Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

„Ali Baba şi cei 40 de hoţi” – o poveste in versiune românească

„Ali Baba şi cei 40 de hoţi” este una din cele 1001 de poveşti ale Şeherezadei si totusi, citind stirile recente, poti ajunge repede la concluzia ca povestea este sugestiva la ceea ce se intampla si la ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani in Romania. Sunt bineinteles portiuni din poveste care trebuie interpretate diferit, totusi miezul povestii este foarte potrivit la perioada si la pesonajele care ne bantuie actualitatea. Auzim ca de fapt povestea incepe concomitent cu revolutia din ‘89 chiar inainte de a fi confiscata de Iliesecu & Co si transformata in lovitura de stat. Desi cunoastem deja memoria selectiva a lui Iliescu, care are niste amnezii serioase cand este vorba de acea perioada, totusi faptele arata complet diferit de ceea ce si-ar dori el. Catalin Voicu nu a aparut din neant desi Iliescu afirma ca nici o data nu a fost angajatul lui, zicand ca: “Eu, personal, n-am avut nicio relaţie directă cu domnul Voicu cât a lucrat la Cotroceni. Nu-l cunoşteam, n-am avut niciodată de-a face cu el. Practic l-am văzut prima dată când a apărut candidat al PSD la Bacău şi m-a şi mirat acest lucru pentru că n-am înţeles ce legătură are cu partidul.”

Adevarul ar putea fi altul. Surse din Parchetul Militar afirma ca: În noaptea zilei de 21 decembrie 1989, Cătălin Voicu era locotenent specializat în transmisiuni la  Regimentul 3 Mecanizat, condus de căpitanul  Ionel Marin şi de subordonaţii săi  Dumitru Veniciu Iliescu şi Gabriel Nagy. Mai aflam ca atunci a si  inceput povestea de prietenie dintre Ion Iliescu si acesti oameni: TAB-urile acestui regiment au participat la reprimare: au spart baricada revoluţionarilor din dreptul Hotelului Intercontinental din Bucureşti. În unul dintre TAB-uri ar fi fost  chiar  lt. Cătălin Voicu, mai spun sursele RL. În ziua de 22 decembrie, după sinuciderea ministrului Apărării Vasile Milea,  unitatea de blindate  condusă de cpt. Ionel Marin  a trecut de partea lui Ion Iliescu, asigurând, printre gloanţe,  transportarea de la CC al PCR la TVR şi la Ministerul Apărării a membrilor grupării noii puteri de la Bucureşti.  Cătălin Voicu s-a lipit şi el de noul lider al ţării, aşa cum  au procedat şi şefii săi  Ionel Marin (care a ajuns adjunct al şefului SRI), Dumitru Iliescu (ulterior promovat şef al SPP şi apoi consilier la CSAT), Gabriel Nagy (promovat şef al SPP).

Resplata nu a intarziat sa ajunga. Generalul Catalin Voicu, pe atunci locotenent, a fost repartizat de preşedintele CFSN, Ion Iliescu,  la Parchetul General (fostă Procuratură Generală) pentru a coordona activitatea instituţiei şi pentru a-i asigura paza noului procuror general, Gheorghe Robu. Foşti procurori îşi amintesc momentul descinderii lui Voicu în Parchet:

Ne-a adunat să ne vorbească. Ne-a spus că din acel moment el şi Armata conduc Procuratura Generală şi cine nu execută ordinele  va fi împuşcat ca terorist. În timp ce ne vorbea scotea pistolul din teacă şi îl învârtea pe deget ameninţător. Ne era frică. Erau zile în care te împuşcau pe stradă dacă cineva striga «Teroristul!». Voicu a răspuns, pe linia noastră, a Justiţiei,  până prin 1991-’92”,  îşi amintesc procurorii. Tot atunci, „procurorii militari de la noi au avut în pază arhivele fostei Securităţi şi unii procurori, ca să se pună bine cu noua putere reprezentată de Cătălin Voicu, îi livrau note informative. Tot atunci Voicu a aflat şi ce procurori şi judecători erau ofiţeri acoperiţi ai Securităţii şi ce păcate lumeşti avea fiecaresusţin sursele RL din care citez. Pe vremea când era la Procuratura Generală, la Cătălin Voicu veneau mulţi  ofiţeri de Securitate şomeri pentru a fi reîncadraţi în noile structuri de informaţii. Aceştia i-ar fi indicat în ce arhive să găsească date compromiţătoare despre magistraţi, miliţieni, politicieni.

