Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 10 Iunie / “morţii mă-sii”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  16°C, si o maxima termica de  33°C. Insorit, cald  si arid. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4.2200      RON (+.0111 RON); 1 USD = 3.5274   RON (- 0.0222); 1 EURO = 1.1963 USD; (-0.0044). Economia globală va înregistra în acest an o creştere de 2,9%-3,3%, în ţările în curs de dezvoltare ritmul urmând să fie de două ori mai ridicat decât în economiile mature, potrivit estimărilor semestriale publicate miercuri de Banca Mondială (BM). Banca a avertizat totodată că „nervozitatea din pieţele financiare legată de situaţia bugetară a mai multor state europene dezvoltate reprezintă o nouă provocare pentru economia mondială.

Pentru ţările în curs de dezvoltare, BM anticipează o creştere de 5,7%-6,2%, iar pentru economiile mature un avans de 2,1%-2,3%. Instituţia a luat în considerare şi un scenariu de risc, în care unul sau mai multe state vor intra în incapacitate de plată din cauza datoriilor, ceea ce ar provoca o nouă criză de încredere la nivel mondial. În acest caz, considerat puţin probabil, ţările dezvoltate ar reintra în recesiune  în 2011, iar ritmul de creştere al economiilor emergente ar încetini semnificativ. Ce sa mai spun adevarat oracol din Delphi daca nu este asa probabil va fi altfel. Cotaţia aurului a atins, ieri, niveluri record în raport cu euro şi lira sterlină, din cauza deprecierii celor două monede şi a cererii ridicate din partea investitorilor. O uncie de aur a ajuns la pretul de negandit cu cateva luni inainte, 1228.40 USD.

Suntem anuntati de Adevarul, ca dl Vanghelie poreclit si filozoful din Ferentari, marele sef feudal al sectorului 5 din Bucuresti şi-a înhumat rudele la Bellu, în criptele unor personalităţi antebelice ale României. În capela familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine, Iacob Lahovary (1846-1907), se odihnesc acum două rude ale primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. Ca şi prietenul său arestat, Cătălin Voicu, Marian Vanghelie îşi înhumează rudele la Bellu, în criptele unor personalităţi de seamă ale României. În capela familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine, Iacob Lahovary (1846-1907), se odihnesc acum două rude ale primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. Capela Lahovary, unde acum se odihnesc rudele lui Vanghelie, a fost ridicată în 1905 de reputatul arhitect Ion Mincu. Morţii mă-ti Vanghelie! Mai multe puteti citi in Adevarul.

Este mult mai bine să fii în interiorul Uniunii Europene pe timp de criză, decât în afara ei, a declarat, miercuri, la Bucureşti, preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, cu ocazia unei conferinţe desfăşurate la Biblioteca Centrală Universitară. Oficialul european şi-a argumentat afirmaţia în faţa studenţilor, profesorilor şi a invitaţilor la conferinţa ‘Efectele crizei economico-financiare. Eficienţă şi solidaritate’, referindu-se la fondurile de care beneficiază ţările membre ale Uniunii Europene, chiar şi pe timp de criză. Este vorba despre fondurile structurale sau cele pentru agricultură, însă foarte importante sunt şi împrumuturile pe care guvernele le pot contracta de la Comisia Europeană ‘la dobânzi speciale, mult mai convenabile decât cele practicate pe pieţele financiare’, a afirmat Jerzy Buzek (Polonia, PPE). Ce putea sa spuna stimatul om politic, el este seful hardughiei. In orice caz discursul lui a fost unul pragmatic si laudativ la adresa masurilor luate de guvern, bineinteles acestea nu au fost de vazut la televiziunile mogulilor si ale lui Sassu. (Sursa: Agerpres)

Premierul Emil Boc a cerut tuturor miniştrilor ca, în maximum o săptămână, să prezinte o schemă de reorganizare a instituţiei pe care o conduc, care să includă un număr scăzut de secretari de stat şi agenţii aflate în coordonare, dar şi o reducere cu 25% a numărului de angajaţi în fiecare minister. Noile scheme de organizare a ministerelor trebuie prezentate de fiecare ministru în parte în următoarea şedinţă de guvern, programată pentru săptămâna viitoare. Nu am nici o incredere in cativa ministri ai dlui Boc, si nu o cred pana nu o voi vedea! (sursa: Mediafax)

Judecatorii Curtii Constitutionale vor avea de luat decizii extrem de importante, in perioada urmatoare, pentru iesirea Romaniei din criza, a declarat presedintele Traian Basescu miercuri seara, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de judecator la CCR a lui Petre Lazaroiu.

Doresc mult succes tuturor judecatorilor Curtii Constitutionale, mai ales ca, in mod cert, in perioada urmatoare veti avea de luat decizii extrem de importante pentru iesirea din criza a Romaniei. Profit de aceasta ocazie pentru a va multumi pentru activitatea dumneavoastra in primul meu mandat si inceputul celui de-al doilea mandat„, a afirmat seful statului.

