Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 28 Iunie / “ferma animalelor”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  14°C, si o maxima termica de  23°C. In cea mai mare parte noros, averse risipite, moderat. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4.2808 RON (+0.0497 RON); 1 USD = 3. 4911     RON (+0.0474 RON); 1 EURO =  1.2262   USD; (-0.0024).După anunţul majorării TVA la 24%, fiecare gospodărie din România aloca în ultimul trimestru din 2009 circa 170 de euro lunar pe bunurile alimentare, nealimentare, carburanţi, energie şi factura de telefon.  Mai multe puteti citi aici.

Creşterea TVA va duce la un echilibru şi la o stabilitate financiară şi fiscală, dar fondul de pensii rămâne în continuare deficitar, a declarat sâmbătă reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, adăugând că România trebuie să continue procesul de ajustare pentru reluarea creşterii economice. „Această creştere a TVA este o măsură care nu rezolvă problema de fond a deficitului cu care fondul de pensii se confruntă. Deci, ca să înţelegem foarte clar, această măsură va duce la un echilibru şi la o stabilitate financiară şi fiscală, dar problema este că fondul de pensii rămâne în continuare deficitar şi acest deficit creşte de la an la an şi că numărul contribuabililor descreşte, iar numărul beneficiarilor creşte şi populaţia este într-un proces de îmbătrânire care nu poate să fie rezolvat„, a spus Tănăsescu. Mai multe puteti citi aici.

Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că în România corupţia este o problemă şi că sunt momente în care Guvernul pare prea lent în a lua decizii sau opac în explicarea lor, aspecte reclamate de investitorii străini. El spune că, în pofida acestor probleme, nu cunoaşte investitori care vor să plece din România, însă ştie că unii dintre ei ezită încă să-şi dezvolte afacerile în ţara noastră.

În ceea ce priveşte sistemul judiciar românesc, în opinia sa, acesta şi-a dovedit capacitatea de a aresta şi de a pune sub acuzare, dar nu şi pe aceea de a condamna acuzaţii corect şi rapid. Conform lui Gitenstein, cea mai mare problemă în ceea ce priveşte sistemul judiciar românesc este reformarea acestuia, încurajarea judecătorilor să candideze pentru CSM şi să înceapă implementarea noilor coduri, Civil şi Penal, într-o manieră care să fie conformă cu spiritul şi esenţa acestora – de a crea un sistem de justiţie transparent, corect şi eficient. Cred ca domnul ambasador a reusit sa cunoasca problemele Romaniei intr-un timp mai scurt decat unii politicieni care s-au nascut aici.  Puteti citi interviul, aici.

Criticile aduse presei romanesti de Ambasadorul SUA l-au determinat pe CTP sa fie de acord cu afirmaţiile ambasadorului Mark Gitenstein despre media din România, însă jurnalistul se întreabă dacă în SUA presa a fost vreodată pomenită ca un pericol al siguranţei naţionale într-un document al Departamentului Apărării.

Am o singură întrebare pentru domnul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti: În SUA presa a fost vreodată pomenită ca un pericol la adresa siguranţei naţionale a SUA într-un document al Departamentului Apărării? În rest sunt cu totul de acord cu ce spune domnul ambasador”, aici.  Nu stiu daca ambasadorul ii va raspunde, pot eu sa-i raspund  lui CTP, in SUA, nu exist presa josnica si dominata de interese atat de oculte ca cea romaneasca!

Victor Ponta isi doreste sa devina porcul de rasă Berkshire din “ferma animalelor” numita PSD, desi este cam greu intr-un partid in care convietuiesc Iliescu si Nastase. Ponta stie si cine reprezinta dreapta romaneasca, ca de la mama lui acasa el estie ce este dreapta, zice Ponta: că respectă PNL pentru că este singurul partid de dreapta din ţară dar  a subliniat că PSD nu trebuie să se mai încreadă în alianţe pentru a se afla la guvernare. El consideră că, pentru ca România să revină pe un drum normal, social-democraţii nu trebuie să intre la guvernare decât cu propriul guvern, dar şi cu un program social-democrat. (Sursa: Agerpres). Vai de mama noastra cu un guvern condus de porcusorul asta!

