Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 16 Aprilie

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  8°C si o maxima termica de  17° C, cerul in cea mai mare parte noros, posibila  burnita, dupa-amiaza. Moderat. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4.1397 RON (+0.0042 RON); 1 USD = 3.0598 RON (+0.0292 RON)  ; 1 EURO = 1.3529 USD; (-0.0116).

Subiectul principal al zilei este statul de drept. Romania are sau nu sansa de a deveni un stat de drept? Raspunsul primit ieri de curtea Constitutionala a Romaniei este unul negativ absolut. Un stat in care integritatea demnitarilor ei a devenit neconstitutionala nu poate fi considerat stat de drept. ANI (Agentia Nationala de Integritate) a fost infiintata la presiunile Comisiei Europene. CE dorea un organism independent care sa controleze declaratiile de avere ale tuturor celor care ocupa o functie publica in Romania, sa descopere inadvertentele, imbogatirile inexplicabile, incompatibilitatile si alte discrepante ale celor care, intr-un fel sau altul, au tangente cu banii publici.

Proiectul initial al Monicai Macovei a fost castrat si numai sub presiunea CE, prin  clauza de salvgardare, a aparut, in 2007, o forma extrem de anemica a legii. Important de mentionat ca ANI a fost dezactivata prin decizia unor potentiali cercetati  ai ei, la sesizarea unui personaj extrem de controversat, avocata Alice Draghici. Avocata Draghici a facut parte din Consiliul de Integritate al ANI de unde a fost obligata sa demisioneze, dupa ce a fost acuzata ca ar fi incercat sa blocheze verificarea averii celui pe care il reprezenta in instanta, Serban Bradisteanu, acuzat ca, prin fapte de coruptie, ar fi prejudiciat statul roman cu vreo 9 milioane de euro. Trbuie de mentionat ca penultimul mare succes al avocatei Draghici impotriva anticoruptiei din Romania este scoaterea din arest preventiv a lui Florin Costiniu.

Potrivit declaratiei d-nei Draghici la Realitatea TV : „Toate dosarele trimise in instanta de ANI trebuie clasate si toate dosarele trimise la instanta de contencios administrativ trebuie inchise„. Beneficiarii imediati ai acestei hotarari sunt: : Marian Vanghelie, Corneliu Vadim Tudor, Eugen Nicolaescu, Klaus Johannis, Sorina Placinta, Mircea Geoana, Gheorghe Pogea si, desigur, Serban Bradisteanu de la care ANI propusese confiscarea sumei de 3,6 milioane de euro.

Prin decizia CCR toate toate declaratiile de avere ale demnitarilor devin secrete. Prin aceasta decizie publicarea stirilor despre averile demnitarilor bazate pe aceste declaratii devine ILEGALA. Matusa Tamara poate sa-si dorma linistita somul de veci, si anti coruptia pote sa-si doarma acelasi somn.

Fara a intra in argumentatie juridica, faptul ca sapte din cei noua membri ai Curtii Constitutionale, mai putin presedintele Ioan Vida si judecatorul Nicolae Cochinescu, urmau sa fie verificati de ANI, intrucat pe numele lor a fost inregistrata, in urma cu trei saptamani, o sesizare referitoare la discrepante intre declaratiile de avere si realitate, spune cam totul despre hotararea Curtii Constitutionale. Desi motivarea deciziei CC n-a fost inca redactata, ea urmand sa fie data publicitatii in perioada urmatoare, noi stim acum care a fost cea adevarata.

In sfarsit dupa douazeci de ani am rezolvat problemele tortionarilor si a turnatorilor prin castrarea CNSAS si bineinteles am rezolvat si problemele coruptiei prin castrarea ANI.

Mai multe puteti afla aici si aici.  Un articol bun semnat de Iona Lupea, puteti citi si pe blogul Kiseleff. 

Trebuie de amintit ca functionarea ANI este unul dintre obiectivele de referintă din MCV – mecanismul de cooperare si verificare al Comisiei Europene. Cred ca ar fi bine ca cei care nu au citit raportul intermediar al CE din luna martie 2010, sa-l citeasca, in special paragraful 2 al acestui raport.

O zi buna, daca puteti !

Written by Theophyle

16/04/2010 la 8:54 am

164 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna Dimineata la toata lumea!
  Eu ma duc la ICCJ sa-l vad pe dl Voicu. Daca gasesc cum, am sa transmit LIVE, ce vad pe acolo!

  Theophyle

  16/04/2010 at 8:58 am

 2. Mergi cu bine, Theophyle! 🙂

  Cetatean

  16/04/2010 at 9:01 am

  • @Cetatean, multumesc, am ajuns 🙂

   Theophyle

   16/04/2010 at 10:23 am

 3. Continuam aici discutia despre Justitie:

  Ministerul Justitiei a reactionat ieri amintind ca Romania s-a angajat fata de UE la „înfiinţarea, conform celor prevăzute, a unei agenţii pentru integritate cu responsabilităţi în domeniul verificării patrimoniului, al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese potenţiale, precum şi cu capacitatea de a adopta decizii obligatorii care să poată duce la aplicarea unor sancţiuni disuasive.”

  Prin decizia Decizia 2006/928/CE, UE isi rezerva dreptul de a a activa clauza de salvgardare pe Justitie. Problema este ca aceasta clauza poate fi activata la cel mult trei ani dupa aderarea Roamniei la UE, cf, art. 38 din Tratatul de aderare:

  ” În cazul în care, în Bulgaria sau în România, exista deficiente semnificative sau un risc iminent privind aparitia unor asemenea deficiente în transpunerea, stadiul aplica rii sau asigurarea respectarii deciziilor-cadru sau oricaror altor angajamente, instrumente de cooperare si decizii privind recunoasterea reciproca în domeniul dreptului penal în conformitate cu titlul VI din Tratatul privind Uniunea Europeana, directive si regulamente privind recunoasterea reciproca în domeniul dreptului civil în conformitate cu titlul IV din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene si legi sau legii-cadru europene adoptate în temeiul sectiunilor 3 si 4 din capitolul IV al titlului III din partea III a Constitutiei, Comisia poate sa adopte, pâna la împlinirea unui termen de cel mult trei ani de la data aderarii, la cererea motivat_ a unui stat membru sau din proprie initiativa si dupa consultarea statelor membre, regulamentele sau deciziile europene de stabilire a masurilor corespunzatoare ai sa precizeze conditiile si modalitaile în care aceste masuri intra în vigoare”.

  Ape de ploaie, ii doare undeva pe Sandei de clauza.

  Cetatean

  16/04/2010 at 9:17 am

 4. Avem aici un moment de rascruce, a „tipping point”. Lucrurile au fost fortate spre o normalitate iar aici vedem o contra-ofensiva (ce poate deveni permanenta). Dar Romania a fost si este facuta pt oamenii astia si ei nu pleaca de bunavoie.
  Dar asta nu inseamna ca CC nu are dreptate din punct de vedere tehnic.
  Mai ales la cite legi strimbe, intentionat, s-au dat pina acum.
  Faptul ca ANI a fost impus de UE nu e o garantie ca a fost scrisa cum trebuie.

  Din punct de vedere moral sau legal nimic din ce face ANI nu ar trebuie sa fie controversat.

