Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Meritocraţia in cateva cuvinte si imagini

Meritocraţia este o formă de guvernământ sau de organizare în care nominalizarea este făcută şi sarcinile sunt atribuite pe baza abilităţii (meritelor) şi talentului, nu pe baza averii (plutocraţie), originii, legăturilor de familie (nepotism), privilegiilor de clasă (aristocraţie), dreptului primului ocupant, popularităţii (democraţie) sau a altor factori determinanţi privind poziţia socială sau puterea politică.Cuvântul meritocraţie este adesea utilizat în zilele noastre pentru a descrie un tip de societate în care bogăţia şi poziţia socială sunt obţinute în principal prin competiţie, sau prin talent şi competenţă demonstrate. Principiul este că o poziţie investită cu responsabilităţi şi prestigiu social trebuie dobândită, nu moştenită sau obţinută prin criterii arbitrare. Meritocraţia este de asemenea termenul folosit pentru a descrie sau critica o societate concurenţială care acceptă decalaje inechitabile ale venitului, averii şi poziţiei sociale în funcţie de talent, merit, competenţă,  Termenul „meritocraţie” a fost folosit pentru prima oară într-un sens peiorativ de către Michael Young în cartea lui, The Rise of the Meritocracy (Ascensiunea meritocraţiei), 1958, care descrie un viitor  în care poziţia socială este determinată de coeficientul de inteligenţă (IQ), plus efort.

Redactând Declaraţia de independenţă [1], Thomas Jefferson a avut în vedere capitolul 5 al cărţii Second Treatise of Civil Government de John Locke, în care este descrisă o societate în care proprietatea este fundamentată prin muncă. Locke argumentează că achiziţionarea unei proprietăţi nu este imorală cât timp este obţinută prin muncă, iar rostul ei este satisfacerea necesităţilor. Prin urmare, societatea ar fi stratificată în mod necesar, dar prin merit, nu prin origine. Această doctrină a hărniciei şi meritului este opusă leneviei şi moştenirii, fiind un puternic argument împotriva monarhiei şi aristocraţiei, şi în favoarea republicii.[2] Adesea, oponenţii conceptului de meritocraţie argumentează că inteligenţa sau efortul sunt caracteristici practic imposibil de măsurat exact. Ca urmare, în opinia lor, orice introducere a meritocraţiei se face cu un mare grad de nesiguranţă şi este inerent dubioasă. Pe de altă parte, cei care susţin economia de piaţă liberă cred că aceasta poate şi trebuie să recompenseze meritul. De asemenea, meritocraţia a fost criticată ca fiind un mit, folosit mai degrabă la perpetuarea status quo; meritul putând fi definit în funcţie de succes, succesul însuşi definind meritul, nu că succesul ar fi predeterminat de criterii ştiinţifice de merit. [3]

Note:
[1] US – The Declaration of Independence ; [2] Paul Johnson’s A History of the American People ; [3] Stephen J. McNamee and Robert K. Miller, Jr., The Meritocracy Myth Rowman & Littlefield, 2004;

Written by Theophyle

18/12/2009 la 3:57 pm

174 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lenuta cand era mica ????

  canadianul

  18/12/2009 at 4:05 pm

 2. @Canada, ‘mda 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:08 pm

 3. Theo ,

  m’ai convins ! sa’ti spun si de ce ! Nu pentru ca vajnicele tzoape romance nu se multumesc decat de la traisti Louis Vuitton in sus si Q7 +++ daca s’ar putea…. chiar daca le murdaresc pe amandoua cu noroi de pe ulita…. ci pentru ca si aici ca de altfel in lumea larga, Meritocratia este dusmanul cel mai crancen al omului simplu, sters si fara educatie care se vrea recunoscut intr’o societate.
  Am ajuns la capatul lumii sa vad ca nepotismul si relatia de „gasca” (cronyism) sunt uniform si perpetual raspandite la nivelul intregii societati umane…. in care caz Meritocratia devine o „fata morgana” !!! pentru cei ce si-o doresc sa lucreze!

  canadianul

  18/12/2009 at 4:13 pm

 4. @Canada. Eu asa cum am declarat sunt un conservator. Cred in Dumnezeu in familie in tara in lege & ordine si in harnicia omului care se scoala in fiecare zi si se duce la munca sa-si castige painea.

  Niciodata nu am sa accept altceva, in viata trebuie sa faci compromisuri pana la un anumit punct. Am ajuns la punctul final al compromisului fara compromitere.

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:18 pm

 5. …….

  Pt gustul meu (strict personal) mi se pare cam deplasata chestia cu fotografia fetitei Udrea si explicatia de sub ea. Plus ca te coboara putin.

  Dar, am inteles ca esti un fan al „Nasului – Mario Puzzo”, asa ca, precis o sa intelegi ca ” Nichts Persönliches, alles rein geschäftlich”

  Carol

  18/12/2009 at 4:19 pm

 6. Exista si merite „de neinlocuit”, ca sa spun asa. Adica, fara ele noi aici, sau Sever voinescu, TRU si Vasile Dancu nu ar fi vorbit despre politica, azi.

  (2) absenta infrastructurii in teritoriu – iar aici nu ma refer in primul rand la sedii, etc, ci la mult invocata “masinarie de partid”, de la oamenii care lipesc afisele, la cei care “stiu cum sa convinga” lumea sa mearga la vot.
  E vorba aici de organizare, de munca chinuitoare si lipsita de satisfactii intelectuale, o munca de chinez batran, la care alde Blaga sau Cozmanca se pricep, nu insa si Ioan Rus sau Vasile Dancu.
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ioan-rus-flutura-pisica-scindarii-psd-22050.html

  Andra

  18/12/2009 at 4:21 pm

 7. f. bune imaginile care ilustreaza textul

  eu zic ca turism+dezvoltare e prea putin fata de potentialul dnei in cauza, ar mai trebui comasate cateva ministere cu turismul

  razvan

  18/12/2009 at 4:22 pm

 8. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6741862-marian-sarbu-nu-voi-accepta-nominalizarea-ministerul-muncii.htm

  Jegurie pesediste,au pierdut inca o ocazie mare de a se reabilita. Vad ca vizitatorii pe net sunt unanim sa condamne PSD-ul. Abila lovitura Piratului. El cistiga in ambele variante.

  Un tanar de stanga

  18/12/2009 at 4:24 pm

 9. Carol, si „parcul bordei” cum ti se pare Carol si afacerile Dali din Bucuresti cum ti se par, si imobiliarele Baneasa cum arata ?

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:25 pm

 10. UTdS,

  asta’i bancul pe care tot astept sa mi-l trimiti ???? Ala cu bumerangul ?

  ================================================

  Statea Ion pe deal cu un bumerang in mana si cu fatza plina de sange.
  Se apropie Vasile:
  – Ce faci, Ioane?
  – Stau…
  – Da’ ce tii in mana?
  – Nu stiu…
  – Pai si de ce il tii? Arunca-l!
  – Arunca-l tu, ca eu m-am saturat…

  canadianul

  18/12/2009 at 4:29 pm

 11. Cred ca este si dreptul si obligatia mea cetateneasca sa-mi doresc politicieni mai buni care si-au facut banii prin munca cinstita si nu prin exploatarea statului.

  ESTE DREPTUL MEU! Nu sunt nici procuror si nici judecator dar vreau ca oamenii curati sa-mi guverneze interesele si sa ma reprezinte.

