Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Criptogramele portocalii

De obicei, infrangerile electorale sunt urmate de rabufniri si de socoteli post electorale personale sau colective. PDL nu a pierdut alegerile, dar nici nu le-a castigat; Basescu a castigat alegerile, important de mentionat. Nimeni nu poate spune astazi cat valoreaza PDL din punct de vedere electoral. Cu Basescu pot ajunge la aproximativ 32% din optiunile de vot ale electoratului romanesc, fara Basescu, numai zeii sondajelor mioritice ar putea da raspunsuri. Marele noroc al PDL este situatia creata in partidele adversare si imposibilitatea lor de a forma o opozitie care sa puna probleme actualului guvern. Norocul s-ar putea termina repede daca se ajunge la alegeri anticipate; ipoteza ca alegerile anticipate  ar avantaja PDL este complet gresita, componenta guvernului Boc IV este departe de a fi adulata de electorat, inclusiv o parte din electoratul portocaliu.

Necesitatea bugetului pentru economia romaneasca este imperativa, asa ca sunt sigur ca el va trece cu sau fara amendamentele opozitiei, dar dupa aia ce? Dupa aceea vor avea congres, care va trebui sa repozitioneze centrele de putere din partid. Din nefericire, uvertura declansata de prostia facuta de Boc cu numirea lui Honorius Prigoana   a scos la iveala divergentele si pozitiile antagoniste din partid mai devreme decat trebuia, aducandu-le in public. Honorius Prigoana nu este un subiect serios, dar ce se ascunde in spatele lui da de gandit.

Iesirea la rampa a unuia din cele contraversate figuri ale PDL – Ioan Oltean si declaratiile lui au contribuit la valurile de “simpatie” care s-au revarsat asupra parerilor de-a dreptul imbecile pe care le-a exprimat.  Pentru cine nu stie, “acest energetic baiat destept de la energie” este unul din centurionii dlui Blaga, asa ca ceea ce a declarat el este ceea ce Blaga doreste sa auda.

In cursul diminetii de miercuri, liderul grupului deputatilor PDL din Parlament, Mircea Toader le-a transmis acestora  ca nu vor fi acceptate amendamentele la buget din lipsa de bani. Decizia transmisa a starnit scandal in grup, iar Emil Boc a fost nevoit sa se deplaseze personal pentru a-i linisti pe deputati.  Ajuns la grupul deputatilor, Boc a fost pus in fata unei alte probleme: contestarea conducerii PDL, in special a ministrilor Blaga, Videanu si Berceanu. Deputatii i-au reprosat presedintelui ca nu au acces la deciziile conducerii partidului si ca banii sunt directionati de catre triada Blaga – Videanu – Berceanu in functie de clientela acestora.

Intr-o alta ordine de idei, dl Stolojan a vorbit din adancurile piramidei lui Keops, unde s-a plasat singur prin atitudinile sale politice sau mai bine zis antipolitice. Nu trebuie sa amintesc pozitionarea lui Cristian Preda si partial a lui Sever Voinescu. “Junii turci”, care nu au prea mare sanse in congresul care se configureaza in februarie. “Baietii din teritoriu” vor reusi sa adune suficiente voturi pentru seniorii lor feudali, dar asta numai daca Zeus va tacea. Pariul meu este ca Zeus nu va tacea, nu-i este felul, Zeus va inchide niste conturi deschise cu “greii partidului” sunt sigur.

“Baietii din teritoriu” stiu cu prisosinta ca in 2012 ei vor pierde glorios fara sprijinul lui Zeus si cine stie poate alianta anticreier va produce pana la urma niste anticipate in care – fara Zeus – ei se vor reintoace la mana coalitiei PSD-PNL.

 

Written by Theophyle

08/01/2010 la 12:14 pm

161 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata ! 🙂

  Parerea mea este in deplin consens cu aceasta postare : pedeleii se joaca atit cu destinul lor politic, dar mai ales cu posibilitatea reformarii clasei politice (incepind cu ei).

  Se pare ca reflexele dimbovitene le coplesesc ratiunea.

  Iar ne punem nadejdea in Basescu ? Ceva scirtiie rau in pdl.

  tibi

  08/01/2010 at 12:32 pm

 2. @tibi, Buna Ziua!
  de la marea coalitie PSD-PDL, increderea mea in portocalii a scazut constant si a ramas la un nivel minim in aceste zile. Sper ca Basescu va face ceea ce trebuie sa faca inainte de a fi prea tarziu.

  L-am sprijinit pe Basescu pentru mesajul lui reformist, sper ca o va face la inceput cu partidul sau.

  Theophyle

  08/01/2010 at 12:37 pm

 3. @ziua buna Teofil

  Daca pedeleii vor risipi aceasta uriasa cantitate de simpatie de care au avut parte, datorata simpatiei de care s-a bucurat Basescu, alta fereastra de speranta pentru natia romana cine stie cind se va mai ivi.

  Ce va fi, Dumnezeu cu mila !

  tibi

  08/01/2010 at 12:41 pm

 4. @tibi, personl cred c lucrurile se vor aranja, daca nu exact cum spui tu, Dumnezeu cu mila!

  Theophyle

  08/01/2010 at 12:44 pm

 5. salut

  ma bucur ca cineva reface succesiunea logica a evenimentelor: fara implicarea directa si stupida a lui boc in candidatura lui prigoana jr, poate azi discutam despre alte chestii

  razvan

  08/01/2010 at 12:44 pm

 6. Bună ziua,

  Am impresia că Traian Băsescu „a ieşit” din PD-L.
  Cel puţin „vocalizele”, fără precedent, din interiorul partidului asta sugerează.

  Mihai (C.T.)

  08/01/2010 at 12:47 pm

 7. @razvan, Salut!
  Postarea urmatoare va analiza doua scenarii posibile, aceasta postare este numai partea care arata o realitate probabila.

  Theophyle

  08/01/2010 at 12:52 pm

 8. Salut voios ! 🙂
  Nu cunosc, din pacate, procedura inscrierii candidatului la alegerile pt. sector.
  Totusi, cred ca Tudorache nu se putea inscrie fara semnatura sefului de partid, adica a lui Boc.
  Daca e asa, intrebarea care ma roade este ce l-a facut pe Boc sa-si schimbe cu 180 de grade pozitia initiala ?
  Mi se pare esential.

  Tzepelica

  08/01/2010 at 12:55 pm

 9. @Mihai (CT) Salut!
  ai un blog foarte frumos, tre sa-mi povestesti despre formatul lui 🙂

  La subiect, poate ai esit, are insa nevoie de un vehicul politic care trebuie cautat totusi in PDL, nu cred ca acest vehicul este cel existent acum.

  Theophyle

  08/01/2010 at 12:55 pm

 10. @timi, Salut,
  Nici eu nu cunosc, dar am sa aflu 🙂 Boc este un baiat bun. atat! Din nefericire oamenii decenti sunt nevoiti a lucra intr-o atmosfera toxica care-i omoara sau ii transforma in altceva 😦

  Theophyle

  08/01/2010 at 12:57 pm

 11. Buna ziua tuturor…
  Groznica gasca de idioti e si pedeleu’ asta – scuze…
  Speram ca „junii turci” sa fie mai multi. Cred ca e nevoie de un adevarat cor…
  Zeus, coboara printre noi si glasuieste. Si adu-ti si fulgerele cu tine. 🙂

  Diana

  08/01/2010 at 12:58 pm

 12. @Diana, salut!
  Chiar nu stiu unde se termina prostia si unde incepe reaua-vointa. In orice caz sunt legate strans 🙂

  Theophyle

  08/01/2010 at 1:00 pm

 13. @Theophyl
  Ar fi interesant de stiut cine a semnat pe candidatura cu care s-a inscris Tudorache.

  Tzepelica

  08/01/2010 at 1:01 pm

 14. @timi, fara sa stiu precis dar cred ca tre’ sa fie seful organizatiei de sector, cel putin asa s-a lasat sa se inteleaga, dar am sa stiu, am „surse” 🙂

  Theophyle

  08/01/2010 at 1:03 pm

 15. @Theophyle

  Blogul e unul normal, pe platforma Blogspot-Blogger (Google) căruia i-am aplicat o temă gratuită modificată după gustul meu. Dacă ai nevoie de „o schimbare la faţă” pentru blogurile tale de pe aceeaşi platformă (WordPress nu admite teme personalizate decât în varianta self-hosted şi cea cu plată), dă-mi un email, te ajut cu plăcere.

  Mihai (C.T.)

