Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Purtătorii de vorbe

Probabil ca nu as fi scris acest articol daca un prieten nu m-ar fi atentionat spre articolul doamnei Ioana Muntean, publicat in portalul de stiri ziare.com. Adevarat, acest portal nu este Washington Post si tot adevarat, postul de purtator de vorbe al unui premier hartuit este unul deosebit de greu, totusi lipsa de profesionalism a fost strigatoare la cer. Daca ar fi avut un job asemanator pe malul Potomacului si nu pe malul Dambovitei probabil si-ar fi cautat de lucru acum. Inteleg ca fosta jurnalista la ProTv este absolventa a Facultatii de Psihologie din Cluj-Napoca, cu atat mai mult greseala ei a fost bizara, sau poate increderea in faptul ca toti romanii sunt idioti prevaleaza in acest guvern.

Valul purtatorilor de cuvant in Romania a inceput in 1996. Ciorbea a avut-o pe Doina Jalea, de la Radio; Vasile – pe Rasvan Popescu, cel care reusea performanta sa-si critice seful pe la briefinguri, Isarescu i-a avut pe Gabriela Vranceanu Firea si pe Ionut Popescu (fost ministru de Finante). In fine, Adrian Nastase si-a impartit mandatul intre Claudiu Lucaci (venit de la televiziune) si Despina Neagoe (venita de la Cluj). Tariceanu a ales-o pe Oana Marinescu. Destul de putin cunoscuta – mai ales ca in ultimii ani a lucrat pentru o ambasada – aceasta nu avut o sarcina usoara. Pentru ca predecesoarea ei a facut din institutia respectiva – inclusiv din serviciul de presa al premierului – o institutie „partinica”, cu comunitatea gazetareasca impartita in „prieteni” si „neprieteni” si cu (ne)comunicari pe masura. Doamna Marinescu a fost schimbata de Camelia Spataru (2007-2008).

Nu am nici un chef sa vorbesc despre Dl. Rares Niculescu, care cu o nonsalanta prosteasca a reusit sa coboare din trenul succesului intr-o halta mizerabila a uitarii. Europarlamentarul PD-L Rares Niculescu, cel care urma sa fie numit purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat ca implicarea sa in „cafteala” dintr-un club din Cluj este nesemnificativa, ei uite ca a fost! Tineretea nu este o virtute daca nu este insotita si de intelepciune.  Din nefericire, la Rares nu a fost insotita. Lipsa norocului cu purtatorii de cuvant se tine scai de nefericitul premier. Astazi, prin articolul ei, Ioana Muntean a reusit sa ne convinga de ceea ce stiam deja, ca dl Boc are multe probleme cu stabilitatea guvernarii. Strigator la cer prin lipsa de profesionalism, scrie doamna Muntean:

Demisia premierului Boc, vehiculata pe la diverse colturi, nu este o stire adevarata ci una inventata. Am vorbit de mai multe ori, in diverse interventii, despre factorul psihologic si formarea expectantelor, anticipatiilor pentru ceea ce inseamna evolutia sociala, economica si politica a unei tari.

Aceste idei au fost dezbatute de mai multi oameni de stiinta care leaga aceste aspecte inclusiv de reluarea cresterii economice. Jurnalistii au o mare si grea responsabilitate. Aceea de a fi formatori de opinie. Avem putini formatori de opinie, pe care ii felicit pentru echidistanta cu care trateaza subiectele actuale, dar in schimb puzderie de manipulatori de opinie publica. Bla, bla bla (vezi aici)

Un purtator de cuvant niciodata nu  spune jurnalistilor ce sa scrie si cum sa se comporte, un profesionist adevarat convinge si daca vreti reuseste sa-si impuna punctul de vedere prin argumente logice sau de alta natura  (niciodata nu strica o bomba de presa, sau asa ceva). Mai rau decat atat, doamna Muntean l-a aratat pe Presedinte intr-o lumina pe care nu si-ar dori-o, nu voi analiza mai mult pentru ca nu vad de ce ne-ar interesa pe noi. Un lucru sigur – dl Boc presteaza atat de jalnic si din cauza consilierilor pe care-i are, cel putin o parte din ei.