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:30 pm

 12. La noi ar putea fi vorba, evident, de o meritocratie…originala.
  Cu fatza umana, ca sa citez din clasici.
  Mai precis, „esti om cu mine, sunt om cu tine”.
  Sau : „ai marcat banu`, acu` umfla ministeru` ”
  Sau (din timpuri mai vechi) : „o cunosc pe tovarasa de cand era la gradinita…e un cadru de nadejde, care nu ne va insela increderea…ne putem bizui pe ea, mai ales ca sotul e tov. Garoafa, de la „sector”.”
  Sau : „`traiti, sefu` ! am inteles, e nepoata lu`…sigur, bineinteles, nici o problema…nu conteaza studiile, avem un post foarte bun, sa vina imediat, sa-i facem formele de angajare”
  Sau : „mai fata, da` ce bine arati tu ! gata, te iau la mine, am un post de consiliera…cum ce trebuie sa faci ? las` ca vezi tu…”.
  Sau : „cum adica, n-avem un minister pt. …si care e problema, facem unu`…numa` sa fie cu fonduri UE, ca doamna are expertiza…” 🙂 🙂

  Tzepelica

  18/12/2009 at 4:34 pm

 13. buna dimineata 🙂

  ati scris mult si in proportie de 78% de rau; eu ma uit la cei 22% plini ai paharului 🙂
  acu is prins cu munca, da o sa combat mai tirziu

  mi-au placut miscarile cu sirbu si vladescu; eu le vad ca o incercare de asigurare a unei opozitii fair din partea psd+pnl; din pacate vad ca manevra cu sirbu nu a iesit (ma asteptam sa nu ii dea voie oficial, omu sa mearga totusi, iar ei sa nu il dea afara) – ar fi important macar pina in toamna viitoare sa nu utilizeze psd sindicatele…

  murfi

  18/12/2009 at 4:40 pm

 14. UTS

  Ba eu cred ca strategia PDL a fost de data asta prea „transparenta” si PSD n-a muscat momeala.

  Ministrul Muncii, oricare-ar fi el, va trebui sa ia niste masuri extrem de radicale si nepopuliste. Un minister care va fi atacat la greu de opozitie.
  Or, numirea lui Sarbu in functia respectiva i-ar fi obligat pe PSD-PNL sa fie mult mai rezervati in atacurile care deja se prefigureaza!

  Carol

  18/12/2009 at 4:41 pm

 15. @timi, vezi cum merge treaba, oamenii mai uita, mai nu sunt atenti, asta-i viata 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:46 pm

 16. murfi, salut 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:46 pm

 17. @Theophyl
  D`aia mai trebuie trasi de maneca.
  Macar din cand in cand… 🙂

  Tzepelica

  18/12/2009 at 4:48 pm

 18. Hai sa aprindem si lumina pentru cei care au scris in proportie de 78% rau :

  Pesimistul vede intr-un tunel intunericul, optimistul vede lumina de la capatul lui, realistul vede luminile trenului care vine…

  … Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe calea ferata.

  canadianul

  18/12/2009 at 4:51 pm

 19. canadianul

  ..si pesimistul este tot un optimist, dar mai bine informat 🙂

  Carol

  18/12/2009 at 4:54 pm

 20. @canda, grozav. 🙂

  Gata nu mai scriu de rau. Ultima saptamana inainte de Craciun, dar nici ei sa nu mai faca rau fraierilor de i-au sustinut, nu?

  Theophyle

  18/12/2009 at 4:54 pm

 21. @GB
  L-am vazut pe Dinca atunci (pe 21 dec. `89) in strada, omu` asta si-a riscat viata, chiar daca pare un pic sarit…
  In vreme ce Ilicescu statea acasa, in papuci.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 4:58 pm

 22. Tzepe,

  jigodia de iliescu nu statea acasa, era probabil la ambasada URSS sa primeasca ordinea de zi ! si probabil ca mai avea alaturi de el si cativa ofiteri superiori ai armatei romane !

  canadianul

  18/12/2009 at 5:01 pm

 23. @canada
  Aia facea in 22, cred.
  Atunci a sunat la ambasada URSS, ca sa spuna „cine suntem si ce vrem”.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 5:03 pm

 24. si ca sa vedeti cum un simplu muritor merita respectul unuia cu IQ mare iaca va prezinta canadianul inca una :

  ========================================================

  Un cioban si un doctor matematician calatoresc cu trenul. Trec pe langa o stana…ciobanul 1,2,3,4,…,329 de oi. Matematicianul ajunge pe la cincizeci si ceva de oi si se pierde. Trec pe langa alta stana…ciobanul 1,2,3,4,…,723 de oi. Matematicianul scoate un laptop se conecteaza la internet,prin satelit,gps, thermal sensors, alea, alea…tot nu apuca sa numere oile nicicum. Mai trec pe langa o stana…ciobanul 1,2,3,4,5,…,978 de oi. Matematicianul ramane perplex.Infuriindu-se ii spune ciobanului:

  „-Auzi ba ciobane,eu sunt un membru inalt al Academiei Romane. Am incercat sa le numar,m-am conectat prin gps,am sunat la prieteni si nu am reusit nicicum sa numar blestematele alea de oi,cum ai facut?”….

  „-Pai foarte simplu dom’le: numeri picioarele si imparti la 4!”

  canadianul

  18/12/2009 at 5:04 pm

 25. @Canada, buna formula pentru calculele shpagior 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:06 pm

 26. M-ați binedispus cu optimismul, realismul și pesimismul. Noroc că avem parte de miniștri la transporturi de-a dreptul geniali, așa că-s șanse bune ca trenul din tunel să deraieze înainte să-i lovească pe cei trei, spre un happyend românesc.

  PS: recomand să citiți investigațiile privind contractele de dezăpezire de pe hotnews. Când e vorba de Orban, numai infinitul măsoară ticăloșia.

  sym

  18/12/2009 at 5:10 pm

 27. din Romania Libera:

  „J.S.: As muta discutia si la alt subiect, care, de asemenea, n-a aratat prea bine la momentul la care s-a intamplat. Ma refer la momentul in care, ca presedinte, ati chemat minerii ca sa rezolve problema manifestatiilor anticomuniste din Bucuresti.
  I.I.: Nu am chemat minerii.

  J.S.: Dar ei au venit. Ascultau ordine si erau echipati cu bate si se stia exact la ce trebuie sa se astepte lumea de la ei.
  I.I.: Ati fost cumva in Bucuresti la data de 13 iunie 1990? Era deja la trei saptamani dupa alegeri. Primele alegeri libere din Romania, prezidentiale si parlamentare! Deci la trei saptamani dupa alegeri o asemenea manifestatie anarhista in centrul Capitalei, cu devastarea cladirilor Politiei, a Ministerului de Interne, a televiziunii publice. A fost revolta poporului: „Cine sunt acesti oameni?! Cum e posibil?!”. Minerii au fost numai o parte din cei care din Bucuresti sau din afara Bucurestiului au venit in Capitala sa ajute autoritatile sa elimine aceasta rascoala anarhica.

  Gabi Dumitru

  18/12/2009 at 5:10 pm

 28. Daca e pt spagi, mai degraba trebuie inmultit cu 4 🙂

  Carol

  18/12/2009 at 5:13 pm

 29. @GD, Iliescu a fost si a ramas un ticalos 😦

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:13 pm

 30. Mare vanzoleala in padure.
  Iepurasul anunta ca a castigat un contract de cercetare si ca lucreaza la el.
  Vulpea, curioasa, il intreaba :
  – Si cam care e tema proiectului, draga iepurasule ?
  – Tema ? Simplu : cum o mananca iepurasul pe vulpe !
  – Heheheee, cred ca glumesti, cum poate un parlit de iepuras sa manance o vulpe…
  – Treci diseara pe la mine si ai sa te convingi.
  A doua zi dimineata, pielea vulpii era intinsa la uscat in fata casei iepurasului.
  La fel s-a intamplat cu alti curiosi : rasul, lupul si chiar ursul.
  Pieile lor atarnau in fata casei iepurasului.
  La un moment dat, se deschide usa casei si iepurasul iese de gat cu …leul.
  – Vezi, draga, zise leul…acum te-ai convins, sper, ca cel mai important lucru e sa ai un bun conducator de proiect…

  Tzepelica

  18/12/2009 at 5:15 pm

 31. seara buna tuturor !

  🙂

  tibi

  18/12/2009 at 5:19 pm

 32. @tibi salut 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:20 pm

 33. Incredibil !
  Vom avea, totusi, exploatare pe baza de cianuri la Rosia Montana.
  http://think.hotnews.ro/viitorul-de-aur-al-rosiei-montane-de-data-asta-banii-chiar-vorbesc.html

  Tzepelica

  18/12/2009 at 5:20 pm

 34. @timi, cred ca TB este proiectantul, cine ar putea fi seful proiectului?

