O zi obişnuită – 23 Aprilie
Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi sarbatorim ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe sau George care este un sfânt megalomartir, pomenit de toate bisericile tradiţionale. Sfântul Gheorghe s-a născut în Cappadocia, într-o familie creştină, şi a trăit în timpul domniei împăratului Diocleţian. În conştiinţa populară românească, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenţi sfinţi, numerose biserici purtând hramul său. Există numeroase oraşe în România care poartă numele Sfântului Gheorghe şi chiar unul dintre cele trei braţe ale Dunării este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigând balaurul este prezentă şi pe stegul Moldovei din medievale trimis de Ştefan cel Mare la Mănăstirea Zografu de la Muntele Athos.
Sf. Gheorghe este de asemenea ocrotitorul Armatei Române (a cărei zi, 23 aprilie, coincide cu sărbătorirea sfântului). Este totodată patronul Angliei, al Georgiei şi al Moscovei. Legenda potrivit căreia sfântul ar fi ucis un balaur pentru a salva o fecioară este o invenţie târzie, medievală. Adesea însă, iconografia recentă ni-l prezintă pe sfânt călare, doborând cu suliţa un balaur, poate simbolic. Unii comentatori sunt însă de părere că este vorba doar de o preluare târzie a mitului grec al lui Perseus şi Andromeda.
Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de 5°C, si o maxima termica de 19°C, cerul n cea mai mare parte noros. Posibile ploi usoare. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4.1411 RON (+0.0064 RON); 1 USD = 3.1021 RON (+0.0244); 1 EURO = 1. 1.3349 USD; (-0.0085).
Cred ca trebuie sa incep cu motivarea CC legata de activitatea ANI. Curtea Constitutionala motiveaza declararea drept neconstitutionale a catorva articole din legea de functionare a ANI prin faptul ca Agentia ar avea atributii peste cele normale pentru un organ administrativ, creandu-se confuzie intre ancheta si judecata. Aceasta motivare este complet uluitoare, fara sens si aberanta. Scrie Dan Tapalaga:
Cine urmeaza la rand? Curtea Constitutionala ne poate desfiinta cam toate institutiile cu atributii de control din Romania, urmand logica argumentarii din decizia pronuntata in cazul Agentiei Nationale de Integritate. Pe baza ei, politia rutiera, controlorii de tren, fiscul, Consiliul Concurentei si cam oricine face anchete si aplica amenzi in tara asta risca sa dispara. Oricine va putea pretinde ca sunt neconstitutionale, invocand exact argumentele utilizate de judecatori in motivarea deciziei pronuntate in data de 14 aprilie in cazul ANI.
Intrun editorial din Romnia Libera, descrie Cristian Campeanu, consecintele dezatroase ale acestei decizii:
Decizia Curţii Constituţionale de desfiinţare a Agenţiei Naţionale de Integritate este actul oficial de deces al statului de drept în România, dacă admitem, desigur, că ar fi fost vreodată viabil în ultimii 20 de ani. După lovitura primită prin destructurarea reţelei Voicu, sistemul relaţiilor de corupţie a renunţat la orice aparenţe de legalitate şi normalitate de-mocratică şi a ripostat prin intermediul celei mai blindate arme de asalt pe care o are la dispoziţie – CCR -, atacând în inima statului de drept: Constituţia. Declarând neconstituţional dreptul ANI de a verifica incom-pa-tibilităţile şi conflictele de in-terese – raţiunea de a fi a Agen-ţiei – în cazul persoanelor care ocupă funcţii publice, CCR a plasat, în fapt, corupţia deasupra legii şi în afara Constituţiei. Dreptul de a fura e, de acum, drept divin.
In sfarsit avem si o reactie de la Uniunea Europeana. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca este ingrijorat de decizia Curtii Constitutionale privind ANI. Sublineaza Barroso:
„Romania are nevoie in continuare de progrese semnificative in reforma judiciara si in lupta impotriva coruptiei. Urmatorii pasi sunt adoptarea codurilor de procedura civila si procedura penala si implementarea legislatieie aferente”, a spus Barroso, adaugand ca, „asemenea presedintelui Basescu„. Sursa:Mediafax.
Al doilea subiect sunt contraversele iscate de proiectul guvernamental de reviziuire a constitutiei. Mai mult ca inainte, reviziuirea Constitutiei a devenit un demers absolut necesar si aproape imediat. Randurile de mai sus ne dovedesc urgenta acestui demers. Din nefericire acest demers este pereclitat de obsesia patologica anti-Basescu si de incompetenta si superficialitatea guvernului Boc. Absolut nimic si nimeni nu-mi poate explica de ce propunerea guvernamentala cuprinde articole referitoare la procedura de aderare la NATO si UE, deja consumata de ceva vreme. Sau de ce mai reglementeaza sedinta comuna a celor doua camere parlamentare, cat timp acelasi proiect prevede trecerea la unicameralism.
Acest blog sustine revizuirea Constitutiei, insa in nici un caz nu ne-am amanetat bunul-simt si minima inteligenta domnului Boc. Guvernul Boc IV TREBUIE remaniat si cei care au formulat acest proiect trebuie trimisi la piata sa vanda legume. Faptul ca asemenea articole exista intr-un document intocmit de experti guvernamentali intr-un document asumat de Guvern si trimis mai departe, este un simptom al felului in care are loc procesul de legiferare in Romania. Asa chiar nu se poate.
Pe de cealalta parte aberatiile opozitiei nu au nici o legatura cu proiectul guvernamental de reviziuire a constitutiei. Opozitia si trompetele media care insotesc campaniile desantate ale opozitiei de mai mult de 3 ani s-au reunit inca o data in cacofonia imposibila impotriva statului de drept.
La multi ani fericiti celor care se numesc Gheorghe/George si derivatele feminine ale numelui.
Sa aveti o zi buna!
Similare
Written by Theophyle
23/04/2010 la 9:26 am
Publicat în Civic, Europa, Jurnalism, Justitie, Manipulare, Media, O zi obişnuită, Opinie, Vorba Boierului
Tagged with ANI, Barosso, Boc, CC, Constitutie, Guvern, Manipulare, O zi obişnuită, Traian Basescu, UE
117 răspunsuri
Subscribe to comments with RSS.
Comentariile sunt închise.
CCR n-a desfiintat ANI!
Sa fim rezonabili!
