Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Politică de doua parale

Titulatura articolului intruneste doua conditii. Prima ar fi raspunsul meu la o intrebare a lui @para, un tip de calitate, care vorbeste putin dar comenteaza bine, aflat in delegatie la noi din blogul lui de casa, Madame Blogary. A doua – la conditia mea spirituala, care m-a indemnat sa scriu aceste randuri, derizoriu.  Intrebarea amicului @para a fost aceasta:

Theophyle, aş dori, mai concret, o listă cu greşelile d-lui Băsescu, pentru că articolul este destul de vag în privinţa asta. Ce anume ar fi putut să facă, nedepăşindu-şi atribuţiile, şi nu a făcut. Pe cine a numit greşit, în afară de PM?

Sperand ca @para se refera la greselile domnului Presedinte dupa ultimele alegeri inseamna ca nu voi scrie un roman, ci numai o scurta schita. Important de inteles este ca nu voi aborda greseala pe care a facut-o numindu-l pe dl Boc Premier, care inteleg este unanim acceptata si de majoritatea noastra si de amicul @para.

Prima greseala a domnului Presedinte este o recidiva, un bun Presedinte invata din greselile lui, in special cand promite inaintea alegerilor ca nu le va repeta. Greseala recidivata este punerea loialitatii inaintea competentelor. Stim ca o data numit un Premier l-ar putea “insela” pe Presedinte, exact asa cum s-a intamplat in cazul lui Tariceanu, asta nu inseamna ca Premierul trebuie legat ombilical de Presedinte.

A doua greseala. Dl Presedinte a permis un guvern cu competente lipsa intr-o grea criza pe care toata lumea a cunoscut-o, neaflandu-ne in situatia mostenita de la VaruJan & Co. Competentele lipsa au fost generate de absenta unor talente adevarate pe fondul economic al guvernului. Asta si nu numai – greselile trecutului nu au fost sanctionate, ci au fost trecute cu vederea. Presedintele a considerat, clar si fara echivoc, ca datoreaza mai mult partidului din care a provenit si nu alegatorilor care l-au ales. Intr-un cuvant noua, majoritatea alegatorilor care nu avem nimic in comun cu acest PD-L.        

A treia greseala. Nu au fost sanctionate grave carente de administratie si management guvernamental in numele sfintei “linisti in partid,” atat de mult atacata de dl Presedinte in campania electorala (vezi relatiile Iliescu-Nastase). Cine cunoaste putina economie poate sti cat de problematica a fost numirea dlui Gheorghe Pogea si cat de paguboasa. Realtiile Videanu-Pogea au fost cunoscute. Rezultatele dlui Pogea si ele. In Guvernul Boc IV lipseste Pogea, si nu lipseste intamplator, valoarea lipsei se numeste doua miliarde de euro, care trebuie platiti cand nu sunt bani, adica exact acum.  A fost sactionat nasu’ Videanu? Nu! De ce?

Mai am cel putin cateva greseli de mentionat, chiar nu vreau sa ma ocup de ele, pentru ca toate pot fi reparate. Cele pe care le-am mentionat deja nu mai pot fi reparate.

Important de mentionat ca aceste randuri, care ma vor costa probabil inca cativa amici postatori, asa cum m-au costat cele dupa instaurarea guvernului Boc, sunt randuri grele si dureroase, dar sunt necesare. Sunt necesare pentru integritatea mea si onestitatea acestui blog si in special pentru ceea ce am promis cand l-am deschis.   Presedintele Basescu este inca omul de la care astept mult, in special astept respectarea promisiunilor facute de un marinar altui marinar. Auzi @Navy!

Cand nu esti cinstit cu tine nu poti fi cinstit cu altii! Cand nu pui inima in ceea ce faci, nu ai inima!

Written by Theophyle

20/05/2010 la 8:41 pm

247 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cred ca ar mai din pacate. Nu trec cu vederea erorile, chiar daca consider ca personajul e cel mai politic dintre toti.

  Turnofftheglory

  20/05/2010 at 8:47 pm

  • @TOG, el este si va fi sustinut in continuare de noi.

   Theophyle

   20/05/2010 at 8:53 pm

 2. Salut Teofil,
  100% de acord. Desi unii afla acum ca Zeus este si om, Zeus trebuie sa stie ca primeaza misiunea pe care si-a asumat-o si pentru care a fost votat. Si mai trebuie spus ca intre vorba si fapta este diferenta care defineste un lider.

  Basescu este un marinar de ape tulburi si cred ca stie ca nu o trimiti pe Elena Udrea sa intinda velele: oameni competenti si cu vointa de schimbare.

  Felicitari.

  Andrei

  20/05/2010 at 8:48 pm

  • @Andrei, multumesc ca intelegi si problema si dilema 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 8:52 pm

 3. Si inca ceva: curajul tau de a spune lucrurilor pe nume este de admirat. Iei deciziile corecte si, pe termen lung, istoria va arata ca ai dreptate.

  Cat despre postacii care nu inteleg? Rabdare. Devii un lider si asta este cel mai important pentru cei care te citesc.

  Andrei

  20/05/2010 at 8:53 pm

 4. salut ALL

  Prima greseala.
  Basescu nu avea alta varianta. Boc fusese demis abuziv de parlament printr-o motiune de cenzura ILEGALA.
  Croitoru a fost respins de parlament din motiv de Johanis.
  De acord ca acum se impune remanierea, dar asa cum am spus, dupa vacanta parlamentara.

  A doua si a treia greseala le las altora. 🙂

  tibi

  20/05/2010 at 8:53 pm

  • @tibi, avea si inca cum 🙂 a fost deja un nominalizat si a fost dat jos fara nici o explicatie

   Theophyle

   20/05/2010 at 8:55 pm

   • Teofil
    OK ! Sa spunem ca avea, dar eu imi amintesc ca era o criza politica prelungita, guvernul fusese demis si se prelungea o situatie de provizorat mult mai nociva decit renominalizarea lui Boc. In primul sau mandat, psd l-a boicotat din rasputeri, remember ? 🙂

    tibi

    20/05/2010 at 9:00 pm

    • @Tibi
     Mi-aduci aminte de un cantec :
     Si bogat e greu !
     Si sarac e greu !
     La toti ni-e greu !
     Dar parca tie cel mai mult 🙄

     Radu Humor

     20/05/2010 at 9:34 pm

 5. Ai scris bine dar nu visa ca US NAVY ,( adica militara) se poate compara cu NAVROM ( sau cum se cheama acum flota noastra civila . Daca mai exista)
  Glumind cu rautate , se stie cit valoreaza promisiunile de marinar ( zicala din batrini)! 😆 😆

  Stefan A.

  20/05/2010 at 8:56 pm

  • Stefan, nu unei femei unui alt marinar 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 8:58 pm

  • @Stefan
   Zi(cala) ca nu stiu !
   Ori te temi sa nu se supere @Theophile 😉
   Si eu stiu una si de aia n-o spun, dar daca vad ca nu se supara pe a ta, o pun si eu….

   Radu Humor

   20/05/2010 at 9:38 pm

 6. Sa nu’mi spuneti ca si pe marinar „l-au invins structurili ” ca nu va cred….

  canadianul

  20/05/2010 at 8:58 pm

  • @Canad, nimeni nu l-a invins. El e pe drum sa se invinga singur, sper ca va lua seama de ceea ce „lumea” gandeste 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:00 pm

 7. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  20/05/2010 at 9:02 pm

  • Servus maya 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:03 pm

   • Theo-Phyl
    😆
    Servus!

    maya

    20/05/2010 at 9:20 pm

  • servus maya 🙂

   tibi

   20/05/2010 at 9:08 pm

   • tibi
    😆
    Servus!

    maya

    20/05/2010 at 9:20 pm

 8. Basescu nu e decat un produs de tranzitie. Imi amintesc de un interviu in care spunea ca dupa revolutie ani buni el a fost impotriva restituirii proprietatilor dar in timp a inteles cat de important este acest aspect si si-a schimbat parerea.
  De cand a hotarat sa candideze pentru presedintie l-am vazut doar ca pe un presedinte de tranzitie, o trecere de la comunistii ca Iliescu catre o clasa politica mai aproape de standardele europene. Probabil ca el s-a dorit un mare reformator dar din pacate obligatiile trecutului il bat prea des pe umar pentru a putea face curatenie in politica romaneasca.
  Cred ca deja a dat tot ce a putut pentru reformarea Romaniei iar de acum anii pe care ii mai are ca presedinte nu vor fi decat o o lunga si lenta erodare a imaginii sale de reformator. Este trist dar uneori societatea se schimba mai repede decat conducatorii si cred ca acest lucru i se intampla lui Basescu acum.

  pasiivorbelor

  20/05/2010 at 9:07 pm

  • Despre asta scrie si Theophyle aici. Unele greseli sunt reparabile, altele nu. Faptul ca si-a depasit limitele nu este suficient, mai ales ca poate mai mult. Daca nu avea potential nu-l votam.

   Ai dreptate, societatea, uneori, se dezvolta mai repede.

   Andrei

   20/05/2010 at 9:12 pm

  • Pana la urma , ca sa fim sinceri, nici fizicul nu-l ajuta !
   Iar daca peste aspectul fizic poti sa treci usor ( dovada ca au trecut atatea) limitele fizice isi spun cuvantul.
   Poate ca si cele intelectuale ca un om inteligent nu poate minti cu atata nonsalanta, contrazicandu-se ilogic si flagrant, de la o zi la alta, in probleme extrem de clare !

   Radu Humor

   20/05/2010 at 9:44 pm

 9. Pt. ca opinia mea in chestia asta e binecunoscuta si ca sa nu activez, in plus, complexele unor amici (fitile si alte chestii), am sa stau pe margine de data asta. 🙂
  Nu fara sa amintesc ca l-am sustinut pe pirat ca fiind omul de actiune, cel „care face”.
  Si ca ma simt inselat.