  08/01/2010 at 1:05 pm

 16. art. 29 alin. 8 din legea alegerilor:
  „Propunerile de candidaţi se fac în scris, în 4 exemplare, de către partidele politice (…) sub semnătura conducerii acestora sau a persoanelor desemnate pentru a le semna, iar în cazul candidaţilor independenţi, pe baza listei susţinătorilor.”

  razvan

  08/01/2010 at 1:09 pm

 17. @Theophyle – salut – decenta lui „bocutz” este doar de suprafata daca nu rezista la presiuni. Si eu am crezut ca e cumsecade si onest. Poate e doar o imagine…

  Diana

  08/01/2010 at 1:09 pm

 18. Salut Theophyle
  Pentru ca Mihai vad ca nu e pe aici.
  Intra pe linkul asta.
  http://www.gabfirethemes.com/
  Poti cumpara pachetul al temei – layout,template. Varianta standard poate fi cumparata online cu 60 usd. si asa vei avea un o structura de Huffington Post 🙂

  Un tanar de stanga

  08/01/2010 at 1:11 pm

  • Versiunea Gabfire e pentru WordPress. Varianta pentru Bolgspot e gratuită.

   Mihai (C.T.)

   08/01/2010 at 1:17 pm

   • Problema blogspotului este ca are prea putine module suplimentare. Problema wordpressului este ca se customizeaza mai greu si de aia cer baietii 59 usd. Pe de alta parte template-ul este excelent sa il pui pe domeniul tau si sa faci un ziar de la 0, pe care daca l-ai face inhouse ar lua multa proiectare.- stiu din lunga experienta personala si de bani cheltuiti 🙂
    e interesant oricum. deci e o tema initial creata petru wordpress si apoi convertita de altu pentru blogspot. a fost un pic de munca acolo…
    Vezi ca sunt doua linkuri jos in subsol…. „Tema originala wordpress” …si… „Convertita de … la blogspot”

    Un tanar de stanga

    08/01/2010 at 1:38 pm

 19. Acum vad ca a aparut si Mihai 🙂

  Un tanar de stanga

  08/01/2010 at 1:13 pm

 20. @TDS, salut si Multzam :)A venit Mihai 🙂

  Theophyle

  08/01/2010 at 1:16 pm

 21. Pentru că tot discutăm despre propuneri, candidaturi şi cine le aprobă, iacătă ce zice documentarea mea (statut PD-L):

  16B. Candidatura pentru Parlament

  Art. 148. (1) Pot candida pentru alegerile parlamentare numai militanţii partidului care au o vechime de cel puţin 3 ani în partid, o activitate ca militant de cel puţin 2 ani, recunoscută ca atare de SRUMGC;

  (2) Militanţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin (1) şi doresc să candideze vor notifica, în scris, aceasta intenţie la BPJ (BPMB), cu cel puţin 1 an înainte de începerea campaniei electorale.

  (3) În acelaşi termen, BPN poate notifica BPJ (BPMB) propunerile de candidaţi, dintre membrii săi, cu aprobarea CDN.

  (4) Cu 6 luni înainte de începerea campaniei electorale, BPJ (BPMB) supune votului CCJ (CCMB) lista cu propunerile de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

  (5) În cazul în care există divergente între propunerile BPN, notificată potrivit prevederilor alin (3), şi propunerile votate de CCJ (CCMB), ori există litigii adresate CNSEL, acestea vor fi supuse analizei CNC cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea campaniei electorale. Hotărârea CNC este definitivă.

  (6) CDN notifică BPJ (BPMB) propunerile de candidatură pentru alegerile parlamentare a membrilor partidului care ocupă funcţii de conducere în CN, cu cel puţin 6 luni înainte de începerea campaniei electorale.

  (7) În caz de divergenţă între CDN şi BPJ (BPMB) din judeţul pe a cărui listă de candidaţi a fost propus Preşedintele partidului, Preşedintele executiv, preşedintele CNSEL sau preşedintele CNRC, aceasta se soluţionează de CNC cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea campaniei electorale. Hotărârea CNC este definitivă.

  (8) Candidaturile pentru alegerile parlamentare europene se aproba de către BPN.
  –––––––––––
  Notă: SRUMGC = Secretariatul pentru Resurse Umane, Militanţi şi Gestiunea Carierei

  Mihai (C.T.)

  08/01/2010 at 1:20 pm

 22. Teofil…as vrea si eu sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare, asta mi-ar clarifica multe: DE CE BASESCU L-A MENTINUT PE BOC??? DE CE I-A PROMOVAT PE CEI MAI VEROSI LIDERI PDL: VIDEANU, UDREA, BLAGA? CARE E LOGICA LUI BASESCU?
  Multumesc 🙂

  elena agachi

  08/01/2010 at 1:20 pm

  • @elena agachi, salut!

   1. Verosi nu este in vocabularul meu in legatura cu oameni care nu au fost condamnati de justitie, nici macar Adrian Nastase nu este considerat de mine veros.

   2. Boc este liderul partidului tocmai pentru a nu ajunge unul din tripleta mai sus amintita.

   3. Basescu nu si-a putut permite sa-i indeparteze de la putere cand partidul avea 7%. nu schimbi caii la deal.

   4. Stiu cu absoluta verdicitate care au fost (si sunt) parerile lui Basescu despre acesti oameni. Nu a fost posibila schimbarea din cauza hartuirii continue de care a avut parte in ultimi 5 ani. Cand ai nevoie de aliati pentru a supravietiui nu poti sa ai alte considerente decat…supravietuirea.

   Theophyle

   08/01/2010 at 1:33 pm

 23. @Mihai(C.T.)
  Asta e teoria.
  Pe noi practica ne omoara… 🙂 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 1:28 pm

 24. Elena
  Boc – e harnic si cinstit – atit. Si pentru calitatile astea TB l-a acceptat. (nu avea unul si harnic si cinstit si bun si devreme acasa)
  Ceilalti sunt osatura partidului de ani de zile Videanu,Blaga, cu relatiile in teritoriu bine formate pe sistem levantin. Acum ca TB chiar vrea sa lase o dira si e mai manfutist acum, poate sa incurajeze restructurarea partidului pe principii sanatoase

  Un tanar de stanga

  08/01/2010 at 1:30 pm

 25. Mihai (C.T.) multumesc 😆

  Theophyle

  08/01/2010 at 1:35 pm

 26. @Tzepelica

  Asta-i o „vorbă din bătrâni” tare păguboasă.

  Mihai (C.T.)

  08/01/2010 at 1:40 pm

 27. @Mihai(C.T.)
  Paguboasa, da` care exprima o realitate.
  Realitate in care nu se respecta nici statutul, nici procedurile de aplicare.

  Tzepelica

  08/01/2010 at 1:48 pm

 28. Exprimă nu doar o realitate ci şi o stare de spirit sau chiar o mentalitate, de aceea e păguboasă. Nu doar la nivelul unui amărât de partid, în toată societatea una din devizele de căpătâi este „Legea e pentru fraieri!”

  Mihai (C.T.)

  08/01/2010 at 1:58 pm

 29. Pentru cei interesati, o postare chiar interesanta pe blogul doctrinar. Masoneria Romana in secolul al XIX-lea:

  http://theo-phyl-politea.blogspot.com/2010/01/francmasoneria-in-romania-secolului-al.html

  Theophyle

  08/01/2010 at 2:14 pm

 30. buna dimineata 🙂

  legat de congres, contestari si schimbari de conducere: dupa capul meu, asta facuta prea repede are sanse bune de a compromite reformele pornite de boc si reforma interna din pdl

  daca boc este schimbat in februarie, va urma destul de repede caderea guvernului si, inevitabil, scaderea pozitiei de negociere a pdl pentru un nou guvern;

  de asemenea, o schimbare precipitata, inainte de dezvoltarea discutiilor pornite de preda va fi doar rezultatul luptelor intre aceleasi grupuri de pina acum, nu al reformei interne

  astea is impresiile mele

  murfi

  08/01/2010 at 2:27 pm

 31. murfi, salut!
  Personal, nu cred ca Boc va cadea. Este sustiniut de Baselu’ si are si sustinere serioasa in partid. Cred ca partida Boc-Udrea-junimea cva deveni contra pondere la tripleta oligarhilor 🙂

  Theophyle

  08/01/2010 at 2:33 pm

 32. Buna ziua! Daca din cele 32 de procente cat a estimat distinsa noastra gazda ar fi valoarea PD-L, extragem (eu apreciez cam la doua treimi) contributia de imagine a lui Basescu. Restul revin partidului.
  E de gandit daca in viitor PD-L ar mai putea castiga fara Basescu mai mult. Eu nu cred.
  Mai mult daca partidul ramane incrancenat in a promova aceleasi figuri uzate, are „ocazia” de a se bate doar pentru a ramane partid parlamentar.
  Atentie amatorilor , in trei ani se pot intampla multe…

  Andrzej

  08/01/2010 at 2:44 pm

 33. legat de sondaj – am votat impotriva; dat fiind ca scopul auto-asumat al blogului este civic, sustinerea nu se ofera pentru persoane; chiar in cazul alegerilor pentru presedinte sustinerea a fost pentru reformele propuse si reprezentate de basescu in cursa respectiva; ar fi cel putin ciudat, dupa tot ce s-a spus aici in ultimele 6 luni, sa fie sustinut in cursa ‘ceea ce reprezinta honorius prigoana din punct de vedere politic’ 🙂

  murfi

  08/01/2010 at 3:02 pm

  • @murfi, Salut!
   HonPrig reprezinta:
   1. Nepotismul in politica Romaneasca
   2. Plata datoriilor politice cu ajutorul electoratului
   3. Pe tasu’ care este Prigoanaj Jr., un clovn.

