Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sechestrarea bunului-simţ

Desi alegerile s-au terminat deja, Basescu le-a castigat, Mihaela le-a pierdut, avem guvern, transa de la FMI aranjata, criza in toi, milioane de someri in curand,  nimic nu s-a schimbat nici in presa si nici in blogosfera talibana din ambele parti. Traian Basescu circula pe scala popularitatii intre Sfantul Traian “facatorul de minuni” si  Traian Scara’oţchi seful tartorilor iadului.

Nu ajuta nimic, nu ajuta ca unul dintre cei mai mari sustinatori de-ai lui, primarul de Ramnic este primul demnitar de vaza care intra printr-o “definitiva” la puscarie, cand (pana acuma) nici un demnitar PSD sau PNL inca nu a intrat la racoare. Basescu este acuzat de politie politica.

Nu ajuta la nimic ca televiziunile care l-au sustinut sunt in executare silita de fisc, la fel ca cele care nu l-au ajutat. Basescu face politie politica.

Nu ajuta la nimic explicatia ca nu putea forma guvern fara o majoritate de felul in care ea a fost formata de partidul cel mai mare si sa-l numeasca pe cel care a fost trimis de acest partid ca prim ministru. Basescu are tendinte dictatoriale.

Faptul ca Sassu sta bine merci la TVR, desi s-a comportat ca un jeg in perioada electorala, aservind televiziunea publica si resuscitand fostii jurnalisti jegosi ca si el intr-o propaganda anti basesciana, arata fara nici un fel de dubiu tendintele dictatoriale  ale lui Basescu.

Faptul ca a asteptat cu rabdare si in liniste sa existe un buget si sa fie asigurata transa FMI fara de care ajungeam la un faliment sigur, arata ca nu este responsabil.

Ce trebuia Basescu sa faca pentru a fi popular si apreciat:

Sa devina democrat si ingaduitor ca Adrian Nastase, care si-a ridicat contestatori de pe strada fara mandat de arestare, sa-si inventeze o “matusa Tamara”, sa inchida gura presei in felul in care a facut-o acelasi Nastase, sau in extremis sa-i cheme mineri pentru o vizita la sediile PSD si PNL, asa cum a facut-o Iliescu.

O alta alternativa ar fi fost sa-l numeasca pe Crin Anonescu prim ministru, pe Nastase ministru de externe, pe Vanghelie ministru de interne si sa uite ca astia si-au facut din ura antibasescu obiectul muncii. Trebuia sa dea telefon la ANI si sa le comande imediat sa nu mai il ancheteze pe Geoana, la procuratura pe Nastase si la DNA pe Voicu. 

Ce nu am eu voie sa fac:

Nu am voie sa cred ca  sunt in PD-L oameni suficient de capabili sa fie prim ministru altul decat Boc si ministrii mai buni decat “greii partidului”.

Nu am voie sa discut despre reforma in PD-L sau Doamne fereste despre modele politice, care ar fi mai potrivite decat cele existente, tot nu am voie sa discut despre repere si valori pentru ca sunt ‘telectual idiot, care nu intelege real politik.

Nu am voie sa-l critic pe Mircea “cel idiot” Basescu pentru ca este liber si independent cetateneste si crestineste sa se inhaiteze cu negustori de arme sau sa boteze nepotei de mafioti, cand fratele sau presedintele a fost blamat de jumatate de electorat si aproape a pierdut alegerile.

OK, bai miticilor, am sa va spun ceva: eu vreau ca Presedintele pe care l-am votat sa faca treaba si sa nu poate fi blamat din cauza lu frasu’ asa cum o fac astazi talibanii antibasescieni asta vreau, ati inteles miticilor, sau vreti sa ne revedem la referendul pentru revocare?

Ce trebuie eu sa fac si voi face:

Am sa continui sa cred ca pana la urma societatea romaneasca nu este reprezentata nici de ura, nici de nihilism si nici de psihopatia antibasesciana. Am sa continui sa vorbesc si sa scriu despre idealurile mele, valorile mele si reperele pe care mi le-am asumat. Am sa incerc sa-mi vad idelurile mele cu ochii, idealuri care nu sunt legate nici de Basescu nici de PDL si nici de alt partid, care inca nu exista. Am sa-mi iau de la toti ceea ce pot si am sa merg alaturi de fiecare om care crede in ceea ce cred eu. Am sa militez pentru un  dialog civilizat  fara inuendo, barfe si povesti fara justificare faptica. 