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:21 pm

 35. @timi, personal, nu cred ca cineva va avea pana la urma curajul

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:23 pm

 36. Si animalele belite ? 🙂 🙂 🙂

  Tzepelica

  18/12/2009 at 5:23 pm

 37. Apropos de adevarurile revolutiei romane; problema devine cam asa :
  ––––––––––––––––––

  Un baiat aude de la un coleg de scoala ca majoritatea adultilor au cel putin un secret intunecat, motiv pentru care e foarte usor sa-i santajezi spunand „Am aflat tot adevarul”, chiar daca tu n-ai aflat de fapt nimic. Baiatul se hotaraste sa mearga acasa si sa incerce smecheria. Cand este intampinat la usa de mama sa, baiatul ii spune:
  – Am aflat tot adevarul!
  Mama ii da indata 20 de dolari si-l roaga sa nu-i spuna tatalui sau ce-a aflat. Destul de multumit, baiatul isi asteapta tatal acasa si-l intampina spunandu-i:
  – Am aflat tot adevarul!
  Tatal ii da indata 40 de dolari si-l roaga sa nu-i spuna mamei sale ce-a aflat. Foarte multumit, a doua zi in drum spre scoala, baiatul intampina postasul cu aceeasi replica. Postasul scapa din maini toate scrisorile, isi deschide bratele si-i spune:
  – Atunci hai si imbratiseaza-ti TATAL!

  canadianul

  18/12/2009 at 5:23 pm

 38. @timi, animalele le stim noi cu siguranta 😆

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:24 pm

 39. @canada, eu am stiut-o cu vecinul 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:26 pm

 40. Am impresia ca patronii firmei canadiene sunt incoltiti de actionari, care au investit in proiectul RM.
  In conditiile astea, se pot deschide multe usi platind comisioane incredibil de mari.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 5:26 pm

 41. mama ce shpagi o sa zboare acolo, sub ce minister este proiectul, economiei nu?

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:28 pm

 42. Aprobarea finala cred ca vine de la „mediu”…

  Tzepelica

  18/12/2009 at 5:29 pm

 43. canadianul :)))

  Gabi Dumitru

  18/12/2009 at 5:29 pm

 44. Am cîteva precizări la postarea anterioară:

  1. Otrava pe care a băut-o Socrate a fost cucută (koneion), nu mătrăgună.

  2. N-a avut de ales între exil şi moarte. Prietenii au fost cei care au vrut să-l ajute să fugă.

  3. El a ales să se supună hotărîrii, chiar dacă nedrepte, a Polis-ului.

  A spune că s-a sinucis contrazice flagrant întreaga lui învăţătură.
  Cine spune asta ori nu-i cunoaşte ori nu-i înţelege filosofia.

  gabhry_el

  18/12/2009 at 5:30 pm

 45. gabhry_el

  revizuieste lecturile cu cele mai noi. daca doresti exista aluzii la cum, cand si de ce in „Phaedo” de Platon – „argumentul formei vietii” (Argument from Form of Life) piesa descrie moartea lui Socrate si ultimele zile. 🙂

  Bibliografie mai noua:
  Taylor, C.C.W. , Hare, R.M. & Barnes, J. (1998). Greek Philosophers — Socrates, Plato, and Aristotle, Oxford University Press, NY.

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:38 pm

 46. @Tzepelica

  Nu stiu daca rentabilitatea exploatarii respective merita „daraua”. Pt cateva sute de milioane de euro profit, la nivel national , parerea mea e ca nu merita sa distrugi zona (chiar daca se respecta toate normele de protectie si securitate impuse de UE)

  Daca insa ne referim la latura istorica-arheologica a zonei, sigur ca oricat aur ar fi acolo si oricat de „curat” s-ar exploata, nu poate fi vorba de „rentabilitate”.

  Insa, trebuie sa ne gandim ca, tot aurul din lumea asta, trebuie totusi scos de undeva. Ca nu cade nici din cer si nici piatra filozofala nu s-a gasit, inca.

  Carol

  18/12/2009 at 5:44 pm

 47. Theophyle
  Nu tot ceea ce este nou este şi bun.
  În plus, anglo-saxonii, cu rare excepţii, n-au excelat niciodată nici în filosofie, nici în interpretarea ei.

  Sunt anti-filosofici şi anti-speculativi.
  Tot ceea ce au putut da mai „înalt” a fost empirismul, filosofia simţurilor. 🙂
  Şi de aici pragmatismul.

  Vrei să spui că nu’ş ce englez reinventează acum sensul cuvîntului koneion? 🙂

  gabhry_el

  18/12/2009 at 5:50 pm

 48. Gabriel prefer pragmatismul saxon adancimii de simturi slave.

  turnofftheglory

  18/12/2009 at 5:52 pm

 49. La topic:

  cu meritocraţia ne reîntoarcem la sensul etimologic al aristocraţiei (ariston = bun)

  sunt convins că la începuturile civilizaţiei aristocraţia s-a născut din meritocraţie

  şi, noua meritocraţie va evolua/dacă n-a făcut-o deja iar spre aristocraţie în sensul moştenirii „calităţilor”

  vezi dinastia Bush, Sarkozy tată-fiu şi multe alte exemple de „aristocraţie” fără sînge albastru

  gabhry_el

  18/12/2009 at 5:55 pm

 50. gabhry_el, dragule eu vorbesc de academici de la Oxford care pana una sau alta sunt… cei mai buni. Tin cartea in mana inclusiv bibliografia cu sursele primare.

  Despre otrava exista varianta cucuta (Conium maculatum) si exista varianta matraguna (Atropa belladonna). Descrierea lui Platon cu picioarele amortite vezi piesa amintita mai sus, probabil a fost matraguna.

  Theophyle

  18/12/2009 at 5:55 pm

 51. TOG
  nu amesteca lucrurile
  faptul că-s eficienţi nu-nseamnă că-s şi filosofi
  iar de ruşi, ce să zic…
  n-au
  dar au teologie mistică, ceea ce nu-i puţin lucru 🙂

  gabhry_el

  18/12/2009 at 5:58 pm

 52. Vezi tu gabi, am o deformatie profesionala ingrozitoare, nu pot scrie o propozitie far sa am „docomentu”, chestie dexteritate a lumii in care’mi castig painea cea de toate zilele. 😆

  fara dexteritatea asta mor de foame, eu nu mi-am luat doctoratul la Spiru Haret, la Dimitrie Cantemir sau la Petrosani, fara a atinge onoarea cuiva 😆

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:00 pm

 53. @tog, salutatiuni 😆 nu stiu cum e vremea pe lavoi, aici e mizerabila 😆

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:02 pm

 54. Seara buna all

  Arunc si eu creanga pe aici
  Printre mari, printre pitici
  Humorul l-am uitat acasa
  Dar cenaclu joaca pe masa
  Dom’ capitan, pot sa prestez?
  Cu o blonda sa va urez?
  Nu mai astept raspunsul
  Si incep cu plansul:
  -Eu sunt Udrea mopulina
  Am andreaua si masina
  Muraturile mele, cele mai tzapene
  Posetele mele, cele mai vuitoane
  Barbatii toti sunt in limba
  Din vreascuri se tot stramba
  Mandolinul organel
  Are mintea in penel
  Traienica e baiat bun
  Il spal pe spate cu sapun
  Mai departe nu va zic
  Va las pe voi in ibric
  Sa fierbeti cat vreti voi
  Ca sunteti doar niste .oi

  Creanga

  18/12/2009 at 6:02 pm

 55. Theophyle
  dacă în toate dialogurile originale greceşti se foloseşte cuvîntul koneion (cînd nu este folosit acela de pharmakon), cum se poate ajunge la mătrăgună?
  doar prin deducţie medicală?
  ignorăm sursa primară?

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:03 pm

 56. Theo

  Gabhry_el este un specialist in semantica….daca nu ma’nsel ! putem merge pe mana lui fara frica…. este meritul lui….Meritocratia i se potriveste ca o manusha din piele de pisica…..

  canadianul

  18/12/2009 at 6:03 pm

 57. Dar Theophyle,Nu uita ca MIR are 1 doctorat in ceva si 2 licente in altceva. Liantul intre ele este localitatea: Petrosani.
  (Este licenţiată în ştiiţe economice la Universitatea din Petroşani şi în ştiinţe juridice la Universitatea din Alba Iulia.
  Doctoratul în ştiinţe inginereşti şi l-a luat anul trecut, tot la Universitatea din Petroşani. )

  Astea toate trei cred ca fac cit un doctorat la Harvard. Nu-i asa ? 🙂

  Un tanar de stanga

  18/12/2009 at 6:08 pm

 58. Theophyle
  se poate şi mai rău decît interpretarea englezească: un student de la Politehnică a crezut că Socrate a păscut cucuta

  Nu zic că Oxford nu e un reper cultural, dar de multe ori filosofii de acolo descoperă lucruri atît de banale că te înfioară naivitatea/ignoranţa lor.

