Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Viaţa intr-o democraţie perfectă

Am citit doua pareri valabile despre actiunile judiciare intentate “lotului Voicu”, ambele, fiecare in felul ei, se intreaba simplu “este corect ceea ce se intampla?”. Cu alte cuvinte: “Are parte Cătălin Voicu de un proces corect?” intreaba colegul Ovidiu, sau intreaba Doc “Ce înseamnă preventiv?” adica justificarea judecatoarei a fost sau nu acceptabila? Raspunsul meu ar fi poate diferit daca am discuta despre aceasta problema intr-un stat de drept, care stie sa se apere de astfel de oameni.  In Romania pot raspunde un singur lucru – “lotul Voicu” primeste exact ceea ce i se cuvine si noi cetatenii acestei tari primim in acest caz, tot ceea ce ni se cuvine, o discriminare corectiva.

In primul rand, exista suficiente evidente sa-i implice pe membrii retelei Voicu sub o acuzatie de grup infractional organizat de tip mafiot?  Este clar ca DA. Acuzele pot fi facute si trebuie sa fie probate in justitie, clar! Procesul juridic in acest caz poate fi unul standard? Este clar ca NU. De ce? Pentru simplul fapt ca Romania nu are o legislatia si o procedura de arest eficienta pentru a proba acuzele si a condamna acest fel de criminalitate.

Romania nu este singura tara din lume in care exista retele de crima organizata care includ politicieni, judecatori si oameni de afaceri. Intrebarea este simpla: au reusit acele democratii sa combata acest fel de infractiuni cu ajutorul legislatiei penale obisnuite? Si aici raspunsul este absolut negativ!

Spre exemplu – exista in codul penal italian un vestit articol care se numeste articolul 41 bis . Daca stimabilii domni componenti ai “lotului Voicu” ar fi fost judecati in Italia sub acest articol, blandetea tratamentului de care se bucura in Romania ar fi fost probabil de neinchipuit. Statele Unite al Americii au inteles inca inaintea italienilor ca nu se poate juca cu oameni ca Voicu &Co. si au elaborat o legislatie care face parte din codul penal federal, legislatie numita RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act – Organized Crime Control Act of 1970), si dragi cititori, incadrarile domnilor sunt exacte pentru aceasta legislatie. Daca Voicu & Co ar fi fost judecat sub RICO Act,  ar fi fost suficient de probat interceptarile telefonice!

Asadar pot conclude intr-un singur fel – si Ovidiu si Doc ar fi avut mare dreptate daca am fi trait int-o democratie eficienta, adica una perfecta. Din fericire, noi nu traim intr-o astfel de democratie. In Romania dosarele se amana pana la prescriere si majoritatea “pestilor mari” scapa. Democratia romaneasca, atata cat exista, nu a invatat sa se apere, nu are nici legislatia si nici vointa politica care o pot apara. Ramane poporul si ca de obicei, poporul vrea capul lui Moţoc, sper ca de data asta il va avea! Viitorii ii vom judeca probabil cu ajutorul unei legislatii adecvate, pentru a nu supara pe democratii, care din nefericire nu traiesc intr-o democratie perfecta.  

Written by Theophyle

12/04/2010 la 8:25 pm

133 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salve, again,

  stiti ce este ciudat uneori?

  ca atunci cind este vorba de catalin voicu, de caltabosul lui remes dat in vileag la TVR, de interceptarile lui pielea p…, srs alaturi de macovei de la ANI,

  se gasesc unii sa spuna ca nu este corect modul in care stirile au aparut in presa….

  in Ro exista unii oameni care au jefuit ca-n codru si iti doresti o masura chinezeasca pentru ei: un glonte in ceafa fara prea multe judecati, proceduri, aminari, neconstitutionaliti, alte bla-bla-uri!

  cred ca este ultimul tren pentru a repune justitia deraiata pe sinele normalitatii…

  orangeskorpion

  12/04/2010 at 8:34 pm

  • Skorpi, salut 🙂

   Oamenii care cauta astfel de rezolvari stiu in sinea lor ca nu sunt fezabile practic. Noi ii numim cei care se „imbata cu apa rece” am pus intentionat legislatia in vigoare in state democratice pentru a dovedi ca noi nu putem lupta cu acest mafioti fara o legislatie eficienta.

   Cine doreste sa inteleaga ca democratia are dreptul la legitima aparare sa citeasca, cine nu sa-i dea mai departe cu lozincile pseudo-democratice.

   Theophyle

   12/04/2010 at 8:40 pm

 2. Pentru cei interesati o postare noua pe blogul de istorie:

  http://theo-phyl.blogspot.com/2010/04/rusia-imperiala-56.html

  Theophyle

  12/04/2010 at 8:42 pm

 3. Eu am întâlnit motivări ale sentinţelor (hotarâri pronunţate în prima instanţă) anume concepute prost, pentru ca să cadă mai uşor în resurs (sau apel).
  În acest caz, dacă miza esenţială- pe zădărnicirea anchetei- se subţiază în recurs, celelalte motive cad ca vacile din biblioteca de la Radio Erevan.
  Să sperăm că nu va fi aşa!

  Băşcăliosul

  12/04/2010 at 8:43 pm

  • Mister B. Salut!
   Cand am citit motivatia judecatoarei la ast m-am gandit, exact! Sper si eu ca va tine la recurs, desi sunt sceptic!!!

   Theophyle

   12/04/2010 at 8:48 pm

   • Salut, Theophyle!
    Şcoala şi practica justiţiei româneşti sunt adânc înrădăcinate în mentalitatea originală a judecăţii, guvernată de câteva obiceiuri :
    -soluţia dată prin decizia instanţei de recurs, diametral opusă celei propunţate prin sentinţa atacată, este fel de normală ca în cazul când s-ar menţine soluţia anterioară; o stare de normalitate a indiferenţei şi iresponsabilităţii.