Traim intr-o tara in care lipsa competentelor la guvernare ne cuprinde pe zi ce trece. Cunosc cel putin zece bloggeri care i-ar fi dat multe clase acestei doamne, din nefericire , ei nu sunt din Cluj, probabil. Nimic nu ma mai poate mira la acest guvern, care pe zi ce trece se exileaza de cei mai buni sustinatori. Domnu’ Boc lasa localismele si adu-ti oameni buni. Un purtator de vorbe bun ti-ar putea gasi cuvintele pe care nu le ai!

P.S. Pentru memoria colectiva, cei care au fost purtatorii de cuvant al deceniului:

Rasvan Popescu (intre 1997-1998) – Rasvan Popescu a fost ziarist la BBC si realizator de emisiuni la TVR inainte ca liderul PNL Valeriu Stoica sa-l recomande drept purtator de cuvant la Guvern in timpul lui Victor Ciorbea si Radu Vasile. In 2000 a ajuns purtator de cuvant al presedintelui Emil Constantinescu. A fost propus de PNL la Consiliul National al Audiovizualului, unde a fost ales presedinte in urma cu un an.

Adriana Saftoiu (1998-1999) – Fosta ziarista la Rompres si Mediafax, Saftoiu a fost numita de Radu Vasile purtator de cuvant al Guvernului dupa indepartarea lui Rasvan Popescu. In guvern a avut o relatie buna atat cu ministrul finantelor Decebal Traian Remes (PNL) si Traian Basescu (PD), care in 2000, dupa plecarea lui Vasile de la Guvern, a chemat-o la Ministerul Transporturilor si la PD, unde a fost sefa biroului de presa pina in 2004, cind Basescu a fost ales presedinte. A fost purtator de cuvint al Administratiei prezidentiale pina in primavara anului trecut cind a demisionat, iar in acest an a candidat pe listele PNL la alegerile parlamentare si a fost aleasa deputat de Urlati.

Ionut Popescu (2000) – Ionut Popescu s-a remarcat ca ziarist economic la Capital si pentru cateva luni a fost purtatorul de cuvant al lui Mugur Isarescu, cel de-al treilea premier al guvernarii CDR. S-a intors la Capital, ca in 2003 sa accepte propunerea lui Theodor Stolojan, atunci presedinte PNL, de a-i deveni consilier personal. Este unul dintre autorii programului de guvernare al Alianeti D.A. si unul dintre artiuzanii introducerii cotei unice de impozitare. A fost ales senator de Bucuresti in 2004, iar in 2005 a fost investit in functia de ministru de Finante, de unde a plecat ca urmare a unui conflict cu premierul Tariceanu. In 2008, nu a mai fost reales in Parlament.

Gabriela Vrinceanu Firea (2000) –  Firea a fost reporter la Jurnalul TVR, inainte de a deveni purtator de cuvint al lui Mugur Isareascu si “umbra” acestuia in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2000. Dupa ce a parasit administratia centrala odata cu Isarescu, s-a intors in mass-media, la trustul Intact al lui dan Voiculescu, unde a prezentat pentru o vreme jurnalul de stiri. Realizeaza emisiuni economice la televiziunile liderului PC si este director la publicatiile “Saptamina Financiara” si “Financiarul”.

Claudiu Lucaci (2001-2003) – Lucaci a plecat din pozitia de reporter la TVR in cea de purtator de cuvint al lui Adrian Nastase, care dupa doi ani de zile i-a oferit pozitia de consul general al Romaniei la Los Angeles. S-a intors in 2004 din acest post la TVR.

Despina Neagoe (2003-2004) – Despina Neagoe era purtator de cuvint al prefecturii Cluj cand I s-a oferit functia de la Guvern. Inainte de acest moment fusese angajata a TVR Cluj. Dupa ce I s-a incheiat mandatul la Guvern, PSD i-a oferit Despinei Neagoe un loc in Consiliul de Administratie al TVR, de unde a demisionat anul trecut. In poresent este functionar in cadrul CNVM.

Oana Marinescu (2005-2007) – Oana Marinescu a fost jurnalist la Ziarul Financiar si a lucrat la Ambasada Marii Britanii inainte de a prelua functia de purtator de cuvant in timpul guvernului Tariceanu. A demisionat la finele lui 2006.

Camelia Spataru (2007-2008) – Camelia Spataru a lucrat la Mediafax pina in 1995, iar in 2007 cind a devenit purtator de cuvint era seful departementului politic din cadrul Stirilor ProTV. A fost mult timp acreditata la Cotroceni. Si-a incheiat mandatul odata cu instalarea noului premier Emil Boc.