Asadar “reteaua Voicu” sau a cui o fi, nu este ceva nou in peisajul romanesc. Aceasta retea s-a nascut odata cu democratia lui Iliescu. De atunci, hotii au inceput sa jefuiasca si sa-si aranjeze pestera din poveste. Pestera s-a umplut incet, incet, acolo ajungand multe bogatii ale Romaniei lui Ceausescu, furata si jefuita de cei 40 sau poate 400 de hoti.   Cred ca v-ar folosi citirea povestii Şeherezadei si a povestii lui Cassim, pentru ca trebuie sa stiti ca Voicu din Ali Baba s-a transformat dintr-o data in Cassim. Toate datele despre Voicu-Cassim, aici.

Written by Theophyle

22/03/2010 la 10:43 am

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata, Theophyle! 🙂

  Voicu duce direct la Iliescu. Batrina cirpa kagebista isi poate aminti selectiv, insa arhivele isi amintesc tot. Iliescu si Stanoiu au declansat, de simbata, operatiunea de control al pagubelor, declarind ba ca Voicu a fost impus ba de Hrabanciuc pe listele PSD, ba adus de Mitica Iliescu la Palat, ba ca a avut un rol minor, ba ca e guraliv si se lauda.

  Baietii de la DNA au pus mina pe un peste baban, care, strins cu usa, va scuipa tot. Evident, se incearca deturnarea problemei pe proceduri: cine a dat extrasele in presa, de unde, daca s-a incalcat nu stiu ce prezumptie. Insa presiunea pe Voicu si pe senatori e uriasa, asa incit PSD a facut un pas inapoi. Acum citeva minute Voicu a fost (auto)suspendat din PSD. Sa vedem votul de miine.

  Oricum ar fi insa, e o lovitura mai dura decit pare la adresa PSD, nu doar mediatic. Iliescu icepe sa fie agitat si asta e de bine: dasare desecretizate plus Voicu, asta e un adevarat cosmar. L-am vazut pe Iliescu injurind nervos si pierzindu-si cumpatul, ceea ce semnaleaza la el pierderea controlului asupra unei situatii. La mai mare!

  Cetatean

  22/03/2010 at 10:51 am

  • @Cetatean, Buna Ziua 🙂
   Este intr-adevar o lovitura puternica, dar si o sansa pentru curatarea partidului. Vom vedea daca Ponta are puterea si caracterul, sper ca-l are. Personal sunt sceptic. Sper ca bibanii nu vor inghiti momelilile lui Iliescu. Poate speram degeaba. Maine incepe festivalul adevarat.

   Theophyle

   22/03/2010 at 10:59 am

 2. Daca Voicu este sessamul lui Ilici nu pot decat sa ma bucur. Momentan acuzatul e prea mult in media unde spune vrute si nevrute, dupa cate stiu procuratura i-a interzis asta.

  turnofftheglory

  22/03/2010 at 11:06 am

 3. Theophyle, vis-a-vis de Ponta nu e vorba de „poate” ci de „vrea”. Umila mea parere este ca NU VREA.

  turnofftheglory

  22/03/2010 at 11:07 am

  • @TOG, salut din pestera 🙂

   S-ar putea ca Ponta sa nu aiba incotro 😯

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:11 am

 4. Neatza prieteni 🙂
  Eu sunt mai sceptic
  Parerea mea este ca Voicu nu are monopolul coruptiei in Romania. Exista nenumarate gasti care au in nucleu un Voicu.

  Voicu a fost deconspirat, de DNA dupa alegeri deoarece da bine in lupta politica. La fel ca si in cazul stenogramelor efectul a fost politic si nu ca justitie.

  Voicu a fost ales sa nu fie unul prea mare, pentru a nu risca cei de la PSD sa il ia toti in brate. Daca era o scula mare de tip Nastase sau Geoana ar fi sarit toti sa musamalizeze cu orice risc.
  Voicu e un peste mai mititel intre cei mari.
  S-a profitat si de faptul ca face parte din aripa mai neagra a lui Vanghelie etc care a luat bataie la congres.

