Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Stirile de lunea Rusaliilor – 24 Mai

Am sarbatorit ieri sarbatoarea Rusaliilor, astazi este a doua zi de Rusalii, lunea Rusaliilor.  Rusaliile [Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)], cad totdeauna la 10 zile dupa Inaltare sau la 50 de zile dupa Pasti, cand a avut loc evenimentul sarbatorit si cand evreii isi serbau si ei praznicul . Rusaliile sunt cea mai veche sarbatoare crestina impreuna cu cea a Pastilor, fiind praznuita inca din vremea Sfintilor Apostoli, ca o increstinare a sarbatorii iudaice corespunzatoare. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Isus din Nazaret. Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreieşti (Şavuot), la 50 de zile de la învierea lui Isus din Nazaret. Rusaliile sunt totodata sarbatoarea intemeierii Bisericii crestine, caci in aceeasi zi, in urma cuvantarii insufletite a Sfantului Apostol Petru, s-au convertit la crestinism circa 3.000 de suflete, care au alcatuit cea dintai comunitate crestina din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii de mai tarziu.

Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  13°C, si o maxima termica de  24°C. Mai mult insorit. Confortabil.   Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =  4.1950  RON (+0.0048 RON); 1 USD =  3.3549 RON (-0.0393); 1 EURO = 1.2504 USD; (+0.0131).

Marian Petre Miluţ a demisionat, sâmbătă, din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Anunţul a fost făcut de Miluţ în cadrul Consiliul Naţional de Conducere al PNŢCD, care a avut loc la Piteşti, for căruia i-a şi predat mandatul deţinut până în prezent. Aurelian Pavelescu a preluat funcţia de Preşedinte al Partidului, în urma acaestei demisii. Alt Preşedinte PNŢCD, Radu Sârbu transmite un semnal de reconciliere acelor filiale care după Congresul din 24 august 2008 i-au rămas fidele fostului preşedinte al partidului, Marian Miluţ. Dumnezeu sa-i inteleaga! Intrebarea care se pune, mai exista un PNŢCD, unde si cati membri mai are?

In Spania ca la noi. Spania îşi poate plăti la timp datoriile, iar Guvernul nu va răspunde presiunii sindicatelor de a modifica programul de austeritate care vizează reducerea cheltuielilotrcu 15 miliarde de euro, a declarat premierul spaniol, Jose Luis Rodiquez Zapatero. Guvernul spaniol este presat, în contextul crizei din Grecia, să reducă de urgenţă cheltuielile şi să continue reforma în domeniul muncii.

Măsurile de austeritate avute în vedere de premier prevăd, printre altele, scăderea cu 5%, în medie, în acest an, a salariilor funcţionarilor publici. În aceste condiţii, sindicatele au anunţat că pe 8 iunie vor organiza o grevă generală. Zapatero a menţionat că reducerile aprobate joi de Guvern vor contribui la scăderea cu 1,5% a cheltuielilor sociale. Aceste costuri au urcat cu 50% din 2004, an în care Zapatero a preluat funcţia de premier.

Ajungerea la un acord în privinţa reformei în domeniul muncii va reprezenta o problemă extrem de dificilă pentru Guvern, având în vedere că va trebui asigurată siguranţa locului de muncă, aşa cum au cerut sindicatele, dar şi flexibilitate pe piaţa muncii, condiţie necesară dezvoltării afacerilor. (Surse: Reuters; Mediafax)

Joseph Stiglitz , laureatul premiului Nobel pentru empatie, scuze economie, declara ca Europa se va îndrepta spre un dezastru dacă insistă pe măsurile de austeritate, consideră Joseph Stiglitz, care crede că sunt mai mai multe opţiuni pentru a rezolva problemele, printre care crearea unui fond de solidaritate:

Azi, Europa vrea un plan coordonat de austeritate. Dacă va continua pe acest drum, se îndreaptă spre dezastru. Ştim, după Marea Depresiune din anii ’30, că aşa ceva nu trebuie făcut. Europa are nevoie de solidaritate, de empatie, şi nu de austeritate, care duce la creşterea şomajului şi la accentuarea depresiunii. În SUA, când unul dintre state este în dificultate, toate celelalte se simt implicate. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă. Viabilitatea proiectului european este ameninţat, mai întâi de toate, de lipsa de solidaritate„, a afirmat Stiglitz pentru publicaţia Le Monde.

