Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 28 Aprilie

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  6°C, si o maxima termica de  20°C, cerul insorit. Confortabil.   Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =  4.1246 RON (+0.0060 RON); 1 USD = 3.0960 RON (-0.0003); 1 EURO = 1.3322 USD; (+0.0021).

Stirea principala a zilei sunt relatiile noastre cu Republica Moldova. România şi Republica Moldova au semnat parteneriate de colaborare în cadrul vizitei preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, la Bucureşti.  Protocolul de colaborare şi parteneriat între Parlamentele României şi Republicii Moldova prevede că părţile vor organiza anual reuniuni comune, la Bucureşti şi Chişinău. Părţile se angajează să îşi transmită reciproc informaţii de interes public, iar Parlamentul României va acorda Republicii Moldova asistenţă pentru adaptarea legislaţiei la normele europene. Puteti citi mai multe, aici.

Daca tot vorbim de vecinii de la rasarit putem relata cu ingrijorare ca Rusia va stationa cu flota ei,  inca multi ani,  pe malurile Marii Negre. În Parlamentele de la Kiev şi Moscova sa ratificat marţi, 27 aprilie, concomitent, controversatul acord privind menţinerea flotei militare ruseşti de la Marea Neagră în portul Sevastopol, din Crimeea. O decizie ce ilustrează apropierea dintre cele două foste republici sovietice. Acordul consfinţit săptămâna trecută de preşedinţii Dmitri Medvedev şi Viktor Ianukovici prevede prelungirea contractului acordat flotei ruseşti bazate la Sevastopol.

Precedentul contract expira în 2017, iar Medvedev şi Ianukovici l-au prelungit cu un sfert de secol, plus o opţiune pentru alţi cinci ani. Cu alte cuvinte, vasele de război ruseşti vor sta probabil până în 2047 acostate în portul ucrainean din Crimeea. În schimbul acestei concesii, denunţate vehement de Opoziţia pro-occidentală de la Kiev, ucrainenii au obţinut o reducere cu 30% a preţului la gazele ruseşti, o mană cerească pentru Ucraina, una dintre ţările cele mai lovite de criza economică mondială. Pe de altă parte, preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici merge marţi la Strasbourg, în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Un gest menit să confirme ataşamentul ţării sale pentru Europa, în ciuda semnării controversatului acord cu Rusia. Praf in ochi! Ukraina a fost si este problema noastra principala intre vecinii apropiati.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional a sosit, ieri,  la Bucureşti pentru a patra evaluare a acordului de împrumut cu România. Între timp, datele problemei s-au schimbat : chiar experţii FMI s-au văzut nevoiţi să revizuiască în scădere creşterea economică a României. Lucrurile sunt departe de a fi roz. Autorităţile de la Bucureşti vor fi cel mai probabil „mustrate” de Fondul Monetar Internaţional pentru ritmul lent al reformelor prevăzute în acord. Din nefericire Guvernul este coplesit de probleme si incoltit din toate partile, din nefericie o parte din ministrii nu-si fac treaba indiferent ce spune sau crede Presedintele Basescu. Misiunea FMI la Bucureşti, care a inceput ieri, este deosebit de importantă. În funcţie de rezultate, conducerea FMI va decide în luna iunie dacă va elibera următoarea tranşă de împrumut.

Sa aveti o zi buna!

Written by Theophyle

28/04/2010 la 9:02 am

117 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ucrain a ajuns rau, foarte rau. Ianukovici vorbea in consiliul europei despre moartea ucrainenilor in timpul foametei ca de un fapt minor. E gata sa faca orice pentru sponsorul putinian. E o sluga proasta pentru nu are nici macar un pic de delicatete. E o lipsa totala de fler politic.
  Timoshenlo care face gura ar trebui sa isi aminteasca cine i-a scos din cursa. Pe de alta parte e bine pentru noi si Moldova.
  Gesturile lui Ghimpu si ale Chisinaului trebuie incurajate, sustinute si ajutate.
  Cat despre guvern, ma apuca tristetea.

  Turnofftheglory

  28/04/2010 at 9:31 am

  • @TOG, salut 🙂
   Adevarat, nu-l da mintea afara din casa. A fost intotdeuna omul rusilor

   Theophyle

   28/04/2010 at 9:44 am

 2. bună dimineața.
  Ucraina și-a ales drumul, de mână cu prietenul încă roșu de la răsărit;
  pe când o remaniere? un taur luat de coarne? cheltuielile bugetare nu s-au redus cu cât se dorea/trebuia iar sectorul privat se chinuie…

  Camil Stoenescu

  28/04/2010 at 9:43 am

  • @camil, salut 🙂
   Ucraina a fost si este singura mare problema a Romaniei, dintre toti vecinii ei. Poate este mai bine pentru noi ca s-au limpezit apele.

   Theophyle

   28/04/2010 at 9:45 am

   • probabil. oricum vom rămâne mult timp de acum încolo granița estică a UE, cu toate consecințele de rigoare…

    Camil Stoenescu

    28/04/2010 at 10:41 am

 3. Buna dimineata! 🙂

  Vesti proaste pr frontul de la rasarit, asadar: Ucraina nu va adera niciodata la NATO (un stat nu trebuie sa aiba baze militare ale altei puteri pe teritoriul sau pentru a putea aspira la statutul de membru NATO), iar Georgia, nici atit.