Cele cateva articole din lege declarate anticonstitutionale chiar incalcau normele unui stat de drept.
Ani este un organ administrativ nu jurisdictional.
Despre confuzia aderare-integrare in Nato si UE!
Am aderat la UE si NATO, dar procesul de integrare continua! Proiectul lui Boc vorbeste de integrare nu de aderare.
plano10
23/04/2010 at 9:39 am
Plano, salut 🙂
Constitutia unei tari nu este un document suprem. Constitutia poate vorbi de aliante si apatenenta in modul general. Nato, UE sau altceva sunt reglementate prin legi organice.
CC a desfinta ANI ca instiutie. Punct. Dupa sentinta ANI a devenit arhiva. Te rog citeste sentinta si motivele ei.
Theophyle
23/04/2010 at 9:49 am
Constitutia se mai numeste si Legea legilor. Nicio lege nu poate incalca principiile constitutionale.
N-as fi de acord cu concluzia ta.
Este desfiintat rolul jurisdictional al ANI… nu si rolul sau de constatator al unor incompatibilitati si al unor inadvertente din declaratiile de avere ale demnitarilor.
Se desfiinteaza astfel ultimii hibrizi de reglementare ai ministrei de trista aminitire Monica Macovei.
Daca ani constata savarsirea unor infractiuni, ca orice organ constatator, sesizeaza organele de urmarire penala si nu direct instanta.
plano10
23/04/2010 at 10:42 am
Plano,
Iti inteleg optiunile politice, chestia cu trista amintire este parerea ta si este OK cat timp este reprodusa civilizat. Triste amintiri sunt Felix motanu si gasca lui sau securistii din toate partidele inclusiv PNL.
Chestia cu constitutia, aici chiar nu ai niciun habar despre ce vorbesti. Daca tu imi aduci o singura constitutie a unui stat din lume in care este mentionata o alianta sau o apartenenta, atunci esti mare. Din fericire nu vei gasi. Constitutia poate discuta despre aliante sau apartenente la modul generic. Punct.
Povestea cu „legea legilor” este chiar un slogan si nu o constatare juridico-legislativa. Alt punct
Theophyle
23/04/2010 at 10:58 am
@Theophile
Se vede ca tu comentezi fara sa citesti Constitutia!
Iata ce spune Constitutia chiar in art 1 alin(5):
„(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.”
Cat despre relatiile internationale tot Constitutia spune:
Dreptul internaţional şi dreptul intern ARTICOLUL 11
(1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.
(3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei.
plano10
23/04/2010 at 11:37 am
Plano, pe acest blog sunt cel putin trei comentatori experti in drept constitutional, asa ca:
1. România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.”
Bun si asta ce vrea sa spuna? ca toate legile inclusiv Constitutia trebuie respectate in Ro.
2. la articolele pe care le-ai mentionat:
NU SCRIE NICAIERI NICI DE NATO SI NICI DE UE. Se vorbeste despre aderari si aliante GENERIC, asa cum am mentionat eu!!!
Doua lucruri, chiar nu intelegi ceea ce citesti sau consumi timpul oamenilor care integ ce este scris.
Theophyle
23/04/2010 at 11:49 am
ba tampitule, tu comenteaza pe blogul te tip roxana iordache. mars de aici
trompeta dracului! nu e loc de imbecili ca tine!du-te la cei ca tine, ca tare bine va intelegeti acolo, puneti neuronii impreuna si asa ajungeti si voi cam la 1000-2000.
estu
23/04/2010 at 11:25 am
@estule
Nu te ambala emotional!
De cand rigoarea este considerata imbecilitate?
plano10
23/04/2010 at 11:49 am
Plano,
NU este Rigoare este neintelegere a textului care de fapt este simplu!
Nu se vorbeste in nici o constritutie din lume decat generic, despre tratate si aliante. Hai deschide cartea si la invatatura 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 11:53 am
@theo
De ce raspunzi tu in locul insolentului?
La carte trebuie sa se duca anticonstitutionalul Boc. Ai dreptate ca nu trebuia sa intre in acel detaliu de reglementare cand problema era deja reglementata generic in actuala Constitutie..
plano10
23/04/2010 at 12:09 pm
gata baieti sau fete terminati cu epitetele si metaforele, va rog 🙂
Eu ies de pe Net pentru o jumatate de ora, rog un comportament civilizat 🙄
Theophyle
23/04/2010 at 12:12 pm
bună dimineața și la mulți ani pentru toți ce-și serbează astăzi onomastica! 🙂
pe mine (încă) ma șochează modul cum se face și desface în România actul de justiție – după bunul plac și interesele fiecărei găști…
decizia CC a pus capac la toate. chiar nu mai aștept nimic bun de la sistemul juridic românesc. o să ajungem să declarăm neconstituționale și notele acordate de profesor elevilor – pentru că implică judecată…
Camil Stoenescu
23/04/2010 at 9:41 am
@Camil, salut 🙂
asta este, si tot asta trebuie schimbat.
Theophyle
23/04/2010 at 9:50 am
întrebarea este cum reformă un sistem ce nu se vrea reformat și care își este sie însuși arbitru?
Camil Stoenescu
23/04/2010 at 10:13 am
@Camil, nimeni nu a spus ca este simplu 🙂 Trebuie sa gasim punctele vulnerabile si sa incercam sa le expunem cat se poate mai mult. Cred ca lucrurile merg destul de bine in acest sens.
Theophyle
23/04/2010 at 10:30 am
aș vrea să fiu la fel de optimist. cât timp la noi se judecă diferit în cazuri similare sunt destul de sceptic…
Camil Stoenescu
23/04/2010 at 10:50 am
E posibil ca pasajele despre UE si NATO sa existe pt a nu permite discutii despre iesirea din ele? Cam cum e forma de guvernamint?
Daca baietii se supara pot orcind scoate Romania din pe UE sau NATO.
Tio
23/04/2010 at 10:31 am
Tio, salut
Nu pot sa-ti raspund decat ceea ce am raspuns si mai sus:
Constitutia unei tari nu este un document suprem. Constitutia poate vorbi de aliante si apatenenta in modul general. Nato, UE sau altceva sunt reglementate prin legi organice.