Va urez o zi buna cu intamplari putine!

Written by Theophyle

28/06/2010 la 8:32 am

Publicat în Uncategorized

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sa vedem o definitie: Totalitarianism (or totalitarian rule) is a political system where the state, usually under the control of a single political person, faction, or class, recognizes no limits to its authority and strives to regulate every aspect of public and private life wherever feasible.

  Cu alte cuvinte un sistem unde o persoana sau un grup de persoane (sa zicem 9) cu autoritate nelimitata controleaza orice aspect al vietii publice sau private oriunde este posibil.

  Si inca una: Authoritarianism is a form of social organization characterized by submission to authority. It is opposed to individualism and democracy. In politics, an authoritarian government is one in which political power is concentrated in a leader or leaders, typically unelected, who possess exclusive, unaccountable, and arbitrary power.

  Cu alte cuvinte o forma de organizare cu un guvern, ajuns la putere FARA UN PROCES ELECTORAL, are puteri exclusive, arbitrare, si fara a da socoteala nimanui. Foarte important: acest este un sistem direct opus individualismului si DEMOCRATIEI.

  Unde bat cu citatele astea luate, simplu, de pe wikipedia? Pai cine e acel guvern, cu putere maxima, care nu a trecut prin nici un proces electoral direct, cu autoritate nelimitata, care s-a apucat sa desfiinteze insitutii care figureaza in tratatul de aderare de la UE, s-a apucat sa faca politica fiscala, care decide cum se impart resursele societatii, cine e mai egal decit ceilalti, care incalca propriile legi de functionare facind declaratii sforaitoare pe la irtv, care da legi si interdictii guvernului cu numele, bref mai tot ce misca in tara asta, si care trebuie musai ascultat smirna oricit de debile sau imbecile sint deciziile?
  Pai definitiile alea seamana izbitor cu aceasta CC care mai nou pur si simplu inventeaza texte de constitutie inexistente fara ca nimeni sa poata zice absolut nimic.

  Singura diferenta zace in chestiunea cu ajunsi acolo ne-electoral unde se poate dezbate ca au fost alesi de parlament, adica de alesii alesilor. Dar si asta pica fiindca presidentele, ales direct, poate fi demis de parlament, parlamentul ales direct poate fi demis de presedinte (in anumite conditii), dar astia nu pot fi demisi de nimeni.

  Ce mi se pare cel mai important din cele doua definitii de mai sus: It is OPPOSED to individualism and DEMOCRACY. Toata lumea comenteaza cu ce solutii si masuri ar trebui luate ca sa avansam. Echivalent cu a discuta ce masuri de piata libera si combatere a privilegiatilor politic se puteau lua pe vremea lui Ceasca. Pai nici una, fiindca in sistemul Ceasca prin definitie nu exista asa ceva. Inexistenta pietei libere, existenta privilegiatilor politici, erau esenta atunci. La acelasi fel de sistem, acelasi rezultat.

  Aha

  28/06/2010 at 9:39 am

 2. Buna dimineata la dumneavoastra,ca la mine nu prea :(Mi s-a dus Windows-ul si acum, pana gasesc pe cineva sa-l reinstaleze, clapacesc la lap-ul sotului ,pana se intoarce acasa.
  Theo : Eu citisem deja interviul ambasadorului, si, in privinta presei te cam contrazice.Tu zici ca in SUA nu exista asa presa ,,josnica” dansul aFIRMA TEXTULAl CA PRESA ROMANEASCA COPIAZA ,IN RAU, PRESA AMERICANA.pAI ATUNCI ?Idem, in doctrina americANA PRIVIND SIGURANTA NATIOANLA ,,MEDIA’ NU E PREZENTA CA VULNERABILITATE.Scuze pentru majuscule, nu sunt obisnuita cu lapul.