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:09 pm

 59. gabhry_el, eu nu vrea sa am dreptate pentru ca am o competitie cu cineva. Numai pentru dialog, cazul Socrates a fost studiat si restudiat, la fel cu multe alte cazuri in medicina. Singurul text aproape de timpul in care s-a peetrecut poveste este cel a lui Platon.

  Ca medic (primul meu doctorat) si cunoastere relativa in toxicologie pot sa afirm ca otravirea cu cucuta – konion – (Conium maculatum) te omoara imediat prim paralizarea functiilor respiratorii. Cea cu matraguna (Atropa belladonna)prin paralizie treptat a muschilor organelor periferale.

  Ca istoric (al doilea doctorat) pot sa afirma ca de 300 de ani facultatea de filozofie a universitatii de la oxford este cea mai buna din lume sau poate prin cele 3.

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:11 pm

 60. Blizzard. Nu pot iesi din casa pentru mai mult de 200 de metri. Stau pe blog si sufar cu Oprea ministru al apararii. Gabriel sa nu ii luam in beate prietene. Dupa cum vad o coc de o afacereza naspa guvernamentala. Eu sustinator al politicianului Udrea o sfatuiesc sa nu mabe in kaka intrand cu tocurile in guvern. Nu acum.

  turnofftheglory

  18/12/2009 at 6:12 pm

 61. gabhry_el, esti un adevarat amic de net, chiar nu-mi pasa de ce cum si cu ce s-a otravit Socrate 😆

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:13 pm

 62. Cand doctorii vorbesc graficienii tac.

  turnofftheglory

  18/12/2009 at 6:14 pm

 63. Gabhry_el
  Se apropie craciunul, Hai sa ii iertam pe ignorantii de la Oxford cu universitatea lor din secolul 11 , adica din vremea in care noi inca stateam pe dealuri asteptind intoarcerea trupelor retrase de Aurelian, sau daca ii ascultam pe unguri, aici nu era nimeni . 🙂

  Un tanar de stanga

  18/12/2009 at 6:15 pm

 64. @TOg, tu sti cat am aparat-o cand era cu organu, daca este desteapta tre’ sa stea si ea putin pe tusa si sa nu se bage la bugete europene, nu acum.

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:15 pm

 65. cucuta, matraguna si alte materiale criminale…. se poate si mai simplu :

  ====================================================

  CIA cauta sa angajeze un agent-asasin. La sfarsitul mai multor probe, raman 3 finalisti: 2 barbati si o femeie.
  Testul final: primul barbat este dus langa o usa , i se da un pistol si i se spune ca dincolo de aceasta usa , pe un scaun, se afla sotia lui.
  – Ucide-o!
  – Glumiti!? Nu-mi pot ucide nevasta!
  – Atunci nu este o slujba pentru tine!
  Al doilea barbat primeste aceleasi instructiuni, intra in camera si dupa 5 min de liniste, iese afara plangand:
  – Am incercat, dar mi-e imposibil

  Vine randul femeii. I se spune ca trebuie sa-si ucida barbatul. Ia pistolul, intra in camera si se aud mai multe impuscaturi, apoi strigate, troznete, lovituri in pereti. Dupa 10 min, se face liniste, iese femeia obosita si transpirata:
  – Pistolul asta avea gloante oarbe… A trebuit sa-l omor cu scaunul.

  canadianul

  18/12/2009 at 6:20 pm

 66. Prosti englezii, neam de tufe, nici macar un imperiu nu au reusit sa privatizeze. Vai de mama lor.

  richard

  18/12/2009 at 6:20 pm

 67. buna seara,

  noroc cu carol, ca altfel nu stiam cine este fetita din poza…
  🙂

  ma tot intrebam ce este cu ea acolo….

  revin ca vreau sa citesc si celelalte comentarii ale voastre.

  oricum in romania si inainte si dupa 1989 a fost si este o problema sa recompensezi omul constiincios, cu idei bune, onest…

  nu stiu cum dar lichelele au mare cautare, atit la stat, cit si la multe firme private….de te ia durerea de cap uneori.

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 6:22 pm

 68. Theophyle
  corect
  important e că n-a murit şi n-a trăit degeaba 😀

  UTS
  😆
  hai, că n-am zis că noi suntem cei mai cei
  mă gîndeam la nemţi, în primul rînd 😆

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:22 pm

 69. gabhry_el, daca-ti place istoria, si citesti engleza intra pe blogul meu in limba engleza unde postez in zilele astea povestea Spetuagintei, inclusiv greselile de traducere hazlii. 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:25 pm

 70. Staţi să vedeţi „meritocraţie” cam prin ianuarie, cînd vor fi premiaţi lingăii. La TVR trebuie schimbaţi ăia, cam pesedişti, iar Radu Moraru, Cristoiu şi Turcescu sînt în pole-position. Mai în rîndul doi stau alţi merituoşi: Andreea Pora, Mircea Marian, Biju Morar, Pătrăşconiu…
  Vezi şi http://teaca.wordpress.com/2009/12/18/cine-mai-vine-la-sultan/

  teaca

  18/12/2009 at 6:25 pm

 71. Gabhry_el
  Limba filozofiei si limba stiintei era inainte de razboi germana.
  Pierderea razboiului a avut drept consecinta si trecerea englezei in fata germanei si in aceste doua cazuri.

  Un tanar de stanga

  18/12/2009 at 6:27 pm

 72. Theophyle
  cu siguranţă o să intru

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:27 pm

 73. Theophyle o plac pe Udroaica. Chiar consider ca are viitor dicolo de costumatii si alte tampenii pe care le face. La comisia Orban a arat ca poate. Dar, e un urias dar, votantii lui Basescu nu se asteptau sa digere Oprea, Udrea, Berceanu, Videanu si Blaga. Lipseste Sulfina. Sincer, ii suspectez pe oedelisti de gandire cu premeditare. Cred ca guvernul asta e upgradabil. Remaniere avem in martie sigur. Va fi probabil extrem de urat, de aceea oameni cool au spus pas. Il doare in paispe pe Videanu daca i se va terfeli imaginea. La fel si Berceanu. Sunt supravietuitori in cataclisme politive. Faptul ca Sever si Croitoru au spus pas e clar ca nu se dau la o parte de nebuni. Veti spune ca nu e vorba de muls statul.
  Ma indoiesc. Vin niste problema mari in zona restructurarii administrative. Stim bine ca FMI si UE au spus clar pasii pana in primavara. Asa incat baieti si fete faine vor fi „morti politic” in foarte putin timp. Da Basescu nu are nimic de pierdut si sunt sigur ca sunt interese maxime. Totusi, de ce toti „economistii” de marca au scaldat-o. De ce Sarbu care juisa la girofar si la „domnule ministru” se supunepartidului?
  Pentru ca va fi super naspa. Asta e realitatea, de aia s-a vrut un PNL scuipacios care a fugit ca de dracu. N-a vrut Crin ca ii este indigest Boc si Basescu? Serios? Crin vrea sa culeaga semintele furiei, asta e realitate. Se va vota un guvern „interimar”.

  turnofftheglory

  18/12/2009 at 6:28 pm

 74. UTS
  Eu vorbesc aici de „putirinţa” limbii şi a spiritului ei.
  Germana e făcută pentru filosofie autentică.
  Engleza – nu. Chiar dacă ar avea cuvintele, îi lipseşte spiritul.
  Ţi-am spus unde se găseşte la anglo-saxoni: în simţuri.

