Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 3 Iulie “un vot de incredere”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de 18°C, si o maxima termica de  30°C. Mai mult insorit. Caldura placuta, confortabil. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4.3048 RON (-0.0489 RON); 1 USD = 3.4414 RON (-0.1006 RON); 1 EURO =  1.2509 USD; (+0.0217). Leul a continuat să se aprecieze, în a doua parte a şedinţei interbancare de vineri, iar cotaţiile au coborât sub 4,3 lei/euro, spre finele zilei, pe fondul vânzărilor de valută realizate atât de jucătorii locali cât şi de străini. Aprecierea leului a fost în linie cu evoluţia pozitivă a valutelor din regiune, care s-au apreciat, în medie, cu 0,4%. În jurul orei 16:45, euro era cotat la 4,2930 – 4,2940 lei, pe piaţa valutară interbancară locală. (Sursa: ZF)

Asa cum am anticipat acum o saptamana (pe 26 Iunie) FNI a aprobat transa amanata la sfarsitul saptamanii trecute. Aprobarea de către Boardul FMI a eliberării tranşei a cincea a împrumutului acordat României este un semnal de bun pentru pieţele externe, a declarat vineri, în exclusivitate pentru Agerpres, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, fost ministru de finanţe.

‘Şedinţa Boardului FMI s-a desfăşurat în condiţii bune şi a evidenţiat trei direcţii principale. În primul rând, a arătat o puternică susţinere din partea comunităţii internaţionale pentru reformele pe care le face acum România, cel mai evident sprijin fiind manifestat de SUA, Comunitatea Europeană (prin Germania, Franţa şi celelalte ţări), care au susţinut puternic reformele pe care România le pune în practică’, a spus Mihai Tănăsescu.  

Cea de-a doua trăsătură caracteristică a şedinţei Board-ului FMI, subliniată de fostul ministru de finanţe, a fost ‘transmiterea unui mesaj de solidaritate şi încredere în România, pentru ca autorităţile să poată pune în practică măsurile de ajustare fiscală.Nu în ultimul rând, reuniunea şi rezultatul său, aprobarea eliberării tranşei de circa 900 de milioane de euro, a dat un mesaj foarte puternic către pieţele internaţionale, care vor avea mai multă încredere în politicile fiscal-monetare ale României, după obţinerea acestei aprobări’. Mai multe puteti citi, aici.

Raportul Biroului de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat) se referă la luna mai, iar cifrele pe România sunt atribuite primului trimestru al acestui an. România are a 19-a rată a şomajului ajustată sezonier dintre statele membre, fiind încadrată de Cipru (7,2%) şi Cehia (7,5%). Cea mai înaltă rată este în Spania, care are un şomaj de 19,9%, iar ţările baltice continuă să se confrunte cu rate ridicate de neangajare, de 20% în Letonia, 19% în Estonia şi 17,4% în Lituania. Slovacia are o rată a şomajului de 14,8%, Irlanda de 13,3%, Grecia de 11%, Ungaria – 10,4% şi Bulgaria 9,7%. Polonia, deşi este singurul stat membru care nu a intrat în recesiune  în contextul crizei mondiale din ultimii ani, are o rată a şomajului peste media UE, de 9,8%. Cel mai scăzut şomaj este întâlnit în Austria (4%), Olanda (4,3%), Luxemburg (5,2%), Malta (6,7%), Danemarca (6,8%) şi Germania (7%). (Sursa: Capital)

Comisia Europeana a constatat, in urma unei analize deocamdata preliminare, ca noua lege ANI adoptata de Parlamentul roman nu indeplineste cerintele-cheie ale obiectivului nr.2 din Mecanismul de Cooperare si Verificare, ceea ce e de natura sa starneasca ingrijorarea executivului european.

Amendamentele propuse pe care Parlamentul le-a adoptat dau nastere unor serioase ingrijorari si o analiza preliminara indica faptul ca noua lege adoptata nu indeplineste cerintele-cheie ale celui de-al doilea obiectiv (benchmark) din Mecanismul de Cooperare si Verificare”, a declarat vineri Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Ce pot spune este ca de cativa ani laudam foarte mult ANI pentru rezultatele bune in ceea ce priveste urmarirea incompatibilitatilor, a conflictului de interese si justificarea averilor. ANI este, in viziunea Comisiei, un pilon-cheie in lupta impotriva coruptiei in Romania. In momentul aderarii la UE, Romania si-a luat un angajament foarte clar ca ANI va fi in masura sa verifice averile si sa emita decizii constrangatoare pe baza carora sa poata fi luate sanctiuni care sa descurajeze” repetarea unor fapte de acest gen, a reamintit purtatorul de cuvant al Comisiei Europene. Mai multe puteti citi, aici.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

03/07/2010 la 8:49 am

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neata

  +

  asta – scena de familie iliesciana:

  http://hultanul.blogspot.com/2010/07/scena-de-familie.html

  skorpion

  03/07/2010 at 9:09 am

 2. PNL a sesizat Curtea Constitutionala (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea legii privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%

  niste lepre ordinare; de fapt, ce mai urmaresc jigodiile astea? sa ne blocheze ca tzara?

  skorpion

  03/07/2010 at 9:16 am

  • Salutare!
   Skorpi, unde ai văzut că peneliştii au înregistrat sesizarea la CC?