  Tzepelica

  20/05/2010 at 9:07 pm

  • Daca pe mine incerci sa ma provoci cu ‘complexele’ te inseli amice 🙂 ; eu nu am asa ceva, dar tu cam bagi fitile 😛

   tibi

   20/05/2010 at 9:10 pm

   • Heheheeeee…musca pe caciula ? 🙂
    Daca inca n-ai aflat, e bine sa stii ca nu-mi lipseste curajul, inclusiv al opiniei.
    Ca nu am nevoie, adica, de „fitile”.
    Ce am de spus, spun direct, fara sa menajez pe nimeni.
    Bine ? 😆

    Tzepelica

    20/05/2010 at 9:17 pm

    • Tzepelica, pe mine te rog sa ma minti frumos!

     neamtu tiganu

     20/05/2010 at 9:20 pm

    • Nici-o musca timi draga, eu sint singurul care asociaza cuvintul respectiv cu tini 😀

     Stiu ca esti cutajos. Asa ca baga mare ! 😛

     tibi

     20/05/2010 at 9:24 pm

 10. As vrea sa spun si io ceva extrem de inteligent, da nu-mi vine, asa ca voi spune ceva prostesc, da de ce se iau in considerare numai greselile de la ultima inscaunare? Celelalte nu se pun, cum e vorba aia ca odata nu se spune si spalata-i ca si noua? Nu e suficient spatiu de pixeli? Sau pot crede ca inainte nu a facut greseli?

  Dupa mintea mea proasta de femeie in functia de pres de altfel nici nu trebe prea multe greseli, una si buna si duce tara de ripa.

  Si-nca o intrebare prosteasca, daca a facut greseli de ce-l mai sustineti, io am invatat ca intr-o societate de dreapta greselile se platesc. Vad ca-n cazu presului va fi premiat!

  neamtu tiganu

  20/05/2010 at 9:08 pm

  • @neamtule
   1. Asa vreau eu!
   2. Raspunsul la fel ca #1.

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:15 pm

 11. Eu cred că a procedat absolut corect în condiţiile date.

  Băsescu nu se putea izola ŞI de PDL. Are şi aşa destui duşmani în afara lui.

  Băsescu nu putea/poate „reforma”/decapita PDL fără motiv.
  Trebuia să le dea şansa să arate ce poate/ce pot „greii” PDL.

  Cu cine ar fi colaborat, în Parlament, în Executiv?
  Conduc Preda, Voinescu, Macovei partidul?

  Cred că le-a dat o ultimă şansă.
  Acum au totul. Nu mai au nici o scuză.
  Un pas greşit, o amăgire…

  gabhryel

  20/05/2010 at 9:09 pm

  • Din greseala in greseala spre victoria finala.

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 9:16 pm

   • Neamtzule pe Geoana, obiectiv nici coana margareta nu l-ar fi ales. Un imbecil sinistru 😦

    Theophyle

    20/05/2010 at 9:17 pm

  • gabhryel, Salut 🙂
   Nu se putea izola, putea sa le impuna fara problema!

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:16 pm

   • salut, Theophyle
    las’ că îi sacrifică acum 🙂
    măsurile de austeritate îi vin mănuşă

    gabhryel

    20/05/2010 at 9:20 pm

  • @Gabhryel
   Incapatanarea asta teribila de a-l tine pe Boc prim ministru ne-a fost fatala.
   Tot timpul zic unii ca n-avem ce pune in loc, dar atunci cand il propun pe unul ca Johannis atatea partide ( o asemenea coalitie cum n-a fost niciodata si cred ca nici n-o sa mai fie) nu-ti impui un capriciu al tau ( si inca de atatea ori) daca nu esti sigur pe ce o sa urmeze !
   Ori simpla componenta a guvernului Boc IV l-ar edifica urgent si pe un ageamiu in ale economiei politice, mai ales in timp de criza !
   Acum toate oalele se sparg in capul lui, pentru ca Boc saracu, e privit cu mila si simpatie 🙄
   Atata a putut , atata a facut !
   Raul cel mai mic, ca ala mare l-a facut Base numindu-l si legandu-l ca pe Ulise de catargul Romaniei 😉

   Radu Humor

   20/05/2010 at 9:56 pm

 12. Misogin ? Neamtu Tiganu ? Pai nu stii cumva ca femeia a legat si dezlegat imperii ? Cum adica „minte proasta de femeie” ??? Lasa vrajeala germana ca nu tzine !

  canadianul

  20/05/2010 at 9:14 pm

  • Care femeie? te rgo sa nu vorbesti de funie in casa spinzuratului.

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 9:17 pm

 13. Bon!
  Revin la renominalizarea lui Boc. Am spus deja ca in primul mandat sde PM, pesede-ul l-a boicotat din rasputeri. A fost nevoit sa-si asume raspunderea pe legi necesare, pentru ca psd nu le-ar fi votat. CCR l-a obstructionat constant. Intre timp, nenorocirile lasate de Tariceanu cu compliocitatea psd, S-AU AGRAVAT. A urmat motiunea de cenzura – in plina criza. FMI a fost trimis la plimbare. A urmat povestea obsesiva cu Johanis. Basescu, trebuia sa ia o decizie. Parerea mea. As vrea sa vad efectul asumarii raspunderii de acum si apoi sa vorbim. Parerea mea.

  tibi

  20/05/2010 at 9:17 pm

  • Boc a fost si bolnav cind era mic! Ooops!

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 9:18 pm

   • Neamtule doua lucruri nu sunt permise pe blogul asta prostia si insultele

    Theophyle

    20/05/2010 at 9:22 pm

  • @tibi, ca de obicei respectata 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:20 pm

 14. Buna seara 🙂

  Daca doriti sa revedeti selectiuni din programul de revelion, de la 21.30 pe IRTV ii avem pe Crin, Ponta, Johahanis.

  Basescu este intr-o cursa nebuneasca care ii intinde nervii si rabdarea la maximum. Trebuie sa isi treaca masurile grele (reducere cheltuieli, educatie, pensii, judecatorii CCR, justitie) cu ajutorul partidului pina cel tirziu la toamna, iar apoi trebuie sa decimeze grei partidului si oamenii lor, aproape osificat. Cred ca ar casapi de pe acum partidul, daca ar putea si daca nu ar fi nevoie de fiecare vot in Parlament in urmatoarele 6 luni. Exemplu: va fi greu-greu in Senat pentru votarea judecatorului CCR si a legii pensiilor.

  Lazaroiu a spus acum citeva zile ca Basescu are o formidabila putere de abtinere. Va avea enorma nevoie de ea in urmatoarea jumatate de an.

  Practic, trebuie sa goneasca nebuneste pina la marginea prapastiei cu masinaria partidul, apoi, in ultima clipa, sa reuseasca sa sara din angrenaj lasindu-i pe BVB inauntru.

  Theophyle, sterge, te rog, primul comentariu. Am pus adresa gresita.

  Cetatean

  20/05/2010 at 9:18 pm

  • Cetatean
   😆
   Servus!

   Si atunci cind sare din masina ne ia si pe noi cu el? 😉

   maya

   20/05/2010 at 9:23 pm

   • maya, sper ca macar BVB sa fie in ea.

    Cetatean

    20/05/2010 at 9:26 pm

    • Noroc ca m-ai trimis la Realitatea unde tocmai se spunea ca basescu l-a decorat pe unul Homostean seful politiei si securitatii comuniste 🙄

     Radu Humor

     20/05/2010 at 10:57 pm

  • @Cetatean, pe mare ai nevoie de o agilitate exceptionala intuitie si de o mare rapiditate de actiune. Nu le ai esti mort. pentru asta l-am votat pe Basescu, pentru asta l-am sustinut si il sustin dar nu mai am rabdare sa vad cum cacaletzi lui Boc isi bat joc de noi. Tu mi-ai trimis linkul lui Videanu, NU?

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:27 pm

   • Eu ii vreau pe BVB rasi si miine, sincer, cred ca partidul poate merge si fara ei, nu stiu de ce nu ii rade Basescu fara mila.

    Eu m-am referit la PDL in ansamblu in mesajul meu. Insa BVB pot fi decapitati si miine!

    Cetatean

    20/05/2010 at 9:30 pm

  • De acord cap-coada ! Asta incercam si eu sa spun. 🙂

   tibi

   20/05/2010 at 9:28 pm

 15. Theo-Phyl
  😆

  Inafara faptului ca nu sint marinar,subscriu la toate „observatiile”tale din acest articol si din cel precedent!

  Mi-au placut tare,tare mult!

  Asa este,
  cand nu esti cinstit cu tine nu poti fi cinstit cu altii! Cand nu pui inima in ceea ce faci, nu ai inima!

  Azi este 20 mai si se implinesc 20 de ani de la Duminica Orbului si din pacate sintem la fel de orbi/orbiti!

  Nici prin „creanga mintii” nu as fi crezut atunci ca la 20 de ani dupa acea fatidica zi vom ajunge aici unde am ajuns!

  Atunci l-am votat pe regretatul Ion Ratiu si nu pot sa nu ma gindesc de ce nu a fost altfel decit a fost. Poate ca asa a trebuit sa fie,
  poate ca si natie mai avem inca multe lectii de invatat!

  Ne-am pierdut omenia, ne-am pierdut solidaritatea, valori morale ce stau la baza unei natiuni. Sper ca atunci cind le vom regasi sa nu fie prea tirziu.
  Dar NU va fi pentru ca sint optimista. 🙂

  maya

  20/05/2010 at 9:18 pm

  • Maya nu am pierdut nimic, pentru ca nu cred ca am avut ceva 😦

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:24 pm

   • Theo-Phyl

    Ne-am pierdut pe noi; ne-am pierdut pe noi in cele patru puncte ale lumii si ale cerului.

    Sintem un fel de Roza a Vinturilor!