   Blogul asa trebuie sa reprezinte alte valori, cel putin asa mi-am dorit si HonPrig nu are legatura cu ceea ce am facut in ultimele 6 luni

   Theophyle

   08/01/2010 at 5:20 pm

 34. Teoph, si ceilalti prieteni…

  Deh, apropo de sondaj am votat impotriva lui honorius, dar revin spunand ca a fost incalcat derptul constitutional prin eliminatrea independentilor si a partidelor neparlamentare.
  Ma mir ca acest amanunt nu a fost „radiografiat” mai pe larg, pe aici.
  Daca e vorba de principii, respectarea constitutiei( asa schioapa) e o incalcare grava a democratiei. Nu, ?….

  Andrzej

  08/01/2010 at 3:11 pm

  • @Andrej Salut,
   Ai dreptate, din nefericire „independentii” reprezentat de cerne este un neica nimenea care a acordat sprijinul lui Geoana ptr. ca „Basescu” a batut ub copil.

   Theophyle

   08/01/2010 at 5:22 pm

 35. rectific
  …”nerespectarea constitutiei”…

  Andrzej

  08/01/2010 at 3:13 pm

 36. Salut, Theophyle!
  Salut, prieteni!

  Si eu cred ca Boc nu va cadea.

  Impartasesc si eu ideea ca se va forma o tripleta Boc-tinerii-Udrea.

  De altfel, am mai scris pe blogul acesta despre rolul Elenei Udrea in viitoarele miscari in PDL, ca si despre contraponderea la grei care a fost formata in Guvern prin introducerea Elenei Udrea, a lui Funeriu, Dumitru, Serban, Baconschi si prin mentinerea lui Boc ca PM. Ideea mea este ca raportul din Guvern arata, oarecum fidel, situatia din partid. Elena Udrea are, ca ministru, un rol decisiv in arhitectonica guvernului si in relatia conducerii PDL cu teritoriul, fiind, ca ministru care dispune de fonduri pentru dezvoltare si care poate fideliza-momi-ameninta organizatiile teritoriale, o contrapondere institutionala la Blaga, ministru de interne. Dincolo de imaginea Elenei, aceasta are o calitate, aceea de a-i fi loiala lui Basescu, si mai ales de a juca rolul de focos nuclear. Este de urmarit prestatia ei si interviurile pe care le va da, precum si luarile de cuvint, intrucit atunci cind se decide sa spuna ceva, urmeaza un super scandal (amintiti-va de scandalul cu biletelul lui Tariceanu).

  Tinerii din PDL apropiati lui Basescu sunt cei care indeamna, de fapt, teritoriul, sa indrazneasca a atenta la scaunele greilor, care erau pina mai ieri apropiati ai lui Basescu. Strategic, consilierul lui Preda a procedat bine, a aratat ca indemnul „sariti la grei” vine chiar de la Basescu, si ca acestia nu se bucura de sprijinul sau, cum lasau acestia sa se inteleaga si cum credea teritoriul. Ceea ce Boc nu a inteles in prima instanta este ca Preda nu vorbeste de capul lui si ca interventiile sale au rolul de a trezi din amortire structurile din teritoriu. de Altfel, antagonizarea teritoriului impotriva greilor era perceptibila pentru un observator fin chiar dupa turul 1 (a se vedea interviul lui Basescu din RL:

  „R.l.: Sunteti multumit de felul in care v-au sustinut in aceasta campanie asa-numitii baroni ai PDL: Blaga, Videanu, Berceanu?
  T.B.: Au facut ce-au putut, erau si ministri in functie si mai aveau si cate un minister ca interimari…

  R.l.: Ar fi putut face mai mult?
  T.B.: Poate puteau fi mai bine organizati. Ce nu pot omite este sustinerea extraordinara a organizatiilor PDL, care au fost, cu sau fara comanda de sus, extrem de active.

  R.l.: Exista impresia ca baza va sustine mai mult decat varful.
  T.B.: Nu stiu.”)

  Daca mai adaugam la aceasta antagonizare si dezbaterile pe buget si scandalul stirnit de deputatii PDL, avem ingredientele unui viitor Congres agitat. Exista, totusi (si aici ma refer la orasul meu) o droaie de parlamentari pdl tineri care au cistigat in 2008 cinstit, pe uninominal, nu cu redistribuire, care nu reusesc sa penetreze structurile de conducere ale partidului. Eu cunosc la mine in judet 4. Mesajele lui Preda sunt adresate acestora.

  Mai mult, teritoriul, cu multi oameni abia intrati in parlament, este indemnat de preda sa aiba o viziune post-Basescu. Trebuie sa recunoastem ca fara Basescu, partidul, cu greii la conducere, cade sub PNL ca procent electoral, intrucit Basescu a fost mereu cel care a fixat directia. La PSD directia o da Iliescu, la liberali, Patriciu.

  Partidul PDL trebuie pregatit pentru farimitarea electorala a voturilor care va deveni mai pronuntata odata cu adoptarea VU dur

  [off-topic aici: va fi o batalie crincena pe VU, psd va incerca sa atraga liberalii de partea lor, prin alta smecherie electorala: sistem VU mixt – jumatate pe liste, jumatate uninominal pur: „Fostul premier Adrian Năstase a părut mai preocupat de schimbarea legii electorale: „Actualul sistem s-a dovedit că nu este eficient, eu aş sugera să mergem pe o formulă de tip german: jumătate din locuri pe listă de partid, jumătate pe sistem uninominal”. (mediafax, azi). Basescu va forta Guvernul sa isi asume raspunderea pe noua lege VU, daca discutiile in Parlament se blocheaza. Opozitia va depune o motiune de cenzura cu aceasta ocazie]

  , care va muta centrul de greutate de la centru pe bataliile electorale din colegii, si cu disparitia din fruntea partidelor a candidatilor-locomotiva: (Iliescu a spus-o deja, insa cu o alta miza: „Ion Iliescu considera ca problema PSD nu este numai aceea a schimbarii unor persoane din fruntea partidului. „Acesta este aspectul secundar, adiacent. Aceasta chestiune nu se poate rezuma numai la o personalitate cu forta de tractiune, care sa duca partidul mai departe, asa cum s-a intamplat in 1992. Ne aflam intr-o situatie in care echipa conteaza. PSD are de unde sa structureze o astfel de echipa de oameni pregatiti, cu autoritate morala si profesionala, care sa dea forta necesara partidului, care este dator sa raspunda problemelor marilor categorii care sunt in suferinta in momentul de fata, din cauza conditiilor economice si sociale din tara”, a mai spus presedintele de onoare al PSD” – ziua.net, azi)

  Greii PDL au centre de putere in partid, insa personal nu cred ca blocheze intrarea unor tineri ca vicepresedinti sau, mai ales, rescrierea statututlui (fie si partiala).

  Urmeaza batalii de imagine, motiuni si chiar posibile scenarii la limita sf-ului prin vara (nu are rost sa dezvolt aici) in care electoratul va fi iarasi implicat, si PDL trebuie sa se prezinte curatin fata oamenilor , altmiteri Basescu nu mai are nici o credibilitate si risca sa nu isi vada proiectele trecute. Basescu va avea nevie de popor mai devreme decit credem, si interesul lui e sa curate PDL-ul, pentru ca poporul sa il sustina in continuare. Vor mai fi referendumuri (macar unul, posibil doua) si atunci el nu trebuie sa plateasca oalele sparte de greii PDL.