  Tio

  16/04/2010 at 9:49 am

 5. Salut pe toți de aci!

  Ieri erai așa mânioși și descurajati!

  Sus inima și nu uitați că „Totul se plătește. Ce nu se stie e momentul…” (citat de pe un blog prieten!)

  Sau „Nu mor caii când vor câinii!” (citat dintr-un poet român „solar”).

  Toate cele bune!!!

  oldhashu

  16/04/2010 at 10:00 am

  • Sau:
   -Nu aduce anul ce aduce ceasul rău.
   -Rău cu rău, mult mai rău fără CC, dar până când?
   -Când ieşim în stradă, să nu uităm să căutăm trotuarul, ca să nu ne calce maşina!

   Băşcăliosul

   16/04/2010 at 10:13 am

   • @Mister B.
    Lucrurile nu miros a bine, cam 50-50, spun obisnuitii tribunalelor 😦

    Theophyle

    16/04/2010 at 10:21 am

    • Theophyle,
     Ce-o fi o fi! Bucuroşi le-om duce toate, poate. Poate ne consolăm cu ideea că avem şi alte griji, indiferent de gradul lui Voicu (gradul de libertate).

     Băşcăliosul

     16/04/2010 at 10:46 am

   • ‘Mda, avem libertatea de a vorbi la lampa 😦

    Theophyle

    16/04/2010 at 10:49 am

    • Eu îmi menţin declaraţia: cred că nu-l eliberează.

     Băşcăliosul

     16/04/2010 at 10:53 am

  • @hashule, salut 🙂
   cum naiba sa nu fi nervos?! si amarat!! cand lucruri ca astea se intampla fara sfarsit!

   Theophyle

   16/04/2010 at 10:24 am

 6. salut tuturor

  Tio
  singurullucru cert e ca CC se pronunta in prima si ultima instanta
  in rest, sunt nenumarate decizii in care CC a folosit argumentatie defectuoasa, s-a pronuntat ultra vires sau si-a incalcat propria jurisprudenta

  razvan

  16/04/2010 at 10:02 am

  • razvan, salu, casta se apara, asa este normal. Daca corpul nu va genera suficente leucocite, pana la urma va muri.

   Theophyle

   16/04/2010 at 10:22 am

 7. Salve, hashule, salut, Tio!

  Nu abandoneaza niemni lupta, insa probabi oamenii nu au intrat inca pe blog, sunt la munca.

  Tio, sa asteptam motivarea CCR. Avem aici doua aspecte:

  1. daca ANI e neconstitutionala, trebuie scrisa cf. Constitutiei.
  2. Daca in motivare judecatorii vor spune ca a noastra Constitutie nu permite controlul averilor nici publicarea lor, avem o problema cu aceasta Constitutie, un motiv in plus sa o schimbam. Mai in gluma, mai in serios, eu avansam ieri ipoteza inscrierii in Constitutie a obligatiei publicarii averilor pentru demnitari si funcitonari publici care lucreaza cu banul public. Nu am mai avea nevoie de ANI.

  Cetatean

  16/04/2010 at 10:05 am

  • Salut Cetăţean!

   Eu zic că nu se poate scrie conform constituţiei o lege pentru ANI cu adevărat utilă, din cauza obstrucţiei impuse de constituţie în sensul imposibilităţii confiscării averilor nejustificate, prezumate a fi licite, plus neretroactivitatea legii în privinţa averilor şi faptelor anterioare intrării în vigoare.

   Incercarea de a-l prinde cu mâţa-n sac pe mincinosul sau posesorul averii nejustificate cu un fals în declaraţii, este o formă de aducere în actualitate a responsabilităţii pentru faptele trecute (ca la declaraţia pt CNSAS) şi viitoare, dar are repercusiuni firave, cu bătaie peste un timp prea îndelungat, cu eventuale erori de scriere a declaraţiilor de avere precum statul la pescuit într-un lighean populat cu un peştişor care nu îndeplineşte nici o dorinţă ca lumea.Dacă ne costă mai mult cheltuielile de personal pt ANI, e o afacere bună, tipic românească.

   ANI poate fi utilă, dar în alte condiţii de eficienţă şi rentabilitate.
   Numai frica de confiscare mai linişteşte bostănria!

   Băşcăliosul

   16/04/2010 at 10:34 am

 8. ––LIVE ICCJ ––
  Voicu a ajuns acum o ora, procesul a inceput acum cateva minute. Voicu are un nou avocat, Ion Cazacu. In completul de 9, se vorbeste ca ar fi 3-4 judecatori din completul care a eliberat restul lotului.

  Nu prea este multa lume. Oamenii par plictisiti, nici prea multa presa nu se vede.

  Theophyle

  16/04/2010 at 10:13 am

  • Ceva pancarte, „sufragete” legate cu lanturi, cetateni furioasi, se aude multimea adunata afara? 😉

   Tio

   16/04/2010 at 10:18 am

   • @tio, salut!
    nimic lumea pare plictisita, cativa pensionar care fac prinsoare daca voicu va fi sau nu eliberat. La pariuri lucrurile stau cam 50-50

    Theophyle

    16/04/2010 at 10:20 am

    • Un reportaj din transee deci… 😉
     Nu cred ca-i dau drumul lui Voicu. Din instinct de autoconservare. Voicu e injectia de calmare a spiritelor in momentul de fata…mai ales dupa stirea cu ANI.

     Tio

     16/04/2010 at 10:29 am

 9. Asa e Cetatene. Problema e ca ASTIA au incetat sa mai pastreze aparentele. Ne fac pe fata, ignora Europa.
  As vrea sa cred ca „agresivitatea” asta e un semn ca sint pe punctul de a pierde…dar personal sint convins ca nu se intimpla nimic semnificativ pina cind nu se iese in strada.

  Tio

  16/04/2010 at 10:15 am

 10. Theophyle

  Au văzut că presiunea mediatică nu le prieşte.

  Aşa că se ocupă de alte subiecte importante pentru noi: erupţia vulcanului din Islanda şi catastrofa de la Smolensk.

  gabhry_el

  16/04/2010 at 10:28 am

  • gabhry_el, salut 🙂
   toti impreuna sunt niste ticalosi care submineaza statul de drept cu ajutorul tuturor mijlocelor pe care le au la dispozitie 😦

   Theophyle

   16/04/2010 at 10:32 am

 11. Tio

  Poate ne explici cum poate fi interpretată o Constituţie în defavoarea cetăţenilor.

  gabhry_el

  16/04/2010 at 10:29 am

  • Asa cum a fost scrisa „in defavoarea cetăţenilor”?
   O Constitutie trebuie sa fie clara si nu se interpreteaza decit la nevoie.
   CC a dat si decizii „pe placul nostru”.