El a adaugat ca si-ar fi dorit ca in cadrul ceremoniei de miercuri sa fie investiti trei judecatori, nu unul, dar ca o intarziere nu mai era posibila.

As fi vrut sa avem astazi trei judecatori pentru Curtea Constitutionala, pentru depunerea juramantului. Cred ca dificultatile care exista in Parlament pentru desemnarea celorlalti doi judecatori nu-mi permit sa mai intarzii nominalizarea din partea presedintelui. Ca atare, domnule profesor, va doresc mult succes in mandatul, de data aceasta de noua ani, pe care il veti avea„, a spus presedintele.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au mai fost prezenti presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si cinci judecatori ai CCR, inclusiv presedintele interimar, Ion Predescu. Vom vedea si noi daca se mai poate remedia ceva din deciziile catastrofale luate in ultimele cazuri. ANI si legea lustratiei. Personal nu cred, dar speranta moare ultima! (sursa: HotNews)

Sa aveti o zi buna!

Written by Theophyle

10/06/2010 la 8:41 am

94 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut

  cand am vazut titlul, m-am gandit ca trebuie sa fie vorba de ceva gravisim
  mi-a placut reactia lui bleen, nu doar societatea civila ar trebui sa faca ceva, ci si armata, e vorba de un erou al razboiului de independenta

  razvan

  10/06/2010 at 9:27 am

 2. Ah, marele luptator pentru pace Catalin Tolontan mi-a cenzurat comentariul. Frumos.

  Turnofftheglory

  10/06/2010 at 10:05 am

 3. ‘Neata 😉
  Ce inseamna evolutia pretului aurului de fapt?
  Inceputul sfirsitului?
  Statele sint asaltate in toate felurile (17 morti/impuscati la frontiera cu Mexic doar anul asta?)..
  Europa invata sa mearga…
  China are potential economic si doar atit. Nici vorba de de un „higher moral ground” (la care si Statele par a fi renuntat)

  Tio

  10/06/2010 at 10:06 am

 4. Nu imi vine sa cred ca e atat de deranjat. Ce naiba, nu s-a uitat cine este executantul minunatului patinoar de la Brasov?

  Turnofftheglory

  10/06/2010 at 10:07 am

 5. `neata,
  In cazuri ca a lui Vanghelie mai ca iti vine sa crezi ca tara asta e a tuturor posibilitatilor. Pardon, magariilor.
  Pentru ca mi se pare inacceptabil imi vine sa zic ca Adevarul minte (slogan din anii `90).

  Cănuţă

  10/06/2010 at 10:19 am

 6. Imi pare rau, eu sint @ Cănuţă.
  Scuye.

  victor L

  10/06/2010 at 10:20 am

  • Nu conteaza cum te cheama, conteaza ce spui 😉

   Cetatean

   10/06/2010 at 10:23 am

 7. Salut!

  Despre Tolontan cenzorul:

  TOG, numai el are monopol la demascari ale politicienilor. Numai Basescu si ai lui sunt dictatori si cenzureaza.

  Numai el da in git ministri. Numai el decide cind o afacere e act de coruptie.

  Individul se crede Barbuleasca sau CCR.

  Cetatean

  10/06/2010 at 10:20 am

  • a luat-o în freză cu patinoarul de la Braşov
   are sindromul CTP, de jurnalist-judecător: grav, cu faţa imobilă şi privire fixă

   gabhry_el

   10/06/2010 at 10:24 am

 8. gaby, toata tagma jurnalistilor corupti (in fund) a fost diagnosticata cindva de Basescu astfel: „Oamenii ca astia (CTP) se asteapta sa le spuna cineva: „Vino la Cotroceni sa ma sfatuiesc cu tine, condeier de aur al tarii, far luminos!” 😛

  De aia fac ce fac, se cred mai mult decit slujitori ai opiniei publice, se cred impartitori ai dreptatii.

  Cetatean

  10/06/2010 at 10:28 am

 9. Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

  gabhry_el

  10/06/2010 at 10:28 am

 10. Saracul Eminescu, a scris pentru toate generatiile care vor veni!

  Cetatean

  10/06/2010 at 10:29 am

  • da, a scris ideologiile, doctrinele şi statutul tuturor partidelor de la noi

   gabhry_el

   10/06/2010 at 10:36 am

 11. Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!

  gabhry_el

  10/06/2010 at 10:31 am

 12. vreau si eu un link cu patinoarul, daca se poate

  razvan

  10/06/2010 at 10:36 am

  • nu se poate
   că Naşu’ n-are arhivă la emisiunile lui
   (în general B1 are un site de nota 1)
   în emisiunea de aseară a fost reportajul

   dar ai noroc
   se dă în reluare ACUM!