  Cetatean

  08/01/2010 at 3:17 pm

 37. cetatean

  ma enervezi cu mesajele tale kilometrice 🙂
  macar daca scriai prostii, treceam peste ele, asa trebuie sa le citesc

  teoria EU + boc + tineret are si puncte slabe: ieri/alaltaieri c. preda si-a reiterat criticile la adresa e. udrea; nu uita si remarca in legatura boc, ca nu toti au fost fericiti ca este din nou PM

  razvan

  08/01/2010 at 4:09 pm

  • @razvan, Raman la parerea mea ca Udrea imnpreuna cu Boc si cu junii din PDL sunt oamenii lui Baselu’

   Theophyle

   08/01/2010 at 5:25 pm

 38. 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 4:11 pm

 39. Cred ca nu avem toate datele problemei.
  Am doua mici observatii :
  1. Deocamdata, piratu` tace, evitand sa se implice de o parte sau de alta a baricadei.
  Si sunt convins ca va ramane deoparte; daca va fi asa, incep sa cred ca nu e strain de cazul Prigoana jr.
  2. Eu n-as zice ca Elena Udrea trebuie considerata de partea buna a baricadei, daca e sa judecam moralitatea/corectitudinea numirii lui Prigorius.
  Dimpotriva, Udrea este un exemplu de cadru de partid care, dupa un foarte scurt timp de la intrarea in partid, a fost numita preferential in functii de decizie (in care n-a confirmat).
  Adica e tot un fel de Prigoana jr., da` feminin.
  Iar daca e sa discutam de oligarhi…

  Adica vreau sa spun ca riscul ca domnul Cristian Preda sa ramana izolat este foarte mare.
  Din pacate, evident.
  Sper sa gresesc.

  Tzepelica

  08/01/2010 at 4:16 pm

 40. Slaut @cetatean! eu nu mai postez, din doua mutive:
  1. ai obiceiul sa spui tot, iar noua celorlati nu ne ramane dacat sa dam citate din” cetatean”;
  2. dupa ce postezi unii sunt asa de obositi citindu-ti postarile incat uita tema tema…

  Andrzej

  08/01/2010 at 4:35 pm

 41. Mii de scuze, prieteni, pentru postarea prea lunga, sincer, nu mi-am dat seama ca a iesit asa de kilometrica. Rog pe Theophyle sa stearga cit va vrea din ea.

  Voi incerca sa pastrez o limita decenta ;-( m-a luat valul 😉

  Cetatean

  08/01/2010 at 4:55 pm

 42. Vad ca si aici e ca la fotbal:toti stiu „ce”, toti stiu „cum”.Da’ toti stau in tribune.De ce nu intrati „in teren” si sa va aplicati ideile?

  mitica

  08/01/2010 at 5:05 pm

  • @mitica, salut!
   Te asigur ca o parte din forumisti acestui blog fac politica activa si alti fac demersuri politice acolo unde ele ttrebuie auzite. De exemplu in jurnalismul international sau in diaspora. Tu ce faci? vorbesti sa te imbraci in trening sa vezi fotbal la televizor 🙂

   Theophyle

   08/01/2010 at 5:27 pm

 43. @ mitica

  Io’ am deschis balul ! 🙂

  Imi place sa-i las si pe altii sa spuna ce au de spus. Tu ?

  tibi

  08/01/2010 at 5:09 pm

 44. @ Cetatean

  Nu-i bai ! Bine o zis razvan : postarile tale-s cu miez !

  tibi

  08/01/2010 at 5:23 pm

 45. Salut, @cetatean!
  Eu citesc oricat de lunga e opinia…, dar cred ca ar trebui sa incerci sa fragmentezi astfel incat fiecare idee sa fie discutata, pe rand. Cred ca astfel ideile sa nu se piarda.
  Cer scuze, dar monologul nu mi se pare calea, iar o postare lunga are uneori darul de a da impresia ca vrei sa discuti singur.
  Cu simpatie si respect, Andrzej…

  Andrzej

  08/01/2010 at 5:28 pm

 46. Rectificare la postarea de la ora:5:28
  Cred ca astfel ideile nu se vor pierde in cuvunte…

  Andrzej

  08/01/2010 at 5:30 pm

 47. @tibi
  Cred ca un partid se poate reforma doar de catre membrii sai, si prin convingere, nu cu forta.Daca ar incerca cineva cu masuri de forta, adica excluzindu-i pe cei care nu accepta, s-ar putea sa ramina singur si atunci poate considera ca partidu’ e intr-adevar reformat din temelii.Intr-un partid oamenii intra(dar si ies) de bunavoie.Poti avea un cuvint de spus doar din interior.Altfel, doar chibitezi.N-am nimic impotriva expunerii parerilor, ma intreb doar care-i finalitatea lor.Asta am eu de spus.Poate-i gresit, poate nu….

  mitica

  08/01/2010 at 5:37 pm

 48. @mitica vezi raspunsul meu mai sus la prima ta intrebare.

  In plus trebuie sa-ti spun din expereienta si din istorie ca nimic nu se reformeaza din „interior” sau fara presiune exterioarea, nimic absolut niciodata.

  Theophyle

  08/01/2010 at 5:43 pm

 49. Cetatean, si acum sa vorbim despre cele afirmate:
  Impartasesc si eu ideea ca se va forma o tripleta Boc-tinerii-Udrea. – eu nu cred!

  Ceea ce Boc nu a inteles in prima instanta este ca Preda nu vorbeste de capul lui si ca interventiile sale au rolul de a trezi din amortire structurile din teritoriu. de Altfel, antagonizarea teritoriului impotriva greilor era perceptibila pentru un observator fin chiar dupa turul 1 (a se vedea interviul lui Basescu din RL:-

  nu cred, iar interventia d-lui Preda e doar un puseu de personalitate. Daca va fi consecvent va fi consecvent erorii si nu din cauze ideologice.

  Daca mai adaugam la aceasta antagonizare si dezbaterile pe buget si scandalul stirnit de deputatii PDL, avem ingredientele unui viitor Congres agitat. Exista, totusi (si aici ma refer la orasul meu) o droaie de parlamentari pdl tineri care au cistigat in 2008 cinstit, pe uninominal, nu cu redistribuire, care nu reusesc sa penetreze structurile de conducere ale partidului. Eu cunosc la mine in judet 4. Mesajele lui Preda sunt adresate acestora.-

  E greu de a cuantificat, dar sigur exista tineri merituosi nemultumiti. Nu cred ca dl Preda are contact si sigur nu este purtatatorul de cuvant al acestor nemultumiti.

  Raspunsuri si opinii doar pentru o parte din postarea lui @cetatean!

  Andrzej

  08/01/2010 at 5:43 pm

 50. Referitor la raspunsurile date lui@cetatean , eu cred ca dl. Preda nu este inca un „varf de lance” al reformei PD-L. Eventual poate fi un strateg alaturi de altii care inca nu si-au afirmat aceasta sarcina, dar sigur domnia sa nu poate intoarce apele.

  Andrzej

  08/01/2010 at 5:50 pm

 51. P.S. Cred ca inca nu s-a atins punctul critic pentru schimbari in PD-L, iar initiativa d-lui preda, mi se pare pripita acum.
  Pentru a determina schimbari majure sunt folosite situatii majore, iar acum cel putin e greu ca cineva crede ca in PD-l s-ar putea misca ceva. Toti asteapta CEVA!

  Andrzej

  08/01/2010 at 5:56 pm

 52. Ma retrag. Se pare ca am cazut in capcana pe care tocmai o critica.
  Mai vorbim…

  Andrzej

  08/01/2010 at 5:57 pm

 53. TzepelicaDin cat am citit kn presa(dar nu pot garanta ca e sigurdoar 95% ) in dosarul cadfidaturii lui Tudorache exista, conform statutului, semnatura liderului PDl, Emil Boc.

  Loda

  08/01/2010 at 6:18 pm

 54. scuze pentru greseli, mi-a scapat inainte de recitire.

  Loda

  08/01/2010 at 6:20 pm

 55. Membrii organizatiei PDL Ilfov nu sunt multumiti de decizia lui Boc de a schimba prefectul PDl de Ilfov cu omul lui Oprea, Baranga.Se aspteapta CN-ul de luni, dar deja au amenintat cu o posibila demisie in bloc.( Se pare ca Boc i-a propus lui Oprea alte cinci prefecturi la schimb, dar Oprea nu a acceptat.

  Loda

  08/01/2010 at 6:24 pm

 56. La multi ani, Loda!
  Vad caai luat grija altora…
  Deocamdata atat.

  Andrzej

  08/01/2010 at 6:35 pm

 57. Buna seara!

  Nici eu nu inteleg de ce Elena Udrea e trecuta in partea celor buni. Asa cum spune si Tzepe, asa cum spune si domnul Preda, nu este nicio diferenta intre tanarul Progonius si ea. In schimb Blaga chiar a facut unele lucruri. Sa nu uitam ca a scos stegulete.

  Iar Boc nu este chiar prea-cinstitul, mai stiu eu pe unul care se dadea sarac si cinstit.

