Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Traian Basescu: O spontaneitate nesupravegheată

Traian Basescu este maestru al spontaneitatii nesupravegheate. Un observator neinitiat ar crede ca el poate fi atras in discutii in care  sa-si tradeze intentiile din cauza  firii lui spontane si lipsite de sofisticatie, etichetata de adversari de la marlanie pana la  populism. Mare gresala, mare de tot!  Dupa o jumatate de zi de “milogeli” am reusit sa primesc transcrisul interviului pe care l-a avut la B1 Tv. Am citit multe interviuri ale unor personalitati, majoritatea politicieni de varf, care nu apartin “universului” mioritic. Basescu a spus ce a dorit, cand a dorit si cum a dorit. Basescu a fost un exceptional politician ieri seara.

Basescu a dat impresia ca raspunde la intrebarile lui Moraru, dar de fapt el a raspuns ceea ce  a dorit. De cel putin patru ori a vorbit neintrebat si de mai multe ori s-a eschivat ca si cum ar fi raspuns. Adevarat, Moraru este departe de liga care poate intervieva un presedinte, soarta l-a avantajat si a reusit sa ajunga unde a ajuns din relatiile cu Basescu. Moraru este un “default”, indragostit de profesionalismul propriu complet inexistent, merge insa pentru transmisiunea de mesaje.

La subiect. In primul rand Basescu a amintit colegilor de la PDL ca inainte de 2014 exista apocalipsa din 2012, le-a mai amintit ca-l vrea pe Boc acolo unde este, dar le-a mai spus ca sunt cativa care si-au luat nasul la purtare. Le-a mai explicat colegilor ca vremea cand el ajungea la palatul Victoria a trecut si acum ei trebuie sa ajunga la Cotroceni. Si i-a anuntat la televizor sa ajunga la el cam intr-o saptamana, cu lectiile facute. Basescu le-a mai explicat cam ce lectii doreste sa vada.   Probabil ca unul din cele mai importante lucruri din aceasta discutie a trecut neobservat – 10%. Procentul este un sah magistral la cei doi componenti rasfatati ai coalitiei guvernamentale. “Independentii” in primul rand,  si dupa aceea, imediat, UDMR. PSD a declarat prompt că este de acord cu un prag de 10%. „Credem„, a spus Purtătorul de cuvînt al PSD, Radu Moldovan, „că este bună propunerea preşedintelui. Sîntem de acord cu un prag electoral de 10%, nefiind un partid care să ne facem probleme că nu îl vom atinge. Vom susţine o modificare a legii în acest sens. “ Punct si de la capat.

Expunerea militara si necesitatile legate de ea, inclusiv sporirea efectivelor cu 800 de oameni a fost simpla si foarte convingatoare; securitatea trupelor noastre si nimic altceva, intarim flancurile dispozitivului. Despre F-16, Basescu a explicat ceea ce trebuia sa explice – el, Presedintele tarii, a acceptat recomandarile armatei. Cred ca daca Crin Antonescu ar fi fost legat la calorifer o saptamana ca sa invete cum si de ce, tot nu ar fi reusit sa fie atat de convingator si autoritar. Punct si de la capat.

Intr-o postare viitoare voi mai discuta despre acest interviu, in special de upercutul spre Iliescu. Pentru cei initiati in treburile marinei pot sa va spun un singur lucru – Capitanul Basescu este pe drum spre iesire din port, si in putin timp va incepe sa arunce balastul. Salut capitanului de cursa lunga, bine te-ai intors! 

153 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. PSD a fost agatat azi cu cele 10%, purtatorul de cuvint al partidului s-a pronuntat, sublinind ca PSD sustine uninominalul pur.

  Nu m-ar mira ca peste vreo doua luni Boc sa le trinteasca pe masa un proiect al legii electorale, modificat asa cum vor PSD-istii. 🙂

  Cetatean

  13/04/2010 at 8:12 pm

  • Cetatean, salut. Eu cred ca pragul de 10% a fost nada ptr ca PSD-ul sa se declare de acord cu uninominalul pur. Probabil ca asta va fi proiectul de lege pe care il va pune Boc pe masa si nuvor mai avea cum sa o dea la intors. Sti proverbul chinezesc: ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se intample 🙂

   clemycali

   13/04/2010 at 8:21 pm

   • @clemy, salut 🙂
    a fost in primur rand o avertizare de genul: „am solutii pentru toti si pentru toate posibilitatile de a ma sabota”

    Theophyle

    13/04/2010 at 8:33 pm

 2. Mie nu-mi sună bine chestia asta cu pragul de 10 %.
  Să pledezi simultan pentru sistemul majoritar (unde n-are ce să caute pragul) şi pentru schimbarea pragului (oportun la corcitura uninominală-proporţională sau pe listele de până în 2004 inclusiv), înseamnă cel puţin o contradicţie sau o invitaţie de revenire la liste, pe o cale neortodoxă. Trăiască optimismul de gură cască!

  Băşcăliosul

  13/04/2010 at 8:18 pm

  • Bascaliosule, salut 🙂
   nu va fi, este numai o averizare 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 8:34 pm

   • E prea evidentă, ca să nu zic groasă, pentru a-mi permite să văd în găselniţa asta elemente de subtilitate.

    Băşcăliosul

    13/04/2010 at 8:40 pm

    • Nu mai conteaza, hai sa depasim subiectul, oricum nu vom avea prag 😛

     Cetatean

     13/04/2010 at 8:42 pm

 3. Bascaliosul, cu riscul de a repeta ce i-am spus si lui razvan, nici eu nu cred in pragul de 10%. E o tema falsa. Moraru l-a provocat, Basescu a raspuns („prag sau neprag”, citez), dar a subliniat ca fara prag sau cu prag, trebuie uninominal PUR. PSD a muscat momeala, crezind ca poate ingropa indepenentii.

  Cetatean

  13/04/2010 at 8:21 pm

  • Cetăţean, şmecheriile astea cu „uite momeala, eu vreau altceva!” ţin de strategii pentru copii.