Theophyle
23/04/2010 at 10:33 am
Pentru interesati, pe Politea Digest aveti Daily News si un articol de ieri f. interesant din Wall Street journal:
http://politeadigest.wordpress.com/2010/04/23/daily-news-%e2%80%93-april-23rd/
Theophyle
23/04/2010 at 10:51 am
în baza cărui articol din Constituţie am aderat la UE şi NATO?
dacă am abroga articolele care se referă la aderare/integrare, ar putea veni oricînd o Alice Drăghici care să sesizeze Curtea Constituţionlă
şi nu m-aş mira dacă CCR ar declara aderarea noastră la UE/NATO neconstituţională
gabhry_el
23/04/2010 at 10:52 am
gabhry_el, salut 🙂
Pentru asta nu poate exista un astfel de punct in Constitutie. Aderarile punctuale sunt facute prin legi organice. Maximum o constitutie poate discuta despre aliante sau apartenente la modul generic
Theophyle
23/04/2010 at 11:00 am
Buna dimineata,
La multi ani cu sanatate sarbatoritilor de astazi.
CSM a facut un prim pas inapoi admitand ca judecatoarea Garbovan nu a incalcat codul deontologic.
Poate vor urma si alte exemple de trezire la realitate printre multele abuzuri.
Asteptam cu incredere schimbarea echipelor CCR si CSM, pana nu parjolesc toate ogoarele!
L-am auzit aseara pe (mult hulitul) Hoara povestind un act incredibil de minciuna si manipulare la iRTV la o emisiune la care participa ca invitat. Cred ca ar trebui sa se sesizeze macar CNA daca nu si parchetul.
cedric
23/04/2010 at 11:16 am
Cedric, Salut 🙂
Poti sa ramai linistit nimeni nu se va seziza. Sunt niste manipultori ordinari si nu avem (deocamdata) ce sa facem 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 11:34 am
nici o ştire la iRTV despre motivarea de ieri a CCR
viaţa îşi reia cursul „normal”
nu se poate face nimic cu ţara asta: e prea coruptă, prea indiferentă… şi asta este înscris în gena ei…
totul este luat a la legere, cum foarte bine ne caracteriza un străin
gabhry_el
23/04/2010 at 11:27 am
Buna Ziua si LA MULTI ANI celor care sarbatoresc ,ei sau rudele lor,Sfantu Gehorghe !
Loda
23/04/2010 at 11:27 am
plano10 e un postac imbecil de tip pesedisto-penalist. astia trebuiesc tratati ca atare.
daca vreti sa-i cunosteti ideiile duceti-va pe blogul
tampiteide roxana iordache, e plin pe acolo de scursurile lui ilogice.o adunatura de
fascisti fanatici si batutiin cap.estu
23/04/2010 at 11:28 am
Estu, salut 🙂
deocamdata 2plano se exprima civilizat. Eu nu banez pe nimeni niciodata pentru opinii exprimate civilizat. Te rog insa fara epitete si metafore, please 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 11:38 am
@ Teophile – good day
Nu s-a exprimat civilizat. Nu a vorbit mascari, dar asta este alta poveste. Si- prezentat scuze pentru:” Se vede ca tu comentezi fara sa citesti Constitutia!” ? q:Este ne civilizat?- a: Da;
q: Este lipsa elementara de politete si dialog? – a: DA. etc.
Im place ca vad si pareri opuse dar nu asa.
eugeni
23/04/2010 at 2:20 pm
@eugenia
A fost un raspuns ironic la ironia gazdei fata de mine!
Crezi ca are nevoie de sustinere? Nu te teme ca nu te baneaza! 🙂
plano10
23/04/2010 at 3:07 pm
@estu
Calugare…!
Ciocu` micca ti se vede pistolul pe sub sutana! 🙂Vorbesti urat, d-aia te-a banat Roxana!
plano10
23/04/2010 at 3:24 pm
acolo nu intru decat sa vad cum turbati de oftica, decat pentru a vedea mizeria voastra morala, prostia voastra absoluta.
acolo orice om de la IQ de 100 in sus e banat in mod automat.
tu scrie acolo, ti se potriveste, aici esti pe teritoriu minat.
imi pare rau ca nu pot sa te caracterizezi asa cum meriti dar respect conduita impusa de thephylle.
dispretul meu este absolut pentru subspecia voastra.
estu
23/04/2010 at 4:04 pm
@calugare
Dupa ce ai facut veacul pe blogul Roxanei, acum zici ca strugurii sunt acri.
Din aceeasi subspecie faci si tu parte. Doar ca esti colorat
portocaliu-cacaniu.O curiozitate:
Ai parola de acces a gazdei de poti sa barezi unele cuvinte din comentarii?
plano10
23/04/2010 at 5:39 pm
Plano,
numai eu barez cuvintele care nu-mi plac, nu le sterg ca averizare pentru ca nu-mi place sa banez si nici sa cenzurez.
Dupa cum vezi banez ina ambele sensuri. Te rog lasa propaganda liberalo-comunista si daca ai ceva de spus, spune si vei fi ascultat. Daca nu – la revedere.
Theophyle
23/04/2010 at 5:48 pm
@Plano10
Poate am fost neclar, dar sunt complet de parerea lui @estu’. Nu ti-ai przentat scuze pentru modul nepoliticos (cel putzin) in care ai postat.(punct)
Eugeni
23/04/2010 at 5:49 pm
@gazda
Ciocu` mic… de ce l-ai barat, ca e doar din arsenalul pedelisto-comunist.
Gata …v-am lasat! S-ar putea sa va lase nervii.
Ferice de voi!
Pentru ca il cititi pe Platon … boc va va rasplati cu pensii speciale!
plano10
23/04/2010 at 7:38 pm
la noi se sărbătoreşte pe dos pentru că la noi balaurul l-a învins pe „Gheorghe”, nu invers
La mulţi ani, Balaure!
gabhry_el
23/04/2010 at 11:30 am
Cetatean :
De ieri : contrar perceptiei tale am o imensa admiratie fata de Carol I, o mare adnmiratie fata de Ferdinand Intregitorul si Regina Maria (despre a carei contributie deosebita in timpul si dupa primul razboi mondial se vorbeste inca prea putin) si un profund rspect fata de regele Mihai. Din cate te cunosc eu(cu posibilitatile limitate ale blogului) am imresia ca, faptul ca te-ai inselat in privinta opiniei mele despre monarhie nu-ti va provoca nici un disconfort.