    -după decizia irevocabilă din recurs, n-au ce să ne facă, deci rămâne cum am stabilit, fiindcă asta e menirea instanţei superioare (de control judiciar),chiar dacă dăm din colţ în colţ cu motivarea neconvingătoare; inamovibilitatea independenţei veghează şi pentru noi;

    -când vrei să desfiinţezi sentinţa, în motivarea deciziei concentrează-te pe câteva puncte mai vulnerabile, dezvoltă-le păcatele cât mai pe îndetele şi fă-te că plouă în punctele tari, chiar dacă sunt determinante!

    Băşcăliosul

    12/04/2010 at 9:19 pm

    • al naibi de ingenios, asa cam toata lumea primeste ceva si la sfarsit primeste cine plateste mai mult.
     Al naibi justitie 😦

     Theophyle

     12/04/2010 at 9:26 pm

 4. Salut ca am postat si pe ultimul articol !
  NOI AVEM DEMOCRATIE , PACAT CA E ORIGINALA !
  O nota in plus .
  Avocatul domnului Berlusconi , sig. Cesare Previti a fost condamnat devinitiv in doua procese pentru coruptie ( te las sa ghicesti in numele cui practica coruptia ). A ispasit pedeapsa in forma alternativa (serviciu social ) si in plus ESTE INTERZIS PERPETU DIN OFICILE PUBLICE ! Adica nu poate fi angajat de stat , indiferent de nivel , DAR NU MAI POATE FI NICI PARLAMENTAR , SENATOR , MEMBRU GUVERN PE TOATA DURATA VIETII ! tine cont ca a fost si ministru apararii ! 🙂

  Stefan A.

  12/04/2010 at 8:48 pm

 5. Stefan, salut 🙂

  asa e avem o super-democratie pacat ca nu o simtim 😦

  Theophyle

  12/04/2010 at 8:57 pm

 6. Scrupulele invocate de bloggeri democrati autentici tin nitel si de utopie. Ii cunosc pe amandoi si ii apreciez, din pacate ei vor perdele de matase in mahala.
  Ce ma socheaza este ca o interceptare telefonica, acolo unde sunt organizate acte de coruptie si trafic de influenta sunt luate in zeflemea.
  Cel mai penibil ramane episodul smiorcaielii judecatorului incatusat. Deci avem un judecator cu influenta uriasa ce se simte injosit ca pleaca cu tinichele. Dar statutul de judecator de inlata curte, cu salarizare sanatoasa, putere in stat badjocorita cand te faci sluga la un burtos iliescian si un afacerist corupt nu este o chestie extrem de grava?
  Faptul ca in sedinta secreta nevasta mare judecator, ce poate influenta curtea doar printr-o privire sugestiva nu e factor perturbator al actului de justitie?
  Dar sefa judecatorilor ce este la randu-i implicata in aceasta masina de albit dosare „doamna Lidia” nu ar trebui si ea sa consulte un avocat?
  Dar orice judecator ce este suspectat de acte de coruptie nu ar trebui recuzat?
  Mai multa telejustitie vreau!

  turnofftheglory

  12/04/2010 at 9:04 pm

  • TOG, si eu ii respect pe respectivii bloggeri altfel nu-i citeam si nu-i citam, problema este simpla. Nu se mai poate, am ajuns la punctul cand am fost aproape sa devenim un stat mafiot.

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:10 pm

 7. Trecut-a glotu’ suierand!

  turnofftheglory

  12/04/2010 at 9:12 pm

 8. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  12/04/2010 at 9:14 pm

  • @maya, servus 🙂

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:17 pm

   • Theo-Phyl
    😆
    Servus!

    maya

    12/04/2010 at 9:20 pm

 9. seara buna, prieteni!

  theophyle, unul din cele doua prevederi legale pentru justificarea unei arestari preventive,era limpede pentru toata lumea in acest caz,dar rusinos pentru magistrati:”pentru protectia actului de justitie”. De aceea, presupun, au gasit o formula ocolitoare… 🙄

  noradamian

  12/04/2010 at 9:15 pm

  • @nora salut,
   Din nefericire motivarea a fost cam subtire si poat nu va fi suficienta la recurs, vezi mai sus Bascaliosul 😦

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:17 pm

  • nora
   😆
   Servus!

   maya

   12/04/2010 at 9:20 pm

 10. salut

  nu-mi place ce scrie in hotararea respectiva; e adevarat ca exista asa-numita functie de preventie generala a pedepsei, dar este aplicabila pedepselor, nu masurilor preventive
  in acest caz instanta pur si simplu sa vada daca alineatul cutare de la art. 148 se verifica, fara sa faca alte consideratii pseudo-filosofice
  e o ipoteza de luat in considerare daca redactarea defectuoasa e deliberata; practic cei care sustin teoria cu telejustitia au o confirmare

  razvan

  12/04/2010 at 9:18 pm

  • exact ce am spus mai sus, mi-e tare frica de un circ deliberat 😦

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:24 pm

   • Da, Teofil, sa stii ca am citit ce ai scris 🙂
    ne-ai tras de urechi la postarea precedenta ca nu citim, da’ cu mine nu-ti merge, am urechi lungi si rezistente, dupa cum arata poza de buletin

    acum serios vorbind, poate ar fi buna o dracie de aia cu ultimele comentarii (daca nu papa prea multe resurse), cel putin reply-urile au mari sanse sa fie ignorate

    razvan

    12/04/2010 at 9:30 pm

    • Razvan, lucrez acum la un domain dedicat, acolo vom avea niste lucruri noi inclusiv ceea ce sugerezi tu. In curad vom avea acest format cu meniuri care unifica toate blogurile 🙂

     Theophyle

     12/04/2010 at 9:35 pm

 11. “este corect ceea ce se intampla?”

