Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Viitorul intre caracatiţe si papagali

Oracolele au pasionat omenirea de la inceputurile ei si probabil o vor pasiona pana la sfarsitul ei. Fenomenul imposibilitatii noastre de a concepe ziua de maine fara preziceri de tot soiul a fost  inclus de sute de ani in normalitatea sociala si catalogat in categoria folclor sau “credinte populare”. Grav este insa ca noi credem in caracatite si papagali, in semne si ravase norocoase (sau nu) dar nu credem in fapte, cifre si rezultatele unor analize logice, care demonstreaza posibilitati clare  si viabile ale unor tendinte.    

Nimeni nu poate prezice viitorul cu exactitate. Pot insira cateva pagini bune cu raspunsuri de ce nu. Efectul Fluture ne stapaneste cu prisosinta si face posibil faptul ca un fluture care bate din aripi în desertul Gobi se poate transforma într-o tornadă în Florida. Mai avem in tolba multe altele,  mai mult sau mai putin facile pentru un articol de blog  (de la Sindromul Kessler,  Efectul Domino,  pana la Teoria haosului) nu asta este relevant – relevante sunt detaliile pe care nu dorim sa le vedem sau constientizam.

Fiecare intamplare din viata noastra este influentata de feedbackul pozitiv pe care-l acordam acestei intamplari. Feedbackul (retroactiunea) pozitiv pe care-l avem ne poate face o viata mai buna sau una mai trista. Feedbackul pozitiv este parte din biologia si psihologia umana. De la coagularea sangvina si pana la contractiile pe care o viitoare mama le are in procesul nasterii, toate sunt elemente ale feedbackului pozitiv. La fel de adevarat este ca cele mai imbecile scheme Ponzi (scheme piramidale) sunt bazate pe acelasi feedback pozitiv, asa cum se spune nu exista lucru bun fara lucru rau, sau invers.

Nu inteleg care ar fi mirarea publica ca majoritate potentatilor actuali, in special cei care au acumulat bogatii uriase, au o sursa comuna, acea sursa care ne-a inselat pe toti, inclusiv pe Ceausescu si continua sa ne fraiereasca cu ajutorul aceluiasi feedback pozitiv despre care am vorbit mai sus. Cine crede ca Felix si Vantu nu fac miliarde prin televiziunile lor greseste amarnic. Ei creeaza feedback pozitiv pentru a-si acoperi infractiunile din trecut si a le masca pe cele din viitor.

Asadar, dragi cititori, nici Felix si nici Nus nu au fost calugari care au coborat din munti dupa ‘89 si nici televiziunile lor nu sunt exact instrumente de informare ale publicului. Acesti nefasti oameni detin secretul antic al caracatitei Paul si papagalului Peter si ne manipuleaza cand vor si cu ce vor. De la scheme Ponzi financiare si pana la scheme Ponzi informationale.

Sa fim sanatosi si sa ne ferim de caracatite si de papagali! P.S. Credit pentru caricatura maestrul Baricada

Written by Theophyle

12/07/2010 la 3:12 pm

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. caracatita incepe sa isi arata toate bratele, de la felix la vantu. Trebuie sa ajungem la cap si sa i-l retezam 😉

  Cetatean

  12/07/2010 at 3:18 pm

  • Salut, Doamne Ajuta!

   Theophyle

   12/07/2010 at 4:01 pm

 2. Un proprietar de restaurante sea food, incintat de predictia lui Paul a scos din meniu caracatita.

  Sa ii urmam exemplul si sa nu comparam niste animale onorabile – caracatita si papagalu’ cu cele doua tiritoare una care miauna si una care vintuieste.
  Oricum imi e greu sa inteleg cum l-a studiat Ovidiu la pirnaie poate, pe Norbert Wiener de ii reuseste asa bine fidbecul pozitiv 🙂

  Un tanar de stanga

  12/07/2010 at 3:23 pm

  • TDS, salut 🙂
   A venit timpul ca niste barosani din astia sa intre la mititica sau sa se veaporeze din viata publica cel putin 🙂

   Theophyle

   12/07/2010 at 4:02 pm

 3. […] afla mai mult: Viitorul intre caracatiţe si papagali […]

 4. Salutare!
  Sa fim sănătosi şi să ne ferim de caracatiţa plină de papagali!

  După ce au lucrat în mediu toxic, ca modele în turnătorie, mogulii de presă s-au trezit întorşi la dezintoxicare şi le vine perfect… ca turnaţi.