  Scandalul Voicu ajuta si pe kknarii conservatori ai PD-ului sa isi mentina puterea sub ocrotirea Bociana. In tambalaul iscat cu Voicu,

  • @TDS salut 🙂
   Bineinteles ca nu este singurul si nici cel mai important, dar poate dovedirea lui va duce si la alte „caderi”

   Cat despre „greii nostri”, nici nu mi-am facut iluzii. 😦

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:13 am

   • Pai, dupa ce scrieti voi si obiectivul Romania Libera ar rezulta ca, dupa eventuala condamnare a lui Voicu, gata cu coruptia din Romania ! Eu am mai intrebat odata ; chiar credeti ca este SINGURA retea din Romania ? Chiar credeti ca atfel de retele tentaculare sunt exclusiv PSD sau sunt transpartinice ? Presa face bulbuci de o saptamana ,desi tot ce se putea spune s-a spus, iar opinia publi8ca s-a exprimat clar in doua cuvinte:,,la puscarie” .Chiar nu se mai intampla nimic ,,interesant” in tara si in lumea asta? Nu inteleg care e problema cu Ponta, omul s-a exprimat clar si fara echivoc, pe cand PDl vorbea aseara despre ,delegarea conducerii organizatiei de tineret de la Ritzi pentru ca respectiva ,,a intrat in concediu maternal” si nu pentru ca a intrat in cercetari penale LOL .(a nu se intelege ca fac o alaturare intre cele doua cazuri, nici vorba, dar fac o alaturare intre pozitia lui Ponta si cea a lui Boc, se poate?)

    Loda

    22/03/2010 at 3:30 pm

 5. Presiunea mediatica va juca un rol important. Atentie insa la presedintele comisiei juridice, Toni grebla, omul lui Iliescu. Pina acum, Grebla a fost ciudat de deschis si de „justitiar”, sa nu fie o manevra pentru dezamorsarea, pina miine, a unei parti din presiunea mediatica. Vom vedea miine daca Iliescu inca mai controleaza partidul suficient cit sa influenteze jocurile in situatii gravissime, ca asta.

  Pe de alta parte, Iliescu stie ca exista semnatura sa pe acte oficiale care il prives pe Voicu (numiri, decoratii). Ieri a incercat sa spuna ca Presedintele semneaza ca primarul, si ca altii sunt responsabili pentru numiri si propuneri de decorari sau alte alea. Una e spui ca semnezi ca primarul si alta e ii dai acces lui Voicu la secrete de stat. Saracul Iliescu, vrea sa se prezinte ca un presedinte care habar nu avea ce semneaza, prins zi si noapte de grija celor saraci si constiti, ca el. Ei as, Iliescu a stiu mereu ce face, ca atunci cind, in ultimele zile de mandat, i-a impins o gratiere lui Cozma, de l-a lasat pe Nastase cu pantalonii in vine, incercind sa explice, si ala, ca si el semneaza tot ca primarul. La dracu cu astia din fruntea tarii, cred ca mereu s-au vrut primari dar au gresit postul.

  Cetatean

  22/03/2010 at 11:10 am

  • Cetatean, cunoastem amneziile lui Ilici, maine vom vedea cum se joaca jocul. Grebla este un comunist vechi, el stie ca daca cineva trebuie sacrificat el o sa-l sacrifice. 🙂

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:14 am

   • Cetatean :
    Ba sa avem iertare, tin minte toamna trecuta la penultimele avansari facute de Basescu sau decorari (nu mai tin minte excact, dar daca crezi ca mint, spune-mi ,caci caut ) au protestat chiar cadrele militare ca era vorba de unul cu ,,bube’ si au sarit si Adm.Prezidentiala si portocalii ca Presedintele nu verifica om cu om ci actioneaza pe o lista de propuneri facut de Armata.Acest beneficiu al buneicredinte asa-i ca nu se poate aplica si presedintelui Ilescu ? Si Oprea a fost avansat pe un motiv rizibil, crezi ca Oprea este cel mai imculat, nu ?

    Loda

    22/03/2010 at 3:37 pm

 6. @TH Cum spuneam sunt mai sceptic:
  Cei care scutura pomul lui Voicu vor putea eventual face sa cada citi mai multi din acelasi pom , dar nu vad intentia lor sa umple Romania de hecatombe.
  @ Cetatean,
  sigur ca drumurile lui Voicu duc spre iliescu.
  Iliescu saracul si cinstitul este la mijlocul paienjenisului raului in tara asta. Pe orice fir ai merge, ajungi mai devreme sau mai tirziu la Iliescu.

