Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Miezul zilei 19/4 – “ cu lecţiile la diriginte”

Maine, Boc si colegii se vor prezenta la dirigintele clasei din care fac parte, si Presedintele tuturor românilor, daca-l vor, sau nu.  Clasa PDL scârţăie rau, fara ca ei sa simta cat de mult. Marea lor problema este ca nu vad bine ceea ce se intampla pentru ca soarele este pe strada lor si de atat de mult soare si-au stricat ochii. Impresia pe care o primeste cetateanul de rand este ca nici nu le pasa de ceea ce crede el. Au cheile de la masina pana in 2012 si pot sa conduca cum doresc ei pe strazile orasului. Boc & colegii au devenit beizadelele Presedintelui si ca beizadele ei isi pot permite totul.

Zicea Basescu: “Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare, ca la alte partide, ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL”.

Raspunsul lui Blaga: “Sigur, noi intotdeauna am tinut cont de parerile presedintelui. Vom avea si acum o discutie. Dar noi ne vedem in continuare de treaba. Asta nu influenteaza cu nimic desfasurarea alegerilor in interiorul partidului, la nivel local”

 Daca tot vorbim de folclor guvernamental, cred cu tarie ca Berceanu este neintrecut in aroganta si nesimtire. Berceanu, incercand  sa linisteasca duminica populatia, afirmand ca „norul de cenusa e doar praf”, zice: „E vorba de praf, nu e ceva special. Noi pe aici prin Romania nu avem o problema cu praful. Suntem mai antrenati decat altii„. Asadar prieteni, un ministru trebuie sa-si ia la misto cetatenii, ca altfel cum am sti noi ca el este ministru si noi niste amarati care trebuie sa-l slujim?

Boc are o problema, pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile in nici un domeniu si pentru ca este flancat de trei oameni care se cred mai presus de orice responsabilitate. Basescu are o problema pentru ca acesti oameni, clar, nu sunt capabili sa duca proiectul preconizat si promis de el la capat. Noi avem o problema pentru ca i-am votat si ei sunt departe de ceea ce am crezut.  

Vom vedea cum vor iesi dupa sedinta cu  dirigintele de la Cotroceni, sper ca vor fi multi repetenti, ca de corigenti m-am saturat. Personal, incep sa cred ca Piratu’ chiar  are o mare problema si noi impreuna cu el.

Written by Theophyle

19/04/2010 la 3:50 pm

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Traian Băsescu i-ar face fericiţi, dacă le-ar spune:
  -Dragii mei, am o veste bună, una rea, alta şi mai rea. În ordine înseamnă să încep cu prima. Nu mă mai retrag din politică în 2015. Nu am cum să-mi respect acestă pomisiune.
  -Şi vestea rea?
  -Vouă vă datorez acestă întorsătură de situaţie şi vă mulţumesc pentru asta.
  -Mai poate fi şi alta mai rea?
  -Da, dar pentru asta vă mulţumesc în mod deosebit.V-am invitat ca să stabilim cu uşile închise faptul că voi m-aţi rugat insistent să râmân în politică după 2005. E normal să-mi exprim recunoştinţa pentru devotamentul vostru declarat public.

  Băşcăliosul

  19/04/2010 at 4:13 pm

  • @B. ar fi foarte bine, pentru toata lumea, Cel putin doi din ei priumesc atac de cord!

   Theophyle

   19/04/2010 at 4:19 pm

 2. dacă dirigintele nu-i va urechea zdravăn și nu va lăsa(eventual) și câțiva corigenți, toată clasa (țara) va avea de pierdut

  Camil Stoenescu

  19/04/2010 at 4:18 pm

  • @Camil, chiar nu mai stiu cata puterte mai are Baselu in PDL, daca ar fi avut nu se intampla ce s-a intamplat 🙂

   Theophyle

   19/04/2010 at 4:20 pm

 3. Salut baieti 🙂
  Theophyle de unde ai luat pozele alea: din Procesul Maimutelor sau din Planeta Maimutelor ? ai credit de la MGM 🙂 ?

  Un tanar de stanga

  19/04/2010 at 4:23 pm

  • TDS, salut 🙂
   Dragule astia sunt reprezentantii nostri, asa cum arata ei in „naturelul” lor. Pentru astia nu e nevoie nici de caricaturi si nici de Photoshop

   Theophyle

   19/04/2010 at 4:31 pm

 4. Cei 3 din poze+Bombo sunt milionari in euro in situatia in care sunt slujbasi la stat de 20 ani iar inainte erau cam paduchi financiar.