   Băşcăliosul

   13/04/2010 at 8:31 pm

   • Bascaliosule nu este adevarat,

    Baselu trebuie sa-si promoveze proiectul. Dac-l trece prin executiv are nevoie de majoritate in Senat.

    Singura cale de a o obtine este cu ajutorul batei, 10% este o bata de care nu se va folosi!

    Theophyle

    13/04/2010 at 8:37 pm

    • Theophyle,
     Sistemul majoritar nu-ţi oferă nicio perspectivă viabilă când ai un partid de 15-20%, iar eu văd copilăria în subestimarea independenţilor într-atât încât să ne imaginăm că ei nu-şi dau seama de şansele astea aproape nule.
     Mult mai eficientă este negocierea unui număr de locuri în colegii optimizate la viitoarele alegeri în alianţe electorale declarate sau tacite.

     Băşcăliosul

     13/04/2010 at 8:55 pm

    • Şi-apoi UDMR (în fapt, cel mai vizat de o asemenea ameninţare) n-ar fi de acord nicium, ba chiar „strategia” ar ameninţa stabilitatea coaliţiei de guvernare. UDMR-iştii nu se împacă bine nici cu statutul de formaţiune politică asigurată de un număr de colegii câştigate, adică sunt siguri cam de acelaşi număr de colegii pentru deputaţi din 2008 şi se mofturează ca o fată mare de pierderea locurilor din eventualul seneat desfiinţat, de parcă ceilaţi nu le-ar pierde în aceleaşi proporţii.

     Băşcăliosul

     13/04/2010 at 9:09 pm

   • Ai dreptate. Uite insa contextul, Basescu a vorbit de prag doar ca … prag pentru ideea principala, care il bintuie:

    „Radu Moraru: De groază! Dacă tot se va umbla la Constitutie, nu ar fi benefică ridicarea pragului electoral pentru partide la 8 – 10%?

    Traian Băsescu: Depinde. Eu sunt un partizan al pragului de 10% sau, cel mai corect, dincolo de prag, de neprag, uninominal într-un singur tur sau în două tururi. Asta va crea două mari partide care vor alterna la putere cu sprijinul unui partid mai mic, eventual [UDMR, n.mea, Cetatean]. Cât timp vom sta tot în coalitii, nu vom avea guvernări coerente.

    daca nu pomenea Moraru, Basescu nu zicea nimic. Asa insa, a sters o laba independentilor, a aratat o sperietoare liberalilor si, de ce nu, chiar un semn spre UDMR.

    Cetatean

    13/04/2010 at 8:38 pm

  • Moraru, poate sa provoase parasutele care vin pe la el, nu pe Basescu 😆

   Theophyle

   13/04/2010 at 8:35 pm

 4. […] more: Traian Basescu: O spontaneitate nesupravegheată This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 5. […] afla mai mult: Traian Basescu: O spontaneitate nesupravegheată […]

 6. Clemy, perfect de acord cu tine. Pragul a fost un turnesol pentru a vedea cum se pozitioneaza partidele.

  Cetatean

  13/04/2010 at 8:26 pm

 7. Informatie interesanta pe Hotnews: „Cei 5000 de delegati cu drept de vot din cadrul Conventiei Nationale nu pot fi influentati de sefii de organizatie si de actualii minsitrii cum sa voteze. Se vorbeste de reformarea partidului. Daca le-am da ocazia sa puna in practica teoria, suntem convinsi ca ar aparea surprize in viitoarea structura de conducere a PD-L „, au explicat sursele citate.

  Basescu a asmutit baza partidului pe greii din conducerea centrala, amenintindu-i ca din cauza lor risca sa piarda alegerile din 2012. Intre BVB si alegerile din 2012, delegatii vor alege. oricum, faptul are potential nuclear, Basescu lunindu-se de atotputernicii partidului, e semn clar: „Pe ei, baieti!”.

  PS Boc a fos tras pe sfoara la faza asta. Insa chiar si asa, nu el va face numirile, Basescu ii va numi oamenii.

  Cetatean

  13/04/2010 at 8:32 pm

 8. No servus la toti !
  ieri seara , pentru prima data am urmarit emisiunea prin internet !
  1- domnul Basescu a invatat sa nu mai faca declaratii pompoase si sa prezinte problemele pe limba romanului de rind !
  2- Pragul ala de 10 % nu este atit de important si posibil de realizat ! Importanta a fost idea de vot uninominal , in un turn sau doua !
  3- Referind la Iliescu , exista ceva „documente compromitatoare” ?
  4- F- 16 uzat a fost o alegere din pura saracie ! Ar fi bine de analizat de ce tara asta nu are programe multianuale . Strategii pe mai multi ani in care banii vin pusi in „pusculita” anual pentru a realiza obiectivele propuse !
  5- Daca F-35 ar devenii un obiectiv real si nu vorbarie , ar trebui pusi in „portofel” citeva sute de milioane anual . Astel , in momentul deciziei ,peste 10 ani sa zicem , ar fi deja baza financiara a unei achizitii !
  Dupa emisiune am fost bucuros ca am votat Basescu si nu Geoana !

  Stefan A.

  13/04/2010 at 8:42 pm

  • @Stefan, salut 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 8:46 pm

 9. Un prag de 10% nu ar aduce nici un beneficiu sistemului politic romanesc. In conditiile in care nici un partid nu are nume sonore care sa atraga electoratul ar garanta doar faptul ca vor intra in parlament doar cei care pot organiza campanii electorale costisitoare.
  Nu stiu cat este de probabil sa fie adoptat un astfel de prag dar, daca se adopta, el ar putea garanta la un numar mic de partide ca al lor si al nepotilor lor va fi parlamentul pe multi ani de acum inainte.

  pasiivorbelor

  13/04/2010 at 8:46 pm

  • pasiivorbelor salut,
   Ti-am raspuns la postarea anterioara. Legat de 10% asa cum am mai anticipat si in textul articolului, cred ca este o tactica de a tine aproape independentii si UDMR 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 8:49 pm

  • @pasiivorbelor, NU vom avea prag, crede-ma, e o falsa discutie. Uninominalul pur e miza.