Loda
23/04/2010 at 11:30 am
Cetatran :
Am impresia ca nu am fost suficent de clara in ultima propozitie : doream sa spun ca nu te va deranja faptul ca nu sunt antimonarhista 🙂
Loda
23/04/2010 at 11:38 am
Theophyle :
Te rog sa-mi faci un pustiu de bine si sa ma lamuresti :AICI discutam opinii sau etichetam persoane? ieri ,mi-ai etichetat a doua oara drept ,,utecista” (fara nici un argument) anuntand ca ,,te-ai lamurit” (desi nu stiu ce relevanta ar avea). Idem, a discuta despre o persoana in conditiile in care aceasta anunta ca pleaca de pe blog, deci in lipsa,in mintea mea se numeste simplu ,,barfa” in a ta cum i-ai spune.
Continuu sa postez referitor la opiniile exprimate aici si nu la adresa persoanelor care emit opiniile, caci altfel as putea dezvolta ideea ,,consecventei” aplicarii regulilor emise pentru blog.
P.S. Su eu sustin, im mod ,,utecist” ,fireste, revizuirea Constitutiei, dar o revizuire de profunzime, care sa elimine toate ambiguitatile generatoare de scandal politic, nu una facuta pe picior.
Loda
23/04/2010 at 11:36 am
unde vezi tu că e „făcută pe picior”?
s-a schimbat deja peste noapte?
Băsescu/Boc au făcut un proiect, pro-iect, înţelegi?
Şi l-au făcut cu ceea ce-i interesa: aplicarea referendumului şi eliminarea cîtorva blocaje.
Să ia acest proiect pesediştii şi peneliştii tăi de pe piciorul lui Băsescu şi să-l discute 100 de ani!
gabhry_el
23/04/2010 at 11:40 am
gabrhy :
Nu sunt singura care este de aceasta parere si acest lucru ma indreptateste sa cred ca, daca altii ajung independent de mine, la acelasi concluzii ,inseamna ca pe undeva am dreptate :
http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-marea-carpeala-a-constitutiei-893032.html
Loda
23/04/2010 at 12:40 pm
Loda, salut 🙂
Nu ai fost utecista? nu cred! despre marsurile din cluji tu mi-ai povestit. Cat despre revizuirea Constitutiei, nu cred ca opozitia cu care te coalizezi din punct de vedere al opiniei doreste aceasta profunzime si de fapt nu doreste nici o revizuire. Ei isi doresc aceasi constitutie a blestematului de Iliescu. Din fericire de asta data o iau pe „cocoase”
Theophyle
23/04/2010 at 11:42 am
Thoephyle :
Stii bine, caci stiu ce am povestit, ca marsurile de la Cluj nu au fost organizate de UTC ,ci la initiativa traditionala si strict privata a studentilor de la istorie.Cast despre daca am fost utecista, da ,am fost in masuta in care ai fost si tu daca ai prins.Ai impresia ca aveai de ales si te intreba cineva?
Nu ma coalizez cu nimeni din punct de v4edere al opinie, pur si simplu asta e opinia mea !
Loda
23/04/2010 at 12:42 pm
Buna ziua si la multi ani celor numiti dupa Sf. Mare Mucenic Gheorge, purtatorul de biruinta! 🙂
Despre Justitie, va propun citeva reflectii nu atit de buna ca ale lui Mister B, insa sper ca interesante.
Mi se pare, dupa un articol din cotidianul care reda replicile de ieri din CSM, ca tactica lui Basescu de a scapa de Sandei este sa lase sa intre in colaps ICCJ si CSM, pe fundalul expirarii mandatul CSM si a deja-expiratilor Sandei
http://www.cotidianul.ro/nalta_curte_de_casatie_si_justitie_e_in_colaps-112878.html#
Semnalez:
„Anton Pandrea: „Starea de sănătate a multora de la Secţia Penală este gravă, avem deja trei cereri de pensionare, am desfiinţat un complet, nu mai avem oameni. Dacă cei de la UNJR nu ştiu cum se desfăşoară interviurile de promovare la ÎCCJ, să vină să asiste la ele. Poate acolo la minister nu ştiţi care este situaţia de la Înalta Curte”…
Discursul iritat al lui Anton Pandrea a fost întrerupt de preşedintele interimar al instanţei supreme, judecătoarea Lidia Bărbulescu: „Ba se cunoaşte, da nu interesează”…
Ultima care a luat cuvântul şi a pus capăt dezbaterii a fost preşedinta CSM, Florica Bejinaru. Aceasta a concluzionat retoric: „ÎCCJ nu mai are nici preşedinte, din septembrie 2009, nici vicepreşedinte din aprilie 2010, preşedintele secţiei civile este cu delegaţie. Dacă suspendăm numirile la ÎCCJ, nu mai bine suspendăm activitatea? Dacă şi CSM-ului i se cere să nu mai facă numiri pentru că suntem pe final de mandat, nu ar fi mai bine să suspendăm ÎCCJ şi CSM? Numai că noi suntem jurişti, suntem o instituţie a statului şi suntem responsabili”.
Continuarea in citeva minute.
Cetatean
23/04/2010 at 11:44 am
Salut @cetatene 🙂
Am citit, si mai interesant este unde se publica chestia 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 11:58 am
Loda, buna 🙂 termin postarile si iti raspund.
Cetatean
23/04/2010 at 11:45 am
Buna ! 🙂
Loda
23/04/2010 at 12:43 pm
Buna dimineata tuturor si LA MULTI ANI!
Apropo de motivarea si decizia CCR si televiziuni: cele mai abjecte hotarari se iau pe shestache. Ori, nu-i asa, mintind furibund despre o institutie sau persoana si interpretand exact pe dos. Cati oameni citesc, consulta si interpreteaza legi in Romania? Cati, cand cei mai multi isi iau aproape toate informatiile de la TV-uri? Dupa ce au creat drogl, le este usor acum nenorocitilor din politica&media sa ii „faca din vorbe”.
Ceea ce mi se pare insa cu adevarat grav este ca TVR continua sa fie la dispozitia animalului ala pesedist. Astazi, ma anunta sotul sa vin sa vad o coarda penala pe numele ei Cosmina Pasarin, care impreuna cu inca o tovarasa de grele cluburi au emisiune, frate, la TVR1. Cica de divertisment. Daca exista popor care sa se amuze la o astfel de emisiune pasarinaceae, atunci chiar ca nu mai conteaza cine fura in tara asta, cu sau fara ANI.