Mare este gradina Domnului sunt economisti care  probil inebunesc dupa Nobel. Mai multe puteti citi, aici.

Ca sa ne inveselim la sfarsit, Silviu Prigoana “regele gunoaielor”, sotul lui Bahmu si tatal lui Honorius, a declarat razboi lui Udrea. Zice prigonitul Prigoana:

Nu stiu ce s-a-ntamplat cu Elena Udrea. Sa-ti fie rusine, sa-ti fie rusine, Elena Udrea, ca ai dat publicitate la canalul care te face tandari in fiecare zi„, a declarat Prigoana, la Realitatea Tv, televiziunea pe care el o acuza ca e „mana in mana” cu ministrul Dezvoltarii si Turismului. 

 Dupa cum se vede in PD-L sunt si clienti nemultumiti. Dna Udrea nu-l mai prigoniti pe Prigoana!  Mai multe, aici.

Cam asta este festivalul de astazi daca aveti voi stiri interesante, astept linkurile voastre!

Inca o zi de odihana vom avea nevoie de maine. O zi buna si insorita!

Written by Theophyle

24/05/2010 la 10:19 am

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neata,
  🙂

  si Stiglitz este socialist???

  dar prigoana ce a patit? ca doar si el este prezent (pe bani sau fara bani) la iRealitatea tv, de unde urla la madam udrea…zau, daca-i intelege cineva. nu pot sa-si rezolve diferendele intre patru ochi la o circiuma?

  orangeskorpion

  24/05/2010 at 10:32 am

  • Skorpi, salut 🙂
   Stigliz este de stanga (rau!) si Prigoana este un client nemultumit al PD-L si Udrea este Udrea. Interesele ei sunt unde crede ea ca sunt.

   Noi insa suntem fraieri!

   Theophyle

   24/05/2010 at 10:38 am

 2. ThPh,
  da, noi sintem fraierii de 20 de ani, dar stim ca sintem fraieri, altii nici macar asta nu stiu
  🙂

  orangeskorpion

  24/05/2010 at 10:45 am

  • Skorpi,
   lucrurile se vor schimba dar se vor schimba incet si nu cred ca noi le vom mai apuca. Poate generatia lui @Cetatean la pensia lor 😦

   Theophyle

   24/05/2010 at 10:54 am

 3. uite-o pe hoasca batrina iliescu, suparat pe legea lustratiei….

  http://hultanul.blogspot.com/2010/05/ion-iliescu.html

  orangeskorpion

  24/05/2010 at 10:46 am

  • am vazut, haios 😆

   Theophyle

   24/05/2010 at 10:55 am

 4. cred ca ar trebui sa adaugi in „stirile” zilei – ca azi e zi libera la nivelul tarii (!!!) sau greva generala 😀
  (sintem atit de bogati incit ne permitem sa stam acasa inca o zi). si sa nu uitam – sintem stat religios nu laic.

  fish

  24/05/2010 at 11:46 am

  • @fish, salut 🙂
   Ziua de astazi, transformata in zi libera nu-si are nici macar sensul religios. In primul rand pentru ca sarbatoarea „Rusaliilor” a fost ieri (intotdeauna Duminica). Asa ca nu-i vad sensul, teologic vorbind.

   Restul ai dreptate 😆

   Theophyle

   24/05/2010 at 11:59 am

 5. Buna dimineata!

  dar situl asta il stiti?

  http://baricada.wordpress.com/

  😆

  nicole

  24/05/2010 at 12:05 pm

  • @nicole, salut il cunoastem. Noi insa avem maestrul casei”:

   http://hultanul.blogspot.com/

   Theophyle

   24/05/2010 at 12:18 pm

  • Mulţumesc, Nicole… Te aştept pe blog, la fel de activă precum te găsesc la onorabilul Theophyle… Cât despre Hultanul, respect! El este cel căruia îi datorez decizia mea de a intra în blogosferă…

   baricada

   24/05/2010 at 1:58 pm

   • baricada, salut 😆
    esti super tare te vom prelua si noi cu mare placere, esti chiar super tare!!!