  Rusia a rupt doua bucati din Georgia, una centrala, alta litorala, extrm de strategice amindoua, intrucit e vorba de doua republici satelit-rusesti, amplasate una foarte aproape de o conducta de gaz si de capitala , alta amplasata litoral, foarte aproape de portul Poti, de unde vor pleca navele container cu gaz lichefiat care vor ajunge la Constanta – proiectul AGRI, semnat de Romania, Azerbaijan si Georgia pe 13 aprilie.

  Aveti mai jos harta celor doua republici, observati cit de aproape de capitala Tbilisi e republica ruseasca Osetia si ce strategic a ocupat litoralul republica Abhazia si cit de aproape de portul Batumi e granita ei).

  Intrucit Ucraina are baza militara ruseasca, iar Georgia va trebui sa semneze un tratat de buna vecinatate si neagresiune cu „vecinii” ca sa poata ccede in NATO (tratat pe care rusii de acolo vor refuza sa il semneze), cele doua tari nu vor adera niciodata. Ucraina, sincer, nici nu vad de ce ar adera, insa Georgia trebuia sa primeasca MAP dupa summitul de la Bucuresti. Prietenii Rusiei din NATO, recte Germania a insistat la Bucuresti, in aprilie 2008, ca Georgia sa primeasca MAP doar dupa ce semneaza tratate de buna vecinatate cu „vecinii” (practic, invitatie adresata Rusilor de a invada Georgia pentru a deschide un conflict fara sfirsit. Rusii au inteles si nu au asteptat: in august 2008 Rusia a intrat in Georgia, infiintind cele doua republici satelit). Asadar, la aceasta ora, Georgia pare sa fi iesit definitiv de pe drumul spre NATO.

  Tot pe frontul de la rasarit, se pare ca alianta AIE din Moldova nu o duce prea bine, membrii ei avind opinii divergente despre viitorul tarii. Unii vor alegeri anticipate (unde sigur AIE nu va mai prinde acelasi numar de mandate ca anul trecut, Ghimpu vrea revizuirea Constitutiei, in sensul alegerii de catre popor a Presedintelui. Intre timp, AIE se erodeaza la putere, Comisia de la Venetia a lui Peste European recomanda alegeri anticipate, facind jocul Rusiei, dupa ce anterior erau de acord cu revizuirea Constitutiei:

  „Potrivit conţinutului acestei scrisori, Comisia de la Veneţia sugerează dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate într-un termen rezonabil.

  Anterior, experţii de la Veneţia, au declarat că Legea fundamentală ar trebui modificată în Parlament, respectiv cu ajutorul comuniştilor şi nu prin intermediul refendumului, aşa cum îşi doreşte Alianţa pentru Integrare Europeană.

  Liderii alianţei de guvernământ au anunţat că vor iniţia un referendum pentru modificarea Constituţiei. Votul ar urma să aibă loc până la 16 iunie, însă deocamdată nu se ştie câte articole vor fi modificate.” (stire din 16 martie, Mediafax).

  Ieri Victoras Ponta si Victor selin, doi cretinoizi comunisti zis social-democratie, au semnat niste fituici intru propasirea nemaului romanesc, probabil, sub protectia russiei:

  „Cei doi lideri ai social democraţilor din România şi Republica Moldova, Victor Ponta şi Victor Şelin, au criticat politicile liberale ale guvernelor din Bucureşti şi Chişinău. Ei s-au întâlnit, în această dimineaţă, în capitala României, unde au pus bazele semnării unui acord de parteneriat între cele două formaţiuni.

  „Noul preşedinte al PSDM, Victor Şelin, i-a comunicat colegului său român că pledează pentru orientarea Moldovei spre direcţia estică şi pentru aderarea ţării la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi la Spaţiul Economic Unic. Şelin l-a asigurat pe Victor Ponta că prin aceste aderări va avea de câştigat atât România, cât şi Republica Moldova, deoarece va fi deschisă o imensă piaţă economică” (Ghici cine difuzeaza stirea? Publika, a lui Vantu!).

  Pe de alta parte, Ghimpu se va afla azi la Iasi cu Basescu, unde se va intilni cu studentii moldoveni aflati la studii in Romania. Presa noastra moguleasca nu a suflat un cuvint despre vizita lui Ghimpu in Romania, un Ghimpu care a refuzat sa participe la mascarada ruseasa pe 9 mai la Moscova.

  Asa ca, in acest, context, inca o data zi, bogdaproste ca nu il avem pe Geoana Presedinte!

  Cetatean

  28/04/2010 at 10:05 am

  • @Cetatean, salut 🙂
   Cred ca voi trebui sa intensific putin postarile legate de subiectele geopolitice ale regiunii in care ne aflam.

   Despre Ponta, face prosti probabil din cauza sfaturilor bune primite de la prietenii mai batrani. 😦

   Theophyle

   28/04/2010 at 10:09 am

   • In PSD nu se stie decit un singur lucru: GO EST!

    Cetatean

    28/04/2010 at 10:14 am

   • Theophyle, aici linga noi lucrurile s-au limpezit cu Ucraina. Insa va fi urit de tot la negocierile privind Transnistria, care poate deveni un al doilea Kaliningrad.

    Cetatean

    28/04/2010 at 10:16 am

    • Transnistria este peste Nistru, eu le-asi lasa la Rusi ploconul. Moldova nu are nevoie de ei.

     Theophyle

     28/04/2010 at 10:21 am

 4. In aceeasi ordine geo-strategica in care niste idioti occidentali (Germania, Belgia, Olanda, Luxemburg şi Norvegia) au cerut americanilor retragerea armelor nucleare din Europa ca, deh, supara Rusia, Hillary Clinton a anunta ca asta nu se va intimpla.