  Basescu are defecte si slabiciuni, nu este Zeus, nici in bine, nici in rau. Este un om cu un instinct politic formidabil, dar care s-ar putea sa tradeze reforma din cauza banilor. Binteinteles asta nu inseamna ca nu este cel mai bun politician mioritic si cea mai buna alegere a multora dintre noi.

  maraco

  08/01/2010 at 6:46 pm

 58. seara buna maraco 1

  Basescu sa tradeze reforma din cauza banilor ? Care bani draga ! 🙂
  banii ot craiova, or banii ot severin ? 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 6:53 pm

 59. erata : in acest singular caz, 1 = ! 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 6:54 pm

 60. s-ar putea ca pozitia mea sa starneasca controverse.reactie care pana la urma poate fi benefica.Pe diverse bloguri pe care eu le consider ,,curate,, si pe anumite posturi tv (mai putin credibile) se acrediteaza ideia ca in pdl este….revolutie dom,le.
  Eu vin si intreb :si daca in pdl ar fi revolutie=reforma e rau?
  Va rog sa va ganditi si sa discutam ca intre oameni normali la cap si bine intentionati!Nu c.preda sau unul sau altul, a descoperit azi, necesitatea reformarii si redefinirii ideologice si organizatorice, a pdl, ca partid cu o doctrina clara de dreapta,ca partid popular european.Curentul de sustinere a acestei reforme ideologice si organizatorice, exista de mult,nu a fost initiata sau inventata de c.preda in pdl.Dupa ce am vazut agitatia starnita ,absolut neavenita,de manifestare autistic politica a lui c.preda,am ajuns la concluzia ca pdl, trebuie sa-si apere sansele de reusita a modernizarii partidului,impotriva propriilor intelectuali analfabeti politic,cu pretentii de ideologi-guru solitari,care sunt in autismul lor, mai periculosi, decat orice vanghelie sau orbani sau hrebenciuci, luati la un loc.Dl.Preda si alti novici cu veleitati de guru politici amatori,trebuie sa lase dracukui orgoliile de genul eu sunt vedeta zilei eu am ,,salvat,,pdl-ul…..,de la ce ma rog ?cine a avut nevoie de suport ? cine a promovat pe cine?Intelectualii oricat de sofisticati si meritorii, trebuie sa invete ca, politica nu este filosofie romantica, ci dimpotriva ,este o arena de confruntari dure ,unde orice atitudine defensiv-naiva costa scump si nu e timp pentru expewrimente de ,,laborator ideologic,,cand esti la putere si ai de gestionat o tara in criza economica din cauze externe, si delapidari-datorii interne mostenite, de acoperit.PDL merita sa fie primul partid care se va restructura si reforma din interior, spre meritul membrilor lui valorosi!Prin atitudinea lui infantil-politica, dl.preda se compromite nu numai pe sine ci si sansele partidului din care face parte,compromitind efortul echipei de reformatori din pdl.

  emily

  08/01/2010 at 6:55 pm

 61. c. preda a dovedit onestitate si instinct politic trecand de la o chestie teoretica la niste cazuri concrete, adica a preferat sa spuna adevaruri neplacute, ceea ce, daca nu ma insel eu, e menirea intelectualilor in politica
  toata lumea in pdl vrea reforma si schimbari, preda a avut curajul sa pronunte nume si sa nu se fofileze
  cei care spun ca astfel de discutii sunt inoportune inseamna au hibernat in anul de gratie 2009 cand tocmai din cauza unor erori ale pdl basescu era sa nu mai fie reales

  razvan

  08/01/2010 at 7:02 pm

 62. @ emily

  Cu toata stima, indraznesc sa-ti pun o singura intrebare : daca domnul Cristian Preda va fi pus la colt in PDL, dispare fondul problemelor pe care acesta le-a ridicat ?

  tibi

  08/01/2010 at 7:06 pm

  • excelent, asta vroiam sa zic si eu, da’ nu gaseam cuvintele 🙂

   razvan

   08/01/2010 at 7:07 pm

   • Hai nu mai fii modest ! Eu de la tine ma inspir adeseori! 🙂

    tibi

    08/01/2010 at 7:14 pm

  • @Tibi, toti intelectualii din grupul m.macovei,s.voinescu,t.ungureanu c.preda se bucura de respect,au adus cu ei un suflu nou si prestigiu,tocmai din aceasta cauza este suparator ca dl.preda
   nu a procedat mai inspirat… nici nu se pune problema sa fie pus la colt ,nimeni nu neaga problemele,majoritatea pdl-istilor vor schimbarea de ,, garda ,, si se discuta despre asta in organizatii,insa trebuie un efort de echipa si lucrat inteligent…ca sa nu se arunce copilul din copaie odata cu apa…

   emily

   08/01/2010 at 9:51 pm

 63. @emily
  Doar o intrebare : care e acea „echipa de reformatori din PDL” al carei „efort” ar putea fi compromis de domnul C. Preda ?
  Nominal, daca se poate.

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:07 pm

  • sigur ca se poate tzepelica,desigur atat cat stiu si eu….reformatorii sunt 1.majoritatea fostilor pld,2.organizatiile de tineret pdl 3.intelectualii anti-baroni din teritoriu,care nu sunt de loc putini si care pot fi denumiti ,,intelectualii lui e.boc,, 4.pdl-istii din diaspora si nu in ultimul rind 5.grupul europarlamentarilor pdl,supranumit si ,,intelectualii lui basescu,,
   eu zic ca exista masa critica necesara…si sunt optimista 🙂

   emily

   08/01/2010 at 11:13 pm

 64. Buna seara @Tibi :),

  Mi-am dat seama ca e „!”, desi maraco „the first” nu-mi displacea prea mult ;).

  Care bani? Banii de campanie, bani care trebuie sa fie destul de multi. Bani furnizati de Prigoana si Udrea (prefer aceasta dependenta a lui Basescu de EU, pentru ca imi place de doamna Basescu).

  maraco

  08/01/2010 at 7:07 pm

  • Stiu ca ti-ai dat seama ! 🙂

   Te-am tachinat amical, o leaca !

   Dar despre banii aceia de campanie, am serioase indoieli.

   tibi

   08/01/2010 at 7:17 pm

 65. maraco

  ai dreptate; toata lumea a interpretat unilateral relatia basescu-udrea, adica base ii face favoruri domnitei;
  adevarul e de fapt ca udrea si oamenii din jurul ei i-au facut diverse servicii lui base si, cum in politica nimic nu e moca, basescu nu are prea mult spatiu de manevra acum, nu poate sa-i tranteasca usa-n nas, chiar daca ar vrea;
  iar modelul asta de relatie e tipic in politica noastra

  razvan

  08/01/2010 at 7:12 pm

 66. @emily, e buna asta :)! Intelectuali analfabeti politic :D!!! Si cine e alfabet politic?

  Emily esti cumva Emil Boc?

  maraco

  08/01/2010 at 7:12 pm

  • @maraco…ai haz..dar nu si imaginatie….cred ca esti de acord ca a fi pokitician este o meserie,orice meserie se invata dupa un… alfabet…daca nu ai invatat alfabetul politicii…vorba lui nenea iancu…se cheama ca nu-l ai….deci esti analfabet..
   :)nu sunt e.boc :)nu ,nu sunt ,,blonda,,nici macar pt.misogini brunetzi…si mistocari…invata sa fii cuminte chiar si cei care au pareri diferite de ale tale si niciodata sa nu crezi ca te poti pune cu…blondele 🙂 ai fi surprins de ce poti patzi..:):):)

   emily

   08/01/2010 at 11:51 pm

   • Doamna emily,

    Nu scriu aici pentru a fi sau nu apreciata de dumneavoastra. Pastrati-va sfaturile de cumintenie pentru subordonatii dumneavoastra din partid. Eu nu sunt si nu voi fi cuminte, pentru ca sunt un om liber si liber mi-e si votul.

    Cand veti avea probleme la urmatoarele alegeri si nu veti sti de ce, poate ar fi bine sa va ganditi la urmatorul lucru: ceea ce intelegeti dumneavoastra prin politica este cauza acestor probleme. Nu toti putem fi cumparati cu ulei si faina. Unii dintre noi apreciaza cartea si oamenii cu carte.

    maraco

    09/01/2010 at 2:07 pm

   • sorry, chiar si cu cei care au pareri diferite ..

    emily

    09/01/2010 at 3:29 pm

  • @maraco,nu am subalterni in partid, si nu accept termenul de subaltern nici pentru colegii mei mai tineri, deci mai putin avansati in ierarhia profesionala…este de dorit sa acceptam ca spiritul de ECHIPA garanteaza succesul unui proiect pe care il dorim pus in opera…

   emily

   09/01/2010 at 4:54 pm

 67. @razvan
  E vorba de relatii CLIENTELARE, pe care se bazeaza toata politica bastinasa.