  Loda

  28/06/2010 at 9:44 am

  • Loda, cum s-a dus Windowsul? Nu mai boot-eaza?

   Cetatean

   28/06/2010 at 9:53 am

   • Pai, nu i-am facut nimc;pur si simplu dimineata a apaut ca file is mising” si apoi….nada 😦

    Loda

    28/06/2010 at 10:16 am

    • Da un restart, apoi, inainte de a intra windowsul la boot-are (adica imediat ce auzi beep-ul acela al PC-ului), apasa pe F8 (eventual de mai multe ori), si daca iti apare o lista de optiuni albe pe fond negru, alege „Last know good configuration”.

     Daca nu e prea grava eroarea, chestia asta te repara. Daca e mai grav, atunci va trebui reinstalat.

     Ce ti-am propus eu e ultima manevra disperata inainte de reinstalare, uneori merge si scapi usor.

     Cetatean

     28/06/2010 at 10:30 am

 3. Nu ştiu dacă PORCUL DE RASĂ va reuşi să devină, dar PORCUL DE CASĂ al unui anumit cerc de influenţă este de mult. Altfel, afirmaţia aceea, potrivit căreia îl opreşte nu ştiu câtă lume pe stradă şi îl roagă să o scape de Băsescu este pe cât de neroadă, pe atât de halucinantă. Iată că Vaccin Tudor are încă o odraslă politică, după Crin Antonescu…

  baricada

  28/06/2010 at 9:45 am

 4. Buna dimineata! 🙂

  Ave, Aha! Bine zici, insa din pacate cei care uita cum au trait sub Ceausescu urla acum la Basescu, ca e „genocid” si „dictatura”.

  Mi-e lehamite. Foarte.

  Daca nu trece nici TVA, exista doua scenarii:

  – unul, implacabil: rotativa si inflatie uriasa. bani vir fi, toti vor fi multumiti, dar vor descoperi ca banii fiduciari sunt doar hirtii. Au uitat de perioada 1990-1997, o vor retrai cu voluptate. In special pensionarii. cei cu credite in euro pentru apartamente super scumpe le vor vinde si se vor muta in apartamente dupa posibilitatile lor.

  – nul foarte posibil: demiterea lui Boc, sarabanda negocierilor, aparitia „majoritatii”, amenintarea cu suspendarea lui Basescu, suspendarea, aparitia unui nou PM, aparitia unui nou Presedinte, 1000 ani de PSD.

  Baietii joaca tare: PNl contesta la CCR marirea TVA (e constitutionala marirea), PSD impiedica, prin proceduri parlamentare, aplicarea acestei mariri. Le-a ajuns cutitul la os, Basescu a mers prea departe. Criza este cel mai nesperat aliat al Opozitiei. daca ar ajunge la putere, ar tipari oricum lei cu lopata, ar vinde tot ce se poate vinde, si ar eterniza dominatia partidului stat-psd, pentru ca nu va mai exista decit psd si cohorta lui de pensionari.

  Asa ca mi-e lahamite mare, si ma voi abtine de la comentarii. Personal, accept ca mi se taie 25% si TVA se mareste. Am trait si mai greu decit atit. Problema mea este ca aceste taieri sa fie eficiente si sa nu foloseasca PSD. Asa, daca sunt si eficiente si folosesc si PSD, degeaba sunt facute. Mai bine sa se tipareasca bani, sa se cumpere voturile prostilor cu bani calpi. Adica de ce doar PSD sa poata faca asta?