   Imi amintesc ca in 2007 faceam parte dintr-un prim grup de oameni care discuta pe mail despre necesitatea introducerii VU. Exista chiar si un site anti-parlamentul pe liste, mort intre timp. Ce scenarii, ce analize s-au mai postat atunci pe acel grup! (Imi amintesc ca in dimineata zilei de 14 februarie 2007, am prezis ca Basescu va declansa in Parlament dupa amiaza un referendum, dar nu am stiut pe ce tema, era prea imprevizibil 😉 ). Azi, la 3 ani, inca ne luptam pentru uninominal pur…

   Cetatean

   13/04/2010 at 8:53 pm

 10. Stefan, salut!

  2. Corect, Basescu preseaza pentru uninominal.
  3. Nu, Basescu l-a palit pe Iliescu asa, in treacat, ca sa ii aminteasca ca are niste morti pe constiinta. Dosarele vor fi insa luate la scotocit in perioada urmatoare.
  4-5. Daca Tariceanu nu prapadea bani idin BCR, aveam miliardele pentru avioane. Cred ca vom ramine insa macar vreo 5-7 ani fara avioane F-16 noi.

  Cetatean

  13/04/2010 at 8:46 pm

  • Salut Cetatean
   Desi locuiesc la mai bine de 1.500 KM departare, ma iau toti dracii cind aflu ca au cheltuit zeci de miliarde de lei aiurea fara sa se vada ceva real.
   In plus , mai au si tupeul sa zica ca au facut tot pentru binele natiunii ! (Tariceanu + imitatia aia de ministru de finante care era cu el in guvern + idiotii aia din PSD care sustineau guvernul fara un minim de interes cum se cheltuie banii si pe ce ).
   Gunoaie umane !

   Stefan A.

   13/04/2010 at 8:57 pm

   • In jur de 3 miliarde din BCR s-au dus la pensii si la pomeni catre PSD… 😦

    Cetatean

    13/04/2010 at 9:04 pm

 11. eu cred ca principala miza din interviu, sau ma rog, una din primele 3 e art 150 din constitutie.

  si faptul ca toti „eolienii” discuta numai despre „basescu ingroapa pdl” ma face sa imi intaresc opinia 🙂

  si da, se intoarce in ring 🙂

  Iulian

  13/04/2010 at 8:52 pm

  • Iulian, salut 🙂
   adevarat, am vorbit despre asta dimineata, vezi comentariul lui @Cetatean, despre varianta executiva.

   Art 150 din constititie:
   (

   1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

   Theophyle

   13/04/2010 at 8:58 pm

 12. Iulian, salut!

  O, da, ai dreaptate! va fi o propunere MAXIMALISTA a Guvernului, asumata de Presedinte, pe care se va incepe negocierea, daca partidele nu au fost in stare sa inceapa dezbatarile.

  O intrebare: de la terminarea alegerilor interne, spuneti-mi, ce naiba au facut partidele psd si pnl in afara de hartuirea lui Boc? Au frecat menta! Ei bine, vor plati pentru asta. Se pling de 6 ani ca doar reactioneaza la Basescu, dar nu au nici o agenda proprie pro-activa.

  Cetatean

  13/04/2010 at 8:59 pm

 13. Bascaliosul, ai dreptate! Independentii insa abia acum se pun pe picioare, pentru ei alegerile sunt inca departe… 😉 Din punctul meu de vedere, ei nu conteaza electoral, ci doar parlamentar.

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:02 pm

  • Daca independentii nu conteaza electoral ci doar parlamentar, atunci sigur isi vor cere plata foarte curind: ori cascaval pina in 2012 ori o fuziune sau pact politic pentru a prinde si legislatura viitoare

   Un tanar de stanga

   13/04/2010 at 9:16 pm

 14. Salut tuturor,
  Evident ca cele doua nu au facut nimic. Dar nu pe Boc l-au hartuit 🙂
  Tot pe Basescu. Doar ca nu au stiut cum sa o faca si nici nu l-au prea gasit pe acasa 🙂
  PS
  Scriptul nu il poti publica?
  Mi s-a parut mie sau a mai remarcat cineva ca a fost surprins la vestea data de Moraru vis-a-vis de eliberarea celor 3?

  Iulian

  13/04/2010 at 9:06 pm

  • @iulian, nu nu a fost surprins a fost enervat 🙂 ochiul stng s-a deschis, nu glumesc de loc! 😆

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:13 pm

  • Schimbat linkul din cauze tehnice 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:17 pm

   • Merci, e mai bine asa! 🙂

    Cetatean

    13/04/2010 at 9:24 pm

 15. Ai scriptul la a doua pagina in spate, il accesezi la rubrica „postari mai vechi”.

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:10 pm

  • nu-i nevoie am schimbat linkul 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:17 pm

 16. Pentru cine doreste scriptul de ieri aveti aici linkul:

  http://www.pdlsenat.ro/presa-comunicate/transcript-emisiune-traian-basescu-b1tv

  Theophyle

  13/04/2010 at 9:16 pm

 17. ASA ESTE THEO,

  PRESEDINTELE BÄSESCU, a fost admirat si totzi sau arätat fericitzi, cä a fost direct,
  asa cum este normal.

  pt. unii ; inspäimantätor de direct.

  noi cei de „aici” am savurat.

  A SPUS TUTUROR, TOT CE AVEA DE SPUS:

  FELICITÄRI DLE: PRESEDINTE!!!!!!!!!!!!!!!!!

  theo

  13/04/2010 at 9:22 pm

 18. Salut Theo 😆

  Theophyle

  13/04/2010 at 9:23 pm

 19. @Cetatean
  multumesc

  eu cred insa ca tocmai independentii vor conta. psd-ul e aproape de implozia finala. cred ca ei vor avea soarta pntcd-ului. vezi si pb financiare care nu sunt de neglijat.
  probabil ei sunt viitoarea structura de stanga iar pnl-ul al treilea partid peste 10% :).

  @theophyle
  exact 🙂 . numai ca nu m-am priceput eu sa descifrez miscarea.

