Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Avem astazi musafiri de la rasarit

Romania gazduieste astazi doi musafiri rusofoni, primul a ramas rus al doilea a devenit israelian. Primul a fost unul din cel mai puternici oameni ai lumii si a devenit “inaugurator” de presa de mana a doua in Romania; al doilea a devenit unul dintre cei mai ciudati ministri de externe pe care i-a avut Israelul in toata istoria lui. Primul musafir este fostul secretar general al URSS, Mihail Sergheevici Gorbaciov, al doilea este ministrul de externe al Israelului, Avigdor (Yvette)  Liberman.

Gorbaciov a fost si este foarte bine apreciat în Occident pentru acţiunile care au dus la încheierea războiului rece. El este privit cu mare simpatie în Germania pentru că a permis reunificarea ei. In Rusia, reputaţia sa se află la pamant (demonstrată în alegerile prezidenţiale la care a fost candidat), datorită părerilor majorităţii populaţiei, conform căreia este principalul vinovat de disoluţia URSS-ului, criza economică care a urmat şi pierderea statutului de supraputere. Nu se pune problema daca Gorbaciov a fost sau nu un factor pozitiv in eliberararea Romaniei de sub dicatatura ceausista si spulberarea comunismului, fara nici un fel de dubiu el  a fost! A facut-o nu pentru ca a crezut in dreptul Romaniei la o soarta mai buna, asta in nici un caz.    Gorbaciov a fost un continuator al politicii imperiale rusesti prin alte instrumente, foarte asemanator la caracter cu tarul Alexandru al II-lea, despre care am discutat astazi pe blogul de istorie, tarul care de fapt a dus la destramarea Rusiei imperiale cu doua generatii dupa domnia lui.  De la Petru cel Mare nu a existat si nu exista nici un lider rus care a avut prietenie sau respect pentru poporul roman, sa fie clar tuturor celor care cred altfel. De acolo noi, romanii, nu ne putem astepta la nici un fel de lucruri pozitive.

Ca si inaintasii lui, Gorbaciov ne-a dorit in sfera influentei rusesti, din fericire istoria a hotarat altfel. Daca URSS ar fi continuat sa existe si tratatul Sovieto-Roman “propus si agreat” de parti ar fi fost semnat,  Romania ar fi avut soarta Basarabiei. Nu am nici o simpatie pentru Gorbaciov nici ca istoric si nici ca roman. Am insa o mare satisfactie sa vada actul final al umilintei sovietice aici la Bucuresti.

Cu Liberman lucrurile stau altfel. Liberman  este un politician israelian de dreapta, conservator, originar din Basarabia, ministru de externe şi viceprim-ministru al Israelului, din 31 martie 2009, deputat în Parlamentul statului Israel. El este lider al partidului „Casa noastră Israel”. În trecut, a fost ministru al transporturilor şi al infrastructurii, iar între noiembrie 2006 – 2008, în guvernul Ehud Olmert a fost ministru al afacerilor strategice şi viceprim-ministru al statului Israel. Avigdor Liberman s-a născut la Chişinău in 1958; la naştere a primit numele de Evik în cinstea uneia din bunicile sale, Eva. Ajungand in Israel, din cauza transcrierii numelui, acesta a fost transformat in nume feminin, mai tarziu devenit porecla. Liberman a obţinut apoi o licenţă în relaţii internaţionale şi ştiinţe politice la Universitatea Ebraică din Ierusalim. La începutul şederii în Israel şi în vremea studenţiei s-a întreţinut din munci ocazionale ca de pildă pe aeroportul Ben Gurion şi ca bodigard-selector la un club de noapte si a participat la multe incaierari in tineretea lui.

Liberman este căsătorit şi are trei copii. El locuieşte în prezent în localitatea Nokdim, din deşertul Iudeei. Pe lângă limba ebraică, el vorbeşte limbile rusă, engleză şi română. Liberman a creat multe incidente diplomatice prin felul lui direct si sincer de a-si exprima parerile. Forta lui politica l-a impus si in politica interna si in cea internationala.

Liberman este un evreu de origine basarabeana, asa s-a considerat intotdeauna si se considera si astazi, el este un bun prieten al poporului din Moldova si implicit prieten al Romaniei. El vorbeste si uneori gandeste romaneste, a spus intr-un interviu de presa ca el numara in limba romana, intrebat de ce? A raspuns cu umor  “ca sa nu inteleaga rusii”. 

Intre el si Gorbaciov il apreciez pe el, cu el nu vom avea surprize niciodata, el va spune intodeauna ce gandeste si se poate si discuta cu el la un pahar de vin, in dulcea vorba moloveneasca. Bun venit prietene!