   P.S.
   Eu am nevoie de un punct de sprijin(vreau sa fiu altfel decit ei. Inteleg daca altii nu mai au rabdare)

   Tio

   16/04/2010 at 10:40 am

 12. dupa cum se prezinta situatia, nici nu e mare nevoie sa-i dea drumu’ lui voicu azi, baiatu’ sta la rezerva, poate tine un regim, ca are nevoie
  voicu iese mai suplu, poporul e satisfacut ca s-a facut dreptate, incepe procesul si exceptiile ridicate de avocati

  razvan

  16/04/2010 at 10:31 am

 13. Buna dimineata,
  N-am apucat ieri sa spun nimic de ANI. Poate e mai bine ca iesau numai niste injuraturi.
  Oricum, e clar ca lucrurile nu pot ramane asa si se pare ca multi inteleg asta.
  Cineva trebuie sa le vina de hac si astora. Baiatul ala tanar care conduce ANI, spunea azi dimineata ca bucuria ar putea fi scurta si ca asta ar fi un prilej sa sa intareasca ANI. Sper sa aiba dreptate si sa-l auda cine trebuie.

  analizaexistentiala

  16/04/2010 at 10:35 am

  • @analiza, salut, 🙂
   nu vad eu multe sanse, dar speram, nu?

   Theophyle

   16/04/2010 at 10:40 am

 14. —–LIVE ICCJ ——

  se vorbeste pe aici ca judecatorul CC Predescu ar avea zece conturi bancare nedeclarate, toate deschise in 2008, in valoare de 50.000 de euro, ANI a inceput sa ancheteze, inainte cu doua luni! nu inteleg de ce era in complet?

  Theophyle

  16/04/2010 at 10:38 am

  • pentru că tocmai de aia au fost puşi acolo – la CC, la ÎCCJ şi la şefia altor instanţe – să-i apere pe corupţi

   n-ai citit ce spunea „Sanda”?

   gabhry_el

   16/04/2010 at 10:44 am

 15. Răzvan are dreptate.

  N-o să-i dea drumul, acum, lui Voicu ca să mai liniştească spiritele după lovitura mult mai dură de ieri.

  O să ne dea puţină satisfacţie momentană.
  Ş-apoi la proces o să curgă excepţiile, contestaţiile etc.

  gabhry_el

  16/04/2010 at 10:42 am

 16. anul trecut am auzit că eliberarea lui Becali l-a costat 10 milioane de euro

  gabhry_el

  16/04/2010 at 10:47 am

  • Becali e prieten cu Hrebenciuc
   Hrebenciuc cu Voicu
   Voicu avea reţeaua la ÎCCJ

   nu mi se pare o exagerare sau un simplu zvon

   gabhry_el

   16/04/2010 at 10:49 am

 17. Na! D-na Pipidi a reacţionat: http://www.sar.org.ro/art/comunicate_de_presa/comunicate_de_presa_2010/protest_fata_de_decizia_curtii_constitutionale_privind_agentia_nationala_de_integritate-475-ro.html

  Tio, de ce să ne dea satisfacţie? Eliberarea lui Voicu ar putea fi după principiul „un şoc mic, nu se mai resimte după unul terminal”

  Ina Eyre

  16/04/2010 at 10:53 am

  • Ina, pt ca Voicu e o persoana si nu o lege sau institutie. Oamenii inteleg mai usor. Asta pt ca pe linga pasivitate avem o problema de competenta la majoritate (sa nu ne lasam inselati de nivelul de aici 😉 )

   Tio

   16/04/2010 at 11:00 am

   • 🙂 Aud acum pe Realitatea fm: rămîne cofrat.

    Ina Eyre

    16/04/2010 at 12:06 pm

 18. dupa reactia oamenilor, inclusiv a celor spalati pe crier de catre antene, stirea cu ANI nu a picat deloc bine. nu o inghite nimeni. si-au dat cu firma in cap. trebuie pornit atac fara mila la coruptia uriasa din sistemul de justitie.
  s-au aparat, logic, dar efectul e negativ ptr ei.
  nici macar o batalie nu au castigat, au scos ceva rezerve la lupta si astea au avut un impact.

  estu

  16/04/2010 at 10:54 am

 19. 32. prima mea reactie la decizia curtii constiutionale 18:43 | 15 Aprilie
  Alina Mungiu-Pippidi

  De mai multe ori in Bulgaria reformele s-au oprit in decizii ale CC. Noi ne-am temut mereu ca ANI, fara adoptarea careia nu intram in Europa o sa fie inchisa sau redusa ca si CNSAS la insignifianta de catre Curtea Constitutionala. Ca adept al statului de drept, nu pot decit sa spun ca asa o fi, activitatea ANI o fi neconstitutionala, dat fiind ca exista acel articol cu prezumtia de licit a provenientei averii. Nu am citit inca motivatia.

  Ce au facut bulgarii, la care povestea se intimpla inainte? Au schimbat Constitutia.
  Si la fel trebuie sa facem si noi. Usor nu va fi, dar e in orice caz o cauza mai demna de efort decit cea de a taia o camera a parlamentului sau alte prostii care nu servesc la nimic.
  Guvernul poate da repede o ordonanta de deblocat situatia, cum a facut la CNSAS. Sint curioasa cine va juca rolul lui Marius Oprea de atunci, care a reusit sa treaca noua ordonanta. Astept pe mai multi, sper ca nu degeaba.

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/statul-de-drept-tradus-pentru-mugur-ciuvica-183374-pag3-order0-redactie0.html

  Ina Eyre

  16/04/2010 at 10:59 am

 20. Cu decizia CC -Şo pe ANI!- ne vom face o imagine mai clară după ce va apărea motivarea.

  Nu este deloc exclusă cea mai sigură formă de desfiinţare a unei legi: o concepi din start neconstituţională, iar când vine momentul de ţara arde, vine CC şi-o cheaptănă.

  Cu Chiuariu, fiul mamii lui de mafiot necopt şi parvenit precoce la grădiniţa de pe lăngă Ministerul Justiţiei, a fost foarte simplu de formulat o creatură de lege, trecută prin interesele parlamentarilor ca gâsca pe apa ce duce (spre) EU.

  Băşcăliosul

  16/04/2010 at 11:08 am

 21. comparati ce stim azi despre judecatorii CC, ma rog, 7 din 9, cu ce spuneau tonomatele pe surse, cum ca aceiasi judecatori ar fi „santajati”
  nu erau santajati, erau anchetati, si deznodamantul era previzibil

  razvan

  16/04/2010 at 11:08 am

 22. Voicu a plîns în faţa instanţei.

  gabhry_el

  16/04/2010 at 11:11 am

  • Noi plingem de 20 de ani…

   Cetatean

   16/04/2010 at 11:12 am

 23. Basscaliosule, mare adevar ai grait!

  Cu idioata asta a noastra de Constitutie care garanteaza neconfiscarea averilor nejustificate, care e practic o invitati la furat, nu prea avem ce face. Daca articolul asta ramine, eu as incerca totusi, daca as fi parlamentar. introducerea unui articol care sa prevada obligativitatea declararii averilor pentru functionarii publici si demnitari si in genere toti care lucreaza cu baul public, in momentul intrarii lor in serviciul public. Si pedeapsa, in conditiile legii, daca nu pot justifica averea dovindita in timpul serviciului (are 2000 de euro depozit la inceputul mandatulu isi 2000000000000 la sfirsit, cu un salariu de 1000 euro pe luna).

  Cu CCr ne-am lamurit, daca mai era nevoie, ne trebuie trei judecatori nepesedisti, si asta cit mai repede. S-ar scurtcircuita astfel una dintre principalele pirghii ale Sandeilor, inainte de adoptarea, anul asta, a legilor grele din pachetul promovat de MJ.