Cat despre @plano10, planul meu este un original bocanc in gura pentru un gunoi care, aidoma cu Banicioiu, poate sa spuna „ministrei de trista aminitire Monica Macovei”. Despre ACESTE CAZURI spuneam candva ca le-ar prinde bine bocancii in gura, lor si sleahtei de impostori si nenorociti care ne batjocresc de 20 de ani tara. Nimeni nu le-a aplicat pana acum nici o corectie bine-meritata si iata la ce am ajuns: sa se legifereze furtul national pentru „elita” politica si conducatoare din Romania, chiar de catre chioara si furacioasa „balanta” CCR.
nicole
23/04/2010 at 11:48 am
Nicole, salut 🙂
lasa-ti bocani in prag 🙂 ma ocup eu de problemel de moderare 🙂
Restul ai dreptate!
Theophyle
23/04/2010 at 11:55 am
salut
ref la CC vs ANI in momentul acesta avem:
– CC interzice guvernului sa emita ordonanta de urgenta, deci se plaseaza chiar ea deasupra constitutiei;
– CC a extins arbitrar obiectul judecatii, nu doar la ce decurgea din textele gasite neconforme, ci si la altele (treaba cu viata privata); trimiterea la CEDO nu e convingatoare pt ca e generica si exista si decizii care contrazic CC;
– treaba cu justitie paralela/tribunal extraordinar e usor de demontat;
– in linii mari, cred ca se poate reinfiinta o ANI eficienta, atentie trebuie acordata la treaba cu jurisdictiile administrative speciale 21-4 si la treaba cu proprietatea 44-8,9
razvan
23/04/2010 at 11:50 am
@razvan, salut
interesanta (chiar foarte) propunerea ta, ma refer la 21-4 si 44-8,9 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 11:57 am
@all, intrebare: la-ti vizitat pe @TOG astazi? Daca nu fuga la o vizita 😆
Theophyle
23/04/2010 at 11:59 am
Eu ies de pe Net pentru o jumatate de ora, rog un comportament civilizat 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 12:13 pm
Salut,
Un articol interesant si probabil, ar merita citite si articolele din constitutie la care se face refire, plus argmentatia CC in original.
http://doc.hotnews.ro/noua-nebuni-in-roba-suprematia-constitutiei-sunt-eu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InventarulStricaciunilorPolitice+(Inventarul+Stricaciunilor+Politice)
Daca citarile/fragmentele sunt exacte, Curtea Constitutionala tocmai a incalcat Constitutia Romaniei.
LUcian
23/04/2010 at 12:15 pm
Continuarea la postare:
De ce cred ca tactica lui Basescu consta in fortarea ICCJ si CSM sa expire atit de mult (permiteti licenta) incit sa devina evidenta si pentru un orb ?
Pe 10 septembrie 2009, la CSM, Basescu a dat o declaratie interesanta despre interimatul la sefia ICCJ in care se afla Barbuleasca atunci :
„As vrea sa mai fac o observatie legata de expirarea unor mandate la Inalta Curte, in mod deosebit, de prelungire a unor mandate, tot la Inalta Curte, pe ideea suspendarii. Dupa parerea mea, este incorect ca la expirarea unor mandate sa nu se propuna, conform legii, alte persoane pentru ocuparea functiei. Interimatele sau interimatul pe care vreti sa-l stabiliti chiar astazi este la limita legii si nu exista nicio justificare sa stabilim interimate, decat daca se face un joc politic, o asteptare politica ar putea exista, sa mai vina cineva si sa dea solutii. Eu cred ca CSM nu poate juca acest joc al aplicarii legii la limita »
Cineva din sală a replicat că magistraţii sunt independenţi, iar Băsescu a răspuns: „Independenţi, dar în afara legii”. (sursa : Mediafax)
Schelalaiala ca ICCJ nu mai are Presedinte, nici vicepresedinte si nici presedinte al sectiei civile mi-a aprins un bec si am fugit la lege. M-am intrebat daca nu cumva Basescu vrea sa amine sa amine numirea unei sefe la ICCJ, fortind expirarea si asa expiratilor Sandei si blocindu-le posibilitatea de a se reproduce. Speculez, nu sunt jurist, insa speculatia mea are citeva conjecturi care o sustin.
– In primul rind, calendarul:
Barbuleasca fusese delegata pe 15 septembrie de CSM (deci s-au stares la kr cu recomandarea lui Basescu din 10 septembrie) ca presedinta cu delegatie a ICCJ. Apoi si-a depus dosarul pentru a fi investita de Basescu. Barbuleasca a fost respinsa pe 22 decembrie 2009. S-a gindit sa isi mai depuna dosarul o data, dar a renuntat. CSM a organizat noi alegeri, si a fost votata Stanciu, pe 25 februarie. S-a trimis propunerea la Basescu. Intre timp, Barbuleasca a ramas presedinta a ICCJ, cu delegatie. Delegarea ei a inceput pe 15 septembrie si a avut efect de la data vacantarii functiei de presedinte al ICCJ (15 septembrie) si pana la ocuparea acesteia, prin numire, dar nu mai mult de 6 luni, expirand pe 15 martie. Deci, actualmente, Barbuleasca este deja hiper-mega-super expirata ? NU, pentru ca pe 11 septembrie, CSm a hotarit sa prelungeasca delegarea pina la numirea noii presedinta a ICCJ
Dar : art. 57, al. 5-6 din legea 303/2004 :
“(5) Delegarea in functiile de conducere de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecatorilor de la aceasta instanta se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii, cu acordul scris al acestora, la propunerea presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(6) Delegarea judecatorilor se poate face pe o perioada de cel mult 90 de zile intr-un an si poate fi prelungita, cu acordul scris al acestora, cel mult inca 90 de zile »
Tragem linie : cele 6 luni au expirat. Barbuleasca e din 15 septembrie, pe 15 martie i-a expirat delagarea de 6 luni. Se poate prelungi delegarea ? Nicidecum ! CSM a incalcat legea prelungind-o pe Barbuleaasca, nu exista nici un articol care sa dea dreptul sa prelungeasca delagarea peste 6 luni ! Actualmente, Madam Barbulescu NU ARE NICI UN DREPT SA MAI FIE PRESEDINTA A ICCJ !
Cetatean
23/04/2010 at 12:29 pm
Mica errata: pe 11 martie i-a fost prelungita delagarea Barbuleascai, cu 4 zile inainte sa expire, nu pe 11 septembrie. Imi asum greseala, am scris din viteza.