Written by Theophyle

14/04/2010 la 8:27 pm

105 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna seara din nou,
  E sigur ca Gorbaciov stie cine a „comandat” executia cuplului Ceausescu, cred ca a zis-o bine directionat.
  Si totusi, Iliescu ii cere ajutorul, se vede ca e in mare incurcatura:
  http://www.gandul.info/news/iliescu-i-a-sugerat-lui-gorbaciov-sa-mai-sparga-prejudecatile-si-fabulatiile-despre-revolutie-5897094

  Theophyle, multumesc pentru informatiile despre Liberman, nu stiam nimic.

  cedric

  14/04/2010 at 8:36 pm

  • @cedric, iliescu si gorbaciov sunt doi vechi comunisti care vor avea discutii in curand cu creatorul lor. Acolo vor raspunde, probabil.

   Nici o problema, suntem aici ca sa informam cititorii nostri in legatura cu subiectele pe care ei nu cunosc!

   Theophyle

   14/04/2010 at 8:47 pm

 2. 1- Fara efortul lui Gorbaciov & Co. comunismul dura mult mai mult ! Greseala lui de baza , credea ca se poate reforma un sistem ineficient si corupt pina in maduva oaselor !
  2- cu Israel , Romania ar trebui sa mareasca schimburile comerciale si cooperarea tehnologica . Sa nu uitam si turismul care are loc de crestere !

  Stefan A.

  14/04/2010 at 8:46 pm

  • Stefan, salut!
   1. comunismul este o oranduire sociala contrara instinctelor de baza ale omului, si trebuia sa se afarseasca, bine ca a fost asa cum a fost.

   2. Ai dreptate, in special pentru ca avem multi prieteni in guvernul israelian actual.

   Theophyle

   14/04/2010 at 8:49 pm

 3. buna seara

  gorbaciov, comunist sincer, a fost totusi un om moderat si rational, iar declaratia de azi confirma asta;
  nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost daca in locul lui in 89 era la putere in urss vreun scelerat stalinist

  cat despre de lieberman, am aflat de pe politeia, in presa n-am vazut vreun titlu in acest sens

  razvan

  14/04/2010 at 8:47 pm

  • Razvan,
   Liberman s-a intalnit cu Baselu astazi dupa masa. Probabil ca presa il considera mai important pe Gorbaciov decat pe vice-premierul Israelului. Cert este ca Basescu crede invers 😆

   Theophyle

   14/04/2010 at 8:56 pm

 4. Salut din nou…
  Scarbosi rusii astia, se prefac ca sunt campioni ai libertatii, dau cu vorbe frumoase si goale, si nu se gandesc decat cum sa te bage mai usor in turbinca. Nu s-au schimbat deloc in ultima suta si ceva de ani, cel putin de la Alexandru II („tsar osvoboditel”) incoace…
  Apreciez faptul ca atat de multi evrei raman in Israel adeptii culturii romane, sau ruse, desi au fost atat de prost tratati in locurile de bastina.

  Diana

  14/04/2010 at 8:48 pm

  • Draga Diana, cele mai bune restaurante romanesti din lume le gasesti in Israel, de fiecare data cand ajung acolo ma delectez din nou cu bucataria adevarata romaneasca. Traditia se respecta acolo si mai putin la noi. 😦

   Theophyle

   14/04/2010 at 8:51 pm

   • La noi ce era mai bun in traditie a fost calcat in picioare, comunistilor le e o ciuda amarnica pentru ca traditia nu-i includea in nici un fel pe ei.

    Diana

    14/04/2010 at 8:53 pm

 5. Salut Diana
  Cind te voi numi ministru , te trimit in Israel alaturi de Theo pentru a incuraja bucataria romaneasca !

  Stefan A.

  14/04/2010 at 8:54 pm

  • Multumesc Stefan, nu am avut atata rabdare si m-am trambalat singur 🙂

   Theophyle

   14/04/2010 at 8:58 pm

 6. @Stefan – pai inteleg ca acolo nu mai trebuie sa incurajez nimic 🙂
  Theo – hmmm, da, bun exemplu pentru efectele bucatariei romanesti (si balcanice) asupra rotofeimii trupului 🙂
  Mai degraba propune-i d-nei Udrea sa promoveze mezelurile de Plescoi, de negasit in nici o pravalie din capitala…Ce daca sustine ca nu s-a nascut in Plescoi? Imaginea ei ramane legata de faimoasa localitate…

  Diana

  14/04/2010 at 8:58 pm

 7. Ps – presupun ca te-ai gandit la Theo Trandafir?

  Diana

  14/04/2010 at 8:59 pm

 8. mie mi se pare ciudat. o manä de rusofili si moguli, prostesc nu numai romanii ; dar vor sä-i termine si pe moldoveni.

  vantu , are baniii, inpreunä cu „altzii ” creazä structuri f. dubioase, dragostea mare a lui vantu si geoanä pt. est, poate fii o mare trädare mascatä si nu o afacere.

  theo

  14/04/2010 at 9:00 pm

  • salut, Theo 🙂
   Vremea lor cred ca a trecut 🙂

   Theophyle

   14/04/2010 at 9:02 pm

 9. cindva l-am simpatizat pe gorbaciov, alintat gorby de catre Occident. Acum pentru mine Gorbaciov = istorie.

