Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Miezul zilei – 22/02 “Enigma Congresului PSD”

Credit imagine: Bogdan Apostolescu

Am sa ma ocup astazi de un singur subiect. Acest subiect poate fi denumit “Enigma Congresului PSD”. Din nefericire, acest subiect a fost trivializat cu porcarii debitate de personaje de scandal, cu o extrem de redusa credibilitate publica. Comportamentul  ex-candidatului la sefia PSD Cristian Diaconescu in cursul acestui congres a fost extrem de ciudata, este mai mult decat clar ca retragerea lui a fost spectaculoasa si a produs exact efectul invers decat cel scontat. Astazi stim ca majoritatea sustinatorilor lui NU au respectat recomandarile lui Diaconescu. De ce le-ar fi respectat? Anuntul “renuntarii” a fost atat de tragic si surprinzator ca orice observator si-ar fi dat seama  ca Diaconescu a fost SILIT sa renunte.

Clasa politica romaneasca este santajata si santajabila de 20 de ani. Tehnicile securiste au creat soiuri diverse de “mutatii politice” detestabile, manipulate de grupuri de interese dintre cele mai josnice.  Un raport de monitorizare de 36 de pagini  l-ar arata pe Diaconescu in ipostaze asa-zis compromitatoare, inclusiv o vizita de patru ore la locuinta unui mogul si o vizita la sediul Serviciului Roman de Informatii. Mai mult, in unele inregistrari, Diaconescu pare ca se deghizeaza pentru a nu fi recunoscut. Diaconescu a recunoscut ca a fost la sediul SRI din Piata Victoriei pentru a avea „o discutie in legatura cu un proiect in ceea ce priveste scutul antiracheta„, asa cum ar arata presupusa monitorizare. El a mai confirmat si ca pe 5 februarie s-a intalnit „si cu oameni de afaceri, si cu jurnalisti„. Vezi aici.

Cred ca elucidarea enigmei Diaconescu este esentiala sanatatii politicii romanesti. Alaltaieri s-a intamplat in congresul PSD, maine se poate intampla la PNL sau la PDL. Mai mult decat atat, comportamentul absolut ciudat in sedinta prezidata la Bucuresti de Vanghelie si anuntul Rodicai Nasar (retractat mai tarziu de Diaconescu) ridica multe semne de intrebare care nu si-au gasit raspunsul absolut necesar.

In sfarsit, promisunea lui Vodă data in timpul perioadei electorale ca vom afla povestea arhivelor FURATE de la Ministerul de Interne va fi anchetata si rezultatele vor fi publicate. Promisiunile trebuie respectate, deratizarea clasei politice este necesara inainte de orice reforma. A venit timpul si cred ca o asemenea deratizare isi va gasi adeptii si in sustinatorii pesedisti si penelisti.

Written by Theophyle

22/02/2010 la 3:40 pm

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. uite cum titrează iRealitatea TV
  (după dezminţirile făcute şi de Boc şi de Vlădescu)

  IMPOZITARE PÎNĂ LA MOARTE

  gabhry_el

  22/02/2010 at 4:19 pm

  • @Gabi, toate balivernele presei au fost starnite de un singur lucru. Ceea ce a spus Vladescu care si-a luat doi clovni care sa-l interpreteze si pana la urma el da singur cu bata in balta. Despre asta a fost postarea. Postarea a fost despre prostia lui Vladescu si imposibilitatea lui Boc sa le inchida gura.

   Theophyle

   22/02/2010 at 4:24 pm

 2. Imi e mila de Diaconescu. Nu foarte mult insa.
  Daca esti santajabil si daca santajistul stie ca vei da inapoi si nu te vei opune santajului atunci meriti sa fii santajat. Diaconescu ar trebui sa fie primul care sa spuna lucrurilor pe nume. A spune ca a fost „silit” este cred prea mult.

  Stiu ca multora de aici le e simpatic deoarece e cumsecade. Daca as merge acum in Cismigiu as intilni cel putin 20 de oameni cumsecade ca Diaconescu.

