Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Miezul zilei 17/6 – “vorbe de partid”

Cred ca una din cele mai productive unelte ale vietii politice intr-un partid o reprezinta zvonurile. Zvonurile sunt cateodata informatii adevarate, de multe ori insa – incercari de manipulare cu un graunte de adevar, majoritatea insa sunt infantilitati la limita prostiei. Din nefericire, “sursele” mele ma alimenteaza cu toate categoriile mentionate, asa ca de fapt numai intuitia si experienta ma ajuta in despartirea graului de neghina.

Daca de obicei primeam cam 4-5 mailuri pe   saptamana cu informari – dezinformari politice, legate de marele partid portocaliu, de pe la sfarsitul saptamanii trecute am inceput sa primesc aproape 5-6 pe zi, asta inseamna ca se ascut cutitele luptei de clasa in marele partid prezidat de micul Boc (referinta nu este la figurat, ci absolut la propriu).

Desi am precizat de multe ori ca structura conducerii acestui partid nu-mi permite sustinerea lui nici pe departe, continui sa fiu considerat “omul partidului”. Dragii mei, NU SUNT!  Adeziunea  a fost  singulara – Traian Basescu pentru Presedintia Romaniei, atat. Aceasta adeziune a fost asumata cinstit, pentru simplul motiv ca el, adica dl Basescu, a fost la  acel timp cea mai buna “partida” din gaselnita de pe piata. Imi  sutin parerea pana la o anumita data, care ma va determina sa continui sau nu aceasta adeziune. Majoritatea cititorilor blogului stiu exact care este acest punct in timp si cum vad eu activitatile determinante in acest subiect. Deoarece ma consider foarte putin important la imaginea publica a Presedintelui, nu cred ca dl Basescu trebuie sa fie preocupat de sustinerea sau nesustinerea mea.

La subiectul preconizat. Circula acum trei zvonuri principale, cu variatii mai mult sau mai putin  la subiect. Prima grupa, care poate fi clasificata muzical “allegro appassionato”, sustine ca s-a incins o batalie in partid intre tabara reformatoare condusa de dna Udrea impotriva reactionarilor BVB, care s-au aliat cu Boc pentru preluarea puterii in partid (de parca pana astazi ei nu au detinut-o). O a doua grupa de zvonuri, poate fi clasificata muzical “Allegro moderato” si sustine ca viitorul lider al partidului,va fi un fel de compromis intre grupul BVB si grupul Udrea, adica capabilul domn Videanu. In sfarsit, o a treia grupa sustine un clasic “Andante” in care dl Boc ramine in carti pana la congres si dupa aceea isi va continua atributiile ca presedinte al marelui partid portocaliu.

Ce cred eu? Personal nu cred in niciunul din cele trei scenarii. Cred ca lucrurile vor continua asa cum sunt pentru o perioada de timp. Cred ca de luna viitoare, cand cei loviti de austeritate isi vor vedea salariile ciopartite, dar nu vor vedea si niste masuri de austeritate serioase in randurile clientelelor politice (aproape imposibile!), vor incepe sa zboare “cocorii” spre alte taramuri, criticand de zor cuibul parasit. Asta ne va conduce la niste alegeri pe la inceputul lui 2011 sau poate chiar mai devreme pana in Craciunul anului acesta. Asadar prieteni, cum spune amicul Turambar, avem alegeri!

Daca se va infaptui oricare din cele trei scenarii “muzicale”, in ritm Moderato espressivo, am sa-mi vad de treaba mea, unde pot fi mult mai eficient. 

