Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 29 Mai

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de 21°C, si o maxima termica de  29°C. Mai mult insorit, caldura placuta, posibil ca noaptea sa ploua. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4.1623 RON (+0.0091 RON); 1 USD = 3.3541   RON (-0.0299 RON); 1 EURO =  1. 1.2410 USD; (+0.0137). Plasamentele în aur au crescut în ultima perioadă, întrucât investitorii încearcă să se protejeze împotriva volatilităţii de pe pieţele valutare. Preţul în euro al aurului a crescut, ieri si au ajuns  la 988.02 euro pe uncie, în timp ce faţă de dolarul american,pretul a ajuns la 1213.80 dolari pe uncie.  BNR vinde gramul de aur cu 130.92 RON. 1 uncie (oz.) = 29.35 grame. Aurul a beneficiat de cererea ridicată pentru plasamente sigure, cauzată de problemele fiscale din zona euro şi de renunţarea la euro ca monedă de rezervă. Este de aşteptat ca fundamentele pentru creşterea aurului să se tempereze odată cu îmbunătăţirea situaţei PIIGS, însă orice agravare a situaţiei fiscale a statelor din zona euro ar putea determina un nou avans al preţului metalului galben.

Piraeus Bank România a încasat peste 6,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro) din vânzarea a 50 de kilograme de aur şi 600 de monede, în primele şapte luni de când derulează astfel de operaţiuni. Banca vinde aur de la începutul lunii octombrie 2009 şi a intermediat 700 de tranzaţii, dintre care cea mai mare a fost vânzarea a 4,5 kilograme de aur către o persoană fizică din provincie.

Peste 70% dintre cumpărătorii de aur sunt bărbaţi, majoritatea de peste 40 de ani, în timp ce 29% sunt femei. Categoria de vârstă cea mai reprezentativă pentru femei este de 25-35 ani„, a declarat pentru Mediafax, şefa departamentului de vânzări corporate şi retail din Trezoreria Piraeus Bank, Alina Piciorea. Piraeus vinde aurul sub formă de monede şi lingouri, dar oferă şi posibilitatea răscumparării acestuia pentru clienţii care apelează în momentul achiziţionării la serviciul de custodie. Astfel, banca are garanţia calităţii iniţiale, nealterate, a produselor din aur.

Aurul este pus la dispozitia clienţilor sub formă de monede, cu o puritate de 916,7 ‰ – 22 karate, lingouri cu o puritate de 999,9 ‰ – 24 karate, sau sub formă de aur de cont, care nu presupune livrare fizică. Cantitatea minimă de tranzacţionare este de o monedă, 5 grame, în cazul lingourilor, sau 100.000 euro pentru aurul de cont.  Preţul de vânzare a aurului fluctuează în funcţie de cotaţiile XAU pe pieţele internaţionale şi include cheltuielile de prelucrare, transport şi asigurare. Mai mult puteti citi, aici.

Colegiul Director al PDL se va întruni duminică pentru a valida amînarea Congresului şi pentru a dezbate relaţia dintre afaceri şi politică. Cu ani în urmă, PSD o acuza pe Monica Macovei  de autodenunţ. În opinia social-democraţilor, România, prin vocea ministrului său de Justiţie, s-ar fi acuzat singură de corupţie, stîrnind o exigenţă fără precedent.  În subtext se putea citi că un român nu ar trebui niciodată să dezvăluie în ochii străinilor slăbiciunile naţiei sale, chiar dacă ele ar fi adevărate.

A venit acum rîndul PDL să o acuze pe Monica Macovei de sinceritate neoportună. Nimeni nu îndrăzneşte să o spună deschis, dar s-a făcut simţit un val de nemulţumire faţă de declaraţiile lipsite de menajamente ale fostului ministru de Justiţie.

Monica Macovei a spus că PDL fură la fel cum au furat şi ceilalţi şi că dezamăgirea ei este cu atît mai mare cu cît aştepta de la PDL o altă conduită. Fostul ministru s-a referit la contractele încheiate cu statul după criteriul prieteniei politice. Ion Iliescu vorbea odinioară, de pe alte poziţii, dar cu o formulă inspirată, despre „capitalismul de cumetrie“.  Vasile Blaga a fost singurul care a lăsat să-i scape o nuanţă mai clară de nemulţumire faţă de Monica Macovei, în timp ce Elena Udrea s-a grăbit să explice că nu PDL fură, ci funcţionarii din minister adaptaţi la toate partidele.