    Ne trebuie un intelept care sa ne aduca „acasa”!

    maya

    20/05/2010 at 9:30 pm

 16. Theophyle,
  citindu-ti postarewa mi-am reamintit consternarea produsa de anuntul lui Basescu de dupa alegeri :
  Boc-prim ministru.
  Ma asteptam la oricine altcineva si nu tot la Boc.
  Apoi Boc a venit cu aceeasi echipa ….B .V…B…U…
  nici nu mai conta .
  Pentru mine atunci a fost o dezamagire totala.
  Avea Basescu toate parghiile sa desemneze pe cine voia el .
  A ales sa-l readuca pe Boc.
  Iar Boc i-a readus pe ceilalti.
  Din perspectiva acelor zile ceea ce se intampla azi cu noi ar trebui nici sa nu mai conteze pentru mine.
  Dar ma doare.

  luminita

  20/05/2010 at 9:20 pm

  • Si pe mine luminita pentru asta am scris ceea ce am scris!

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:23 pm

  • Plus alianta la guvernare cu pesedoii, impotriva carora tocmai votasem. 😦

   Tzepelica

   20/05/2010 at 9:23 pm

   • Era singura optiune, altfel pierde alegerile.

    Cetatean

    20/05/2010 at 9:24 pm

    • Nici vorba !
     Trebuia sa-i lase pe pesedoi la guvernare (salivau), sa-si rupa gatul in criza.
     Acu` erau terminati.
     Dupa destramarea ADA, „broasca raioasa” a fost a doua gura de oxigen data PSD.

     Tzepelica

     20/05/2010 at 9:29 pm

    • Nu isi rupeau gitul. Cistigau alegerile facind pomeni electorale si il aveam pe Geoana pentru 5 ani.

     Cetatean

     20/05/2010 at 9:32 pm

   • Tzepi,
    eu ma refeream la BOC 4 si nu la BOC 1 .

    luminita

    20/05/2010 at 9:29 pm

 17. Maya a batut cuiul in cap ! (asta’i vorba englezeasca, Maya, nu intelege altceva!!! – echivalentul romanesc ar fi : „a pus punctul pe „i” )

  Numai ca vorba lui Neamtu-Tiganu …. vorbesti de funie in casa spanzuratului …. de unde inima ? La puliticieni inima si sufletul au disparut cam de mult…. nici macar creier nu mai au suficient !

  canadianul

  20/05/2010 at 9:23 pm

  • canadianul
   😆
   Servus!

   maya

   20/05/2010 at 9:26 pm

   • @Maya,

    Scuze de intrebare, raspunzi numai daca vrei.
    Cumva esti nascuta in Bv?

    eugeni

    20/05/2010 at 9:33 pm

    • eugeni
     😆
     Servus!

     Nu! 🙂

     maya

     20/05/2010 at 9:39 pm

 18. Ce’ar fi sa’i trimite’mi cu totii un E-mail lui Basescu si sa’i atasam link-ul cu comentariul asta al lui Theophyle ?

  Daca primesti doar un E-mail ca presedinte poate mai treci peste el ca ai sute de citit…. dar daca vin 50 ? sau 100 ? dela diferite adrese de IP inseamna ca nu’i scam si poate asa vede si omul ce trebuie sa vada !

  canadianul

  20/05/2010 at 9:28 pm

  • Canada,
   ce-ar fi sa incerci tu primul , daca-ti vede adresa de Canada poate te baga-n seama .

   luminita

   20/05/2010 at 9:32 pm

 19. Acum serios
  Basescu nu e sinonim cu PDL . E un politician navigat prin oceanul politicii nationale.
  Ajuns ministru , primar, presedinte . Asta inseamna ca sti cum functioneaza politica si te sti impune ( cu care mijloace , nu sint capabil de raspuns).
  Nu a impus oameni de valoare pe functii din lipsa de putere reala (in cadrul partidului). Adaug ca domnul presedinte judeca in baza experientei lui personale (cariera marinareasca si cariera politica).
  Acum cind situatia tarii este dezastroasa , a trebuit sa intervina ca domnul Boc a fost si este o marioneta . Nu vede , nu judeca , nu decide .Boc este un simplu marinar care executa ordinele .
  Daca ar fi posibil un guvern facut din oameni capabili DAR SI CU MINA LIBERA IN A DECIDE, parlamentul dar si PDL ar scufunda repede guvernarea .
  Situatia politica a tarii a permis ceva politicieni mai rasariti doar cind eram cu cutitul la os si inca nu am ajuns la acel nivel . Va urma in curind ! 🙂

  Stefan A.

  20/05/2010 at 9:29 pm

 20. Thoeo, cred ca puteai sa faci un topic muuult mai scurt daca vorbeai de faptele bune!

  neamtu tiganu

  20/05/2010 at 9:30 pm

 21. sa nu’mi trimiteti mie , vai de romaneasca mea ! trimite-ti lui …. scuze de greseala!

  canadianul

  20/05/2010 at 9:30 pm

 22. Romanii au o problema : isi construiesc idoli.
  Din cauza asta, isi pierd dreapta judecata.
  Iar cei care-i calaresc stiu chestia asta…si profita…

  Tzepelica

  20/05/2010 at 9:32 pm

  • Tzepelica
   😆
   Servus!

   Nu-i voie sa-ti faci idoli, nici macar in iubire!
   😆

   maya

   20/05/2010 at 9:42 pm

   • Servus, maya !
    Iubirea…iubirea e oarba, nu ? 🙂

    Tzepelica

    20/05/2010 at 9:47 pm

    • Tzepelica
     😆
     E oarba si dulce! 🙂
     Aici ii norocul ei!

     maya

     20/05/2010 at 9:52 pm

 23. Mai baieti si fete, nu poate exista in toata lumea asta un guvern in situatie criza in care prostiile nu sunt sanctionate nici macar cu indepartarea idiotului.

  Nimeni in acest guvern nu plateste pentru nimic, absolut nimeni. Vi se pare normal?

  Daca vi se pare normal atunci totul este ok, noi plecam fericiti la crasma 😦

  Theophyle

  20/05/2010 at 9:39 pm

  • Nu nueste. Lipseste masura greselii si institutia care sa-l ia pe omul nesimtit de pe scaun si sa-l trimita unde trebuie.

   Andrei

   20/05/2010 at 9:43 pm

  • Theo-Phyl

   Cum sa mi se para normal? 😦

   De 20 de ani nimeni NU a platit nimic pentru nici o gresala in tara asta!

   Si totul porneste de la Ion Ilici Iliescu si acolitii lui.

   maya

   20/05/2010 at 9:49 pm

 24. Ei , si tu acuma , Tzepi .
  Pt mine Base n-a fost si nu e un idol.
  E un om in care am investit incredere .
  Ca presedinte .

  luminita

  20/05/2010 at 9:40 pm

 25. Theophyle,
  Te superi daca pun un link catre un articol pe care l-am scris ieri despre ce inseamna sa iei decizia corecta? E o poveste pa care am auzit-o prin 2003 prima data si imi amintesc de ea de fiecare data cand am de facut alegeri.

  Pe mine m-a ajutat mult. Daca vrei poti sterge linkul. 🙂

  http://www.imondo.ro/blog/?p=2796

  Andrei

  20/05/2010 at 9:41 pm

  • Absolut nu, cu mare placere 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:43 pm

   • @Andrei frumoasa poveste 🙂

    Theophyle

    20/05/2010 at 9:46 pm

   • da, prea frumoasă 🙂

    gabhryel

    20/05/2010 at 9:58 pm

    • „Cand nu esti cinstit cu tine nu poti fi cinstit cu altii! Cand nu pui inima in ceea ce faci, nu ai inima!” Theophyle 🙂

     Andrei

     20/05/2010 at 10:08 pm

  • O , doamne , asta nu-i o simpla poveste , e un scenariu de film extraordinar .

   luminita

   20/05/2010 at 11:11 pm

 26. La IRTV, Johahahahanis propune marirea TVA cu 2%.

  Cetatean

  20/05/2010 at 9:46 pm

 27. Am trimis E-mailul…care suna asa:

  Domnule Presedinte nu se poate sa ramaneti insensibil la strigatele de afara nu doar ale multimii ci si ale celor care va sustin inca .
  La aceasta adresa veti vedea cita pasiune dar si cita critica de bun simt poate naste actiunile sau tacerea dvs.

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/05/20/politica-de-doua-parale/#comments

  Al Dvs.

  Canadianul

  canadianul

  20/05/2010 at 9:50 pm

  • Cum adica „Al dvs”? 🙂
   O sa te confunde cu cineva de la Ambasada su de la SPP.

   Andrei

   20/05/2010 at 9:52 pm

  • @Canadianule, nici o problema isi va vedea nikul in postare 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:52 pm

  • canadianul
   😆
   Felicitari!Esti harnicutz! 🙂

   Acum sa vedem daca da un semn de viata!
   Tie – un raspuns!
   Lui Theo-Phyl – trafic pe blog!

   maya

   20/05/2010 at 9:55 pm

  • @ Canadiene
   Daca patesc ceva din cauza ta , sa stii ca te caut prin toata Canada, pana dau de tine 😉
   (ti-am zis ca am rude pe-acolo)
   Ca sa-ti multumesc (ce-ai crezut?), ca atunci inseamna ca a citit Basescu, sau cine trebuie blogul lui @Theophile 😉

   Radu Humor

   20/05/2010 at 11:17 pm

 28. Crin la IRTV: dictatura, dictatura, dictatura lui Basescu.

  (Halatul, cit e halatul?!)

  Cetatean

  20/05/2010 at 9:52 pm

  • Numai un imbecil repetent de acest gen poate sa recite poezia asta la infinit 🙂

   Sper ca Popa ajunge in tara in viitoarele zile si terminam cu balamucul de la IrTv

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:54 pm

   • Doamne, de l-ar aduce cit mai repede, sa cada viesparul de la irtv si trintorii din el.