   Băşcăliosul

   03/07/2010 at 10:12 am

 3. Noroc
  Ii doare in dos de tara. ca la majoritatea politicienilor de toate culorile si sexele. Pentru ei si psd-isti e important sa cistige puterea, nu are importanta cum iar pentru cei de la putere sa mai traga o tura cu bicicleta guvernarii. Exceptiile – si exista exceptii – confirma regula.

  Un tanar de stanga

  03/07/2010 at 9:46 am

  • Mulţumesc!
   Mi-era teamă că s-au răzgândit să se mai facă de băşcălie. 40 de senatori habar n-au pe ce lume se află. După cum am mai zis pe aici, CCR nu are cum să le soluţioneze pe fond sesizarea privind articolele legii asumate de guvern, decât dacă ar fi fost înregistrată până în 17 iunie (la maxim 2 zile de când a a picat moţiunea din 15 iunie).

   Numai articolele declarate neconstituţionale la acel termen şi „reparate” prin adaptarea la decizia CCR mai pot fi atacate, întrucât nu-i exclus ca un text neconstituţional să fie ajustat şi să devină cel puţin la fel de neconstituţional ca la început, dar prevederile referitoare la tăierea salariilor nu se află în acestă situaţie, dimpotrivă, au fost constatate constituţinale.

   O parafrazez pe Monica Macovei (îmi place cum sună):
   Vă daţi seama cine face legi în ţara asta ?

   Băşcăliosul

   03/07/2010 at 10:38 am

   • Nu are nicio relevanţă faptul că acum se invocă nesocotirea unui alt articol din constituţie, deoarece amnezicii nu sunt scutiţi de respectarea primului termen în care ar fi trebuit să-şi amintească şi această nouă găselniţă. CCR este obligată să respingă cererea.

    Băşcăliosul

    03/07/2010 at 10:56 am

   • Ce esti copil Mr. B ? 🙂
    O fac de sanchi!
    Sa arate bizonului ca ei s-au luptat pina in pinzele albe sa salveze bugetarii.
    Si ce daca CC nu va aproba ? Nu e clar ca sunt 5-4 ai omului negru Basescu ? Si de aia nu aproba.

    Asa ca oameni buni, rugati-va pentru alegeri anticipate sa vina dl Antonescu presedinte si atunci va curge mierea si laptele. Iar Boc si Basescu ? La puscarie ca acolo le e locul .

   • Imi dau seama cine face legile in tara asta: leprele si jigodiile….

    legat de sesizarea PNL poate fi citita si in alta cheie: campanie electorala perpetua …

    ca dovada: introducerea in cutiile postale in vara 2010 de flyere anti PDL si pro PNL (i-am trimis mostra pe email lui teofil)

    skorpion

    03/07/2010 at 10:59 am

    • Dacă li s-ar permite uitucilor şi sabotorilor să-şi amintească aşa, din an în Paştele mamii lor, câte un alt articol, văzut de ei neconstituţional după fiecare întoarcere a legii de la CCR pt adaptare/reexaminare, legea respectivă nu ar mai ajunge la promulgare nici la Paştele cailor.

     Băşcăliosul

     03/07/2010 at 11:13 am

     • mister B,

      mizez pe noua Conducere TVR:

      Lazescu,
      Culcer

      skorpion

      03/07/2010 at 11:15 am

      • Da, da, Skorpi, e grozavă ideea ta.

       Băşcăliosul

       03/07/2010 at 11:20 am

     • …câte un alt articol sau câte un alt motiv de neconstituţionalitate…

      Băşcăliosul

      03/07/2010 at 11:19 am

 4. Sal`tare tutulor,

  prosti si uriti mai pot fi cei din conducerea PNL. Pentru ei politica inseamna a fi impotriva la orice face altul.
  Dar la ce altceva te poti astepta de la repetentul si chiulangiul Crin!?

  UTS,
  am vazut primul episod din Luther.

  victor L

  03/07/2010 at 11:13 am

  • S-au decantat in PNL central – au ramas doar slugile ticaloase ale lui Patriciu. Iar votantii lor sunt ori ticalosi ori naivi.