P.S. Caricatura  Maestrului Hultan si cateva explicatii muzicale 🙂 

Written by Theophyle

17/06/2010 la 2:55 pm

88 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut Theo :
  o veste buna
  http://www.rfi.ro/stiri/politica/Legea-ANI-reparata-de-catre-deputatii-juristi.html
  Si acum o chestie : nu stiu cine,cum si de ce a reusit sa o plaseze pe Udrea la conducerea taberei reformatoare, ca mie nu imi pare de loc a avea datele necesare.Cel mult cred ca a fost sfatuita de consilierii cuiva de pe un deal sa sa adopte o astfel de pozitie pentru e se justifica mentinerea ei in functii de conducere si ca metoda pentru viitoarea ascensiune politica(presimt ca ambitiile sale si ale prietenului sau pentru ea, nu se opresc la functia de ministru ).Propunerile sale, atent elaborate pentru a-i construi imaginea reformista se reduc deocamdata la doua, ambele enuntate dar a caror implinire trebuie verificata in timp : optiunea intre politica si afaceri cu statul (care poate fi usor eludata cat timp ai nevasta, copii, soacra, mama, matusi, prieteni) si acel maxim 10% adaugat prin contract aditional in contractele cu statul (care de asemena putem sa spunem ca se valideaza daca vom vedea cel putin 100 de contracte incheiate asa).
  Am remarcat ofensiva discreta, inteligent facuta ,inclusiv pe bloguri, de a o impune pe Udrea ca reformatoare vis-a-vis de celebrii BVB. Eu consider ca este o eroare aceasta perceptie, este doar o strategie in lupta pentru putere; fatarniciei interesate ii prefer sinceritatea brutala si cinica a unui Blaga ,oricum e vorba de ,,ejusdem farinae” .

  Loda

  17/06/2010 at 3:13 pm

 2. Sal`tare ! 🙂
  Eu as merge pe o a patra varianta, „allegro ma non troppo”.
  Adica demaram „restructurarea/remanierea” in forta, da` nu prea mult, ca e canicula si vin concediile, n`asha ? 😆

  Tzepelica

  17/06/2010 at 3:16 pm

 3. Dupa ce reformeaza Nutzi ce are de reformat, propun ca PDL sa se uneasca cu PNTCD, ca sa poata „prinde” Parlamentu` la alegerile viitoare. 🙂

  Tzepelica

  17/06/2010 at 3:20 pm

 4. Ce cred eu ?
  Cred ca nenea Iancu e nemuritor.
  Care va sa zica, “ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale !”
  Am zis ! 🙂 🙂

  Tzepelica

  17/06/2010 at 3:27 pm

 5. Râdeți voi râdeți, dar cu guvern PSD-PNL după alegerile viitoare n-o să mai fie așa de amuzant!

  sym

  17/06/2010 at 3:27 pm

 6. Boc pe fotoliu face toti banii!

  victor L

  17/06/2010 at 3:33 pm

 7. Niste colegi de blog imi aduceau ieri ca argumente suplimentare negative ca ,atat Melescanu cat si Dorneanu ,desi cu backround-ul profesional de rigoare ,ar fi niste ,,politruci” pentru ca au fost membrii de partid(sau este in cazul lui Mele).Citind acum CV-UL domnului proaspat ales presedinte al CC si recomandat la CC de dl.Basescu, ce vad ? Ca a fost deputat PDL pana in 2007 ?! Uau, deci dansul nu e ,,politruc” ?

  Loda

  17/06/2010 at 3:36 pm

  • Ba da, dar nu vorbeam de respectivul ci de ultimii doi, propuși de PDL și UNPR. Din câte știu, n-au fost membri de partid.

   sym

   17/06/2010 at 3:39 pm

   • Aha, si domnul Zegrean daca nu a fost nominalizat acum dar este membru si presedibnte, nu se pune? Nu i se puteam inmputa acelasi lucru sau i s-a imputat de catre sustinatorii PDL si eu nu am aflat? Despre Minea si Motoc stiam ca nu sunt membrii.

    Loda

    17/06/2010 at 3:42 pm

    • Mele e fost ofiter secu.
     Dornean, doar fost informator.
     Mie nu-mi inspira incredere.
     Tie ? 🙂

     PS
     Doamna profesoara, cuvantul „membrii” din ultima propozitie se scrie cu un singur „i”, nefiind articulat.