  Cetatean

  16/04/2010 at 11:12 am

  • Cetăţean,
   Cea mai bună soluţie pentru a preveni astfel de situaţii ar fi ca prin revizuirea constituţie Curtea Constituţională să fie obligată să cerceteze DIN OFICIU toate legile noi, înainte de promulgare.
   CC nu ar mai avea cum să revenă ulterior cu alba-neagra, se asigură o adevărată stabilitate legislativă (cel puţin în planul constituţionalităţii normelor cuprinse cât se aplică acea lege), astfel dispar sesizările la CC pentru excepţii de neconstituţionalitate ridicate în instanţele de judecată şi de Avocatul Poporului, dispar amânările şi suspendările până la soluţionarea excepţiilor la CC.

   Băşcăliosul

   16/04/2010 at 11:20 am

   • Dacă nu toate legile noi, măcar cele organice, cele de care depinde funcţionarea unor instituţii.
    Să pună osul la treabă! In locul excepţiilor şi ocaziilor de aranjat procese, de protejat infractori sau de tranşat perdanţi fără vină, ar fi mult mai utilă să ia la puricat câte o lege la 1-2 săptămâni şi apoi să o lase să-şi urmeze cursul, fără să-şi mai bage ulterior coada.
    Cui nu-i convine, n-are decât să demisioneze sau să nu mai tânjească după un asemenea tron.

    Băşcăliosul

    16/04/2010 at 12:31 pm

 24. —–LIVE ICCJ ——

  Ion Cazacu noul advocat a lui Voicu, este advocatul care a scos basma curata pe Cornel Serban si lotul „Doi si un sfert”, in martie 2009, anuland pe caz de neconstitutionalitate inregistrarile facute de procurori. Ca sa intelegeti care este linia de aparare ale lui Voicu.

  Theophyle

  16/04/2010 at 11:19 am

  • asta are bataie lunga, vor sa desfiinteze tot cazul

   razvan

   16/04/2010 at 11:23 am

  • tot pe motiv de neconstituţionalitate au scăpat de povara înregistrărilor şi miniştrii Remeş şi Mureşan

   gabhry_el

   16/04/2010 at 11:37 am

 25. Ion Cazacu noul advocat a lui Voicu a fost si advocatul lui Omar Haysaam, aveti si link:

  http://webtv.realitatea.net/actual/ion-cazacu-avocatul-lui-hayssam-e-nemultumit-de

  Theophyle

  16/04/2010 at 11:22 am

 26. Horea Georgescu, secretarul general al ANI:

  „ANI nu a fost citată la judecarea excepţiei de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională”.

  gabhry_el

  16/04/2010 at 11:25 am

  • da, l-am auzit. interesant! trebuia sa fie citati, conf. legii?

   nicole

   16/04/2010 at 11:26 am

 27. Salut!

  Uitati-va la niste lepre ordinare la iRTV, adica Sergiu Andon si kakatul ala de spagar al privatizarii – ex-ministrul turismului PSD zi-i sa-i zic pe nume!), actual presdinte al nustiucarui patronat: evident, SAndon – cel care a pus pumnu-n gura CNSAS si rahatul astalalt se intrec in a ingropa ANI mediatic.

  Vedea-v-as impuscati, mama voastra de lepre odioase!

  nicole

  16/04/2010 at 11:25 am

 28. Cel mai tare se bucura Mazare. Cica il umfla rasul ca „Dumnezeu o bate pe ANI dupa Invierea Domnului”.

  Sper din toata inima ca Dumnezeu sa fie „pe faza”.

  nicole

  16/04/2010 at 11:31 am

  • Nicole, Dumnezeu nu bate cind vrea Mazare, pentru ca el se uita la inima oamenilor, nu la fetele si vorbele lor. Uneori Dumnezeu a lasat zeci de ani pina sa aplice pedeapsa lui, aici. Nu vorbesc de judecata de dincolo, asta e ceva ce nu stim.

   Cetatean

   16/04/2010 at 11:38 am

   • Stiu, @cetatean. nu voiam decat sa mai remarcam odata „stofa” de nenorociti a acestor lepre.

    nicole

    16/04/2010 at 11:43 am

 29. eu cred ca, daca a plans, tre’ sa-i dea drumu’: sigur e nevinovat 🙂

  razvan

  16/04/2010 at 11:32 am

 30. Rezum brutal ce spunea Theophyle: e NECONSTITUTIONAL SA SANCTIONEZI ORICE ABATERE DE LA LEGE, CITA VREME AIA CARE O FAC SUNT BAIETI SUSI PUSI. Daca esti om normal insa, e constitutional sa faci puscarie pentru o gaina furata de la vecin.

  Cetatean

  16/04/2010 at 11:33 am

 31. Apropo de ex-minitrul patron psd: mai stie cineva ce s-a-ntamplat cu banii de la Dracula Park? Remember?

  nicole

  16/04/2010 at 11:35 am

 32. Theophyle

  numai obişnuite nu ne sunt zilele…
  sau sunt obişnuite: cu continua pervertire a normalităţii

  gabhry_el

  16/04/2010 at 11:41 am

 33. Ca sa ne reamintim cine este acum la iRTV: Sergiu Andon:

  „Precedentul CNSAS

  In 2008, CCR a declarat ca legea de functionare si organizare a Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii este neconstitutionala, in urma exceptiilor ridicate de avocatul Sergiu Andon, care-l apara pe Dan Voiculescu in procesul pe care-l avea cu CNSAS referitor la decizia de politie politica pe care a primit-o de la aceasta institutie. Principalul motiv al Curtii Constitutionale a fost ca instantele paralele sunt in afara constitutiei.”

  http://ziuaveche.ro/lumea-justitiei/2632-dupa-cnsas-si-ani-e-trecuta-pe-linie-moarta

  nicole

  16/04/2010 at 11:42 am

 34. s-a pierdut un comentariu in care ziceam ca solutia e probabil un control prealabil obligatoriu de constitutionalitate
  asta pe langa modificarea naturii CC, din organ politico-jurisdictional in unul strict jurisdictional, adica sa abandonam modelul francez

  razvan

  16/04/2010 at 11:46 am

 35. Stiti cine era seful Comisiei Juridice din Parlament care a dat avizul legii de functionare a ANI, CNSAS etc.?
  SERGIU ANDON.

  nicole

  16/04/2010 at 11:48 am

 36. Porcul ala a avizat-o, acuma el grohaie impotriva ei?

  Cetatean

  16/04/2010 at 11:54 am

  • Pai, tu crezi ca astia nu stiu ce legi fac? Le fac special ca sa esueze. Dupa ce au macelarit legea de functionare ANI propusa de Monica Macovei, ieri magarita aia de Olguta Vasilescu, azi – altii, o acuza tocmai pe MM pentru aceasta lege. Iti dai seama ce manipulatori ordinari?

   nicole

   16/04/2010 at 12:01 pm

 37. —–LIVE ICCJ ——
  au intrat la deliberare, Ioan Cazacu a spus ca Voiucu este intr-o stare de sanatate foarte grav si este aproape de o congestie cerebrala (interesant cu m avocatii au conostiinte imn medicina).