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:31 pm

 75. Richard,

  astia cu privatizarea de la englezi au invatat toate magariile

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pyramid_scheme

  http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2009/POL021209A.htm

  canadianul

  18/12/2009 at 6:32 pm

 76. Grabiel mi se pare o mica stereotipie chestia cu engleza-germana. Locke parca era vorbitor de engleza nu e asa?

  turnofftheglory

  18/12/2009 at 6:36 pm

 77. stely,

  asta este!
  este dreptul fiecaruia sa aiba propriile sale optiuni.

  si culmea sau neculmea, sint capabil sa inteleg pe fiecare…
  unii nici in ruptul capului nu pot accepta personaje ca videanu, berceanu, udrea, altii au parreri contrare..
  este democratie, nu???

  dar cu totii sintem de partea piratului!
  si avem incredere in el!
  🙂

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 6:37 pm

 78. filozofati, filozofati si pe mine nu ma observa nimeni?

  apropo, avem guvern?
  daca nu avem, care este termenul pentru prezentarea guvernului Boc II, dupa mine, Boc IV dupa natarai?

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 6:39 pm

 79. @skorpi, salut, cum sa nu te observam 😆

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:45 pm

 80. Am dat la lopata o juma` de ora…abia am scos masina din parcare.
  Mama lui de Piedone !
  Cre` ca daca trecea p`acolo, il gatuiam cu mainile mele.
  Asta e meritocratia bastinasa…sa te faci primar din carator de halbe/sef de sala.
  Pesedistii dracu`, cu derbedeii lor cu tot !

  Tzepelica

  18/12/2009 at 6:46 pm

 81. @tini si ai scos-o, pentru? se circula ingrozitor in oras 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:48 pm

 82. Brrrr

  Nu va mai tot contrati pe otravuri 🙂

  Socrate ala a murit otravit cu cucuta pt ca aia era otrava folosita pe vremea aia pt „executii”

  Rapida si eficienta, duce la asfixiere prin paralizia sistemului respirator.Paralizia incepe de la picioare si urca pe „maduva” in sus.

  Chestiile cu matraguna (in cazul lui Socrate) sunt povestioare sau confuzii. (ma refer la autorii respectivi, nu la cititorii care preiau informatia)

  In lb germana exista chiar expresia „schierlingsbecher” (cupa cu cucuta) folosita in cazul mortii lui Socrate. Schierling inseamna cucuta. Pe engleza la fel „the cup of hemlock”. Hemlock inseamna tot cucuta.

  Gata, v-am lamurit! 🙂

  Carol

  18/12/2009 at 6:49 pm

 83. TOG
  da
  şi?

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:52 pm

 84. @Theophyl
  In centru, pe strazile mari, se circula binisor.
  Daca ai cauciucuri de iarna.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 6:52 pm

 85. salut @creanga, @richard 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 6:52 pm

 86. @Carol
  In legatura cu Rosia Montana, smecherii au avut grija sa descarce de sarcina arheologica zona.
  Adica minele/galeriile romane de acu` doua mii de ani pot sa dispara, n`asha ?
  Comisioanele s-au incasat, doar.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 6:55 pm

 87. BREAKING NEWS

  Biroul politic al PDL a aprobat fiecare ministru în parte, astfel
  Blaga
  Videanu
  Berceanu
  Udrea – Dezvoltare şi Turism
  Gabreiel Sandu – Telecomunicaţii
  Cătălin Croitoru – Educaţie
  Orest Onofrei – Agricultură
  Şeitan – Muncă

  gabhry_el

  18/12/2009 at 6:57 pm

 88. Meritocratie ?
  Hohoho !

  „Tensiune si scandal in PD-L pe impartirea portofoliilor in Guvern. Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca formarea Guvernului a provocat nervi si tensiune in interiorul PD-L. Vasile Blaga nu ar fi vrut-o pe Elena Udrea pe lista ministrilor, iar Radu Berceanu era cat pe ce sa piarda transporturile si sa ramana doar cu un post de vicepresedinte la Senat. In final intrarea lui Udrea in Guvern a fost conditionata de obtinerea Transporturilor pentru Berceanu. Raluca Turcan s-a suparat foc ca a pierdut Cultura, iar Roberta Anastase a plusat pentru mentinerea lui Gabriel Sandu la Comunicatii.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6742991-cum-nascut-noul-cabinet-boc-nervii-tensiunile-din-culisele-negocierilor.htm

  Tzepelica

  18/12/2009 at 6:58 pm

 89. Lasa-i sa-si bata capul ca de-aia-s acolo!

  Sa faca guvernul ala odata si sa se puna pe treaba. Ca doar nu-s batuti in cuie pe functii. PSD si PNL si toata presa oricum vor sta cu ochii pe ei si-i incalta imediat ce calca pe bec. Nici macar dovezi nu le trebuie! 🙂

  Carol

  18/12/2009 at 7:03 pm

 90. @Theo
  Nu am deloc aceleasi afinitati politice cu tine. Dar deloc. Dar, cu sinceritate, imi pare rau de dezamagirea si durerea pe care le citesc aici. Oameni ca tine nu ar merita asa ceva. Spre jalea noastra, molima care te-a doborat pe tine, pentru o clipa, ne cuprinde pe toti. E o vreme cainoasa pentru cei cu vertebrele bine puse una peste alta, cu mintea la locul ei si cu spiritul treaz. Imi pare rau, Theo.

  casandra

  18/12/2009 at 7:04 pm

 91. Mircea Geoană:
  „propunerile îi jignesc chiar şi pe susţinătorii lui Băsescu”
  „nu pentru asta l-au votat”

  eu unul nu vreau să intru în argumentul Prostănacului 🙂

  gabhry_el

  18/12/2009 at 7:06 pm

 92. Videanu şi Blaga n-au vrut-o pe Udrea în Guvern. Au votat împotriva ei.

  gabhry_el

  18/12/2009 at 7:10 pm

 93. @casandra, buna seara! Singura optiune politica pe care o am este binele care-l doresc Romaniei.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:11 pm

 94. buna seara

  ce facem baieti/fete, ne retragem in munti, ne aruncam de pe blog sau dam un termen de gratie?

  p.s. interesanta disputa cu cucuta vs matraguna; nu sunt filolog sau istoric sa dau cuiva dreptate, dar nota 10 pt argumentatie si cunostinte celor 2 protagonisti 🙂

  razvan

  18/12/2009 at 7:11 pm

 95. Funeriu n-a prins educatia.
  A prins-o, in schimb, Catalin Croitoru.
  Nu mai pricep nimic…

  Tzepelica

  18/12/2009 at 7:12 pm

 96. si daca as vota de 50 de ori intre Geoana si Basescu l-as vota pe ultimul. Guvernul este insa unul de greata si repulsie.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:13 pm

 97. Se pare ca am fost nejustificat de optimist atunci cand am crezut ca acest guvern va avea o persoana onorabila (Funeriu).

  Cu o lipsa de inspiratie totala a fost impins L. Croitoru la educatie, personaj pe care-l cunosc la prima mana ca fiind un ticalos incompetent.

  Pe langa a pasi cu stangul si o piatra de moara de gat, s-au legat si la ochi, pentru buna masura. Asa ii voi vota si eu!

  sym

  18/12/2009 at 7:14 pm

 98. Maraiala pe ciolan.
  Pe mine ma revolta.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 7:14 pm

 99. sym, nu L. Croitoru ci C.Croitoru.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:15 pm

 100. catalin croitoru este cumva un tip care a fost cindva lider de sindicat??
  ma lamureste cineva?

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 7:15 pm

 101. @Teofil

  Perfect de acord cu tine ! Acest guvern este o rusine !