    Cetatean

    20/05/2010 at 9:56 pm

 29. Andrei,

  Ca doar nu era sa’i spun …. „al tau ” ca n’am mancat din aceeasi troaca si nici nu ne-am tras de sireturi in armata…. omul a ajuns mare scula, eu am ramas de carutza un parlit de inginer….Asta’i viata!

  canadianul

  20/05/2010 at 9:54 pm

 30. Crin: Guvernul e legal, dar ilegitim :-/

  Cetatean

  20/05/2010 at 9:54 pm

  • Bineinteles ca nu, as i-a zis conu Costache gazaru’ 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:58 pm

  • Cetatean

   crin floare de pelin cu fiecare zi o ia razna!

   legal,dar ilegitim ..ha, ha,ha

   este din putzul gindirii!!!

   maya

   20/05/2010 at 9:58 pm

 31. Hahaha, scuzati, dar nu ma pot abtine sa nu va informez: „Basescu a pierdut alegerile pe teritoriul Romaniei, in granitele tarii” (Crin).

  Cetatean

  20/05/2010 at 9:55 pm

  • Ti-am spus omul este un profund imbecil 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:59 pm

   • Theo-Phyl
    😆

    Si profund si imbecil 😆 e prea mult pentru el! 😆

    maya

    20/05/2010 at 10:11 pm

  • Cetatean , iarasi vechea poveste cu diaspora , bla , bla , bla .
   Am votat si eu in 20 de ani. Unicele alegeri la care am participat ! Am votat si Basescu si acuma astia ma ingroapa . 🙂
   Sa creada ei ca ma voi abtine la urmatoarele alegeri !
   Am prins gust ! 🙂

   Stefan A.

   20/05/2010 at 10:00 pm

  • Cetateanul
   😆
   Si cica a terminat facultatea de istorie…vai de capul lui!

   maya

   20/05/2010 at 10:00 pm

  • Si ce razi degeaba (pe bani mai merge)?!
   Geoana a avut in Romania cu 30.000 de voturi mai mult decat idolul tau 🙄

   Radu Humor

   20/05/2010 at 11:21 pm

   • Era pentru @Cetatean

    Radu Humor

    20/05/2010 at 11:23 pm

 32. Un salut voios de marinel si va doresc Noapte Buna !

  canadianul

  20/05/2010 at 9:56 pm

  • Canada, multumesc o zi frumoasa si ai grija cum conduci spre casa 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 9:59 pm

  • canadianul
   😆
   Cu vise portocalii! 🙂
   O zi buna tie!

   maya

   20/05/2010 at 10:02 pm

  • Noapte buna! 🙂

   Andrei

   20/05/2010 at 10:07 pm

   • noapte buna!

    maya

    20/05/2010 at 10:33 pm

 33. Theophyle prietene,te indragesc prea mult ca sa nu iti respect observatiile pe care le-ai facut.Singura postura care imi permite,zic eu, sa-ti vorbesc asa, este faptul ca de cand am inceput sa-ti citesc blogul(blogurile) si sa mai comentez uneori, am vazut(simtit) in tine un om de o calitate exceptionala cum rar poti intalni.
  Recunosc,am nevoie si de putin curaj. 🙂
  Inaltimea stachetei dupa care iti modelezi si iti realizezi munca , aspiratiile, te face sa fii aspru si cu tine si cu oamenii la care tii fapt care te innobileaza si mai mult.
  Nu stiu ce este „acolo”,imi este foarte greu sa descifrez,ma informez de cele mai multe ori de pe comentarii de pe bloguri de incredere,inclusiv(mai ales) acesta.
  Au fost,cred,situatii imposibile dpdv politic foarte greu de gestionat cand e vorba de compromis in interes national
  Sunt convins ca presedintele nu uita.
  Eu zic sa mai asteptam si sa avem incredere.
  Altfel daca ar fi, ar pierde ceva mult mai important decat as pierde eu sau am pierde noi,niste promisiuni.Ar pierde votul meu.Asa mic si neimsemnat.
  Sfarsitul verii nu e departe.

  mircea

  20/05/2010 at 10:03 pm

  • @mircea, multumesc pentru cuvintele frumoase. Roamnia are nevoie in aceste zile de ADEVAR si duritatea necesara pentru a iesi din inpasul greu in care ne afla.

   Daca nu le vom avea ne vom intoarce in anul 1998-99

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:12 pm

 34. buna seara,
  (citit tot ce ati postat/comentat)

  aha, am inteles, @navy = basescu
  🙂

  corect, ThPh?

  orangeskorpion

  20/05/2010 at 10:06 pm

  • @Skorpi, salut 🙂
   Eu m-am referit la colegul cu acest nick care a postat cu noi pe timpul campaniei 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:08 pm

   • gata, ThPh,
    mi-am adus aminte de @navy, pe unde o mai fi navigind? a avut niste postari extraordinare in timpul campaniei prezidentiale…si a disparut total!
    😦
    scuze pentru eroare…

    orangeskorpion

    20/05/2010 at 10:17 pm

 35. Mai oameni buni, e circ cu maimutze decerebrate la IRTV.

  Johannis afirma ca de fiecare data cind e criza, statele ies din criza crescind investitiile publice (!!! cu ce bani ???!). Keynesianism amestecat cu prostie crasa. Insa nu poate da macar un exemplu de astfel de „investitii”.

  Crin vorbeste 10 minute si dupa 10 minute: „am solutii, le discutam imediat” 😉

  Ponta: avem masuri, de stinga, le discutam cu sindicatele. Guvernul asta a fost votat de o „adunatura ciudata” (adica Parlamentul).

  Cetatean

  20/05/2010 at 10:08 pm

  • Tu crezi ca nemtzii nu au prosti lor. A citi si el ceva despre „New Deal”, dar nu a inteles materialul 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:09 pm

   • Theophyle, eu am citit si materiale aspre la adresa new deal, insa johahaha nu stie decit ceva din amintirile bunicilor sai. a inteles doar ca statul trebuie sa cheltuie bani pe care nu ii are inca 😉

    Cetatean

    20/05/2010 at 10:12 pm

    • Nu a fost rau dar erau alte timpuri. Si Hitler a procedat la fel (poate la asta s-a referit). Lucrurile stateau complet diferit. Tipul este un imbecil ilustru 😦

     Theophyle

     20/05/2010 at 10:15 pm

   • 😆 😆 😆
    Asta e un raspuns de nota 10 Theophyle !

    Stefan A.

    20/05/2010 at 10:13 pm

 36. Seara buna 🙂
  sorry

  mircea

  20/05/2010 at 10:10 pm

 37. […] afla mai mult: Politică de doua parale […]

 38. Exista doua feluri de votanti, votanti pasivi, adica aia care-si pun cuminte stampila pe ceva si votanti militanti, adica aia care nu se multumesc sa voteze ei da se mai chinuie sa-i convinga si pe altii.
  Aceasta a doua categorie ar putea fi numita manipulatoare, da nu este, dinsii o fac cu buna credinta, convinsi ca va fi bine. Nasoala e atunci cind nu iese bine. Incep sa-si caute scuze, incep sa acuze iarna, vulcanu din Islanda, o fac in continuare cu buna credinta, sunt convinsi ca ei nu s-ar fi putut insela.

  neamtu tiganu

  20/05/2010 at 10:14 pm

  • Ahaaaa…e ca la homosexuali, car`va sa zica.
   Bine ca ne-ai scos din intuneric, tzigane. 🙂

   Tzepelica

   20/05/2010 at 10:20 pm

  • neamtu tiganu
   😆
   Servus!

   Si in iubire se mai inseala omul! 🙂

   maya

   20/05/2010 at 10:21 pm

   • Numai cine nu munceste nu greseste, zise cocosu dindu-se jos dupa arici!

    neamtu tiganu

    20/05/2010 at 10:26 pm

    • Adanc !

     Tzepelica

     20/05/2010 at 10:28 pm

 39. Intrebare pentru Crin: pleaca Boc, ce puneti in loc? (ora 22.16)

  Raspuns: PNL nu isi asuma guvernarea decit singur. Daca nu poate, nu il propune pe Isarescu, ci un „independent prestigios”. Moderatorul: un nume, domnule Antonescu! Crin: „exista oameni in Romania care mai au habar”. Deci tehnicieni? intreaba moderatorul. „E singura solutie”. Ora 22.19.

  Trei minute de invirteala in jurul cozii.

  Cetatean

  20/05/2010 at 10:20 pm

  • Daca se mai spala putin, ar putea s-o faca pe Norica PM.
   Se asorteaza al dreaq cu o economie in criza, n`asha ? 🙂

   Tzepelica

   20/05/2010 at 10:22 pm

   • Tzepelica
    😆 😆 😆

    maya

    20/05/2010 at 10:24 pm

   • „PM” inseamna doar Prim Ministru, sa nu se inteleaga altceva, Doamne fereste…

    Tzepelica

    20/05/2010 at 10:24 pm

  • cetatean

   Saracu’,nu-si da seama ca el nu are habar de nimic!
   Chiar il compatimesc!

   maya

   20/05/2010 at 10:23 pm

 40. Eu nu ma astept ca un pres, un prim sau un guvern sa scoata tara din criza. Ma astept insa ca acestia sa se consulte cu specialistii, din timp. Ma mai astept ca un capitan de vas sa aiba un plan de evacuare in caz de scufundare, cu barci de salvare, cu colac umflat, sa salveze intii copiii si muierile.

  neamtu tiganu

  20/05/2010 at 10:23 pm

  • Absolut de acord cu tine!
   Barbatii natziei au uitat de aceasta suprema datorie!

   maya

   20/05/2010 at 10:28 pm

  • 😆
   Neamtzule
   Nu te apuca sa canti prohodu`.Mai sunt E 30 mld. in bnr.Pana vine valul teluric,poate reusim sa carmim,ne punem de-a curmezisul nu lateral.

   mircea

   20/05/2010 at 10:28 pm

   • mircea
    😆
    Servus!
    Ma bucur „sa te vad”! 🙂

    maya

    20/05/2010 at 10:31 pm

    • Saru`mana Maya 🙂
     Same feelings 🙂

     mircea

     20/05/2010 at 10:38 pm

 41. Neamtule, sa nu te prind ca iar ne scoti impozitul progresiv ca solutie de scos tara din criza. cind intra un stat in criza e ca atunc cind e intro mlastina. Nu trebuie sa se agite: sa isi taie la maximum cheltuielile si sa stea cuminte, fara investitii zise strategice si fara impozite progresive. Trebuie doar sa dea mina libera mediului privat. Orice alta masura e ca o zbatere care il duce la fundul mlastinii.