  Un tanar de stanga

  22/02/2010 at 4:44 pm

  • @TDS, mie chiar nu mi-e simpatic Diaconescu, nu-mi plac oameni politici spoiti cu suflete de mamaliga. Pana nu vom cunoaste motivul nu putem spune nimic. Sunt insa sigur ca a fost un joc, santaj sau nu e clar ca mana lui Vanghele a fost acolo. Gandacul asta trebuie strivit!

   Theophyle

   22/02/2010 at 4:49 pm

 3. Diaconescu e mediocru, e iubitor de bani bugetari, accespta sa il scuipe PSD-ul in capsor si se sterge cu delicatete cu batista. Amintiti-va cum a acceptat sa fie un iepuras jenibil de loc 4 la primaria Bucuresti. A facut din Externe sursa mapelor austriece, amestecand jobul diplomatic si razboiul pentru putere a doua partide. Se mandreste ca a fost urmasul saurianului Rodicutz Stanoiu, fiind un alt furios antiMacovei.
  Sa subliniez ca l-am vazut si dezbracat de caracter in direct ca un Iliescu mai tanar?
  Problema subliniata de Theophyle este zona Voicu-Vanghelie. Acel caz Voicu va lamuri sper magaria unde un exponent interlop dar si politic submineaza sistemul represiv al Internelor.

  turnofftheglory

  22/02/2010 at 4:49 pm

 4. @TOG, salut 🙂
  Vor lamurii pe naiba. Voicu va iesi curat ca de la Nufarul. Nu exista vointa politica si nici cojones.

  Theophyle

  22/02/2010 at 4:54 pm

 5. Conducerea Parlamentului a amanat infiintarea Comisiei pentru revizuirea Constitutiei / Victor Ponta: Nu consideram un referendum ca pe o initiativa de revizuire a Constitutiei
  Cum poate javra asta sa interpreteze o vointa clara a poporului votant 80% – inclusiv PSD

  Se vede ca trebuie sa il urmeze in totul pe Papasha. Prostanakul- totusi a votat la referendum

  Un tanar de stanga

  22/02/2010 at 4:55 pm

  • @TDS, restauratie in toata regula, razboiul va fi total si extrem de amar.

   Theophyle

   22/02/2010 at 4:56 pm

 6. Mie mi se pare semnificativa vizita lu` Diaconescu la SRI.
  Probabil ca inca multe itze politice se fac si se desfac acolo.
  Interesant de aflat.

  Tzepelica

  22/02/2010 at 5:09 pm

 7. salut,salut,salut !

  Mi-am spus parerea pe care o am despre diaconescu, ieri. N-am nici-un pic de stima pentru el. E fals cap-coada.

  De acord : trebuie ca lucrurile sa fie lamurite. Intrebarea e : cine o va face ???

  Iar cu vanghelie si cu gruparea sa, lupta va fi grea; foarte grea.

  tibi

  22/02/2010 at 5:11 pm

  • @tibi, salut 🙂
   Asa cum a promis Voda, el s-a angajat sa numeasca o ancheta. Pana astazi…nimic 😦