     Tzepelica

     17/06/2010 at 3:50 pm

     • Stiam Tzepi, mi-a fost lene sa corectez si apoi…mai aveai tu motiv sa te simti bine” ? 🙂

      Loda

      17/06/2010 at 4:51 pm

      • Daca stiai, nu puneai doi de „i”, puneai unu` singur (era mai simplu, nu ?).
       Adica nu ai fi avut ce corecta, doamna PROFESOARA.
       Da` n-ai fost sigura.
       Oricum, pana la pensie ai tot timpul sa inveti, n`asha ? 😆

       Tzepelica

       17/06/2010 at 5:10 pm

       • Tzepi :
        esti rau degeaba, stii ca eu ,cand gresesc ,recunosc ! In mediul meu sunt chiar renumita pentru acest lucru,dar crezi ce doresti.Oricum, ma simt onorata ca sunt singura careia ii monitorizezi greselile de tastatura, desi mai exista cel putin una, apartinand altuiva aici 😉 lasa, stiu ca ma iubesti 🙂
        Si chiar as fi avut ce corecta ,la tastaura imi fug degetele, de exemplu ,,tot” il bat intodeauna ,,toto” ,invariabil si-l corectez la recitire ,asta inseamna ca nu stiu cum se scrie tot ?
        Dar cred ca m-am insolaqt, ce ma apuc eu sa-ti explic tie ???

        Loda

        17/06/2010 at 5:17 pm

       • ce sa fac, musai erata, ca iar ai tema trtei zile ! Deci ,,insolat” ok ?

        Loda

        17/06/2010 at 5:17 pm

    • Eu unul nu inteleg de ce nominalizarea politrucului Zegreanu in 2007 la CC ar justifica cumva necesitatea plombarii acolo a inca doi politruci, Melescanu si Dorneanu in 2010. Mi se pare ca ba dimpotriva, la atitia politruci era cazul sa mai avem si niste ne-politruci, macar asa, de balanta.

     Aha

     17/06/2010 at 3:57 pm

 8. Salut timi, victor L – ma bucur ca va vad
  Salut sym si Loda.
  Loda pacat ca nu esti adventista.

  Un tanar de stanga

  17/06/2010 at 3:46 pm

  • Salut, tinere ! 😆

   Tzepelica

   17/06/2010 at 3:51 pm

  • Adeventista ? dar de ce?

   Loda

   17/06/2010 at 4:51 pm

   • UTS:
    Am uitat nepermis : salut !

    Loda

    17/06/2010 at 5:01 pm

 9. @Loda

  Ba da, faptul că președintele a numit un politruc în CCR a fost o greșeală, o bilă neagră din punctul meu de vedere. Din nefericire ceilalți (Iliescu, PSD, PNL) au făcut exact la fel. Mă bucur că PDL și UNPR au adoptat o altă strategie.

  sym

  17/06/2010 at 4:07 pm

 10. Salutări tutor, chiar dacă un pic tardive 🙂

  sym

  17/06/2010 at 4:11 pm

 11. @Loda

  Ca să fiu foarte clar: atât Băsescu cât și PDL greșesc de multe, multe ori. Însă:

  (1) nu există niciun lucru rău pe care-l fac ei, pe care să nu-l fi făcut și ceilalți (de obicei multiplicat)

  (2) există lucruri bune făcute de Băsescu/PDL pe care ceilalți nu le fac și nu le-au făcut

  (3) nu există niciun lucru bun făcut de ceilalți pe care Băsescu/PDL să nu-l fi făcut

  Deși eu personal sunt nemulțumit de actualul președinte și actualul guvern, să fie clar că nu mă simt reprezentat de niciunul din ei, totuși sunt conștient de faptul că ei sunt o alegere de mult mai bună calitate decât ceilalți.

  Din nefericire procedeul democratic de stabilire a guvernanților se numește „alegeri”. Nu întâmplător, pentru că se alege dintre variante. Nu se numește una ideală, inventată, ci se selectează dintr-o ofertă.

  Băsescu și PDL sunt nu doar oferta cea mai bună (deși relativ proastă, față de un ideal), dar celelalte sunt dezastruoase din punctul meu de vedere, constituite aproape în totalitate din hoți și canalii de cea mai joasă speță.

  sym

  17/06/2010 at 4:19 pm

  • sym : Eu NU cu Basescu am avut problema ci cu dubla masura, atat !