    Theophyle

    24/05/2010 at 2:18 pm

    • Salut, Theophyle… Nu pot decât să-ţi întorc complimentele şi să sper că umărul pe care-l punem cu toţii va constitui, odată şi-odată, aportul util pentru metamorfoza pozitivă a clasei politice…
     Respect!

     baricada

     24/05/2010 at 2:34 pm

 6. Buna dimineata Theophyle, Buna dimineata la voi toti 🙂

  Theophyle iti aduci aminte de faimoasa SpA de la Ministerul Apararii care ar fi trebuit sa devina lege? Ministrul Finantelor a DESFIINTAT-O :lol. 😆

  Uite asa, saracul BS a ramas fara Bancomat (Protectia Civila SpA + Apararea SpA) pentru „cheltuieli” clientelar-electorale, Ministrul si Ministerul Finantelor au din nou posesul intreagii gestiuni si control care privesc conturile publice 😆 … altminteri a amenintat ca-si da demisia !

  viviana

  24/05/2010 at 12:17 pm

  • Salut Viviana 🙂
   Traim intr-o tara in plina transformare. Din rau in foarte rau spre catastrofal. 😯

   Theophyle

   24/05/2010 at 12:20 pm

 7. Salutari din o Italie pe drumuri! 🙂
  Nu va bucurati ca voi sinteti mai inainte pe acelasi fagas ! 😆

  Stefan A.

  24/05/2010 at 12:28 pm

  • Stefan, salut 🙂
   Hai ca nu ati ajuns inca pe drumuri 😀

   Theophyle

   24/05/2010 at 12:43 pm

 8. Buna ziua tuturor, in aceasta zi de praznic a Preasfintei Treimi!

  Liderii de sindicat nu au mama, nu au tata, nu au Dumnezeu, nu au decit pesedeu: greva generala in ziua depunerii motiuni ide cenzura a PSD. Asta daca se mai indoia careva ca sindicalistii sunt a 5-a roata la caruta pesedeului.

  http://www.realitatea.net/varianta-sindicala–greva-generala-declansata-in-ziua-motiunii-de-cenzura-a-psd_715061.html

  Cetatean

  24/05/2010 at 12:30 pm

  • Cetatean, salut 🙂
   Dupa cum stim cu totii lucrurile sunt legate si dezlegate politic. Nimic nou. Sper ca acest guvern va avea potenta de a duce schimbarile necesare in adiministratia publica. Desi nu su sunt extrem de optimist 😦

   Theophyle

   24/05/2010 at 12:40 pm

 9. Crin reuseste sa emita, ciudat, doua pareri opuse:

  1. Nu cred ca Guvernul Boc va cadea (de aude, sindicate?): ”

  Guvernul probabil nu va cădea, Traian Băsescu şi-a făcut socoteliile şi a văzut că de o reacţie puternică socială nu se teme, dar cred că trebuie să ne lămurim cu PSD care sunt alternativele după ce acest partid-stat PDL va trece în istorie”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Antena 3.

  2. Cred tot mai mult ca e nevoie de anticipate.

  „Încep din ce în ce mai mult să cred că s-ar putea să fie nevoie de alegeri anticipate”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Antena 3.

  Cred ca si in PNL au obosit sa ii asculte contorsiunile logice. Vreau anticipate, dar nu cred ca va cadea Guvernul. Vreau sa scoatem tara din criza, nu avem bani decit de anticipate. Foame mare la PNL, hai?

  Cetatean

  24/05/2010 at 12:36 pm

  • Cetatean, Crin are o problema care s-a metamorfozat din una politica intr-o alta medicala 🙄

   Theophyle

   24/05/2010 at 12:41 pm

   • Se aglomereaza pe culoarele spitalului, Vadim va avea companie ;-).