  Un tanar de stanga

  19/04/2010 at 4:45 pm

  • Asta e prietene, cine sta langa castron se serveste. Tree’i biune sa lucrezi la stat si sa faci bani din capace cum zice Berceanu 🙂

   Theophyle

   19/04/2010 at 4:48 pm

 5. Avem comisie parlamentara pentru Constitutie.

  http://www.mediafax.ro/politic/comisia-pentru-constitutie-pdl-si-independenti-10-membri-udmr-2-psd-8-pnl-4-minoritati-1-5957712/

  Observati componenta si mai ales pozitia PNL 😉

  Intrebare: oare cit de eficienta va fi?

  Cetatean

  19/04/2010 at 4:54 pm

 6. Când Berceanu a început să umble cu prafuri, cred că a vrut să nu creeze panică în rândul călătorilor după ce s-au ales cu suspendarea curselor… fără un motiv serios: Un fleac, ne-am prăfuit cursele!

  Băşcăliosul

  19/04/2010 at 4:54 pm

 7. Aceasta comisie, anunta Geoana la dezbaterea din decembrie, trebuia sa se intruneasca in prima zi de ua miercuri de dupa alegeri, anume 10 decembrie 2009.

  A pierdut Geoana si nu s-a mai intunit comisia pe 10 decembrie, snif, snif 😉

  Cetatean

  19/04/2010 at 4:57 pm

  • Dăbuleanul vrea să spună că el se grăbeşte cu revizuirea, dar îl reţin ceilalţi, mai ales pedeliştii (după ce tot el cu PSD-ul lui a sabotat încercarea anterioară de înfiinţare a comisiei, alături de penelişti)

   Băşcăliosul

   19/04/2010 at 5:03 pm

   • Acesta e nivelul: le-a intrat ipocrizia în sânge şi n-au cum să se mai debaraseze de ea. Spiritul golănesc desconsideră din inerţie şi din neputinţa de a se opri cumva.
    Acum era foarte simplu pentru unul ca Geoană: să tacă.

    Băşcăliosul

    19/04/2010 at 5:11 pm

 8. Ponta şi Antonescu au început să simtă că au mâncărici să depună o moţiune, dar încă n-au descoperit unde e zona afectată. Moţiune să fie! Obstrucţie, frână, să-i încurce, să-i mai ţină prin parlament de vorbă, să se buricească la guvern. Ce contează motivul? Cu sau fără motiv, gargara va învinge, pentru că nu trebuie să ştii cu ce sau de ce acuzi concret, important e să nu-i laşi să respire. Asta e democraţia nulităţilor!

  Băşcăliosul

  19/04/2010 at 5:59 pm

  • Legislativul îşi caută de lucru orice altceva, numai să nu se vadă că nulităţile n-au nimic comun cu adoptarea legilor pe care guvernul ar urma să le execute… dacă le-ar avea. Când guvernul uzează de poziţia leguitorului de mâna a doua (delegat, prin OUG sau asumarea responsabilităţii) sar parlamentarii ca arşi, să acuze că guvernul le ia pâinea de la gură. Şi tot aşa, până îi crede lumea că ar fi buni de ceva.
   Puterea legiuitoare de gargara şi neputinţă.
   Organul leprezentativ suprem.

   Băşcăliosul

   19/04/2010 at 6:13 pm

 9. Bascaliosule, ei vor sa isi numere ostile, sa vada cu citi cavaleri ai mesei goale au ramas dupa intrarea in Opozitie si dupa ce destui cavaleri ratacitori ai plecat in alte zari.

  Stii ce e comic? Ca trag in aer degeaba, motiunea nu va trece, insa cf. art. 113, al. 2 din Constitutie, acei senatori si deputati care au semnat-o nu vor mai putea semna alta pina la finalul acestei sesiuni. Si, cum Opozitia are mai putin de doua patrimi din Parlament (pentru o motiune e nevoie de un nr minim de o patrime din nr total de parlamentari), nu va putea depune doua motiuni pina la finalul sesiunii. 😉

  Fraieri, acus vin legi grele la aprobare si ei depun motiune de cenzura asa, la plesneala.

  Cetatean

  19/04/2010 at 6:07 pm

  • Nişte neaveniţi-neadaptaţi la muncă onestă- formaţi în neomentalitatea: dacă ţine, o ţinem şi noi tot înainte!

   Băşcăliosul

   19/04/2010 at 6:23 pm

  • Loda, salut.
   Pe blogul asta se saluta inainte de a arunca un link aiurea, fara nici un comentariu!

   Theophyle

   19/04/2010 at 6:56 pm

   • Yheophyle :
    Scuze, buna sear
    ta ,sunt putin stresata, din motive personale,altfel stii ca nu EU sunt pe acest blog cea nepoliticoasa !
    Doresti un comentariu ? Poftim : daca ceea ce scrie in ,,Curentul” e ok (eu NU am de unde sa stiu, de aceea asteptam comentariul unui om mai in domeniu, de exemplu Bascaliosul care se misca lejer in juridic)inseamna ca teza conform careia CC a atacat ANI pentru ca judecatorii ei erau incompatibili si cadeau sub incidenta ANI nu sse prea confirma ? Practic, recunosc, tot nu e un comentariu ci mai mult o intrebare, ce sa fac, nu intru in categoria celor care se pricep la orice.