   Victore eu sunt la episodul6 🙂 E bunutz.

 5. Buna ziua !
  Aprobarea transei de la FMI este o veste extraordinar de buna !!! Cat priveste legea ANI nu stiu ce s-ar mai putea face, am inteles ca ar fi o varianta -modificarea prin ordonanta de urgentaa, dar nu stiu :
  _a.daca se poate ?
  b.Daca este obligatoriu ca sa fie promulgata si aparut in M.O. pentru ca sa poata fi modificata prin OU?

  Loda

  03/07/2010 at 11:19 am

  • Loda buna
   Aprobarea transei de la FMI este legata intrinsec de scaderile de salarii, tentativa cu pensiile, cresterea tva. Succesul este legat de scuipatzii pe care ii aruncati zilnic pe Basescu, Boc, E drept ca scuipatii de doamna sunt mai mici si mai transparenti.

   • UTS:
    Draga, cred ca tu ai o problema emotionala ,daca afirmi ca eu SCUIP sau AM SCUIPAT vreodata. Daca o parere critica exprimata civilizat sau usor ironic echivaleza cu ,,scuipatul” atunci chiar exista o problema 🙂

    Loda

    03/07/2010 at 11:52 am

   • „mai mici si mai transparenti” dar tot scuipati ramin.
    :mrgreen:

    skorpion

    03/07/2010 at 11:55 am

    • skorpi : Cam devreme pentru masa de pranz 🙂

     Loda

     03/07/2010 at 11:56 am

     • nu te dezminti, „doamna”!

      skorpion

      03/07/2010 at 12:47 pm

      • skorpi :nici tu, ,gentleman” 😉

       Loda

       03/07/2010 at 1:00 pm

 6. UTS,
  N-am exlus posibilitatea că penelisto-pesediştii o fac de sanchi, ştiind că n-au nicio şansă, doar pentru a mai ataca o dată politizarea CCR (fiindcă nu i-a agăţat pe Dorneanu şi Meleşcanu)şi să mai plângă niţel pe umărul salariaţilor hăcuiţi. Drept dovadă, i-am identificat de alaltăieri: ori ipocriţi, ori tâmpiţi (cu multe asemănări, la alegere)

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/06/30/apolo-13/#comment-77700

  Băşcăliosul

  03/07/2010 at 11:32 am

  • Stiu dle B, stiu !
   „Ce esh’ copil!?” e retoric si e din Caragiale 🙂

   • OK, nici n-am protestat. Nea Iancu ne răscoleşte şi ne răsuceşte zilnic. Nici el nu se simte mai bine.

    Băşcăliosul

    03/07/2010 at 11:44 am

 7. Salut voios ! 🙂

  http://www.bloombiz.ro/finante/o-anomalie-economica-

  Analiza obiectiva si greu de admis pentru clasa politica nationala !

  Stefan A.

  03/07/2010 at 12:44 pm

 8. „Tutuiala” , de Andrei Plesu.

  Tutuiala e la moda. E semnul cordialitatii de gasca, al democratiei victorioase, al sociabilitatii „americane”. De vreme ce „you” e si „tu” si „dumneata” si „dumneavoastra”, e musai sa profitam si sa ne tutuim. Dovedim astfel ca suntem „bransati”, actuali, globalizati. Nu avem prejudecati, nu umblam cu discriminari si cu fasoane. Ne tutuim. Suntem de-o teapa. Prieteni. Ne-am nascut ieri. E perfect normal ca un reporter de televiziune sa mearga cu microfonul pe strada si sa-i tutuiasca pe trecatorii cu care vrea sa stea de vorba, desi îi vede pentru prima oara. E normal ca profesorul universitar sa-si tutuiasca studentii. E normal ca un politician furios sa-si ia adversarii „la per tu”.

  E normal ca pe plaja, la discoteca, la emisiunile de divertisment, toata lumea sa tutuiasca pe toata lumea. În aceste conditii, a folosi brusc apelativul „dumneavoastra” devine injurios. „Dumneavoastra” se spune numai în bascalie, numai cînd vrei sa-ti exprimi antipatia, neîncrederea, dispretul. „Normala” e doar tutuiala. Dar si ea are, de fapt, subterane complexe.