În general, PDL a pus la punct o replică menită să neutralizeze şocul, prelunînd mesajul justiţiar în nume propriu. Astfel, Elena Udrea, Roberta Anastase şi alţii au anunţat că vor sprijini o rezoluţie prin care aderenţii PDL vor fi obligaţi să aleagă între funcţia publică şi afacerile cu statul.

Cred ca Horatiu Pepine de la DW are mare dreptate cand conclude:

 În orice caz, este mai clar că preşedintele nu mai are aceeaşi autoritate morală ca în 2002. După atîtea campanii politice grele, după atîtea victorii obţinute cu sacrificii, Traian Băsescu este dator partidului. Iar partidul face bani aşa cum se pricepe. Legăturile dintre afaceri şi politică reprezintă pe mai departe aspectul cel mai întunecat al democraţiei româneşti şi nu se întrevăd cu adevărat căi de rezolvare.

Personal, incep sa am o mare problema de a sustine PDL, nimic nu se intampla nici in interiorul partidului, nici macar un inceput de reforma si nici la guvernare. Blaga, Videanu si Berceanu au devenit deja sinonimi la coruptii PSD. Eu nu vreau sa particip la parastasul sperantelor a miilor de oameni care i-au votat pe portocali pentru ca si-au dorit o politica mai curata. Curat murdar, prieteni. Poza lui Blaga de mai sus a fost facuta de amicul Baricada.  

Sa avem un sfarsit de saptamana placut!

Postarile dedicate acestui sfarsit de saptamana se vor ocupa de democratie in general si cea romaneasca in particular. Cred ca vom avea niste postari interesante chiar daca dezbaterile pot fi problematice in acest subiect.

Written by Theophyle

29/05/2010 la 9:27 am

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neata,

  today, Stefan A, I am the first.
  🙂

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 9:34 am

 2. apropo de articolul din DW.
  Basescu nu este dator partidului si nici nu cred, ca gindeste astfel. El este dator tarii in care este presedinte.
  Si va proceda in consecinta in limitele legale de care dispune la ora actuala.

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 9:40 am

  • Skorpi, salut 🙂
   Ar fi bine ca cel putin noi sa incepem a gandi politic asa cum gandesc politicienii. Pentru ca pana la urma intarzierea reformelor, amanarea alegerilor si faptul ca Videanu si Berceanu sunt figuri proeminente inca in guvern si in PDL arata exact ceea ce autorul a scris,

   Theophyle

   29/05/2010 at 9:47 am

   • oare politicienii din Ro gindesc politic?
    ma indoiesc.
    ei gindesc ca tentaculele unei caracatitze care a cuprins Ro, doar ca la fiecare schimbare de partide, gindeste alt tentacul, dar per total caracatitzei ii merge bine,

    noua nu
    😦

    si noi ar trebui sa stirpim imensa caracatitza lacoma.

    orangeskorpion

    29/05/2010 at 9:56 am

    • Skorpi, ei gandesc politic in sensul intereselor de gasca si nu in interesul alegatorilor proprii.

     Theophyle

     29/05/2010 at 10:02 am

 3. Pacat ca nici in PDL nu exista vreo 100 de bucati
  🙂
  de MONICA MACOVEI.
  si oare aminarea Congresului este cea mai buna chestie?

  apropo:
  in urma cu vreo 2 zile am raspuns la un sondaj de opinie (de fapt o varza totala: globalizare, corporatii, religie, simpatii de partid/presedinte, acord/dezacord pentru amestecul statului in patul a 2 oameni, despre homosexuali, casatorie intre ei, etc, intr-un cuvint o varza totala)

  si in acest context cu 1/2 de gura am spus ca simpatizez cu pdl.

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 9:43 am

  • skorpi, eu deja nu! cel putin pana nu voi vedea ceva din cele pe care le doresc si am fost asigurat cand le-am dat votul ca voi primi.

   Scorpi ei nu s-au tinut de cuvant cu nimic din toate cat au promis. NIMIC!

   Theophyle

   29/05/2010 at 9:49 am

 4. ai dreptate, ThPh, spiritul de gasca..

  ma intreb daca PDL mai are vreo sansa de a deveni partidul pe care ni l-am visat.
  probabil in ritmul acesta, daca bvb si altii (un ion olteanu etc) nu se vor da deoparte,

  Monica Macovei, Sever Voinescu, Cristian Preda, Funeriu, TRU (poate) si altii care sint altceva decit politrucii transpartinici vor face un alt partid….(cu ce sanse???)
  who knows?!