  Daca instanta respinge actiunea, el va depune imediat o cerere „pe caz de boala.” Are omul experienta dupa Hayssam 🙂

  Theophyle

  16/04/2010 at 12:00 pm

  • Vai saracul Voicu, dupa grava „anxietate depresiva” se congestioneaza la creier.
   Nu stiu cum e la noi cu medicina si psihiatria forenzica, dar ce se vede e un mare bluf si o mare porcarie.

   analizaexistentiala

   16/04/2010 at 12:09 pm

 38. Curtea Suprema a respins recursul lui Catalin Voicu. Ticalosul ramane in arest

  Theophyle

  16/04/2010 at 12:06 pm

 39. Salut !

  Sa ne bucuram ! Voicu ramine la Jilava. Deocamdata. 🙂

  tibi

  16/04/2010 at 12:06 pm

 40. mda, i s-a respins cererea de eliberare

  o să fie eliberat pe motive de sănătate: regimul de detenţie îi pune viaţa în pericol 😆

  gabhry_el

  16/04/2010 at 12:07 pm

 41. Stiu eu cel putin un blogher de pe aici, de fapt sunt vreo patru, care acum exulta ! Bravo lor !
  @ Tio, esti de acord cu mine ?

  tibi

  16/04/2010 at 12:08 pm

  • Pe mine ma doare mai mult ce „NU FACEM NOI”.

   Tio

   16/04/2010 at 12:49 pm

 42. Avocatul lui Voicu, fostul avocat a lui Hayssam a depus deja o cerere de eliberare din cauza regimului de detentie care nu-i asigura un tratament corespunzator 🙂 Vor transferarea la Municipal!

  Theophyle

  16/04/2010 at 12:09 pm

 43. asa cum am zis pe Voicu l-au sacrificat. baietii nu sunt deloc in ofensiva ci sunt cu spatele la perete.
  se apara cu toate fortele, vezi ANI.
  azi Irealitatea a inceput citatele din cotidianul Puterea.

  estu

  16/04/2010 at 12:10 pm

 44. domnu’ Voicu in catuse intr-o dacie spre jilava 🙂
  Corespondentul vostru de razboi se intoarce la cazemata 🙂

  Theophyle

  16/04/2010 at 12:11 pm

 45. avocatul lui spunea că „tensiunea oscilantă îi pune viaţa în pericol”

  ce, nu se găsesc medici care să confirme acest lucru?

  chiar senatorul PDL Mircea Cinteză ne asigura de realitatea problemelor de sănătate ale banditului

  gabhry_el

  16/04/2010 at 12:11 pm

  • Cinteza e un imbecil si el anchetat de ANI. Pot sa te asigur ca nimeni nu a murit de hiper-tensiune tratata si sunt un medic mai bun decat clovnul lu’ peste 🙂

   Theophyle

   16/04/2010 at 12:14 pm

 46. Asa ca : RABDARE PINA LUNI, domnule VC; porcaria de ieri, este prea proaspata ca sa o repetam astazi !

  @ Tio, ce parere ai ?

  tibi

  16/04/2010 at 12:15 pm

 47. Eu l-as fi dus pe strada, in izmene, legat de o camila, pina la Jilava, nu in Dacie.

  Buna si Dacia, la o adica 🙂

  Cetatean

  16/04/2010 at 12:16 pm

 48. Salut prieteni
  Se vede ca doar bolnavii fac ilegalitati si sunt coruptii de gradul 1 din Romania. Hotii ce fura cauciucul de rezerva din parcare sunt perfect sanatosi dar cei ce fura mai mult de $ 1.000.000 sunt de regula cardiaci. Iar cancerosii se ocupa de terorism cu ostateci. Vezi Haysam. 🙂

 49. ‘le muma’n cur-te de magistratzi !

  Platon

  16/04/2010 at 12:20 pm

 50. Asa ca : : : : : : TRAIASCA lichelele si cozile lor de topor, inclusiv cei care minjesc blogul acesta !

  ‘zeii mamii lor de nemernici. 👿

  tibi

  16/04/2010 at 12:24 pm

 51. of of, am avut ceva palpitatii. m’am saturat de atitea recursuri. cind incepe procesul propriu zis?
  ce facem cu ANI? pe cind o o ieseala?

  dana.o

  16/04/2010 at 12:24 pm

 52. „Sandeii” stim cine sunt; propun pentru lichelele care pretinzind dreptul la opinie, spun prostii ticaloase, termenul de „ANDON”. Sau dupa caz, „ANDOANA”.

  Ce parere ai Tio ? 🙄

  tibi

  16/04/2010 at 12:32 pm

 53. ACSINTE GASPAR – judecător la CCR

  Studii: Facultatea de Drept din Bucureşti – 1963

  1963–1965 – Judecător

  gabhry_el

  16/04/2010 at 12:34 pm

 54. Madam Loda, ziua buna, pe unde esti ?
  FT, HN, etcetera, pe unde sunteti fratilor ? ca tare mi-este dor de voi si de vorbele voastre maiastre !

  tibi

  16/04/2010 at 12:34 pm

 55. Muncim, tibi, mai aruncam un ochi si pe blog din cind in cind 😉

  Cetatean

  16/04/2010 at 12:37 pm

  • Salut cetatean !

   Se ascund ticalosii cind e groasa treaba; fitilistii, mizeaza pe buna credinta a OAMENILOR calmi; lasii nu-i infrunta pe oameni in momente grele, ca acestea. 👿

   tibi

   16/04/2010 at 12:42 pm

   • Voicu e ceea ce vedem noi, fiindca e mediatizat. Citi alde Voicu mai mici nu au existat si inca vor mai exista?

    Cetatean

    16/04/2010 at 12:47 pm

    • Citi mai sunt ? SUTE DE MII ! 👿

     tibi

     16/04/2010 at 12:50 pm

   • Salut tibi,
    Vrei sa il aduc pe Radu Humor ? 🙂

    • Salut tinere !

     Darar-ar boala si-n limbricul ala

     tibi

     16/04/2010 at 12:51 pm

 56. O zi buna tuturor in continuare !

  Fiti optimi-tristi. 😦 Mai este mult pina sa se aleaga praful de tot ce inseamna normalitate in tara asta. Se chinuie sandeii si andonii de mii de ANI; inca nu au reusit. CURAJ !

  tibi

  16/04/2010 at 12:40 pm

 57. Buna dimineata,
  Voicu e osciorul pe care ni-l arunca asa zisa justitie, ca sa ne mai „mangaie” durerile pe care ni le produce.
  Aud ca inculpatul ar fi invocat precedentul cu cei trei „colaboratori” ai sai eliberati cu cateva zile in urma.
  Mai are vreo 12 zile de stat (pana pe 28 aprilie)asa ca nu vad de ce se grabeste.
  Care sunt variantele dupa trecerea celor 29 de zile de arest preventiv? Il elibereaza automat sau se mai poate prelungi arestul?
  I-am vazut si eu pe Andon si Agaton la iRTV, n-am putut urmari emisiunea , prea erau nerusinati.

  cedric

  16/04/2010 at 12:43 pm

  • Asa, mai, Gagaton, manca-l-ar paduchii de draculoi nenorocit!

   nicole

   16/04/2010 at 12:49 pm

  • Buna dimineata cedric

   Nu noua ne arunca sandeii si andonii un oscior; le arata pisica urmatorilor voici, sa nu se mai umfle in pene.