  Este corect ceea ce s-a intimplat cu poporul roman din cauza unor astfel de indivizi?

  NU sint si nu am fost adepta razbunarii, dar pina la urma legea cauza/efect isi spune cuvintul!

  maya

  12/04/2010 at 9:19 pm

 12. @Buna seara, Theophyle.
  „Discriminare corectiva” zici? Brr..

  Capul lui Motoc? Nu-i nimic de capul in cauza, ne putem permite, ca stat de drept puber o „corectie” de procedura la litera M.
  Dar ce litera urmeaza pe calea discriminarii corective? Atunci poate vor fi suficiente zvonurile, daca inregistrarile lipsesc?

  Si chiar se pot aresta mafiotii in SUA doar pe inregistrarile convorbirilor? Nu mai sunt necesare victime, conturi bancare, altceva, nimic, nimic?

  Eu vreau sa-i vad pedepsiti pe ticalosi cu legea in mana, curat si limpede. Doar asa as avea incredere in lege. Masinarie fiabila si rezultate reproductibile.

  Ce stiu eu daca „dicriminarea corectiva” nu actioneaza selectiv?
  Daca ia doar pisicile de mare si lasa rechinii?
  Daca selecteaza de la marginea bancului de pesti doar o specie de rapitori si-i lasa la ospat pe cei din specia concurenta?
  Mie, ca peste mic si fitofag, nu as vrea sa asist cu aplauze la selectia celui care ma inghite, nu sunt mai linistita cand dispare o specie de rechini in plasele „corective”, dar ramane sa imi dea tarcoale alta specie de rechini.

  Uite un rechin care ma inspaimanta:

  http://ro.altermedia.info/politica/mafiotul-pdl-costel-iancu-trafic-de-carne-vie-sclavie-rapiri-sechestrari-torturi-arme-cercetat-in-libertate-gigi-becali-inchis_13113.html

  Iata si dreptatea:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/costel-iancu-a-fost-achitat-de-catre-tribunalul-dolj-159507.html

  Unde naiba a fost aici „discriminarea corectiva”?

  Mi-e frica de Voicu&Co si de ce inseamna ei. Dar nici de don Costel nu mi-e drag, Theophyle.

  As vrea proceduri care sa-mi dea incredere ca nu ma inghite nimeni, nu?

  casandra

  12/04/2010 at 9:19 pm

  • @Casandra, salut 🙂
   Romania are nevoie de o legislatie anti-mafia, asa cum exista in Italia si in State, dupa ce vom face curatenie, trebuie sa ne intoarce la „civilizatie”.

   Despre justitia de dolj am mai scris, acolo trebuie o deratizare cu dinamita 😦

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:23 pm

   • As adauga si o lege speciala care sa tuteleze cei care fac marturisiri complete !
    Programe de protectie pentru cei care sint martori , exista si in USA si Italia .
    In Italia , mafiosul care face marturisiri complete poate chiar sa evite inchisoarea (chiar regimul ala , 41 bis ).
    In plus , atit in USA cit si in Italia , averile (toate tipurile) mafiosilor vin sechestrate urgent si dupa sentinta definitiva , confiscate TOTAL.
    Interceptarile telefonice si cercetarile financiare sint principalele arme la dispozitia justitiei .
    As remarca ca in aceste cazuri este dificil sa demonstrezi provenienta averilor si te trezesti si cu incriminare pentru evaziune fiscala !(Al Capone pentru asta a fost condamnat ) 🙂

    Stefan A.

    12/04/2010 at 9:32 pm

 13. Theophyle

  12/04/2010 at 9:31 pm

 14. Teofil 9:35 pm
  misto 🙂

  razvan

  12/04/2010 at 9:38 pm

  • Mult de lucru dar terminam in cateva zile, problema este sa incarcam toata istoria si este muuuulta 🙂

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:41 pm

 15. […] afla mai mult: Viaţa intr-o democraţie perfectă […]

 16. theophyle, despre asta e vorba,Bascaliosul a observat bine. „O pedeapsa ca exemplu” suna prost,suna a scoala de tampiti, e ca si cum ar fi spus „na,il pedepsim ca sa isprăvim scandalul, desi nu e chiar atat de vinovat” 😉

  noradamian

  12/04/2010 at 9:43 pm

  • @nora de asta exact mi-e frica 😦

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:45 pm

  • Nora

   Asa este „suna prost” dar altfel ce s-ar mai putea face?
   „Astia” nu renunta! 😦

   maya

   12/04/2010 at 9:49 pm

 17. Baselu’ pe b1 de la ora 22:00, zice Moraru, sa vedem ce nautati aduce!

  Theophyle

  12/04/2010 at 9:52 pm

 18. Oameni buni! Avem şi noi motive serioase… să fim mai înţelegători: aţi văzut cu ce criză de cătuşe ne confruntăm şi ce plăngăcioase sunt cele două AMR-îte din fruntea Asociaţiei.
  Telejustiţia loveşte la ficaţii tranşatorilor de dreptate, cu durerea majoră că le este mult mai greu să-şi ascundă infracţionalitatea robelor.
  Pe scurt, dacă n-ar fi judecători infractori în cea mai înaltă instanţă, nici corupţia din sistemul judeciar n-ar avea cum să existe şi să prolifereze.( în instanţele inferioare n-ar mai conta câtă nedreptate se împarte, aceşti judecători n-ar mai avea tentaţii ce pot fi desfiinţate în final, nici corupătorii n-ar mai avea tragere de inimă şi nici unde să investească)
  Cineva, de-acolo sus ne trânteşte… irvocabil.
  Să fim cât mai înţelegători!