    Cetatean

    24/05/2010 at 12:45 pm

    • lasa cetatean ca am eu propuneri. Postarea mea de peste o ora se va ocupa de sistemul medical romanesc inclusiv cateva propuneri 😆

     Theophyle

     24/05/2010 at 12:48 pm

   • Cand am acuzat gestul revoltator al lui Basescu de a-l decora pe securistul de Homostean, ati spus pe blogul Dvs ca sunt un IMBECIL, ca e vorba de un alt Homostean (coincidenta de nume). Apoi, cand acelasi Basescu i-a retras decoratia individului, nu ati avut nici macar minima buna-cuviinta sa va cereti public scuze pentru insulta pe care mi-ati adresat-o. Oare cine dintre noi doi are probleme „medicale” evidente (datorate extirparii bunului-simt, desigur), eu sau Dvs? E o intrebare retorica, nu va obositi sa-mi raspundeti…

    Crin Antonescu

    24/05/2010 at 1:26 pm

    • Cool, avem si clone pe blog.

     Cetatean

     24/05/2010 at 1:47 pm

    • Indiferent de cine sunteti, in orice caz titularul numelui (seful PNL) se comporta ca un imbecil. Si da, cred ca are o problema de ordin sufletesc.

     Restul o gresala care a fost reperata si corectata. Domnia dumneavoastra recunoasteti greselile pe care la faceti? Le si corectati? Despre bun-simt, numai de bine, absent total! 🙂

     O zi insorita indiferent de cine sunteti!

     Theophyle

     24/05/2010 at 1:49 pm

    • Theophyle, nu te obosi. Noi diagnosticam maladii politice, insa nu noi trebuie sa le tratam daca ele devin maladii reale. Se rezolva la vot, eliminind compensarea aia care a facut ca marii barbati Tariceanu si Antonescu sa se catere de pe locurile 3 si 2 din colegiile lor direct in Parlamant. Al naibii iubesc liberalii astia concurenta si competitia! Numai in colegiilor lor sa nu se aplice. Mi-e scirba de papitoii astia zis liberali care in viata lor nu au condus un business cit de mic in conditii reale depiata (fara relatii in politica si fara a avea unii prieteni ministri). De la patriciu la tariceanu, toti au fost niste capuse ale statutului.

     Cetatean

     24/05/2010 at 1:57 pm

 10. Super! Voi comenta dupa ora 16, intre timp am treaba, insa sunt tare curios sa citesc postarea!

  Cetatean

  24/05/2010 at 12:57 pm

 11. Theophyle
  Destul sa nu propui exemplul italian de privatizare a sanatatii. Calitate in cadere libera si costuri financiare crescute vertiginos. Adica „dedicatie” pe toate linia . Destul sa privim regiunea Lazio , cu capitala Roma unde DATORIILE statului fata de sistemul privat de sanatate au ajuns la „modesta” cifra de 10 miliarde (euro nu lei). Justitia mai aresteaza cite un „mogul” din acest sector dar sint si facturi medicale de platit vechi de ani de zile ! 🙂

  Stefan A.

  24/05/2010 at 12:59 pm

  • Stefan, eu nu cred in privatizari de genul asta la popoarele latine. In medicina eu creda in coexistenta unei medicini private cu cea de stat.

   Theophyle

   24/05/2010 at 1:05 pm

 12. Am gasit cel mai smerit parlamentar: cel care accepta cazarea in rulota in fata Parlamentului. Asta e mai ceva ca bunul samaritean!

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/9612-Deputatul-Florin-Turcanu-PNL-accepta-cazarea-in-rulota-in-fata-Parlamentului-pentru-reducerea-cheltuielilor.html

  Cetatean

  24/05/2010 at 1:52 pm

  • @Cetatean, eu i-as acorda permisul imediat. Poate facem un „slam” in fata parlamentului.

   Theophyle

   24/05/2010 at 1:54 pm

   • Asta merge la sentiment, ca noi sa spunem: „hai, mai omule, chiar asa sa ajunga bietul parlamentar care ma reprezinta?”. Da, si eu i-as acorda permis imediat. Mai ales ca e vorba doar de 3 nopti in rulota: luni, marti, miercuri. Ca ei joi si vineri cica sunt „in teritoriu”.