  G. are meritul (chiar daca perestroika s-a prabusit peste el), ca ne-am eliberat de comunism..

  nu stiu daca are stofa de alexandru al II.lea, este posibil sa fi fost exceptia care confirma regula oamenilor politici din Rusia…

  in schimb iliescu…………….no comments
  dar cred ca la noapte va dormi prost dupa afirmatia lui gorbaciov

  🙂

  despre liberman nici eu nu am auzit nimic pina acum.
  multumesc,

  orangeskorpion2009

  14/04/2010 at 9:00 pm

  • Skorpi, noi suntem oamenii economiei de piata, la noi gasesti informatie proaspta, adecvata si demna de incredere. Ne promovam taraba 😆

   Theophyle

   14/04/2010 at 9:03 pm

 10. Gorbaciov era tinar si a stat 2 ture pe bara.
  Prima oara a fost acceptat Andropov, care a murit repede
  apoi a fost acceptat Cernenco si a murit si asta. Atunci conclavul nomenklaturii l-a acceptat prim secretar pe „modernistul” Gorbaciov din 2 motive: 1 era tinar si nu ar fi murit imediat si 2 ca sa scape URSS bagind citeva farduri. Asta a si vrut Gorbi dar nu i-a iesit. 🙂 Lucrurile au mers prea departe.

  Un tanar de stanga

  14/04/2010 at 9:14 pm

 11. tds,

  circula si un banc, dar nu-l mai stiu cu mortile alea subite ale lui andropov, cernenko….il stii tu?
  🙂

  orangeskorpion2009

  14/04/2010 at 9:16 pm

  • Scorpi tot ce stiu e ca Kernenco a murit iar un prieten din Brasov a avut nunta la un restaurant in centru. Si finca era doliu nu au dat voie magarii sa puna decit muzica simfonica la nunta 😦 Iti dai seama cum a fost

   Un tanar de stanga

   14/04/2010 at 9:23 pm

 12. […] afla mai mult: Avem astazi musafiri de la rasarit […]

 13. E jalnic pentru un om care avea puterea lui sa vi sa promovezi un ziar de mana a doua pentru niste denghi 😦

  Theophyle

  14/04/2010 at 9:19 pm

  • Buna seara si buna sa va fie inima!
   😆

   Theo-Phyl
   😆

   100.000 de euro am auzit ca a primit

   maya

   14/04/2010 at 9:34 pm

  • daca a venit dupa bani (si nu prea ii lipsesc) atunci vizita clar ca are un scop jalnic…dar mai cred ca l-a invitat kirpa noastra kaghebista in speranta sa-si mai ridice baloanele, cind colo gorbaciov i le-a spart (cca nu trebuiau ucisi sotii ceasca)

   orangeskorpion2009

   14/04/2010 at 10:05 pm

  • @tibi, asa cum am scris mai sus.
   Rusii au obiceiul prost (de multe sute de ani) sa creada ca stiu ce doresc si gandesc romanii. Un comunist jalnic de genul lui ilici 😦

   Theophyle

   14/04/2010 at 9:26 pm

   • Eu am apucat sa vad acel fragment in direct. Dupa ce a dat acest raspuns, interviul s-a intrerupt. Oare de ce ?

    Mie Gorbaciov mi s-a parut amenintator. Acum imi explic toata isteria antibasesciana. este lim-pe-de !

    tibi

    14/04/2010 at 9:29 pm

  • Are dreptate tibi 🙂
   Se refera la romanii: Guse, Melescanu, Vantu, Iliescu

   Un tanar de stanga

   14/04/2010 at 9:29 pm

   • geoana turistul de la moscova, si alti derbedei la fel ca ei.

    tibi

    14/04/2010 at 9:31 pm

 14. @Un tinar de stinga
  Gorbaciov a fost desemnat de Andropov (reconfirmat de Cernenco). Nu uita ca Andropov si Cernenco veneau din conducerea KGB. URSS ca mare putere , nu putea sa mearga inainte cu lideri batrini cu un picior in groapa ! 🙂
  Eu tin minte discursul facut de Gorbi cind a venit in Romania . Ceva tip : partidele comuniste vor plati refuzul reformelor !!!!!!!
  Imaginea tv a trecut imediat la fata lui Ceausescu care la auzul acestor cuvinte facea niste strimbaturi cu fata ! 🙂

  Stefan A.

  14/04/2010 at 9:28 pm

  • Stefane eu am spus din memorie.Nu ma face sa intru pe google 🙂 Cei doi au fost liderii dar au murit pe rind de batrinete. De fiecare data Gorbi era al doilea.