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 10:07 am

  • skorpi nu cu structura pe care o au astazi si nu cu lideri existenti. Personal mi-as dori refacerea PLD. Nu cred ca este posibil, dar poate cine stie. Pentru mine e clar ca asa cum este astazi PDL nu ma reprezinta.

   Theophyle

   29/05/2010 at 10:15 am

 5. Bdimineata Theophyle si forum..

  Am citat pe blogul meu o aratare directa cu degetul inspre PDL . Personal mi-am zis parerea in articol si o trec si aici; nu invinuirea si/sau indentificarea si sustinerea unui partid mi se par necesare. Ci reforma si validarea unei legislatii democratice,corecte care sa cearna ce e de cernut indiferent de culoarea politica a oamenilor asta trebuie sa fie canonul!

  Trec linkul si un fragment din deznadejdea autoarei;

  http://www.scribd.com/doc/32079232/Pro-Expres-de-Dragasani-Nr-118 ” – Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

  Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.
  Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Şi-acum aud că România se duce fix în faliment..

  Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
  Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
  Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.
  – Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.
  – Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică.

  Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), aPNL(15%), a UDMR (6%) etc… Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi- apoi aţi călărit ţara, aţi luat- o sub asuprire.

  Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât. – Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
  – Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
  Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.
  – Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
  – Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat… instituţia preşedintelui României.
  – Nu mama – mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.
  – Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.
  – Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!
  – V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
  – Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

  – Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero.

  Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România. Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

  Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine.

  Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.
  Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere. Ce ce curaj? Cu ce moralitate?
  Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!
  Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi. După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite. După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui… gras, de 500 sau 600 de lei.

  1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi,clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi..”

  pitapata

  29/05/2010 at 10:16 am

  • pitipata,
   strigatul de disperare este corect, dar CINE i-a votat pe politicieni?
   si aici putem scrie apoi tone de argumentatii…

   practic, sintem intr-un cerc vicios: noi i-am votat, ei s-au facut ca lucreaza spre binele nostru.

   poate la alegerile din 2012 ar fi bine ca participarea la vot sa fie zero !

   orangeskorpion

   29/05/2010 at 10:21 am

   • Orangeskorpion

    imi doresc din tot sufletul un switch in capul romanului; sa priceapa ca niciodata dar niciodata nu o sa existe acea politica care sa impace pe toti si sa serveasca interesele la toti. ‘Punct’.

    Exista doar piloni solizi de legi, regulatii in fata carora sa raspunda Toti, de la mic la mare si de la mare la mic indiferent de culoare politica.

    Nu exista tara sa nu aiba coruptie, frauda si alike..
    Unul in Anglia a delapidat banca sa isi cumpere -sa nu iti vina sa crezi- pasari exotice 🙄 😯 😆

    Dar in democratii consolidate sunt legi. Legi prin care oricine e judecat daca incalca regulile. Daca ai reguli constituite real, democratic in primul rand.
    Nu este cerc vicios.

    Este doar confuzie alimentata de interesati din toate partidele. Fa reforma legii cum trebuie si sa vezi cum se desface cercul in linie cu trepte progresive in loc de ciclu.

    Oamenii gresesc ca se dusmanesc pe baza diferentelor de aderari la partide cand de fapt ar trebui sa fie solidari indiferent de culoare in efortul implementarii unei constitutii si legislatii democratice si nu o zombie mutant ca in Romania.

    pitapata

    29/05/2010 at 10:46 am

    • pitipata,

     1. nu sintem o democratie consolidata, din contra;

     2. nu avem legi care sa fie si respectate MEREU de oricine;

     3. cine sa faca reforma legilor? politrucii cleptocrati si unii pucisti?

     concluzie: sintem in continuare intr-un cerc vicios; cind va exista vointa politica de schimbare, o noua Constitutie, o Justitie adevarata, recompensa pe baza de competenta, salarii decente la bugetari + o mie de alte schimbari din temelii….atunci

     vom mai si zimbi
     🙂

     orangeskorpion

     29/05/2010 at 10:52 am

  • @Pitapata salut 🙂

   Are dreptate cititoarea, majoritatea cetatenilor simt aceleasi lucruri. Intrebare esentiala este ce fac aceasta majoritate a cetatenilor?