Written by Theophyle

31/01/2010 la 5:44 pm

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Theophyle.

  C’esti copil?! De unde bun simț in politică?

  oldhashu

  31/01/2010 at 6:07 pm

 2. @hashule, tre’ sa fie, cel putin o leaca, ceva mic, minuscul ca sa putem incepe ceva, nu?

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:09 pm

 3. Am ramas surprins – la postarea anterioara sa vad cit resentiment si cita ura furibunda este in cei al caror ales fie ca este Duda,Antonescu,sau Geoana a pierdut alegerile. Credeam ca orbirea din campania electorala s-a mai atenuat. Ca trebuie sa construim ceva in tara asta. Sunt neinduplecati. La fel ca si Burbonii la Restauratie nu au uitat nimic si nu au invatat nimic.
  Mai e de lucru !

  Un tanar de stanga

  31/01/2010 at 6:11 pm

 4. @TDS, cand vad oameni atat de lipsiti de onestitate mor de ciuda, suntem damnati pentru inca multi ani de acum incolo

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:13 pm

 5. tds,

  pai, nu au uitat pentru ca „ei” inca mai spera ceva….spera in suspendarea lui basescu, teorie cam vehiculata mai la vedere, mai printre rinduri (vezi si declaratia lui nastase…), si atunci incrincenarea ramine.

  „Ei” nu pot accepta ca Basescu a cistigat,
  „ei” nu pot astepta inca 5 ani sa scape de pirat,
  „ei” asteapta un singur lucru: suspendarea definitiva a lui basescu, eliminarea lui boc si inscaunarea aliantei social-liberale in curind oficializate la cirma tarii…

  speranta ii face rai!

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 6:18 pm

 6. ThPh,

  tu cunosti teoria, nu-i asa? ca politica este o curva,
  iar in Ro politica este o curva ABSOLUTA !!
  🙂

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 6:20 pm

 7. @skorpi, politica poate, problema ar fi, unde ne situam noi?

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:21 pm

 8. ThPh,

  noi undeva pe centura societatii..
  🙂

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 6:22 pm

 9. @skorpi, incep sa cred si eu ca ne aflam pe acolo 😦

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:27 pm

 10. salut

  ce bine-mi pare ca nu m-am bagat la postarea anterioara, erau acolo cateva mesaje care ma faceau sa spun porcarii pe blog;

  doar asa, doua vorbe: sa fii nas-de botez, de cununie, nu conteaza, este o relatie spirituala, la fel de puternica ca cea de sange; oare cati dintre noi au nasi/sunt nasi cu niste persoane pe care nu le cunosc personal si carora le-au facut propunerea la telefon? hai sa fim seriosi, nu e nimic spiritual in astfel de cumetrii ca cea in discutie

  p.s. sper ca ideea cu republica parlamentara sa mai fie dezbatuta, ca merita

  razvan

  31/01/2010 at 6:32 pm

 11. @razvan, salut!
  Prima postare maine dimineata, o postare care sublineaza posibilitatea republicii prezidentiale si care ar pute fi problema ei in Romania (cauzata de necesitatea coalitiilor politice).

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:37 pm

 12. OrangeS,

  De unde atâta neîncredere în bunulsimț al celor mulți?
  Or vrea „ei” să-și facă de cap, dar sunt orbi.
  Nu pot crede că și noi le „vedem” mișculațiile și îi taxăm la vot.
  Nu sunt decât niste „deinosauris” fosili care nu mai au nimic „deinos” (grec. „înfricoșător”) în ființa lor. Mai supravietuieste doar târâtoarea, șopârla…

  oldhashu

  31/01/2010 at 6:40 pm

 13. OldH,

  tu esti optimist, dar eu sint prudent cu dinozaurii mai ales ca sint si plini de bani; nu-i vad atit de inofensivi cum ii vezi tu..
  🙂