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:14 pm

 68. @maraco
  Cred ca „emily” e foarte…blonda ! 🙂 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:15 pm

 69. @tibi
  N-o fi prietena noastra comuna, in carne si oase ?
  Ma rog, doar in fraze… 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:16 pm

  • @ timi

   Am mai spus chestia asta : EU este deputata si ministreasa mea, am votat-o, dar daca la tura viitoare o mai gasesc pe lista, ma duc la plimbare ! 🙂

   tibi

   08/01/2010 at 7:19 pm

 70. @razvan, buna seara!

  Si eu sunt deseori de acord cu in opiniile tale.

  maraco

  08/01/2010 at 7:17 pm

 71. Salut…
  @emily – de ce crezi ca dl. Preda „trebuie sa lase dracului orgolile”? Care orgolii?
  Si, apropo, oare gestionezi criza economica marindu-ti cheltuielile?

  Diana

  08/01/2010 at 7:18 pm

  • @diana orgoliul de a sta izolat,de a nu comunica cu colegii ca sa cunosti contextul in care actionezi,orgoliul de a te crede singurul CAPABIL..cam asta l-a facut sa gafeze in mod nefericit,
   este parerea mea personala,desigur

   emily

   09/01/2010 at 12:44 am

 72. @Tzepelica – blonda sau platinata?

  Diana

  08/01/2010 at 7:18 pm

  • nu sunt blonda diana,dar tu cred ca esti o studenta cam prea entuziasta a d-lui profesor…nu crezi ca este un soi de talibanism juvenil asta cu…jos guv.boc si Ro,numai dom profesor idolul nostru, este demn de cinste…cat despre criza economica ce stii tu mai mult decat s.vladescu,sau ionut popescu sau expertii fmi ? fii cuminte..se poate? 🙂

   emily

   09/01/2010 at 12:56 am

 73. Ehehhi, Emily ai calcat aici fara instructaj impotriva minelor anti personal, „naiv” dar vorba cuiva de pe aici: nu minti(?).
  Interesanta afirmatia: PD-L trebuie sa-si apere sansa modernizarii impotriva proriilor intelectuali si „intelectualii oricat de sofisticati si meritorii trebuie sa invete ca politica nu e filosofie romantica…
  Esti membra PD-L?, daca da, atunci eu nu mai vreau sa traiesc in Romania.

  Andrzej

  08/01/2010 at 7:19 pm

  • @andrzej..am fost in zone periculoase din teatre de razboi, asa ,,mine,, de la niste baieti glumeti nu ma sperie si cred ca posed instructajul necesar sa traversez campul…
   blogul lui teofil este unul serios si era frecventat de adulti nu de pusti teribilisti si misogini..in ce priveste commentol meu,relax nu trebuie sa te inflamezi,nu sunt membra pdl,ci doar un simpatizant ,dar daca vrei sa traiesti in afara Ro sa stii ca ai nevoie de instructie 🙂

   emily

   09/01/2010 at 12:09 am

 74. @Tzepe, buna seara!

  Aoleu, blonda vopsita sau naturela :)?

  maraco

  08/01/2010 at 7:19 pm

 75. @Diana
  Platinata, bineinteles… 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:19 pm

 76. c. preda e un om f. muncitor si la locul lui; nu e nici exaltat si nici arivist; cred ca poate da socoteala si pt ultimul banut pe care l-a castigat in viata lui
  si totusi genul asta de om, pe care l-as vrea multiplicat in politica si administratie, acum e vazut ca un conspirator, cartita etc
  bleah

  razvan

  08/01/2010 at 7:20 pm

 77. @diana, mi-ai luat-o inainte cu intrebarea :).

  maraco

  08/01/2010 at 7:21 pm

 78. E platinata 100 % ! 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:21 pm

 79. Se pare ca doamna # emily a obtinut efectul scontat : o furtuna ! 🙂

  Stati linistiti, in curind vom primi raspunsuri pe masura. 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 7:21 pm

  • @maraco,andrzej,diana? luati aminte la tibi ca stie ce spune..servus tibi,de unde vin grozaviile cu cartitza? despre ce este vorba?ce naiba mai oameni buni,e.boc poate fi injurat, iar c.preda nu trebuie criticat ca se urzica toata lumea!Sa-mi spuna oricine a vazut,cum pot califica prestatia lui c.preda la realitatea tv, stind cuminte pe scaun,moderat si facut din vorbe de madam firea si compatimit de fratele liberal orban ,ca vai tu, in ce partid te-ai bagat domne, asa un baiat finutz ca d-ta,deci spune tibi ,daca este acesta o scena demna de C.Preda cel pe care toti il admiram si de care toti eram mandri…

   emily

   09/01/2010 at 12:36 am

 80. @Theophile
  „Jurnalismul international”?!N-am incredere in presa, de oriunde ar fi ea, decit la capitolul stiri(si asta pt. ca nu pot sa verific).In momentul in care trece la opinii, nu-s decit niste alte pareri, nu „tablele legii”.Iar diaspora e atit de razletita si de dezbinata…Legat de partide, presiunile din exterior, daca nu-s asumate de o masa critica din interior nu duce decit la solidarizare defensiva, facind si mai grea acceptarea altor opinii.Iar experienta mea de viata( am totusi 57 de ani) imi spune ca nimic durabil nu se creeaza prin impunere cu forta ci prin convingere si asumare benevola.Mai stiu ca o grupare, cu cit este mai mare, cu atit are inertie mai mare in asumarea unor schimbari.N-o spun eu ci sociologia cu teoria numerelor mari.Activitatea mea politica se rezuma la prezenta la vot si tinind cont de plusuri sau minusuri in activitatea pe ciclu electoral al unui partid, votarea celui care cred ca a corespuns mai mult, din ceea ce am pe buletinul de vot.Daca nu-i destul….

  mitica

  08/01/2010 at 7:21 pm

 81. @tibi
  Daca e a ta, ce pot sa mai spun ?
  S-o stapanesti sanatos ! 🙂 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:22 pm

  • @ timi

   Nu sunt egoist ! 🙂

   tibi

   08/01/2010 at 7:32 pm

 82. Daca emily e cu noi, eu nu mai sunt cu noi…, ma vopsesc blond si apoi plec in Patagonia, vanez balene si apoi ma fac exportator de cruciulite si apa sfintita…

  Andrzej

  08/01/2010 at 7:23 pm

 83. @tzepelica, @maraco – adica ne citesc…cei care ar trebui sa ne citeasca? 🙂

  Diana

  08/01/2010 at 7:26 pm

 84. @Diana
  Cu siguranta !
  Ba se mai si enerveaza. 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:27 pm

 85. @diana nu stiu. Daca da, oare inteleg ceea ce citesc :)?

  maraco

  08/01/2010 at 7:31 pm

 86. Teoph si ceilalti , am o intrebare: ce mai cautam noi aici in tara asa?

  Andrzej

  08/01/2010 at 7:31 pm

  • Cum ce ?

   Distractie fratello, ca traim vremuri interesante ! 🙂

   Ce! Ai vrea sa te plictisesti, intr-o tara calma ca, ăăăăăăă , Elvetia ? 🙂

   tibi

   08/01/2010 at 7:35 pm

 87. @Tzepelica – au draci sub coada 🙂
  PDL, se aude, ati luat-o in directia gresita…
  @Andrzej – emily se enerveaza 🙂

  Diana

  08/01/2010 at 7:32 pm

 88. @Andrzej – eu n-am avut bani de avion. Da’ fac economii 🙂

  Diana

  08/01/2010 at 7:35 pm

 89. @Diana
  …si pitici pe creier… 🙂

  Gata, „revolta” pedeleior din jud. Ilfov s-a fasait.
  L-au acceptat pe omu` lui Oprea.
  Heheheeeee…

  Tzepelica

  08/01/2010 at 7:35 pm

 90. oamenii astia din pdl nu inteleg ca la proximele alegeri, anticipate sau la termen, o sa fie evaluati de noi pentru ce sunt si ce fac, nu pt meritele lui basescu?
  gata, locomotiva nu mai candideaza, e cazul sa si faca ceva din ce au tot promis

  razvan

  08/01/2010 at 7:36 pm

 91. @ razvan

  Il citez pe Teofil, care m-a citat pe mine ( am spus-o SI ieri ) :

  „Norocul s-ar putea termina repede daca se ajunge la alegeri anticipate” 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 7:42 pm

 92. @razvan – cum spunea Teophyle mai devreme, e greu sa-ti dai seama unde se termina prostia si unde incepe reaua vointa.
  Cat de prost trebuie sa fii ca sa-ti dai foc la valiza in halu’ asta?

