere ce spagi se dau pe la ministere…
  iti sta mintea in loc cum ti se cere pe fata,
  cum primesti telefon acasa, sa vii, cu ce se vii etc…

  asta in conditiile in care angajatii primesc salarii babane, la care se adauga si spagile pentru o treaba care intra in fisa lor de post…

  de-a lungul timpului mi s-au oferit si mie spagi, pe care le-am refuzat (precizez, lucrind la firma privata), colegii mi-au spus ca am fost fraier.

  concluzia:
  boala este de sus in jos si de jos in sus !

  fara o justitie capabila, energica, fara menajamente si fara a baga citiva la puscarie din toate domeniile de activitate,
  profesori,
  medici,
  magistrati,
  politisti,
  functionari publici,
  agricultori,
  etc
  etc

  nimeni nu se va invata minte!

  doar teama de puscarie, teama de o justitie corecta pune oamenii cu botul pe labe.

  skorpion

  15/07/2010 at 9:29 pm

  • Skorpi, ai dreptate. Pentru asta ne luptam atat de mult pentru „primenirea” justitiei, ca sa nu fiu mai radical!

   Theophyle

   15/07/2010 at 9:31 pm

   • ThPh,

    crede-ma ca noi nu vom mai apuca o justitie dreapta,

    poate nici copiii nostri.

    asta-i marea problema!

    ne luptam cu morile de vint ca bietul Don Quichote.

    skorpion

    15/07/2010 at 9:33 pm

    • Noi ca noi, suntem poate sacrificati. Poate totusi copiii au o sansa 🙂

     Theophyle

     15/07/2010 at 9:40 pm

    • Ca si domnul cu blogul, am salasuit si eu in America citiva ani buni. Aici m-am molipsit de multele clisee folosite, dar unul din ele consider ca merita luat in seama. Mai precis expresia „think positive”. Oricit ar fi americanii acuzati de catre Europeni ca gindesc in clisee superficiale, nu sint totusi niste neica-n drum. Daca pornim de la premisa ca niciodata in Romania nu se va indrepta nimic, atunci in mod sigur asa va fi. Daca totusi speram ca ceva se misca, vom fi inclinati sa gindim si actionam altfel. Domnilor, eu va spun, think positive. Altfel, nici acest blog nu-si are rostul

     Aha

     15/07/2010 at 9:52 pm

     • Amin si buna voie 🙂

      Theophyle

      15/07/2010 at 9:55 pm

     • de acord cu think positive,
      asta am facut si eu peste…..20 de ani
      think positive!

      si????
      nothing!

      ok, mai incerc
      🙂

      o zi buna!

      skorpion

      16/07/2010 at 7:25 am

 15. I am out!
  toate cele bune!

  skorpion

  15/07/2010 at 9:45 pm

 16. mister B,

  bine ca nu am inchis de tot pravalia.
  te-am citit, acum am inteles.
  danke

  skorpion

  15/07/2010 at 9:46 pm

  • O seara placuta Skorpi 🙂

   Theophyle

   15/07/2010 at 9:50 pm

 17. Uite, am gasit stenograma din data de 30 iunie. Citez:

  „Supun votului dumneavoastră propunerea avansată de liderul Grupului parlamentar
  al PDL, ca raportul să fie dezbătut împreună cu amendamentele care sunt conţinute în acest
  raport. Vă rog să votaţi.
  Cu 52 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi 9 abţineri, propunerea nu a întrunit
  numărul necesar de voturi.
  În aceste condiţii, ne întoarcem la procedura tradiţională. Vreau să vă reamintesc că
  suntem în faţa unei legi cu caracter organic. Aceasta înseamnă că voi supune votului
  dumneavoastră raportul comisiei, cu amendamentele admise, pentru a cărui adoptare avem
  nevoie de cel puţin 69 de voturi.”

  KingSnake

  15/07/2010 at 10:00 pm

  • Multumesc, ne lipsesc acuma si numele ca sa le facem si putina publicitate 🙂

   Theophyle

   15/07/2010 at 10:07 pm

 18. […] the original post: Legea transparenţei plumbului This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 19. vad ca ati obosit 🙂 Multumesc pentru vizita si sper ca ne vom citi si maine. O seara / noapte buna 🙂

  Theophyle

  15/07/2010 at 10:18 pm

  • No bine Theophyle , o seara buna !
   Cind ai timp , citeste acest articol !

   http://www.bloombiz.ro/finante/conu-leonida-fata-cu-recesiunea

   Fa o legatura mintala cu legea ANI , cu improvizatile guvernului Boc si vezi in ce hal a ajuns natiunea ! 😦
   Pare ca toti asteapta un miracol facut de altii ! 🙂
   Sintem la sfirsitul partidei economice – politice a celor 20 de ani de capitalism surogat (tip nechezol 🙂 ). Imprumutul FMI a prelungit doar agonia !

   Stefan A.

   15/07/2010 at 10:42 pm

 20. Cititi si acest articol .
  Impreuna cu cel precedent mentionat de mine , asigura o viziune de ansamblu a situatiei nationale !
  Fiti atenti la „batutele de spirit ” a domnului Serbanescu .

  http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/Ilie_Serbanescu-fost_ministru_al_Reformei-_-70-_din_banii_de_la_FMI_se_duc_in_bancile_straine_0_298770615.html

  Stefan A.

  15/07/2010 at 11:19 pm

 21. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Legea transparenţei plumbului ” gasiti aici: Legea transparenţei plumbului […]


Comentariile sunt închise.