   Un tanar de stanga

   14/04/2010 at 9:32 pm

 15. La iRTV , la 21.30 se discuta despre spaga Daimler, au anuntat ca vor cauta sa gaseasca persoana care ar putea fi implicata!

  cedric

  14/04/2010 at 9:29 pm

  • Or sa caute ce-or sa caute pina l-or scoate pe Videanu de urechi din palarie ca pe iepuras 🙂

   Un tanar de stanga

   14/04/2010 at 9:35 pm

 16. Pai daca Gorbi se „consulta ” cu Iliescu , normal sa creada ca romanii nu vor scutul ! A fost „informat ” bine de jegul ala de tovaras cu pretentii de salvator al patriei !

  Stefan A.

  14/04/2010 at 9:30 pm

 17. Ma gindesc cu tristete la oamenii care cred ca ‘normalizarea’ relatiilor cu rusia poate aduce ceva bun romaniei. Unii, poate sunt de buna credinta; dar manipulatorii – … – ma irita. Stiu ei si singuri la cine ma refer.

  tibi

  14/04/2010 at 9:35 pm

  • Numai cei saraci cu duhul, tibi, ii pot crede pe rusi de buna credinta. In trecutul istoric de la rusi ne-au venit numai nenorociri

   Un tanar de stanga

   14/04/2010 at 9:37 pm

   • Exact !

    Acum este limpede si isteria antibasesciana de dupa cvondamnarea comunismului ca fiind ilegitim si criminal : ORDIN direct de la moscova.

    tibi

    14/04/2010 at 9:40 pm

   • tds, eu sint ala sarac cu duhul
    :mrgreen:

    pentru ca eu fac o distinctie intre – pe de o parte – mujicul rus (poporul intr-un cuvint) + marii si genialii scriitori/muzicieni/dansatori/patinatori, iar – pe de alta parte – clasa politica vesnic doritoare de expansiune de sute de ani….

    eu pot sa afirm, ca il detest pe Putin, dar ca imi place poporul rus
    🙂

    na, ca am spus-o! nu trageti in pianist!

    orangeskorpion2009

    14/04/2010 at 10:09 pm

    • skorpi, ai tot dreptul la orice opinie.

     Lucrul este insa extrem de simplu. Mujicul rus si intelectualul rus sunt la fel de panslavisti si si-au dorit sa inghita Romania, intotdeuna.

     Vezi ultimul, Soljenitin, care l-a transformat pe Putin la un erou legendar.

     Mujic sau intelectual, la fel, cu foarte putine exceptii, fff putine!

     Theophyle

     14/04/2010 at 10:16 pm

    • scorpion
     🙂
     stai linistit;nu trag in pianist

     maya

     14/04/2010 at 10:20 pm

  • @ Un tinar de stinga .
   Urmasul desemnat dar si „cultivat ” al lui Andropov a fost Gorbaciov .
   Lupta pt . putere dupa moartea lui a dus la victoria grupului Cernenco . Cind a murit si asta , conducerea PCUS a fost in mare vilva . Erau depasiti de evenimente , funerarii dupa funerarii , luati la misto pe plan international . Ca urmare , au decis sa aleaga la conducere Gorbaciov, tinar si frumos . Vezi ca fosta „doamna de fier ” , prim ministru a GB , a fost mereu „afascinata” de frumosul rus cu dintii perfecti ! Si nu e gluma !

   Stefan A.

   14/04/2010 at 9:42 pm

 18. Cartianu l-a intrebat pe Gorbaciov cum explica numarul mare de turisti rusi aflati in Romania in decembrie 1989!

  Gorbaciov s-a facut ca nu intelege si i-a spus lui Cartianu sa-i trimita o scrisoare.

  Ion Ilici Iliescu aflat linga Gorbaciov i-a tradus in ruseste dupa ce bineinteles s-a inrosit ca o sfecla! EConstantinescu il flanca!

  Felicitari Cartianu!!!

  maya

  14/04/2010 at 9:39 pm

 19. Pana la urma ce tot au cu scutul asta? Nu i-a lins destul Obama in find?

  Diana

  14/04/2010 at 9:40 pm

  • @ Diana
   Scutul in Romania nu prezinta nici un pericol pentru Rusia . De aia a fost mutat aici din Polonia si aprobat tacut de Putin !!
   Se leaga de scut ca sa vorbeasca ceva si ei de politica strategica ! Il vezi pe Iliescu expert in strategie si politica internationala ? Eu nu ! 🙂

   Stefan A.