   Iti spun eu ce, se impart in galerii de fotbal si se ciomagesc de fiecare data crezand la infinit pe aceasi oameni care nu fac nimic, sau mai nimic pentru ei.

   Ce trebuie sa se intample? Exista cateva raspunsuri. Pe toate le-am scris si le vom scrie in continuare.

   Se va face ceva? Nu cred, pentru cateva motive, acelasi din care nu s-a facut nici in timpul lui Ceasca.

   Obiectiv, respectiva cititoare, scrie lucruri adevarate, dar ea ca si multi alti are o parte din vina. Sa scrii nu este suficient.

   Stiu asta pentru ca am facut asta, astazi fac si altele! 🙂

   Theophyle

   29/05/2010 at 10:31 am

   • Salut Theophyle,
    buna dimineata prieteni.

    Articolul ala aparut in fituica PSD-ista de Dragasani este preluat dintr-un email care a circulat saptamana trecuta. Autorul este un Lt.Col. in rezerva, actualmente salariat la o firma de cadastru din Oradea.

    L-am citit si nu pot sa nu remarc acel „nu ma intereseaza, sa mi se dea” care transpira in fiecare fraza a mesajului.

    Doresc sa-i transmit autorului ca, stiu, si eu am gandit asa, dar se poate si altfel, daca se doreste.

    Andrei

    29/05/2010 at 10:56 am

    • .. interesant..

     pitapata

     29/05/2010 at 11:09 am

   • Theophyle cand omului i s-a impregnat in el supunerea de catre clasa politica comunista, smerenia(din nou acum in voga din nefericire datorita bisericii deformatoare de caracter si nu formatoare 💡 ) si cand se perpetueaza abuzul , umilirea cetateanului de catre demnitari care nu sunt stapani dar oamenii ii trateaza ca atare din pacate, atunci omul este preocupat de supravietuire.

    Nu ii ramane energia de initiativa, atitudine, analiza si alte aspecte de lux ale celor care traiesc in tari democratice dezvoltate.

    Ci romanul bufneste! Pentru ca nu stie ALTFEL! Daca ar fi stiut ar fi facut altfel!
    Informatia relevanta e buna!

    Intai omul trebuie sa aiba o idee despre anumite lucruri inainte de a le pune in practica.

    Iar munca ta pe care o faci prin blog este de apreciat.

    pitapata

    29/05/2010 at 10:58 am

    • pitapata,
     Educatie, educatie si inca o data educatie. Din nefericire este nevoie de timp. Sper sa-l avem. Sper ca vor fi si mai multi si sper ca peste o generatie sau doua lucrurile se vor schimba.

     Acum trebuie de inceput. Sper ca s-a inceput deja 😆

     Theophyle

     29/05/2010 at 12:32 pm

 6. Buna dimineata 🙂

  Azi sunt tare ocupat, dar va semnalez ceva: falimentul iminent al iRealitatii. 😛

  http://www.danandronic.ro/sov-dixit-dupa-mine-potopul.html

  Antena urmeaza sa fie evacuata de la Romexpo, Raho ne informeaza pe blogul lui.

  In trei luni maxim IRTV e moarta. De aia a plecat meseriasul Dumitrescu.

  Cetatean

  29/05/2010 at 10:32 am

  • @Cetatean,salut!
   dau bani pentru coliva 🙂

   Dan Andronic este la fel de credibil ca si Gusa si baietii mogulilor. O barat, de asta data as fi vrut sa aiba dreptate!

   Theophyle

   29/05/2010 at 10:34 am

 7. salve, cetatene,

  acesta sa fie motivul pentru care irealitatea s-a mutat in republica Moldova PE BANII lui dyadya Putin?