 7. Impresia mea este ca Ponta inca nu isi da seama de consecintele pe termen lung pentru PSD ale scandalului si de oportunitatea pe care care o are de a savirsi un patricid politic, indepartindu-se de Iliescu.

  Ideea e ca Voicu-Mitica Iliescu asigurau un control indirect al PSD-ului cit Iliescu era Presedinte al Romaniei, pentru ca aia doi si structurile lor raportau direct lui Iliescu, lucrind pe linga Cotroceni si CSAT. Nastase, ca PM si presedinte al PSD, nu avea control asupra lor. Insertia lor in PSD era asigurata de tovarasul de nadejde Hrebenciuc, care le gasea un loc pe liste. In momentul in care listele s-au dus, le-a gasit un loc Marean.

  Insa Voicu-Iliescu constituiau reteaua prin care Iliescu si-a tinut partidul in mina cit tim pa fost „mediator neutru” la Cotroceni: biletele, trafic, mita, interventii, santaj. Toate astea erau bune pentru asigurarea unor voturi predictibile in parlament si pentru santajarea recalcitrantilor.

  Ponta, daca vrea sa isi curete partidul, acum are ocazia perfecta. Altmiteri senatorii si deputatii vor raspunde mereu la sforile trase de Iliescu, prin Mitica Iliescu si Voicu, iar nu la comenzile politice ale lui Ponta.

  Cetatean

  22/03/2010 at 11:23 am

  • Parerea mea este ca Ponta transfera toate parghiile de la Ilici spre el si Nastase. Cine poate iesi bine din chestia este Nastase, el poate juca rolul pestisorului intre balene. Nu trebuie ca lucrul asta sa se intample!

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:26 am

 8. Salut voios !
  Cei care se aflau in TAB-urile de la Inter au mainile patate cu sangele tinerilor ucisi in noaptea din 21-22 dec. `89.
  Ca sa scape, criminalii au cotit-o dupa ce s-a anuntat „sinuciderea” lui Milea, devenind protectorii noii conduceri (Iliescu & Co).
  Cum am tot spus, marsavului pact dintre ofiterii criminali (acu` generali prin politie, armata, SPP, SRI) si Iliescu ii datoram cei 20 de ani pierduti pt. Romania.
  Din cauza asta, cred ca si cazul Voicu va fi ingropat, dupa putin tam-tam prin presa si oleaca de vanzoleala prin PSD..
  Sper ca e limpede pt. toata lumea de ce nu se afla adevarul despre lovilutie, desi dosarele sunt complete..

  Tzepelica

  22/03/2010 at 11:24 am

  • @timi, salut 🙂
   nu stiu de ce traiesc cu impresia ca Voicu va dispare in neant, nu stiu dar ma sacaie de catva timp 😦

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:28 am

   • E foarte posibil „sa-l sinucida” chiar camarazii lui de arme, ca sa nu ciripeasca.

    Tzepelica

    22/03/2010 at 11:30 am

    • Sau sa dispara prin Siria, pe undeva.
     Ca Ristea Priboi, n`asha ?

     Tzepelica

     22/03/2010 at 11:31 am

    • exact la asta m-am referit 🙂

     Theophyle

     22/03/2010 at 11:34 am

  • Tzepelica :
   Vezi ca RL spune ,,s-ar fi aflat” in TAB, nu ca s-a aflat ,parca.

   Loda

   22/03/2010 at 3:39 pm

   • @Loda, lasa povestile si interpretarile. Omul a fost la cotroceni si a fost in serviciul criminalului, care a devenit subit amnezic.

    Gen. Militarul kaghebisatu nu a fost numit de el si nici nu a masacrat civili si militari la revolutie, Haisam nu a fost membru PSD si nici nu a fost in avionul lui, si nici el nu l-a facut pe Voicu general 2 stele.

    Bineinteles nici Geoana nu l-a cunoscut.

    Hai fara vrajeli comunistoide Loda! Nu aici si nu acum!!!