   gabhry_el

   10/06/2010 at 10:43 am

   • mersi
    sunt niste site-uri care merg cu internet explorer, incerc acum

    razvan

    10/06/2010 at 10:51 am

   • ba, n-ai noroc
    emisiunea e acum în reluare
    dar a trecut dezvăluirea
    dacă spuneai cu vreo 15 minute mai devreme…

    gabhry_el

    10/06/2010 at 10:51 am

 13. Baieti si fete:

  Datoria Statelor Unite va depasi 13.600 de miliarde de dolari (11.400 mld. euro) in acest an si va urca pana la un nivel estimat la 19.600 de miliarde de dolari (16.450 mld. euro) pana in anul 2015, conform unui raport al Trezoreriei americane inaintat Congresului, citat de Reuters. Raportul datorie/PIB urmeaza sa avanseze la 102% pana in 2015 de la 93% in acest an. Datoria a avansat rapid in contextul declinului economic, al sumelor alocate de guvern pentru sustinerea bancilor de pe Wall Street, al razboiului din Afganistan si stimulentelor economice.

  Ameria nu e prima si nici singura tara cu o astfel de datorie. http://mareadepresie.blogspot.com/2010/02/nu-cred-ca-grecia-e-in-pericol.html (cifrele din tabel intre timp s-au modificat mult)

  Intrebare: ne apropiem de insolventa globala? Vi se pare ca aurul e „la maximul istoric”? Sa ne reamintim ca aurul nu are un minim sau un maxim decit in raport cu bannii de hirtie. Cind acestia nu mai au nici o valoare sin cauza faptului ca spirala datoriilor nu se mai opreste , aurul nu poate merge decit in sus. Aurul si pamintul agricol vor ramine cele mai sigure active.

  Cetatean

  10/06/2010 at 10:41 am

 14. Calarasi.ro parca…

  Turnofftheglory

  10/06/2010 at 10:41 am

 15. Salut !
  Cazul Vanghelie e posibil pt. ca generalii armatei romanane nu mai sunt Lahovary, Cernat, Poenaru, Averescu, acu` sunt Oprea, Dumitru Iliescu, Voicu, Iordanescu etc.
  `traiti, tovarasu` gradu` !
  Sa punem tunurile pe ei, mama lor de derbedei !

  Tzepelica

  10/06/2010 at 10:48 am

 16. Daca printre tarile cu asemenea datorii din PIB figureaza Japonia, Germania si USA, pare a veni apocalipsa.
  Sau ne salveaza China, India ?

  victor L

  10/06/2010 at 10:50 am

 17. Răzvan

  ai totuşi noroc 🙂

  uită-te ACUM!

  gabhry_el

  10/06/2010 at 10:57 am

  • da, chiar acum e 😉

   razvan

   10/06/2010 at 10:59 am

 18. Adevărul despre patinoarul de la Braşov!

  Acum pe B1 TV.

  gabhry_el

  10/06/2010 at 10:59 am

 19. Victor, nu ne salveaza nimeni. Totusi, ce intelegi prin salvare?

  Cetatean

  10/06/2010 at 11:00 am

 20. Răzvan

  Ei? Ce zici?

  gabhry_el

  10/06/2010 at 11:07 am

  • dupa chestia asta ar trebui sa se intoarca la analize tactice, verticalizari, pase in adancime, reluari de off-side-uri

   razvan

   10/06/2010 at 11:10 am

 21. http://www.money.ro/macroeconomie/banca-mondiala-unul-sau-mai-multe-state-ar-putea-intra-in-faliment-anul-acesta.html

  Banca Mondiala estimeaza ca sunt posibile anul asta falimente statale. Evident, lumea se gindeste la PIIGS.

  Intrrebare de bun simt: daca da faliment un stat din zona euro, ce viitor are monde euro? Raspuns. Nici unul, daca euro ramine ceea ce este el. daca insa euro devine moneda statelor cu economie sanatoasa (Germania si ceilalti exoortatori UE), atunci euro va supravietui. Acum citeva zile am vazut un scenariu de rupere a zonei euro in mai multe bucati, cu euro jucind rolul de Deutsche Mark. Asta ar salva euro, dar l-ar face prea scump la exporturi in prima instanta. Complicata treaba cu euro.

  Dolarul? tocmai am vazut stirea cu datoria SUA. Dolarul a avut mereu un privilegiu exorbitant, vorba lui de Gaulle, dar nu uitati ca atunci icnd cumparati un dolar, cumparati o parte din inflatia Americii, care o exporta prin dolar in intreaga lume.

  Euro nu, dolar nu, rubla nu 😉 …Tot aurul e ultimul refugiu.

  Cetatean

  10/06/2010 at 11:07 am

 22. Cetatean,
  salvarea ar fi ca venitul mintii la cap.
  Nu intru in amanunte, ca nici cistigatorii premiilor Nobel nu au solutii universal valabile.

  Poate ca era consumerismului a trecut.Iar noi romanii am ajuns cam tirziu la festin.

  victor L

  10/06/2010 at 11:08 am

 23. „Poate ca era consumerismului a trecut.Iar noi romanii am ajuns cam tirziu la festin”.

  O, da! aici ai dreptate! Consumerismul a durat atit de mult pentru ca noi, astia din est, l-am intretinut deschizind piata interna bancilor din vest, care, nemaiavind cui da credite, a gasit aici niste fraieri care vroiau credite pentru orice.