  Iulian

  13/04/2010 at 9:24 pm

 20. Sunt sceptic, Iulian, PSD-ul nu nu va imploda, dracul nu moare cu una cu doua. Insa poti fi ingropati electoral daca trec legile grele si daca PDL arata sa e un partid reformat, in stare sa se prezinte cu un bilant decent in fata electoratului in 2012.

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:26 pm

  • Nu au cum, au un aparat magistral in special in moldova si oltenia 😦

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:27 pm

   • Aparatul lor, am mai spus-o, e uns cu bani din administratia locala si firme prietene. Pe timp de criza masinaria se defecteaza. Se poate lua in calcul izolarea pe linia Botosani-Iasi-Vaslui in Moldova, daca liberalii de Bacau au trecut la PDL. Insa e de muncit mult in Moldova, mai ales in judetele limitrofe Prutului.

    Cetatean

    13/04/2010 at 9:31 pm

 21. Bascaliosul, de acord, UDMR nu ar marsa si nu ar vota in senat. Ei nu sunt de acord nici un reducerea la 300, insa asta e, nu e cum vor ei.

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:28 pm

 22. Cred ca la ora actuala, cu ultimele demisii din PSD, lui Basescu ii trebuie sub 10 independenti pentru a putea avea o majoritate de rezerva PDL-Independenti-minoritati nationale (alta decit UDMR).

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:33 pm

 23. Misto analiza, dar ai pute fi mai bland cu Moraru. Il cred un om de buna credinta. Asta suplineste multe. Cel putin in societatea noastra de astazi.

  Englezu'

  13/04/2010 at 9:33 pm

  • Englezu’ salut 🙂
   sunt, crede-ma ca sunt. Cand un om serios vorbestre de bombe (de presa) la fiecare 5 minute si spune lucruri de genul „maine toate agentiile de presa din lume….” sau „milioane de spectatori din lume…” si multe altele sunt o jignirii pentru cei care-l vizioneaza, nu? Mie-mi plac profesionisti, el nu este!

   PS. i-as imprumuta niste bani pentru dentist, nu apari asa in public, frate 😦

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:37 pm

 24. 🙂 cred ca e un pas jumatate pana la „defectarea” masinariei: unul Mitrea si jumatate Oprisan.

  bineinteles ca e un obiectiv indraznet 🙂 dar nu nerealizabil. pentru ca nu au un nucleu de alegatori constanti sau atasati de o ideologie. cum e cazul pnl-ului. (care chiar asa vopsit de dreapta cum e le raspunde nevoii de „liberalism – a la crin” unor 10% educati.

  oricum e un subiect de discutat 🙂

  Iulian

  13/04/2010 at 9:36 pm

  • Iulian, ar fi bine este insa destul de departe 😦

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:39 pm

 25. Cetatean

  13/04/2010 at 9:42 pm

  • @cetatean asta-i stirea zilei 🙂

   Conu costache a incetat sa contribuie. Poate baietii si fetele din blogosfera lor in loc de zilele violet ar trebui sa faca o cheta ceva 😆

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:45 pm

 26. Acum imi explic de ce fug aia de la liberali de maninca pamintul 😛

  „Soluţia găsită a fost birul pe filiale: fiecare organizaţie va trebui să plătească în medie 1.000 de euro lunar, în funcţie de anumite criterii. Cele mai bogate, cu primari şi viceprimari de municipii, cele cu preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene vor plăti mai mult, iar cele mai sărace vor contribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. În aceste condiţii, cele 3 milioane de euro ar putea fi plătite în 6 ani”.

  😛 😛 😛

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:44 pm

  • adica sa aduca bani de acasa ca sa plateasca coaforul lui Crinuletzul 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:46 pm

 27. eu cred cä au datorii mult mai mari, dar nu spun.

  theo

  13/04/2010 at 9:48 pm

 28. Hai ca asta e fenomenala:

  Printre liderii PNL circula informaţia că Patriciu ar fi ameninţat că va bloca în justiţie conturile partidului dacă nu i se va plăti datoria. „Mie, personal, nu mi-a comunicat, dar am auzit că ar fi fost discuţii în care se punea problema ca ei (Odyssey – n.red.) să meargă pe cale legală”, susţine Ion Brad.

  Surse din PNL au spus că, în campanie, Patriciu i-a convins pe liberali să factureze ei diferitele evenimente, promiţând că le va plăti el, de fapt. După campanie, omul de afaceri s-a răzgândit şi a somat PNL să plătească facturile neachitate.

  Theophyle

  13/04/2010 at 9:49 pm

 29. Cum se mai zice, frate frate branza’i pe bani 😆

  Theophyle

  13/04/2010 at 9:50 pm

  • Mie mi-a placut tare declaratia lui Crin:

   N-o să mă duc eu prin oraş să caut bani!.

   MO-NU-MEN-TAL! Oricum, cu cei 4 milioane de dolari cadou de nunta de la Patriciu, ar putea sa contribuie si el la redresarea finantelor.

   Cetatean

   13/04/2010 at 9:57 pm

   • Ata mi-a sarit si mie-n ochi. Pai cum, sa alerge prezidentul partidului dupa sponsori. Sa-i convinga pe uni sau pe alti ca el si partidul sau pot insemna o investitie buna de viitor. Asta ar insemna MUNCA, ori Crin tine la reputatia lui si nu vrea sa se compromita.