  Sa mai spun ca Bundestagul german a votat pentru scoaterea armelor nucleare de pe teritoriul Germaniei? Nemtii aia nu mai stiu in ce pozitie sa stea in fata ursului rusesc pentru a primi gaz mai iefti cu care sa isi hraneasca economia, ca aceasta sa poata exporta in Europa Unita iar firmele germane sa faca profit.

  http://karadeniz-press.ro/kara/arsenalul-nuclear-american-ramane-in-europa/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KaradenizPress+%28Karadeniz+Press%29

  Cetatean

  28/04/2010 at 10:14 am

  • @Cetatean, parerea mea, daca as fi in locul Americanilor, as lichida toate bazele din Germania si le-as muta in Polonia si Romania. Asta inseana pierdere a 121 de miliarde de dolari anuali pentru Europa Occidentala.

   Theophyle

   28/04/2010 at 10:20 am

   • Hahaha! Cum, sa lasi Germania expusa? Sa le faci pierderi economice? Nt-nt-nt!

    Sincer, ar fi mult mai bine, geostrategic vorbind, cum spui tu. Insa mutarea armelor in rRmania mai mult ca sigur ar transforma Transnistria in baza militara ruseasca cu acte in regula. Oricum partea aia e pierduta pe veci 😦

    Cetatean

    28/04/2010 at 10:26 am

 5. Si o ultimas stirea geo-strategico-economica:

  http://karadeniz-press.ro/kara/baku-lasa-nabucco-fara-gaz/

  Nabucco pare ingropat definitiv, mai ales ca…

  germanul Gunther Oettinger, comisar al Energiei, intentioneaza sa nu acorde o prioritate sporita proiectului Nabucco, care pana in prezent era unul dintre principalele obiective ale politicii energetice a Uniunii Europene. Viitoare intentii ale lui Oettnger au venit in urma unor intrebari adresate la audierile din Parlamentului European de catre eurodeputatul roman Adina Valean (bravo!). Candidatul, in acel moment, pentru portofoliul european al Energiei a raspuns ca Nabucco este un proiect foarte costisitor, care are sens numai daca se poate asigura transportul rezurselor energetice pe termen lung. “Nabucco este un proiect foarte costisitor si va avea sens numai daca vom putea asigura pe termen lung securitatea transportului pentru intregul volum energetic avut in vedere”, a Gunther Oettinger”.

  Ce spuneam mai sus de republica Osetia, care are granita foarte aproape de Capitala si de traseul potential al conductei si de republica Abhazia, foarte apropiata de portul Poti?

  Cetatean

  28/04/2010 at 10:23 am

  • @Cetatean, parerea mea sincer este simpla, Fiecare in UE isi joaca interesele asa cum le considera. Romania trebuie sa le joace pe ale ei.

   Bineinteles din punct de vedere energetic se poate juca la doua capete si sa luam in considerare modelul Spaniol. Ei transporta maritim gaz lichefiat di Libia, noi o putem face la fel ca ei prin Constanta. Mai departe se va rezolva cu Nabucco cand va fi sau daca va fi.

   Theophyle

   28/04/2010 at 10:31 am

 6. In alta ordine de idei, in Romania. Se pregateste legea lustratiei. Super-tardiva, insa mai bine decit deloc.

  http://www.mediafax.ro/politic/deputatii-din-comisiile-juridica-si-pentru-drepturile-omului-dau-raport-favorabil-legii-lustratiei-6068603/

  Spuneam ieri ca daca ar fi adoptata, PSD ar pierde baza de consilieri locali si judeteni din teritoriu, in jur de 70%.

  Articol de mai sus mi-a atras atentia si asupra altor lucruri care le pierde PSD-ul, daca legea trece.

  Spicuiesc: „Legea lustraţiei priveşte persoanele care au ocupat funcţii politice de conducere retribuite în cadrul PCR, care au deţinut calitatea de membru al Consiliului de Stat sau al Consiliului de miniştri precum şi cele care aveau calitatea de ministru secretar de stat, prim adjunct sau adjunct al miniştrilor secretar de stat, cele care au deţinut funcţia de prim-secretar, secretar al Comitetului Judeţean de partid, prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte al Consiliilor Populare Judeţene, prim-secretar şi secretar al Comitetelor Judeţene ale UTC”. etc etc.

  Ghici cine ar fi un greu PSD afectat? Presedintele Curtii de Conturi, Vacaroiu, pus de Parlament in 2008 la CC pentru 9 ani!

  Asta imi vine primul in minte, insa trebuie avut in vedere ca legea va fi atacata la CCR, deci este imperativ ca CCR sa fie intre timp reinnoita cu trei judecatori ne-pesedisti.