  De aceea s-a si extins Europa, pentru a mai prinde niste fraieri in spirala datoriilor. Datoriile vestice trebuiau exportate macar in parte. De aceea a si aparut euro, ca niste tari din vest sa poata exporta inflatia lor in est, cum face America exportind inflatie in intreaga lume.

  Categoric era consumerismului a trecut. Insa vor plati toti pentru lacomia unora. Falimentul citorva state ar fi, dincol ode socul initial, mult mai binevenit decit vesnica preluare a a datoriilor in bugetul altor state. Vezi cazul Islandei, unde populatia a refuzat prin referendum sa plateasca datoria privata a bancilor engleze care au acordat credite.

  Bancile si cei care depun bani in ele trebuie sa mai si piarda, nu doar sa alerge la stat atunci cind sunt falimentare. Asa au facut in SUA.

  FALIMENT IS GOOD. Ne scuteste pe noi, astia fara datorii, de platit creditele lacomilor.

  Cetatean

  10/06/2010 at 11:18 am

 24. Evident, „Faliment is good” s-a vrut un decalc. In romaneste suna prea frumos „faliment” ca sa nu il pastrez. In engleza e suna prea „bancar”, or, tocmai bancile si statele trebuie sa de afaliment.

  Cetatean

  10/06/2010 at 11:20 am

 25. O poveste, a propos de UE (scuze daca e cam lunga) :
  „A fost odată un ţăran sărac şi cinstit, care traia intr-un satuc ratacit undeva, departe, in Romania.
  În sătucul său izolat de lume se zvonise că undeva, departe, peste nouă mări şi nouă ţări, s-ar fi aflat o baroneasă înstărită, cu dărnicie fără seamăn, care s-ar fi numit Uniunea Europeană. Şi zvonul nu era numai zvon, căci văzuse omul prin vecini, ba pe unul, ba pe altul, fălindu-se cu darurile acesteia.
  Într-o bună zi şi-a luat toiagul şi a purces la drum. A bătut la poarta palatului şi i s-a deschis. Doamna cea mare l-a primit, l-a poftit să şadă şi, fiindcă era peste măsură de ostenit, l-a îmbiat cu Coca-Cola şi cu gumă de mestecat. Ţăranul a gustat cu măsura din bucate şi nerăbdător, şi-a spus păsul:
  „Mărită Doamnă Uniune, am auzit că faci daruri celor nevoiaşi. Eu am acasă pământ bun, ape limpezi, am şi păduri. Iarna însă-i cam lungă la mine în ţinut, aproape şapte-opt luni pe an. Ca să lucrez bine, aş avea nevoie de o pereche de încălţări. Sunt desculţ şi mi-e frig. Doar atât îţi cer”.
  Doamna Uniune Europeană l-a măsurat din cap până în picioare şi a rămas cu privirea pironită la degetele acestuia, vineţii, înfrigurate, bătătorite şi prăfuite de drum. Apoi a glăsuit:
  „Omule, eşti desculţ şi eu te înţeleg… Dar tot ce-ţi pot oferi este o bască. Una nouă şi de calitate europeană – Armani.
  Ţine de frig, de ploaie.”
  Omul a luat basca, a oftat dezamăgit, a mulţumit şi a făcut calea-ntoarsă spunându-şi:
  „Totuşi e doamnă bună. Putea să nu-mi dea nimic”.
  A trecut iarna şi din gerurile sale cumplite omul a ieşit destul de bine, doar cu un deget degerat. Apoi vara istovindu-se, a purces iar pe lungul drum al Doamnei Uniuni, spunându-i păsul vechi:
  „Sunt desculţ. O pereche de încălţări mi-ar prinde tare bine”.
  Doamna l-a privit cu înţelegere şi căldură, l-a tratat cu Coca-Cola, oferindu-i iar o bască nou-nouţă, de firmă.
  „Dacă-i degeaba, merită s-o iau” îşi spune la întoarcere ţăranul cel sărac şi cinstit.”
  Iarna a trecut cu chiu cu vai şi în afara altui deget de la picior, numai unul, degerat şi amputat de doctor, omul n-a avut de suferit. A urmat primavara, vara şi pe când frunzele s-au îngălbenit, ţăranul şi-a amintit de Doamna cea darnică pornind iar spre ea, să-şi încerce norocul. Dinaintea acesteia şi-a băut cu poftă paharul de Coca-Cola, ba a mai cerut încă unul, căci începuse să-i placă, dar de întors s-a întors tot cu o basca.
  Totuşi, nu s-a dat bătut. An după an a străbătut calea plin de speranţă, primind cu politeţe ştiutul dar. Până într-o iarnă, când zăpezile şi gerurile au fost mai amarnice ca niciodată. Prins cu treburile, picioarele i-au degerat şi doctorul a trebuit să i le amputeze, spre a-i salva viaţa.
  Purtat pe braţe de vecini, omul a bătut la poarta Doamnei Uniuni care, iute, şi-a dat seama de trebuinţe, făcându-i cadou un cărucior de invalid, cu rotile, nou şi strălucitor, având douăzeci şi una de viteze şi telecomandă. Omul a mulţumit şi întorcându-se în satul său cu maşinăria cea arătoasa a stârnit mari invidii. De aici i s-a tras un necaz: într-o noapte a fost călcat de hoţi. Aceştia nu găsiseră mare lucru, dar plecaseră acasă cu saci întregi de băşti. Oameni cu frică de Dumnezeu, îi lăsaseră, totuşi, căruciorul.
  În prag de iarna, ţăranul s-a pomenit astfel fără nici o bască.
  Aşezat comod în căruciorul său silenţios, a pornit iar cale de nouă munţi şi nouă ţări, s-a înfăţişat Doamnei Uniuni şi i-a spus:
  „Mărită Doamnă, m-au călcat hoţii şi acum, la căderea zăpezii, sunt cu capul descoperit.
  Fii bună şi dă-mi o bască, fiindcă ştiu că ai şi poţi”.
  Doamna l-a măsurat din cap până la brâu (acolo unde începea căruţul) şi gânditoare i-a spus:
  „Bade dragă, eu te înţeleg. Dar tot ce-ţi pot dărui acum este o pereche de încălţări. Apropo, aşa cum te văd, cred că nu poţi munci. Nu-mi vinzi mie pământul dumitale? Cu banii primiţi ai putea să-ţi cumperi cea mai bună bască”.