   14/04/2010 at 9:45 pm

 20. “Se împinge spre lumină ca prin straturi de piele
  Apăsarea feţelor de sub ţărâna mişcată.
  Se uită în sus, una din spatele celeilalte
  Dar nu sunt ruine. Nu e cetate moarta.
  Odată dezvelite – strigă cu guri stătute,
  Îşi zboară printre mâini, au mucegăit înăuntru
  În şanţul care niciodată nu va mai fi gol.
  Dar nu sunt cruci. Nu sunt morminte de strămoşi.
  Catarame şi nasturi cu vultur în rugină,
  Prin blidele de ţeste – fugăreală de viermi,
  Fotografii stricate, amintiri, hărţi de aşezări.
  Dar nu sunt arme. Nu e câmp de bătălie.
  Nu cumva au bolit toţi de aceeaşi boală?
  Aceleaşi răni rotunde pe grumaz
  Prin care în pământ s-a scurs darul dumnezeesc.
  Dar nu e groapă cu însemne de molimă.
  Încă mai cresc copaci care au văzut aceasta,
  Pământul mai ţine minte forma cizmei, gustul sângelui.
  Cerul ştie limba în care s-au aruncat comenzile,
  Până au cazut împuşcăturile de care el încă răsună.
  Dar aceşti martori sunt în viaţă, deci părtinitori.
  Şi oricum, ca să-i asculţi, trebuie să te duci în zonă.
  Pe tăcerea acestor martori se poate bizui stăpânul –
  Stăpânul aerului, şi pământului, şi copacilor întemniţaţi.
  Iată o lume fără moarte. Lume a morţii fără omor,
  Lume a omorului fără ordin, a ordinului fără glas.
  Lume a glasului fără de trup şi a trupului fără de Dumnezeu,
  Lumea lui Dumnezeu fără nume, a numelor fără soartă.
  E numai un asemenea loc pe pământ,
  Unde ceva ce nu există, tot striga răzbunare.
  Unde nici măcar cu râsete nu este cinstita groapă,
  Prăpastie de netrecut pentru vultur şoim…
  „Intr-o zi în zori, in pădurea Katynului
  Ne-au împuşcat sovieticii…”

  Traducere din Jacek Kaczmarski, 29.8.1985
  poet si muzician polonez mort in 2004 –

  Un tanar de stanga

  14/04/2010 at 9:45 pm

  • Frumoase versuri 😦

   Theophyle

   14/04/2010 at 9:54 pm

  • Frumos de trist!Foarte trist!

   maya

   14/04/2010 at 10:18 pm

 21. Maya, buna seara cu intirziere,daca treci si pe aici
  Theophil, excursul tau punctual, prin metoda comparativa, il cosider extrem de util , dar si foarte inspirat- permite-mi sa ma alatur salutului tau cu aceeasi consideratie ca si a ta ; ar mai fi ceva- subscriu al naibii de mult la gesturile politice ale Israelului, intr-un context. Geo atit de ostil- intelegi ce vreau sa zic- am o pretuire nedisimulata pentru evrei
  Despre Gorby- cind aveam inocenta aproape tragica data de lipsa informatiei(ce vremuri) afirm raspicat- veneram ceea ce credeam ca ar fi un fel de izbavire pentru tot estul- prabusirea dictatrii comuniste- pentru generatia mea insemna TOTUL aceasta perspectiva, si toate sperantele se numeau Gorbaciov,asta este adevarul istoric
  Dar istoria este cinica- ironica ; Gorby are in Romania un protocol de grad penal: Vintu Iliescu Racoviceanu & company, din pacate in fratie a intrat nesilit si Constantinescu
  Si asa am stra- batut fabulosul drum” DE LA EXTAZ. LA AGONIE”( inversare asumata)

  Mihaela

  14/04/2010 at 9:55 pm

  • Mihaela
   😆

   maya

   14/04/2010 at 10:14 pm

 22. trebuia sa-i vezi pe toti trei impreuna ca sa intelegi marile nenorocili ale poporului roman.

  Tradare, conpormis, oportunism si neputinta. Mare rusine, mare!

  Theophyle

  14/04/2010 at 9:56 pm

  • „Tradare,tradare de trei ori tradare!”

   maya

   14/04/2010 at 10:16 pm

 23. Gorbaciov sustine ca serviciile secrete sovietice nu s-au implicat nici in evenimentele din Romania din decembrie 1989, nici din alte tari

  Imi pare rau domnule G. Mintiti mai rau ca Pravda !

  • Un tinar de stinga
   😆
   Servus!

   Nu s-au implicat au „efectuat”!

   maya

   14/04/2010 at 10:17 pm

 24. Seara buna, am ajuns acasa!

  Gorbaciov: Iliescu nu a telefonat la Moscova pentru a cere interventia armatei sovietice, in timpul Revolutiei.

  Corect, Iliescu si Brucan s-au deplasat personal la ambasada rusa din Bucuresti

  Fratii nostri polonezi confirma:

  Ministerul Afacerilor Externe

  După utilizare, mesajul cifrat trebuie distrus conform prevederilor referitoare la utilizarea documentelor secrete

  SECRET
  Exemplar 12

  Mesaj cifrat nr. …
  din Bucureşti 23.12.89

  URGENT
  Către dir. J. Mąkosa
  Însărcinat cu afaceri, Bauer informează prin depeşa nr. 189 din data de 23 luna curentă:

  Ora 15.00.