  Diana

  08/01/2010 at 7:43 pm

 93. salve, salve,

  va citii pe toti…
  comentarii?

  n-au prea ramas decit ca tudorache a afirmat ca si-a dat seama ca nu poate face fata unei campanii electorale. Trebuie sa recunoastem ca in calitate de candidat trebuie sa ai obrazul gros sa rezisti la obrazniciile presei, la intrebarile incomode, trebuie sa scoti spontan cele mai bune raspunsuri, trebuie sa stii sa troznesti, nu trebuie sa pari timorat, trebuie sa afisezi un aer de invingator + alte chestii foarte necesare in afara de inteligenta.
  probabil ca tudorache si-a dat seama ca nu are din nici unele…
  🙂

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 7:48 pm

 94. @orangeskorpion – pai atunci de ce a mai candidat?

  Diana

  08/01/2010 at 7:50 pm

  • @diana,tudorache este controversat ,este finul lui jiji,venit de la png,deci are…dosar nasol…

   emily

   09/01/2010 at 1:11 am

 95. Seara buna Teoph! A citit cu uimire postarea dvs.”Theophyle
  08/01/2010 la 5:22 pm

  @Andrej Salut,
  Ai dreptate, din nefericire “independentii” reprezentat de cerne este un neica nimenea care a acordat sprijinul lui Geoana ptr. ca “Basescu” a batut ub copil.”

  Oare aceasta e raspunsul sau era vorba de libertatea de a alege si de a fi ales, nu despre cernea.
  Eu invocam tocmai aceasta incalcare a constitutiei si nu sunt intresat de candidati. ACEASTA ERA TEMA.
  Rgret!

  Andrzej

  08/01/2010 at 7:52 pm

 96. @Theophile
  Scriu ceva fara a avea timp sa citesc postarile anterioare…
  Mi se pare de bun simt atitudinea critica fata de aroganta lui Boc vis-a-vis de ce se intampla acum in PD-L.
  Nu numai faptul ca l-a prezentat pe Honorius ca pe o mare speranta politica la prezentarea candidaturii, dar a si invalidat pentru asta desemnarea celeilalte candidaturi ( se pare ca nici ala nu era mai breaz) intr-un mod, unii spun, nestatutar.
  Daca era de la inceput desemnat Jr nu prezenta atata motiv de contestare, asa insa gafele se tin lant.
  Am apreciat interventia ta scurta de pe blogul lui @Viq, dealtfel ca si a lui @Tibi, pentru ca mi se pare ca prea multi incearca sa se faca a nu observa creearea unui alt pol/mod de a face politica si ma mira ca sunt atatia care inca incearca sa gaseasca scuze blocului dominant si mai ales sa acuze o luare curajoasa de pozitie precum cea a lui Cristian Preda.
  Sa stii ca m-am simtit jignit de felul in care unii dintre voi au salutat „moartea ” unor publicatii(Cotidianul, Ziua, Gardianul si Bissnies Standard), motiv pentru care nici n-am mai intrat pe unele bloguri.
  Mi se pare cel putin indecent sa te bucuri de asemenea intamplari, deoarece libertatea presei sau ingradirea ei, reprezinta un tel pentru care s-a murit( sau credeti ca ce scriau ziarele alea nu mai interesa pe nimeni in tara asta ?!), si a te bucura acum de ingradirea cuvantului mi se pare la fel de criminal ca uciderea ideii de libertate.
  Scuze pentru ca m-am luat cu vorba….

  Radu Humor

  08/01/2010 at 7:56 pm

  • @ Radu

   Teofil are felul sau fel de a privi lucrurile, eu am propriul meu mod de a le interpreta.

   Despre necesitatea de a se redesena modalitatea de a face politica, inclusiv adresabilitatea catre electorat, imi pare bine ca pe mine cel putin, m-ai inteles.

   Acum. NU ma bucur ca dispare presa. Imi pare bine ca un anume tip de jurnalism manipulatoriu a intrat in dificultate.

   Despre asta este vorba : jurnalistul trebuie sa informeze, NU sa deformeze si sa manipuleze la comanda patronului, indiferent care ar fi acesta.

   tibi

   08/01/2010 at 8:03 pm

 97. Andrzej

  nu te inflama asa usor; ce spui tu e corect, si probabil curtea constitutionala o sa remedieze problema
  dar si ce spune teofil e corect (care ti-a dat dreptate, de altfel): cernea e o caricatura de personaj care incearca sa obtina notorietate cu orice pret

  razvan

  08/01/2010 at 7:59 pm

 98. @tibi, stiu ca m-ai necajit prieteneste :). Din pacate, banii sunt reali. Pentru a face o campanie vizibila ai nevoie de bani. Cum platesti oare dupa aia factura?

  maraco

  08/01/2010 at 7:59 pm

  • @ maraco

   Cred ca este necesar sa faci diferenta intre cele doua tipuri de facturi ( de plata ), respectiv factura pentru campania electorala pe de o parte si factura post-electorala, pe de alta parte.

   Daca factura post-electorala se traduce prin procente semnificativ pierdute, crezi ca ‘recompensa’ se justifica ?

   tibi

   08/01/2010 at 8:07 pm

 99. P.S. Reclama electorala a lui Prigoana jr. pe blogul Politiei Romane mi se pare un gest sfidator si inadmisibil :mrgreen:

  Radu Humor

  08/01/2010 at 8:00 pm

 100. Heehee, iata ca bocutz ii face reclama ploitica lui honorius, afirmand ca :” e un tanar dinamic si stie sa atraga resure financiare”…
  No coment!

  Andrzej

  08/01/2010 at 8:02 pm

 101. e de plans disparitia Business Standard, o alternativa serioasa la Ziarul Financiar
  celelalte erau moarte dinainte, demult nu mai reprezentau nimic in presa romaneasca
  e ca si cum cineva ar deplange moartea scanteii sau a romaniei mari; chiar, romania mare mai exista?

  razvan

  08/01/2010 at 8:07 pm

 102. declaratia lui Cernea:

  Romania va deveni cu adevarat o tara democratica, atunci cind presedintele tarii va fi o femeie lesbiana, atee si rroma.

  mai vreti??

  radu humor,
  eu personal m-am bucurat ca a disparut o parte din presa care minjea totul in jurul ei, presa pe care unii o citisera cindva, dar au ajuns multi sa renunte sa o mai citeasca pentru ca denaturau totul, aveau un limbaj……

  deh, functioneaza economia de piata, nu?
  a inchis cineva ziarele respective? a functionat cenzura?
  NU. pur si simplu nu se mai vinde, adica Nu se mai cere!
  corect? cerere/oferta, that’s all.

  stai blind, vor aparea altele care vor raspunde cererii platitorului de ziare si nu stapinilor lor
  🙂

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 8:07 pm

 103. […] Va rog sa va ganditi si sa discutam ca intre oameni normali la cap si bine intentionati!Nu c.preda sau unul sau altul, a descoperit azi, necesitatea reformarii si redefinirii ideologice si organizatorice, a pdl, ca partid cu o doctrina clara de dreapta,ca partid popular european. Curentul de sustinere a acestei reforme ideologice si organizatorice, exista de mult,nu a fost initiata sau inventata de c.preda in pdl.Dupa ce am vazut agitatia starnita ,absolut neavenita,de manifestare autistic politica a lui c.preda,am ajuns la concluzia ca pdl, trebuie sa-si apere sansele de reusita a modernizarii partidului, impotriva propriilor intelectuali analfabeti politic, cu pretentii de ideologi-guru solitari, care sunt in autismul lor, mai periculosi, decat orice vanghelie sau orbani sau hrebenciuci, luati la un loc. Dl.Preda si alti novici cu veleitati de guru politici amatori,trebuie sa lase dracukui orgoliile de genul eu sunt vedeta zilei eu am ,,salvat pdl-ul…..” de la ce ma rog ? cine a avut nevoie de suport ? cine a promovat pe cine? Intelectualii oricat de sofisticati si meritorii, trebuie sa invete ca, politica nu este filosofie romantica, ci dimpotriva este o arena de confruntari dure ,unde orice atitudine defensiv-naiva costa scump si nu e timp pentru expewrimente de ,,laborator ideologic” cand esti la putere si ai de gestionat o tara in criza economica din cauze externe, si delapidari-datorii interne mostenite, de acoperit. PDL merita sa fie primul partid care se va restructura si reforma din interior, spre meritul membrilor lui valorosi! Prin atitudinea lui infantil-politica, dl.Preda se compromite nu numai pe sine ci si sansele partidului din care face parte, compromitind efortul echipei de reformatori din PDL. Aici […]

 104. Razvan, cernea nu exista si nu va exista nici ca personaj politic. Eu am citat acest nume ca fiind al unui candidat(oricare), cu drept constitutional de aalege si a fi ales.
  Mie mi se pare mai importantacest aspect(nerespectarea flagranta a constitutiei), decat tema nepotismului promovat in politica romaneasca.
  Este cred o divergenta asupra prioritatii temelor.
  Oricum aici sunt musafir si este cazul sa ma conformez regulilor casei, insa nimic nu ma poate opri sa spun gazdei ca mocheta nu este bine intinsa si prezinta riscuri de accident .