  E tutuiala macho, a masculului batos fata de „fetite fragede” sau demi-mondene interlope. (Imi amintesc de modul inadmisibil în care dl Radu Moraru o tutuia pe invitata sa Cicciolina, ca si cum ar fi agatat-o dupa colt.) Exista tutuiala „de platou”, prin care moderatorul-satrap sau
  moderatorul-vedeta îsi etaleaza autoritatea, tutuiala politieneasca, a agentului de circulatie care te trage de urechi, tutuiala prin care seful îsi domina subalternii, tutuiala rutiera cu care se încondeiaza reciproc soferii isterici, tutuiala uzurpatoare, prin care naturile subalterne vor sa se insinueze în lumea buna (dl Emil Constantinescu spunîndu-i „Václav” lui Havel), tutuiala
  razboinica („boule”), ironic-protectoare („draguta…”) sau tovaraseasc? („mai, draga”). De la obraznicie la nesimtire, de la proasta-crestere la dezinhibare primara, de la aroganta la egalitarism, tutuiala acopera un larg spectru al patologiei sociale.

  În mod paradoxal, tutuiala îsi submineaza propria legitimitate: cînd te poti tutui cu oricine, cînd tutuiala devine o deprindere curenta, prestigiul si miracolul tandru sau camaraderesc al lui „tu” se degradeaza.

  În mod normal, la „tu” trebuie sa ajungi; printr-o delicata chimie a afectelor, printr-un rabdator spor de încredere si printr-o reciproc consimtita afinitate.”Tu” este un mod de a reformula – în conditii de
  intimitate – institutia respectului. Dimpotriva, inflatia tutuielii instituie diferenta, stereotipia, griul. Spatiul
  dintre oameni devine monoton, ierarhiile se sterg, nuantele sufletesti ale comunicarii devin irelevante.

  Tutuiala reduce totul la orizontala. În aparenta, ea face dialogul mai direct, în realitate, îl saraceste.
  Din cînd în cînd, mi se pare ca o multime din relele cotidiene sînt rezultatul unei proaste administrari a tutuielii, efectul exceselor ei. Guvernantii îi tutuiesc cu autoritara nonsalanta pe gazetari, gazetarii îi tutuiesc sprintar pe guvernanti, ministrii tutuiesc institutiile, institutiile îi tutuiesc pe cetateni, cetatenii se tutuiesc între ei si toti laolalta ne tutuim cu Europa. Diferentele, demnitatile, eticheta, protocolul – sînt demodate. Ne scufundam în omogenitatea lui „tu”, iar „tu” evolueaza semantic spre „nimeni”. Nu ne-ar strica un pic de staif. Nu ne-ar prinde rau o scurta epidemie de politete. Doamne, ajuta !

  skorpion

  03/07/2010 at 12:47 pm

 9. ,,Regularizarea Siretului, o afacere românească de 8,5 milioane euro
  Guvernul Tăriceanu a dat banii, Guvernul Boc i-a mutat la săli de sport ”
  http://www.cotidianul.ro/118910-Guvernul_Tariceanu_a_dat_banii_Guvernul_Boc_i-a_mutat_la_sali_de_sport
  Daca pun aceasta problema, inseamna ca scuip pe Boc?

  Loda

  03/07/2010 at 1:07 pm

  • Servus loda !
   E un blog liber asta ! 🙂
   Adica poti virtual sa scuipi pe cine vrei ! 😆
   Nimeni nu crede ca guvernul Boc este unul ideal si fara pacate !
   In istorie , guvernul Tariceanu va intra ca cel mai activ la sectorul de cheltuieli ! Asta nu inseamna ca tara a vazut multe din marea de cheltuieli promovate de PNL + PSD . 😆
   Cu Boc vom face conturile la sfirsit de mandat ! 🙂

   Stefan A.

   03/07/2010 at 1:11 pm

   • stefan A :
    Pai, daca citesti postarea lui UtS si a lui Skorpi ai zice ca toata ziua scuip ?!
    Tot pentru cei cu probleme salivarte (deci nu pentru tine ,Stefane) :
    ,,Traian Băsescu i-a consolat spunându-le că „primul lucru pe care trebuie să îl facă oamenii este să fie solidari unii cu alţii. Cât despre sprijinul Guvernului, se fac evaluări şi vom pune la dispoziţie materialele de construcţie. Banii vor veni de la bugetul de stat. Se va tăia de la Educaţie şi de la Sănătate”, a declarat şeful statului, la Dorohoi. ”
    Daca intreb, ca pacient cronic si profesor in acelasi timp, ce Doamne se mai poate taia din cele doua domneii, gatul, inseamna ca scuip pe Basescu ?