   Loda

   17/06/2010 at 4:53 pm

  • @Sym, salut 🙂
   super raspuns. De acord 100%

   Theophyle

   17/06/2010 at 5:02 pm

  • sym,
   AP, nu are ce face. CCR este instanta suprema in cazul de fata. Toti au fost alesi constitutional 🙂

   Theophyle

   17/06/2010 at 5:09 pm

 12. Theophyle

  Alegerile anticipate ar însemna venirea la putere a PSD-PNL, cu o majoritate lejeră.
  Iar pasul doi – suspendarea din nou a preşedintelui – va fi aproape o formalitate.

  gabhryel

  17/06/2010 at 4:35 pm

  • Deşi nu va fi neapărat nevoie să-l îndepărteze din funcţie pentru numirea primului ministru.
   Doar Băsescu a spus că numeşte premierul de la partidul care a cîştigat cel mai mare număr de mandate.

   Dar vor vrea să preia controlul serviciilor de informaţii.

   Şi vor vrea să-l răstoarne din răzbunare, oricum.

   gabhryel

   17/06/2010 at 4:39 pm

   • Gaby, asta si-au cautat-o asta vor gasi. NU SUNT capabili de a lucra cinstit, la fel ca toti inaintea lor!!!!

    Theophyle

    17/06/2010 at 5:04 pm

    • Nu cred că asta caută. 🙂

     Şi te contrazic: unii SUNT capabili să lucreze cinstit.

     NU SUNT LA FEL! Este neadevărat. Poate sunt şi mai puţin cinstiţi, dar nu la nivelul la care sunt ceilalţi.

     Uite o diferenţă URIAŞĂ: ăştia măcar lasă Justiţia să lucreze.

     gabhryel

     17/06/2010 at 5:25 pm

     • Corecţie: Sigur, nu poate, sunt şi necinstiţi. 😀

      gabhryel

      17/06/2010 at 5:28 pm

 13. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7441709-emil-boc-guvernul-redus-36-mii-posturi-personalul-bugetar-perioada-decembrie-2008-martie-2010.htm

  Nu trebuia sa fie gata planul de restructurare pe ministere si agentii saptamana asta ? Ieri parca trebuia prezentat ? Sau aia 36000 deja redusi reprezinta planul deja realizat ?

  Reforma consta in imprumutul acordat autoritatilor locale pentru plata celor ce au beneficiat de contracte cu statul ?

  Mie mi se pare ca suntem intr-un continuu banc cu ardeleni. Sau poate nu e nicio urgenta cu criza asta …

  KingSnake

  17/06/2010 at 4:36 pm

 14. Şi văd că acum a sosit vremea să răspund întrebării de la o postare anterioară: „aveţi încredere?”

  Îţi răspund astfel: Am.

  În sensul că am convingerea că Emil Boc e convins de faptul că dacă pînă la sfîrşitul anului nu face treabă, s-a dus dracului, o dată cu partidul şi o dată (puţin mai tîrziu 🙂 ) cu preşedintele.

  Am încredere: sunt convins că Traian Băsescu e perfect conştient de asta.

  gabhryel

  17/06/2010 at 4:44 pm

  • gabhryel, mare pacat!
   Baietii astia traiesc intr-o suveica continua. Nu au nici forta si nici demnitatea de asi concedia „clientii” politici.

   Theophyle

   17/06/2010 at 5:05 pm

   • Asta cu concediatul clientilor politici e, in opinia mea, o utopie. Nu exista si nu va exista, nici la noi dar nici in alta aparte, o gasca de politicieni care sa ajunga la putere fara a avea de returnat ceva inapoi. Alegerile costa bani. Campaniile electorale sint obligatoriu insotite de diverse puneri in scena, artificii, baloane, concerte, alti bani. Si nu putini, exemplul pesede care sint acum la minus 8 milioane e graitor. Partidele se tin cu cheltuiala si cu mult marketing. Daca s-ar gasi niste idealisti care sa participe in alegeri fara sa aiba nevoie de „sponsori”, adica viitoarea clientela politica, deci cu bani putini, pur si simplu nu vor trece de nici un prag electoral. Nu vor fi alesi. Eu zic ca cine asteapta aparitia miraculoasa a unui partid fara clientela de rasplatit poate sta pina „dupa 3 zile” in traducere Geonista, adica la pastele cailor. Si chiar daca, printr-o minune, alegatorul mioritic s-ar hotari sa nu voteze candidati in functie de galetile cu bere si camioanele de mici donate, sau in functie de glumele nesarate difuzate in emisiuni TV bine platite, cu presa de acum de la noi, o campanie bine tintita iti face din orice mielusul un diavol.