    Loda

    19/04/2010 at 7:11 pm

    • erata :
     Theophyle

     Loda

     19/04/2010 at 7:11 pm

    • Loda, din aceasta cauza am si fost surprins 🙄
     rezolva-ti problemele, cand se vor reintorce baietii sunt sigur ca vei primi raspuns.

     Theophyle

     19/04/2010 at 7:26 pm

    • Loda,
     Dacă eu aş fi susţinut anterior pe aici ideea mea sau a altor comentatori, că judecătorii CC ar fi incompatibili, mi-aş fi apărat argumentele sau eventual aş fi recunoscut că am greşit cu ceva.
     Nu sunt într-o asemenea postură, chiar dacă am văzut linkurile cu pricina, le-am citit parţial sau doar titlurile, unele mai cu atenţie, altele în fugă, şi am preluat ideea ca tare.
     Iniţial au fost zvonuri despre 7 din 9 investigaţi de ANI, apoi despre 4 şi presupusul curaj al judecătirolor CC de a-şi apăra propriile interese odată cu pronunţarea ultimei decizii. Toate astea puteau fi informaţii pe surse de la ANI, presupuneri sau opinii ale autorilor, dar, din moment ce noi nu am ştiut pe ce se întemeiază acuzaţiile, nu aveam cum să susţinem asemenea versiuni. Au fost preluate din mers cu speranţa că se vor lămuri în condiţii oficiale. Cei de la Curentul au ţinut să demonstreze că autoarea unuia din articolele pe acestă temă a interpretat greşit. Au procedat foarte bine. Cine bate câmpii, n-are decât să suporte consecinţele.A fi acţionar nu înseamnă exercitarea unei alte funcţii publice.
     Asta nu înseamnă că judecătorii CC sunt sfinţi în celelate privinţe, strict legate de soluţiile date şi motivările lor de batjocură. Eu pot să cred că numai interesele lor-inclusiv pentru a primi şpagă de la profitorii de pe urma unor decizii- pot să explice contradicţiile şi atitudinile judecătorilor CC, mai ales când erorile sunt flagrante, iar modalitatea de a-şi ascunde mizeriile sub preş vizează penibilul.
     Dacă eşti amatoare de astfel de exemple, fii pe fază, le vei cunoaşte şi nu vor fi greu de înţeles!

     Băşcăliosul

     19/04/2010 at 8:14 pm

 10. Buna seara, buna seara.
  Basescu are o foarte mare problema cu PDL-ul. Eu nu stiu cum va reusi sa ii treaca pe linie moarta pe dalde Berceanu, Videanu si Blaga. Iar Boc am senzatia ca nu intelege pe deplin situatia in care se afla si nici miza acestui an politic. Cum de Berceanu mai este ministru dupa declaratiile privind ANI imi este imposibil sa explic. Chestia cu norul de cenusa nu o stiam dar nici nu ma mira. Asta a fost stilul lui dintotdeauna: un misto ieftin.

  clemycali

  19/04/2010 at 6:51 pm

  • Clemy, salut 🙂
   Alternativa ar fi faptul ca stie ca este pe faras si nu-i mai pasa. Cred si eu ca totusi Baselu nu stie inca adancimea rupturi cu fostul lui partid.

   Theophyle

   19/04/2010 at 6:55 pm

   • Salut, salut. Te contrazic in privinta lui Basescu. Cred ca stie foarte bine ce se intampla in partid dar trebuie sa manevreze cu multa delicatete ptr ca deocamdata nu are alt om ptr conducerea guvernului si partidului in afara de Boc.
    Iar Berceanu s-ar putea sa stie ca e pe faras dar tot atat de bine s-ar putea sa incerce o confruntare directa cu Basescu prin declaratiile sale. Sa vedem ce va mai fi. Intalnirea de la Cotroceni a guvernului va fi cruciala.

    clemycali

    19/04/2010 at 6:59 pm

    • Mda, numai astazi nu este maine 🙂

     Theophyle

     19/04/2010 at 7:07 pm

 11. Sara bună tuturor!

  Fheophyle,

  Cochetezi și cu alte doamne decât Politeia de bază?
  Mme Blogary e încântată?! 😉
  Eu înca mai aștept acea promisiune istorică…
  Ori poate ai pus-o și eu nu m-am prins?!

  D-lor,

  Piratu’ functionează la capacitate maximă numai când are probleme serioase, mămica lui nu l-a făcut pentru „jocuri de copii”.
  Vorba strămosilor nostri comuni cu cei cazați in „Cizmă”: Aquila non capit muscas!