   Sau credeti ca VC este singurul care face trafic de influenta la aceste niveluri in Ro ?

   tibi

   16/04/2010 at 12:49 pm

 58. @Loda? La Hallmark, ce dreaq!

  nicole

  16/04/2010 at 12:50 pm

  • Io’ facusem pace cu toata gashca de nemernici care fitilesc inclusiv pe blogul asta. GATA. La dreaku ku nemernicii.

   tibi

   16/04/2010 at 12:53 pm

   • hihihi! pai tu crezi ca poti face pace cu „naravul din fire ce n-are lecuire”? da’, ce-om fi morti si inca n-am aflat?

    nicole

    16/04/2010 at 12:59 pm

    • am zis ca sa intru si io in rindu’ lumii, ca sa fiu politicos, bla, bla, bla, da’ cu nemernicii nu merge.

     tibi

     16/04/2010 at 1:04 pm

 59. Sau i-o fi pus cataplasme lui Voicu la irimioara…

  nicole

  16/04/2010 at 12:50 pm

  • ca se sufoca de furie, mititelu’…

   nicole

   16/04/2010 at 12:53 pm

 60. Cred ca Loda nu are nimic impotriva ANI deoarece acolo in cele 100 de dosare sunt distribuiti in mod uniform demnitari din toate partidele.

  • ei, n-are. ani are mere. loda n-are pere. loda are tupeu. de fropesoara, ca cica nu e responsabila…

   nicole

   16/04/2010 at 12:57 pm

 61. off-topic:

  aud ca stire de „ultima ora” ca „un nor de cenusa vulcanica se indreapta spre sud-estul europei.
  Stati sa vedeti acum hipermarketurile, ca vine „potopul”. taman in week-end vine si cenusa asta vulcanica!

  nicole

  16/04/2010 at 12:56 pm

 62. CCR are, de fapt, dreptate cînd decretează
  Romînia e fără integritate.

  E purul adevăr.

  gabhry_el

  16/04/2010 at 12:58 pm

 63. Hai Pa! dragilor

  Sa fiti cuminti si sa nu spuneti PREA multe care incep cu P. 🙂

  tibi

  16/04/2010 at 1:09 pm

 64. pa, @tibi! revin si eu, oricum, mai tarziu. duc copilul la antrenamentul la baschet. 🙂

  nicole

  16/04/2010 at 1:11 pm

 65. @Theophyle,

  Am postat mai devreme un text si cred ca s-a pierdut.Vrei, te rog, sa verifici tu? Multumesc.
  Mai revin astazi la acest subiect, mai tarziu. Sa ai o zi cat se poate de buna!

  casandra

  16/04/2010 at 1:17 pm

  • @casandra, sorry. Nu am gasit nici un text 😦

   Theophyle

   16/04/2010 at 2:45 pm

 66. cred, cä trebuie luat o hotärare cu ANI,

  deja interlopul nazist din constanta, se bucurä cä-i

  i-a dracu.

  trebuie sä-i i-a

  pe mafiotzi „domnul dracu”

  theo

  16/04/2010 at 2:05 pm

 67. Nu e dracul asa de negru. 🙂
  Face Boc o ordonanta de urgenta.
  Acum contra ANI este toata „monstruasa coalitie” a politicienilor din Romanica , in care o treime au dosar iar 2 treimi se asteapta la dosar.
  Dar nu vor avea curaj sa guitze decit citziva.
  Coana Evropa e inca cu ochii plinsi pe noi .

  Un tanar de stanga

  16/04/2010 at 2:07 pm

  • Draku este mult mai negru decit crezi : lupta este acum la baioneta, ne sfideaza pe fata. Orice lege sau ordonanta va da Boc, rahatii de la CCR o vor anula. Asta este realitatea. Ii doare in cot pe sandei si pe andoni de coana ioropa.

   tibi

   16/04/2010 at 2:10 pm

 68. CRIMINALUL S-A DAT DE GOL: ilici

  NICI EU NU L-AS FI OMORAT; DACÄ…………………

  splendid, acum nu mai poate da inapoi criminalul.

  theo

  16/04/2010 at 2:09 pm

 69. Azi 16.04.2010 este o zi oarecare.
  O zi obisnuita pentru Romania a fost ziua de ieri cand CCR, a mi siluit inca o data dreptatea.
  Si ziua de azi ar putea deveni o zi obisnuita, daca banditul C. Voicu scapa din arest.
  Eu nu mai am sperante. E clar pentru mine ca voi muri in Romania intr-o zi obisnuita la fel ca cea de ieri, da azi si ca toate zilele traite de cand m-am nascut in aceasta tara traind alaturi de vecini , concitadinii , conregionali si compatrioti vegetali . Urasc ziua cand am sperat si crezut ca poate se schimba „fusul orar” si pe aici.
  Eu raman aici dar pe copii si nepotii mei ii rog sa uite de mine de bunici, strabunici stra, strabunici si sa-si ia lumea in cap, Romania sa le fie in suflet un loc pierdut ca si paradisul biblic.

  Andrzej

  16/04/2010 at 2:10 pm

 70. Aflu ca de fapt ministrul Berceanu ar fi fortat consortiul greco-francez sa anuleze contractul pentru autostrada A3, fiind amenintat de Bechtel cu publicarea unor amanunte legate de clauzele speciale in contractul mai susu pomenit.
  Nu stiu care ar fi interesele celor de la Bechtel, insa zvonul poate fi totusi legat de datoriile mari pe care ministerul le are fata de antreprenori.

  Andrzej

  16/04/2010 at 2:28 pm

 71. pe B1 este fostul ministru Nicolaescu.
  O ataca pe Monica Macovei intr-un mod murdar, in legatura cu legea ANI. O numeste”madam Macovei”.
  Ioana Lupea ii atrage atentia ca vorbeste ireverentios dar el sustine ca nu poate vorbi altfel despre MM.
  Un nemernic, ti se face sila cand il auzi cum sustine hotarirea CCR.
  Infect.

  cedric

  16/04/2010 at 2:50 pm

 72. Mama ei de tara.
  Toti hotii si toti banditii au ajuns MINISTRI. 👿

  tibi

  16/04/2010 at 2:54 pm

 73. Începe să fie o zi deosebită.
  Doi parlamentari PDL au apărut cu iniţiativă legislativă excepţională. Propun o nouă sărbătoare legală: ziua naţională de rugăciune.

  Cine vrea, să se roage!Mie îmi vine să urlu.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7139047-doi-parlamentari-pdl-propun-noua-sarbatoare-legala-ziua-nationala-rugaciune.htm

  Băşcăliosul

  16/04/2010 at 3:00 pm

  • eu ma rog ca astia 2 sa treaca la PSD sau la PNL.ca mi-e rusine de asa idioti!

   estu

   16/04/2010 at 3:05 pm

 74. Acum este clar si de ce jegul acela cu ochelari, care a incercat sa-l santajeze pe seful ANI, troneaza iar, pe ecranele televeceurilor = nemernicul STIA ! ca ANI va fi redusa la tacere.

  tibi

  16/04/2010 at 3:02 pm

 75. Ziua nationala de rugaciune ?

  Astia au capiat chiar de tot ?