  Băşcăliosul

  12/04/2010 at 9:54 pm

  • Da, exact înţelegători! Pe noi cine ne intelege 😦

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:59 pm

 19. Buna seara, buna seara.
  Inteleg ca seful de lot, aduca Catalin Voicu, ramane inca in arest. De restul se stie ceva sau inca se judea?

  clemycali

  12/04/2010 at 9:55 pm

  • @clemi, salut!
   cam asa 🙂

   Theophyle

   12/04/2010 at 9:58 pm

 20. Ave, prieteni, am revenit online.

  Senzatia mea a fost, citind motivarea care vorbeste de „lăsarea în libertate a acestor persoane [care] ar potenţa starea de neîncredere a opiniei publice cu privire la modul în care organele judiciare aplică legea şi protejează respectarea valorilor sociale care reglementează buna şi corecta desfăşurare a actului de justiţie”, ca Sandeii au facut un pas tactic inapoi, tocmai pentru ca presiunea publica a fost prea mare.

  S-au decis sa ofere o mica satisfactie oamenilor si mass-media, retinindu-i pe astia in arest pe 30 de zile, pentru a-si nu se expune mecanismul Sandeilor ca atare. Sacrifica acum niste rechini (fie si pentru 30 de zile) pentru ca piramida sa ramina intacta, creind impresia ca Justitia functioneaza. Si apoi, acum se judeca doar pe forma, pina la find mai este…

  Bun, intre timp, Ministerul Justitiei a scos la inaintarea proiectul de reforma. Tactic, asta poate fi interpretat si in cheia pozitiva (au sesizat momentul mediatic si au plusat, pentru ca nimeni nu poate acum sa spuna ca nu este nevoie de reforma Justitiei), dar si in cheie negativa (nu anunti modificarea legii de functionare a CCR inainta cu o luna ca 3 judecatori de la CCr sa fie schimbati). Practic, MJ a transmis un semnal Sandeilor: „Incepe balul!”. Eu as fi asteptat pina dupa numirea celor 3 judecatori de la CCR, documentul reformist MJ ii pune in garda si pe PSD si pe PNL, si asta complica treaba, pentru ca legile trebui sa treaca cit mai „fin” prin Parlament.

  Cert este ca motivarea asta poate semnala dorinta Sandeilor de a ceda la suprafata dar de a se apara in subteran. Mai ales ca anul asta sunt alegeri in toamna la CSM, Sandeii nu vor ceda fara lupta.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:01 pm

  • Sa inteleg ca tot lotul ramane in arest ptr 30 de zile?

   clemycali

   12/04/2010 at 10:09 pm

  • Cetăţean, salut!
   Un art. din Legea 47/1992 de organizare-funcţionare a Curţii Constituţionale.Observă ultima teză!

   Art.68. – (1) Cu 3 luni înainte de expirarea mandatului fiecărui judecător, preşedintele Curţii sesizează pe preşedintele Camerei Parlamentului care a numit judecătorul sau, după caz, pe Preşedintele României, solicitându-l să numească un altul în locul lui; numirea trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

   Băşcăliosul

   12/04/2010 at 10:15 pm

 21. Da, pina la judecarea recursului.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:14 pm

 22. Eu il vad pe Base ma intorc in caterva minute, am probleme cu streemerul pe calculator 😦

  Theophyle

  12/04/2010 at 10:18 pm

 23. Bacsliosul, acum citeva saptamini am postat exact datele numirii pentru cei trei expirabili. Sincer, nu mai stiu acum, insa Vida a informat Parlamentul. Mandatul lui Vida expira parca la sfirsitu lui mai, iar ceilalti doi in prima saptamina din iunie. Oricum, pina cel tirziu pe 15 iunie.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:18 pm

  • Se va şti mai devreme cu o lună dacă unul ca Meleşcanu reuşeşte sau nu să se strecoare la CC. Poate fi un element de orientare în privinţa unor demersuri.

   Băşcăliosul

   12/04/2010 at 10:30 pm

 24. Bascaliosul, am gasit in alta parte:

  „Preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida a cerut marţi (15 martie) conducerii Senatului să desemneze un alt judecător în condiţiile în care, începând cu 7 iunie 2001, judecătorului Nicolae Cochinescu îi expiră mandatul. Un demers similar a fost făcut de Vida şi în direcţia conducerii Camerei Deputaţilor, de vreme ce şi lui îi expiră la aceeaşi dată cu Cochinescu mandatul de judecător la CCR, funcţie pentru care a fost nominalizat de acest for legislativ în data de 15 mai 2001.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:21 pm

  • Astea se refera la anuntare din partea CC, s-a realizat. Eu mă referm la numire, legea cere să se producă cu o lună mai devreme decât data expirării mandatului.

   Băşcăliosul

   12/04/2010 at 10:41 pm

 25. Al treilea va fi numit de Basescu, aici nu ne batem capul 😛

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:23 pm

 26. Vom avea batalii grele pina pe 7 mai in Parlament.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:25 pm

 27. COSTINIU + LOCIC + CASUNEANU => ELIBAERATI

  😦

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:28 pm

 28. lotul voicu, liber !

  tibi

  12/04/2010 at 10:28 pm

 29. Scheisse! Clar. Bucuria noastra a fost scurta. Casuneanu si Locic nu ma intereseaza, Costiniu e grav. Asta nu trebuia sa fie liber. Singele apa nu se face, SANDEII INCEP SA SE APARE UNII PE ALTII.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:30 pm

 30. mama lor de sandei

  ascultati ce spune basescu despre demisia lui oprea + dragnea…dar nu intra in amanunte….