  1. De la sovietici:
  În numele Frontului Salvării Naţionale, I. Iliescu şi S. Brucan au solicitat ajutor militar Ambasadei URSS, pentru că singuri nu se vor descurca.
  Fără să aştepte răspunsul, FSN a anunţat la TV că Ambasada a promis ajutorul.
  Răspunsul URSS: sunt gata să acorde orice fel de ajutor cu excepţia intervenţiei trupelor

  Cetatean

  14/04/2010 at 10:08 pm

  • Cetatean, buna seara 🙂

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:10 pm

 25. Buna seara,
  Este necesara o corectura. Gorbaciov a fost secretar general al PCUS si nu al URSS, adica al partidului nu al tarii. El a mai detinut si functia de presedinte al URSS, fiind primul secretar al PCUS care s-a obosit sa se proclame presedinte.
  P.S. Despre Liberman nu stiu ce sa zic. Eu auzisem ca este extremist. Nu am studiat prea mult subiectul. Stiam ca in tinerete a fost boyguard.

  Englezu'

  14/04/2010 at 10:09 pm

  • @Englezu’
   Ce se cheama extremist? Un om de dreapta patriot si care nu inghite galustele stngii europene. Daca asta se numeste extremism, Liberman, chiar este!

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:12 pm

   • Theophyle , cred ca @ Englezu se refera mai precis la afirmatile acestui ministru privind palestinezii !
    In plus se refera (cred) si la partidul din care acest demnitar provine . Acest partid sustine ceva tip palestinezii afara din Israel si Jerusalem capitala statului ebraic !!

    Stefan A.

    14/04/2010 at 10:18 pm

    • @stefa, el zice EXACT ce mjoritatea palestinienilor zic evreilor, asadar avem o majoritate palestiniana extremista fata o minoritate isreliana la fel.

     Theophyle

     14/04/2010 at 10:24 pm

  • Asa este. Iar Eltin a fost ales presedinte al Rusiei care desi mai mica decit URSS i-a luat tot caimacul lui Gorbaciov.

 26. Iertati intarrea abripta, am ajuns acasa si m-am repezit la PC, nu am mai avut timp sa citesc postarea anterioara si comentariile, o fac acum.

  Cetatean

  14/04/2010 at 10:10 pm

 27. Buna seara!

  Ilici pleaca la aeroport
  Palarie, fata de mort
  Vata in nas ii lipseste
  Lui Gorby mult ii zambeste
  -Mai draga, ce bine-mi pare
  Ca esti inca in picioare
  Hai sa te pup in stil Hrusciov
  Bouche a bouche si-un molotov
  -Gospodin Ilici, sa-ti fie rusine
  Ca n-ai ascultat de mine
  Pe Ceshkici ai impsucat
  De Craciun, ca pe-un sabak
  Ionel se schimba la fata
  – Am ascultat de a ta povata
  A fost doar un animal
  A intinat maret ideal
  Cartianu il intreaba
  De rusii din prag de iarna
  Celovek niet panimaiesi
  Sa imi scrii ori sa ma lesi
  Mai in spate e si Emil
  Rebegit si cam umil
  Trei crai de la rasarit
  La cinci vorbe-un fasait
  La varsta lor e pacat
  Sa se umple de ….

  Creanga

  14/04/2010 at 10:20 pm

  • Salut @Creanga 🙂 si o buna seara!

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:22 pm

   • Sara buna maestre!

    Samavolnic si samovar
    Rusu-i far’ de buzunar
    Ceasul si-l pune la gat
    La tine se uita urat
    Nevasta vrea sa-ti incerce
    Pe tine te lasa rece
    Ce balet, ce literatura?
    Iti da foc si la sura
    Blidul in buda il spala
    De nu fugi, mi te omoara
    Maladet popor rus
    Comunismul ne-au adus
    Pasol in turbinca rusnaci
    Ca sunteti cei mai mari draci

    Creanga

    14/04/2010 at 10:31 pm

  • Bravo, Creanga, frumos tare! 🙂

   Cetatean

   14/04/2010 at 10:26 pm

   • Salutare!
    De la tine m-am inspirat
    De pe pista ai comentat
    La pubela de gunoi
    SE vor duce amandoi
    Aaa, de fapt erau trei
    Tot un drac, niste misei
    N-au coloana vertebrala
    Vor sa ne tina in boala
    Istoria-i va judeca
    Dar.. dupe ce vor crapa

    Creanga

    14/04/2010 at 10:37 pm

 28. […] more here: Avem astazi musafiri de la rasarit This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 29. Tare imi vine mie a crede ca ziarul Puterea a aparut ca sa vie un vector anti-american si anti-scut…Era prea mare degringolada in presa tonomatelor, disparusera cam toate canalele lor de print. Asa ca mai fac rusii o incercare, de data asta pe fata.

  Cetatean

  14/04/2010 at 10:37 pm

  • @Cetatean, poti sa fi sigur! Intrebarea este cine plateste trei alternative:

   1. afaceristii rusi care au „investit” in Romania
   2. afceristii romani care au afaceri in Rusia.
   3. FSB-ul
   4. GRU-ul

   alege una sau variante combinate 😆

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:42 pm

   • Theophyle, lua-i-ar mina Dreptului Judecator inainte s amai faca rau neamului astuia!