  Nu-i iau apararea Berceanului, dar un nor de cenusă vulcanică e mult mai periculos pentru uneltele ultrasofisticate ieșite din mâna omului decât pentru creatorul lor. Ba uneori e chiar folositor, când nu e piroclast, mărește fertilitatea solului.
  Nu pot crede că un fost olimpic național și inginer de aeronave nu stie ce spune. Poate umorul lui cam „proletar” să-i joace oarece feste, dar asta este o boală des întâlnită printre „halatele albastre” care s-au frecat mulți ani de „salopete si pufoaice”!!! Contaminarea, bat-o vina, augmentatâ si de
  „talpopatia” obrazului, proprie muncii de parlamentar in RO. 🙂

  oldhashu

  19/04/2010 at 7:45 pm

  • @hashule, salut 🙂
   Spre rusinea mea inca nu m-am tinut de cuvant cu respectiva postare, am uitat . Promit ca o voi face.

   Cat despre Berceanu, nu cred ca exista in lumea civilizata un ministru care ar fi vorbi in felul in care a vorbit respectivul cu electoratul.

   Theophyle

   19/04/2010 at 7:53 pm

   • Theophyle,

    Ești prea ocupat acu și timpul e pretios!
    Las-o in vacanța parlamentară, e suficientă confirmarea că n-am trecut eu peste ea!

    Toate cele bune!

    oldhashu

    19/04/2010 at 8:13 pm

 12. Corectie „Theophyle”.

  M-am mutat eu la țară, dar miei nu am pentru botezuri din fuga tastelor! 😀

  oldhashu

  19/04/2010 at 7:48 pm

 13. Buna seara din nou!

  Prieteni, ce parere aveti de asta?

  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-nu-vrem-sa-ne-pripim-pentru-ca-avem-un-singur-glont-cu-motiunile-de-cenzura-5960491/

  mai nou, Ponta declara: „avem o singură şansă, un singur glonţ cu moţiunile de cenzură”.

  Stirea e de pe mediafax de la ora 18.46 si interventia a fost facuta special pentru mediafax.

  La ora 6.07 eu insumi spuneam ca PSD trag in aer degeaba

  Acuma, eu nu cred ca Ponta sta pe blogul lui Theophyle, insa semantica folosita de POnta prea semana cu cea folosita de mine, iar argumentul sau („Avem timp până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, nu vrem să ne pripim, pentru că avem o singură şansă, un singur glonţ cu moţiunile de cenzură”) seamana suspect de mult cu ce scriam eu („Ca trag in aer degeaba, motiunea nu va trece, insa … acei senatori si deputati care au semnat-o nu vor mai putea semna alta pina la finalul acestei sesiuni. Si, cum Opozitia are mai putin de doua patrimi din Parlament…nu va putea depune doua motiuni pina la finalul sesiunii)”.

  Sigur, prefer sa cred ca Ponta a gindit logic, cum am facut-o eu, m-ar nemultumi profund sa stiu ca citeste Politeia. Nu ar invata nimic care sa ii zdruncine convingerile de mic ciocoi cu potential, insa ar imprumuta de la noi argumente destule anti-PDL. Si exact asta mai lipseste, un PSD care sa ne utilizeze argumentele impotriva PDL, doar cu scopul de a ajunge la Putere.

  Sper sa fie doar o coincidenta ce am semnalat, altmiteri…

  Cetatean

  19/04/2010 at 8:21 pm

  • @Cetatean, simplu. Analizezi bine lucrurile, 🙂

   Theophyle

   19/04/2010 at 8:33 pm

   • Merci, Theophyle, sper sa fie doar universalitatea logicii, nu faptul ca Ponta sau cineva de-al lui viziteaza Politeia, nu as vrea ca analizele mele, bune-rele cum or fi, sa furnizeze munitie PSD-ului.

    Cetatean

    19/04/2010 at 8:37 pm

    • @Cetateane, poti sa fi sigur ca esti citit si de prietenii in rosu 🙂

     Theophyle

     19/04/2010 at 8:39 pm

  • Cetățean, sara bună!

   …altminteri ar trebui să ceri drepturi de autor! 😀
   Sau poate, mai grijuliu cu ce cade sub ochii tuturor!
   Zic și eu, nu dau cu paru’…

   oldhashu

   19/04/2010 at 8:39 pm

   • Ai dreptate, hashule, voi fi mai atent!

    Cetatean

    19/04/2010 at 8:51 pm

 14. Cu voia Dumneavoastra, anunt eu:

  Postare noua!

  Cetatean

  19/04/2010 at 8:29 pm

 15. Ai anuntat 🙂

  Theophyle

  19/04/2010 at 8:34 pm


Comentariile sunt închise.