Written by Theophyle

14/05/2010 la 8:35 pm

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Uau, ce ilustratie!!!
    Te-ai enervat, Theophyle?

    casandra

    14/05/2010 at 8:50 pm

    • Da casandra, am fost enervat. Deobicei port cu mine un IQ rezonabil nu-mi plac nici prostiile si nici prosteliile!

      Theophyle

      14/05/2010 at 8:53 pm

  2. Continui aici postarile penbtru Casandra.

    Au ramas de lamurit probleme urmatoare:

    1. Moneda si etalonul-aur.
    2. Social-democratia si conservatorismul liberal (cu particularizare in Romania)
    3. Daca prietena Casandra ancoreaza valorile umane in revelatie sau intr-o morala imanenta (daca ea crede in Hristos ca Fiul lui Dumnezeu). Raspunul ei a fost neclar.

    Aceste discutii au un fir lung, dar ele trebuie sa se termine in seara asta, pentru ca au plecat de la problema Basescu si tot acolo se vor intoarce. Ele vizeaza explicitarea situatiei politice romanesti.

    Cetatean

    14/05/2010 at 8:52 pm

    • @Cetatean,

      Regret ca aceste discutii nu se pot termina in aceasta seara.
      Nu stiu ce exigente are dna. Cetatean cu privire la cina si restul serii, dar dl. casandra deja are tensiunea ridicata si a asezat tacamurile la masa. In premiera…

      Dar, daca doresti, continuam si in zilele urmatoare. Daca Theophyle ne mai suporta…

      casandra

      14/05/2010 at 8:56 pm

      • Ok, ok, suspend discutia, o reluam alta data. 🙂 Merci, Casandra

        reluam de une am ramas

        Cetatean

        14/05/2010 at 9:01 pm

    • Cetatean, am citit cu atentie tot ce s-a spus. Nu am intervenit pentru simplul motiv ca nu ar fi fost onest ca doamna Casandra sa fie atacata pe doua fronturi. Te-ai descurcat poate mai bine dacat mine 🙂

      Theophyle

      14/05/2010 at 8:56 pm

      • Multumesc, Theophyle.

        Mai aveam nevoie de citeva postari, dar Cassandra nu mi le-a mai acordat 🙂

        Cetatean

        14/05/2010 at 9:02 pm

        • Voi reveni maine, cu permisiunea lui Theophyle, acum chiar trebuie sa inchid. Altfel…
          va urez o seara foarte frumoasa, tutuoro. Si mulumesc, Theophyle.

          casandra

          14/05/2010 at 9:04 pm

  3. L-ai uitat pe primul purtator de …mustati al guvernului Petre Roman, pe ofiterul secu acoperit, Bogdan Baltazar.
    Doamne, ce mai tuna si fulgera impotriva partidelor istorice, cu cata manie proletara ii infiera el pe Coposu, pe Cunescu si pe Rege !
    A disparut o vreme, trimis (la post ?) in UK, pentru ca mai apoi sa se intoarca glorios presedinte la o banca straina.
    Acu`, destul de ramolit, trudeste la reclama pt. Gold Corporation, incercand sa-i convinga pe gugustiuci ce proiect „avantajos” am putea rata daca le tragem un shoot in dos canadienilor.
    „Cooperativa” inca lucreaza, baieti…dormiti linistiti… 🙂 🙂

    Tzepelica

    14/05/2010 at 8:55 pm

    • @timi, ai dreptate am preferat sa incep din ’96, alminteri ar fi trebuit sa amintesc si niste oameni care nu merita un rand pe acest blog 🙂

      Theophyle

      14/05/2010 at 8:57 pm

      • Iolanda Staniloiu ?

        Loda

        15/05/2010 at 7:21 am

  4. Ceteţean
    scuză-mă că te deranjez în dialogul cu Casandra. Doream doar să apreciez postarea lui Theo.

    Theo

    😉

    Cetăţean,

    Gata! Continuaţi! Mulţumesc!