  Cetatean

  20/05/2010 at 10:27 pm

  • Asa este;liber mediului privat = solutia

   maya

   20/05/2010 at 10:30 pm

  • Pai si mediu` privat e tot in mlastina, n`asha ?

   Tzepelica

   20/05/2010 at 10:30 pm

  • Cetatene, ca tovarase nu-ti pot spune, eu personal sunt satul de solutii „originale” romanesti, sunt satul de inventatorii romani ai rotii. In definitiv e suficient sa se traga cu ochii la altii sa se vada cum au facut ei sau cum incearca ei sa faca.

   Nu incerc decit sa povestesc despre niste solutii propuse in germania, daca Theophile, si voi ceilalti nu le agreeati, nu-i bai, sanatate la neamuri!

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 10:43 pm

   • Si tie frate, cine stie poate o data o sa ai nevoie de vechiul pasaport. Never say Never 🙄

    Theophyle

    20/05/2010 at 10:47 pm

 42. @NT

  Cred ca ar trebui sa lamuresti niste lucruri, pentru ca astfel nu te vei diferentia de cineva naimit sa faca asta.
  Adica sa iti asumi o pozitie. Nu ai fi primul PSD-ist sau PNL-ist pe blogul acesta.

  1. Cum te raportezi la ideologiile de dreapta/stanga
  2. Cum te raportezi la solutiile PNL, PDL,PSD
  3. De ce MG sau CA ar fi fost un mai bun presedinte.
  Un raspuns infantil te va caracteriza ca atare.
  Deci: Asuma-ti pozitia daca vrei sa fi respectat
  That is my .02$

  eugeni

  20/05/2010 at 10:29 pm

  • 1. Eu sunt prea sarac sa fiu de dreapta si prea bogat sa fiu de stinga.
   2. Solutiile actuale PSD, PNL sunt niste timpenii la fel de mari ca ale guvernului. De altfel e mult prea tirziu sa se poata indrepta ceva.
   3. Geoana ar fi fost o catastrofa de presedinte, chiar mai rau ca Basescu, desi e greu de imaginat da totusi.
   4. Crin cred ca ar fi fost mai bun ca Basescu, de altfel nici nu-i greu. Dca vrei iti explic si de ce sper ca ar fi fost mai bun.

   De altfel catastrofa din Ro a inceput in toamna 2008, atunci cind toata lumea tremura de teama crizei si incerca tot felu de solutii, unele dintre ele avind un oarecare efect pozitiv. Acum nu se mai poate face nimic, decit scapa cine poate.

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 10:37 pm

   • @NT

    Multumesc

    eugeni

    20/05/2010 at 10:44 pm

   • Neamtule,
    Crin e absent de 2o de ani. Hai sa fim seriosi omul este un imbecil ilustru 🙂

    Theophyle

    20/05/2010 at 10:45 pm

    • Theo, am povestit cindva la mine pe blog, nu dau link ca nu am nevoie de reclama. Am avut un sef in Ro considerat de toti „imbecil”. Culmea e ca si el pe undeva se considera, cred eu, imbecil. Sefu asta a realizat cele mai grozave chestii, de ce? Pt. simplu fapt ca a avut fleru sa-si aleaga o echipa buna, sa-i lase sa lucreze fara sa se amestece si sa aplaneze toate eventualele conflicte in stadiu incipient. S-au dus vremurile in care un conducator de oaste impartea cu bratu lui de otel moarte in dusmani.
     Am jucat si joc fotbal de o viata, nu am incredere in antrenori jucatori.

     neamtu tiganu

     20/05/2010 at 10:51 pm

  • Si eu va zic „somn usor !”.
   Sper sa n-am cosmaruri cu ministri, parlamentari, analisti politici si alte lighioane d`astea.

   Tzepelica

   20/05/2010 at 10:42 pm

   • Noapte buna @timi 🙂

    Theophyle

    20/05/2010 at 10:43 pm

   • noapte buna! 🙂

    maya

    20/05/2010 at 10:47 pm

 43. Prieteni, noapte buna,
  ma retrag si eu. 🙂

  Andrei

  20/05/2010 at 10:37 pm

  • Andrei
   🙂
   Noapte buna!

   maya

   20/05/2010 at 10:47 pm

 44. @Andrei, noapte buna si multumesc 🙂

  Theophyle

  20/05/2010 at 10:43 pm

 45. Politica este de doua parale dar avem „opera de trei parale”!

  Deci ne ramine sa cintam!A paguba-n ciuperci!

  maya

  20/05/2010 at 10:44 pm

 46. @all
  😆
  Noapte buna, somn usor!
  Ingerasii sa va aiba in paza! 🙂

  maya

  20/05/2010 at 10:46 pm

  • @maya, nopate buna 🙂

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:48 pm

   • Theo-Phyl
    😆
    Noapte buna!

    maya

    20/05/2010 at 10:52 pm

  • Noapte buna, maya! 🙂

   Cetatean

   20/05/2010 at 10:48 pm

   • Cetatean
    😆
    Noapte buna!

    maya

    20/05/2010 at 10:53 pm

  • noapte buna maya 🙂 Ai grija de tine, ingeras !

   tibi

   20/05/2010 at 10:51 pm

   • tibi
    😆
    Noapte buna!

    maya

    20/05/2010 at 10:54 pm

 47. Neamtule, eu nu am spus ca am solutii „romanesti”. Unde ai vazut asa ceva?

  Spui sa ne uitam cum au facut altii. Trebuie sa vedem cine sunt acei „altii” si daca acei „altii” au iesit din criza. deocamdata, eu stiu ca din Ue, doar Polonia o duce cel mai bine. sau poate ma insel.

  Insa sunt al naibii de curios sa aflu de ce ar fi fost Crin mai bun ca Basescu. Da-mi pe puncte, nu scrie mult, e tirziu.

  Cetatean

  20/05/2010 at 10:47 pm

  • Cetatean, Neamtu e roman 100% il cheama „gigi comntra” cam 20 la suta di natiune. In diaspora sunt mai multi 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:49 pm

   • M-am prins de mult, era si greu 😉

    Pare-mi-se mie ca procentul ala e mult mai mare…

    Cetatean

    20/05/2010 at 10:52 pm

  • Cetatene, ti-am raspuns mai sus.

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 10:53 pm

 48. cum poate un om inteligent sa aiba incredere intr-un „imbecil ilustru”? eu asta nu pot intelege, dar poate la distanta crin se vede altfel
  🙂

  se vede ca o floare!

  m-am retras si eu!
  noapte buna

  orangeskorpion

  20/05/2010 at 10:48 pm

  • @skorpi, neamtu e gigi contra el nu vede nimic el e contra.
   Noapte buna 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:50 pm

 49. @ Radu Humor

  Ai pus un coment tooocmai suuus la cucurigu’ adresat mie. Nu-mi amintesc poezeaua aia; tot din ‘zestrea’ aia ‘literara’ e ? De fapt ce ai vrut sa spui acolo ?
  Era un coment autoreflexiv ? Vrei sa spui ca iti este greu sa intelegi lucruri elementare ? Uiti chiar mereu ca acest blog nu se cheama Roxania ?

  tibi

  20/05/2010 at 10:50 pm

  • @tibi, lasa-l in pace ca se intoarce. Il pastrez pentru pluralism 😆

   Theophyle

   20/05/2010 at 10:51 pm

   • OK ! Teofil ! Ai dreptate ! 😆

    tibi

    20/05/2010 at 10:54 pm

   • @Teofil
    @Cetatean
    @NT

    Mi-au placut raspunsurile lui @NT la intrebarile mele(sincer).
    Parerea (cred) lui este ca CA ar fi facut o echipa de competenti in cu/fara KJ. PNL ar fi aplicat santajul (asa cum a facut PSD cu PNL) ca sa isi formeze echipa. (aici greseste, cand PNL a fost singur la guvernare a avut o echipa lamentabila)
    Comparatia cu echipa de fotbal si antrnorul jucator este plastica si corecta. Dar sa mergem mai departe cu analogia, daca echipa este decisa sa faca blatul, sau selectionerul este un incompetent,atunci numai un antrenor jucator o poate sa castige (si atunci cu greutate) 🙂

    eugeni

    20/05/2010 at 11:06 pm

   • @ Theophile
    Iti multumesc ca ai avut curajul sa ma lasi sa-mi astern gandurile aici la tine, dar pentru a nu te expune prea mult , alaturi de mine, maniei unora ca @Tibi consider ca e mai bine sa ma retrag , mai ales ca, mai mult ca sigur , in viitorul apropiat parerile tale vor fi impartasite si fara ajutorul meu , de tot mai multi romani, pe care-i iubesc la fel de mult ca si tine(mai ales pe ele).
    Din pacate, cei care ne conduc acum nu prea sunt romani !

    Radu Humor

    20/05/2010 at 11:37 pm

 50. Asta cu floricelu mai bun decit marinelu chiar ar trebui aprofffundata ! 😆

  tibi

  20/05/2010 at 10:53 pm

 51. OK, prieteni multumesc pentru vizita sper ca ne vom citi si maine 🙂

  Noapate / seara buna 🙂

  Theophyle

  20/05/2010 at 10:55 pm

  • Noapte buna Teofil ! 🙂

   tibi

   20/05/2010 at 10:58 pm

  • Noapte buna Theophyle.Odihna placuta 🙂

   mircea

   20/05/2010 at 11:03 pm

 52. Crin si Geoana sint doi papagali , imitatie rebut de presedinti de tara .Faceau cariera la CAP ca presedinti. Se vede ca mai rezista aceste cooperative prin politica romaneasca ! 🙂
  Noapte buna si Theophyle , vint in pupa !

  Stefan A.