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:31 pm

 31. IRTV exulta, „decizia de eliberare nu poate fi atacata de procurori”.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:32 pm

 32. Ascult, skorpi, sunt cu streamingul.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:32 pm

 33. basescu vorbeste despre infectia de la INTERNE…

  asa a aparut si cazul voicu, dar este o chestie colaterala…

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:32 pm

 34. grosse, riesengrosse Scheisse !
  of, of…

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:33 pm

 35. Ei pe naiba, SRI-ul avea ochiul pe reteaua lui Voicu inca de cind astia au reclamat Internele.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:35 pm

 36. din ce spune basescu, nu voicu este pestele cel mare, ci infectia sta in alta parte recte la INTERNE

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:36 pm

 37. Moamaaaa, Basescu l-a avertizat pe Geoana sa nu indrazneasca sa ii vina cu Voicu drept propunere de ministru de Interne! Asta nu stiam.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:36 pm

 38. Buna seara Theophyle,
  buna seara prieteni.

  Vesti triste pentru ideea de justitie in Romania: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7118190-update-2-costiniu-locic-casuneanu-fost-pusi-libertate-catre-iccj-catalin-voicu-ramane-arest.htm

  Andrei

  12/04/2010 at 10:38 pm

 39. care a fost motivatia pentru eliberarea C-C-L????

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:41 pm

 40. De ce nu poate fi atacata decizia de eliberare de catre procurori?

  Andrei

  12/04/2010 at 10:41 pm

  • @Andrei pentru ca au fost 9 judecatori, nu exista alta instanta peste ei 😦

   Theophyle

   12/04/2010 at 10:50 pm

   • In 11 nu se joaca? 🙂

    On-topic: sa inteleg ca s-a ales acest recurs pentru ca nu putea fi atacat?

    Andrei

    12/04/2010 at 10:53 pm

 41. Reteaua a fost alungata din SRI odata cu reformarea acestui sistem incepin cu 2005 si s-a refugiat la Interne, in serviciile departamentale. Astia sunt in legatura cu interlopii si de astia de ocupa DIICOT. Nu intimplator Reteaua isi pusese sef pe Gheorghe Rizea:

  „Gruparea Hrebenciuc – Vanghelie l-a pus pe Gelu Drajneanu sef la DGIPI, Cristian Fainis, prim-adjunct al lui Nica, Rizea, sef al Brigazii speciale de interventie a Jandarmeriei, si Mihai Calinescu, adjunct al sefulului Politiei Capitale. Intreaga grupare se afla sub coordonarea lui Voicu – respectiv Mitica Iliescu si Vanghelie.

  Prima miscare a lui Rizea, odata ajuns sef a fost desfiintarea ACVILA, o lovitura bine pusa la punct de catre Rizea, Silion, Nica in interesul unui Mitica Iliescu si Vanghelie. Pe langa sprijinul politic, lovitura desfiintarii ACVILA a beneficiat si de largul concurs al presei si televiziunilor controlate de PSD – RealitateaTv, Antene etc.

  ACVILA era o grupare speciala formata din 80 de luptatori selectati din peste 1400. Unitatea a fost infiintata cu sprijinul GSG9 selectia fiind coordonata chiar de catre comandantul-adjunct al celebrei unitati germane antitero.
  Gruparile paramilitare ale unui Mitica Iliescu se impiedicau in mica dar temuta unitate necontrolata de sistemul politic, tributar infractorilor de teapa lui Vanghelie”

  Actualmente, MAI-ul inca nu e curatat si rolul lui Blaga e sa curete Internele de reteaua lui Voicu.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:42 pm

 42. Mutarea Sandeilor: vi-l bagam la zdup pe Voicu, insa nu va atingeti de omul nostru, Costiniu.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:44 pm

 43. citoyen,

  sandelul costiniu trebuie totusi sa plateasca !!!

  oare va plati?

  nous sommes en Roumanie?????

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:45 pm

 44. Nous sommes, malheureusement, en Roumanie 😦

  Costiniu e un Sandel. Oare il vor lasa? Nu stiu. Cert este ca timit un semnal: NE APARAM OAMENII.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:47 pm

 45. Asa cum am anticipat, jocuri de picioare, motivatii care nu tin si baietii pleaca acasa.

  Imi bag picioarele in ea de justitie.

  Theophyle

  12/04/2010 at 10:49 pm

 46. citoyen,

  si noi ce facem????

  stam in continuare cu miinile in sin?????

  that’s the question!

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 10:49 pm

 47. Moamaaa, ce picior in gura a lui Basescu catre liberali: „liberalii in europa sunt de centru stinga” (corect!). „Liberalii la noi sunt mai la stinga decit PSD!” 😉 (si mai corect)

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:50 pm

 48. pai de ce credeati ca ar ceda? lupta lor continua. au Antenele si Irealitatea si nenumarate ziare.
  si nenumarati imbecili care l-au votat pe Geoana.

  estu

  12/04/2010 at 10:50 pm

 49. Basescu: „Liberalii in Europa sunt de centru stanga, nu sunt de dreapta. La noi ei sunt mai la stanga PSD-ului” 🙂

  Andrei

  12/04/2010 at 10:50 pm

 50. Citoyen,
  A crapat un dreaq:)

  Andrei

  12/04/2010 at 10:51 pm

 51. Asa cum am spus mai sus: „dorinta Sandeilor de a ceda la suprafata dar de a se apara in subteran”. Cedeaza la suprafata, ca ii doare undeva de Voicu, dar isi apara Sandelul.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:52 pm

  • Dar Sandelul e speriat. Si nu se stie cate si despre cine a „recitat”. Am citit ca se pregateste inca un lot de audieri la DNA: Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea …

   Andrei

   12/04/2010 at 11:02 pm

 52. Andrei, a zis un mare adevar, nu credeam ca stie atit de bine politica europeana, ca fraierii aia care isi zic liberali sunt de stinga. La noi e clar, Chucky e de ultra-stinga, stati sa vedeti cum urla miine.