    Loda

    03/07/2010 at 1:21 pm

    • Se mai pot Loda
     Sa desfiinteze scolile sub 21 elevi – ca in Portugalia si spitalele rudimentare. (Noi avind cel mai mare numar de spitale la mia de locuitori)
     Ca pacient cronic, daca beneficiezi de medicamente elvetiene ar fi de dorit sa predai elevilor european si sa iti mearga mintea ca un ceas elvetian 🙂

     Un tanar de stanga

     03/07/2010 at 1:39 pm

     • UTS:
      Dar ce spui tu deja s-a realizat, anul scolar nou va incepe cu scolile comasate(caci intr-adevar era exagerare), cu posturi desfiintate, cu fondul de salarii redus cu 25%, iar in spitale e prapad.Deci ,eu nu stiu de unde sa se mai taie, si de ce sa nu se taie de la ministerul turismului de exemplu ? Sincera sa fiu, nu beneficiez de medicamente elvetiene ,adica asa cred ,doar Theopyle ar putea sa-mi spuna :Glibomet(orale pt,. diabet) Sotalol si Zeplan ,habar n-am,nu as vrea sa mint 😦 .
      Cat priveste solutia ta, predatul in strianatate a isotriei ,ca acoolo nu are cine, e de-adreptul prgamatica, oare cum de nu mi-a trecut mie prin cap ? Cu mintea ma descursc binisor(nu ma crede, sunt modesta 😉 ),nu stiu daca chiar ca un ceas elvetianpentru ca nu am asa ceva si, pe cale de consecinta, sumt in totala necunostiinta de cauza.

      Loda

      03/07/2010 at 2:21 pm

  • Daca ai fi mai putin politruca ai fi inteles citeva lucruri de bun simt:
   Nu este normal sa faci indiguiri care costa infernal de mult si este normal sa bagi banii astia in alte investitii. Este normal sa nu construiesti in zone inundabile si sa lasi natural sa se inunde ceeace trebuie sa se inunde.

   Orinduirea socialista care te-a dus la scoala si ti-a dat o piine a facut si lucruri proaste:

   Cizmarii au dorit o suprafata agricola maxima si au asanat si desecat tot ce se putea deseca. Dar apa cind vine la inundatii, tot pe acolo trece 🙂

   Apoi s-au permis taierile de paduri de catre diversi kerestoi.

   Daca ii intrebi pe oamenii de la siret: Ce vreti oameni buni cu 8,5 milioane de euro pe care tocmai i-am gasit pe drum ? Sa indiguim ? sau sa facem poduri ? sosele ? sali de sport, spitale ? Vor spune ca vor sa indiguiasca numai infractorii cu case construite pe apa ca la venetia sau firmele de indiguit. Nu spun ca nu e necesara indiguirea dar nici chiar asa.

   Oriduirea socialista a asanat balt

   Un tanar de stanga

   03/07/2010 at 1:28 pm

   • Olandezii au indiguit ditamai mare, ai draq comunisti, habar nu aveau ca mai bine faceau sali de sport, si s-au mai si calificat la WM. Si comunistii de nemti au indiguit cite ceva pe Elba si chiar pe Rin sau Dunare.

    Din logica tinarului, de ce sa ma spal daca tot ma murdaresc! Cu alte cuvinte nu trebe facut nimic totu trebe lasat asa cum e, deci nu-i nimeni vinovat!

    neamtu tiganu

    03/07/2010 at 1:46 pm

    • Draga Shophenhauer
     Hooolandezii au indiguit pentru ca altfel nu aveau tara de loc. Noi avem altfel de tara si nu exploatam nici 30% din terenurile noastre agricole, asa ca iexemplul tau nu e potrivit.
     Nemtiiarienii si holandezii au corectat natura. Noi am sodomizat-o 🙂 Iar de canale nu iti mai vorbesc pt ca probabil ai nostri le construiau si ai vostri ne pazeau

     Un tanar de stanga

     03/07/2010 at 1:55 pm

     • test

      neamtu tiganu

      03/07/2010 at 2:13 pm

     • „Noi am sodomizat-o”, cine este noi? Io nu sunt in nici un caz „noi”, poate tu!

      P.S M-ai convins, nu trebe diguri. Probabil ca nici autostrazi nu trebe si nici cai ferate ca oricum Romania nu-i Olanda si nici Germania si nici nu va fi vrodata.