  Am plecat.
  O zi buna va doresc, daca asa ceva mai este posibil in aceasta tara.

  tibi

  16/04/2010 at 3:05 pm

 76. Mai aflu ca peste 400 de firme de constructii au de primit datorii ISTORICE din partea CADNR, iar daca acesta este adevarul peste 300 de mii de muncitori vor fi disponibilizati numai din aceasta ramura a constructiilor.
  In aceasta situatie se reduce drastic numarul de 1, 1 milioane de oameni direct productivi cu cca. 32%.
  Mai raman direct productivi numai 64%. din cei 1.1 milioane.
  Aplicati aceste date la numarul total de cca. 4 milioane persoane active angajate si puteti sa va afceti o idee despre dezastrul economic al Romaniei anului 2010, anul in care psd-ul vrea sa faca din 1 mai o o zi de lupta a nemuncii ipotriva muncii.

  Andrzej

  16/04/2010 at 3:08 pm

 77. rectific:Mai raman direct productivi numai 68%.

  Andrzej

  16/04/2010 at 3:10 pm

 78. Astia sunt nebuni.
  Nu le ajunge cate zile libere au la parlament, mai vor una?
  Toate problemele tarii le-au rezolvat, mai ramasese asta. Ce meserii or avea?
  Sau paote se stiu cu multe pacate si se gandesc daca se roaga o tara intreaga, se strecoara si ei in Rai.

  cedric

  16/04/2010 at 3:10 pm

 79. Observ ca nimeni nu se arata interesat de problemele economice ale tarii. E mai interesant a urmarii neroziile prezentate de televiziunile mogule.
  Va doresc oa zi buna!

  Andrzej

  16/04/2010 at 3:23 pm

 80. Ah, cer scuze pentru off topicuri….

  Andrzej

  16/04/2010 at 3:24 pm

 81. Pai sa dea ziua de rugaciune Duminica sau a doua zi de Paste.

  Un tanar de stanga

  16/04/2010 at 3:25 pm

 82. repezit, gangavit, mitocan, intr-un cuvant JALNIC. asa s-a prezentat intr-un show marca becali-vadim senatorul pnl nicolaescu la b1tv.

  Platon

  16/04/2010 at 3:28 pm

 83. Cei de la ANI s-au gândit să profite de timpul pâna când se va publica decizia CC, motivată, în Monitorul Oficial şi a sesizat azi Parchetul General în cazul pesedistului Robert Negoiţă, pentru fals în declaraţii.

  Abia din momentul publicării în MOf decizia este opozabilă tuturor (erga omnes) şi îşi produce efectele (numai pentru viitor).

  ANI ar face bine să-i scoată pe goarnă acum pe toţi cei pregăţiţi pe ţeavă. Dacă CC se grăbeşte, nu-i nimic. Pentru luni aranjez eu la MOf să fie aglomerat la publicare. Poate luni se pricopseşte Parchetul şi cu vreo câţiva de la CC.

  Băşcăliosul

  16/04/2010 at 3:35 pm

 84. Bascaliosule, ai pile la Roberta? Monitorul Oficial se afla in subordinea ei 😉

  Cetatean

  16/04/2010 at 3:52 pm

  • Cetăţean,
   Aproape toţi pretendenţii aflaţi pe ţeavă de la ANI au pile la Roberta. Ea îi poate servi cum se cuvine. La urma urmei, şi marţi e o zi obişnuită, după cum ne va confirma Theophyle.

   PS. Şi ANI poate face din sâmbătă + duminică două zile obişnuite… pentru ţeavă.

   Băşcăliosul

   16/04/2010 at 4:07 pm

 85. Andrzej, te rog inceteaza cu calculele, mi se face rau, sincer…

  Cetatean

  16/04/2010 at 3:52 pm

 86. De fapt, intreaga Roamnie pare, Andrzej, o uriasa schema Ponzi: aia de sus culeg roadele, aia de jos contribuie la bunastarea alora de sus. Ce rapor pensionari/contribuabili avem?

  Cetatean

  16/04/2010 at 3:53 pm

 87. parerea comuna la televiziunile de kkt e ca de fapt curtea a decis ca ANI era un instrument politic si de aia s-a dat decizia; deja e un consens general al retarzilor si parasutelor televizate

  razvan

  16/04/2010 at 3:59 pm

 88. tibi :
  Unii din noi ,,mai si munceste” asa ca nu pot raspunde ,,prezent”; de cate ori unora le este dor noi 🙂 Deci : am fost la scoala si apoi, pana acum, am facut, in acesta ordine : ciorba de miel, pui Sichuan (ca n-am menajera) si acum o sa ma pun sa ma uit la ,,Tanar si nelinistit” (sic) care ,apropo, nu e pe Hallmark ;)Apoi, voi face spanac si, in final, vo8i mai reveni pe net.
  ,,Se ascund ticalosii cind e groasa treaba; ”
  CU MINE VORBESTI ? Esti sigur ? Eu as prefera sa-ti revizuioesti atitudinea caci nervii nu scuza marlania si tu nu ai excelat pana acum in domeniu.

  Loda

  16/04/2010 at 4:01 pm

  • E tanara si nelinistita 🙂

   Andrei

   16/04/2010 at 4:07 pm

  • aaaaa, pai de ce nu spui ca e vorba de „Tanar si nelinistit”? asa, mai veneai de-acasa….

   Apropo, cate zecemii de episoade ai vazut din cretinatatea aia, doamna fropesoara?

   nicole

   16/04/2010 at 4:09 pm

  • uite, ca sa vezi cum face „pregatire continua” doamna fropesoara! studiaza la greu istoria si ceea ce apare nou in domeniu (desi la cat de in urma este, ar fi puteut s-o ia chiar de la Herodot…).

   nicole

   16/04/2010 at 4:11 pm

 89. de pe blogul lui FT (habar nu am cine e si cu cine tine, i-am vazut vreo 2-3 postari doar).
  Redactia Athenian Legacy a obtinut in premiera datele celui mai proaspat sondaj de opinie realizat de un Institut apropiat de actualul partid de guvernamant.
  De o usoara crestere in sondaje se bucura actualul lider PSD Victor Ponta. In ceea ce priveste increderea in politicienii romani, premiati sunt liderii opozitiei: Crin Antonescu si Victor Ponta. Gabriel Oprea si Cristian Diaconescu sunt de departe politicienii cu cea mai scazuta rata de incredere potrivit acestui sondaj.
  Vasile Blaga si Catalin Predoiu sunt politicienii cei mai bine pozitionati la capitolul incredere din tabara guvernamentala.
  In ceea ce priveste partidele politice situatia este urmatoarea:

  PDL – 32%
  PSD – 31%
  PNL – 18%
  UDMR – 7%
  PRM – 5%
  UNPR (Partidul Independenţilor) – 2%
  Este interesant ca echilibru PD-L – PSD se mentine chiar daca la cel mai inalt nivel Partidul Social Democrat a schimbat conducerea. Practic PNL si PRM sunt partidele ce ar putea fi multumite de actualele tendinte electorale: PRM ar intra in Parlament iar PNL s-ar mentine ca a treilea mare partid acest fapt datorandu-se in buna masura si imaginii presedintelui PNL, Crin Antonescu.

  estu

  16/04/2010 at 4:07 pm

 90. cred ca PSD daca si-ar alege o conducere formata din Stalin, Hitler, Mao Tze Dun si Ginghis han si in linia a doua jack Spintecatoru, Sorin Ovidiu Vantu, Sinan Pasa si 2-3 grofi unguru tot atat ar obtine.
  iar liberalii s-au alia cu ei ptr a lupta impotriva sangeroasei dictaturi a lui Basescu.
  si ei tot atat ar obtine.

  estu

  16/04/2010 at 4:12 pm

  • Salut!
   Partid cu trena analfabeta si chioara, estule. 🙂

   Andrei

   16/04/2010 at 4:14 pm

 91. pui Sichuan… 😆

  nicole

  16/04/2010 at 4:12 pm

 92. Salut Theophyle,
  salut prieteni.

  Inca o transmisiune din inima justitiei romane cu Theophyle in rolul lui Catalin Radu Tanase 🙂

  Veste buna in lupta cu crocodilii. Voicu ramane in arest doar pentru a mai imblianzi decizia de ieri. CC-ul a dat-o in bara cu ANI ieri si se va intoarce impotriva lor mai mult ca sigur.

