Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Miezul zilei – 23/02 “Plaţile realităţii”

Astazi ma voi ocupa de trei subiecte care ne insotesc stirile. Primul ar fi despre controlul ANAF de la Realitatea TV, al doilea despre dârza atitudine pe care a avut-o premierul Boc in legatura cu talmeş-balmeşsul guvernamental care a produs cateva perle,  recitate de bravii ministri tehnocrati Seitan si Vladescu si in sfarsit un al treilea subiect va fi despre un nou proiect blogosferic, menit sa sustina calitatile informationale ale  bloggerilor politici, promovat de Cristi Andrei de la “Raiting Politic” sub titulatura de #NouaPolitica, proiect  la care si Politea a fost invitata sa ia parte.

Am pretins intotdeauna ca marii oligarhi ai Romaniei nu sunt nici pe departe destepti, sunt de fapt niste smecheri de cartier, care au reusit sa mituiasca  niste guvernanti la fel de corupti ca ei si sa prosteasca niste oameni simpli si creduli. Prestatia lui Patriciu, complementata cu cea a lui Vantu, dintre cele mai imbecile in istoria politicii dambovitene din toate timpurile,  i-au adus lui Basescu un nesperat nou mandat.  Asadar, idiotii lui Vantu au cerut de la stat 1 milion de lei restituire TVA.  Deoarece Realitatea TV era în procedură de insolvenţă, ca urmare a păcălirii unor parteneri de afaceri, ANAF a declanşat potrivit normelor legale un control de fond. Acest control a descoperit niste nereguli colosale care pot fi incadrate totalmente in codul penal. Pentru o analiza detaliata propun articolul lui Dan Andronic. Pot concluziona cu vestita zicala romaneasca ,“Cine seamana Vantu’ culege furtuna”.

 Nu cred ca premierul Boc are timp de bloguri si mare pacat, pentru ca numai pe anumite bloguri poate afla cateva pareri sincere de la adevaratii sustinatori. In sfarsit, Emil Boc a hotarat sa termine cu debandada prostilor din guvern si i-a amenintat cu remanierea pe ministrii care se vor lansa in declaratii de presa care anunta masuri ce nu sunt prevazute in programul de guvernare. Vizati de aceste amenintari sunt ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu si ministrul Muncii, Mihail Seitan. Sper ca o si va face, pentru ca acesti domni se tin de sotii care ingreuneaza viata si asa destul de grea a acestui guvern. Mai multe puteti citi aici.

In sfarsit, al treilea subiect ar fi  #NouaPolitica initiata de Cristi Andrei si sustinuta de o parte din invitati si poate de o parte din politicieni. #NouaPolitica, zice Cristi,  este un apel simplu pentru a chema/invita bloggerii care doresc sa ”transmita” stiri sau sa comenteze online si Live din miezul evenimentelor importante, dintr-o postura asemanatoare cu cea a jurnalistilor. Mai multe puteti citi aici. Mihnea de la Codex raspunde si el o cu o analiza interesanta, pe care o puteti citi aici. Un ultim articol de la Nenea Lars care descrie proiectul printr-o prisma “opsimista” (optimist-pesimista). Uitandu-ma la lista invitatilor nu pot sa nu simt ca voi fi destul de singuratic cu opiniile pe care le reprezint, dar asta este chiar o provocare.

Written by Theophyle

23/02/2010 la 2:42 pm

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. De ce te simti singuratic? 🙂 chiar nu inteleg.

  • @cristi, e un fel de exprimare. Eu nu sunt deloc angajat politic sau extremist in pozitiile mele politice. Cativa din invitatii tai sunt angajati politic extrem de militant. 🙂

   Theophyle

   23/02/2010 at 2:47 pm

 2. – in afara de criteriul PNL, avand in vedere apropiatul Congres, am incercat sa invit comentatori politici care fac asta pe cat posibil doar online, chiar daca aveau anumite simpatii.
  – daca ai idee de alti comentatori, dupa cum am zis poti sa ii inviti tu sa participe la campanie sau sa mi-i zici mie 🙂