Cetatean
23/04/2010 at 1:46 pm
Ultima parte, unde se vorbeste de plingerea Sandeilor ca nu au conducere:
Ce se intimpla cu ICCJ daca a ei conducere nu mai are mandat ?
Citez din Legea 304/2004.
Art. 28:
„1) Conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie se exercita de presedinte, vicepresedinte si colegiul de conducere.
3) Presedintele, vicepresedintele si 9 judecatori, alesi pe o perioada de 3 ani in adunarea generala a judecatorilor, cu reprezentarea fiecarei sectii, constituie Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”
Mai departe, atributiile:
Art. 29. – (1) Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie are urmatoarele atributii:
b) analizeaza candidaturile depuse pentru functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si prezinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii raportul consultativ asupra promovarii in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
(2) Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie este prezidat de catre presedinte, iar in lipsa acestuia, de catre vicepresedinte”
ACUM: DE CE SE PLINGEAU AIA IERI CA ICCJ NU ARE CONDUCERE adica Presedinte si vicepresedinte ?
Teoretic, Basescu ar trebui deja sa fi semnat pina la ora asta pentru Livia Stanciu. Mica paranteza :
M-am uitat si in legea 303/2004, unde se vorbeste despre posibilitatea ca Presedintele Romaniei sa respinga, motivat, o singura data un candidat la sefia ICCJ:
Art. 53.
„(2) Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere prevazute la alin. (1) decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului”
Ei, si aici e aici: legea insa nu da nici un termen pentru acceptarea sau respingerea celei de-a doua propuneri a ICCJ.
Prin urmare, daca legea nu il obliga, Basescu poate sa amine semnarea pina la calendele grecesti. Care ar fi…expirarea si super-expirarea mandatelor celor din conducerea actuala a ICCJ si a CSM, care si asa sunt in prelungire peste limita. Cu mandate expirate (si aici se afla raspunsul la intrebarea : de ce urla aia ca nu au conducere la ICCJ ?) , aia de acolo nu mai pot declansa procedura de promovare a judecatorilor la ICCJ, aceasta fiind suspendata de drept.
Presedintele ICCJ, sau vicepresedintele ICCJ care Prezideaza Colegiul, NU MAI POATE PREZENTA PLENULUI CSM RAPORTUL PENTRU PROMOVAREA JUDECATORILOR LA ICCJ (art. 7. al. a si b din Regulamentul de organizare si functionare a ICCJ si mai ales art. 9 : « Preşedintele prezintă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii raportul consultativ al colegiului de conducere asupra promovării în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi propunerile colegiului de conducere pentru numirea, promovarea, transferul, suspendarea şi încetarea din funcţie a magistraţilor-asistenţi »).
Prin urmare, ICCJ are mandatul expirat si orice Colegiu de conducere convocat si prezidat de Barbuleasca pentru prezentarea preliminara a raportului catre CSM, in vederea promovarii de judecatori la ICCJ ar fi ilegal. Daca Basescu ar numi-o pe Stanciu, ar da drumul la Sandei la ICCJ: s-ar intruni Colegiul, s-ar prezida, legal, s-ar face raportul catre CSM. Personal, inclin sa cred ca Basescu blocheaz anumirea lui Stanciu, stiind ca aia de acolo nu pot declansa procedura de promovare la ICCJ fara Presedinte legal in functie (Barbuleasca e expirata). Cu Stanciu in functie, lucrurule ar reintra in normal pentru ei. Asa, pare sa ii tina blocati pina la schimbarea legilor justitiei, in toamna si pina la expirarea actualului mandat al CSM. Cum au stat expirati ani de zile, mai stau baietii pina in toamna.
Poate ca ce am scris eu nu e corect, insa asa vad eu lucrurile. Poate ca Basescu o va numi pe Stanciu. Evident, Bascaliosul, specialist, ma poate amenda la singe, eu sunt un amator in drept. Iertare pentru postarea prea lunga, am incercat sa imi clarific intii mie, si apoi am postat si pentru prieteni.
Cetatean
23/04/2010 at 12:37 pm
Sorry pentru ultima prea mare bolduire, am plasat niste semne unde nu trebuie, ma iertati.
Cetatean
23/04/2010 at 12:38 pm
Vad ca e o problema din Firefoxul meu.
Cetatean
23/04/2010 at 12:38 pm
[…] Politeia […]
La mulţi ani, Balaure! « word wide web
23/04/2010 at 12:39 pm
Loda 🙂 ma bucur tare ca esti asa cum esti. Nu ma deranjeaza deloc, dimpotriva!
Am incheiat discutia, nu mai avem nici un diferend. Ti-am semnalat ieri textele anti-monarhiste ale lui CTP.
Cetatean
23/04/2010 at 12:47 pm
Cetatean :
oricum eu nu aveam nici un diferend cu TINE 🙂
Loda
23/04/2010 at 1:14 pm
Loda, diferendurile pot fi stirnite si de neintelege. E bine ca ne-am inteles 🙂
Cetatean
23/04/2010 at 1:27 pm
Buna sa va fie ziua, impotriva tuturor motivelor de dezamagire!
Faptul ca sapte papusi imbracate in cea mai inalta roba au hotarat sa desfiinteze ANI, nu ma mira. Intra in logica bolnava pe care o tot practica Justitia de atatia ani.
Dar sa fii atat de inconstient incat sa nu-ti dai seama ce inseamna sa ai onoarea de a lucra la corectarea Constitutiei, depaseste intelegerea mea mult incercata.
Ce-i Doamne, prostie, nesimtire, magie neagra????
val
23/04/2010 at 12:53 pm
Buna ziua tuturor…
@citoyen – http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7160628-iccj-judeca-astazi-cererea-dna-prelungire-mandatului-arestare-lui-catalin-voicu.htm
Diana
23/04/2010 at 12:54 pm
…cred ca problemele sunt in alta parte, poate wordpress-ul e in suferinta?
Diana
23/04/2010 at 12:55 pm
Da, Diana, vad, acuma iar imi scrie bolduit, chiar si ce scrii tu.
Cetatean
23/04/2010 at 12:58 pm
E clar, nu e de la mine, insa asta e, ramine ultima mea postare bolduita toata de la jumate, desi nu am avut intentia asta.