  Sper sa avem anticipate ! Si sa cistige UDMR cu 99 % 😦

  tibi

  18/12/2009 at 7:17 pm

 102. croitoru de la educatie e numit probabil pt conexiunile pe care le are in sindicatele respective
  e un om al sistemului…

  razvan

  18/12/2009 at 7:18 pm

 103. Skorpi el este probabil omul 😦

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:18 pm

 104. @all
  Seara buna din nou

  Cucuta sau matraguna
  E mort de o vreme buna
  Conteaza ce ramane in urma
  Iar noi ne vedem de turma:

  -Ai parul blond sau saten
  Trebuie sa ai capul de lemn
  Mai spuneti ca sunteti barbati
  Cand sunteti doar ratati
  Romanii cei mai badarani
  Misogini si mari tarani
  Femeia e buna doar pe spate
  Si sa ne faca bucate
  Sa spele la fund si nas
  Sa cante la contrabas
  De stai bine in sutien
  Si esti mai deschisa la ten
  Trebe sa fii si proasta
  Buna doar de nevasta
  De ajungi in minister
  Cica nu ai caracter
  Sunteti niste magari toti
  Nimic n-aveti in chiloti

  Creanga

  18/12/2009 at 7:21 pm

 105. „În sănătatea coanii Joiţichii! Că e…hac !… damă bună!” 🙂

  Tzepelica

  18/12/2009 at 7:21 pm

 106. Un guvern de mafioti!

  Cum poti sa faci asa ceva unui om care a fost un sustinator atat de entuziast al lui Traian Basescu? Cum poti sa faci asa ceva unui om de valoarea domnului Funeriu? E strigator la cer!

  maraco

  18/12/2009 at 7:23 pm

 107. Buna seara la toata lumea,

  Eu plec in munti, caut un dulap intr-o cabana si ma incui in el. 😦 Groaznica formula de guvern! Croitoru la Educatie? Pffffttt…Mi-e sila. Singurul care mi se pare bine pus, desi o sa aud o multime de huo este Seitan. Este bun pentru munca. Dar unde sunt Funeriu si ceialalti, mult mai capabili decat croitorasul vesel? Doooaaamneeeee, cata minte le lipseste? Si Milfutz Udrea iarasi. Of! 😦

  Nana

  18/12/2009 at 7:24 pm

 108. @maraco, @nana salut. desi este o seara trista nimeni nu pleaca nicaieri, eu ce putin nu plec. Vom lupta impotriva lor asa cum a luptat pentru Basescu.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:28 pm

 109. @crenga inca o data salut 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:29 pm

 110. Îmi pare rău de Funeriu.
  Cred că o să-şi rupă gîtul curînd Croitoru. Nu-l văd făcînd reforma din educaţie.

  gabhry_el

  18/12/2009 at 7:30 pm

 111. Eu ii prefer pe

  Basescu in locul lui Geoana
  Boc in locul lui Crin

  Videanu in locul lui Vosganian,
  Blaga in locul lui Vanghelie, Dragnea sau Nica
  Udrea in locul lui Hasotti
  Berceanu in locul lui Orban sau Duvaz
  Predoiu in locul lui Ponta, Chiuariu sau Norica
  Croitoru in locul lui Adomnitei sau Andronescu

  Restul ministerelor nu ma intereseaza, deocamdata, si nici n-am de gand sa ma iau de ei „in avans”. Hopurile se sar pe rand nu dintr-o data.

  Ca s-ar fi putut si mai bine, asta depinde de gustul fiecaruia.
  Asa ca, astept sa vad rezultate peste 3-6 luni.

  Si cu asta, incalec si eu pe-o sa, ca vad ca blogul o ia intr-o directie in care eu n-am ce cauta! 🙂

  Carol

  18/12/2009 at 7:31 pm

 112. nasol guvern!

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 7:31 pm

 113. Bună seara !

  De ce nu vreţi sa vedeţi mai departe ? Componenţa guvernului provoacă reacţii maxime la PSD şi PNL, consecinţa firească fiind sa voteze contra.
  Dar se tem de anticipate, şi vor vota pentru. Sper ca PDL sa pună bilele viţăvercea ca să avem anticipate. Sper că scopul politic al PDL să fie acela de a ajunge partid majoritar.

  Şi apoi, cam cât de competentă ar fi fost lista Iliescu-Patriciu ?

  Riddick

  18/12/2009 at 7:31 pm

 114. Theophyle
  De acord cu lupta.
  Dar mai întîi să greşească.
  🙂

  gabhry_el

  18/12/2009 at 7:31 pm

 115. @Carol, numai bine, poti sa mai treci cand ai timp.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:32 pm

 116. Buna seara Theophyle!

  Ma bucura foarte mult decizia dumneavoastra de a nu inchide blogul. Chiar vroiam sa va spun ca avem nevoie de el mai mult ca oricand, dar mi-ati luat-o inainte :).

  Sunt foarte revoltata, este un guvern de o indecenta extrema!

  maraco

  18/12/2009 at 7:34 pm

 117. gabhry_el, hai sa-i las pe cei care au fost ministri. DaCroitoru la educatie, Oprea la MApN si cine drac’ e Sandu bre?

  Nu se poate asa ceva chiar nu se poate.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:34 pm

 118. Count me out for the „fight”.

  Riddick

  18/12/2009 at 7:35 pm

 119. Riddick

  Pt. mine e ultima oara cand mai functionmeaza sperietoarea Iliescu-Patriciu-Moscova
  Eram sigura in ianuarie anul asta ca Basescu va inventa asa ceva, pt. ca altfel nu iesea lumea la vot

  dar asta e chiar ultima data cand sperietoarea a mai functionat pt. mine

  Andra

  18/12/2009 at 7:36 pm

  • Andra, eu sunt tăbăcit… cunosc fenomenele.

   Riddick

   18/12/2009 at 7:37 pm

 120. De data asta ne-ati tras-o

  Andra

  18/12/2009 at 7:41 pm

 121. Eu zic să nu ne ambalăm prea tare, totuşi.

  Băsescu însuşi îi va trozni, dacă vor face un pas greşit.

  Să aşteptăm niţel, zău! 🙂

  gabhry_el

  18/12/2009 at 7:42 pm

 122. @Andra, din pacate Iliescu-Patriciu-Moscova exista. Problema e ca nu ai alternativa, daca te uiti in partea cealalta, tot mafie vezi.

  maraco

  18/12/2009 at 7:43 pm

 123. Domnilor sa fiti mai domni
  Spuneti ca blonda n-are neuroni
  Eu am sa fiu avocatul lor
  Chiar de nu primesc un chior
  Da, am si eu o blonda soaţa
  Creaţa, buna si desteapta
  Este cea mai frumoasa
  EGALA si-n pat si-n casa
  Atacati voi cat vreti
  Dar cu mine nu va puneti
  Am rime cu nemiluita
  Pana-nchide unchiu plita

  Creanga

  18/12/2009 at 7:44 pm

 124. Salut

  Un guvern mai prost decit asta greu mai putea face pdl.

  E guvernul baronilor pdl. Guvernul grupurilor de interese pdl.
  Guvenul dinozaurilor pdl.
  Daca Basescu chiar crede si vrea sa faca reformele cu care ne-a tocat la cap, atunci sa se orienteze : inainte de a infrunta opozitia psd-pnl, va avea de infruntat rezistenta guvernului Boc 4.

  Reforma in educatie cu Croitoru, persoana care intruchipeaza insusi Sistemul Ticalosit din Educatie? Ha, poate in anul 3000, cind stranepotii nu vor mai fi copii.

  La Agricultura Oreste? Badea pe unde este?

  robin

  18/12/2009 at 7:44 pm

 125. Cred că se coc anticipate. Dacă PDL votează în bloc „viceversa”, se fac.

  Riddick

  18/12/2009 at 7:47 pm

 126. ca imagine Guvernul asta e deja pe jumatate compromis, si nici n-au apucat sa fie numiti si sa faca prostii inca
  si ma refer la imaginea in randul votantilor lui Basescu

  razvan

  18/12/2009 at 7:47 pm

  • Un lucru care incepe prost se va sfirsi si mai prost.

   robin

   18/12/2009 at 7:49 pm

 127. Riddick, ai tu fixatia asta cu anticipatele. Ar tb sa-ti fie frica de anticipate la cum arata guvernul asta.

  robin

  18/12/2009 at 7:51 pm

 128. date fiind informatiile din interiorul PDL, cui trebuie sa multumim pt Elena Udrea, Pdl-ului sau lui Zeus himself?

  razvan

  18/12/2009 at 7:53 pm

 129. Piratu’, dacă are ceva de gând, nu poate acţiona decât la formarea listelor de candidaţi PDL, la viitoare anticipate, când Boc poate elimina for good „pe cine trebuie”. Până atunci trebuie sa meargă „pe burtă”. Oricum sunt parlamentari şi dispun de un vot fiecare din ei, plus acoliţii.