  Cetatean

  12/04/2010 at 10:54 pm

 53. Urmaresc pe internet emisiunea Nasul !
  Ce salt inainte domle!
  Acum e pauza de publicitate asa ca ma mut pe Explorer sa urmaresc mai departe ! 🙂

  Stefan A.

  12/04/2010 at 11:02 pm

 54. Noapte buna prieteni !

  Am prevazut acest lucru : eliberarea ticalosilor; cam de asta am si tacut in ultima vreme : nu am vrut sa va contrazic.

  tibi

  12/04/2010 at 11:03 pm

 55. Pai nu zicea Patriciu despre Geoana ca este un bun liberal?

  Andrei

  12/04/2010 at 11:03 pm

 56. citoyen,

  se pare ca este mai importanta eliminarea cangrenei de la INTERNE, de vreo 2 ori a spus basescu despre asta, este ceva legat de siguranta nationala…

  dar nu a dat nici un detaliu…

  stii ceva in plus?

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:03 pm

  • Probabil doar atat s-a dorit. Doar curatarea MI. L-a justitie s-a ajuns prin presiune si azi s-a dat un semnal.

   Andrei

   12/04/2010 at 11:05 pm

 57. azis bine Base. lumea mafiotilor e speriata acum, e nesigura. e si asta un pas inainte.

  estu

  12/04/2010 at 11:04 pm

 58. […] post: Viaţa intr-o democraţie perfectă This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 59. sa nu ne amagim. e un esec. previzibil,dar un esec.
  e gasca cringionistilor, a tampitilor si a mnesimtitilor fara limite.
  azi au castigat ei. nu m-ar mira deloc sa-l elibereze si pe Voicu la recurs.

  estu

  12/04/2010 at 11:12 pm

 60. care a fost motivatia pentru eliberarea C-C-Locic?

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:13 pm

 61. orange<probabil ceva in genul asa vrea muschii nostri.

  estu

  12/04/2010 at 11:14 pm

 62. Skorpi, e vorba de ceea ce spunea Voicu: „Blaga mi-a dat afara 30 de oameni”. E vorba de grupurile interlope care si-au plasat oameni la conducerea unor directii departamentale de informatii. De acolo isi tragea Vanghelie dosarele, acolo e un viespar, cu servicii care se suprapun si se calca pe bataturi, cu tendinta de a nu se supune sefilor directi.

  Basescu stie mai multe, Dan Badean pe blogul lui spunea mai ceva: http://badeadan.blogspot.com/2009/10/mafia-lui-vanghelie-finul-gheorghe.html

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:15 pm

 63. Errata: „Dan Badea”

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:15 pm

 64. Buna seara!
  Lupta iar incepe, sandeii-s loviti
  In grupe de 9, sunt chiar mai uniti
  Cartonul se rupe, ouale se sparg
  Iute o s-atarne, colo pe catarg
  Coruptia e in floare, legea amanetata
  Lumea iarasi zbiara, zeghea se arata
  Capul lui Moţporc vrem!catuse s-apara
  Care-s mai destepti, vor fugi din tara
  Dar e Romania, noi tot vom visa
  Ei cu sapte maini, mereu vor fura

  Creanga

  12/04/2010 at 11:22 pm

  • Salut Creanga.
   🙂

   Andrei

   12/04/2010 at 11:24 pm

   • Salve domnu ‘ capitan!
    Sa te cert, ar fi in van
    Timpul ranile-o pansa
    Si-ncet vom inainta

    Creanga

    12/04/2010 at 11:34 pm

    • „Sa te cert, ar fi in van”

     Pentru?

     Andrei

     12/04/2010 at 11:41 pm

    • Toleranti vom fi si noi
     Va fi pace, nu razboi
     Fiecare cu a lui dreptate
     Far’ jigniri daca se poate
     Sa stii ca nu m-as baga
     Pe-amandoi de nu v-as stima
     Vreau sa cred in viitor
     Far’ trecutul sa-l omor
     Noi TOTI luptam pentru tara
     Un singur cuvant ne-nfioara
     ROMANIE mai buna visam
     Pe Motoc decapitam
     😀

     Creanga

     12/04/2010 at 11:54 pm

 65. „Controlul unui grup politic pe un serviciu de informatii departamental” – Basescu despre MI.

  Exact ce spuneam mai sus: „grupurile interlope care si-au plasat oameni la conducerea unor directii departamentale de informatii”.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:23 pm

 66. Bunicul regretatului presedinte al Poloniei, Lech Kaczynski, ingropat la Bucuresti: http://www.agenda.ro/news/news/29505/bunicul-regreta-tului-presedinte-al-poloniei-lech-kaczynski-ingropat-la-bucuresti.html

  Andrei

  12/04/2010 at 11:23 pm

 67. Basescu ataca: prag de 10% (!?) SAU uninominal pur (un tur, doua tururi).

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:24 pm

 68. citoyen,
  deci Internele sint curatate acum???