  SOV gindeste in perspectiva: stie ca a pierdut batalia in Ro, ii trebe bani in continuare si a apelat la banii lui Putin, ca sa creeze dezastrul manipulatoriu si in R.Moldova…

  te pomenesti ca la infinit sovul va cadea mereu in picioare precum pisica….dar mai sint pisici care cind cad de sus si mor, saracele…

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 10:43 am

  • din fericire, audienta lor acolo este catastrofala, am niste date, iti dau linkul imediat, sa-l caut 🙂

   Theophyle

   29/05/2010 at 10:45 am

   • skorpi, ai aici datele de audienta in Moldova. Realitatea este la pamant! 😆

    http://unimedia.md/?mod=news&id=19590

    Theophyle

    29/05/2010 at 10:48 am

    • 1.1% = dar este abia la inceput.
     oricum sper sa-si rupa gitul sov si cu banii lui Putin.
     prea i-a mers nespus de bine de 20 de ani, iar maria vlas sta in locul lui la puscarie…

     orangeskorpion

     29/05/2010 at 11:00 am

  • SOV se mişcă o dată cu frontul anti-american.

   gabhry_el

   29/05/2010 at 10:47 am

   • gabhry_el salut,
    nu se misca, schioapata 🙂

    Theophyle

    29/05/2010 at 10:49 am

    • oamenii cu deficienţe pot fi foarte periculoşi
     frustrările, complexele îi pot face extrem de răi

     gabhry_el

     29/05/2010 at 11:05 am

 8. Skorpi, Republica Moldova a devenit strategica pentru Rusia in contextul scutului american din Romania si a framintarilor constiutionale de acolo .Rusdia are nevoie de un vector de comunicare de mase, acum, ca se pregateste o reforma constituionala. E nevoie de manipulatori 😦

  In alta ordine de idei, interesant ce se intimpla IN psd. Incep sa apara voci care sustinalianta juridica alaturi de PNL (Geoana, Mitrea, dar si altii), in timp ce Ponta nu vrea.

  Fumurescu are un articol foarte bun pe tema asta, insa scapa din vedere ceva. Explic imediat ce.

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/de-ce-e-ponta-periculos-de-bun-44060.html

  Cetatean

  29/05/2010 at 10:47 am

 9. Am explicat putin ieri: PNL si PSD au nevoie, dpdv electoral, sa se alieze juridic, ca s ail fortez epe Basescu sa dea mandatul de premier in 2012 partidului sau aliantei care are 50+1 mandate.

  Insa dpdv politic, asta insemana sinucidere pentru pnl.

  Daca fac alianta, s-ar polariza ingrozitor scena si dezbatarea s-ar muta pe alte teme decit economia, s-ar muta pe Constitutie si referendum si Alianta Anti-Referendum.

  Ponta nu vrea alianta nu pentru ca destept foc, cum crede Fumurescu, ci pentru ca nu vrea, ca presedinte de Partid, sa puna botul la ce spune aripa geoana. Sre si el orgoliul lui, si daca a ajuns presedinte PSD, vrea sa faca el politica partidului ,nu Geoana loserul. POnta nu calculeaza, el e doar hambitzos, vorba ceea. e posibil sa creada ca PSD face 50+1, dar e o iluzie.

  POnta sta i nexpectativa pentru ca deocamdata oracolul partidului, Iliescu, nu s-a pronuntat. Daca ILiescu are cere alianta cu PNL, Ponta ar fi de acord, insa Iliescu stie ca alianta asta ar fi un pas politic gresit. Deocamdata el nu se pronunta. Mai asteapta, e posibil ca situatia sa se schimbe.

  Ceea ce nu stiu baietii este ca, DACA PDL se reformeaza si reueseste in 2011 oprirea caderii, dezbatarea se muta din terenul economic pe Constitutie si referendum. Si atunci va fi greu pentru ei. Baietii vor ca Guvernul sa pice pentru ca Puterea sa fie ocupata cu economia pina in 2012, s anu aiba tim pBasescu sa amorseze marele santier constitutional. Aici pierd cu siguranta, daca intre timp PDl s-a reformat. Din pacate, PDl nu vrea sa se reformeze. Gindeste cu fundul si portofelul.

  Cetatean

  29/05/2010 at 10:55 am

 10. cetatene,

  despre asta vorbim de dimineata: oare PDL se poate reforma? doreste sa se reformeze? poate???

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 10:58 am

 11. Skorpi, raspunsul meu e: NU, PDL nu vrea sa se reformese. Poate citiva naivi din teritoriu vor, dar garda veche nu.

  Vrea Basescu reforma PDL? Da. Poate el sa o provoace? 50-50.