  Cetatean

  28/04/2010 at 10:41 am

  • Cetatean, asa cum ai spus tu, tardiv, din nefericire 😦

   Theophyle

   28/04/2010 at 10:43 am

  • Cetatean,
   macar pe Ghise daca l-ar „lustra ” de pe teveuri si tot ar fi bine .
   Ma enerveaza dobitocul acesta la culme .
   Eu sper sa ii lustreze pe toti , si pe fostii stabi comunisti si pe toti securistii politici si pe toti turnatorii securisti.
   Vezi tu insa ,e plina tara de ei , ce ne vom face cand vor disparea , nu va fii prea multa liniste sub maslini ?

   luminita

   28/04/2010 at 11:01 am

   • @lumi, salut 🙂
    chiar as plati niste bani ca sa nu-i mai vad pe sticla 🙂

    Theophyle

    28/04/2010 at 11:15 am

 7. Theophyle

  28/04/2010 at 10:42 am

 8. @Theophyle – Duri si insensibili fara indoiala, nu astept de la ei prea mult „obraz”. Am spus ca sunt malefici pentru ca tot incearca sa le faca rusilor viata mai usoara in evropa. Si, dupa cum stim (chiar daca nu vrem cu totii sa admintem) rusii fac rau pe unde trec, oricui. As putea sa adaug ca sunt si prosti pe termen lung. Nu cred ca sunt imuni la raul rusesc.

  Diana

  28/04/2010 at 10:52 am

  • Diana, nu pentru ca am cine stie ce sentimente germanofile (chiar nu am), trebuie sa intelegi ca ei vad in Rusia unificatorii Germaniei (UK si Franta au fost impotriva unificarii) Rusia si SUA si-au dat acordul SUA departe, Rusia aproape. Cam asa vad ei problema. Parerea mea ca o vad f.gresit. 😦

   Theophyle

   28/04/2010 at 10:56 am

   • Asa este, „big mistake”.
    Pana la urma nici nu este treaba Rusiei sa „fie de acord” pe aici, lasand la o parte interesele lor murdare…

    Diana

    28/04/2010 at 11:00 am

  • intervin ptr ca vad exprimate din nou aceleasi tampenii.
   „Si, dupa cum stim (chiar daca nu vrem cu totii sa admintem) rusii fac rau pe unde trec, oricui. ”
   cum adica stim cu totii dar unii nu admitem?
   hai lumineaza-ne tu!
   ia intreaba de pilda pe bulgari,sarbi, armeni, georgieni(da’ pe aia de acum vreo 200 de ani), pe aia din Osetia,pe multe popoare din Siberia daca au facut numai rau?
   evident ca istoria lor e plina de fapte sinistre, ca si a altor popoare de altfel, dar asta nu implica deloc ca doar astfel de fapte au avut loc.
   ce ochelari folosesti cand citesti istoria unei regiuni?
   terminati cu sabloanele astea idioate!
   ca iti place sau nu-ti place vreun popor e una si uneori e justificata opinia, a-l acuza numai de rele e dovada de rasism! si in multe cazuri de obtuzitate!

   estu

   28/04/2010 at 11:02 am

   • Estule daca inca o data vorbesti asa cum ai facut-o mai sus zbori de pe blogul asta cu un shut in fund.

    Nimeni nu se exprima in felul asta dac-ti place sau nu!

    Nu parerile tale deranjaza ci felul in care le exprimi. Inca o exprimare necioplita si nu mai ai ce cauta pe blogul asta. PUNCT!

    Theophyle

    28/04/2010 at 11:11 am

    • deci a acuza un popor ca face doar rau e OK dar daca spun ca o parere este idioata nu e corect.
     am spus despre opinie ca e tampita, nu despre interlocutor, fa deosebirea te rog.
     si ia si verifica si tu cum caracterizezi diferite persoane. tampit si idiot nu-ti lipsesc dintre epitetele pe care le adresezi.persoanelor, nu doar opiniilor.
     daca vrei sa-mi interzici postarile e OK, nu o sa sufar si oricum o sa va continui sa va citesc.

     estu

     28/04/2010 at 11:15 am

    • NIMENI NU ACUZA UN POPOR!
     Acuzam un stat si politica lui. Rusia este ultimul stat din lume care duce o politica coloniala si imperialista, intelegi?

     Nu am nici otreaba cu poporul rus, am o mare treaba cu expansionismul rus. Habar nu ai care a fost politica Rusiei chiar si inaintea comunistilor. daca vrei deschide po carte de istorie. NU POPORUL RUS, conduvcatorii lui. Federatia TATUCILOR, daca au fost Tzari albi sau rosii.

     Theophyle

     28/04/2010 at 11:20 am

 9. Buna ziua!
  Apare de 2 ori:
  „Protocolul de colaborare şi parteneriat între Parlamentele României şi Republicii Moldova prevede că părţile vor organiza anual reuniuni comune, la Bucureşti şi Chişinău. Protocolul de colaborare şi parteneriat între Parlamentele României şi Republicii Moldova prevede că părţile vor organiza anual reuniuni comune, la Bucureşti şi Chişinău.”

  Creanga

  28/04/2010 at 11:16 am

  • Creanga, multumesc 🙂

   Theophyle

   28/04/2010 at 11:21 am

 10. thophylle>vezi ca te inconjori in curand doar de yesmen.

  estu

  28/04/2010 at 11:18 am

  • Nu stiu ce sa-ti spun sau cum sa-ti explic. NU ceea ce exprimi tu deranjaza, ci felul cum o faci. O faci urat de tot, foarte urat!

   Theophyle

   28/04/2010 at 11:24 am

  • Estu, da macar un exemplu. Bascaliosul e yesman? TOG? TDS? Creanga? Diana? Clemycali? Skorpi? Mircea? Camil? etc etc etc, blogul are multi oameni onesti care posteaza, nu i itin minte pe toti, insa toti sunt oameni independenti ca gindire.

   Cetatean

   28/04/2010 at 11:25 am

  • Salutare estule

   Ieri iti spuneam ca tonul face muzica, Theophyl iti explica cu alte cuvinte acelasi lucru. Fii tu Nomen dar pe alt ton si cu argumente daca se poate.