    Englezu'

    13/04/2010 at 10:34 pm

 30. altfel se vede acum
  „…aş vedea un guvern cu un premier, nu liberal, suntem conştienţi că nu putem emite această pretenţie, dar cu o personalitate asumată de un larg spectru politic care să manifeste independenţă decizională, nu Emil Boc”, a declarat Antonescu”
  🙂 🙂 🙂

  Iulian

  13/04/2010 at 9:52 pm

 31. Theophyle, in curind vom ramine in blogosfera politica numai noi, astia care postam din daruire si patriotism, fara sa cerem bani si functii nimanui postacii psd si pnl vor disparea asa cum au aparut 🙂

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:53 pm

  • Cetatean, noi o facem din dragoste si respect pentru cine ne citeste si crede-ma in ultima saptamana am crescut cu 40%

   Theophyle

   13/04/2010 at 9:58 pm

   • 🙂 Nu imi vine sa cred! Numai Bascaliosul e de vina, cu Sandeii lui cu tot! 😛

    Cetatean

    13/04/2010 at 9:59 pm

    • nu numai si comenturile tale sunt importante si a lui stefan, timi si Andrei 🙂

     Theophyle

     13/04/2010 at 10:03 pm

 32. Monica Macovei se pune, sau inca ii da cosmaruri lui Patriciu? 😉

  Cetatean

  13/04/2010 at 9:58 pm

  • Doamne ajuta 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:02 pm

  • Un om cu adevărat bogat se simte mai mult după comportament. Datoriile neonorate sau neonorabile exprimă contrariul, cu atât mai edificator când e vorba de „cel mai bogat om din Romania”. Ştiu că risc să par penibil cu astfel de semne de îndoială, dar, dacă le asociez cu semnele crizei, nimic nu mi se pare de neconceput în ceea ce poate fi prestigiul escrocheriei aproape de capătul puterilor.

   Băşcăliosul

   13/04/2010 at 10:11 pm

   • Fiindcă m-am gândit la un complex de crize, mai corect ar fi fost sp scriu „dacă le asociez cu semnele crizelor de mai multe feluri…”

    Băşcăliosul

    13/04/2010 at 10:20 pm

    • Cel mai bogat om din romania trage tepe precum un gainar. Asta spune multe despre cum si-a facut averea.

     Cetatean

     13/04/2010 at 10:29 pm

 33. pana astazi in 7 luni si jumatate avem:

  Total views: 466,271
  Posts: 676
  Comments: 53,379
  medie vizionari zilnice 3400

  suntem cititi de toate ziarele centrale 🙂

  Theophyle

  13/04/2010 at 10:01 pm

  • Va multumesc tuturor pentru comentarii si in special lui Theophyle pentru excelentele articole si raspunsuri, va citesc zilnic

   Radu

   14/04/2010 at 1:00 pm

   • @Radu salut 🙂
    Si noi multumim pentru ca ne citesti!

    Theophyle

    14/04/2010 at 1:20 pm

 34. Theophyle, inca vreo citeva luni si ajungem o referinta, daca nu om fi ajuns deja, cum am constatat in campania electorala 🙂 Credeai ca ai sa ai un asemenea succes cind ai infiintat blogul?

  Cetatean

  13/04/2010 at 10:03 pm

  • @Cetatean, nu-mi pasa am fost enervat de manipularile mogulilor, tare enervat 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:04 pm

   • Bun gind ai avut, e buni si mogulii astia la ceva, enerveaza oameni destepti si uite ce iese! 🙂

    Cetatean

    13/04/2010 at 10:06 pm

   • Theophyle , manipularea este mama politicii moderne ! 🙂
    Unde locuiesc eu este ceva la ordinea zilei !
    Poate devi un Beppe Grillo roman ! 🙂

    Stefan A.

    13/04/2010 at 10:07 pm

    • Beppe este un vis pentru Romania, el s-a construit in 10 ani 🙂

     Theophyle

     13/04/2010 at 10:09 pm

 35. Toti, Theophyle, toti 🙂 Asta e farmecul la tine, suntem cetateni romani, de pe toate meridianele globului, animati de aceleasi ginduri. Nu cred ca vreun blog politc mai aduna atitia comentatori constanti de pe atitea meridiane diferite.

  Cetatean

  13/04/2010 at 10:05 pm

  • @cetatean asa trebuie sa fie, multi oameni, un ideal, un popor si o patrie!

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:07 pm

 36. acum lucrez sa pun toate blogurile pe o singura platforma cu meniuri ca omul sa poata citi ce doreste imediat 🙂

  Theophyle

  13/04/2010 at 10:08 pm

  • Seara buna!
   Eu sar direct la desert
   Cioco, cioco, excelent!
   Sa dati dom’le cate putin
   S-ajunga si la nea Marin

   Creanga

   13/04/2010 at 10:11 pm

   • @Creanga, salut prietene 😆

    Theophyle

    13/04/2010 at 10:15 pm

    • Seara buna om bun!

     La meniu ai si un spritz?
     Părul trebe dat cu scartz?
     Cumva trebe si papion?
     Vin de-acasa cu tirbuson?
     La nota de plata ma fofilez
     N-am bani, dar iti rimez
     Pasi mici si seriosi
     Cu oameni politicosi

     Creanga

     13/04/2010 at 10:20 pm

 37. Fiecare mars incepe cu primul pas !
  Rabdare (tutun daca fumezi ) , seriozitate si obiectivitate sint cheia succesului !

  Stefan A.

  13/04/2010 at 10:10 pm

  • @stefan, asta chiar facem 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:13 pm

 38. Cetatean, tu il citesti pe Beppe Grillo ?

  Theophyle

  13/04/2010 at 10:11 pm

  • Poate citeste din varianta in japoneza (ca exista si asta ) 🙂

   Stefan A.

   13/04/2010 at 10:13 pm

   • Eu il citesc regulat, are o singura postare pe zi dar imi place 🙂

    Theophyle

    13/04/2010 at 10:15 pm

    • In engleza .
     Blogul este mult mai dezvoltat in italiana .
     Are si colaboratori buni , tip Marco Travaglio care este un ziarist .

     Stefan A.

     13/04/2010 at 10:18 pm

    • stiu are o carte fantastica am citit un rezumat in englez se numeste:

     Italia Anno Zero, parerea mea Stefan trebuie sa o citesti!

     Theophyle

     13/04/2010 at 10:24 pm

 39. Felicitari, Theophyle, felicitari, prieteni!
  Sunt un cititor constant, chiar daca nu comentez (nu fac parte din cei ultimi 40%)
  Oricxum, cred ca blogul acesta e unic… si cred ca il citesc mult mai multi, nu doar ziarele centrale.

  annie

  13/04/2010 at 10:16 pm

  • annie, multumesc 🙂
   pentru voi scriu cu cea mai mare placere. Voi totii sunteti inspiratia si in acelasi timp rasplata 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:19 pm

 40. Theophyle, doar am frunzarit, insa nu am citit nici un articol cu atentie pina acum. Il voi citi insa. Intr-un timp, intram de pe blogrolul tau la diferiti blogeri, de ceva vreme mi-am redus cimpul.