Cetatean
23/04/2010 at 12:59 pm
Sever Voinescu, tare! 😛
Haz de necaz…
http://www.realitatea.net/voinescu–cine-este-obligat-sa-i-numere-ouale-lui-nastase–este-obligat-sa-i-le-gaseasca-mai-intai_710379.html#
Cetatean
23/04/2010 at 1:06 pm
Buna ziua,
Exista si un aspect de luat in seama in ceea ce spune CC: toata lumea este de acord ca avem o problema de fond cu functionarea justitiei; dar, in loc sa rezolvam aceasta problema extrem de grava, incercam sa o ocolim creand din ce in ce mai multe institutii care fac un fel de semi-justitie paralela, atunci cand chiar fac ceva si nu toaca doar inutil banii nostri. Nu e vorba doar de ANI, ci si de Avocatul Poporului, CNCD, … De ce nu rezolvam mai nimic astfel ? Pentru ca orice decizie ar lua un astfel de organism, aceasta poate fi atacata in instanta, deci singurul rezultat concret este ca avem o veriga in plus in aplicarea legii. In plus: ati auzit de vreo actiune concreta, de exemplu, a Avocatului Poporului, in afara de interventia cand cu OUG privind cumulul pensiei cu salariul ? Si atunci a intervenit pentru ca era si el in situatia incriminata.
Pe scurt, cu cat un sistem este mai complicat, cu atat functionarea este mai greoaie si mai costisitoare. Iar noi exact asta facem de ceva timp incoace: in loc sa rezolvam problemele de functionare ale sistemului existent, ii adaugam componente noi in permanenta.
pg
23/04/2010 at 1:16 pm
PG, care e solutia ta? Inteleg dezideratul de simplificare, insa nu vad cum ar merge mai bine Justitia daca desfiintam unele institutii.
Cetatean
23/04/2010 at 1:34 pm
Solutie simpla si rapida nu exista, dar sunt anumite lucruri care se pot face, cum ar fi:
1/ Asigurarea functionarii normale a sistemului existent, asa cum e el, fara a-l mai complica sau fara a-i tot schimba cadrul de functionare. Degeaba am ANI, daca justitia, unde vor ajunge pana la urma cazurile respective, va taragana la infinit decizia; degeaba dau o lege mai buna, daca legea in general se aplica selectiv.
De exemplu, modificarea procedurilor astfel incat procesele sa poata continua si in situatia aparitiei unei exceptii de neconstitutionalitate ar fi un pas in directia buna.
2/ Identificarea si eliminarea institutiilor cu valoare adaugata mica (de exemplu, din punctul meu de vedere, Avocatul Poporului si CNCD si sunt convins ca inca multe altele pe care nu le cunosc sunt 100% inutile) si finantarea din banii respectivi ai celor cu adevarat utile.
pg
23/04/2010 at 1:54 pm
PG, pentru punctul 1 exista o astfel de modificare preconizata. va fi lupta mare in parlament pentru ca exceptiile la CCR sa nu mai poate intrerupe procesul pe fond.
la punctul 2, esti destul de vag. Justitia in Roamnia nu isi face ytreaba pentru ca nu ar avea bani, ci pentru ca e condusa de alde Barbulescu si Costiniu. Nu bani isunt ptoblema, ci reaua vointa a celor de la ICCJ si CSM. Si CCR.
Cetatean
23/04/2010 at 1:59 pm
Salut Theophyle,
salut prieteni.
Off-topic: Incerc sa va scap de bolduire 🙂
On-topic:
@Cetatean, cred ca este corect rationamentul tau, astept sa citesc ce va zice Mister B.
@plano10: Logica prin care i se taie un picior unui om si se spune ca nu l-a omorat, asa ca poate alerga in continuare 100 de metri in 10 secunde e de gradinita. Sau din categoria PSD ca doar ei au dat cel mai mare Prostanac al tarii 🙂
Andrei
23/04/2010 at 1:22 pm
@Andrei
Cei de la gradinita nu inteleg separatia intre puterea administrativa(executiva) si cea judecatoreasca.Asculta doar de educator.
Geoana era prostanac….asa… peiorativ, pe cand Boc si-a transformat numele in renume.
plano10
23/04/2010 at 3:21 pm
N-am reusit 🙂
Andrei
23/04/2010 at 1:23 pm
Poate acum 🙂
Andrei
23/04/2010 at 1:25 pm
Andrei, salut! In Opera vad fara bolduire, in Firefox cu bolduire. Nu stiu de ce.
Cetatean
23/04/2010 at 1:28 pm
Andrei, ce browser ai?
Cetatean
23/04/2010 at 1:29 pm
…IN IE7 tot cu bold
Diana
23/04/2010 at 1:29 pm
Scuze, IE8
Diana
23/04/2010 at 1:45 pm
Si Internet explorer arata bolduit.
Cetatean
23/04/2010 at 1:30 pm
Si la mine, la mine doar Opera merge cum trebuie. Are cineva Google Chrome?
Cetatean
23/04/2010 at 1:30 pm
Alt comportament ciudat: la Refresh, undele browsere arata ultimele postari, alte browsere arata ca ultima postare doar ce a fost ultim acum 10-15 minute.
Cetatean
23/04/2010 at 1:31 pm
Safari – tot cu bold
Diana
23/04/2010 at 1:42 pm
Clar, Theophyle va avea de munc ala intoarcere. I-am dat si eu de ciitit, are de surubarit in maruntaiele blogului (sau nu…)
Cetatean
23/04/2010 at 1:47 pm
Salut va las jumatate de ora singuri si faceti „probleme”
@Cetatean, firefoxul tau a bagat pm option si a dat peste cap blogul. Nu avem ce face pana la viitorea postare, Nu’i o problema.
Firefox are un bag serios versus wordpress cu functiile de word-processor. Straduieste-te sa nu folosesti italic. Din greseala te-ai folosit pe italic ai primit un bold pentru toata lumea 😆
Theophyle
23/04/2010 at 1:50 pm
Iarta-ma, pe cuvintul meu ca nu stiam de asta… 😦 😦
Cetatean
23/04/2010 at 1:52 pm
Eram prea preocupat sa scriu despre sandei, si sa bolduiesc, asa ca am bagat gindaci in blog, in loc sa ii bag la ICCj si CSM…
Cetatean
23/04/2010 at 1:53 pm
@Cetatean, nici o problema, aranjez eu asta pana la urma 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 2:00 pm
am intrat cu google chrome
gabhry_el
23/04/2010 at 2:00 pm
şi dacă bolduiesc ce se întîmplă?
boldat (cuvîntul dinainte e boldat)
gabhry_el
23/04/2010 at 2:02 pm
Theophyle, pina apare Bascaliosul si ma ia la scarmant pentru amatorism, sa imi spui tu daca rationamentul meu iti pare cit de cit fondat. E ceva in neregula cu intirzierea numirii Liviei Stanciu si cu plingerea celor de la CSM ca nu pot da drumul la promovarea sandeilor la ICCJ. de acolo am plecat.