    PS:

    🙂 Am glumit! Dar eai prea concentrat pe răspunsuri. Sper că nu te superi!?

    rahoveanu

    14/05/2010 at 8:57 pm

    • @Raho, multumes pentru tot, chiar mult de tot. Esti un baiat de triplu A

      Theophyle

      14/05/2010 at 8:58 pm

    • Raho 🙂

      Cetatean

      14/05/2010 at 9:03 pm

  5. Adica tot clujenii sint de vina ?
    Cred ca ficare om politic alege purtatorul de cuvind dupa chipul si asemanarea lui .
    Politic capabil , purtator de cuvint pe masura ! Dar si politic slab , purtator de cuvint egal ! 🙂
    Boc are circumstante atenuante . A primit prea multe oua in cap ! Din frageda pruncie . Se poate citi si tare batut in cap ! 😆

    Stefan A.

    14/05/2010 at 8:58 pm

    • Stefan, absolut NU!
      problemele sunt competentele. Nu toti sun buni. Nu pot fi!

      Theophyle

      14/05/2010 at 9:00 pm

  6. Ilustratia mi se pare un loc foarte potrivit la care se pot inchina politicienii nostri, capete seci si fara idei fezabile, care ar fi putut evita situatia falimentara in care suntem daca ar fi dispus de ceva competenta.

    Tzepelica

    14/05/2010 at 8:58 pm

  7. Casandra, eu am spus:

    “…tartorul cel mare din PSD a facut mereu jocul rusilor si nu a avut alt scop decit aservirea Romaniei catre Rusia”. “PSD nu are alta directie ideologica decit cea trasata de Iliescu. Va fi jale dupa ce moare el, vor ramine fara busola.”

    Tu ai spus:

    „PSD se straduieste sa fie social-democrat. Nu-i reuseste mereu, cateodata este cam liberal.
    Tu afirmi ca social-democratia “face jocul rusilor” asa, prin definitie, prin esenta sa? Daca da, chiar ca dialogul este imposibil.

    Observatiile mele:

    1. Afirmatia PSD se straduieste sa fie partid social-democrat nu are nici un argument de intarire. Asta e pararea ta subiectiva. E interepretarea ta despre PSD. Eu sustin ca psd nu este deloc social-democrat in sensul blairian sau schroederian sau alt sens european.

    2.Eu nu am afirmat ca social-democratia “face jocul rusilor”, ci ca PSD si Iliescu fac jocul rusilor. E altceva. Esti de acord cu teza ca Iliescu a facut intotdeauna jocul rusilor?

    Despre social-democratie in general, pe care tu o contrapui conservatorismului criminal: repet:

    Daca ai recunoscut ca Holodomorul, copilul bolsevismului e “greseala criminala, crima”, vei fi de acord ca nu exista o superioritate metafizica originara a social-ismelor de nici un fel fata de ceea ce tu numesti “conservatorismul si liberalismul… criminale, care nu au demonstrat in istorie decat justificarea subtire a furtului de resurse, de sanse si de viata.”

    Esti de acord ca dincolo de istoria intelectuala a social-democratiei, socialismul, ca matca, este patat de singe nevinovat si ca nu poate accede la o pozitie condescendenta fata de ceea ce numeste „conservatorism”?

    Cetatean

    14/05/2010 at 8:59 pm

    • Suedia, Norvegia, Danemarca, Germania, Franta, Spania. Iti spun ceva? Chiar sange?

      Social-democratia si socialismul democratic inseamna, in originile lor, Jaures, Blum, E. Bernstein…
      Practica politica Blair/Schroeder a crapat acum. AIIa cale/Noul centru s-a dovedit a fi doar un neoliberalism mai fad, mai diluat, mai siropos. Un compromis jalnic.

      Dar acum chiar trebuie sa ies.

      casandra

      14/05/2010 at 9:08 pm

      • Accept provocarea si vom discuta mai tirziu, am intelea aluzia 😉

        Cetatean

        14/05/2010 at 9:11 pm

  8. Ok, ok, suspend discutia, o reluam alta data. 🙂 Merci, Casandra

    Cetatean

    14/05/2010 at 9:00 pm

    • Cetăţene

      am glumit, mey! Era interesant. Off topic, dar educativ! 🙂

      rahoveanu

      14/05/2010 at 9:04 pm

      • Te cred, nu ma supar 😉

        Cetatean

        14/05/2010 at 9:08 pm

  9. si, cu voia dvs., ultima pe listă Ioana Muntean
    care scrie aşa cum arată, bine 🙂
    http://www.ziare.com/politica/guvern/opinii-ioana-muntean-guvernul-boc-merge-pana-la-capat-1015488

    gabhryel

    14/05/2010 at 9:01 pm

    • Grav este ca nici Boc nu a facut o evaluare exacta a consecintelor masurilor propuse (de Base+consilierii prezidentiali, nu de guvern – paralizat si incapabil sa schiteze niste propuneri).
      Asa ca afirmatia „guvernul Boc merge pana la capat” mi se pare cel putin hazardata, cat timp nu stie unde e acel capat, n`asha ?