  Stefan, chiar asa, japoneza? 🙂

  Cetatean

  13/04/2010 at 10:19 pm

  • am discutat putin prin mail o sa incepem sa ne ocupam de romanii din italia, nu romani ca Stefan, ci de aia mai napastuiti 😦

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:21 pm

   • Vezi ca nu sint milionar . Nici macar cu sute de mii de euro ! 🙂
    Sint un roman simplu care in 20 de ani de emigrare a trait si traieste decent din fructele muncii propri !

    Stefan A.

    13/04/2010 at 10:26 pm

  • Nu este gluma . In dreapta sus , linga steagul italian se afla cel englez si cel japonez . Cu respectivele pagini in limbile mentionate ! Nu uita ca italienii sint un popor de emigranti ! Au cam 30-40 de milioane de descendenti in intreaga lume !
   Daca citesti in japoneza , esti un shogun !!!! 🙂

   Stefan A.

   13/04/2010 at 10:24 pm

 41. Am vazut, insa competentele mele in limba samurailor se reduc doar la (fonetic ranscris) „Arigato” 🙂 🙂 🙂

  Despre romanii din afara: trebuie neapaat vot prin corespondenta, ar fi cea mai mare dovada de recunostinta pentru ei din partea tarii si a lui Basescu.

  Cetatean

  13/04/2010 at 10:27 pm

  • Buna seara sensei Theophyle,
   Buna seara prieteni.

   „Am vazut, insa competentele mele in limba samurailor se reduc doar la (fonetic ranscris) “Arigato””

   Sepuku, nu? 🙂

   Andrei

   13/04/2010 at 10:33 pm

 42. Theophyle .
  Cel mai bun best seller din ultimii ani este cartea „La Casta” , scrisa de doi ziaristi:
  Sergio Rizzo si Antonio Stella . (2007, peste 1.000.000 copie vindute in mai putin de un an ) Cartea se bazeaza STRICT pe documente si fapte reale !
  Daca o citesti , vei intelege la perfectie cum functioneaza mecanismul politicii cu „dedicatie „.

  Stefan A.

  13/04/2010 at 10:32 pm

  • Mani Sporche (miini murdare) este o alta carte a lui Travaglio care a fost ca o bomba .
   Un alt foarte tinar scriitor , Saviano , a scris cartea Gomorra . Extrem de documentata dezvaluie afacerire camorra (criminalitate organizata in regiunea Campania ) si legaturile cu politica .
   DE CIND A PUBLICAT CARTEA , TRAIESTE SUB EXCORTA DE STAT 24/24 ORE !

   Stefan A.

   13/04/2010 at 10:38 pm

 43. Acum m-am cam rusinat
  Inainte era doar sat
  Acum mii de mii, e oras
  Cu Theo mare conas
  Basescu a iesit in larg
  Cu tricolor la catarg
  Niste maimute din port
  Stramba din nas si din bot
  Ilici iar il infiereaza
  Un drac gol ce abereaza
  Crinul cica avea si el belet
  Nu l-a prins, e repetent
  Uhuuu, Base marinarul
  Intra in ei cu parul
  Maimutoii-s speriati
  La fund sunt chiar … inecati
  Uninominal sucomba
  E torpila ori o bomba
  Acum toata lumea-i vede
  Minciuna nu le-o mai crede
  Aaa, avem aici si-un colonel
  Ce lupta pentru drapel
  Sa cresti dom’le si mai mare
  Tot cu oameni de valoare!

  Creanga

  13/04/2010 at 10:33 pm

  • Creanga, asta este un poem pe doua postari 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:39 pm

 44. Buna seara,

  Acum am ajuns si eu. N-am apucat sa citesc comentariile, doar articolul.

  Theophyle, la tine stacheta este atat de ridicata ca devine greu de comentat dupa fiecare articol. 🙂

  Andrei

  13/04/2010 at 10:35 pm

  • aiurea, Andrei facem ce putem, IMPREUNA cu totii 😆

   Theophyle

   13/04/2010 at 10:40 pm

   • Cum zicea John C. Maxwell: „Unu este un numar prea mic pentru a deveni ceva semnificativ” 🙂

    Andrei

    13/04/2010 at 10:55 pm

 45. La B1Tv I.Cristoiu discuta despre Basescu. Vorba ta, Theophyle: desi pare bine intentionat, nu prea pricepe ce zice Cristoiu.

  Andrei

  13/04/2010 at 10:38 pm

  • Ma refer la Radu Moraru. 🙂

   Andrei

   13/04/2010 at 10:40 pm

   • Asta e, fiecare cu ce poate nu intotdeuna merge cu bunavointa 🙂

    Theophyle

    13/04/2010 at 10:40 pm

 46. O intrebare buna a lui Cristoiu: in toate tarile in care Daimler este acuzat ca a dat mita exista anchete in curs iar presa este destul de inflamata. Cu exceptia Romaniei.

  De ce? Pentru ca este implicat Videanu. Apoi rasuceste cutitul in rana:

  „Cate atacuri la BVB ati vazut pe televiziunile mogulilor?”

  Ei?

  Andrei

  13/04/2010 at 10:45 pm

  • Andrei, „sepuku” nu e in limbajul meu, e intr-al lui Geoana 🙂

   Sincer, am uitat de el, daca ma chinui imi amintesc si altele, insa arigatoul ala mi-a venit spontan.

   Cetatean

   13/04/2010 at 10:50 pm

   • Eu stiu doar de „Sakke” si sa numar pana la cinci: ici, ni, san, go, rocu. La restul orelor am lipsit: mi se urcase sakkeul la cap 🙂

    Andrei

    13/04/2010 at 10:53 pm

 47. La-nceput eram razleti,
  Doi curiosi, doi natafleti,
  Insa acum blogu-i beton!
  Nu analize de carton
  Ci postari tari si comentarii
  Stau „analistii” ca magarii
  Si se tot uita la contor
  Gelosi pe Teo, c-are spor!
  Iar ei, desi cu sirg tot abereaza,
  Si pe Basescu-n draci il infiereaza,
  Succes nu au, trafic deloc,
  Desi se leaga si de Boc!
  Si-ncepi sa banui unde-i vina
  Noi nu postam visind chenzina!
  Muncim in tara sau afara
  La strung, catedra sau vioara,
  Si ziua ne-adunam, tiptil,
  Sa il citim pe Theophyl
  Si sa contribuim, dupa putinta,
  La a curma a Romaniei suferinta!