    Aha

    17/06/2010 at 5:44 pm

 15. EW un dragut juristul Boc 🙂 cica reprezentanti statului in companiile in care statul e actionar minoritar vor ,,DONA OBLIGATORIU ” indemizatia de sedinta !!!

  Loda

  17/06/2010 at 4:59 pm

 16. @Loda

  Nu e nicio dublă măsură. Cel puțin nu din partea mea.

  dailyrumour

  17/06/2010 at 5:03 pm

  • Salut daily :
   Pai cum sa fie din partea ta, daca nu ai discutat la problema ?

   Loda

   17/06/2010 at 5:12 pm

 17. Socialismul (pt. niste fete de p`aci, vopsite cu „rosu drapel”) :

  „Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen. O singura data a picat o grupa intreaga.
  Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toti trebuie sa fie EGALI !
  Profesorul le-a spus „OK, vom face cu grupa aceasta un experiment privind socialismul.
  Notele tuturor vor fi mediate si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat nici unul nu va pica si nici unul nu va primi nota A.”

  Dupa primul test, notele au fost mediate si toti au primit cate un B.
  Studentii care au studiat intens au fost suparati iar cei care au studiat mai putin au fost bucurosi.
  Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin iar cei care studiasera intens si-au spus ca si ei merita o „pomana”, asa incat si ei au studiat mai putin.
  Media celui de-al doilea test a fost D.
  Nimeni nu mai era fericit.
  Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost F (picat). Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu
  a vrut sa invete pentru beneficiul altuia.
  Spre marea surpriza a studentilor, toti au picat. Profesorul le-a spus ca socialismul ar fi picat in final deoarece, atunci cand recompensa
  este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa
  aiba succes.”

  Nu cred ca se putea gasi o explicatie mai simpla.

  Tzepelica

  17/06/2010 at 5:27 pm

  • Pilda asta s-a mai postat de doua ori de skorpi ;ce faci, nu citesti ? 🙂

   Loda

   17/06/2010 at 6:19 pm

   • doar o singura data,loda

    skorpion

    17/06/2010 at 8:59 pm

 18. gabhryel

  17/06/2010 at 5:38 pm

  • Raluca Turcan, trebuie sa sape un santz de 2 m si sa se ingroape acolo, pentru performatele ei. Nu a reusit nimic din ceea ce trebuia sa faca i cazul TVR, acum da lectii?

   Theophyle

   17/06/2010 at 5:45 pm

   • Theophyle

    Nu te-nţeleg. Ce ai vrea să facă Turcan? Să stea în cap.
    A lucrat mult pentru legea de depolitizare a TVR. A promovat-o.
    Partidul – şi aliaţii lui – i-au tras ţeapă.
    Ei îi reproşezi asta?

    gabhryel

    17/06/2010 at 5:50 pm

 19. gabhryel,
  Poate eu traiesc intr-o realitate paralela. 😦
  Eu stiu cun se legifereaza intr-un stat occidental. Nu este suficient sa legiferezi, trebuie sa-i faci si lobby. Trebuie sa ai grija, tu ca cel care a propus legea, ca toti cei din coalitie sa o si voteze.

  Daca nu o faci, este ca si cum nu ai scris-o. Trebuie sa-i faci si puiblicitate pe unde poti si sa convingi si opinia publica!

  Nu o faci legea nu trece, esti un potz, in cauza de fata nu cunosc terminologia!

  Fata este la nivelul profesional al sotului, vai de mama lor!!!! 😦

  Theophyle

  17/06/2010 at 6:02 pm

  • gabhryel,
   ar fi bine ca cel putin, noi astia mai destupati sa-i silim pe acesti politicieni amatori sa se comporte profesionist sa-i aruncam dracului!