  20/05/2010 at 10:56 pm

 53. Nu stiu daca inteleg eu bine dar, majoritatea comentatorilor spun cam asa : sa fie remaniere, primesc, dar dupa cum spunea un caricaturist celebru, „ACUM nu e momentul” ! 😀

  tibi

  20/05/2010 at 10:57 pm

  • Tibi 🙂
   Aceeasi impresie.Un sondaj bun. 😀

   mircea

   20/05/2010 at 11:01 pm

 54. Theophyle, nu de putine ori de la distanta se vede mai bine. Si ar mai fi ceva, eu sunt absolut neutru, nu am drept de vot in Ro, nu sunt afectat de masurile de austeritate actuale din Ro, poate doar prin rude. Nu am TV romanesc, nu-i vad in direct. Ma informez numa din ziare si din bloguri.
  Tu, dupa parerea mea, esti implicat mult prea emotional si risti sa pierzi judecata la rece.

  neamtu tiganu

  20/05/2010 at 11:01 pm

 55. Neamtule, daca argumentul pentru teza ca ar fi fost mai bun Crin ca Basescu e asta: „Pt. simplu fapt ca a avut flerul sa-si aleaga o echipa buna, sa-i lase sa lucreze fara sa se amestece si sa aplaneze toate eventualele conflicte in stadiu incipient”, il resping din start din trei motive:

  1. Crin nu a dat dovada pina acum de nici un fler in 20 de ani.
  2. Crin nu a a demosntrat ca poate construi, el vrea doar sa straluceasca el singur
  3. Crin nu se poate tine de o parte, are o prea buna parere despre sine
  4. Crin nu poate aplana conflicte, n ua aratat pina acum asa calitate

  In plus, argumentul tau are la baza presupozitile urmatoare:

  – Presedintele poate aplana conflicte (nu are nici o arma constitutionala executiva la dispozitie)
  – Presedintele nu are decit asta de facut (statutul de garant al Constitutiei il obliga sa garanteze activ, adica implicindu-se, nu doar indemnind la pace)
  – Presedintele trebuie sa straluceasca prin absenta (ales prin vot direct, dar eclipsindu-se 4 ani). Constitutia nu e chiar asa de drastica.

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:02 pm

  • Cetatene, e posibil sa ai dreptate in privinta lui Crin, da totusi cred ca ar fi fost mai bun decit Basescu. Pt. ca nici basescu nu a aplnat conflicte, ci le-a provocat, si, si, si.. In definitiv e celebru „rau mai mic”, cred ca Crin era un rau mai mic decit basescu.

   Privind „armele constitutionale” se pare ca Basescu a trecut cu usurinta peste ele cind s-a declarat „jucator”.

   In definitv rezultatele vorbesc, si situatia actuala a Romaniei a venit dupa o domnie de sase ani a lui Basescu.

   neamtu tiganu

   20/05/2010 at 11:07 pm

   • Neamtule, ti-am raspus mai jos cu privire la presedintele jucator.

    Basescu a provocat conflicte: e o teza care merita studiata din prisma echilibrului iorgovanian al Constitutiei care a functionat doar cita vreme presedintele si PM erau din acelasi partid.

    Constitutia e croita in asa fel incit genereaza liniste doar daca e duet la virf. Daca n ue duet (preseidinte- PM) iese scandal. Nu doar cu Basescu, oricine ar fi. Chestie de „veto players”.

    „Răsfoiţi Constituţia, legile şi regulamentele. Vedeţi că instanţele de control s-au multiplicat ca ciupercile după ploaie. Procedurile au fost compuse intenţionat „la două mâini”, tot pentru a se obţine acest efect, precum în celebrele cazuri relative la numirea miniştrilor.

    http://www.bursa.ro/on-line/s=print&sr=articol&id_articol=80580.html

    În termeni tehnici, ceea ce s-a produs a fost multiplicarea agenţilor cu rol de veto (veto players). Ţelul e simplu de detectat: împiedicarea oricărei schimbări”

    Cetatean

    20/05/2010 at 11:29 pm

 56. Errata: din patru (nu din tre) motive il resping, dar sunt prea obosit.

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:04 pm

  • Cetatean 🙂
   Neamtzu` spera din tot sufletu` sa puna de-o afacere cu Johahanis de asta-l vroia pe Crin sau pe Geonel. 😆

   mircea

   20/05/2010 at 11:07 pm

   • Mircea, colegul NT alternneaza pragmatismul politic cu visarea pura. Teza cu Crin e un moment de reverie politica..

    Cetatean

    20/05/2010 at 11:20 pm

  • Cetatean, este admirabil efortul tau dar, cine NU vrea sa inteleaga, NU va intelege indiferent ce argumente logice sau de bun simt aduci in sprijinul unor lucruri mai mult decit evidente.
   Si evident, obosesti in van – cu acestia.
   Nu si cu restul celor care inca mai incearca sa discute onest.

   tibi

   20/05/2010 at 11:11 pm

   • Tibi, voi face mereu eforturi pina in pinzele albe, cita vreme vad ca partenerul de dialog e intreg la minte si are bunavointa.

    Cetatean

    20/05/2010 at 11:14 pm

    • Cetatean 🙂
     Te asigur prietene, ca nu de bunavointa duce lipsa neamtzu`

     mircea

     20/05/2010 at 11:20 pm

    • Eu stiu acest lucru si cred ca il stiu si -gica-contra respectivi.
     Ei mizeaza tocmai pe ‘picatura chinezeasca’.
     Ruptura logica are un rol evident de hartuire si obosire a adversarului.
     Doar stii bine teoria : nu poti sa-i convingi ? ZAPACESTE-I.

     tibi

     20/05/2010 at 11:20 pm

    • e pararea lui, incerc sa o inteleg, insa am motive solide sa o consider nefezabila. Crin ar fi fost o gluma de presedinte. Omul asta ar trebui torturat punindu-i-se propriile discursuri, rar am auzit ceva mai gaunos si mai gargarisit.

     Cetatean

     20/05/2010 at 11:22 pm

 57. […] the article here: Politică de doua parale This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 58. @Teofil
  @Cetatean
  @NT

  Mi-au placut raspunsurile lui @NT la intrebarile mele(sincer).
  Parerea (cred) lui este ca CA ar fi facut o echipa de competenti in cu/fara KJ. PNL ar fi aplicat santajul (asa cum a facut PSD cu PNL) ca sa isi formeze echipa. (aici greseste, cand PNL a fost singur la guvernare a avut o echipa lamentabila)

  Comparatia cu echipa de fotbal si antrnorul jucator este plastica si corecta. Dar sa mergem mai departe cu analogia, daca echipa este decisa sa faca blatul, sau selectionerul este un incompetent,atunci numai un antrenor jucator o poate sa castige (si atunci cu greutate)

  eugeni

  20/05/2010 at 11:09 pm

 59. Eugeni, nu cred nici mort.

  NIMIC din persoana si actiunnile lui Crin nu permite supozitia ca ar fi facut o echipa de competenti. Nu este tipul de om si nici nu are competentii la indmeina.

  Analogia cu anrenorul e facila, dar nerelevanta, pentru mine. Constitutia noastra nu acorda presedintelui deptul de antrenor, i-l acorda Primului minsitru. Pesedintele e un fel de director executiv (parttime), daca vrei.

  PNL nu putea plica nici jn santaj la PSD, cita vreme pnl ar fi avut 20%, ii bagau psd-u lsi udmr-ul (excludem pdl) un guvern condus de Nastase d enu se vedea. Era schema inversa, crin propunea PM si PSD trintea PM la vot.

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:19 pm

  • @Cetatean

   Referitor la NT si analogie

   Ce am incercat sa explic este ca, tocmai, analogia lui permite aparitia antrenorului jucator si nu o exclude.:) (poate nu am fost clar sry)

   Deocamdata la noi, Boc este selectionerul:), TB antrenorul, echipa: BVB. Echipa vrea blat, selectionerul este incompetent si influentat de echipa iar antrenorul vrea sa castige.

   Ce am apreciat la raspunsurile lui este faptul ca au fost coerente si s-a pozitionat (partial)(aici nu exista bun sau rau). Au fost parerile lui fara a incerca sa bage „fitile”.

   Cat despre scenariul cu CA, potential santaj al PSD etc, sa formeze echipa…, incercam sa inteleg parerea lui. Sunt convins (si pe blogul meu am trecut, la vremea respectiva,prin scenariile astea-toate cu acelasi rezultat-PSD ar fi avut PM in cateva luni)

   eugeni

   20/05/2010 at 11:46 pm

 60. Neamtule, despre acuzatia cum ca Basescu si-a luat pe nedrept mantia de Presedinte jucator:

  Prerogativele constituţionale ca şi legitimitatea democratică pe care i-o conferă alegerea lui de către electoratul întregii ţări îi impun preşedintelui României să aibă un rol activ, prezenţa lui în viaţa politică neputând fi rezumată la un exerciţiu simbolic şi protocolar.

  Nici veghea, nici funcţia de garanţie nu se realizează pasiv, prin contemplare, ci prin activitate vie, concretă.

  Decizia CCR din 5 aprilie 2007.

  Dă clic pentru a accesa motivatia_Curtii_Constitutionale.pdf

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:25 pm

 61. OK!
  Prieteni, comentariile se apropie de 200, eu nu mi-am tinut gura de vreo 20 de ori, asa ca pentru mine este destul pentru astazi ! 😀

  Sa remaniem bine !

  Noapte buna tuturor ! 🙂

  tibi

  20/05/2010 at 11:28 pm

 62. Noapte buna tuturor, e tirziu si sunt si eu obosit! mai ramin 5 minute, si ma duc!

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:30 pm

 63. Mie mi-a luat aproape o ora sa va citesc cu atentie.
  Asa ca nu-mi ramane decat sa va spun si eu
  Noapte buna !
  Cetatean , stingi tu lumina ?

  luminita

  20/05/2010 at 11:32 pm

  • @ luminita
   Lumina nu se va stinge din fericire niciodata ! 🙂

   tibi

   20/05/2010 at 11:36 pm

   • ziceam si io sa facem nitica ieconomie, frate, pe crizilii astea….

    luminita

    20/05/2010 at 11:41 pm

 64. @ Cetatean

  Apropo de pareri contrare.
  Eu nu pot sa ii spun unui adversar de idei ca ” iti respect parerea”.
  Cel mult, pot sa spun ca ii respect „dreptul la opinie” dar fara sa-mi insusesc opinia respectiva.