    Cetatean

    24/05/2010 at 1:59 pm

 13. Blogul oficial al domnului Crin Antonescu este acesta :
  http://www.crinantonescu.ro/Blog/CrinAntonescu.html
  si acesta :
  http://www.crinantonescu.ro/

  Stefan A.

  24/05/2010 at 1:58 pm

  • „mda asta imi lipseste sa mai si intru la el in ograda 😆

   Theophyle

   24/05/2010 at 2:08 pm

  • Stefan, te rog, Antonescu nu e „domn” decit pentru ca CNP-ul lui incepe cu 1.

   Cind vezi ce cuvinte scoate la adresa lui Basescu si a lui Boc (aseara, intr-un acces de minie, a spus despre Guvern ca e un guvern de „pigmei”), numai domn nu merita sa il numesti.

   Un decerebrat care nu stie decit sa se imbete cu propriile cuvinte nu merita numit domn. Au si declaratiile „politice” o limita, pe care Crin Antonescu a trecut-o de mult, devenind varianta Vadim cu papion si freza in vint. Ii mai lipsesc ochelarii de soare si nelipsitul fular purtat chiar si vara, la 38 de grade.

   Cetatean

   24/05/2010 at 2:14 pm

 14. Pentru cine vrea sa replonjeze pentru 3 minute (Pauza!) in atmosfera alegerilor din decembrie 2009, articolul cu cel mai mare numar de ineptii pe centimetru patrat pe care am putut sa il citesc in ultima vreme.

  Avertizez, a se citi clinic, cu detasare, insa a se admira scriitura. Zici ca e a unui om care si-a extirpat din creier exact partea responsabila de gindirea logica. Merita 3 minute doar pentru frumusestea patologica a cazului.

  http://www.antena3.ro/stiri/opinii/cum-ar-fi-fost-fara-basescu_99927.html

  Cetatean

  24/05/2010 at 2:05 pm

  • 😆 Tot sunt la capitolul medicina!

   Theophyle

   24/05/2010 at 2:09 pm

 15. Doamne apara! Ploua cu socialisti la FMI!

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-7311247-gordon-brown-vrea-ajunga-directorul-fmi-2012.htm

  Stingistii astia iubesc mult poporul, incit chiar si cind li se retrage mandatul vor sa fie in slujba lui. daca nu pot in tara lor, poate merge worlwide.

  Cetatean

  24/05/2010 at 2:19 pm

 16. „Motivul acceptarii acestei functii, sau a uneia asemanatoare, ar fi ambtia sa de a pune capat saraciei mondiale si supararea sa fata de conditiile a milioane de oameni din intreaga lume care traiesc pe marginea prapastiei”.

  My foot, astia sunt morti de foame fara functii, nici unul nu poate trai din meseria lui. Avea dreptate Basescu, niste ratati care au nimerit in politica penru ca nu au putut face nimic altceva, asa erau de looseri. E valabil si la case mai inalte, nu doar la noi.

  Cetatean

  24/05/2010 at 2:20 pm

  • Adevarat !

   Theophyle

   24/05/2010 at 2:30 pm

 17. Postare noua 😆

  Theophyle

  24/05/2010 at 2:31 pm

 18. viviana

  24/05/2010 at 2:49 pm

  • The Trap: What Happened to Our Dream of Freedom
   is a BBC documentary series by English filmmaker Adam Curtis, well known for other documentaries including The Century of the Self and The Power of Nightmares. It began airing in the United Kingdom on BBC Two on 11 March 2007

   Prima parte: http://video.google.com/videoplay?docid=-5697040747671499571&hl=it#

   viviana

   24/05/2010 at 2:51 pm

   • multumesc pentru link chiar nu am cunoscut serialul 🙂

    Theophyle

    24/05/2010 at 2:59 pm

 19. „La trappola, cosa è successo ai nostri sogni di libertà”
  http://sites.google.com/a/gianlucarossetti.org/subdocu/Home/Documentari-e-video/The-Trap

  viviana

  24/05/2010 at 2:52 pm

 20. Postare noua 🙂

  Theophyle

  24/05/2010 at 2:59 pm


Comentariile sunt închise.