   Theophyle

   22/02/2010 at 5:16 pm

 8. Pentru mine a fost clar, de cand a facut declaratia ca Diaconescu a fost santjat.De cine? Asta e o alta latura a problemei.Chestiunea e ca desi, in mod logic intrarea si promovarea in politica ar trebui conditionata in primul rand de calitatea de a nu fi santajabil, se pare ca este tocmai invers. Poate fi un interes in aceasta directie, pentru ca un om santajabil poate fi usor folosit,dar nu inteleg persoanele in aceasta situatie de ce se expun.Chiar daca unii, stiind ca ar putea fi santajabili au reusit sa-si distruga toate dovezile care i-ar putea plasa intr-o asemena postura, acestia sunt extrem de putini,majoritatea pe ce se bazeaza ? Ca o sa-i ajute Dumnezeu ca nu o sa se afle sau ca, la randul lor, au si ei dosare despre potentialii santajisti ? Eu ,una, nu pricep 😦
  A doua problema este a inregistrarilor,care au devenit uzuale,mai obisnuite decat plimbatul in parc.Toata lumea inregistreaza, toata lumea este inregistrata.Ne miram si ne revoltam, daca cei inregistrati sunt din ,,tabara” noastra, mustacim sastifacuti daca sunt din tabara adversa.Presa tine subiectul o zi, doua, pe urma il abandoneaza.A fost iregistrata comisia Udrea chiar in paalament, nu s-a putut sau nu s-a vrut sa se afle cine a facut-o,ba Udrea, in loc sa condamne procedeul,a facut sesizare penala pe baza unor inregistrati ilegale ! Au fost facute publice inregistrarile ,in 2004, din cadrul PSD(celebrele stenograme),a fost inregistrat Vanghelie, a inregistrat chiar presedintele ANI. Acum insa, a inregistra un om 24 din 24 ,zece zile, mi se pare un efort prea mare si prea profesionist.Ne pasa cine iregistreaza in tara sau nu ? Ca de ce o fac, banuim 😉

  Loda

  22/02/2010 at 5:18 pm

 9. salut Teofil 🙂

  Astazi, pe voda il apucase grija pentru romi; buna si grija asta, chiar foarte buna, ca se cheltuie aiurea niste bani care ar trebui sa ii ajute in multiplele probleme pe care le au.

  Sa vedem cind isi va respecta si restul de promisiuni. Mai are la dispozitie 58 de luni de zile.

  tibi

  22/02/2010 at 5:20 pm

 10. atatea randuri mai sus pt o concluzie simpla, stiuta de toata presa democrata si oamenii de bine din patrie: Base e dictator si un foarte-foarte rau 🙂

  razvan

  22/02/2010 at 5:56 pm

  • curat murdar, coane fanica 🙂

   Theophyle

   22/02/2010 at 6:52 pm

 11. Buna seara !
  Am citit articolul din R.L. la care face trimitere Theophyle in postare si n-am inteles cine-i mogulul cu care s-a intalnit .
  Daca aveti informatii noi le astept curioasa.
  Ca doar nu l-a batut „vantu” si pe Cristi.
  Cred ca mai degraba l-a zgandarit motanul Felix.
  Si oricum as privi retragerea lui Diaconescu cu candidatura lui lesinata de la alegeri , din orice unghi adica , mie mi-e clar ca n-are vocatie de lider , s-a pliat pana acum pe diferite functii politice cu o lentoare si-o lehamite greu de ascuns prin cuvinte sau facies.
  Parerea mea.
  Diaconescu n-ar face nicio branza , pe nicaieri.
  E moale .

  luminita

  22/02/2010 at 6:57 pm

  • Lumy :
   Nu cu mogul s-a intalnit, un om de afaceri se pare, Adrian Petrache (nu stiu cine este ).

   Loda

   22/02/2010 at 7:00 pm

  • @lumi, salut 🙂
   Mogulul a fost felix motanul 🙂 99%

   Theophyle

   22/02/2010 at 7:01 pm

 12. Loda,
  pai, in articol se precizeaza „un mogul”.
  Si care-s mogulii in tara asta ?
  Aia care au si presa si afaceri.
  De conu’ Petrache n-am auzit c-ar fi mogul.
  La noi in Moldova informatiile ajung mai greu , deh ! 😉 😛
  Dar si pe noi ne bate vantu , cand nu ne bat interlopii ucrainieni.

  luminita

  22/02/2010 at 7:03 pm

  • Lumy:
   Nu stiu, eu am luat datele de pe blogul ziaristului Lovin, nu dau linkul ca iar ma cearta Theophyle .