  Andrzej

  08/01/2010 at 8:12 pm

 105. Si acuuuum,

  Urmeaza Teofil sa anunte :

  tibi

  08/01/2010 at 8:12 pm

  • @tibi, esti monstruos 😆

   Theophyle

   08/01/2010 at 8:14 pm

 106. Buna Seara la toata lumea, am citit totul voi raspunde in cateva minute,
  Deocamdate propun o postare noua 🙂

  Theophyle

  08/01/2010 at 8:13 pm

 107. P.S. Eu as mai avea o intrebare: de ce partidele parlamentare sunt subventionate de la buget?

  Andrzej

  08/01/2010 at 8:15 pm

 108. Teofil

  😆

  tibi

  08/01/2010 at 8:17 pm

 109. Nu vreau sa supar pe nimeni (@razvan, aici ne despartim), dar mie mi-a placut de Remus Cernea pana la un punct (am discutat si pe blogul lui Cristi Patrasconiu). Punctul a fost atunci cand Cernea a sarit in barca Anti neconditionat. A fost o mare prostie. In afara de asta as vota oricand cu cineva ca Cernea. Ceea ce inseamna ca Basescu a adunat nu numai dreptaci si conservatori, dar si stangaci si ecologisti :).

  maraco

  08/01/2010 at 8:19 pm

 110. Buna seara, buna seara. Ce ar mai fi de spus fata de ce au scris tehophyle si cetateanul? As puncta doar ca in momentul de fata PDL se afla in aceeasi situatie in care se gasea in momentul „revolutiei” lui Basescu in partid doar ca in prezent, gratie lui Basescu si a altor cativa (Macovei, Preda, Voinescu, etc)se afla intr-o situatie electorala mai buna. Triada Blaga-Videanu-Berceanu lasata sa conduca partidul il duce undeva la 10%, exact cam cat reusea sa scoata pe vremea lui Petre Roman.
  Nu stiu daca Elenea Udrea joaca in echipa reformatoare in acest moment. Mai degraba cred ca joaca usor dublu si chiar daca ar fi 100% de partea lui Basescu si a reformatorilor, imaginea ei publica este atat de proasta incat orice iesire a ei pro grupul Preda ar decredibiliza orice fel de actiune a acestora.
  Iar in cazul candidaturii lui HonPrig chiar nu are ce comenta. Juniorul este varianta masculina a domniei sale doar ceva mai tanara.

  clemycali

  08/01/2010 at 8:25 pm

 111. @tibi, nu conteaza ceea ce cred eu, conteaza ceea ce se vede. Si se vede o platire a datoriilor cel putin jenanta. Udrea doua ministere, Prigoana candidat la parlament.

  @Scorpi, cu tot respectul, mie in continuare acea declaratie a lui Cernea imi pare importanta in bine. Este un simbol. Eu cred ca este un simbol pentru anumite mentalitati ce trebuie depasite si anumite tolerante ce trebuie castigate. Care este cea mai mare problema acolo? Femeie, rroma sau atee?

  maraco

  08/01/2010 at 8:27 pm

 112. Buna seara clemycali!
  Ai dreptate, am si eu dreptate….
  La fel amspus si eu ca si tine ca PD-L-ul fara Basescu nu are ceva mai mult de 8-10procente, dar cine aculta cine citeste…
  O seara buna! Ne vedem dincolo, poate…

  Andrzej

  08/01/2010 at 8:32 pm

 113. maraco,

  cind candidezi in Ro in anul de gratie 2009 nu trintesti o lozinca valabila pentru anul 2059 sau chiar mai tirziu…

  ai uitat din aceasta enumerare de „femeie, rroma si atee (atentie: cernea nu a spus „sau atee”) ai uitat si „lesbiana”..

  remus cernea a vrut doar sa socheze, nimic altceva.
  s-a comportat in politica ca un adolescent rebel cu coshuri.
  nimic serios, parerea mea
  sorry
  🙂

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 8:34 pm

 114. @ maraco

  Despre facturile respective se pare ca suntem de acord. 🙂

  DAR. Nu am nimic, dar absolut nimic impotriva domnului Cernea.

  Am in schimb un dinte foarte ascutzit, atunci cind aud despre ecologistii militantzi.

  Oricum desiri ghemul care ii leaga, tot la kgb ajungi. C

  am asta este. De ce ? Nu insist … dar are o Teofil o postare super : ” din cauza incalzirii globale, mor de frig”. 😀

  tibi

  08/01/2010 at 8:40 pm

 115. Seara buna clemycali ! 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 8:41 pm

 116. Salut si tie Tibi!

  Andrzej

  08/01/2010 at 8:43 pm

 117. @ Andrjez

  La ora 7:31 am raspuns unei intrebari.
  Se pare ca nu ai vazut. Nu-i bai ! Se mai intimpla, NU ?

  tibi

  08/01/2010 at 8:51 pm

 118. @skorpi, ai dreptate, e un mesaj pentru 2059, e teribilist, dar, dupa parerea mea zgandare benefic. Fara zgandareli teribiliste am pierde din vedere anumite lucruri care ne-ar ajuta sa mergem spre progres. Uitasem intr-adevar de lesbiana, dar nici asta nu ma deranjeaza deloc. Prefer un presedinte sau prim-ministru profesionist si cu „defectele’ enuntate de Cernea decat un barbat ca Antonescu si un credincios ca Geoana.

  @tibi iti respect parerea despre militanti, dar nu sunt in totalitate de acord cu ea. Ramanem prieteni :)?

  maraco

  08/01/2010 at 8:58 pm

 119. maraco,
  deci ne-am impacat.
  un amanunt: l-am sustinut pe cernea cindva in parcul carol, dar nu si anul acesta..

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 9:00 pm

 120. @ maraco

  Acesta este farmecul prieteniei : sa fii sigur ca atunci cind exista pareri contrare, stima reciproca nu are de suferit. NU ? 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 9:00 pm

 121. @tibi stiu de postarea lui TheoPh, am scris si eu acolo. Tot ecologist :).

  P.S. Nu-s militanta :).

  maraco

  08/01/2010 at 9:00 pm

 122. @scorpi, dar nici nu ne-am certat, doar am discutat :).

  Felicitari pentru Parcul Carol!

  @tibi, evident :).

  maraco

  08/01/2010 at 9:04 pm

 123. Probabil ca Cernea a incercat o metafora.
  Femeie – misoginism.
  Rroma – rasism.
  Atee – fanatism religios.
  Se pare ca nu toata lumea l-a inteles…

  Tzepelica

  08/01/2010 at 9:04 pm

 124. @Tzepe, ai spus clar ceea ce incercam sa spun si eu :).

  maraco

  08/01/2010 at 9:09 pm

 125. OK !

  Eu inchei comenturile aici. Bine ? 🙂

  tibi

  08/01/2010 at 9:10 pm

 126. Tzepe,

  Un poet poate sa incerce metafore, dar nu un politician de pe malurile dimbovitei…daca vrea sa si cistige.

  oricum departe de mine misoginismul, fanatismul religios sau rasismul…dar totusi era vorba de politica-2009 si nu s.f.,
  adica intr-un cuvint am putut sa ma transpun in grosul electoratului si am fost convins ca succesul lui va tinde spre zero cu acele metafore…

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 9:11 pm

 127. bine , tibi,
  se abtine cineva?
  nu!
  se aproba deci in unanimitate!!
  🙂

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 9:11 pm

 128. 😛 !

  tibi

  08/01/2010 at 9:13 pm

 129. Inchei si eu comenturile pe aici si pe la alte subiecte! Ma cheama datoriile.

  O seara buna si discutii cu folos :)!

  maraco

  08/01/2010 at 9:17 pm

 130. @skorpi
  Avem si politicieni poeti.
  Asa cum avem si politicieni profesori de sport.
  Sau chiar politicieni electricieni.
  E rau ?…e bine ?
  Doar michidutza poa` sa stie, n`asha ? 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 9:18 pm

 131. hehehe, tzepelica,

  i-ai uitat pe politicienii (care de altfel este si majoritatea de vreo 20 de ani):

  politicieni fost activisti PCR,
  politicieni fosti securisti,
  politicieni foste si actuale lichele
  😛

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 9:23 pm

 132. @skorpi
  Aia sunt grosu` !
  Eu vorbeam de exceptii.
  PS
  Cand zici „politicieni lichele”, comitzi un pleonasm. 🙂

  Tzepelica

  08/01/2010 at 9:30 pm

 133. tzepe,

  un pleonasm VOIT
  🙂

  orangeskorpion

  08/01/2010 at 9:34 pm


Comentariile sunt închise.