      Tzepelica

      14/05/2010 at 9:07 pm

      • Dragii mei doamna face psihologie inversa si-l face si pe Baselu de ras. Cititi articolul pe care Gabi a dat linkul si care m-a enervat si pe mine, veti vedea cat de incompetenti sunt consilierii premierului, Doamne ca’s prosti!

        Theophyle

        14/05/2010 at 9:20 pm

  10. gabryel

    era o glumă, nu?

    fata aia nu stie atatea cuvinte dar cred ca are un mentor. Sau e purtatoare de cuvant si a premierului…desemnat. http://video.bzi.ro/video/show/Ioana-Muntean-si-Lucian-Croitoru-locuiesc-deja-impreuna-4662

    AAA

    14/05/2010 at 9:11 pm

    • Ala nu era combinat cu fata sefului lui 🙂

      Theophyle

      14/05/2010 at 9:23 pm

  11. 1.Tipa din prima poză, după cum arată, seamănă cu Mona-Lisa şi pare purtătoare de cuvânt lămuritor.

    2. Când avem de gând să-i ctiticăm pe cei din jurul lui Emil Boc, suntem nevoiţi să recunoaştem că Andreea Paul Vass ne încurcă intenţiile astea, fiindcă e greu să facem abstracţie de prestanţa ei admirabilă.

    3. În ultima vreme mă întreb, din ce în ce mai des, în ce măsură sunt justificate criticile aduse unui guvern ca Boc, pentru pasivitatea dovedită la reducerea cheltuielilor publice, în comparaţie cu meritul determinant al celor care le-au ridicat la rang de performanţă şi mai ales pentru încurajarea tupeului adevăraţilor iresponsabili de a reveni în trombă cu pretenţia că taman ei sunt mai potriviţi să redreseze situaţia. Cred că e atâta nedreptate în întreţinerea ideii că tot penelosto-pesediştii sunt salvatorii neamului prost, încât mi-e teamă că ne vom alege cu ceva merite din toată povestea asta.

    4. Eu le-aş propune susţinătorilor PDL+Băsescu, din rândul cărora fac şi eu parte, să ne întâlnim la o terasă, să-i desfiinţăm cu critici pe toţi la rând şi la urmă să ne întrebăm de ce naiba i-am mai ales. Cine va suţine că am greşit să dea de băut. Eu îi voi cinsti pe cei care vor plânge după pnl+psd+Crin+Geoană+-Johanis.

    Băşcăliosul

    14/05/2010 at 9:23 pm

    • Bascaliosule.
      Am votat pentru ca nu am avut mai buni. Asta nu inseamna ca-i vom sustine pana in panzele albe daca nu fac treaba.

      Nu mai vreau sa votez pe cei mai putin rai si nu mai vreau sa-i vad pe Berceanu si Videanu in guvern.

      Nu am nici o pretentie de la idiotii lui Crin sau ai lui Geoana. Eu vreau reformarea statului, astia nu sunt capabili sa dea afar 20 de mii de trantori!

      Theophyle

      14/05/2010 at 9:28 pm

      • Theophyle, Tzepelică.
        Nu susţin să ne prefacem că e ok când avem motive să semnalăm incoerenţe, contradicţii, minciuni, duplicitate, inactivitate, desconsiderare ş.a şi nici nu contest contribuţia sistematică a clasei politice la adâncirea dezastrului în care a ajuns România.
        Încerc să fac o legătură cu mentalitatea unui om deosebit, cunoscut de mine cu ani în urmă. Consider că am învăţat multe de la acea persoană şi am fost impresionat în timp de greutatea confirmată a multor idei exprimate. Una dintre ele, legată de simţul practic, mult mai util la un anumit moment: „să nu ne cramponăm de posibilitatea complicării unei situaţii, când ne interesează ca mâine să o vedem rezolvată favorabil, tocmai fiindcă nu-i vom fi permis să ne complice existenţa”.