  Riddick

  18/12/2009 at 7:53 pm

 130. gabhry_el, nu am ce sa astept nimic cand am un neica nimeni „manivela” in locul lui Funariu la educatie, aceasi educatie care Base a spus ca este importanta. Este o minciuna indecenta

  Unde sunt oamenii nostri, unde sunt oamenii noi? cate jocuri politice crezi ca un electorat normal poate sa reziste.

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:54 pm

 131. Elena Udrea, unica femeie din guvern. Cea mai competenta si mai cinstita dintre pdl-iste. Imagine publica impecabila, nici o banuiala de coruptie nu planeaza asupra ei.
  Comisia Europeana va fi fericita sa dea fondurile europene pe mina ei.

  Stie cineva unde gasesc niste cucuta ? In lipsa, e buna si matraguna.

  robin

  18/12/2009 at 7:55 pm

 132. @robin, salut 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 7:56 pm

  • ThPh, salut. 😦

   Te oferi sa ma ajuti in problema cucutei? Ma bazez pe tine. 🙂

   robin

   18/12/2009 at 8:07 pm

 133. Buna seara,
  M-am abtinut pana acum sa fac comentarii in legatura cu proiectul de guvern, in speranta ca zvonurile vor fi infirmate.
  Asta seara insa, aflind rezultatul votului in PDL, mi-am dat seama ca zvonurile s-au adeverit chiar au fost depasite.
  Am simtit o durere fizica (daca ma puteti crede) aflind propunerea de la educatie. Domnul Funeriu nu merita asa ceva. E a doua oara cand partidul ii face aceasta figura, prima fiind la alegerile europarlamentare.
  Nu pot sa inteleg: presedintele n-a avut nimic de zis cu privire la aceste propuneri?
  Or fi niste dedesubturi care noua ne scapa si care ar motiva propunerile astea?
  O fi o prima varianta care va fi trantita prin februarie – martie si au fost pastrati cei buni pentru varianta a doua?
  Multe intrebari fara raspuns deocamdata.
  P.S. Acel Sandu a mai fost la comunicatii , dar nu stiu in ce guvern, oricum a fost slab.

  cedric

  18/12/2009 at 7:57 pm

 134. Nimeni nu imi rapunde?
  Nu aveti curaj, pe bune
  Argumentele-s terminate
  Ministerele inhatate?

  Creanga

  18/12/2009 at 7:58 pm

 135. Buna seara, buna seara.
  Guvernul asta Boc este o jale. Dezamagitor este putin zis.
  @tzepelica, din pacate Geoana, pe care nu l-as vota sub nici o forma, a exprimat un adevar, si anume ca aceasta formula guvernamentala este o jignire la adresa votantilor PDL.
  @riddick, daca se fac alegeri prea curand, PDL, dupa ce a nominalizat tot baronetul in cabinetul Boc, nu are nici o sansa sa le castige. Sa fim sobri.
  @razvan, absolut exact. Imaginea guvernului este o catastrofa.

  clemycali

  18/12/2009 at 7:58 pm

 136. Si daca suntem la doar cateva zile de dizolvarea Parlamentului ?

  Daca insa intre independentii care au parasit barcile PSD si PNL sunt niste cai troieni si exact voturile lor pe care se spera trecerea guvernului, vor fi cele care il vor bloca ?

  PNL a anunțat, prin vocea vicepreședintelui Radu Rușanu, că nu va vota guvernul Boc, iar Crin Antonescu spune că numai un program economic foarte bun le-ar putea schimba decizia. E posibil ca nici pesediștii să nu se înghesuie să facă asta. Contează, însă, prea puțin cine contează împotrivă ori se abține și decisiv cine votează pentru. Asta pentru că noul guvern are nevoie de votul favorabil a 236 de parlamentari, pe care îi adună cu mare dificultate. Dacă se întîmplă vreun accident și lipsesc 2-3 voturi, guvernul Boc nu trece. Ce se poate întîmpla, din acel moment? Valeriu Stoica declară, pentru Inpolitics, că Traian Băsescu poate dizolva fără probleme Parlamentul, în cazul unui vot negativ: ”Din momentul invalidării guvernului Boc, ne încadrăm perfect în termenii Constituției, care spune, la art.89, că președintele poate dizolva Parlamentul dacă nu acordă votul de investire pentru două cabinete, succesiv, altfel spus, președintele Traian Băsescu poate dizolva fără probleme actualul parlament. Spun poate, întrucît asta nu înseamnă, obligatoriu, că o va și face, domnia sa poate veni cu o nouă propunere de guvern, și încă una și încă zece. Dar de dizolvat Parlamentul, în condițiile legii, poate, repet, să o facă imediat după un eventual vot negativ la adresa cabinetului Boc”

  http://www.urbaniulian.ro/2009/12/17/si-daca-suntem-la-doar-cateva-zile-de-dizolvarea-parlamentului/

  Riddick

  18/12/2009 at 7:59 pm

 137. Salut everibodi, sunt si eu surprins de lipsa de viziune a liderilor PDL. Dar ce voiam sa punctez dupa ce v-am citit revolta e ca intr-adevar aceasta campanie a fost foarte stresanta pentru multi dintre alegatori. Fiecare dintre noi s-a implicat, s-a expus printre cunostinte, si a predicat calea cea buna. Totusi, cred ca am fost privilegiati ca am crezut intr-un bine eventual, foarte multi au votat cu ura. Privilegiul de a spera trebuie sa il platim azi cu o dezamagire. Ma deranjeaza diferentele dintre guvernul Croitoru si guvernul Boc 2, si ma intristeaza faptul ca a fost doar un bluf.

  slugalasisif

  18/12/2009 at 8:01 pm

 138. cedric

  si eu parca am simtit un pumn in plex

  ma intreb ce o sa zica @clemycali cand o sa afle….

  razvan

  18/12/2009 at 8:02 pm

 139. ‘A good plan violently executed today is better than a perfect plan executed next week!’ – gen. George S. Patton

  ‘Strike first, strike hard, show no mercy !” – Fleet Admiral William Halsey

  Riddick

  18/12/2009 at 8:03 pm

 140. Va salut pe toti, ca seara nu-i prea buna.
  Sunt chiar dezamagita de guvernul Boc (asta inseamna ca m-am amagit, ok ne prima oara).
  Cand vorbim de d-na Udrea (probabil nu numai ea) ar trebui sa vorbim de mediocratie si de cleptocratie. Faptul ca Funeriu nu a fost numit la invatamant ma revolta. In rest ma retrag sa citesc ceva, ca e mai de folos. Va doesc nervi tari si noapte buna.

  analizaexistentiala

  18/12/2009 at 8:04 pm

 141. Toata aripa, dar absolut toata aripa pdl-istilor „luminati”, Voinescu, Funeriu, Vass, Paleologu s.a. a fost ignorata.

  Guvernul Boc 4 nu arata a guvern european, are alura unui consiliu judetean.
  Singurul care face exceptie e Bogdan Aurescu, dar el n-are legatura nici in clin nici in mineca cu pdl.

  robin

  18/12/2009 at 8:04 pm

 142. clemycali

  nu vazusem ca ai venit deja 🙂

  razvan

  18/12/2009 at 8:05 pm

 143. Dar o fi vrut Funeriu ?! Iar ne luăm după tonomate, că „era în cărţi” ? Probabil va explica la blogul lui ce şi cum.

  Riddick

  18/12/2009 at 8:06 pm

 144. @clemy
  Nu eu am spus chestia aia cu Geoana.

  Scuza-ma, sunt blocat.
  Ma simt inselat/mintit/batjocorit.