  Iar despre NT, chiar nu am nimic de spus. Treaba lui ce gindeste si de ce gindeste ce gindeste daca.

  tibi

  20/05/2010 at 11:34 pm

 65. Noapte buna Cetatean, Tibi all 🙂

  mircea

  20/05/2010 at 11:39 pm

 66. tibi, i-am spus lui NT „e pararea lui, incerc sa o inteleg”.

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:41 pm

  • Cetatean

   Singura problema este ca in timp ce tu, de exemplu, incerci sa-l intelegi, el, nu incearca.
   Punct. Despre asta este vorba.

   tibi

   20/05/2010 at 11:45 pm

 67. noapte buna, mircea!

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:42 pm

 68. Luminita, are dreptate tibi despre lumina.

  Dimineata remarc uneori comentarii postate noaptea tirziu, pe la 2-3 (probabil de pe alte meridiane),

  E extraordinar faptul ca oamenii aceia stiu ca cineva ii va citit si ca le vor raspunde dimineata 😉

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:43 pm

 69. Nu stiu cine mai ramine, insa eu sunt deja tehui. Ma duc, miine dimineata am de comentat la prima ora 😉

  Noapte buna!

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:49 pm

  • da, au ieşit din nou cu toată artileria grea la atac: Bă-secu, Johannis
   urmează – IAR, a suta mia oară – flota şi Mihăileanu 😆

   apoi Mircea Băsescu, Elena Băsescu, Elena Udrea, Omar Hayssam…

   băieţii trag tare: măcar pe Boc să-l dea jos, dacă pe Băse nu pot

   gabhryel

   21/05/2010 at 12:47 am

 70. @Cetatean

  Referitor la NT si analogie

  Ce am incercat sa explic este ca, tocmai, analogia lui permite aparitia antrenorului jucator si nu o exclude.:) (poate nu am fost clar sry)

  Deocamdata la noi, Boc este selectionerul:), TB antrenorul, echipa: BVB. Echipa vrea blat, selectionerul este incompetent si influentat de echipa iar antrenorul vrea sa castige.

  Ce am apreciat la raspunsurile lui este faptul ca au fost coerente si s-a pozitionat (partial)(aici nu exista bun sau rau). Au fost parerile lui fara a incerca sa bage “fitile”.

  Cat despre scenariul cu CA, potential santaj al PSD etc, sa formeze echipa…, incercam sa inteleg parerea lui. Sunt convins (si pe blogul meu am trecut, la vremea respectiva,prin scenariile astea-toate cu acelasi rezultat-PSD ar fi avut PM in cateva luni)

  Noapte buna,
  Somn usor
  vise placute.
  ……..

  eugeni

  20/05/2010 at 11:53 pm

 71. Noapte buna, eugeni, am receptat raspunsul tau. Si eu am inteles ce vrea NT, insa simplul fapt ca a fost coerent nu insemana ca fost si valid arguementul lui.

  Pe miine, eugeni, tibi!

  Cetatean

  20/05/2010 at 11:57 pm

  • Seara buna !

   Ce sa insemne asta ?

   Mai NIMIC : o stire de pe 26 Aprilie, este legata acum, in 21 Mai, de legea lustratiei, votata recent.

   Plus ca din cite cunoastem despre defunctul ‘cotidianul’ acesta a ramas numai pe varianta electronica . Opera lui Nistorescu.

   tibi

   21/05/2010 at 12:38 am

  • @Casandra, Aparatnicii astia sint o categorie aparte. Se iubesc si resplatesc reciproc indiferent de apartenanta politica, perioada istorica, regim, nr de crime. Toti care isi aduc contributia la sabotarea sistematica a Romanei sint rasplatiti ca nu cumva sa moare si sa nu cunosca recunostinta patriei.

   Si asa e peste tot.
   Este un film, The Good Shepard, cu Matt Damon in care un CIA- spune aprox:we are „The United States of America. The rest of you are just visiting.”

   Tio

   21/05/2010 at 7:38 am

 72. @ eugeni

  „Ce am apreciat la raspunsurile lui este faptul ca au fost coerente si s-a pozitionat (partial)(aici nu exista bun sau rau). Au fost parerile lui fara a incerca sa bage “fitile”.

  EXACT aici este ‘fitilul’.

  Raspunsuri coerente dar paralele cu problema pusa in discutie, este principalul mod in care o problema, indiferent care ar fi aceea, este deturnata de la scopul sau initial : elucidarea.

  Este daca vrei, exact modul in care indiferent ce problema, indiferent cit de reala ar fi, este pusa in discutie, este dusa in derizoriu prin sofisme logice, dar complet false, pentru ca plecind de la premise reale, concluzioneaza fantasmagoric, neargumentativ ci, numai ‘logic’.

  Evident, amestecind bucatele de adevar cu mari parti de neadevaruri crase, care deturneaza sensul initial al discutiei.

  Sigur ca delimitarea intre bun sau rau este dificila dar, aici in intram in alta categorie de discutii pentru ca, se pune IAR, problema onestitatii.

  Si sigur ca daca intram in aceasta problema, a onestitatii, intram iar, intr-o discutie care ne departeaza de la scopul initial al problemei puse in discutie. 🙂 NU ? 🙂

  tibi

  21/05/2010 at 12:24 am

  • Buna seara tibi & tuturor,

   Ai perfecta dreptate cu:
   „Evident, amestecind bucatele de adevar cu mari parti de neadevaruri crase, care deturneaza sensul initial al discutiei”

   Asta e o tehnica discursiva manipulatoare.
   As zice ca e vorba de arta de a te preface ca nu te prefaci.
   Noapte buna.

   cati

   21/05/2010 at 12:43 am

   • Da cati ! Asa e. Hotii striga hotii 🙂 .
    Noapte buna !

    tibi

    21/05/2010 at 1:12 am

 73. @Tibi
  Toate comentariile mele s-au referit la intrebarile mele pt NT de la 10:29pm.

  NT Definindu-si pozitia inseamna mai multa responsabilitate in ceea ce va zice in viitor(sper). Este ceea ce am dorit.

  eugeni

  21/05/2010 at 1:55 am

  • eugeni
   Este suficient sa analizezi cu mare atentie raspunsul tiganului de la 10:37 si-mi vei da dreptate.
   Tu pleci de la premiza ca oamenii sunt de buna credinta pentru asa esti tu. Cei care nu sunt de buna credinta, pleaca de la aceeasi premiza si o exploateaza fara jena in folosul lor. Simplu ?

   tibi

   21/05/2010 at 6:54 am

 74. Buna seara (sau mai bine zis noapte buna)

  N-am mai scris iarasi de foarte multa vreme, dar efectiv nu mai am timp, cineva mai trebuie sa si munceasca in tzara asta :lol:. Va citesc insa in continuare cu mare drag, atunci cand am cateva minutzele. Chiar daca nu intervin, sunt cu inima alaturi de voi si de gazdele noastre, Theophyle si Demeter.

  De cateva zile imi ocup putinul timp liber contracarand ineptiile si elucubratiile unor dealtfel stimate doamne si domni de pe un forum unde sunt moderator. Iata una dintre opiniile care m-au atins direct: „Ma intreb si eu intr-o doara: de ce persoanele care nu locuiesc in Romania sunt cele mai vehemente aparatoare ale regimului Basescu? Sa nu ne ocupe comunistii? Sa nu vina iar Iliescu la putere? Din departare vezi altfel tara pe care o iubesti din tot sufletul, nu? Din patriotism ati plecat peste hotare? Din patriotism nu va intoarceti in Romania sa traiti la fel ca noi sub conducerea inteleapta? E mai usor sa-ti iei informatii din ziare, de pe net, chiar daca ai acasa parinti, frati, cunostinte care iti spun ca viata in Romania e grea. Sa ne dati lectii de morala, dar sa nu traiti alaturi de noi. Voi stiti mai bine ce-ar trebui sa simtim, ce ar trebui sa facem, cum sa fim solidari… Veniti sa traiti si voi acasa, alaturi de noi, fara comunism, alaturi de un presedinte jucator care nu e Geoana, cu Boc prim ministru (nu Klaus Johannis) si abia atunci o sa aveti o imagine clara, nedistorsionata a intregului. Atunci, o sa accept cu placere sfaturi. O sa fim solidari cu voi si voi cu noi. O sa fim impreuna patrioti chiar si atunci cand batranii nostri se vor stinge de boli si de necaz. Copiii vostri or sa traiasca alaturi de ai nostri si vor fi surprinsi cat de bine se traieste in Romania. Cat de bun e invatamantul romanesc, cat de bun e sistemul de sanatate…
  Va doresc o zi buna, dragi romani „de dincolo”.” – Adica asta merit pentru ca am ales sa nu raman o micutza bugetara :D, sa tac dracului din gura pentru ca nu mananc salam cu soia.

  Sau altcineva: „Sincer ma doare fix in cur de falimentul Romaniei. Ma intereseaza falimetul meu personal, romania poate sa dispara de pe harta lumii din partea mea, chiar nu ma intereseaza. Si sincer nu cred ca intereseaza pe cineva soarta romaniei, astea sunt doar vorbe mari, aruncate in ochii fraierilor.” Persoana respectiva spune mai departe ca va fi demult plecata atunci cand Romania va disparea de pe harta, insa intre timp diaspora sa-si vada de-ale ei, sa trimita bani in tara si sa nu mai voteze, ca se ocupa cei din Romania de asta. Bineinteles ca Nasescu este de vina pentru toate, una chiar a zis ca parlamentul nu-i vinovat pentru situatia in care este tara acum.