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:24 pm

 69. Nu prea, sunt in proces, prima linie de sefi a fost indepartata, insa mai e de munca, sunt baieti medii inca infipti in sistem.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:25 pm

 70. aha, citoyen

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:28 pm

 71. Noapte Buna prieteni, multumesc pentru vizita!

  Theophyle

  12/04/2010 at 11:30 pm

 72. Noapte buna, Theophyle! 🙂

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:33 pm

 73. waoooooo,

  basescu furios pe PDL

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:37 pm

 74. Clar, Basescu ii va da in plic lui Boc cele 4 nume. Nu stiu cit e furie adevarata sau afisata, insa Basescu va profita de formula impusa de grei (presedintele cu 4 oameni) si va impune oameni noi.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:41 pm

 75. o gascutza, una micuta,
  hahaha…

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:42 pm

 76. Noapte buna Theophyle.

  Andrei

  12/04/2010 at 11:43 pm

 77. Scarba fata de sandei, bucurie pentru sarja la BVB.

  turnofftheglory

  12/04/2010 at 11:44 pm

 78. Videanu si Berceanu sunt fripti, in nici un caz nu vor fi printre cei 4. Daca tot va fi lista cu cei 4 numiti de presedintele partidului, sa fie lista facuta de Basescu. BVB au facut un calcul gresit. Si-au grabit sa consolideze virful partidului, insa nu cred ca il vor prinde.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:46 pm

 79. Blaga se va scoate, are functia grea de ministru de Interne.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:47 pm

 80. Basescu e cu un cap peste ei, gindeste super strategic despre relatia centru-teritoriu, restul sunt pigmei pe linga el.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:48 pm

 81. am pierdut legatura

  citoyen, mai da exemple…..

  orangeskorpion2009

  12/04/2010 at 11:49 pm

 82. Despre politicienii tineri care merg la TV: se uita in ochii moderatorilor si intreaba: „Ce vrei sa iti mai spun sa ma chemi si altadata la emisiune? Pe cine vrei s amai injur?”. Sunt penibili! 🙂

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:51 pm

 83. Nu se pronunta despre cei trei eliberati azi, normal …

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:55 pm

  • Pai nu are de ce sa se pronunte, ar fi folosit impotirva lui.

   clemycali

   13/04/2010 at 12:07 am

 84. Codurile de procedura: a trimis o scrisoare catre Parlament pentru urgentarea aprobarii Codurilor.

  Cetatean

  12/04/2010 at 11:59 pm

 85. ‘Cetalink’

  Cetateanul cu Duracell
  E politeian fidel
  Adoarme pe tastatura
  Cu un mouse pe la gura

  Creanga

  13/04/2010 at 12:00 am

 86. Creanga, transmit pentru cei care nu il vad pe Basescu, desi cred ca toti politeienii stau cu ochii pe B1.

  Chucky miine va urla
  Ca el este de drepta
  Iar Nelutu, octogenar,
  Ca el e nu are habar
  De Reteaua cea secreta
  Si de Legea de-opereta
  Care-i scapa pe borfasi
  Dar ii stringe pe palmasi 😦

  A tras munitie in toate directiile Basescu, au astia de mestecat o luna.

  Cetatean

  13/04/2010 at 12:07 am

 87. noapte buna celor ramasi pe baricade

  🙂

  orangeskorpion2009

  13/04/2010 at 12:07 am

  • Noapte buna 🙂

   CDP

   13/04/2010 at 12:10 am

 88. Noapte buna, Skorpi, noapte buna, Creanga! 🙂

  Cetatean

  13/04/2010 at 12:09 am

 89. Noapte buna, Clemy!

  Cetatean

  13/04/2010 at 12:10 am

 90. Noapte buna tututor, ma vir si eu sub oghial 🙂

  Cetatean

  13/04/2010 at 12:11 am

 91. Basescu e din alta divizie. sau alt campionat.

  estu

  13/04/2010 at 12:14 am

 92. Badea Ion ajunge în ultimul moment la gară, numai atât cât să vadă cum
  îi pleacă trenul de Cluj de sub nas.
  Necăjit, zvârle căciula pe peron şi exclamă cu năduf:
  – No, vezi ce-nsamnă să n-ai lucru tău?!

  Soţia unui programator îl trimite la alimentară:
  – Dragă, cumpără şi tu un salam şi dacă au şi oua, ia 10.
  Se duce acesta la alimentară:
  – Daţi-mi vă rog un salam. Dar ouă aveţi?
  – Da.
  – Atunci daţi-mi 10 salamuri.

  Dintr-un turn de pază al unui fort din vestul sălbatic, santinela strigă:
  – Domnule căpitan, vin indienii!
  – Prieteni sau duşmani? întreabă căpitanul.
  – Cred că-s prieteni, că vin împreună!
  Un domn se trezeşte şi vede că e cărat pe o targă. Întreabă impacientat:
  – Unde mă duceţi ?
  – La morgă
  – Păi încă nu am murit!
  – Încă nu am ajuns…

  Un apel telefonic la o agenţie de turism:
  – Organizaţi excursii în Egipt?
  – Da, desigur…
  – Spuneţi-mi, vă rog, ce staţiuni balneare sunt acolo?
  – Sharm-el-Sheick, Hurgada, Taba, Nuveiba…
  – Stop…. Nuveiba. Nuveiba e bun!
  – Când doriţi să plecaţi, câte persoane?
  – A, nu, nu plecăm. Noi doar rezolvam integrame…

  Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii.
  – Domnule director, vă rog să-i daţi bărbatului meu o muncă mai uşoară.
  – Dar, doamnă, soţul dumneavoastră lipeşte etichete pe sticle, vi se
  pare că e greu?
  – Nenorocitul,mie mi-a zis că sapă un tunel…

  El şi ea în pat. Sună telefonul. Ea răspunde. După ce ea se întoarce,
  el întreabă:
  – Cine a fost?
  – Soţul.
  – Atunci plec.
  – Stai liniştit. A zis că mai stă încă o oră, fiindcă a ieşit la o bere cu tine!

  O maşină se loveşte brutal de o căruţă. În urma accidentului calul şi
  căruţaşul sunt răniţi destul de grav. Poliţistul vine la faţa locului
  şi văzând calul chinuindu-se, într-un acces de milă, îl împuşcă. Apoi
  se îndreaptă către căruţaş cu pistolul în mana şi îl întreabă:
  – Şi dumneavoastră sunteţi rănit?
  – Nu, nu! Doamne fereşte, aşa de bine nu m-am simţit niciodată!