  Cetatean

  28/06/2010 at 9:50 am

 5. Buna dimineata,
  Azi e 28 iunie, dar la bulibasala generala, e o informatie minora.
  O veste „proaspata”,carnea de porc s-a scumpit cu 15%, la noi.

  analizaexistentiala

  28/06/2010 at 9:52 am

  • Analiza, au citit recomandarea lui Mister B, de ieri, despre cum sa supravietuiesti! 😛

   Cetatean

   28/06/2010 at 9:54 am

  • Neazta!
   Carnea de Ponta s-a scumpit
   15% in plus pentr-un grohait
   Ferma animalelor se intoarce
   Nea Ilici inca ne-o coace

   Creanga

   28/06/2010 at 9:59 am

 6. Ponta e un copil nedorit, marcat de dorinta de-a fi acceptat. Pentru asta e capabil de orice.
  La adulti, ceea ce nu e cazul, chestia asta se poate diagonstica.

  analizaexistentiala

  28/06/2010 at 9:56 am

  • Buna ziua,

   Tulburare de personalitate(intre sluga si tradator),psihopat.Aspectele de caracter anti-sociale se vor hipertrofia.Va deveni tiran,paranoic.

   Gabi Dumitru

   28/06/2010 at 10:29 am

 7. Mai revin cu o mica statistica in legatura cu crizele financiare:

  Of the eighty worst financial catastrophes during the last four decades, only five were in democracies.

  Aha, carevasazica din 80 de catastrofe financiare, doar 5 au fost in democratii. Unde or fi fost celelalte? Apoi in sisteme ca cele de mai sus, opuse democratiei. Avem deci matematic 75 de sanse din 80 sa intram intr-o catastrofa financiara.
  Daca sinteti de acord ca deciziile CC si puterea CC se incadreaza la cele doua definitii, ramine partea cu alegerile, ca si aia sint alesi de parlament. Ei, ce mai aflam de pe wikipedia, la categoria autoritarism, subcategoria caracteristici?

  Leadership that is „self-appointed and even if elected cannot be displaced by citizens’ free choice among competitors”.

  Adica si daca au ajuns acolo prin niscai alegeri, numai pot fi clintiti dupa aia. A cazut si ultimul punct care ar fi facut o mica deosebire.

  Aha

  28/06/2010 at 9:57 am

 8. Daca Parlamentul nu aproba rapid masurile, Blaga a spus ca se va da OUG.

  OUG va trebui aprobata. Diferenta este ca OUG intra imediat in vigoare. Chiar cit obstructioneaza aia votarea ei, ea produce efecte.

  Personal, nu cred ca o OUG ar putea fi respinsa, opozitia nu are destul voturi. va fi insa contestata la CCR, si aici exista deja un precedent prin care Curtea a judecat ca acest tip de OUG nu incalca Constitutia.

  Cetatean

  28/06/2010 at 10:07 am

 9. Inca o aiureala tip Mioriticsthan. Vajnicul procuror dupa ce declara foarte putin transparent ca el vrea doar sa scape de Basescu, face un apel la cine? La televiziuni.
  „Nu vreau sa fie o actiune pe care o declansam doar noi. Vreau sa participe si televiziunile si …”. Domnul CTP are de zis ceva acum?

  Aha

  28/06/2010 at 10:14 am

 10. Acum, ca buna,ca nebuna, cresterea TVA trbuie sa treaca RAPID.nU E TIMP DE MOFTURI DACA vrem sa nu se rupaacordulFMI. Dupa ce primi urmatoreatransa,avem toto timpul sa catam vinovati si vinovatii,parerea mea ! Cand are,arde !

  Loda

  28/06/2010 at 10:21 am

  • Loda, va fi OUG daca nu trece in 2-3 zile.

   Vezi ca ti-am raspuns mai sus cu windowsul.

   Cetatean

   28/06/2010 at 10:31 am

 11. Rasa Pontata de Bucuresti
  Urecheat ca el nu gasesti
  Vrea ca si televiziunile sa participe
  Sa-nceapa iar sa guite

  Creanga

  28/06/2010 at 10:31 am

 12. Ati vazut ce manevre ieftine face?

  1. „Ne-a spus că va face remaniere după moţiune, aţi văzut ce remaniere s-a făcut. Îi prosteşte pe toţi. Pe cei de la PDL foarte bine că-i prosteşte. Pe ceilalţi trădători foarte bine că-i prosteşte, aşa şi merită. Un trădător nu merită decât să râzi de el. Urma să primească <UNPR nu ştiu ce funcţii, nu ştiu ce miniştri. Foarte bine că le-a dat ţeapă domnul Băsescu„, a declarat Victor Ponta (mediafax).