  Theopyle, imi cer scuze pentru catamai comentariu, inchei cu un mesaj care m-a uns pe suflet: „mai mult de jumatate din pensionarii romaniei s-au pensionat inainte de vreme (stii tu, concedierile lui constantinescu, roman, etc). multi au primit si somaj, si cateva salarii bune, pe care majoritatea le-a cheltuit fara pic de spirit capitalist sau i-au cheltuit pe bautura si tigari (e si normal, dupa ce au cantat 50 de ani traiasca partidul! nici nu e de mirare ca nu esti in stare sa te descurci, si tot astepti de la stat); l-au tot ales pe ilici alungand tinerii de la universitate cu ciomegele (imgb-ul face ordine!); s-au batut si umilit pentru niste ulei, zahar si faina, au vandut viitorul urmasilor pentru un cos cu merinde.
  sincer, eu una nu le plang de mila, ci ii acuz de situatia in care a ajuns romania dupa 70 de ani de pomeni si nationalizari. sa-i compatimesc pe ei care vindeau apartamentele primite gratis de la ceasca, tinerilor , pe sume colosale? sa-mi fie mila de cei care au apartamente scumpe, cu multe camere pe care nici macar nu au bani sa le incalzeasca, dar nu ar pleca la tara (de unde i-a adus ceasca) nici morti? esti rupt in cur dar ai pretentia sa-ti permiti sa locuiesti in cel mai scump oras din tara?
  stati sa vedeti ca o sa dispara si pilonul doi (tot pentru pensionarii de acum, cea mai egoista si infama generatie a romaniei), sa vedeti cum o sa ramaneti voi cu fundul in balta , pentru ca statul nu-si poate permite sa se imprumute la infinit pentru toate pomenile, si o sa va plangeti in pumni ca tot ce-a avut tara s-a dus pe fundul unor politicieni verosi si pe o generatie obisnuita sa nu miste un neuron si sa i se faca pe plac de catre toti guvernantii, pentru voturi.
  atunci o sa fie marea trezire din somnul socialismului si poate ca atunci o sa inteleaga si romanul ca nu poti cheltui mai mult decat produci.”

  Si acum chiar inchei: http://www.cosminalexandru.ro/2010/05/impotriva-noastra/ (daca a mai fost pus linkul, ma scuzati :D)

  ny

  21/05/2010 at 2:38 am

 75. gabhryel

  21/05/2010 at 2:59 am

 76. Salutare

  Vorbeam ieri de obligatii din trecut ale presedintelui, astazi am dat peste o stire care ilustreaza o astfel de situatie:
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-l-a-decorat-pe-fostul-sef-al-militiei-si-securitatii-george-homostean-1016977

  pasiivorbelor

  21/05/2010 at 6:45 am

 77. Decorarea lui Homostean de care Basescu. Explicatia „ticalosiei” lui Basescu.

  Ioan T Morar :

  Articolul girat de Nistorescu vorbeşte despre generalul George (Gheorghe) Homoştean, pe cînd în actul oficial de decorare e vorba de George Ioan Homoştean. Cu gradul de sublocotenent în retragere. (Se conferă Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: domnului sublocotenent în retragere Homoştean Ioan George). Aşadar, una e un general, alta e un sublocotenent. Pe care-i cheamă, e drept, la fel, Homoştean. Pe unul, George (sau Gheorghe), iar pe celălalt, Ioan George . Unul e fost general de interne, altul e fost sublocotenent de armată. Cel puţin, formal, aşa stau lucrurile. S-o fi ascuns generalul în gradul de sublocotenent, adăugîndu-şi încă un prenume? Sau sînt două persoane diferite, cu două grade militare diferite. Tot aşa cum una e Antonescu, dictatorul, alta e Antonescu, liberalul. Unul a făcut, în felul lui, istorie, altul a fost repetent la Istorie.

  http://morar.catavencu.ro/2010/05/21/nistorescu-si-cu-crin-ar-mai-da-niste-venin-dar-o-iau-in-barba-putin/

  Cetatean

  21/05/2010 at 7:42 am

 78. Canadianul voia sa scrie Presedintelui…
  De ce nu-i scriem noi toti despre decorarile astea. Javrele asta sint decorate in numele vostru. Primesc oficial recunostinta vostra.

  Lista lui Theophyle e mai complicata dar cea de decorari e mai simpla de inteles.

  De ce a fost decorat Bradisteanu prospat „scapat” de DNA si dupa torpilat ANI? Stiu ce a facut, merita, dar nu se mai putea astepta 1 an?

  De ce a fost decorat Cercel? S-a evaluat deja efortul anti-gripa? Sau cum gasesti macar unul care sa isi faca treaba il si decorezi?’

  De ce a fost decorat Homostean? Ceausescu a fost sigur recunoscator deja.

  Aparatnicii astia sint o categorie aparte. Se iubesc si resplatesc reciproc indiferent de apartenanta politica, perioada istorica, regim, nr de crime. Toti care isi aduc contributia la sabotarea sistematica a Romanei sint rasplatiti ca nu cumva sa moare si sa nu cunosca recunostinta patriei.

  Tio

  21/05/2010 at 7:51 am

  • Homoştean Ioan George (sublocotenent în retragere)a fost decorat ca veteran de razboi. Nu am gasit alt Homoştean (Iraq, Afganistan). E probabil gradul militar al militianului din timpul razboi. E nascut in 1923 deci putea fi in jur de 20 in timpul razboiului.

   Iata cum functioneaza legea lustratiei in practica!

   Tio

   21/05/2010 at 8:13 am

 79. Buna dimineata,
  LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor si sarbatoritelor de azi!
  SA fiti sanatosi, sa aveti parte de cat mai multe bucurii si cat mai putine necazuri.

  cedric

  21/05/2010 at 8:12 am

 80. Tio e greu de citit linkul lui Cetatean?

  Turnofftheglory

  21/05/2010 at 8:13 am

  • Care face trimitere la Morar?
   Eu imi fac propriu research. Nu am gasit al Homostean. Daca gaseti ceva timimite-mi sa ma linistesc si eu 😉

   Tio

   21/05/2010 at 8:20 am

 81. Tio, gradul de locotenent nu iti spune nimic? Generalul de Secu’ a devenit locotenent de armata?

  Turnofftheglory

  21/05/2010 at 8:40 am

  • M-am mai linistit. E probabil aceiasi persona. Razboiul e raboi.
   A fost decorat ca veteran si nu ca securist. Sint totusi 2 lucrui f diferite si e ceva petrecut inainte de perioada „reprosabila”.

   Tio

   21/05/2010 at 8:53 am

   • Buna dimineata!

    Ce, naibii, intelegi tu, mai @tio? Cum de reusesti sa le balmajesti in halul asta? O faci intentionat?
    Ai priceput oare ca e vorba despre doua persoane DIFERITE?

    nicole

    21/05/2010 at 9:02 am

 82. Buna Dimineata la Toata Lumea 🙂
  Postare Noua 🙂

  Theophyle

  21/05/2010 at 9:04 am

 83. Tio, nu dau cu detergent, dar daca un general chiar si de garfa republicana irakiana prefera sa die locotenent, eu zic ca esti in mare eroare.
  A decorat tipi dubiosi, si te intrebi uneori de ce, dar hai sa nu ne facem ca nu vedem. De cand Biju e mincinos apriori?

  Turnofftheglory

  21/05/2010 at 9:04 am

 84. bună ziua. 🙂
  Am deschis net-ul de dimineaţă şi văd că răspunsul la întrebarea mea a devenit postare. 🙂
  Nu am pretenţia că mă pricep la politică, de altfel, de aici nick-ul meu.
  Ce am observat, atât aici, cât şi pe alte bloguri susţinătoare ale actualei puteri, este justificarea, prin prisma strategiei politice, a erorilor.
  Ca neiniţiat, am căutat definiţia pe wikipedia a politicii. Pe englezeşte e una, pe româneşte e alta. Pe englezeşte este procesul prin care grupuri de oameni ajung la decizii comune, pe româneşte este activitatea de obţinere şi exercitare a puterii.
  Cred că actuala clasă politică este stricată din pornire de această concepţie românească asupra politicii, şi pune interesul partidului înaintea interesului ţării. De aici, senzaţia de circ degajată de discuţiile „politice” de la noi, în care, prin diverse strategii, se şlefuiesc şi se apără imagini de politicieni, nu idei.
  Tare mi-e frică de posibilitatea ca acest teatru al politicii să fie întreţinut, pentru că dacă s-ar discuta cu cifrele pe masă, s-ar devoala reţeaua transpartinică.

  para

  21/05/2010 at 9:45 am

  • @para, Buna Dimineata 🙂
   Cred ca intrebarea ta de buna credinta merita un raspuns de buna credinta. In viata mea nu am avut sperante de la un politician cum am avut (si mai am) am avut de la Baselu’.

   Lucrurile trebuie spuse si le spun indiferent daca plac sau nu prietenilor si amicilor mei. Opiniile mele nu au fost si nu vor fi nicodata negociabile.

   Ai dreptate exista o repartitie primordial ale vechilor structuri in noile structuri. Trebuie luptat cu toata taria pentru ai descoperi.

   Theophyle

   21/05/2010 at 10:03 am

   • În continuare, cred că varianta Băsescu a fost mai bună decât celelalte.
    Asta e pentru neamţu ţiganu.

    para

    21/05/2010 at 10:25 am

 85. PS
  ieri, la TVR, a fost o emisiune interesantă, în care a existat un dialog între reprezentanţi ai puterii, ai băncilor, ai oamenilor de afaceri şi ai opoziţiei. Mi s-a părut o emisiune onestă, fără manipulări.

  para

  21/05/2010 at 9:48 am

  • Nu am vazut-o, pacat!

   Theophyle

   21/05/2010 at 10:05 am

 86. @Cetatean
  Pe mine m-a pacalit dom’ „Nistorex”, mersi de precizari 🙂

  pasiivorbelor

  21/05/2010 at 11:43 am


Comentariile sunt închise.