    Cred ca Gorbaciov a venit personal pentru a semnala clar cine e in spatele ziarului (pentru cine nu stia) si mai ales pentru a da un semn vizibil afaceristilor rusi din Romania, agenti ascunsi ai KGB, ca Rusia nu ii paraseste si nici nu abandoneaza planurile nici chiar daca Basescu a cistigat al doilea mandat.

    Pentru acestia, afirmam aici: NICI NOI NU AMANDONAM LUPTA!

    Cetatean

    14/04/2010 at 10:47 pm

  • Cat or fi dispusi sa cheltuiasca? Nu prea cred ca fitzuica va aduce profit…

   Diana

   14/04/2010 at 10:44 pm

   • @Diana asta este ziar pentru dezinformare, baga niste bani pana isi ajung scopul. Ziarul reuseste dupa aia sa traiasca pe piciorele lui, bine, nu? Inchidem facem altul 🙂

    Theophyle

    14/04/2010 at 10:48 pm

   • Diana, Nu isi propun profit, ci crearea unui curent anti-american si anti-scut, anti-F16 etc. Vor trage cu toate tunurile in Guvernul Boc.

    Si, mai ales, nu vir precupeti nici un efort in batalia pentru noua CONSTITUTIE.

    Gorbaciov a venit personal pentru a semnala clar cine e in spatele ziarului (pentru cine nu stia) si mai ales pentru a da un semn vizibil afaceristilor rusi din Romania, agenti ascunsi ai KGB, ca Rusia nu ii paraseste si nici nu abandoneaza planurile nici chiar daca Basescu a cistigat al doilea mandat.

    Pentru acestia, afirmam aici: NICI NOI NU AMANDONAM LUPTA! SI SUNTEM MAI TINERI DECIT DINOZAURII ASTIA DE GORBACIOV SI ILIESCU.

    Cetatean

    14/04/2010 at 10:51 pm

    • @cetatean si sper ca suntem si mai inteligenti 😆

     Theophyle

     14/04/2010 at 10:53 pm

    • Si mai poeti 😀

     Creanga

     14/04/2010 at 10:58 pm

    • @Creanga ASTA fara indoiala 😆

     Theophyle

     14/04/2010 at 11:00 pm

 30. Cetatean

  14/04/2010 at 10:39 pm

  • las-o pe maine 🙂 avem ce comenta si maine, nu?

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:43 pm

 31. gute Nacht, tuturor!

  orangeskorpion2009

  14/04/2010 at 10:41 pm

  • skorpi, prietene sa ai o noapte buna si odihnitoare 🙂

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:42 pm

 32. @orange, noapte buna. Si nu te lasa fraierit de spoiala lui Ivan Turbinca 🙂

  Diana

  14/04/2010 at 10:45 pm

  • nu ma fraiereste nimeni, diana!
   🙂

   multam fain, ThPh!

   orangeskorpion2009

   14/04/2010 at 10:46 pm

 33. Noapte buna
  Ma duc sa gasesc noi concesionari pentru autostrada Comarnic ca vad ca italienii + francezii au renuntat ! 🙂

  Stefan A.

  14/04/2010 at 10:47 pm

  • Stefan, Berceanu este un idiot. Punct. La mine plateau pentru timpul pierdut de se speteau!!

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:49 pm

  • vezi, stefane, din banii aia dositi de tariceanu – erau vreo 3.5 miliarde euroi din fondul de dezvoltare – poate cu aia puteam face si autostrada atit de necesara…

   dar vad ca tariceanu nu raspunde deloc pentru evaporarea acelor bani in buzunarele…..

   orangeskorpion2009

   14/04/2010 at 10:49 pm

   • De ce ar raspunde? Raspunde cineva de ceva in tara asta?! 😦

    Theophyle

    14/04/2010 at 10:54 pm

    • eu, tu, cetatean, nora, mister B, etc etc sa vezi cum am raspunde pentru orice beculetz calcat…

     nu raspund javrele politice care ne calca de peste 20 de ani….

     dar sper ca VOR RASPUNDE in anii care vin, primii inca din anul 2010…

     acum, va las!

     🙂

     orangeskorpion2009

     14/04/2010 at 10:56 pm

 34. In buzunarele PSD. Aici Intervine Vacaroiu, Presedintele Curtii de Conturi. Cum naiba sa il scuture Vacaroiu pe Tariceanu, dupa ce i-a luat banii? Credeti ca degeaba a fost pus Vacaroiu acolo pe 9 ani?

  Cetatean

  14/04/2010 at 10:53 pm

 35. Theophyle, asta nu mai trebuie sa dovedim 🙂

  Cetatean

  14/04/2010 at 10:55 pm

  • ai dreptate, am niste informatii proaspete de la cuptor!

   Theophyle

   14/04/2010 at 10:58 pm

 36. OK, prieteni. Am primit si eu niste informatii despre ce s-a discutat la „dineul presedintilor”, ma duc sa vad ce pot face cu materialul pentru maine!!!