   Theophyle

   17/06/2010 at 6:05 pm

 20. Sal`tare tutulor,
  ca o papadie ma clatin dind crezare cind lui Theophyle, cind lui gabhryel.
  O singura convingere ferma am : Boc nu e un prim ministru in vremi de azi.
  Iar comunicator e o catastrofa.

  victor L

  17/06/2010 at 6:05 pm

  • Victor, salut 🙂
   sti care este problema, nu este vorba despre cine are dreptate sau nu. Nu este o disputa intre Steaua si Dinamo. Este viitorul societatii in care traim.

   Eu sunt istoric, stiu un singur lucru,daca nu ai cum sa-ti manevrezi advesarul cum vrei, ai insa posibilitatea de ati antrena propriile trupe.

   Au gresit, Romanii, decapitau o legiune intreaga. Unul la 10 (de-capita). Este singura posibilitate de a invinge. Restu’ sunt vorbe.

   Theophyle

   17/06/2010 at 6:11 pm

 21. Salutare!

  Vai de mama noastra
  C-avem asa napasta
  Ori Turcaie ori balaie
  O fac mereu de oaie
  Si nimeni nu-i vinovat
  C-acum suntem in … datorii
  Asta-i tara, cu asta defilam
  Nu ne place…. emigram

  Creanga

  17/06/2010 at 6:07 pm

  • Creanga, salut 🙂
   LUPTAM, baiete, luptam! Daca nu pentru noi cel putin pentru cei care nu pot sau nu vor sa emigreze!

   Theophyle

   17/06/2010 at 6:14 pm

   • Salut
    Asa, asa, normal ca luptam
    Pesedisti decapitam
    Si de-afara poti vota
    Ori pe blog discuta
    De ghiveci suntem satui
    Alesii isi pun pofta in cui
    Tre’ sa fim mai pretentiosi
    Sa n-alegem puturosi (ori incompeteti hoti etc)

    Creanga

    17/06/2010 at 6:19 pm

 22. Teofil, nu am citit, marturisesc, comment-urile, dar e TOTUL BINE, DESIGUR!

  elena agachi

  17/06/2010 at 6:17 pm

  • elena agachi, sarut mana 🙂
   La mine intotdeuna, sper ca la toti, si pentru asta lupt!
   Complimente lui Dumitru!

   Theophyle

   17/06/2010 at 6:19 pm

 23. @Loda

  Când acuzi dubla măsură din partea unor posteri aici, dă numele și exemplul concret. Altfel sunt vorbe goale.

  sym

  17/06/2010 at 6:28 pm

  • sym, eu nu acuz postatorii, uita-te la prima tema de ieri si citind postarile ai sa vezi cine argumenta cu ,,politrucii”. daca ai impresia ca mint, simplu, nu dialoga cu mine !

   Loda

   17/06/2010 at 7:38 pm

 24. @Theophyle

  Decimau, nu decapitau legiuni întregi, săracii… 🙂

  sym

  17/06/2010 at 6:30 pm

  • ‘Mda, ai nostri merita o pedeapsa mai „usoara” 🙂

   Theophyle

   17/06/2010 at 6:34 pm

   • Nici vorbă, ai noștri merită decapitare integrală 🙂

    sym

    17/06/2010 at 6:35 pm

 25. ” Guvernul a adoptat o OUG prin care imprumuta autoritatile locale cu 360 de milioane de euro in vederea achitarii obligatiilor restante catre diversi agenti economici care au efectuat lucrari pentru autoritatile locale, firme care, la randul lor, isi vor plati datoriile la bugetul de stat. ”

  Asta nu e cumva tot o manarie care sa ascunda o bucatica din deficitul bugetar ? Si de al distribui in urmatorii 6 ani (deci pe spinarea altor guverne) ?
  De cred ca e asa ? Pentru ca nu inregistrezi la nivel de buget in categoria care trebuie banii alocati autoritatilor locale, in schimb inregistrezi veniturile suplimentare (din recuperarea datoriilor agentilor economici). Oare FMI va inghiti chestia asta ? Si in plus … chiar sunt curios cati din banii astia se duc intr-adevar in deblocarea sistemului si cate se duc inspre firme „prietene” si de fapt nu ajutat cu nimic executia bugetara ?