   Creanga

   28/04/2010 at 11:29 am

 11. Eu am o problema cu legea lustatiei, ma chinui sa imi dau seama cine mai cade sub incidenta ei.

  L-am identificat pe Vacaroiu, cu functie la Consiliul de Stat pe vremea lui Ceausescu.

  Am avut o banuiala ca trebuie s amai fie niste pesti grasi care vor pica in navodul lustatiei, tot de la Consiliul de stat. Ghici cine e candidat?

  Onorabilul Acsinte Gaspar, judecator al CCR, care a lucrat : 1965–1989 – Consilier, şeful sectorului juridic al Consiliului de Stat.

  Si stati, inca nu am scotocit dupa Sandei, caci si astia nu pot detine functii in CSM si ICCJ daca au avut functii de ” preşedinte sau preşedinte al unei secţii a Tribunalului Suprem, de procuror–general sau procuror general adjunct în cadrul instanţelor judecătoreşti, precum şi persoana de la toate instanţele judecătoreşti care îndeplinea funcţia de secretar de partid” (proiectul legii).

  Insa mi-e destul sa dispara tov. Vacaroiu si Gaspar. Acum, intrebare: cum va vota tov. Gaspar cind legea va fi contestata la CCR? Repet, contestatia trebuie sa prinda CCR deja reinnoita, altfel legea nu trece de CCR.

  Cetatean

  28/04/2010 at 11:23 am

 12. thophylle>ai si tu destule idei fixe vad. baneaza-ma definitiv. succes in continuare.

  estu

  28/04/2010 at 11:24 am

  • @estu, inca nu te banez, am sa te banez sigur daca continui sa vorbesti urat. Pe acest blog lumea se exprima civilizat.

   Nu esti posesorul niciunui adevar necunoscut de majoritatea noastra. Cel putin pe mine nu ma poti invata istoria guvernarilor rusesti del al Ivan al -III „cel groaznic” si pana la Putin, care a tras cu tancul in Groznai si a omorat femeii si copii nevinovati, o mare parte din ei nationali rusi si nu ce ceceni, sti cati 32 000.

   Cand o jurnalista a deschis gura a fost omorata ca un caine.

   Theophyle

   28/04/2010 at 11:29 am

 13. @estu, dupa am mai spus-o aici mai demult, condamn actiunile absolut dezgustatoare ale statului rus. Da, uneori spun ca „rusii fac” sau „rusii dreg” (mai degraba strica :)). Imi pare rau daca termenul a provocat vreo confuzie. Intotdeauna ma voi referi astfel la statul rus, a carui politica nu a evoluat de sute de ani.
  Apropo, ei au atat de mult teritoriu, de bani nu duc lipsa, cultura rusa e minunata. Oare ce mai vor de la batrana coana evropa? Ce le lipseste?

  Diana

  28/04/2010 at 11:28 am

  • Sclavii europeni le lipsesc.

   Cetatean

   28/04/2010 at 11:33 am

 14. Estule, pe alte bloguri erai de mult banat pentru mai putin. Eu am luat ditamai banarea de la un PNL-ist infocat care insa se dadea expert economic, nu ii spun numele, e cunoscut in blogosfera. Doar pentru ca m-am legat de idolii lui politici, Crin si Tariceanu.

  Cetatean

  28/04/2010 at 11:30 am

 15. minunatele opinii continua.
  cetatean considera ca rusilor le lipsesc sclavii europeni. se referea fara indoiala la conducatorii rusilor. care rusi isi aleg tot timpul astfel de conducatori, nu se stie de ce.
  eu as putea trage linistit concluzia ca daca au tot timpul astefel de conducatori pai e clar ca e ceva si cu poporul.
  ce spuneam eu e ca uneori va trebuie mai multa moderatie in opinii.
  ce ati inteles voi e ca trebuie mai multa moderatie in a critica detinatorii adevarului absolut.
  eu nefiind unul dintre fericitii posesori, caci sunt plin de dubii, nu ca altii de pe aici.
  nu ati inteles ca va sunt prieten, nu dusman. e irelevant insa, lumea mai vine, mai pleaca, se mai enerveaza,se mai plictiseste.
  hai ca nu va plictisesc, asta e ultima postare,am destule alte treburi de facut.
  in general faceti o treaba foarte buna, necesara si apreciata de multi, inclusiv de mine!
  succes in continuare si va spun foarte sincer asta!
  bye!

  estu

  28/04/2010 at 11:42 am

  • @estu, numai bine 🙂
   poate vei intelege ca, aproape niciodata in istoria lor rusii nu si-au ales democratic conducatorii. NICIODATA, asa ca poporul poart a vina minora.

   Nu suntem nici xenofobi si nici nationalisti extremisti, credem cu totii ca Roamnia si romanii au dreptul la un viitor mai buna. Rusia nu poate fi primita in ecuatia unui viitor mai bun pentru romani si pentru Romania.

   Theophyle

   28/04/2010 at 11:49 am

  • ok, te mai asteptam, iti vom lipsi, si iti spun sincer asta! 🙂

   Cetatean

   28/04/2010 at 11:49 am

 16. Imi retrag si eu adjectivul „dobitoc” legat de Ghise.
  O sa-i zic de-acum incolo doar turnator ordinar si disturbator deviationist de discutii tv.
  Ca sa nu-i mai dau si eu apa la moara nick-ului estu.
  😆 😉

  luminita

  28/04/2010 at 11:43 am

  • lumi,
   poti sa-l lasi pentru ca el chiar este!