Cetatean
23/04/2010 at 2:03 pm
@Cetatean, probabil ca este, desi nu inteleg, ce?
Theophyle
23/04/2010 at 2:13 pm
Buna ziua.
Ma bucur sa va citesc din nou astazi.
Turnofftheglory
23/04/2010 at 2:11 pm
Ziua buna Theophyle @ all
Daca n-ar fi pe fata sfidarea cu care suntem tratati de instanta asta CC,sentimentul autoindus de impunitate in urma deciziilor aberante pe care le iau ca sa se protejeze,atat ei cat si „increngaturile” lor din varii straturi sociale,as avea impresia ca este parte a unui scenariu terapeutic prin care sa fie pusi la zid cu si mai mare forta si sa determine initierea unor reforme radicale in domeniu.Un fel de autodenunt.
Desigur nu e asa. 😦
Cred ca proiectul de revizuire ar fi trebuit sa fie mult mai incisiv pe speta asta si sa provoace discutii prin care chiar sa le tremure chilotii.
Parerea mea este ca inca isi rad in barba de toata societatea. 😦 ,iar maniera usor diletanta in care a fost redactat proiectul de revizuire le da apa la moara.
mircea
23/04/2010 at 2:18 pm
Theophyle, bună ziua
Editează, te rog, comentariul publicat de @Cetatean la ora 12:37pm şi adaugă tag-ul „” imediat după punctul de încheiere a paragrafului:
„(2) Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie este prezidat de catre presedinte, iar in lipsa acestuia, de catre vicepresedinte.”
Mihai (C.T.)
23/04/2010 at 2:20 pm
Să trăiască WordPress!
Tag-ul cu pricina este „” fără spaţii între elemente.
Mihai (C.T.)
23/04/2010 at 2:21 pm
Îşi transmit pe e-mail că ăştia au făcut securizarea lu’ peşte.
Mihai (C.T.)
23/04/2010 at 2:23 pm
@Mihai, multumesc mult 🙂 vad ca s-a rezolvat 🙂
Maestre esti cel mai bun 😆
Theophyle
23/04/2010 at 2:46 pm
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7161700-trei-judecatori-din-noua-curtea-constitutionala-facut-opinie-separata-cazul-ani-vezi-articol-care-sunt-argumentele-lor.htm
gabhryel
23/04/2010 at 2:23 pm
[…] Politeia […]
La mulţi ani, Balaure! Update. « word wide web
23/04/2010 at 2:42 pm
Altă viaţă! 🙂
Mihai (C.T.)
23/04/2010 at 2:45 pm
@Mihai, Multiumesc inca o data 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 2:47 pm
Cu plăcere, oricând. 😉
Mihai (C.T.)
23/04/2010 at 2:48 pm
Era cumva vorba de un tag „bold” neinchis?
Diana
23/04/2010 at 3:07 pm
OUG 59/2009 a modifica legea 303/2004
art 57 alin 6:
„Delegarea judecatorilor se poate face pe o perioada de cel mult 6 luni si poate fi prelungita, cu acordul scris al acestora, cel mult inca 6 luni.”
http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_modificare_lege_statut_judecatori_procurori_consiliul_superior_al_magistraturii_59_2009.php
Băşcăliosul
23/04/2010 at 2:56 pm
@diana
BINGO!
Mihai (C.T.)
23/04/2010 at 3:08 pm
Thanks 🙂
Diana
23/04/2010 at 3:24 pm
Deci inca 6 luni cu Barbuleasca?
Turnofftheglory
23/04/2010 at 3:11 pm
Salut prieteni!
Theophyle, ziua asta obisnuita are ceva neobisnuit, fie si faptul ca in ziarul lui Nistorescu se scriu lucruri triste despre ICCJ, cum semnalează citizen!
Plus faptul ca ies la iveala o serie de ciudatenii si ilegimitati, una dupa alta, precum cazul mult prea incalcatei inamovibilitati de magistrata barbulescu 🙂
noradamian
23/04/2010 at 3:59 pm
@Nora, servus 🙂
‘Mda, le cunoastem pe toate. Interesanta pozitia cotidianului, ai dreptate. Probabil Nistorexu e in concediu 😆
Theophyle
23/04/2010 at 4:25 pm
Băscăliosu,cred ca ne apropiem de linia cirtica a lui „destul” 😆
noradamian
23/04/2010 at 4:01 pm
Nora,
Cine mai este sigur de ceva în ţara asta?
Din ce a scris Cetăţean rezultă câte calcule îşi făcea cu Bărbulina şi semnalase foarte bine cum Preşedintele României bătea şaua ca să priceapă iapa să nu întindă coarda cu delegări în funcţia de preşed. ICCJ.
Pe de o parte ministrul justiţiei creează condiţii prealabile debarcării lui Popa Nicolae în sept.2009, prin OUG 59/2009 din iunie trecând de la 3×2=6 la 6×2=12, iar pe de alta preşedintele spera să nu se lungească boala prin delegare.
Eu n-as permite delegarea mai mult de 2×1.
În afară de stat călare pe funcţie la discreţie, până se pregătesc mai bine şforile de tras mârţoaga, asta e tot o parghie de manevră şi şantaj în mâna Săndeilor din CSM. Faci frumos, cât de deleg pe funcţie de conducere de probă, iar preşedintele de instanţă ne confirmă că eşti de-al nostru, te facem preşedinte de secţie sau vivepreşedinte de instanţă cu acte în regulă.
Băşcăliosul
23/04/2010 at 4:19 pm
Salut, Mr. B 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 4:29 pm
Salut,Theophyle si toata lumea!
Băşcăliosul
23/04/2010 at 5:07 pm
Salut inca o data pe toata lumea 😆
Postare noua 🙂
Theophyle
23/04/2010 at 4:23 pm