        Băşcăliosul

        14/05/2010 at 9:58 pm

        • Mr. B prietene,
          Politicienii nostri sunt infantili. Pe copii ii inveti responsabilitate, cate odata mai brutal. Pentru asta am hotarat sa facem si ONG-ul. Omaenii astia nu sunt responsabili, ei trebuie urmariti si responsabilizati!

          Theophyle

          14/05/2010 at 10:03 pm

    • Problema e ca am permis unei clase politice de doi lei sa produca numai premieri de teapa lui Petre Roman, Nastase, Ciorbea, Radu Vasile, Tariceanu si Boc.
      Starea de acu` a natiunii e rezultatu` „muncii” colectiv-succesive a tuturor acestor amatori, ridicati la rang de PM.

      Tzepelica

      14/05/2010 at 9:30 pm

      • @timi, asta e poporul, astia sunt conducatorii. Nu aveau de unde sa fie mai buni. Nu am facut lustratie i-am primit pe astia!

        Theophyle

        14/05/2010 at 9:33 pm

    • Mr Bascaliosul
      Eu am votat o singura data in 20 de ani .
      Pe Basescu la ultimele algeri ! Sint ferm convins ca era si este net superior acelei imitatii de om politic numit Geoana.
      Asta nu inseamna ca eu il vad ca presedintele ideal dar din „buchetul” de oferte, era unica solutia optima .
      Ma enerva si „coalitia ” aia totalitara impotriva unui singur om .
      Personal am un singur repros la adresa domnului presedinte . EBA ! 🙂

      Stefan A.

      14/05/2010 at 9:34 pm

  12. In general, am avut parte numai de „poeti”, oameni rupti de realitatea economica, care au raspuns comenzilor mafiei din care faceau parte.
    Nu poti sa conduci o economie in tranzitie daca n-ai condus macar un atelier de confectionat piuneze, ca sa stii cu ce se mananca aprovizionarea, pietele/desfacerea, productivitatea muncii, stimularea/salarizarea angajatilor etc.
    Astia n-au invatat nimic nici pana la finalul mandatului.

    Tzepelica

    14/05/2010 at 9:35 pm

  13. @Theophyle
    N-am facut lustratia pt. ca nu ne-au lasat.
    Iti amintesti cu cata inversunare au luptat impotriva punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara ?
    Cum tropaiau fosilozaurii rosii in CPUN ?
    Iti amintesti de George Serban ?

    Tzepelica

    14/05/2010 at 9:39 pm

    • @timi, imi amintesc de toate. Din nefericire am mancat carnati de plescoi si nu polonezi. Lasitatea frate, am fost lasi. Toti pana la ultimul dintre noi!

      Theophyle

      14/05/2010 at 9:43 pm

      • Cei mai multi au fost ignoranti, usor manipulabili.
        Pe IGNORANTA s-au bazat psihologii esalonului doi PCR, scoliti in laboratoarele secu, cei care au exersat/aplicat toate tehnicile sovietice pe spinarea gugustiucilor.
        Si care ulterior si-au facut „institute de sondare a opiniei publice”.
        Bleah !

        Tzepelica

        14/05/2010 at 9:48 pm

      • Intre timp, vorba Casandrei, PSD incearca sa fie un partid social-democrat modern. 😉

        Cetatean

        14/05/2010 at 9:51 pm

        • …si nu reuseste decat sa devina din ce in ce mai penibil/nesemnificativ.
          Sper sa dispara, cu tot cu shacalii/hienele din Kiseleff.

          Tzepelica

          14/05/2010 at 9:54 pm

  14. @ Theophyle „Am votat pentru ca nu am avut mai buni. Asta nu inseamna ca-i vom sustine pana in panzele albe daca nu fac treaba. Nu mai vreau sa votez pe cei mai putin rai si nu mai vreau sa-i vad pe Berceanu si Videanu in guvern”

    Perfect de acord! Si eu la fel! 🙂

    Nu mai am rabdare sa votez partidul doar pe ochi frumosi.

    Cetatean

    14/05/2010 at 9:42 pm

  15. daca doriti sa revedeti….

    nu, nu e programul de la Revelion 2010, ci conferinta de ieri a presedintelui.