      neamtu tiganu

      03/07/2010 at 2:20 pm

   • UTS:
    AUzi, eu nu inteleg agresivitatea asta ,sublimala, a unora dintre voi, pe cuvant.Eu iti vorbesc frumos, tu ma amesteci in chestia cu ,,scuipatii” absolut gratuit ; Postezun articol, sa va dati cu parerea, nu spun ca e adevarat, pentru ca nu am cunostiintele necesare, tu iti incepi raspunsul cu :
    ,,Daca ai fi mai putin politruca ai fi inteles citeva lucruri de bun simt:”
    Eu inteleg cateva lucruri de bun simt, de exemplu ca iti puteai incepe raspunsul direct cu randul al doilea ,unde vii, intra-devar,cu cateva argumen,plauzibile sau nu, dar argumente.Se pare ca avem pareri ,nudoar politic ,diferite(fapt care pe tine si pe alti cativa va impiedeca sa-mi vorbiti pur si simplu normal) ci se in ceea ce inseamna bun simt.Sustii democratia, dar nu inghitidiversitatea de opinii;public ,o accepti ca e in trend, dar cand te adresezi cuiva care nu e ,,in barca ta” tonul difera, constient sau nu, de cel cu care te adresezi celor care au exact opiniile tale politice.Adica una zicem, alta fumam;e drept, nu esti singurul,dar de la tine ma asteptam la mai mult, nu stiu de ce.

    Loda

    03/07/2010 at 2:31 pm

    • Loda
     Degeaba vorbim: in latineste – augur, auguri… cind un vraci se intilneste cu altul isi fac cu ochiul 🙂 🙂
     1 tu nu esti democrata- cum nu este nici Iliescu nici Quariu.
     2 tu nu ai o diversitate de opinii
     3 vino si cu un articol care il vorbeste de bine pe Basescu ca exemplu.

     Eu stiu ca esti aici ca vrei ca nu vrei dar asta este partitura
     Democrato ! 🙂

     Un tanar de stanga

     03/07/2010 at 2:58 pm

     • UTS:
      1.
      Daca sunt democrata, si cred ca sunt mult mai mult ca tine ,asta nu tu ai competenta sa afirmi, poti doar sa spui parerea ta, inevitabil subiectiva, ca toate parerile.(In schimb tu si alti cativa, tocmai prin modul in care ,dialogati” cu mine demonstrati ramasitelke de totalitarism din voi ,,cine nu e cu noi e impotriva noastra si e vandut, prost, politruc”).
      2.Nu trebuie sa EU sa am o diversitate de opinii,inbseamna sa-mi schimb opinia dupa cum bate vantul,(vezi ca nu intelegi?) ci tu SA ACCEPTI diversitatea de opini, inclusiv cele opozabile alor tale, daca sunt exprimate civilizat.
      3.De ce sa vin eu cu un articol in care Basescu sa fie vorbit de bine? Nu e suficient ca nu colpotrez zvonuri si minciuni despre el? Eu am spus de la inceput ca nu am incredre in basescu, ca nu il sprijin, e dreptul meu ;partea cu articole si laude (e drept ca mai putine in ultimul timp pentru ca va lipsesc subiectele) o las sustinatorlor saiu pe care ii respect in opinia lor, atat timp cat si ei ma respecta.
      4.Serios ? Deci sunt aici obligatoriu ? Vezi,. iar vin cu insinuari pe care eu nu ti le-am facut niciodata, nici tie,nici altcuiva, tu de ce le faci? Este asta un argument sau o jignire indirecta? Mais, passons, atat poti ,atata dai, sa spunem ca sunt aici ca sa te simti tu bine, ok ? 🙂

      Loda

      03/07/2010 at 3:16 pm

  • Loda
   Sursa total necredibila.
   Efectele unei hg nu pot fi anulate/redirectionate decat printr-un alt hg.Ori art.mentionat de tine nu precizeaza deloc vreun astfel de hg.
   Am incercat ieri sa explic.Revin.
   Directia apelor este subordonata ministerului de resort(mediu) si in colaborare cu primariile loc.afectate in baza unui sf si proiect trec la licitatie pentru ofertarea lucrarilor de reparatii/reindiguiri.
   Banii,desi putini fata de ce ar fi trebuit sa aiba fnd-vezi art. la care face trimitere @skorpi, au fost disponibili din momentul hg-urilor respective.Orice hg ar trebui sa aiba niste indicatori(si sigur au) care trebuie urmariti,valoare/durata/indicatori tehnico economici de atins,adica de banii aia si cum si ce trebuie sa faci si pana cand.
   Onor primariile respective,cu primarele in frunte „exact” de asta s-au ocupat(probabil ai vazut secventele in care localnicii luau la rost aut.locale pentru felul cum s-au folosit banii).
   nb.localnicii stiau ca sunt bani dar ca la noi/lucrari de mantuiala,sifonari de bani si materiale,licitatii contestate,amanate ca nu iese cine trebuie si alte aiureli.
   Apoi, ministerul a ajuns la psd-Nemirski.
   Boc nu exista in acea ecuatie si nu putea deturna niciun fond(curtea de conturi a fost foarte clara)
   Problema este ca nu s-au accesat fonduri europene inca de atunci.Raspunsul il stii,procedurile sunt greoaie,controlul este strict,posibilitatile de a dosi niste bani sunt mici ca si inexistente.

   mircea

   03/07/2010 at 2:20 pm

   • Mircea : multumuesc pentru explicatii, observ ca te pricepi la domeniu.Oricum, drumul acestor bani alocati, care sunt totusi o suma frumusica, poate fi urmarit legal in vreun fel? Macar sa se afle cine si cum i-au risipit?