  Tzepelica

  10/06/2010 at 11:20 am

  • @timi, salut 🙂 ce povestire frumoasa, sper ca nu te vei supara, o preiau ca postare 😆

   Theophyle

   10/06/2010 at 2:29 pm

 26. Avem deci o CC functionala, contrar opiniei domnului Ponta. Nu ca la Ponta ar fi prima oara cind considera aiureli aparute prin presa si TV-uri drept texte juridice. Ca tot asa s-a trezit vorbind la Cotroceni cu „cererea expresa a UE” de a avea parlament bicameral, ocazie cu care Basescu nu a pregetat sa-i dea un pic peste nas. Ce fel de procuror o fi fost asta? Intocmea dosare penale pe baza articolelor din ziare, ca de, si alea din constitutie sau legi se numesc tot articole asa ca ceva asemanare trebuie musai sa existe?

  Apropos, ca tot veni vorba in postarea de azi despre CC, deocamdata in format mini-7, stie cineva ce componenta politica are acum, si ce efect ar avea nominalizarea tovarasului Dorneanu si a ienicerului (ca parca asa zicea sultanul PNL ca il trimete acolo la razbel) Melescanu?

  Aha

  10/06/2010 at 11:23 am

  • da, stiu el: doi PDL, un UDMR, un PNL si 3 PSD.

   Cetatean

   10/06/2010 at 11:28 am

 27. Ziua buna all 🙂
  Salutare natziune
  Aproape in fiecare zi ma minunez de ceea ce mai apare.Daca din partea unui dobitoc(ca multi altii-a mai fost un caz dezvaluit referitor la Bellu,cred ca Voicu) agramat si nesimtit ca Vanghele ne putem astepta,el fiind ” legitimul” unor oameni de aceeasi factura din sectorul 5 si inclusiv din psd care i-au permis ascensiunea,un gust extrem de amar poate lasa atitudinea unor jurnalisti care intentionat sau nu,se abat de la deontologia mult clamata.
  Cazul salii de sport din Brasov,pornit si rostogolit tocmai de Tolontan,om de la care se pot avea pretentii inalte,ar trebui sa puna in discutie felul in care jurnalistii vor sa ramana in istoria acestei meserii, pentru ca intre Vanghele,conform relatarii din articol,si multi ziaristi,jurnalisti,condeieri tocshoisti etc. a cam inceput sa nu mai fie nicio diferentza.
  Macar daca ar avea puterea sa-si ceara scuze si sa caute adevaratele bube,ca sunt destule peste tot.

  mircea

  10/06/2010 at 11:26 am

 28. Tzepelica, prietene, ai spus-o!

  „Nu-mi vinzi mie pământul dumitale? Cu banii primiţi ai putea să-ţi cumperi cea mai bună bască”.

  Ai surprins esenta banilor fiduciari, a caror valoare consta doar in stampila statului pe post de garantie: ei cumpara bunuri reale in schimbul iluziilor colorate si frumos fosnitoare.

  Cine nu intelege ca esenta banilor fuduciari este de a spolia oamenii de averea reala, in schimbul unoor bani-marfa instituiti de state, acela merita sa fie spoliat.

  Cetatean

  10/06/2010 at 11:27 am

 29. @Tzepelica,
  haioasa poveste, dar dece nu am crede ca asta vor tarile mari cu care ne-am inrudit?

  victor L

  10/06/2010 at 11:31 am

  • Buna ziua. Ministerul finantelor face simulari de „doozeci” de ani, inca una? Sa fie primita!