  Băşcăliosul

  12/07/2010 at 3:52 pm

  • Sper ca va fi putina harmalaie si asta va arata ce fel de televiziuni avem! Poate lumea va intelege in sfarsit, desi sunt destul de rezervat in chestiunea cu perceptia publica 😦

   Theophyle

   12/07/2010 at 4:03 pm

 5. La stirea asta „Ministerul Justitiei propune transformarea completului de noua judecatori de la ICCJ intr-unul de cinci”, domnul @Cetatean a exclamat: Incepe.
  @cetatean, explica-ne si noua ce incepe ca nu vad decit reducerea de la 9 la 5. Si care e legatura cu ultimul post al domnului @Bascaliosul? Ca banui ca la ala te referi cind zici ca incepe.

  Aha

  12/07/2010 at 3:58 pm

  • Aha,
   Cetăţean este foarte nerăbdător şi simpatic. Se entuziasmeză la indicii şi, de cele mai multe ori, se confirmă. Aici nu ştiu ce indicii a văzut, dar cred că de vină este încrederea lui în Predoriu şi măsurile lui miraculoase. Din păcate, eu nu împărtăşeşc aceste ultim punct de vedere, legat de ministrul frecţiilor la un picior de lemn inamovibil. Am motive să cred că @Cetăţean să nu mi-o ia în nume de rău.

   Băşcăliosul

   12/07/2010 at 4:54 pm

 6. Am fost anunţat să nu părăsesc ţara, fiindcă voi fi reactivat până în toamnă şi, cu ocazia asta, voi afla câţi suntem de toţi. Se va anunţa stare de mobilizare generală pentru readucerea caracatiţei la guvernare. Papagalii au fost deja scoşi la înaintere… de moţini, ameninţări cu anticipate şi soluţie de gargară din dizolvarea parlamentului în apă de ploaie.

  Băşcăliosul

  12/07/2010 at 4:04 pm

  • Serios? 😀

   Multzam ca m-ai anuntat ca sa ma intorc si eu grabnic, crezi ca inceputul lui octombrie ar fi tarziu? 😆

   Theophyle

   12/07/2010 at 4:16 pm

   • Resalut, Theophyle!
    Nu-i târziu în octombrie, se va tot lungi activitatea de frânare obsesivă. Cu certitudine papagalii opozanţi vor amplifica procedurile oboşnuite de lălăială şi lăbăială interminabile.

    Băşcăliosul

    12/07/2010 at 4:40 pm

  • Si planetele au fost anuntate ca la toamna trebuie sa se alinieze din nou in septembrie si nu in 2012 pe 21 decembrie.Securistii le vor aliniate.Prostanacii, mogulii ,kirpele kagebiste vor odata cu aceasta aliniere ca Basescu cel infam si slugile sale sa piara de pe fata pamintului

   Un tanar de stanga

   12/07/2010 at 4:17 pm

   • Am o stire proaspata pentru tine, CSAT a amanat toamna la primavara lui 2011 😆

    Theophyle

    12/07/2010 at 4:19 pm

 7. Dacă s-ar legaliza, cum vrea Patriciu, sistemul ăsta cefalopod ? Să se recunoască odată, şi de jure, ceea ce de facto e de mult valabil…

  Dau şi eu o idee, nu dau cu parul !

  0rt0d0x

  12/07/2010 at 5:05 pm

  • Legaliza? Cum?

   Ei se considera legea! Ei cred ca fac legea(si de fapt pana nu de mult au si facut) .

   Legile lor sunt VREM MAI MULT! si nu are importanta ca a ramas extrem de putin de luat 😦

   Theophyle

   12/07/2010 at 5:11 pm

 8. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Viitorul intre caracatiţe si papagali ” gasiti aici: Viitorul intre caracatiţe si papagali […]

 9. […] here to read the rest: Viitorul intre caracatiţe si papagali This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 10. Reducerea completului de 9 judecători la 5 are o parte pozitivă (vor compune completul doar judecători din secţia penală), dar ponderea voturilor judecătorilor din conducere (2 din 5, preşedinţii ICCJ şi secţie penală) va fi mai mare decât 2 din 9, ceea ce măreşte importanţa numirilor în funcţiile de conducere.

  Predoiu ar merita felicitări dacă ar elimina tupeul CSM de a interpreta legea prin APRECIERE după ureche, cand propune şi îi impune Preşedintelui Romaniei o singură persoană în vederea numirii într-o funcţie de conducere, de ex. prin completarea art 53 alin 1 sau 5 din legea 303/2004:

  A-Forma actuală:

  Art. 53 – (1) “Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.”

  Ar. 53- (5): “Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1) îşi pot depune candidaturile pentru funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ori preşedinte de secţie, la Consiliul Superior al Magistraturii, în termen de 30 de zile de la data la care funcţia de preşedinte, vicepreşedinte sau preşedinte de secţie a devenit vacantă.”