   Theophyle

   28/04/2010 at 11:49 am

 17. Boc castreaza ANI mai ceva ca Chiuariu, iar Monica Macovei tace.
  Pentru asta l-am votat pe Basescu ?!

  După apariţia televizată a premierului Boc, Guvernul a fost criticat pentru ceva ce a fost obligat să facă şi necriticat pentru ceva ce a omis să facă.

  Să încep cu a doua parte. Şefii ANI îi propuseseră Guvernului un proiect de lege care ocolea decizia Curţii Constituţionale, dar păstra puterea esenţială a ANI: aceea de a controla dacă există diferenţe semnificative între averea la începutul de mandat şi cea de la finele mandatului. Pentru că, de fapt, nu avem ceva cu averea în sine, ci cu averea care creşte excesiv pe durata mandatului prin raportare la veniturile obţinute în aceeaşi perioadă. Tocmai acest punct a fost eliminat din proiect în şedinţa de guvern. Cu alte cuvinte, Guvernul a şuntat proiectul făcut de ANI în punctul esenţial. Asta am reuşit eu să aflu dând telefoane unde trebuie, sper să mă înşel, dar nu cred.

  Guvernul nu a salvat ANI, a făcut-o ONG
  de CRISTIAN GHINEA

  http://www.romanialibera.ro/index.php?section=articol&screen=print&id=184761&page=0&order=0&redactie=0

  Andra

  28/04/2010 at 11:51 am

  • Andra, azi intra legea la vot. Amendamentele se depun pina la 12, sa vedem ce forma va avea. Un pic de rabdare. Oricum, Guvernul nu pare decit sa cirpeasca, nu iti fa mari iluzii.

   Cetatean

   28/04/2010 at 12:05 pm

  • Am citit, multumim!

   Theophyle

   28/04/2010 at 12:05 pm

  • Cetatene,
   dar ce zici de Sulfina ?
   Pe zi ce trece vorbeste tot mai elevat si ceea ce exprima vadeste o apropiere de grupul tinerilor reformatori .

   luminita

   28/04/2010 at 12:04 pm

   • Sulfina ii e loiala lui Basescu, cred ca e singura ei calitate, ca Ministru nu stiu sa fi facut mare lucru.

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:06 pm

   • @lumi si ea este o „tinerica”, face bani gramada de la stat 😉

    Theophyle

    28/04/2010 at 12:06 pm

  • Toader e un imbewcil afiliat BVB, cu accent la V.

   Theophyle

   28/04/2010 at 12:05 pm

   • Aha, bine ca stium cui sa il afiliem 😉 !

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:06 pm

 18. Batalie azi in senat pe legea pensiilor. In ultimul timp capul de afis l-a tinut Oprea cu pensiile militare, insa nu trebuie uitat ca niste idioti din PDL si-au dat mina cu opozitia si au votat in comisii mentinerea valorii punctului de pensie la minim 45% din salariul mediu brut.

  Daca acest amendament este pastrat de plen, legea pensiilor nu are nici o ratiune de a exista. Punctul a fost dus a maximum de liberalul Tariceanu, si acum noi ne imprumutam ca sa platim. Punctul de pensie trebuie sa scada, altfel bugetul tarii se va duc pe pensii in urmatorii 20 de ani. Iar dupa 20 de ani, cind vor iesi la pensie decreteii, va fi dezastrul total.

  Cetatean

  28/04/2010 at 11:58 am

  • astia nu se vor linisti pana nu ne vor aduce la situatia Greciei ;(

   Theophyle

   28/04/2010 at 12:06 pm

 19. Si, fiindca punctul de pensie la 45 la suta nu era de ajuns, va rog sa cititi despre cea mai cretina initiativa parlamentara din ultima perioada, dupa stiinta mea. Iti faci cruce cu stinga cind citesti!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/geoana-si-voiculescu-vor-sa-ne-educe-cu-forta-893418.html

  Cetatean

  28/04/2010 at 12:01 pm

  • Salutare!
   Voicu face acus 70 de ani, pe Geona l-a pus dna Costea, daca ii reuseste nu mai doarme sub pat.

   Creanga

   28/04/2010 at 12:08 pm

  • Am impresia ca Geoana dezerteaza la PC 😀

   Theophyle

   28/04/2010 at 12:08 pm

   • Uraaaaa! Geoana sa va pupa cu Piedone la alegerile din 2014! Va fi hot-hot! 😛

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:10 pm

  • Cetatene,
   asta inseamna ca mama mea trebuie sa cedeze locul ei la coada la dentist , sau la ghiseele unde-si plateste facturile celor mai varstnici decat ea cu cativa „anisori”?
   Mi se pare o aberatie.
   Intr-o tara cu mai multi pensionari decat oameni activi oricum varstnicii sunt respectati de catre cei care au cei sapte ani de acasa.
   Nu cred ca este necesara o lege care sa le impuna mai tinerilor respect.
   E ca in campania aceea (era sa zic idioata dar se supara estu 😆 ) de la Irealitatea cu „noi vrem respect”.
   Ce sa le ceri lui Voiculescu si lui Geoana ?
   N-ai cu cine, bre , n-ai cu cine !
   Niste ….(era sa zic iar dobitoci dar ma abtin)

   luminita

   28/04/2010 at 12:12 pm

 20. Eu sunt curios cum ar arata normele de aplicare ale unei astfel de legi si care vor fi sanctiunile pentru neaplicarea ei. Auzi, sa reglementezi respectul pentru virstnici!!! Mai au oleaca si reglementeaza pupatul miinii lui Iliescu, cind apare in Parlament.