 3. Vladescu se dezlantuie : 🙂

  „Suntem într-o dilemă extrem de complicată căreia îi zic «dilema copiilor şi a bunicilor». Într-o familie săracă ai o sumă mică, pe cine ajuţi mai întâi? Oricine, inclusiv bunicii, va răspunde că trebuie ajutaţi copiii. Când treci la nivel global, imaginea asta dispare. Suntem într-un conflict de generaţii, de pături sociale, pe care nu îl tratăm decât învrăjbindu-ne între noi. Se pune doar problema că trebuie atât la pensii, atât la educaţie, atât la sănătate. Dar de unde bani?”, se întreabă ministrul de Finanţe.”

  http://www.capital.ro/articol/dilema-lui-vladescu-pe-cine-trebuie-sa-ajute-statul-mai-intai-pe-copii-sau-pe-bunici-132163.html

  Tzepelica

  23/02/2010 at 3:51 pm

 4. Salutare! Care poate fi finalitatea controlului facut de ANAF la Realitatea? Am citit link-ul dat de tine, dar acolo nu se precizeaza nimic.

  hal

  23/02/2010 at 4:53 pm

  • Hal salut,
   Cat inteleg eu se poate finaliza cu niste dosare penale, si cu niste amenzi usturatoare, pe care Vantu nu prea are acum de unde sa le plateasca.

   Orice lovitura de orice fel la aderesca acesto oameni este mai mult decat meritata de ei.

   Theophyle

   23/02/2010 at 5:05 pm

 5. @Theophyl
  Stirea a treia e importanta
  Esti un om dintr-o bucata
  Vertical si echilibrat
  Chiar de-ai votat pirat
  Dialogul va fi util
  Vom face un pas umil
  Picioarele de lut se topesc
  Mogulii somnul nu-si gasesc
  Mult succes iti doresc
  Don Quijote romanesc!

  Creanga

  23/02/2010 at 4:54 pm

  • @Creanga, multumesc
   vom face ce putem, nu?

   Theophyle

   23/02/2010 at 5:19 pm

  • @razvan, salut 🙂
   E bine insa este extrem de complicat. Nu vad o fezabilitate imediata 🙂

   Theophyle

   23/02/2010 at 5:20 pm

 6. hal

  amenzi, recuperarea prejudiciului, chiar si din averea personala a vinovatilor, inchisoare pt administratori (onorabilii sindicalisti)

  razvan

  23/02/2010 at 5:19 pm

 7. teofil

  e greu si nu e suficient: m-as gandi si la o eliminare automata din parlament in caz de absenta nemotivata, de exemplu;
  important e ca ideea sa fie pusa in circulatie, iar romanii cine vrea si cine nu vrea reforma si responsabilitate

  razvan

  23/02/2010 at 5:23 pm

  • … romanii sa vada …

   razvan

   23/02/2010 at 5:24 pm

 8. da’ vantu e chiar disperat daca face campania asta mincinoasa care poate fi demontata asa de usor 🙂

  razvan

  23/02/2010 at 5:32 pm

  • @razvan,
   inteleg ca e scurt la portofel. In afara de asta multi baieti din CA si manageri deai lui sunt implicati in magarie.

   Theophyle

   23/02/2010 at 5:44 pm

 9. „Dinescu nu a contestat decizia ANI privind incompatibilitatea sa. ANI cere demiterea poetului de la CNSAS”

  Foarte bine- Poetul lui Peste-poetul portofel- homo sovieticus- Oricum si la emisiunea lui Tanase statea cam in afara literei legii.Ce o fi cautat profitorul asta nesimtit pe post de Joachim Gauck 🙂

  Un tanar de stanga

  23/02/2010 at 5:39 pm

  • @TDS,
   Este un oportunist profitor in suc „poetic”.

   Theophyle

   23/02/2010 at 5:45 pm

 10. TDS

  o s-o lungeasca cu tehnicalitati + circul aferent

  razvan

  23/02/2010 at 5:47 pm

 11. buna seara,

  vintu este cam disperat de CITIVA ANI, dar vad ca nu a patit nimic…

  poate daca se intoarce in patria-muma amicul sau Popa, parca asa il cheama…

  desi cu JUSTITIA asta chioara, ciunga, oloaga ne putem astepta la orice.!

  orangeskorpion

  23/02/2010 at 7:38 pm

  • Salut @skorpi,
   Cel putin nu doarme linistit 🙂

   Theophyle

   23/02/2010 at 7:44 pm

 12. Postare noua 🙂

  Theophyle

  23/02/2010 at 7:55 pm


Comentariile sunt închise.