  kingsnake

  17/06/2010 at 7:07 pm

 26. *a-l

  kingsnake

  17/06/2010 at 7:08 pm

  • Am citit si eu ca guvernul imprumuta primariile, poanta e ca cu dobanda mai mare decat la banca 🙂

   Loda

   17/06/2010 at 7:39 pm

   • Nu prea. Ultimele titluri de stat vandute de MF aveau dobanda de 6.75%. Imprumutul asta este cu 6.25%. Problema este ca banii astia vor figura la venituri in bugetele pe urmatorii ani si nu prea vad de unde or sa fie capabile primariile sa dea banii. Din taxe locale ? Poate doar cateva. Restul vor veni distribuiti tot de la buget. Deci un fel de furat propria caciula. Cu dobanda. 😆

    kingsnake

    17/06/2010 at 7:45 pm

 27. sym :
  He, he, acumm-am prins.Eu nu mai tineam minte dar, intrigata ca-mi pui afirmatia sub semnul indoielii ,m-am ostenit sa cau si..ghici ce am gasit ?
  ,,

  @Loda

  Depinde de punctul de vedere.

  Eu de ex. văd în bătălia pentru CCR o parte care propune politruci, și o parte care pune juriști neimplicați în politică. Coincidență, la fel au făcut și la BNR, și partea cu politruci a câștigat.

  Faptul că “bătălia” a fost intensă este dată de miza enormă, dar a nu se confunda cu politizarea. Ba din contră, a fost o victorie a de-politizării CCR.

  sym ”
  Pai, de asta erai tu atat de antrenat ? 😉 In sfarsit, sper ca nu mai crezi ca am denaturat ceva 🙂

  Loda

  17/06/2010 at 7:45 pm

 28. Curat victorie a depolitizarii, a inceput-o domnul presedinte cu un politruc propriu :).
  O seara buna, daca mai scrii ,raspund maine, plec.

  Loda

  17/06/2010 at 7:48 pm

 29. Loda, sincer, ce ai cu omul? Sa fii socialist si sa ceri corectitudine la adversar cand il calci pe bataturi e naspa rau.
  Ince ceva, diferenta instre un simpatizant intr-o doza mai mica sau mai mare, nu ne face in general sa ne dezvelim piepturile pentru PDL. De fapt eu sunt cu gluea maximus catre portocaliu. 🙂

  Turnofftheglory

  17/06/2010 at 7:57 pm

 30. Citesc cu nesat ca rusul e refuzat de patri castraveciorilor si si-a gasit un aliat in Mister Bordura. Daca nu ajunge Adriean in PSD la 1 ianuarie 2010, as fi foarte surprins.

  Turnofftheglory

  17/06/2010 at 8:04 pm

  • Salut tuturor 🙂
   Pentru „Adriean” comisionul este „above all”. Ce se mai aude cu REMANIEREA aia???

   Diana

   17/06/2010 at 8:12 pm

 31. salve, all

  1. nu cred in nici un zvon;
  2. nu cred ca vom avea alegeri anticipate.

  astazi sint mai optimist si cred ca va incepe in curind curatenia generala in ministere, dati afara oameni (de vazut care? utilii sau inutilii),
  vor fi reduse lefurile….

  si pe cind si parlamentarii sa faca putina economie, caci risipesc in draci!

  si acolo ar trebui taiate zdravan bugeturile pe care le au, mai ales partea aceea de 5000 lei sau chiar mai mult, pentru care nu trebuie sa vina cu deconturi!

  skorpion

  17/06/2010 at 8:09 pm

 32. @Loda

  Evident, vorbeam de PDL-UNPR vs PSD-PNL, ăsta era subiectul, ce s-a întâmplat săptămâna asta cu nominalizările CCR.

  Nicidecum numirea din 2007 a președintelui pe care am comentat-o separat, cu exact aceeași măsură.

  sym

  17/06/2010 at 8:09 pm

 33. @Loda

  Defapt, ca să rafinez un pic măsura: a propune la CCR un fost membru de partid e un evident conflict de interese, dar a-l propune pe Meleșcanu, amicul lui Dinu Patriciu, inculpat în multiple cauze penale cu excepții de neconstituționalitate, la câteva zile după cei doi au fost văzuți luând masa împreună, e totuși un alt nivel al conflictului de interese, unul extraordinar de mizerabil.