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 6:43 pm

 14. Skorpi, e un articol care l-am „pescuit” dintr-o postare a lui Turambar, de citit cu multa atentie:

  http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-6851498-interviu-bjoza-octav-presedinte-afdpr-spus-unui-parlamentar-voi-sunt-demnitatile-dar-noi-demnitatea.htm

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:49 pm

 15. Geoana, Gutau, Basescu,Dinescu toti Mirci :)(si mai cunosc fo doi – nu asa cunoscuti) Cum sa nu devii paranoia?

  eugeni

  31/01/2010 at 6:51 pm

 16. @eugeni, salut!
  Crez ca e o chestie predestinata legata de nume? 😆

  Theophyle

  31/01/2010 at 6:56 pm

 17. Salut theophyle, de acord pana la virgula cu mesajul postarii. 🙂

  noradamian

  31/01/2010 at 6:57 pm

 18. eugeni, salut, o observatie interesanta!… A facut-o cu catva timp in urma unul din baietii mei,”dezolat” ca-l cheama Mircea… 😆

  noradamian

  31/01/2010 at 7:00 pm

 19. @Nora, salut 🙂 avem multe hartoape pe drumul nostru 🙂

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:02 pm

 20. Salut…
  La asa hartoape un 4X4 s-avem 🙂
  Adica: perseverenta, puterea de a pastra echilibrul, credinta in mai bine, daca s-o putea.
  Sunt si eu revoltata de atitudinea de stadion a unora, rosii, galbeni sau portocalii. Las la o parte faptul ca li s-ar potrivi o alta culoare 🙂

  Diana

  31/01/2010 at 7:14 pm

 21. Pentru interesati, postare noua pe blogul de istorie:

  http://theo-phyl.blogspot.com/2010/01/excursus-dadaismul-22.html#more

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:25 pm

 22. @Diana, Salut!
  Pana la urma se va separa graul de neghina 🙂

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:27 pm

 23. ThPh,
  6.49 pm

  am citit cu mare atentie articolul;
  ce sa spun?

  cutremurator si revoltator…mai ales: vizita la thoader paleologu si faptul ca de 20 de ani „nu au curajul” sa introduca ca materie la scoala dar nu de un semestru, ci pe citiva ani macar…

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 7:36 pm

 24. @skorpi si pe mine m-a revoltat atitudinea micului „pleasca”, un imbecil, care a fost si va ramane o „speranta” 😦

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:45 pm

 25. apropo de bun simt, iata o mostra:

  Victor Ponta anunta ca nu va candida la sefia formatiunii si face publice o serie de propuneri de reformare a partidului, intre care regandirea finantarii interne, construirea sau sprijinirea transparenta a unor institutii media si

  protectia membrilor PSD care au ocupat functii publice

  adica:
  protejarea lui adrian nastase de Justitie? a lui mitrea?
  a tuturor celor care au jefuit prin tara asta???

  frumos demers, pontica,

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 7:46 pm

 26. Seara buna!
  Furtuna parca a trecut
  Multa furie a incaput
  Acum toti sunt la barloaga
  Ling la rani si chiar se roaga
  Ce crestini, ce buna purtare
  Toti sunt cu pumnul mai tare
  Ce Basesti, ce teorii
  Cand dupa flacari te atii
  Da skorpioane, burdihan
  Sarac dar cu mertan
  Politicienii si interlopii
  Sunt frati buni cu popii
  Fara numar, baga bine
  Cristelnita-i de rusine
  De unde bun simt romani
  Cand scuipam si pe strabuni
  Totusi tre’ sa im optimisti
  Neghineii vor fi tristi

  Creanga

  31/01/2010 at 7:46 pm

 27. ThPh,

  a fost o speranta, dar va mai ramine????
  ma indoiesc!
  va ramine doar cu „a fost” !
  🙂