    PS: Cum unde? La televiziunea poporului, ce naiba!

    rahoveanu

    14/05/2010 at 9:46 pm

    • de ce l-as vedea pe Baselu de doua ori, m-am plictisit si prima data. Era o conferinta de presa cu exemple, pe care le cunosteam in mare parte si inainte 🙂

      Theophyle

      14/05/2010 at 9:50 pm

  16. Hai ca Andrei a inceput lupta cu reactiunea, misto. Maine fac si eu ceva in acest gen!

    http://www.imondo.ro/blog/?p=2761

    Theophyle

    14/05/2010 at 9:51 pm

    • „Zic: găteşte-te degrab’, Miţule, şi… hai şi noi pe la revuluţie.” 🙂 🙂

      Tzepelica

      14/05/2010 at 10:01 pm

      • @timi, mergem baiatule, ca se da poate ceva :mrgreen:

        Theophyle

        14/05/2010 at 10:04 pm

  17. Io ma duc sa-mi pun camizolu` si scufia de noapte. 😆
    Tuturor, noapte buna !

    Tzepelica

    14/05/2010 at 10:03 pm

    • Noapte Buna, @timi 😆

      Theophyle

      14/05/2010 at 10:04 pm

  18. Ok prieteni vad ca ati obosit 🙂
    Multumesc pentru vizita si sper ca ne vom citi si maine.

    Va urez o seara placuta si o noapte buna 🙂

    Theophyle

    14/05/2010 at 10:27 pm

    • Noapte buna, prieteni. Ma duc si eu! Oboseala! 🙂

      Cetatean

      14/05/2010 at 10:28 pm

  19. Mă îndoiesc că PDL-iştii se consumă acum prea tare din cauza ameninţărilor noastre cu pierderea votului peste doi ani şi jumătate.De aici se produce o nesincronizare între ce credem noi şi ce recepţionează ei.

    Băşcăliosul

    14/05/2010 at 10:28 pm

  20. MISTER B, vad eu ce imi face senatorul cind va reaparea legea in parlament. E unul dintre cei noi in PDL.

    Cetatean

    14/05/2010 at 10:32 pm

    • Ticăloşia are multe forme de apărare a interesului şi de extindere a gradelor de libertate. Armele oneste împotriva ei nu au efectele preconizate de noi, fiindcă nu realizează constrângerea necesară.

      Băşcăliosul

      14/05/2010 at 10:43 pm

  21. scuze ptr off topic, dar era pe aici un fan PSD

    micutul Futilescu e varza, asa cum deja stiam. Dar e bine sa mai avem confirmari http://www.agentia.org/culise/Ponta-a-iesit-terfelit-de-la-intalnirea-cu-FMI-507.html

    rahoveanu

    14/05/2010 at 10:45 pm

    • Fara suparare, dar daca Ponta ,,a iesit terfelit”(oare cel care a dat titlul ii cunoaste sensul, ca din text nu prea reiese?) de la intalnirea cu FMI ,ma intreb oare cum a iesit Boc ???

      Loda

      15/05/2010 at 7:27 am

      • TERFELÍT adj. v. = jegos, mânjit, murdar, negru, nespălat, pătat, răpănos, slinos, soios = PONTA.

        tibi

        15/05/2010 at 9:17 am

  22. […] is the original post: Purtătorii de vorbe This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

  23. buna seara, noapte buna,

    unii se culca, eu acum am terminat sa va citesc….
    comentarii – eventual miine

    🙂

    orangeskorpion

    14/05/2010 at 11:35 pm

  24. Buna dimineata! 🙂

    Cind vezi cite prezente au unii la vot, nu te miri ca mereu apar la TV! Mircea si Crin au o prezenta de te sperii!

    http://www.realitatea.net/topul-chiulangiilor-in-parlament_713759.html

    Cetatean

    15/05/2010 at 8:53 am

    • @cetatean, Buna Dimineata 🙂
      Multe programe umoristice la Tv si mai putin in Parlament 😦

      Theophyle

      15/05/2010 at 9:19 am

  25. M’neatza 🙂

    tibi

    15/05/2010 at 9:18 am

    • M’neata @tibi 🙂

      Theophyle

      15/05/2010 at 9:20 am

  26. Buna Dimineata la Toata Lumea 🙂
    Postare noua 🙂

    Theophyle

    15/05/2010 at 9:20 am


Comentariile sunt închise.