    Loda

    03/07/2010 at 2:34 pm

    • Loda 😆
     De aflat/identificat legal vizual sau olfactiv dupa caz,ar trebui sa fie simplu,adica,cine striga mai tare „vai,rozeta mea”.Efectul clar al regula(riza)rii vinovatiilor 😆

     mircea

     03/07/2010 at 2:52 pm

    • Laoda,
     Drumul poate fi urmărit şi începe de la…
     Văcăroiu şi ai lui, spaima cozii leului,
     presărat cu sare, ca să nu alunece pe calea penelisto-pesedistă.
     De la Curtea de Conturi se pot procura ceva acte premergătoare urmăririi penale.
     Dacă sunt şi pedelişti pe ţavă, nu văd prea multe motive să-i menajeze. Să-i scoată pe tarabă, cu sau fără discriminare!

     Băşcăliosul

     03/07/2010 at 2:55 pm

     • Pe ţeavă poate fi şi aer comprimat, din cauza crizei de gloanţe colorate corespunzător.

      Băşcăliosul

      03/07/2010 at 2:57 pm

      • Bascaliosul 🙂 Salve
       Nu exclud nici varianta unor ranjete de satisfactie daca „regularizarea” prinde cativa, cu pantalonii in vine.

       mircea

       03/07/2010 at 3:11 pm

       • Mircea, salut!
        Pentru unii poate fi un mizilic sau o bombonică de idee.

        Băşcăliosul

        03/07/2010 at 4:46 pm

 10. Până vedem cum fu cu regularizarea Siretului, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Adrian Valentin Iliescu, propune regularea vinovaţilor:

  „De asemenea, s-au recepţionat lucrări pe distanţe foarte lungi, de kilometri întregi, când în realitate nu au fost făcute decât pe câteva sute de metri.”

  http://www.gandul.info/news/special-secretar-de-stat-reparatiile-la-diguri-din-judetul-iasi-au-fost-facute-prost-vinovatii-vor-raspunde-6482165

  Băşcăliosul

  03/07/2010 at 2:10 pm

  • Aici e vorba de sume achitate, nu deturnate, pentru lucrări fictive. Cine, unde, când şi cum le-a recepţionat şi le-a luat de bune… pt plată?

   Băşcăliosul

   03/07/2010 at 2:15 pm

   • Bascaliosul, mircea :
    Pai, sa se urmareasca si sa se rezolve domne, indiferent cine a manarit banii, sunt bani publici !!!Curtea de Conturi nu poate fi sesizata ca Parchetul de exemplu ?

    Loda

    03/07/2010 at 3:18 pm

    • Bascaliosul ;
     Nick-ul meu e ,,Loda” nu ,,Loada” are o anume semnificatie;presupun ca a fost o greseala de tastare .

     Loda

     03/07/2010 at 3:24 pm

     • Loda, te asigur că a fost eroare de tastare. Sunt cam distrat la acest capitol, se vede şi în alte ocazii… neratate.

      Băşcăliosul

      03/07/2010 at 4:19 pm

 11. necunostinta de cauza
  🙂

  skorpion

  03/07/2010 at 2:25 pm

 12. Boc atacat cu ouă şi roşii la Galaţi.
  Atacatorul, imobilizat de SPP-işi, va fi primi felicitările şi decontul de cheltuieli la preţul pieţei, cu dreptul de a achita jumătate din preţul corect, dar numai în termen de 48 ore.

  Băşcăliosul

  03/07/2010 at 3:08 pm

  • Suma totală e stabilită la circa… de Poliţie cea mai apropiată.

   Băşcăliosul

   03/07/2010 at 3:15 pm

   • Doritorii pot afla toate datele prin încercare. Transportul gratuit (numai dus, la Poliţie). Cu acestă ocazie, la circă se va afla şi dacă s-a schimbat ceva din procedura de primire pe cocoaşă, fără urme.

    Băşcăliosul

    03/07/2010 at 3:25 pm

 13. Kakanarii….
  Nu le-a mers la inima ani de zile dezinvoltura lui Basescu in multime, sau naturaletea lui Boc dar au gasit solutia: oagarul premeditat filmat de televiziuni. Mai mare rusinea.