  Cetatean

  29/05/2010 at 11:04 am

  • poate să o provoace 100%
   (Macovei, Funeriu etc.)

   dar e greu de dus pînă la capăt
   aici, ai dreptate fifty-fifty

   gabhry_el

   29/05/2010 at 11:08 am

 12. cetatene,

  basescu poate sa provoace reforma pdl doar cu ajutorul unora ca:

  MMacovei,
  Sever Voinescu,
  Cristian Preda,
  etc.
  etc.

  singur in nici un caz.

  orangeskorpion

  29/05/2010 at 11:06 am

 13. Gaby, skorpy, de acord cu voi. Eu am introdus in calculul 50-50 nu doar sansele de provocare, ci si cele de reusita ale provocarii. Categoric o poate doar provoca, insa reusita succesului e in balanta. De aceea are nevoie nu doar de Preda si Macovei et alii, ci si de Boc, pentru a-i avea la mina pe BVB. BVB ii arata forta partidului, el le arata forta remanierii.

  Deja i-a scos in public cu veniturile, pare-mi-se ca Blaga si Videanu ascund totusi multe. Iar Berceanu, pauza. Are niste schelete de te sperii: CNADNR, CFR…

  Cetatean

  29/05/2010 at 11:12 am

  • da, i-a expus
   iar expunerea îi obligă la o acţiune oarecare, la un răspuns.

   care va genera o replică a lui Băsescu

   and so on, pentru că Băsescu nu poate desfiinţa PDL (probabil că asta ar însemna reformarea lui bruscă 🙂 )

   gabhry_el

   29/05/2010 at 11:21 am

 14. Buna ziua!

  Daca ar fi alegeri maine, cu cine ati vota?

  maraco

  29/05/2010 at 11:22 am

  • cu Udrea :mrgreen:

   gabhry_el

   29/05/2010 at 11:24 am

   • @gabhry_el, asta o stiam deja :)!

    maraco

    29/05/2010 at 11:27 am

  • că doar nu cu Olguţa sau Gorghiu

   gabhry_el

   29/05/2010 at 11:25 am

   • Salutare!
    Gabhriel,
    Bagă un studiu de caz colegial!
    Un colegiu X la viitoarele alegeri parlamentare, candidatele PSD-Olguţa Vasilescu, PNL-Alina Gorghiu, PDL-Elena Udrea. Cine refuză să se mai prezinte la vot foloseste tesla din start, fiindcă acceptă tacit decizia celor prezenţi, adică nu mai poate lumea de grija absenţilor. Cine se prezintă la urne, votează şi apoi spune că suntem vinovaţi pentru obţiunile ştampilate de fiecare în colegiul lui, ori a ales votul alb/nul şi i-a rămas recunoscător lui Pîrţulescu, ori a ales uninominal degeaba şi vrea revenirea la votul pe listă, ca să stăpâneacă mai bine pledoaria pentru calea deşteptării neamumului prin alegerile cele mai libere, ca la început.

    Băşcăliosul

    29/05/2010 at 11:57 am

    • salut, Mr B. 🙂
     am trecut printr-o criza constitutionala profunda, vezi mai jos povestea 😆

     Theophyle

     29/05/2010 at 12:29 pm

    • Salut, Theophyle!
     Da, constituţia osoasă a ciolanului e mereu în criză… de muşchiuleţ.

     Băşcăliosul

     29/05/2010 at 12:34 pm

 15. Salut Theophyle,
  salut prieteni.

  Interesanta activitatea Pireus privind intermedierea tranzactiilor cu aur.

  Acum doi ani citeam un articol despre managerul de la Volksbank care aducea banca pe locul 3 in Romania ca si prezenta pe piata si numarul creditelor acordate. La venirea crizei parca a fost schimbat, iar Volksbank si-a pierdut din pozitia de piata.

  Paralel cu asta, si am sa ajung la Pireus, Octavian Radu era invitatul omniprezent la The Money Channel acum ceva timp in urma si-si spunea parerea atat despre Diverta On Line, cat si despre Diverta, pe fondul cresterii numarului de credite cu buletinul. A urmat criza si o emisiune la care am spus ca va pierde, renuntand la DOL, care insemna costuri mici si ramanand pe retail cu Diverta. Care saptamana asta a cerut falimentul.

  Pireus Bank este un exemplu de management performant, de calcul bun in ceea ce priveste oportunitatile din piata si „neincremenirea in situatie”, asa cum vad la alte banci unde deciziile sunt luate de niste copii care auincadrat posturi pe care nu sunt pregatiti.