  Interesante personajele care spuneti ca se perinda pe la moguli: Gagaton si SAndon, doua nulitati, s-avem pardon! 🙂

  Andrei

  16/04/2010 at 4:12 pm

 93. Nicole, de ce te legi de Loda degeaba? las-o sa se uite la ce doreste, fiecare are preferintele lui, aici discutam politica si analizam, nu me luam de filmele la care se uita oamenii, zau asa 🙂 Avem cu cine ne lupta, sa nu ne luptam intre noi.

  Cetatean

  16/04/2010 at 4:15 pm

  • pui Sichuan???

   nicole

   16/04/2010 at 4:17 pm

   • Doresti reteta sau de ce insisti ? Da doar un semn (de normalitate) si ti-o pun aici cu permisiunea titularului de blog.

    Loda

    16/04/2010 at 4:29 pm

    • @Lodo,

     n-ai tu ce retete sa-mi servesti mie. vrei sa ma otravesti? 😆

     nicole

     16/04/2010 at 4:31 pm

    • Vreau eu. Se poate?

     Andrei

     16/04/2010 at 4:41 pm

    • nicole :
     Nu vreau nimic, incerc sa nu te bag in seama 🙂

     Loda

     16/04/2010 at 4:51 pm

 94. Grupul de lucru pentru elaborarea proiectului de lege privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate s-a reunit in premiera, vineri, la Ministerul Justitiei, informeaza institutia, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Ministerul Justitiei a reactionat dur la decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea unor articole din legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

  * „Functionarea legala si constitutionala a Agentiei Nationale de Integritate este esentiala pentru indeplinirea angajamentelor asumate de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana, in cadrul Mecanismul de Verificare si Cooperare. Am decis sa constituim imediat acest grup comun de lucru, chiar inainte de a avea motivarea Curtii Constitutionale, pentru a discuta tezele unui nou cadru juridic pentru functionarea agentiei. Noua reglementare va fi definitivata dupa examinarea motivarii deciziei Curtii Constitutionale. Sunt convins ca noul cadru juridic va fi un pas inainte atat sub aspectul tehnicii legislative, cat si al eficientei mijloacelor juridice puse la dispozitia agentiei, pentru a-si atinge scopurile stabilite prin Decizia Comisiei Europene 2006/928/CE din 9 decembrie 2006”, arata ministrul Catalin Predoiu.

  Grupul de lucru este format din specialisti ai Ministerului Justitiei, precum si din reprezentanti ai Agentiei Nationale de Integritate. Prima reuniune a fost precedata de o intalnire de lucru intre ministrul Justitiei, presedintele ANI si secretarul general al Agentiei.

  Ministerul ia in calcul si consultarea expertilor din zona societatii civile, avand in vedere interesul publicului fata de acest subiect.

  estu

  16/04/2010 at 4:17 pm

 95. A inceput lupta cu vulcanul, dupa ce am razbit justitia si criza: comitet de urgenta la guvern. 🙂

  Andrei

  16/04/2010 at 4:17 pm

 96. Estu, PRM nu poate intra in parlament, nu mai avem lege electorala proportionala. Trebuie sa ia nu stiu cite mandate in nu stiu cite colegii pentru a intra in parlament. Ceea ce nu va face.

  In general, vreau sa va pun in garda impotriva sondajelor, care lucreaza inca in logica votului proportional. Este posibil ca un partid care sta mai prost in sondaje sa aiba mai multi parlamentari deoarece conteaza nr. de colegii cistigate, si acest fapt tine de cincentrarea locala a sustinatirilor, nu de procentajul lor general la nivelul tarii.

  Cetatean

  16/04/2010 at 4:18 pm

 97. La tema :
  Ca de obicei UTS are dreptate, nu am nimic impotriva ANi si a declararii averilor, de ce as avea ? Mai mult, de ani de zile sotul meu isi face publica declaratia de avere (cred ca acum o gasiti pe site la Secretariatul general al Guvernului) si nu are nici o [problema sa o faca.E drept ca e cam scurta ,deci nu prea are sanse sa ,,uite” 😉 Cei care au multe rubrici de complectat si multe de trecut, mai ,,uita” si ei, da de nu s-o prinde nimeni 🙂
  Deci, revin, eu cred ca ANi e o institutie necesara, dar nu stiu cat de eficienti sunt cei care fac parte din ea.Dupa parerea mea ,Macovei nu prea este ;daca te duci tu, ditamai procuror si director de institutie anticoruptie sa te intalnesti in crasma cu unul cunoscut ca turnator si santajist si cu altul cunoscut ,,combinator”,chiar daca te ,,dotezi” cu microfoane,tot arata ca dracu, aproape ca, Costiniu la ordinele lui Voicu ! (mai putin latura penala).Cum iti tii rangul si prestigiul, autoritatea morala a ta si a institutiei pe care o reprezinti ? Revin mai tarziu.

  Loda

  16/04/2010 at 4:28 pm

  • „complectat”? halal…

   nicole

   16/04/2010 at 4:33 pm

 98. cetatean>da,normal.
  in plus s-a dovedit ca alianta PSD-PNL nu e infailibila, multi au votat impotriva recomandarii lui Crin cel Cretin(nu am gasit alta rima).
  ca sa aiba vreo sansa PSD si PNL ar trebuie sa constituie alianta inainte de alegeri si cred ca chiar ptr un tampit ca Antonescu chestia asta va fi a dracului de dificil de facut.

  estu

  16/04/2010 at 4:39 pm

  • Cum să n-ai altă rimă?
   Crin cel fin.
   Sună ca dracu’,da’ rimează.

   Băşcăliosul

   16/04/2010 at 4:43 pm

 99. Ambasadorul american la Sofia, James Warlick, a criticat dur sistemul judiciar din Bulgaria, afirmand ca „un nor negru pluteste deasupra magistratilor” din aceasta tara, transmite Novinite. In urma unei intalniri cu Boris Velcev, procurorul-sef de la Sofia, Warlick a spus ca Bulgaria trebuie sa admita faptul ca are judecatori corupti.

  estu

  16/04/2010 at 4:43 pm

 100. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  16/04/2010 at 4:48 pm


Comentariile sunt închise.