   Loda

   22/02/2010 at 7:45 pm

   • am citit articolul acum, nu stiu de unde a scos ziarista ,,mogul”; Florin Jucan a precizat clar ,,in vizita la un om de afaceri compromitator ” ,am auzit-o eu, nu a zis nimc de nici un mogul.

    Loda

    22/02/2010 at 7:49 pm

 13. Theophyle,
  deci intuitia mea a functionat perfect ! 😛
  Ma duc sa dezvrajesc PSD-ul ca am veleitati paranormale , domnule .

  luminita

  22/02/2010 at 7:05 pm

 14. Buna seara, prieteni!

  Tocmai am citit si eu stirea despre aminarea constituirii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei. Las ca nu a mira, insa imi place sintagma „referendumul e consultativ”. Halal jursitul lui pese, Victoras asta! (Pe logica asta, ORICE vot e cosultativ, inclusiv ala de alegere a Parlamentului si ala de suspendare a presedintelui).

  Catgoric batalia va fi dura. Isa baietii se afla in contratimp si nu au alti asi decit aminarea. Iata de ce:

  – Basescu ae 5 ani la dispizitie.
  – in 2012 sunt alegeri parlamentare si daca pina atunci nu se revizuieste Constitutia, pe pesedisti si pnlisti ii asteapta o factura EXTREM de grea de platit.
  – legea electorala va fi schibata fara doar si poate. Liberalii au interes sa nu obtructioneze revizirea, ca oiau pe cocoasa ca nu se vad, nu mai pupa ei redistribuire.
  – Guvernul Boc poate provoca alegeri anticipate fortind recerea legilor grele prin asumarea raspunderii (mai ales daca „configuratia actuaa a Parlamentului”, vorba CCR, nu permite votul direct) si depunerea de motiuni de cenzura.
  – Guvrnul poae introduce votul prin corespondenta pentru alegerile din 2012 aducindu in lupta in jur e 2milioane d eromani, majoritatea anti-pesdsti. Va dati seama cum ar arata Parlamentul in 2012…Basescu a declarat ca votul prin corepsonenta e unul dintre prioritatile lui pentru noul mandat.

  Deci, sa ne pregam pentru o batalie lunga si grea, si pentru un Ponta care isi va da arama pe fata mult mai repede decit ar vrea unii.

  Cetatean

  22/02/2010 at 7:07 pm

  • @Cetatean, pentru uni care nu-l cunosc poate isi va da, pentru cei care-l cunosc nu este nevoie.

   In orice caz o sa fie interesant 🙂

   Theophyle

   22/02/2010 at 7:11 pm

 15. sa fim seriosi! de la PSD de obicei nu transpira nimic inafara, acum cu Ponta cu atat mai putin.

  Diaconescu este cel care a tinut atata timp in sertar dosarele Revolutie si Mineriadelor pe care avea obligatia sa le trimita la CEDO. dosare care il fac pe Ilici sa tremure numai cand aude de ele. asa ca ma gandesc ca retragerea sa are oaresce legaturi cu Bunicuta-Kgb

  amanda13

  22/02/2010 at 7:08 pm

  • @amanda salut 🙂
   ordinele nu se discuta se executa! 😀

   Theophyle

   22/02/2010 at 7:13 pm

 16. Sorry pentru dubla postare, gresisem adresa de email la prima

  Cetatean

  22/02/2010 at 7:10 pm

 17. nu-i asa ca are un zambet irezistibil?

  razvan

  22/02/2010 at 7:42 pm

  • razvan,
   parca-i lupu’ din Scufitza Rosie . 😛

   luminita

   22/02/2010 at 7:46 pm

 18. salut luminita

  daca asta nu-i nepotzelul lu’ bunicutza, nu stiu cine ar putea fi
  ponta duce mai departe traditia zambetului iliescian

  razvan

  22/02/2010 at 7:48 pm

  • razvan,
   s-ar putea ca Nastase sa aiba surpriza de a primi prin Ponta razbunarea lui Sarbu pentru impuscatura aceea in OO.
   Ponta a invatat multe viclesuguri de la Nastase si de la Bunicutza
   si le cunoaste slabiciunile ,
   asa ca ar fi cel mai potrivit pentru a-i pune la coltz.
   Ca sa nu mai spun ca e si tare-n clantza .