   Gino

   10/06/2010 at 12:26 pm

 30. Timi 🙂
  Istorioara ta are un talc deosebit.Daca pentru romanul simplu iesit din negura „comunismului” nu se poate cere prea mult,pentru politicienii neamului,conducatorilor si fauritorilor de destine,le lipsesc tocmai constiinta patriotismul.
  Pentru cativa gologani,mai multi sau mai putini,si-au vandut sufletul,vanzandu-ne astfel si pe noi.
  Iluzia bunastarii(banii fiduciari cum spune City 🙂 ) prin nemunca se intoarce acum impotriva noastra.
  Parca-i citadela lui Lovinescu.Dorintza de bunastare(cunoastere) a daramat acele ziduri care trebuiau sa ne apere,expunandu-ne stihiilor naturii.
  Nu coana UE trebuie acuzata(prea mult) ci politicienii nostri dragi care ne-au vandut ei(dar si rusilor).Tatuca Ilici poate ranji satisfacut. 😦

  mircea

  10/06/2010 at 12:07 pm

  • Sa-l ia usor si spune tot.

   Gino

   10/06/2010 at 12:32 pm

 31. Patapievici, despre fenomenul „Piata Universitatii” :

  „Piaţa Universităţii a trăit în utopia posibilităţii unei acţiuni politice a societăţii civile non-partinice, ignorând faptul că mişcarea politică de opoziţie din România nu s-a constituit în jurul societăţii civile, ci s-a grefat pe renaşterea partidelor istorice. A plecat de la o utopie, iar utopiile sunt întotdeauna sancţionate de realitate. Or, ca să izbândeşti politic, trebuie să te organizezi politic. Piaţa Universităţii a refuzat să o facă. A preferat să rămână în registrul magic ale chemărilor la libertate, prin care spera, cu disperare, să conjure instaurarea unei solidarităţi instantanee, non-politice şi non-partizane.”

  „Sa nu uiti, Darie…nimic sa nu uiti !”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-piata-universitatii-897742.html

  Tzepelica

  10/06/2010 at 12:38 pm

 32. SAalut ! Inainte de a ma reintoarce la scoala ,mi se pare clar si interesant :
  ,,Liviu Negoiţă, care a cerut în cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere…Tot Negoiţă i-a cerut premierului Emil Boc ca noua structură să fie construită astfel încât fiecare ministru să fie ajutat de maxim doi secretari de stat, iar consilierii personali să dispară de pe statele de plată. Teza lui Negoiţă, care are susţinerea majorităţii deputaţilor şi senatorilor PD-L, prevede de asemenea reducerea personalului din teritoriu, astfel încât la nivelul fiecărui judeţ să existe câte un singur subprefect, iar deconcentratele să dispună de câte un sigur director adjunct. ”

  http://www.gandul.info/politica/pd-l-pregateste-guvernul-de-opt-ministere-udmr-si-unpr-au-rezervate-trei-portofolii-6342812

  Loda

  10/06/2010 at 12:40 pm

 33. Letonia si Romania SINGURELE tari cu scadere economica in 2010 !

  Loda

  10/06/2010 at 12:41 pm

 34. BREAKING NEWS

  nişte „golani” au boicotat lansarea de carte a Bunicuţei la Bookfest

  http://www.noiigolani.ro/

  gabhry_el

  10/06/2010 at 12:49 pm

 35. ce se-ntîmplă cu comentariile?
  nu mai curg în ordine cronologică

  gabhry_el

  10/06/2010 at 12:50 pm

 36. Gaby, TARE link!

  Insa trebuia sa il promovezi asa:

  DEMNITARI DIN PSD SI CU SLANINA IN POD SI CU BUZA UNSA

  Ponta vrea capitalism pentru el si socialism pentru altii : cum semneaza PSD azi o lege si miine o motiune impotriva ei.

  http://rahoveanu.wordpress.com/2010/06/10/%C2%AE-psd-isti-mincinosi/

  Cetatean

  10/06/2010 at 1:21 pm

 37. Ba nu s-a potolit!

  Cetatean

  10/06/2010 at 1:22 pm

 38. sa-ti lansezi cartea la 20 de ani dupa piata universitatii si simbolistica sa nu e un act de cultura, este o noua provocare mizerabila prin care tatuca ami da un mesaj : nu ne lasam, va raspopim noi fir`ati ai dracu` de golani . 😦

  mircea

  10/06/2010 at 1:31 pm

  • cică-i eveniment cultural
   Bunicuţa are resurse nelimitate de tupeu

   gabhry_el

   10/06/2010 at 1:48 pm

 39. Cetatean

  10/06/2010 at 1:50 pm

 40. Cetatean

  10/06/2010 at 1:51 pm

 41. Buna ziua la toata lumea 🙂

  Theophyle

  10/06/2010 at 2:24 pm

 42. Sorry trebuia sa fac putina ordine cu platforma, am dat jos niste comentarii mirate, restul OK 🙂

  Theophyle

  10/06/2010 at 2:26 pm

 43. Ziua bună !

  Salut Teofil 🙂

  tibi

  10/06/2010 at 2:31 pm

  • Salut @tibi 🙂
   Ai fost la targul de carte?