    Theophyle

    22/03/2010 at 3:59 pm

 9. Theophyle, lasa impresiile! 🙂 Va fi un vot in plenul Senatului si sper ca PDL-istii sa voteze corect, indiferent ce vor da comisia juridica sau ce aminare propune.

  Cetatean

  22/03/2010 at 11:29 am

  • @cetatean, si eu sper. Din nefericire si printre „oamenii coalitiei” sunt multe „desegi” pline 😦

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:35 am

 10. @Theophyle
  Mda, si eu cred in filiera araba.
  Cu siguranta, Voicu n-o sa ajunga in puscarie, ca sa se spanzure cu nojitzele de la opinci… 😆

  Tzepelica

  22/03/2010 at 11:38 am

  • important ar fi ca el sau complicii lui sa ciripeasca

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:42 am

 11. Juridic, este inetresant daca decorarea lui Voicu de Iliescu are acoperire legala. Cineva ar face o treaba excelenta daca ar sta sa citeasca legislatia privitoare la decoratiile acordate de seful statului si daca ar putea aprecia conformitatea cu articolele legii a decorarii lui Voicu si a lui Mitica Iliescu.

  Legislatia: http://canord.presidency.ro/Legislatie.htm

  De exemplu: Voicu a fost decorat cu Virtutea militara, in grad de Cavaler. Dupa aia, a fost facut general de divizie doua stele, tot de Iliescu. E interesant de vazut cine a facut propunerile de decorare (Iliescu Ion, ca presedinte, care putea, cf. art. 4 alin (3) din legea pe 2000, sa ” confere decoratii si din proprie initiativã, în proportie de 1% din numãrul total stabilit prin lege pentru fiecare grad sau clasã a fiecãreidecoratii” sau Mitica Iiescu, in calitate de superior direct al lui Voicu).

  Interesant de citit ar fi si motivarile pentru decoratii, care se acorda pentru „serviciile exceptionale aduse statului si poporului
  român, pentru acte de eroism sãvârsite în serviciul militar si pentru merite deosebite în activitate” (art.3). Cit despre motivari, ele trebuie nsa fie beton: art. 14: „(1) Propunerile pentru decorare cu ordine nationale trebuie sã fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se va înscrie în brevetele care însotesc însemnele”. Poate aflam si noi motivarile. Plus ca decoratiile pot fi retrase, in situatii precum condamnarea definitiva, dar si in situatii de „fapre dezonorante”. Oare astea facut de Voicu intra aici?

  Cetatean

  22/03/2010 at 11:45 am

  • interesanta idee, tre sa vad cum stam cu amnezia lui Ilici 🙂

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:49 am

  • Cetatean :
   Dar decorarea lui Oprea are acoperire legala? Cine a mai luat ca el patru stele in cativa ani ?

   Loda

   22/03/2010 at 3:40 pm

   • Ai auzit cum a motivat domnul basescu motivarea ultimei avansari a lui Oprea ? Pentru ca s-a dus la presedinte si i-a spus ca el demidsioneaza fiindca nu vrea sa puna in functie oamenii pe care i-i da partidul.Asta e un motiv pentru a patra avansare?

    Loda

    22/03/2010 at 3:42 pm

    • @Loda, Salut 🙂
     Trebuie sa intelegi ca nici in viitori 100 presedinti ai Romaniei nu vei gasi un criminal mai mare decat Iliescu. Omul asta a rapit 15 ani din istoria unei tari si a permis jaful nelimitat. Toti mafioti ca Voicu si ca Oprea sunt odraslele lui spirituale.

     Theophyle

     22/03/2010 at 3:54 pm

    • Theophyle :
     Eu nu contest ,,locul” lui Iliescu in instoire 🙂 Contest speculatiile nefondate si broderia pe subiectul dat .

     Loda

     22/03/2010 at 5:07 pm

 12. Aux âmes bien nées, la valeur n’attend point le nombre des années
  Si la ticalosi e la fel 🙂 :
  Uite Voicu la 25 ani: ” Ne-a spus că din acel moment el şi Armata conduc Procuratura Generală şi cine nu execută ordinele va fi împuşcat ca terorist”

  • pentru asta am si bolduit chestia 🙂 a fost lovitura de stat militara si noi nu am stiut, sau voicu era un idiot de pe atunci?

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:50 am

 13. Astia s-au lipit de Iliescu ca musca de politicieni. Iliescu l-a asigurat impunitate, ei il-au asigurat controlul. Iliescu si astia stau sau cad impreuna.