  B- Util de completat, de exemplu:
  Consiliul Superior al Magistraturii va înainta Preşedintelui României toate propunerile, indiferent de numărul candidaţilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin (1), în vederea numirii în funcţiile de conducere vizate.

  Băşcăliosul

  12/07/2010 at 6:22 pm

  • Între caractatiţă şi papagali viitorul nu sună bine.
   Încrederea mea între „Săndeii mamii lor!” şi „mama lor de Săndei!” sună la fel… ca viitorul de mai ‘nainte.

   Băşcăliosul

   12/07/2010 at 6:57 pm

   • prietene Băşcălios, se pare ca ai dreptate!

    Lucrurile nu tind a se schimba, si nici cei care trebuie sa le schimbe se omoara cu schimbarile.

    Sau poate eu gresesc, cine stie?

    Theophyle

    12/07/2010 at 7:22 pm

    • Mă revoltă îmbunătăţirile aparente deoarece sunt cele mai mizerabile căi de a ascunde rodul meditaţiilor îndelungate ale celor implicaţi, direct interesaţi în administrarea actului fals de justiţie.

     La fel m-a dezgustat opera lui Predoiu, OUG nr. 59/2009. cu modificarea art. 57 alin 6 din legea 303/2004, de a le crea Lidiei Bărbulesci şi CSM-ului câmp de manevră prin delegarea pe funcţii de la max 6 luni, la max 12 luni, când nici 3 luni în total n-au ce căuta în manevrele de culise. Se încurajează evitarea titularizărilor necesare şi numirea doar după un consistent stagiu de un an între obedienţă şi şantaj.

     La fel se asigură şantajul judecătorilor cu vârste peste 65 de ani, care au nevoie-de ce şi contra ce?- de un aviz anual de la CSM pentru a rămane în funcţie până la 70 ani.

     Băşcăliosul

     12/07/2010 at 7:43 pm

     • Aceiaşi magistrali sunt şocaţi de ştres, plătit supraponderal, şi teancuri de dosare amânate, motive de fructificat ieşirea la pensie la 60 de ani (ca subdotaţi-afectaţi), dar , în acelaşi timp, se cer şi funcţionează- bine merci!- până la 70 de ani (ca supradotaţi). Cum vine dotarea cu anomalia asta? Cumulul de dotări mulgetare, bată-l vina! Contra ce? Contra fraieri.

      Băşcăliosul

      12/07/2010 at 7:58 pm

      • Bun! Si cine trebuie sa faca la asta un sfarsit?

       Theophyle

       12/07/2010 at 8:03 pm

       • Am mai spus cândva. Predoiu este duplicitar, direct interesat să-şi menţină relaţii mai mult decât sigure cu judecătorii rezonabile, ca avocat şi asociat al unei case de avocatură din sânul famigliei. Mâine-poimâine nu mai este ministru, ce va face? Nu-i prost ca să-şi bage în pâine cea de toate zilele următoare ingrediente nedigerabile.
        Când merge la CSM şi mai discută la o cafea mai dulce, fac schimb de impresii, propuneri de modificare/completare în norme incomode sau de adus la un standard mai „eficient”.
        Joacă la două capete şi va găsi argumente aparente pentru a-şi justifica ajustările, oricât de tare i-ar ajuta pe Săndei.

        Cine să le pună capăt? Noi…prin ce arătăm şi taxăm (azi, mâine, poimâine) şi cei care le vor recepta la adevărata dimensiune, dar se vor implica pentru a le pune capăt… apoi punct şi de la capăt!

        Băşcăliosul

        12/07/2010 at 8:16 pm

 11. […] Viitorul intre caracatiţe si papagali […]

 12. Seara buna !
  O noua informatie de baza in oceanul de schimbari planetare :
  Agentia chineza Dagong Global Credit Rating a publicat pentru prima data un raport 2010 privind datoria suverana a 50 de tari !
  De remarcat ca in baza analizelor lor , rating USA, GB, Japonia este mai scazut decit rating China si RFG .
  Sa fie inceputul apusului celor 3 „surori” in rating care dau votul maxim tarilor cu datorii publice colosale ?

  Stefan A.

  12/07/2010 at 8:10 pm

  • @Stefan, salut 🙂
   In nici un caz. Este visul umed de tot al chinezilor!

   Theophyle

   12/07/2010 at 8:19 pm

 13. Postare Noua 🙂

  Theophyle

  12/07/2010 at 8:12 pm

 14. Hai sa fiim seriosii. Ca nu stie caracatita aia fotbal nici cat Mutu. Eu cred ca le mai baga si la intamplare.

  dadatroll

  13/07/2010 at 12:40 am

  • e paranormala, ce vrei? nu tre sa stie fotbal 😀

   Morom3t3

   13/07/2010 at 11:05 am


Comentariile sunt închise.