  Cetatean

  13/04/2010 at 10:48 pm

  • Salut Creanga.

   La Theophyle e mai mult decat analiza: e bun simt, mediu placut si calitate umana. Un amestec pe care il gasesti doar la diamante 🙂

   Andrei

   13/04/2010 at 11:11 pm

 48. Scuze, acum citesc comentariile. Am vazut o opinie a cuiva care crede in implozia PSD.

  Trebuie sapus ca multi au cantat prohodul comunistilor si ei se inmultesc in loc sa se imputineze. Apare in niste forme in care nu poti sa nu-i dai dreptate lui Basescu cand spune ca la noi liberalii sunt mai la stanga PSD: se vede la postacii de serviciu dar si la parlamentarii liberali, mai ales tineri.

  Andrei

  13/04/2010 at 10:51 pm

  • Andrei, ai dreptate. Dracul nu piere usor.

   Insa daca ai vazut ce datorii au psd si pnl (5 milioane euro), intelegi ca au facut totusi un pas spre terenul minat al imploziei. Independentii sunt primul efect vizibil al grelei Opozitii incepute pe 7 decembrie.

   Cetatean

   13/04/2010 at 10:54 pm

   • Se pare ca exista multe degete indreptate catre Geoana. Si multe facturi de platit.

    Isi va vinde soacra pana la urma? Ca nu-l vad facand banii astia. 🙂

    Andrei

    13/04/2010 at 10:57 pm

    • Erata: … multe degete mijlocii … 😆

     Andrei

     13/04/2010 at 10:58 pm

    • Salut!

     Desthul din mijloc le-arata
     Datoria e cam lata
     Geonica, ai pus- de mamaliga
     Soacra la tine iar striga
     Soacra de vanzareeee
     Buna si cu gura mareeee
     E revolutionara cu certificat
     Si-i buna la mancat …

     Creanga

     13/04/2010 at 11:06 pm

    • Bine, bine da cine o cumpara ?

     Theophyle

     13/04/2010 at 11:09 pm

    • Kîrgîzii, ca au nevoie de revolutionari autentici 🙂

     Andrei

     13/04/2010 at 11:12 pm

 49. Fiti atenti cum s-a bagat Dragnea cu capul in lat de buna voie, cind ii va scoate Basescu motivele reale ale demisiei, o sa ii inghete singele:

  http://www.realitatea.net/dragnea–despre-demisia-de-la-interne–acum-eram-si-eu-in-stenograme_708887.html

  Cetatean

  13/04/2010 at 10:56 pm

  • interesant interviu 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 11:12 pm

 50. Andrei, tare! 😛

  Multe degete mijlocii dar si mai multe degete care fac semnul ala ce sugereaza numaratul banilor, intrebindu-l: „cite locuri eligibile ai vindut cu 5000 euro bucata?”

  Cetatean

  13/04/2010 at 11:01 pm

  • Corect. Doar ca ce ziceam eu nu mai intra la santaj: are pielea tabacita. La degetul mijlociu reactioneaza altfel ca ii scade prestigiul in fata soacrei 🙂

   Andrei

   13/04/2010 at 11:04 pm

 51. De acord cu aprecierea ca pragul de 10% este doar un semnal. Altfel ar disparea posibilitatea de a candida ca independent.

  Andrei

  13/04/2010 at 11:08 pm

 52. Alde Geoana is fripti toti: Mircea, impotentul politic al familiei, nevasta, care se lasa pipaita in fata unei tari intregi, soacra, revolutionara de mucava, cumnatul, directoras cu salariu urias pe care il controleaza Fiscul. O familie de cretini care visau sa se zbenguiasca in gradina palatului Cotroceni.

  Cetatean

  13/04/2010 at 11:10 pm

 53. Theophyle, cum cine cumpara? DRAGNEA! 😉

  Cetatean

  13/04/2010 at 11:12 pm

  • @Cetatean, Dragnea nu e baiat prost a fost el mana dreapta a lui geoana pe genunchiul lui nevasta-sa dar nici chiar asa sa cumpere marfa atat de uzata 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 11:14 pm

   • Gaina batrina face zama buna…

    Cetatean

    13/04/2010 at 11:16 pm

    • Dar cu morcov tanar

     Creanga

     13/04/2010 at 11:20 pm

  • Deci Miahaela e la pachet?
   Vrei vitea, iei si vaca in plasament?
   Si s-or tine de maini pana la adanci batraneti
   Crin si Gaoana vor ramane doi natafleti
   Si ei s-or tine de mana in noapte
   Esti frumos, te las pe spate?
   Mai departe nu mai zic
   Suspansul sa nu il stric

   Creanga

   13/04/2010 at 11:16 pm

   • Doamnele Geoana date amindoua
    Iti iei nevasta, iei si soacra noua!
    Aceasta ti-i rasplata, Liviu draga,
    Pui mina pe nevasta, nu-i de saga!
    Acum, ca ai atins-o, soarta ti-i pecetluita
    O iei? Primesti si-o soacra! Ba si o placinta!

    Cetatean

    13/04/2010 at 11:19 pm

    • Geoana, daca e destept,
     ma cam indoiesc, ce-i drept,
     La kârgâzi ar vinde soacra.
     Ea i-ar invata, saraca,
     sa cada din camion,
     si, cu pila la nea ION
     sa isi ia certificat
     de revolutionar impuscat,
     ca sa nu plateasca banii
     cum o fac doar prostovanii
     pe impozite la stat,
     pe servicii de rahat.

     Andrei

     13/04/2010 at 11:32 pm

 54. Buna seara, Theophyle!

  Am ajuns iar cam tarziu la locul vorbirii.