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 7:47 pm

 28. Skorpi. da m-am referit la faptul ca el a devenit o „speranta” neinplinita :{

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:51 pm

 29. @Creanga, salut si buna seara 🙂

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:51 pm

 30. @Theophyl
  Buna seara, buna seara
  Iaca vin cu sanioara
  Genunchii mi-s cam beliti
  Pe derdelus cam grabiti
  Acum stau si meditez
  Sa gandesc, sau sa rimez?
  Ce polemici parfumate
  Sa lesini, sa cazi pe spate
  Mult prea multa teorie
  Pentr-o biata cumetrie

  Creanga

  31/01/2010 at 7:55 pm

 31. @Creanga, nu’i o biata cumetrie, este exact ceea ce a facut idiotul inainte de alegeri. Cred ca Mirciulica isi saboteaza fratele, ce imbecil, Doamne fereste de asemenea rubedenii.

  Theophyle

  31/01/2010 at 7:58 pm

 32. Uf, uf si iar uf
  Nu mai dorm in puf
  ‘Biata’, era in glas
  Far’ ghilimoaie am ramas
  De bun simt ni se vorbeste
  Cine-i drept cine greseste?
  Nici nu stiu, sunt inca mic
  Dar vreau sa ma ridic
  Noapte, noapte unde esti?
  Mai vii sa imi spui povesti?

  Creanga

  31/01/2010 at 8:04 pm

 33. Daca prin postarea aceasta ai incercat sa caracterizi comentatorii tai, cred ca ai luat-o mult pe aratura. In primul rand, nu am vazut ca Basescu sa fie acuzat de vreun comentator de politie politica (cel putin nu am observat in saptamana de cand citesc si comentariile). Nu am vazut de asemenea nici o comparatie a lui Basescu cu vreun alt personaj politic, din PSD sau PNL si nici nu am vazut pe cineva cerandu-i sa numeasca un anumit ministru (lucru asupra caruia, constitutional, presedintele nu ar trebui sa afle vreo influenta) asa ca sarcasmul tau apare doar ca o incercare de a deflecta criticile punctuale la actualul presedintele al replublicii si mandatul sau (la fel cum este referinta la fratele sau).

  zexe

  31/01/2010 at 9:13 pm

 34. Nitica dihonie si gata nimeni nu mai este cerebral?
  Seamana cu sangele din epoca terorii. Se sfarama limitele si se trece la instinctualism, ura si dorinta dea strivi adversarul, orice adversar numai sa fie sange. Singurul lucru bun este ca PDL fierbe. Numai asa se pot clarifica anumite lucruri. Nu mi-a placut sa fiu urecheat pe blog ca am o parere, dar asta e. Fiecare are dreptul la o parere, inclusiv eu. Si nu voi fi mai putin critic cu pentru a conserva linistea. Iar Blaga degeaba se lipeste de prezidiul PDL, e mai nasol decat Emil Boc ca lider de partid. E timpul ca PDL sa realizeze ca PNL a devenit o primadona datorita lui iStolo, liberalul de import. Daca vor fi populari si aleg conservatorismul ca vector politic(fara a elimina liberalismul si chiar elementele stangiste din vechiul PD) atunci lider nu poate fi Blaga. Nu poti face democratie cu Iliescu si nici un partid Popualr cu Blaga. E incombatibilitate existentiala. In fapt cine stie in PDL cu ce se mananca ideologia politica?

  turnofftheglory

  31/01/2010 at 9:16 pm

 35. Zexe cema sperie e balansul. De la basescism la videnism si stanga politica. Te poti hotara sau mergi pe gica-contra?

  turnofftheglory

  31/01/2010 at 9:18 pm

  • Vreau sa te anunt ca politica romaneasca nu este una „ortodoxa”, asa ca daca ma vei judeca dupa criteriile ei nu-mi vei intelege pozitia. Daca nu sunt multumit de domnul Basescu, nu vad de ce ar trebui sa ma injosesc la principiul bolsevic ca o persoana trebuie blamata pentru actiunile parintilor/fratilor/rudelor, sau ca trebuie sa neg nevoia de reforma constitutionala doar pentru ca si actualul presedinte o sustine. Oricat s-ar stradui sa para diferite, partidele romanesti nu sunt mutual exclusive, si acest lucru se vede de la o citire a programelor politice, la o analiza a promisiunilor electorale, si la observarea relatiilor personale mai bune decat ar permite pozitiile politice aparent opuse la nivelurile superioare de conducere a marilor partide. Trebuie neaparat sa adopt pozitia PSD sau PDL, si sa aleg un dusman usor de definit pentru „omul simplu” ca sa nu fiu considerat „gica contra”?