  Un ceh merge la oftalmolog, care îi arată pe tablă literele: C Z W N O
  S T A X C Z.
  – Poţi să citesti asta? îl întreabă doctorul.
  – Dacă pot sa citesc? Chiar îl cunosc pe tip!

  Doi stau de vorbă:
  – Auzi, mă, ce e ăla şah?
  – Bă, şahu’ e piesele alea care le băgăm noi în pungă când jucăm table.

  Ce rezultă din încrucisarea unui peştişor auriu cu un rechin?
  Un peşte care îţi va îndeplini ultimele trei dorinţe…

  Un tip este arestat şi dus la secţie deoarece vindea oamenilor
  elixirul nemuririi. La secţie poliţiştii află că individul nu numai că
  păcăleşte oamenii, dar este şi recidivist, fiind arestat pentru
  aceeaşi cauză în 1794, 1856, 1928 şi 2002…

  La tribunal:
  – Ştiţi cât primiţi pentru mărturie mincinoasă?
  – Da, un Mercedes.

  Într-o noapte, un beţiv se sprijinea de un pod, când peste el a dat un
  prieten. Cei doi au început să sporovăiască.
  – Ce se vede acolo jos? a întrebat beţivul.
  – Luna, i-a răspuns amicul.
  Beţivul a privit din nou, a scuturat din cap cu neîncredere, după care a spus:
  – Hmmm, bine, te cred, dar cum am ajuns eu deasupra ei?!

  Un înţelept a fost întrebat ce crede în legatură cu realizările
  tehnologiei moderne. El a răspuns prin următoarea poveste: „Un
  profesor distrat a întârziat la seminarul pe care trebuia să-l ţină.
  Dându-şi seama de întârziere, el a sărit într-un taxi şi i-a strigat
  şoferului: În timp ce
  taxiul rula cu o viteză nebună pe şosea, el şi-a dat seama că nu i-a
  spus şoferului în ce direcţie să o ia. De aceea, i-a strigat acestuia:

  Un călător ajunge la hanul „Gheorghe şi Balaurul”. Bate la uşă,
  aceasta se întredeschide şi o figură feminină întreabă:
  – Ce vrei?
  – As dori să înnoptez la han şi dacă aţi avea şi o farfurie cu mâncare…
  – N-avem! Şi i se trânteşte uşa în nas.
  Omul bate din nou la uşă şi, când se întredeschide, aceeaşi femeie întreabă:
  – Acum ce mai vrei?
  – N-aş putea să vorbesc şi cu Gheorghe?

  O discuţie între doi copii în camera lor. Băieţelul către fetiţă:
  – Ce-i vei cere lui Moş Crăciun anul acesta?
  – O păpuşica Barbie. Dar tu ?
  – Eu îi voi cere un Tampax.
  – Tampax ? Ce e asta ?
  – …habar n-am , dar zic ăştia la televizor că dacă-l foloseşti poţi
  merge la plajă sau la piscina în fiecare zi, să mergi cu bicicletă, să
  dansezi, să alergi, să faci o mulţime de lucruri… fără ca nimeni
  să-şi dea seama!

  canadianul

  13/04/2010 at 12:46 am

 93. Un înţelept a fost întrebat ce crede în legatură cu realizările
  tehnologiei moderne. El a răspuns prin următoarea poveste: „Un
  profesor distrat a întârziat la seminarul pe care trebuia să-l ţină.
  Dându-şi seama de întârziere, el a sărit într-un taxi şi i-a strigat
  şoferului: În timp ce
  taxiul rula cu o viteză nebună pe şosea, el şi-a dat seama că nu i-a
  spus şoferului în ce direcţie să o ia. De aceea, i-a strigat acestuia:

  canadianul

  13/04/2010 at 12:48 am

 94. Naopte buna!

  Cetateanu-i sub oghial
  Iara estu pe tambal
  Io umblu din craca-n craca
  Pana oi cadea in moaca
  Cetateni! sa dormiti bine!
  Sandeii vegheaza pentru tine
  Multe gloante Base a tras
  Putzulescu-i fara glas
  Chucky nu prea a inteles
  Cu un dictator, a dres
  Sunt toti niste puslamale
  C-un soric atttttat de mare

  Creanga

  13/04/2010 at 12:58 am

 95. Un înţelept a fost întrebat ce crede în legatură cu realizările
  tehnologiei moderne. El a răspuns prin următoarea poveste: „Un
  profesor distrat a întârziat la seminarul pe care trebuia să-l ţină.
  Dându-şi seama de întârziere, el a sărit într-un taxi şi i-a strigat
  şoferului:
  – Grăbeşte-te, grăbeşte-te! Cu viteză maximă!.În timp ce taxiul rula cu o viteză nebună pe şosea, el şi-a dat seama că nu i-a spus şoferului în ce direcţie să o ia. De aceea, i-a strigat acestuia:
  -Ştii în ce direcţie te îndrepţi?
  -Nu domnule, dar merg cu viteză maximă!….”

  canadianul

  13/04/2010 at 3:23 am

  • @Canada, salut!
   Ti-am simtit lipsa. Aveam nevoie de putin umor, astia ne omoara.

   Theophyle

   13/04/2010 at 8:54 am

   • Dar de mine n-ati avut dor?
    C-am si eu o schioapa de umor
    Imi iau jucarelele si plec
    Ma duc sa plang langa bec :((

    Creanga

    13/04/2010 at 8:58 am

    • Creanga, si inca cum 🙂
     dar pe @canada nu l-am auzit inca dinainte de Pasti!

     Tu mai lipsesti cateva ore dar apari (aproape) zilnic 😀

     Theophyle

     13/04/2010 at 9:00 am

 96. Buna Dimineata la Toata Lumea!
  Postare Noua 🙂

  Theophyle

  13/04/2010 at 8:50 am


Comentariile sunt închise.