  Din interviul de aseara mie mi-a placut clipa magica in care Nasul a zis ca Basescu nu o sa castige al treilea mandat de presedinte. Ce poezie, ce curcubeu de stari, ce evantai de microexpresii faciale (cum ar zice Maior de la SRI)!

  Altfel, mai multi mauri trebuie sa-si pregateasca de cele sfinte, nu?

  Trebuie sa recunosc o admiratie pentru Basescu, pentru indarjirea lui de a ajunge sa miste placile tectonice ale puterii reale. A ajuns la doar 10 km in adanc si relieful minor al politicii a inceput sa dea din gura. Dar marile coropisnitze nici macar nu stranuta, ma tem. Mai e mult pana departe!

  casandra

  13/04/2010 at 11:13 pm

  • casandra, buna seara 🙂
   Basescu e om. Are extrem de multe slabiciuni, dar cred din tot sufletul ca este un mare patriot roman, crede-ma stiu despre ce vorbesc si vorbesc de intamplari de prin 1983. Basescu va reusi pentru ca este un barbat intr-o curte cu eunuci de tot soiu 🙂

   Theophyle

   13/04/2010 at 11:17 pm

 55. Andrei, te-am avut! 🙂

  Ai raspuns la ora 11:11 astfel: „Salut Creanga….”

  Numai ca versurile erau ale MELE, hihi 😉

  Cetatean

  13/04/2010 at 11:13 pm

  • Aaaaaa, deci asa. Si eu care credeam ca, chiar exista Creanga.

   Glumesc. Din cauza oboselii.

   Andrei

   13/04/2010 at 11:17 pm

  • Ioi, ioi Cetatene, m-ai clonat?
   Pe Andrei mi l-ai derutat
   Amandoi suntem moldoveni
   Din Humulesti si Baleni

   Creanga

   13/04/2010 at 11:18 pm

   • Creanga, esti hitru tare 🙂 Eu am renuntat s afac versuri din clasa a patra, insa esti molipsitor, n-am ce-ti face.

    Cetatean

    13/04/2010 at 11:23 pm

    • Nu-i nici un bai Cetatean
     Esti de-al meu, un moldovean
     Prin sitisca bine-i dai
     Pe magari si pe buhai
     Noapte buna Cetalink!
     Cu un avatar cam pink
     Maine iar analizezi
     Cu bun simt ii prelucrezi

     Creanga

     13/04/2010 at 11:33 pm

 56. Prieteni orele de lectura. Multumesc pentru vizita si sper ca ne vom citi si maine.

  Avem niste subiecte interesant despre sistemul de sanatate, sa ne fereasca Dumnezeu 😦

  o seara / noapte buna 🙂

  Theophyle

  13/04/2010 at 11:19 pm

 57. Noapte buna! 🙂

  Cetatean

  13/04/2010 at 11:20 pm

 58. Noapte buna prieteni.

  Un link interesant: http://standard.money.ro/finante-banci-asigurari/fitch-a-coborat-ratingurile-bancii-romanesti-si-bancpost-4659.html

  Nu ca e vorba de niste filiale grecesti de pe la moi ci de participatia BERD la una din cele 2 banci retrogradate. Deci au existat mai mult decat interese politice pentru imprumutul de 45 miliarde de euro: interese financiare europene.

  Andrei

  13/04/2010 at 11:23 pm

  • Andrei, merci pentru versuri, vezi ca se ia 🙂

   Noapte buna!

   Cetatean

   13/04/2010 at 11:34 pm

 59. Buna postarea. Svurez si eu la final. O intrebare, azi doar Berceanu a iesit pe media? Videanu nu?

  turnofftheglory

  13/04/2010 at 11:48 pm

 60. Stiu eu? Basescu este foarte inteligent, stie cam ce se intampla in Romania, in minunatul partid PDL, este abil si tare in replici. Dar, pana la urma, rezultatul conteaza.
  Romania este inecata in coruptie, reteaua sau retelele de tip mafiot au distrus-o, Basescu intelege asta si stie ca fara sa le distruga nu se va putea construi ceva sanatos. Dar, pe linga faptul ca retelele sunt mai puternice decat statul, am impresia ca Basescu sovaie, pierde viteza, derutat de galagia celor ce s-l acuza de tiranie – aparatorii demnitatii infractorilor cu bani, impotriva demnitatii poporului roman.
  Si timpul zboara, mandatul trece fara sa ne fi demonstrat ceva suficient de clar. In locul lui, as alege: ori Zeus, ori tatae..

  val

  14/04/2010 at 9:10 am

 61. Buna Dimineata la toata lumea,
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  14/04/2010 at 9:41 am

 62. 🙂
  `mneata buna @all Theophyle
  Marinaru` a ales un moment bun pentru aparitia sa.Emotia starnita de tragedia poloneza dar si faptul ca n-a mai aparut de mult timp,i-a asigurat ratingul optim.Iar impactul aparitiei sale e puternic.Mesaj clar „I`m back in business ”
  Contractul cu greii pdl care l-au sustinut in campanie se aproprie de sfarsit pentru ca acestia nu au respectat toate clauzele.
  Si-atunci piratu` a inceput sa-si dezveleasca armele de la prora dupa ce s-a asigurat ca pupa e acoperita logistic(cel putin pana in 2012)
  Interesanta pozitionarea lui CPreda(si Teo prin el) pe cateva paliere.A luat pozitie primul fata de cateva actiuni ale pdl,dar acum se afla in siajul marinarului 😀

  mircea

  14/04/2010 at 9:58 am

  • Este 🙂

   Theophyle

   14/04/2010 at 1:15 pm

 63. E ‘barbat’ capitanul , fara ‘poza’ si fara a se da macho!
  Are calitati. Mai multe decat defectele altora!
  .. sa moara dusmanii :mrgreen:

  pitapata

  14/04/2010 at 12:31 pm

  • @pitapata salut 🙂
   Da, este! Capitanul Basescu a facut enorm de mult in anii 82-83 pentru „oamenii de acolo” 🙂

   Theophyle

   14/04/2010 at 1:14 pm


Comentariile sunt închise.