  Cetatean

  28/04/2010 at 12:03 pm

  • Amenda intre 5000 si 15000 lei noi.

   Creanga

   28/04/2010 at 12:08 pm

   • Creanga, de nervi nu am vazut amenda, what the…. ce sume! Pai 5000 de lei noi eu ii cistig greu-greu! sa ii dau ca am refuzat sa cedez locul meu la coada?

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:13 pm

  • Mergi cu certificatul de nastere legat de gat 😆

   Theophyle

   28/04/2010 at 12:09 pm

 21. Cine are o trusa de machiaj si stie niste trucuri, sa imbatrinesc cu vreo 40 de ani? 😉

  Cetatean

  28/04/2010 at 12:11 pm

  • Cetatean, la’s ca vine fara ajutor. Toti imbatranim pana la urma, daca nu suntem omorati de sistemul de sanatate, de tineri!

   Theophyle

   28/04/2010 at 12:12 pm

   • Stiu, stiu 😦 era vorba sa profit si eu insa oleaca, ca s anu mai stau la cozi la platit facturi, cind voi fi batyrin voi avea timp, acuma sunt pe fuga mereu.

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:14 pm

  • Benocleaza-te o saptamana la antene si irealitatea si te scofalcesti garantat , fara operatii estetice sau machiaj .

   luminita

   28/04/2010 at 12:14 pm

   • Hahahaha! Uite de aia arat asa bine 😉 , ca nu am TV in casa!

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:15 pm

    • Ei, nu-i bai daca n-ai TV , poti sa-ti cumperi o plasma macar. 😆

     luminita

     28/04/2010 at 12:18 pm

 22. Salut voios !
  Aprobarea stationarii navelor rusesti in Ucraina a dus la un circ in parlament !!! A iesit cu bataie !:lol:
  „Situatia nu e roz „. Poate doreai sa scri ca se aproprie de goz ! termn cu care in Ardeal se intelege gunoi ! 😆

  Stefan A.

  28/04/2010 at 12:23 pm

 23. Theophyle, scuze
  nu am mai scris de mult pe blog si am pus din greseala cealalta adresa de mail.

  dana.o

  28/04/2010 at 12:30 pm

 24. Stefan,
  wow , tocmai cautam pe youtube clipul dar l-ai adus tu mai repede.
  De coma.

  luminita

  28/04/2010 at 12:31 pm

 25. Plasma! Deci nu am piine, sa maninc cozonac… buna idee 😉

  Si ca sa inchei subiectul lustatie, care ma bintuie, dupa ce l=am identificat ca lustrabil pe judecatorul ps-ist Acsinte Gaspar de la CCR, avem confirmarea ca legea va fi atacata de PSD la CCR, bazindu-se pe oamenii plantati acolo. Prin urmare, legea trebuie sa ajunga la o CCR reinnoita cu trei membri ne-pesedisti, altfel nu trece. Daca s-ar reinnoi, curtea ar avea doar 3 psd-isti (Gaspar, Cojocaru, Predeascu), un PNL-ist (Toader), un maghiar (Puskas) si 4 PDL-isti (Zegrean si inlocuitorul lui Lazaroiu – propusi de Basescu, si inlocuitorii lui Vida si Cochinescu).

  Va fi insa strins tare, pentru ca cei 4 pdl-isti mai au nevoie de un vot. Or, el nu poate veni decit de la Puskas sau de la Toader. Toader insa a fost procuror intre 1986 si 1990, si tare cred eu ca si el intra in regimul lustatiei. Inclin sa cred ca si Puskas a avut o functie in magistratura, nu i-am gasit nici o mentiune despre activitatea dinainte de 89.

  Prim urmare, avind in vedere raportul de forte, va fi greu la CCR.

  Cetatean

  28/04/2010 at 12:33 pm

 26. Theophyle salut

  vad ca Stefan a postat deja un link pentru Luminita. poti sterge posturile mele anterioare care au intrat la moderare. scuze pt complicatii

  dana.o

  28/04/2010 at 12:34 pm

  • @Dana.o Buna ziua 🙂
   s-a aranjat 😆

   Theophyle

   28/04/2010 at 1:47 pm

  • Cetatea,
   Iliescu de ce s-ar mai teme ?
   Lui ce i s-ar mai putea lua ?
   Dreptul la respect etern ?
   Nu i se vor mai trage salve de tun la inmormantare ?

   luminita

   28/04/2010 at 12:42 pm

   • I se ia dreptul de a rescrie istoria si de a-si difuza versiunea lui. I se ia dreptul de a minti fara sa fie contrazis. Pentru un comunist, e ca si cum i-ai lua sufletul. Sorry, comunistii nu cred in asa ceva, matarialismul dialectic i-a invatat altfel.

    Cetatean

    28/04/2010 at 12:45 pm

 27. dana,
  salut !
  iti multumesc pentru bunele intentii !
  stefan a fost mai iute .

  luminita

  28/04/2010 at 12:37 pm

  • pt putin liminita
   stefan are un f-16 in dotare 🙂

   dana.o

   28/04/2010 at 12:39 pm

   • Multumesc ca ai remarcat acest fapt !
    Cu hotii care bintuie prin Italia, am decis sa aduc avionul in casa (era in garaj inainte).
    Acum sta la sigur pe masa. Linga un vas cu flori si o fotografie ! 😆

    Stefan A.