  Cetatean

  22/03/2010 at 11:52 am

  • Iliescu a avut nevoie de unelte si le-a gasit, vorbim de metodologia bolsevica, nu?

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:55 am

 14. buna dimineata tuturor. eu cred ca sunt mai multi de 40 de hoti. poate 40!..ar fi mai realist. in rest..e ca in Sartre – greata

  Camil Stoenescu

  22/03/2010 at 11:57 am

  • @camil, salut 🙂
   cu lamaie prietene, cu multa lamaie 🙂

   Theophyle

   22/03/2010 at 11:59 am

   • bleah. altadata virtutea militara se acorda pentru merite deosebite pe campul de lupta, pentru fapte de vitejie, acum…trebuie doar sa fii penal

    camil

    22/03/2010 at 12:29 pm

 15. Iliescu live sediu PSD: „e o diversiune menita sa abata atentie de la adevarate probleme, Voicu e un palavragiu, nu am vorbit NICIODATA cu el, nu am avut de a face cu el NICIODATA, si cu Revolutia e la fel, unii o contesta, insa sunt provocari si diversiuni”.

  Cetatean

  22/03/2010 at 1:26 pm

  • ce mincinos ordinar acest batran bolsevic!

   Theophyle

   22/03/2010 at 2:01 pm

 16. Ziua buna!

  Ali Ilici si 40 de hoti
  Ne-au lasat cu mii de morti
  Revolutia a fost furata
  De o gasca infometata
  Haraso perestroika ne-au dat
  Fostii cu fostii s-au schimbat
  Nici Ceasca singur n-a condus
  Nici Ionel singur nu s-a impus
  In spate reteaua-i mare
  Un sistem plin de culoare
  L-a invins pe geolog
  L-a saltat pe bosorog
  Fir-ar zambetu’ sa-i piara
  A stricat o intreaga tara
  Ranile-s inca deschise
  Promisiunile prescrise
  Ridica romane capul
  Nu-l lasa sa-si faca placul!
  Iesi in strada, protesteaza!
  Tara poate se salveaza

  Creanga

  22/03/2010 at 1:36 pm

 17. @creanga salut!

  Theophyle

  22/03/2010 at 2:01 pm

 18. Atentie, audierea lui Voicu s-a aminat de marti pe miercuri: http://www.antena3.ro/stiri/politica/audierea-lui-catalin-voicu-la-senat-mutata-de-marti-pe-miercuri_95209.html

  Incepe bine. Cauze posibile:

  – Voicu nu stie cum sa se apere, cere timp.
  – Geoana incearca o dezamorsare mediatica, dupa ce presa a descoperit ca el stie de Voicu-Iliescu
  – Baietii inca nu au o strategie de tergiversare, mai amina putin, poate le vine o idee.

  Cetatean

  22/03/2010 at 2:19 pm

 19. Problema lui Ion Iliescu nu este atît Cătălin Voicu – se prea poate să nu fi vrut să aibă o legătură directă cu omul care se ocupa de zonele tenebroase ale partidului – cît Dumitru Iliescu.

  Pentru că Dumitru Iliescu este un martor cheie al participării lui Ion Iliescu la revoluţie şi confiscarea ei.

  gabhry_el

  22/03/2010 at 2:59 pm

  • @gabi salut,
   Problemele lui Iliescu sunt pe drum spre rezolvare. Sper ca ele sa fie rezolvate in anul care vine. Ce nu face natura poate face prefectura, nu?

   Theophyle

   22/03/2010 at 3:47 pm

 20. De observat, totusi, ingustarea posibilitatilor de a avea impact national in astfel de dezvaluiri, presa cu raspindire fiind, aproape in totalitate, pe invers. Sa ne amintim ca ‘afacerea caltabosul’ a fost dezvaluita pe tvr, dupa care prietenii s-au dat peste cap sa inchida calea asta. acum, dezvaluirile au ajuns pe hotnews, o sursa mai pentru noi, asa, nu de impact popular. nimeni, vezi bine, nu neaga importanta site-urilor sau a blogurilor, dar iata ca democratia este pusa in mare pericol de presa, cum spunea Lazaroiu! Nu-i de gluma, pentru ca in vehiculele media anti-democratice mesajul este distorsionat, ba ca infractiunea lui Voicu este combatuta cu o alta infractiune (furtul transcrielor, gresit numite stenograme), ba ca Voicu este un fanfaron, artileria de rahat actioneaza bine, cu ventilatoarele la putere maxima! Nu-i de gluma, TVR trebuie sa devina sursa de informatii, chioare, dar sa dea ceva, nu in front cu jigodiile, cum face acum!