  Andrei

  29/05/2010 at 11:32 am

  • @Andre, salut 🙂
   Cunosc povestea Diverta, asemanatoare intr-un fel cu cea a lui Flamenco. Tineri „tzepari” care au crezut ca poti sa-i inseli pe toti, tot timpul 🙂

   Theophyle

   29/05/2010 at 12:34 pm

   • Mai degraba UltraPro Computers. Flamenco s-au unit cu Flanco din cate stiu eu.

    Cat despre cat de tzepari sunt, nu stiu: au profitat de un moment economic care au crezut ca va merge la infinit.

    Am un fost coleg de liceu militar, GUZU DANIEL, care a pierdut din imobiliare bani frumosi si care acum afirma ca nu se mai apropie de domeniu nici mort. Balansul intre frica si lacomie, fara echilibru. 🙂

    Andrei

    29/05/2010 at 12:44 pm

 16. Salut pe toata lumea inca o data !

  am intrat intr-o criza constitutionala profunda. Un stalp a fost doborat pe strada mea. Pe stalp erau cabluri de la Electrica si de la Romtelecom. Istoric stalpul era de tefegraf. liniile telefonice si de electricitate au fost rupte.

  Probleme:

  1. al cu este stalpul
  2. cine trebuie sa-l repare
  3 ce se intampla cu cablurile deocamdata

  Consumatorii nu sunt o problema, repectivii de la Romtelecom & Electrica au zis:

  Romanii au trait cam 2000 fara electricitate, nu puteti avea rabdare o zi doua pana luni? [reala ! intrebarea baietilor]

  Rezolvare romaneasca. Masinile respectivilor blocate. Vine politia. Se rezolva dupa o serie de injuraturi reciproce 😆

  Pace si prieteni. Ne-am infratit! 🙂

  Theophyle

  29/05/2010 at 12:26 pm

  • Bineinteles ca respectivii de la Romelectrica si Telecom 🙂 au venit cu virgula calul la interventie, ca acum 2000 de ani, nu? 😆

   Andrei

   29/05/2010 at 12:38 pm

 17. Salut voios ! 🙂
  Vaz ca plecati de la premiza ca, in afara Monicai Macovei, mai exista politicieni care doresc reforma.
  Ati incercat o analiza/evaluare a intereselor de moment (nu cele trambitate la tv, evident) ?
  Mai precis, sunteti siguri ca premiza nu este falsa ?

  Tzepelica

  29/05/2010 at 12:37 pm

 18. @Theophyle
  Din cand in cand, la anumite intervale istorice, se pare ca romanii trebuie sa se retraga in pesteri dupa ce parjolesc totul in urma lor.
  Renunta, adica, la orice confort, inclusiv la energia electrica.
  O fi sosit momentul ? 😆 😆

  Tzepelica

  29/05/2010 at 12:40 pm

  • @timi, salut 🙂
   spinoasa intrebarea, personal cred ca daca nimic nu merge, poate fi o metoda din iesirea din criza 🙂

   Theophyle

   29/05/2010 at 12:58 pm

 19. Ziua buna tuturor care comenteaza , citesc , inregistreaza , analizeaza acest blog .
  Am ceva obligatii de shopping de rezolvat dar ne vom confrunta deseara sigur !
  Fiti cuminti ca partidul vegheaza ! 😆

  Stefan A.

  29/05/2010 at 1:23 pm

  • Salut 🙂
   la treaba baiete 🙂

   Theophyle

   29/05/2010 at 2:26 pm

 20. ziua buna tuturor !
  Care va sa zica, a venit vremea sa scoatem banii de sub saltea si sa cumparam aur, da ? 🙂

  tibi

  29/05/2010 at 1:28 pm

  • @tibi, salut 🙂
   Nu stiu, dar gandeste-te! 🙂

   Theophyle

   29/05/2010 at 2:26 pm

   • salut Teofil 🙂
    M-am gindit de muuulta vreme :

    Eu de banii pe care ii am, in afara de cele necesare traiului si de carti, cumpar CALATORII ! E cea mai buna investitie pentru minte, pentru inima si pentru suflet. 🙂

    tibi

    29/05/2010 at 2:43 pm

    • Tibi, in orice caz, calatoriile vor fi mai ieftine. Din nefericire cartile nu sunt 😦

     Theophyle

     29/05/2010 at 2:46 pm

 21. Postare noua 🙂

  Theophyle

  29/05/2010 at 2:59 pm


Comentariile sunt închise.