    28/04/2010 at 1:12 pm

    • hihihi !
     n-ai si un pestisor albastru din sticla pe un mileu ?
     daca nu , degeaba ai f-16 . 😆

     luminita

     28/04/2010 at 2:56 pm

 28. Daca va era dor: reimprospatarea memoriei, un zimbet pentru linistea noastra de mormint.

  http://www.gandul.info/politica/ce-comori-tine-ion-iliescu-in-portofel-6067844/galerie

  Cetatean

  28/04/2010 at 12:39 pm

 29. @ALL, @TOG se lupta cu deputatul lui de la PDL, care chiar este un glolan 😉

  http://turnofftheglory.com/blog/?p=2709&cpage=1#comment-5198

  Theophyle

  28/04/2010 at 12:46 pm

 30. salut

  stau si eu si citesc ce spuneti, ca tot lurkeru’
  sunt cam apatic azi, nici macar acuzatia de incorectitudine politica nu m-a mobilizat

  razvan

  28/04/2010 at 1:11 pm

  • @razvan, salut 🙂
   fa-ti placerea 🙂 ne gospodarim noi cum putem 😀

   Theophyle

   28/04/2010 at 1:48 pm

 31. Ave, razvan! 🙂

  Daca stirile despre lustratie si CCR nu te-au mobilizat , poate o face posibila debarcare a lui Vladescu de la Finante!!!

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7177517-boc-putea-face-rocada-conducerea-finantelor-pleaca-vladescu-vine-georgescu-noul-ministeriabil-daca-propune-accepta.htm

  Cetatean

  28/04/2010 at 1:16 pm

  • Sa fie oare o schimbare in bine? Sper…
   Ar fi bine ca si dl. Boc sa ia o pauza 🙂

   Diana

   28/04/2010 at 1:19 pm

   • BOC nu va fi schimbat de Basescu.

    Cetatean

    28/04/2010 at 1:25 pm

 32. Eu personal nu sunt fan al Clubului de la Roma, dar nici al lui Vladescu.

  Cetatean

  28/04/2010 at 1:19 pm

 33. Intra Grecia in incapacitate de plata?

  Turnofftheglory

  28/04/2010 at 1:20 pm

 34. TOG, teoretic, nu, practic, da. Vor primi bani de la FMI si apoi aia le vor impune conditii. Grecii se vor rascula, Guvernul nu va taia cheltuielile, fondurile se vor opri, Guvernul iar se va milogi, creditorii privati vor fugi, Germania si Franta vor da si ei bani, pina la urma, va incepe inflatia in zona euro. iar Grecia va solicita dupa citiva ani anularea datoriilor.

  Daca ma intrebi pe mine, o tara nu trebuie niciodata s aisi abandoneze moneda, asa ca e bine ca avem leul.

  Cetatean

  28/04/2010 at 1:24 pm

 35. Stefan 🙂
  nu ratez nimic din ce misca pe aici.
  doar ca timpul si cunostintele ma obliga sa ramin la statutul de lurker – invatacel.

  dana.o

  28/04/2010 at 1:27 pm

 36. Cetatean, salut

  n-ai vazut ca nu e suficient sa ai puterea legislativa? cu constitutia asta si cu curtea pe care o avem nu se misca nimic…
  iar Vladescu trebuia sa plece de mult, impreuna cu Videanu si Berceanu

  razvan

  28/04/2010 at 1:30 pm

 37. Razvan, daca se schimba Curtea, macar in parte, se mai misca ceva, sper.

  Cetatean

  28/04/2010 at 1:33 pm

 38. Intr-o zi obisnuita de 28 aprilie-asta ca sa fiu la topic 😆 – vreau sa va semnalez ca mogulul bleen a pus in scena o piesa dramaturgica de teatru cu personaje in dialog , de ras cu haz umoristic :
  http://bleen.ro/

  luminita

  28/04/2010 at 1:58 pm

 39. mare aberatie propunerea lui voiculescu: in loc sa se atinga de cauza, cozile la institutii pot sa dispara prin limitarea si eficientizarea birocratiei, iar cele la banci etc prin protectia consumatorului, varanul felix reglementeaza chestii care chiar nu pot fi reglementate de stat
  eu ma intreb, ce se intampla daca exista mai multi pensionari care vor sa intre in fata, cum se stabileste prioritatea? cel mai batran, cel cu pensia cea mai mica sau alt criteriu?

  razvan

  28/04/2010 at 2:06 pm

  • cel care merge la sala de forta.

   luminita

   28/04/2010 at 2:11 pm

   • 🙂

    razvan

    28/04/2010 at 2:27 pm

 40. POSTARE NOUA

  Creanga

  28/04/2010 at 2:58 pm

  • gand la gand. 😆

   luminita

   28/04/2010 at 3:00 pm

 41. Azi nu va mai anuntz postarea noua a lui Theophyle , vine ea si singura.

  luminita

  28/04/2010 at 2:59 pm

 42. Postare noua 🙂

  Theophyle

  28/04/2010 at 3:00 pm

 43. Buna ziua !
  Nu vad in legea lustratiei indepartarea ,,nevinovatilor securisti” ,dar poate nu am eu toate datele ?
  Vladescu NU va fi schimbat decat daca doreste cel care l-a impus.Asa se explica si faptul ca Boc nu are nimic sa-i reproseze ci a declarat ca il sustine in continuare.

  Loda

  28/04/2010 at 3:13 pm


Comentariile sunt închise.