   Theophyle

   10/06/2010 at 2:41 pm

   • Am fost Teofil.
    Am scris la mine despre. 🙂

    Acum citesc RAGA de Le Clezio.

    tibi

    10/06/2010 at 2:49 pm

    • Sunt nautati interesante? Oamenii cumpara? Preturile au scazut?

     Theophyle

     10/06/2010 at 2:52 pm

 44. ia să vedem… 🙂

  gabhry_el

  10/06/2010 at 2:32 pm

 45. Salut! 🙂

  test!

  Cetatean

  10/06/2010 at 2:34 pm

 46. Merge banda!

  Cetatean

  10/06/2010 at 2:34 pm

 47. Rog a se remarca extrem de interesantul viraj al lui Nastase:

  http://www.realitateamea.ro/2010/06/nastase-ii-face-zob-pe-liberali-de-ce.html

  Daca Nastase ii ataca pe liberali chiar acum, inainte de motiune, cind este clar ca psd nu poate recolta mai mult de 4-5 parlamentari, si cind Ponta spunea ca ar mai avea nevoie de vreo 20, inseamna ca la PSD s-a prods o schimbare de tactica.

  Intrebare: de ce?

  Raspuns: pentru ca au vazut ca nu mai pot recolta parlamentari si atunci nu mai pot da jos Guvernul. Insa vor sa impiedice totusi masurile de austeritate.

  Ce cale mai au? Ghici ciuperca ce-i?

  Cetatean

  10/06/2010 at 2:39 pm

  • Cetatean, salut 🙂
   nu am fost sabotati, platforma nepazita de nimeni a luat-o razna 🙂

   Theophyle

   10/06/2010 at 2:42 pm

   • Hhe, putin mister conspirationist nu strica, ne mareste audienta 😉

    Cetatean

    10/06/2010 at 2:45 pm

 48. Şi io care creedeam că sunteţi pe la terase la bere, şi era cît pe ce să deschid televizorul ! 😀

  tibi

  10/06/2010 at 2:40 pm

 49. @Theophyle
  Povestea de mai sus am primit-o pe e-mail, nu imi apartine.
  Folclor, care va sa zica (autor necunoscut).
  Daca prezinta interes, poti sa o folosesti.

  Tzepelica

  10/06/2010 at 2:46 pm

  • Multumesc, am preluat-o 🙂

   Theophyle

   10/06/2010 at 2:50 pm

 50. Din ciclul “baietii cu studii aprofundate in URSS”.
  Langa Emilian Dobrescu (economist, univ. Lomonosov, Moscova) care ne flutura pe la nas “strategii economice” acu` cateva zile, il putem pune si pe peremistul Constantin Duţu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Personaju` a studiat la Academia de Regie şi Artă Coregrafică din Moscova, la clasa profesorului Leonid Faidecev, pe care a absolvit-o în 1963.
  `telectual tipic, dovada felul in care se exprima la adresa unei colege :

  „Nu vă e ruşine, otravă nenorocită“; (moment de răzgîndire subită, cînd trece de la politeţe la per tu, şi invers): „Să-ţi fie ruşine pentru ce ai făcut de cînd ai venit aici, aţi politizat totul“; (cu vervă, în crescendo): „Nu vă e ruşine, otravă nenorocită, aţi spurcat colectivul de cînd aţi venit aici!“; „Faceţi aici numai scandal, o să se întoarcă totul împotriva voastră“; (puseu de demnitate boierească, de ciolan domnesc cu arbore ginecologic la purtător, care, cînd nu mai are nici o armă la îndemînă, te striveşte cu averea sa de gherţoi, cu brăţară de zlătar pe încheietura mîinii drepte): „Numele meu nu îl călcaţi în picioare, eşti o mizerie, otravă nenorocită! Sînt un om bogat, sînt un om de cultură, n-o să-mi călcaţi mie onoarea în picioare“; (argument final, ton epuizat, corzi vocale răguşite ce scot un şuierat de viezure african, care îşi dă duhul): „Am chemat ieri Procuratura şi DNA-ul, o să vedeţi ce o să faceţi cu treaba asta. Ce faceţi? Faceţi numai scandal, eu mă jur că nu am nici un interes politic, eu ştiu unde am ajuns“.

  Un fel de „mai animalule !”, n`asha ?

  http://www.catavencu.ro/adevarata_fata_a_cna_intre_kgb_securitate_mafie_si_usa_cortului-14249.html

  Tzepelica

  10/06/2010 at 2:50 pm

  • Avem intelectuali de calitate, nu?