  Un tanar de stanga

  03/07/2010 at 3:12 pm

  • De ce ,,akanarii” si mai marea rusinea? Astfel de lucruri au patiti aproape toti oamenii politici occidentali si cu placinte, pizza ,prajituri, sa nu mai vorbim de Berlusconi care a primit un box in obraz si nu a murit nimeni.Tu cam ce crezi, cu ce te asteptai sa-l intampine romanii de acum inainte pe Boc si pe Basescu, cu urale aplauze? Au trecut vremurile acelea, de acum asa va fi daca nu mai rau.Asta e criza, nu are rost sa insulti din nou oamenii,parerea mea.

   Loda

   03/07/2010 at 3:22 pm

   • Aia nu sunt oameni Loda, sunt activisti ca tine draga.

    Un tanar de stanga

    03/07/2010 at 3:29 pm

    • normal, oameni sunt aia care scriu cu oi pe dealuri ,il iau pe presedinte dupa gat si–l pupa ;cinci milioane de oameni ,care n-au votat Basescu si PDL-ul sunt prosti si activisti 🙂 Cat despre activisuml meu,. e suficient sa recitesti postarile mele si ale unora ca tine in campanie si sa vedem ;poate vrei sa-ti pun eu cateva edificatoare? Eu sunt dispusa sa ma supun unei asemena probe.

     Loda

     03/07/2010 at 3:38 pm

     • Activistul este acela ce opereaza si in mediul neprielnic.
      Aici nu te iubeste nimeni Loda. Nimeni nu te crede dar tu continui. Pentru ca : Daca e musai – cu placere 🙂
      Noi astia, cei ce o facem benevol operam numai in mediul prielnic.
      Diferenta intre omul activ si activistul internetic.

      Un tanar de stanga

      03/07/2010 at 3:46 pm

      • UTS:
       Ai impresia ca intru pe net din lipsa de iubire?Asta-i culmea, sa caut iubire pe net!!Eu cred ca pot DIALOGA cu oricine fara a introduce nici un semtiment (Inafara de respect) in dialogul respectiv,nici iubire, nici ura, ce sa zic ,m-ai dezarmat total.Faptul ca voi operati ,,intr-un mediu Prielnic” (asta inseamna vad ,intr-un mediu in care cantati in cor) nu va absolva de posibilitatea a a opera MUSAI ,in ideea ca blogul e destul de citit si poate influenta ;cel mult demonstreaza comoditatea de a sta intr-un mediu in care nu risti decat aprobari si firitiseli.De ce te-as crede ca o faci benevol, cata vreme tu nu crezi acelasi lucru despre mine? Postarea ta e un sofism si nici macar sofismul nu e destul de reusit.
       Auzi, cica ,,nu te iubeste nimeni” ,ma duc sa izbunesc in plans 🙂

       Loda

       03/07/2010 at 4:50 pm

       • P.S. Habar nu ai sa ma caracterizezi ;intra la ,,copac” sa vezi tu ce caracterizre imi fAce Andrzej, iti da clasa !

        Loda

        03/07/2010 at 4:52 pm

       • Hehehe draga Loda,
        Oamenii furiosi pe Boc de la Galati erau comitetul judetean PNTCD.

        Quod erat demonstrandum.
        Nenorocirea mea este ca stai la poluare pe blogul asta in loc sa te duci la ai tai la Lilick. Eu nu pot merge acolo.

        Un tanar de stanga

        03/07/2010 at 5:28 pm

       • UTS :
        Pai, de ce nu te poti duce acolo ?Eu ma duc unde doresc eu, nu unde doresti tu, ce sa fac daca asta-i situatiunea? Si de ce este ,,nenorocirea ta”? Te oblig eu sa ma citesti sau sa dialoghezi cu mine? Ca sa nu zic ,,s ama iubesti” (apage sStana!).N-am inteles ce era cu QED? Acum sunt taranista, sau ce?

        Loda

        03/07/2010 at 6:29 pm

       • Loda draga
        Nu esti taranista
        Esti doar sofista
        🙂

        Un tanar de stanga

        03/07/2010 at 6:59 pm

       • UTS:
        Sa mori tu ? 🙂 Tocmai ce-ti spusei ca ai reusit sa ma intreci in sofisme (vezi judecata cu ,,musai activist, daca vii sa scrii in mediu ostil”).
        No, draghe UTS, mi-a facut placere, timpul curge ireversibil spre Hallmark, la nuit porte la conseil, maine poate ma vei iubi (?!?), eu iti doresc o seara buna, ne mai vedem, ne mai povestim noi in aiasta viata 🙂

        Loda

        03/07/2010 at 7:31 pm

 14. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  03/07/2010 at 3:25 pm


Comentariile sunt închise.