  Tzepelica

  18/12/2009 at 8:07 pm

 145. @razvan, eu mi-am dat seama inca de ieri ca guvernul asta va fi o catastrofa din minutul 1. Repet ce am spus si ieri: Adriana Dutulescu are un caracter infect dar are surse de informatii solide. Merg chiar mai departe si spun ceea ce cred ca s-a intamplat ieri. Disperati ca nu pot sa elimine dinozaurii cu imaginea zdrente din proiectul de guvern (Videanu, Berceanu, Udrea), Blaga si probabil alti lideri ai PDL au dat presei lista guvernului in speranta ca poate presiunea opiniei publice va determina niscaiva schimbari.
  In momentul de fata chiar cred ca Boc nu mai are viitor politic de nici o culoare si ca ne putem astepta la o scindare a PDL.
  @robin, intreaga aripa liberala a fost ignorata cu buna stiinta. Nici un nume de doamne ajuta in guvernul asta.

  clemycali

  18/12/2009 at 8:11 pm

 146. Riddick

  – nu m-as baza pe ce zice Urban; ca jurist a dat-o in bara la sesizarea Curtii Constitutionale de la caderea guvernului Boc (iti aduci aminte, era vorba de unii care depusesera deja o motiune de cenzura); concret, sesizarea era corecta pe fond, am si zis asta, dar PDL a gresit ceva elementar, asa-zisa competenta materiala, adica nu au verificat daca CC chiar poate judeca un astfel de caz;
  – legat de dizolvarea Parlamentului, nu este sigur 100% ca e posibil; se poate interpreta ca cele 2 guverne cazute in termenul de 60 de zile sa se numere de la zero in noul mandat; sunt riscuri reale, vorbesc serios

  razvan

  18/12/2009 at 8:12 pm

  • erata: 2 guverne neaprobate de Parl.

   razvan

   18/12/2009 at 8:13 pm

 147. Nu pot sa cred ca-i lasa sa numeasca asa un guvern. O mare porcarie.
  @ Robin: imi pare rau sa te contrazic, dar Vass nu e chiar „lumina” ce se pretinde. Stiu destule nasoale cu ea pe care le stiu de la insideri. Asa ca si pe ea as fi privit-o tot ca pe o napasta.

  Ideea e ca mi-e absolut scarba si, cred ca ThPh are dreptate. Trebuie sa stam aici si sa punem tunurile pe ei.

  Nana

  18/12/2009 at 8:12 pm

 148. @tzepelica, scuze. Nu cine a spus-o e important ci faptul ca afirmatia este 100% exacta. Guvernul asta este o jignire, un scuipat intre ochii alegatorilor PDL.

  clemycali

  18/12/2009 at 8:13 pm

 149. @clemycali, salut 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 8:14 pm

 150. Să ne întrebăm care este scopul PDL – vrea să ajungă partid majoritar au ba. Poate este un pas spre dizolvarea parlamentului iar apoi „lucrat” la lista cu numele candidaţilor pt. parlament.

  Riddick

  18/12/2009 at 8:16 pm

 151. Clemy, Boc va fi prizonierul acestui guvern.
  Sa te tii de-acu’ scandaluri de coruptie. Chiar daca nu vor fi bazate pe ceva real, „profilul” dubios al multor ministri pdl va atrage ca un magnet astfel de acuzatii.

  Psd si pnl atit asteapta. Nu se vor plictisi in opozitie. Vor face anchete peste anchete.

  robin

  18/12/2009 at 8:16 pm

 152. razvan,
  foarte bine ai spus. Am simtit o lovitura fara s-o pot localiza.
  Am citit al treilea articol din linkul catre Urban, as vrea sa spuneti daca sunteti de acord cu rationamamentul legat de anticipate.

  cedric

  18/12/2009 at 8:16 pm

 153. @slugalasisif, @analiza, @Nana, salut 🙂

  Theophyle

  18/12/2009 at 8:17 pm

 154. @riddick, potoleste-te cu anticipatele. PDL nu are nici o sansa dupa acrobatia asta sa castige alegeri, anticipate sau nu. Daca reuseste sa ia 15% e mare lucru.
  @theophyle, salut 🙂

  clemycali

  18/12/2009 at 8:18 pm

 155. Oricum, PNL şi PSD nu-şi pot lua vorba înapoi şi să nu voteze contra.

  Riddick

  18/12/2009 at 8:18 pm

 156. Salut…
  Mizerabil guvern. Adunatura de activisti in cea mai mare parte. Din partea mea, poate sa-i ia naiba.

  Diana

  18/12/2009 at 8:18 pm

 157. bun, cam atât, deocamdată. Nu vreau sa particip la bocet, sub drobul de sare.

  Riddick

  18/12/2009 at 8:20 pm

 158. @Theophyle

  Mulțumesc pentru corectare, am scris în viteză – C. Croitoru, într-adevăr. Un arivist tipic, fost lider sindical trecut în politică (nu e singura asemănare cu Mitrea, e cam același gen). Părinții îl cunosc personal și au o părere execrabilă despre individ. O dezamăgire enormă, hai să zic că mai înțeleg să numești impostori acolo unde chiar nu ai pe nimeni, dar Croitoru în loc de Funeriu e incomprehensibil pentru mine.

  sym

  18/12/2009 at 8:20 pm

 159. @robin, am spus mai sus: cariera politica a lui Emil Boc a luat sfarsit in momentul in care a acceptat sa conduca un astfel de guvern.
  @cedric, mi-am exprimat de mai multe ori opinia privind eventualele alegeri anticipate: nu sunt in folosul lui Basescu si PDL. Nu erau nici inainitea anuntarii listei guvernului ptr ca atat PSD cat si PN:, adica electoratul lor, este inca intr-o stare de excitatie si se va prezenta in numar mare la vot. Iar acum, dupa guvernul asta al barontetilor cu imagine de tomberon politic, orice fel de alegeri vor insemna sfarsitul politic ptr proiectul PDL.

  clemycali

  18/12/2009 at 8:22 pm

 160. catalin croitoru = una bucata mitrea portocaliu

  gabriel sandu = cica a lucrat la productia de saltele, nu are nici in clin nici in mineca cu telecomunicatiilor…

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 8:25 pm

 161. chiar daca tehnic sunt posibilele anticipatele, eu ma indoiesc ca PDL are in momentul asta peste 27-28% si ca va obtine chiar si atat
  PNL va creste in mod sigur, poate chiar peste PDL, iar PSD ar putea urca spre 40%
  deci, no way, nu cred ca asta e solutia

  razvan

  18/12/2009 at 8:26 pm

 162. @skorpion, Croitoru s-a agatat de PD la mijlocul anilor 90. Asa o mizerie de guvern eu nu am mai vazut de mult. Vant in panze ptr toate televiziunile mogule si ptr oamenii din PSD si PNL. Acum chiar au material de rontait si nu ii poate acuza nimeni ca vorbesc prostii. Criticile sunt bine meritate.
  Chiar ma intreb: Basescu chiar stie si a aprobat guvernul asta?

  clemycali

  18/12/2009 at 8:28 pm

 163. @razvan, esti generos cu PDL. Dupa isprava cu guvernul asta PDL nu trece de 15% la eventuale alegeri anticipate.

  clemycali

  18/12/2009 at 8:29 pm

 164. clemy,

  m-am intrebat si eu…
  basescu a spus ieri/alaltaieri ca nu trebuie sa i se transmita componenta guvernului decit ministrii care intra in CSAT.

  este adevarat?
  nu este adevarat?

  habar nu am!

  orangeskorpion2009

  18/12/2009 at 8:29 pm

 165. ThPh salut, din nou, m-ai convins nu plec in munti daca ramai si tu.
  @ cedric: in nici un caz anticipate! Acum ar fi cu dreptu-n stangu’ daca te uiti la componenta guvernului. Alegerile anticipate ar fi jale, fiindca ar pierde PDL majoritatea inainte ca acestea sa inceapa. Eu una, stiind guvernu’ m-as abtine sa-i mai votez, pe ceilalti nici atat. Ar urma haos, cu Basescu presedinte si ceilalti la manete. Eu nu inteleg ce a fost in capul lor. Pur si simplu nu inteleg!

  Nana

  18/12/2009 at 8:29 pm

 166. Evolutia sub asteptari a evenimentelor de dupa prezidentiale mi-a taiat cheful de a mai chibitza politica.
  Vin si sarbatorile, asa ca voi lua o pauza in a mai comenta in directia asta.

  O seara buna!

  robin

  18/12/2009 at 8:30 pm

 167. @robin, seara buna si Sarbtori Fericite.
  @nana, nu esti tu singura care nu intelege ce a fost in capul lor si, mai ales, ce a fost in capul lui Basescu cand a acceptat mizeria asta de guvern. Iti sta mintea in loc.

  clemycali

  18/12/2009 at 8:36 pm

 168. Postare noua !

  Theophyle

  18/12/2009 at 8:36 pm


Comentariile sunt închise.