  Deci Basescu a dat teapa UNPR.

  2. „Daca sunt corecte informatiile mele, cei de la UDMR si-au schimbat votul la Valer Dorneanu – stiti ca prima oara l-au votat pe Valer Dorneanu, dupa aia au stat pana la doua noaptea si l-au votat pe dl Minea, propunerea PDL – pentru ca li s-a promis ca va fi propus dl Puskas presedinte al Curtii Constitutionale. I-au pacalit imediat! Nu stiu cum se traduce in maghiara ca si-au luat teapa!, a spus presedintele PSD, Victor Ponta (newz.ro)

  Deci Basescu a dat teapa UDMR.

  Ponta incearca sa dizloce fie UDMR, fi UNPR, pentru viitoarea motiune pe care vor sa o depuna. Incearca sa le inculce ideea ca „au luat teapa” si ca, prin urmare, sau UNPR, sau UDMR, trebuie sa se rupa de Coalitie.

  Din pacate, idiotul de Ponta foloseste aceeasi expresie, dovedind ca ii lipseste nu numai mintea, ci si imaginatia.

  Cetatean

  28/06/2010 at 10:40 am

 13. Cetatean :
  am incercat, nu mere, apare ca ,,urmatoarea fila e pierduta sau corupta:
  WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
  ASTA cRED CA INSEMNA REINSATALRE, CA SPUNE CA TREBUIE FOLOSIT ORIGINALUL cd-ROOM 😦

  Loda

  28/06/2010 at 11:14 am

 14. Da Loda, reinstalare. Config la win e esential. Bagi CD cu instalarea si o faci pas cu pas urmand instructiunile. Este extrem de simplu daca pricepi un pic de engleza.

  Turnofftheglory

  28/06/2010 at 11:21 am

  • Turno :
   Mersi, cu engleaza ma mai descurc eu, dar astept pe cineva (pe surse mi s-a anuntat deja) care va veni si imi va reinstala ca eu, cat is de priceputa….dau foc la computer, Doamne apara si pazeste ! 🙂 Si apoi, daca f….comuterul…divortul ma paste 🙂

   Loda

   28/06/2010 at 11:28 am

 15. Eu sunt fan Base din 2004.Si vrand-nevrand al PDL, nu agreez aici anumite persoane (ca si voi dealtfel).Ramaneam fan PLD dar din pacate aici Base a facut una din cele mai mari gafe ale lui ca politician.
  In acelasi timp sunt un om simplu, fara prea mari resurse si rezerve, care vreau si pe viitor sa am ce pune pe masa familiei mele.Nu vreau sa ajung sa nu imi mai pese daca mai e Base presedinte sau nu .
  Raman la parerea mea: Boc trebuia sa-si dea demisia pe 25 Iunie. Pentru ca NU POATE.Nu mai conteaza daca nu stie sa conduca masina, e beat, i s-a luat carnetul sau i s-a furat masina.NU POATE SA CONDUCA.
  Sigur ca exista riscul sa se formeze „o noua majoritate”.Foarte bine , sa dea noua majoritate salarii si pensii.E riscul sa-l suspende pe Base, dar cu cat ne apropiem de 2012 devine deja certitudine.
  Dar exista totusi si sansa ca actuala majoritate sa dea un PM si ministri mult mai capabili si fara pata.
  Asta e parerea mea si sa nu-mi dati in cap cu ea.

  papiciulo

  28/06/2010 at 12:59 pm

 16. Salut tuturor 🙂
  Citoyen, s-au napustit in asemenea hal pe TVA incat cred ca nu au de gand sa taie nici un fel de lefuri…

  Diana

  28/06/2010 at 1:15 pm

  • Salut Diana ! 🙂
   Nu pot sa taie acum din salarii . ( si doar recalculare pentru unele pensi speciale) ! Trebuie sa discute legile din nou in parlament pentru a inlatura obiectile de la CCR !
   Chestia cu marirea TVA , o idee pentru a avea bugetul „o gura de oxigen” in plus . Va fi de scurta durata !