   luminita

   22/02/2010 at 7:58 pm

 19. mie Ponta imi aduce aminte mai mult de cantecul celor de la Cassa locco: nu esti tu umpic cam prost?
  fata ta de Mickey Mouse!

  prost nu e, de asta nu-l acuza nimeni.
  da’ fata de Mickey Mouse are.
  ah, si eu tineam tot timpul cu pisica. sau Donald.
  ce se potriveste dom’le!

  estu

  22/02/2010 at 7:51 pm

 20. Nu stiu de ce am eu o impresie ca a fost ales SI pentru zimbetul unsuros.

  Problema cea mare a lui Ponta e tocmai tineretea. Azi treceam pe strada pe linga niste indivizi ca la vreo 55-60 de ani (oameni normali) si unul zicea: „L-au bagat coruptii aia mari pe asta tinar in fata”. Cred ca l-au citit bine… 😉

  Cetatean

  22/02/2010 at 7:51 pm

 21. are o figura neserioasa. singurii care-l apreciaza sunt aia de la Antene si cei de la Irealitatea.
  cine dracu s’o mai uita si la aia.
  mai bine sa fim cu ochii pe ai nostri.
  ca acolo e pericolul mai mare. Ponta nu e cine stie ce adversar ptr PDL. greselile PDLului si lipsa unor figuri noi insa sunt!

  estu

  22/02/2010 at 7:56 pm

 22. poza lui @hultanul cu ponta pionier pe genunchii lui ilici a fost premonitorie

  razvan

  22/02/2010 at 7:56 pm

 23. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  22/02/2010 at 8:00 pm

 24. buna seara,

  cred ca amanda a pus punctul pe i privind secretul lui diaconescu, dar probabil mai sint si altele pe linia vanghelie.

  cetatean,
  07.07
  ca de obicei clarificari f.utile si bine sesizate.

  salve, luminita,
  🙂

  razvan,
  mi-aduc aminte de ponta pioner in bratele bunicutzei kaghebiste…

  dar oare socrul lui ponta nu si-o dori si el o mica razbunare via ginerel
  🙂

  orangeskorpion

  22/02/2010 at 8:02 pm

 25. In general,santajul e o problema,santabilitatea la fel!

  E clar ca CDiaconescu a fost santajat;daca a fost inseamna ca are cu ce! De ce? Nu stiu!
  Pot doar sa imi dau cu presupusul!

  Mai degraba de cineva „particular”;doar NU
  l-au filmat cei de la SRI intrind la „ei”!? 😉

  „Treaba” cu scutul e cam trasa de par!

  maya

  22/02/2010 at 8:06 pm

  • @maya, servus 🙂

   Theophyle

   22/02/2010 at 8:24 pm

 26. razvan,
  am gasit poza in arhiva :

  http://hultan.wordpress.com/2009/09/04/generatii-3/

  luminita

  22/02/2010 at 8:15 pm

 27. Buna seara la toata lumea, postare noua 🙂

  Theophyle

  22/02/2010 at 8:16 pm

 28. seara buna ALL ! 🙂

  Vad ca Teofil tace ! Inseamna ca tocmai coace o postare … Da-l las pe el sa zica : : : :

  tibi

  22/02/2010 at 8:17 pm

 29. 😆 😀 😛 🙂

  tibi

  22/02/2010 at 8:18 pm

  • @tibi, salut 🙂

   Theophyle

   22/02/2010 at 8:24 pm

 30. […] de responsabilitate a Aliantei Civice a Romilor din Romania, si al treilea subiect l-am tratat in starea lui incipienta, care a condus la demisia lui Diaconescu din partidul care l-a […]


Comentariile sunt închise.