  Liviu Iordache

  22/03/2010 at 3:03 pm

  • @liviu salut,
   In orice caz Voicu a ajuns un subiect national si acest subiect deranjeaza multa lume si poate genera un efect domino cum nu a existat pana acum. Speram in asta si cred ca existe sanse.

   Theophyle

   22/03/2010 at 3:49 pm

 21. Liviu Iordache, TVR a dat stirea asta despre Voicu, chiar o mica dezbatere intr-un jurnal de seara, parca vineri, daca imi amintesc bine.

  Cetatean

  22/03/2010 at 3:12 pm

 22. Cedric, merci!

  Buna vestea, sa vedem daca se confirma. Daca e adevarata, inseamna ca Baconschi va candida pentru una din functiile de conducere in PDL.

  Cetatean

  22/03/2010 at 3:15 pm

 23. Din Evenimentul Zilei

  Senatorii se vor întruni, miercuri, în şedinţă de plen, pentru a dezbate şi vota raportul Comisiei juridice privind cererea DNA de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu. Senatorul PSD va fi, mâine, audiat la Comisie, în prezenţa presei, dar şi a avocaţilor.
  „Vă aduc la cunoştiinţă că s-a stabilit, Biroul Permanent fiind de acord, ca audierea să se facă în prezenţa presei. Deşi nu era normal, nu mai e niciun secret în acest dosar. Totul a devenit public… Facem o şedinţă specială de plen pentru raport miercuri, la ora 14.00, în care se va discuta şi se va da vot”, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, citat de Mediafax

  Scuze ca nu dau linkul dar se pare ca am ceva probleme

  cedric

  22/03/2010 at 3:20 pm

  • @Salut Cedric, voi reda linkurile. Sistemul nu permite mai mult decat un singur link 🙂 sorry!

   Theophyle

   22/03/2010 at 3:50 pm

 24. Cedric, nu poti da mai mult de doua linkuri intr-un mesaj, nu ai probleme.

  Merci pentru informatie, e buna vestea ca se fac audieri cu presa. Presiunea a fonctionat pina acum, in mod normal ar fi facut audiere secreta.

  Cetatean

  22/03/2010 at 3:22 pm

 25. Nu e vorba de mai mult de doua linkuri, dar in titlu apare cu totul alta stire, Incerc sa il dau sa vedem ce anume se deschide;
  http://beta.evz.ro/detalii/stiri/catalin-voicu-s-a-autosuspendat-din-psd-890085.html
  iar articolul se refera la cu totul altceva:
  Voicu află, miercuri, dacă va fi sau nu arestat

  De aici nedumerirea mea.

  cedric

  22/03/2010 at 3:36 pm

 26. Postare noua 🙂

  Theophyle

  22/03/2010 at 3:46 pm

 27. salve, salve,

  acum am picat si eu pe acest blog…

  catalin voicu = general????

  la mutra lui odioasa si IMPERTINENTA ar fi bun doar paznic la porci, ceea ce de altfel a si fost, paznic la porcii mafioti cu ilici in frunte…

  orangeskorpion

  22/03/2010 at 9:13 pm

  • @skorpi, este cu doua stele 🙂 adica general de armata 😯

   Theophyle

   22/03/2010 at 9:22 pm

 28. […] Theophyle sustine ca niste surse din Parchetul Militar i-ar fi soptit ca prietenia lui Ion Iliescu cu Catalin Voicu ar data chiar de pe vremea baricadei din 89 de la Inter. Baricada pe care numitul Voicu, pe atunci locotent in armata romana, activa ca forta de reprimare. Adica, mai pe limba Seherezadei lui Theophyle, domnul Voicu s-ar fi aflat fix intr-unul din tab-urile care au spart baricada. Pai, la asa trecut, asa relatii, asa smenuri, asa poveste…cu Ali Baba si cei 40 de hoti ai lui. Doar 40? […]


Comentariile sunt închise.