   Stefan A.

   28/06/2010 at 1:28 pm

 17. Cursul BNR – 1 EUR 4,3257

  Pe interbancar se duce deja in 4,33. Asa cum spuneam, rapididatea era cheia. Si inca este. Inca se mai poate salva ceva, vreau sa vad ordonanta aia de urgenta data o data. Sa creasca TVA-ul, sa se mai linisteasca apele. Din pacate, cred ca nimeni nu mai are incredere ca guvernul Boc e in stare de ceva, daca e sa ma iau dupa evolutiile din piata financiara.

  KingSnake

  28/06/2010 at 1:22 pm

 18. mostră din campania dusă de iRTV împotriva instituţiilor statului:

  headline: DECIZIILE GUVERNULUI PRĂBUŞESC LEUL

  Aşadar, nu Boc, nu PDL-ul, ci GUVERNUL ROMÎNIEI prăbuşeşte leul.
  Ştie iRTV că deciziile Guvernului – exclusiv ele – prăbuşesc leul.

  Da, a fost sincer Vîntu cînd a avertizat: „întăriţi-vă statul!”

  Binînţeles, pentru că el vrea să facă statul o anexă a iRTV.

  gabhryel

  28/06/2010 at 1:48 pm

  • Astea-s indicatiile lui Ponta. Ca mai deunazi se rastea peste tot ca Guvernul se comporta ca o forta de ocupatie straina. Asa ca este noua linie a irtv: Guvernul face si drege ca sa duca intentionat la catastrofa.

   Aha

   28/06/2010 at 2:01 pm

 19. acum, după ce PSD a anunţat o nouă moţiune de cenzură, să aud pe unul care să spună că de fapt ei nu vor să-l dea jos pe Boc…

  să aud pe unul care să spună că lor le e frică să guverneze, că, vezi-doamne, e criză, şi nu se riscă, nu vor să ajungă la „butoanele puterii”, ca să folosesc jargonul lor…

  😆

  gabhryel

  28/06/2010 at 1:52 pm

 20. Gabriel, sunt de acord cu Realitatea si nu cu tine, guvernul prabuseste leul.
  Boc du-te!

  Turnofftheglory

  28/06/2010 at 1:54 pm

  • şi cine vine după el, dacă te ascultă şi pleacă?
   ce se-ntîmplă după?

   las la o parte răspunsul tău privitor la autorul prăbuşirii, pe care l-ai identificat şi tu fără tăgadă

   gabhryel

   28/06/2010 at 2:04 pm

 21. unde sa se duca,TOG?

  ti-e dor de nasty?

  Gabi Dumitru

  28/06/2010 at 2:04 pm

 22. Domnilor, motiunea va trece. Nu reusiti sa realizati asta? Daca ajung la motiune bye bye PDL.

  Turnofftheglory

  28/06/2010 at 2:24 pm

 23. Stefan, eu cred ca n-au de gand sa faca nimic – nici concedieri, nici reduceri de lefuri la stst, nimic. Sa-i tina in spinare fraierii care n-au plecat inca, asta vor.
  TOG, asa este. Guvernul se misca atat de cu talent, incat ne ducem dracului cu totii. ToNtii sunt bine mersi.

  Diana

  28/06/2010 at 2:27 pm

 24. Salut pe Toata lumea,
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  28/06/2010 at 2:43 pm

 25. AZI NU ESTE 28 IUNIE??????

  eu asa stiam
  🙂

  buna seara, all

  skorpion

  28/06/2010 at 6:29 pm


Comentariile sunt închise.