   Theophyle

   10/06/2010 at 2:53 pm

   • Numai de rasa…aleasa… 😆

    Tzepelica

    10/06/2010 at 2:54 pm

 51. Te rotesti ca o sfirleaza:
  Camarade, nu ceda!
  Dupa Prostanac urmeaza
  La TV, acum Pontà!

  Sunt sclav, ca si majoritatea celor prezenti aici, sunt sclavul aparitiilor media. Sunt atat de multe emisiuni, atat de multe dezbateri, incat pana la urma cred ca suntem un cerc oarecum inchis, ne intalnim de fiecare data, ori la Antena, ori la Realitatea, ori la radio, suntem cam aceeasi care ne intalnim si am impresia ca tot programul nostru va trebui sa fie facut in functie de participari la emisiuni„, a spus Ponta (ziare.com)

  Inca unul abonat la media mogulilor, doar-doar schimba directia opiniei publice inspre PSD.

  Prin declaratia asta, Ponta a devenit Prostanacul 2.0.

  Cetatean

  10/06/2010 at 2:53 pm

  • De ce? Mie mi se pare ca sesizeaza niste realitati ?

   Loda

   10/06/2010 at 3:05 pm

 52. Nu trebuie sa le „sesizeze”, asta e cinic. Trebuie sa nu le PRODUCA.

  La munca, Ponta, in Parlament, nu la latrat pe sticla!

  Cetatean

  10/06/2010 at 3:06 pm

  • Ce munca, are grija Vanghelie sa nu mai castige niciodata nimic astia 🙂

   Theophyle

   10/06/2010 at 3:17 pm

  • Pai,toate partidele latra pe sticla ,asta nu e un argument al prostanaciei, e doar umoare subiectiva 🙂

   Loda

   10/06/2010 at 3:47 pm

 53. Theophyle, socialismul e o religie. Sustinatorii sai „vor sa creada” in mesajul lui.
  Nici in fata evidentei nu se predau. Aderenta la socialism e un act cvasi-mistic, de credinta impotriva oricaror evidente istorice, sociale si mai ales economice. 1000 de vanghelii si iliesti sa fie in psd, tot il vor vota, din pacate. Spalarea creierului e definitiva. Daca la 30 de ani nu au iesit din iluzia socialista, vor ramine cu ea pina in articulo mortis.

  Cetatean

  10/06/2010 at 3:21 pm

  • se pune de un scandal mosnstru cu poveste cavoului de la Bellu. nu cred ca de data asta Vanghelie isi scoate „fata”. Lahovary e un nume serios si in Satae. Pun eu putina benzina sa-i arda pe toti inaintea iadului.

   Theophyle

   10/06/2010 at 3:36 pm

 54. http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-cere-ca-motiunea-de-cenzura-sa-fie-dezbatuta-mai-devreme-897789.html

  In sfirsit, s-a trezit Basescu, eu am denuntat taraganarea asta cu motiunea inca de acum citeva zile.

  Cetatean

  10/06/2010 at 3:36 pm

  • Cetatean si ce crezi ca o sa se intample. Iti spun eu NIMIC. Tot marti o vor discuta. Pe asta trebuie pusi copoii 🙄

   Theophyle

   10/06/2010 at 3:38 pm

 55. Evident. Votul bate legea la noi. Ma uit totusi prin constitutie, sa vad daca nu e neconstitutional sa depui o motiune si sa o dezbati peste 365 de zile.

  Cetatean

  10/06/2010 at 3:42 pm

 56. Postare noua 🙂

  Theophyle

  10/06/2010 at 3:54 pm

 57. Art. 113. (3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

  Art. 114 (2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

  Deci:

  Guvernul si-a asumat raspunderea luni. 7 iunie.
  Motiunea a fost citita miercuri, 9 iunie. Probabil ca tot pe 9 au depus-o la secretariatul Camerei.

  Incepind de pe data de 9, cind a fost prezentata, curg cele 3 zile in care trebuie dezbatuta.

  9+3=12. 12 iunie cade sambata. Dezbaterea si votul va avea loc marti, 15 iunie.

  DAR! Recitim articolul 114:

  Guvernul este demis daca o motiune de cenzura depusa in trei zile (s-a facut) a fost votata IN CONDITIILE ARTICOLULUI 113. Care articol 113 spune ca dezbatarea trebuie s aiaba loc in trei zile de la citirea motiunii, adica 12 iunie cel tirziu!

  Primn urmare, chiar daca Guvernul este demis pe 15 iunie, el nu este demis IN CONDITIILE art. 113. Deci ramine in functie.

  Prin urmare, PSD si-au facut-o cu mine lor. Chiar daca sesizeaza CCR, Constitutia e clara: in conditiile art, 113, adica la trei zile de la depunerea motiunii. Nu vad cum CCR ar putea spune altceva.

  Cetatean

  10/06/2010 at 3:55 pm

  • sa vedem daca baietii in capoatele rosii au aceasi parere 😦

   Ne auzim pe la 8 (20) alerg la munca 😆

   Theophyle

   10/06/2010 at 3:59 pm

 58. Constituţia

  ARTICOLUL 113 – Motiunea de cenzura
  (1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
  (2) Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.
  (3) Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

  gabhry_el

  10/06/2010 at 4:21 pm


Comentariile sunt închise.