  Multumesc pentru vizita sper ca ne vom citi si maine 🙂

  O seara buna la cei ce raman si noapte buna la cei care pleaca la culcushala 🙂

  Theophyle

  14/04/2010 at 10:57 pm

 37. Noapte buna, Thophyle! Nici eu nu mai ramin mult, doar sa citesc stirile, ne mai comentam si miine! 🙂

  deja contorul comentariilor zilnice se invirte mai repede, bag seama…

  Cetatean

  14/04/2010 at 10:59 pm

 38. rinjetul iliescian, sinistru de-a dreptul

  si vad ca gorbaciov a imbatrinit mult, numai kirpa noastra este inca vioaie

  🙂

  aici rinjetul grotesc:

  orangeskorpion2009

  14/04/2010 at 11:01 pm

 39. Niciodata nu l-am vazut cu un rinjet atit de larg si artificial, brrrr!

  Cetatean

  14/04/2010 at 11:02 pm

 40. „Nu se pune problema daca Gorbaciov a fost sau nu un factor pozitiv in eliberararea Romaniei de sub dicatatura ceausista si spulberarea comunismului, fara nici un fel de dubiu el a fost!” Cred ca aceasta afirmatie este lipsita de acoperire….

  H.N.

  14/04/2010 at 11:11 pm

  • H.N salut!
   Te rog sa citesti memoriile lui Gorbaciov publicate si in romana (Nemira – 1996) si cea a lui Eduard Shevardnadze (Cartea Romaneasca – 2003). Dupa ce o vei face vei avea dreptul la opinie. Pana una alta, povestesti lectiile invatate la partid 🙂

   Theophyle

   15/04/2010 at 10:09 am

 41. Noapte buna tuturor 🙂

  Diana

  14/04/2010 at 11:23 pm

 42. – Ba, Vasile, ce tremuri asa, ba, ce ai patit?
  – Am stat putin in frigider.
  – De ce, ba?
  – Pai, sefu’, nu ne-ati zis ca politaii trebe sa aiba sange rece?

  Miezul noptii. Un betiv se leagana din gard in gard, cand e oprit de un politist. – Actele la control si va rog sa-mi spuneti unde mergeti! Betivul se uita lung si raspunde: – Ma duc la o conferinta despre efectele nocive ale alcoolului si despre riscul betivilor de a deveni ratati. Politistul se uita la el fix si intreaba: – La ora asta? Cine tine o conferinta despre asa ceva la miezul noptii? – Nevasta-mea si mai mult ca sigur si soacra-mea.

  O baba de 100 de ani se duce la doctor. Acesta o consulta si nu-i vine sa-si creada ochilor.
  Doctorul:
  – Nu-mi vine sa cred. Maica, esti gravida. Câti ani ai matale?
  Batrâna:
  – 100, dar ce mai înseamna 100 în ziua de azi?

  O batrana statea amarata pe un balansoar, tinand in brate motanul ei, Gicut.
  Deodata apare o zana, care-i spune:
  – Fiindca ai dus o viata cinstita si ai un suflet bun, iti voi indeplini 3 dorinte!
  Sta batrana, se gandeste si ii spune prima dorinta:
  -Vreau sa fiu foarte bogata!
  Zana da cu bagheta magica, transforma casa in palat si o umple pe batrana de bani.
  – Acum vreau sa fiu tanara si frumoasa! O face zana buna.
  – Si ultima dorinta: vreau sa-l transformi pe motanu’ Gicut in cel mai frumos barbat din lume!
  Zana ii indeplineste si ultima dorinta si dispare.
  Cateva minute, bunica si Gicut se privesc in ochi. Bunica e tulburata de cat de frumos poate fi Gicut.
  Gicut se ridica, se apropie de ea, se inclina si ii sopti la ureche:
  – Iti pare rau acum ca m-ai castrat, desteapto!!

  canadianul

  15/04/2010 at 5:05 am

  • @Canada, salut 🙂
   Multumesc pentru bancuri 😆

   Theophyle

   15/04/2010 at 10:13 am

 43. ”Super-Putere” nu ”SUPRA-PUTERE” 😀

  Dincolo de asta, Gorbaciov a fost amic bun cu Iliescu.. Sunt sigur ca au depanat amintiri ca doi comunisti adevarati.. Nu s-a intalnit si cu Geoana ?

  Florin

  15/04/2010 at 8:42 am

  • Florin, salut !
   acelasi drac! Adevarat doi vechi comunisti!

   Theophyle

   15/04/2010 at 10:14 am

 44. Buna Dimineata la toata lumea!
  Postare Noua 🙂

  Theophyle

  15/04/2010 at 10:14 am

 45. Ce a declarat Gorbaciov despre revoluţia română chiar în perioada revoluţiei puteţi citi din „New York Times” din 24 decembrie 1989, adică de aici: http://wp.me/pjejF-1Ri

  mariusmioc

  15/04/2010 at 1:29 pm


Comentariile sunt închise.