   zexe

   31/01/2010 at 9:32 pm

   • @zexe daca ai citit raspunsul meu la comentariul tau precedent poti sa intelegi de ce te consider „gica contra”.
    Incerci sa-ti pozitionezi comentariile bazate pe jumatati de fraze si citesti si intelegi cum vrei, bineinteles scotand din context orice afirmatie pentru a se potrivi cu argumentele tale.

    Cred ca ai o mare problema si joci un joc la care eu nu mai doresc sa particip.

    Baiatule, problema ta „furioasa” se trateaza in alte feluri si de alti experti. Gata, basta!

    Theophyle

    31/01/2010 at 9:44 pm

 36. Teofil

  Ţin să-ţi mulţumesc în mod special şi pentru această postare.

  ps. cer scuze că m-am lăsat provocat la postarea anterioară. 😦

  tibi

  31/01/2010 at 10:10 pm

 37. […] post: Sechestrarea bunului-simţ This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 38. @tibi prietene, le vom petrece pe toate cu rabdarea si tot umorul necesar 🙂

  Theophyle

  31/01/2010 at 10:39 pm

 39. OK Teofil, multumesc !

  Noapte buna prietene ! 🙂

  ps. a inceput finala de snooker.

  tibi

  31/01/2010 at 10:41 pm

 40. @tibi, noapte buna, stiu! 😆

  Theophyle

  31/01/2010 at 10:43 pm

 41. noapte buna tuturor, multumesc pentru vizita, sper ca ne vom citi si maine.

  Theophyle

  31/01/2010 at 10:43 pm

 42. ThPh

  Am sa incerc sa-mi vad idealurile mele cu ochii, idealuri care nu sunt legate nici de Basescu nici de PDL si nici de alt partid, care inca nu exista

  sper sa mai apucam acele vremuri sau macar sa netezim drumul spre ele pentru generatia urmatoare
  🙂
  noapte buna

  orangeskorpion

  31/01/2010 at 10:45 pm

 43. @skorpi, o vom face si chiar sper ca vom ajunge acolo 🙂

  Theophyle

  31/01/2010 at 10:47 pm

 44. @Theophyle,

  Iti sunt alaturi ca sa ne vedem idealurile comune cu ochii. Ceea ce mai cred este ca oamenii ar trebui sa se coaguleze in cat mai multe ong-uri pentru diverse activitati, mai ales ca nu toate lucrurile se pot face cu bani, bani multi, exista enorm de multe lucruri pe care le putem face cu pasiune si expertiza, cu munca si creativitate. Cu putin de la mai multi se pot face minuni pentru societate. Dar oamenii au pierdut solidaritatea asta si trec totul numai prin noul idol pe care l-au creat – BANUL.

  nicole

  31/01/2010 at 11:57 pm

 45. noapte buna! 🙂

  nicole

  31/01/2010 at 11:58 pm

 46. A, inca ceva ce-am invatat din Franta:

  De ex. Pensionarii si-au format mici grupuri de lucru si, functie de specialitate, unii fac ore gratuite de franceza cu emigrantii, altii ore de muzica si arte (pictura, desen etc.) cu copiii, altii de gradinarit, de gatit cu tinerele fete etc. Se simt utili, socializeaza, fac un schimb de energie extraordinar. Iar asta se intampla cu un minim de organizare si solidaritate pur si simplu umana.

  Eu ma gandeam ca modelul poate fi extins inclusiv la adulti. Ar fi asa de complicat daca unii dintre noi ar acorda meditatii de matematica, istorie, fizica, romana, chimie, sport copiilor si celor care au nevoie si n-au posibilitati financiare? Doua ore pe saptamana daca am sacrifica nu ne-ar face mai utili, mai increzatori, mai fericiti ca schimbam putin lucrurile rele din jurul nostru?
  Am putea sa ne oferim serviciile chiar in solidaritate cu asezaminte culturale sau bisericesti care ar avea un minim de infrastructura necesara.