  PNL demonstrează că are resurse nebănuite de ticăloșie și jigodism, încercând probabil să detroneze nomenclatura PSD-PC de la nivelul de referință a mizeriei politice.

  sym

  17/06/2010 at 8:13 pm

 34. @Tzepelica – saru’mana, mi-a placut pilda cu socialismul 🙂
  @skorpi – vorba lui Moromete: pe ce te bazezi?

  Diana

  17/06/2010 at 8:16 pm

 35. diana,

  pe miros de ….copoi batrin
  🙂

  skorpion

  17/06/2010 at 8:20 pm

 36. Stresat de responsabilităţi, de campania electorală, de înjurăturile primite după triplarea taxelor şi de o căsnicie care s-a prelungit deja peste măsură, primul ministru caută o curvă de meserie, să se mai relaxeze şi el un pic. Prietenii din SPP îi găsesc trei exemplare: o blondă, o brunetă şi o roşcată. Primul ministru îi spune roşcatei:
  − Sunt Prim Ministrul al ţării şi Preşedintele Partidului …. Cât ar costa să faci sex cu mine?
  Roşcata îi răspunde:
  − Sunt o roşcată de lux şi lucrez cu 100 Euro/ora.
  Primul ministru o întreabă acelaşi lucru şi pe brunetă, care îi răspunde:
  − Sunt o brunetă focoasă şi lucrez cu 100 Euro/ora.
  În fine, ajunge şi la blondă, care-i răspunde:
  − Domnule Prim Ministru, dacă reuşiţi să-mi ridicaţi fusta la nivelul preţurilor actuale, să-mi coborâţi chiloţii la nivelul contului meu din bancă, sa-mi prezentaţi o sculă la fel de dură ca timpurile pe care le trăim şi sculată la nivelul costurilor gigacaloriei şi mai ales, dacă puteţi să mă faceţi din vorbe, aşa cum îi faceţi pe alegatori, atunci pe cuvânt că nu vă iau nici un ban.

  😛

  skorpion

  17/06/2010 at 8:22 pm

 37. Nu reusesc neam sa il vad pe Boc dus la curve. 😆

  Turnofftheglory

  17/06/2010 at 8:25 pm

 38. togo,

  nici eu!
  🙂

  skorpion

  17/06/2010 at 8:26 pm

 39. @TOG, Skorpi – asta in mod normal ar fi un merit 🙂
  Din pacate pe Boc nu-l vad facand NIMIC. Nici macar ceea ce i se spune.

  Diana

  17/06/2010 at 8:29 pm

 40. diana,

  de simbata incolo nu va mai avea incotro.
  va taia!

  din salarii, din personal, nu te gindi la prostii
  😛

  skorpion

  17/06/2010 at 8:31 pm

 41. Sambata 19.06.2010 ?

  kingsnake

  17/06/2010 at 8:32 pm

 42. @skorpi, nu ma gandesc la prostii 🙂
  Probabil bietul om va lesina de emotie, e bine sa vina Base sa-i dea cu odicolon pe la nas…

  Diana

  17/06/2010 at 8:40 pm

  • 🙂

   ma mir ca nu a lesinat pina acum…
   vai, de mamaliga lui boc.

   skorpion

   17/06/2010 at 9:02 pm

  • trebuie citit cu multa circumspectie noua atitudine a Rusiei…sa nu fie o sopirla…timpul va dovedi

   skorpion

   17/06/2010 at 9:03 pm

   • Salut skorpi 🙂
    exact!

    Theophyle

    17/06/2010 at 9:08 pm

 43. Buna seara la toata lumea 🙂
  Postare noua

  Theophyle

  17/06/2010 at 9:07 pm

 44. Buna seara!

  Eu oricum nu ma bagam in vorba:nu-mi plac scenariile nici macar pe ritmuri muzicale. 🙂

  dora

  17/06/2010 at 9:45 pm

  • Salut @dora, nici mie 🙂

   Theophyle

   17/06/2010 at 10:13 pm


Comentariile sunt închise.