  Theophyle, poate initiezi tu un astfel de asociatie/ong? Nu ar fi un bun prilej de a incepe ceva de genul asta chiar unii dintre cei care scriu aici?

  nicole

  01/02/2010 at 12:08 am

  • @nicole, salut!
   Lucrurile sunt asa cum le descrii tu, nu stiu cat de aplicabile sunt in Romania. Sper ca intr-un fel sau altul exista multe posibilitati de a forma o „societate civila” cu adevarat independenta. Vom vedea in viitorul apropiat cum ne putem mobiliza 🙂

   Theophyle

   01/02/2010 at 10:57 am

 47. Buna dimineata !
  „In sedinta din Poiana, triada Blaga-Videanu-Berceanu i-a pus la zid pe reformatorii Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu. Dupa ce le-au promis parlamentarilor accesul la putere, conducerea PD-L au respins cu usurinta solicitarile celor 3 reformatori.”

  Fara comentarii.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6861791-reglarile-conturi-brasov-garda-veche-din-pdl-aliaza-parlamentarii-scapa-reformisti-pnl-antonescu-batut-cuie-data-alegerilor-interne-enervandu-tariceanu.htm

  Tzepelica

  01/02/2010 at 5:56 am

  • @timi, Salut!
   Am vazut si eu ce s-a intamplat acolo. Cred ca vom trbui sa luam si noi o atitudine.

   Theophyle

   01/02/2010 at 10:58 am

 48. Mafia tiganeasca mana in mana cu coana Justitie.

  „Fostul magistrat Maria Huza este naşa lui Judecător – unul dintre cei opt copii ai lui Bercea Mondialu’. La petrecerea de botez a fost prezentă şi celebra judecătoare Lidia Bărbulescu. Cele două au fost colege şi prietene apropiate, lucrând împreună la Tribunalul Olt.
  Apoi, tot împreună, au fost transferate la Bucureşti, una la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cealaltă şefă la Tribunalul Capitalei. Pentru o perioadă, au fost colege şi în Consiliul Superior al Magistraturii, Huza pensionându-se după începerea anchetei DNA împotriva sa.
  La rândul său, fostul procuror şef Gheorghe Brenciu a devenit cumătrul clanului Bercea. Magistratul l-a botezat pe Televizor, fiul lui Mondialu’. Brenciu a ocupat funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, apoi a fost avansat procuror-inspector la Parchetul Curţii de Apel Craiova.”

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/884938/Cercul-select-al-nasilor-lui-Judecator-Printisor-si-Televizor/

  Tzepelica

  01/02/2010 at 8:36 am

  • @timi, asta este, in tara asta pentru bani poti cumpara orice si pe oricine 😦

   Theophyle

   01/02/2010 at 10:59 am

 49. Salut Theophyle,
  Salut prieteni!

  Asa se intampla cand foti reformatori, cand ajung la ciolan, devin conservatori si antireforma. Ma refer la Videanu, Boc, Blaga, Berceanu.

  Dar cel mai mult mi-a placut articolul anterior cu „fratele idiot al lui Traian”. Acid si la obiect!

  Andrei

  01/02/2010 at 9:28 am

  • @Andrei, sper ca vom putea sa le amintim ca lucrurile incepute trebuie si finalizate, un „Memento Mori” ar fi eficient in aceste zile 🙂

   Theophyle

   01/02/2010 at 11:00 am

 50. postare noua 🙂

  Theophyle

  01/02/2010 at 11:01 am

 51. „Fără justificare faptică”

  Cum omologhezi faptele pe net ?

  ANAMORF

  01/02/2010 at 12:31 pm

  • ANAMORF, salut!
   Faptele trebuie sa fie reale si justificabile prin dovezi. Eu utilizez netul numai pentru raportare si nu ca dovada, la asta m-am referit.

   Theophyle

   01/02/2010 at 12:56 pm


Comentariile sunt închise.