Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Rezistenta si Respect

Doua dintre cele mai proeminente firme media din Romania au hotarat  sa-si spele noroiul in care se afla din cauza minciunilor si manipulărilor la care-si supun cititorii, lansand campanii paralele de auto-victimizare: firma fostului turnator Felix sustine campania “Miscarea de Rezistenta” si firma devalizatorului penal Vantu sustine campania “Noi vrem Respect”.

191-1

 Am hotarat prin acest articol sa sustin ambele campanii scriind despre Miscarea de Rezistenta pe care o respectam noi.

Dupa cel de al doilea război mondial, romanii au fost considerati popor învins şi tratat ca atare, şi de sovietici, şi de democraţiile apusene. Jertfele romaniilor împotriva Germaniei naziste au fost zadarnice. Soarta României, ca de altfel şi a celorlalte ţări vecine, Cehoslovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, a fost pecetluită, fără drept de apel la masa tratativelor, încă înainte de terminarea războiului. Odată cu impunerea la cârma ţării a unui guvern comunist, condus de Petru Groza, în 1945 a fost suprimată libertatea, instaurându-se treptat un regim de teroare, al bunului plac, al celor ce au profitat de ocazie şi şi-au dorit puterea şi traiul bun pe spinarea altora. Oamenii politici şi de cultură, fără coloană vertebrală, au dezertat repede, milogindu-se în faţa noilor stăpânitori, devenindu-le tovarăşi de drum, lăsând descoperiţi pe cei ce nu şi-au aplecat capul şi care au fost trimişi în temniţă sau la moarte. Pustiul, deznădejdea şi laşitatea s-au întins peste tot cuprinsul ţării.

Primii informatori ai miliţiei şi securităţii au fost vechii agenţi ai jandarmeriei, poliţiei şi siguranţei. Stăpânii s-au schimbat, dar uneltele au rămas. În multe cazuri au rămas şi stăpânii. Jandarmii au devenit miliţieni, comisarii şi ofiţerii au devenit ofiţeri de Miliţie şi Securitate, tot atât de zeloşi şi de slugarnici ca şi înainte, ba chiar mai mult. Ca exemplu, îl dau pe plutonierul de Miliţie Gheorghe Mureşan, care a trimis la moarte şi închisoare sute de oameni. De altfel lucrurile s-au petrecut la fel şi în eşaloanele superioare: şeful Siguranţei antonesciene, Eugen Cristescu, condamnat la moarte odată cu mareşalul Antonescu, n-a fost trimis în faţa plutonului de execuţie, ci cocoţat la Direcţia Securităţii, unde aveut un aport, la distrugerea „duşmanilor regimului”. Că, după un timp, când nu au mai avut nevoie de ei, au fost arestaţi şi condamnaţi şi ei la rândul lor, acest lucru face parte din morala comunistă.

191-2

Numărul exact al grupărilor de rezistenţă armată anticomunistă nu se cunoaşte exact. În arhivele Securităţii nu există un inventar complet, ci doar tabele parţiale, tot altele de la an la an. Un studiu istoric pe această temă nu s-a făcut. Fundaţia Luptătorii din Rezistenţa Armată Anticomunistă a numărat peste 200 de grupuri. Într-un raport al Securităţii a fost dată cifra de 1300 de astfel de grupări. În arhiva Securităţii nu se găsesc date despre grupurile paraşutate de puterile vestice în România, decât ceea ce a apărut în presă cu prilejul procesului din noiembrie 1953, necunoscându-li-se numărul. Din cauza defecţiunilor din serviciile secrete apusene, (care erau infiltrate de agenţi sovietici cu funcţii înalte, ca Harold “Kim” Philby, Anthony Blunt şi alţii), regimul comunist din România a fost informat de ce s-a realizat şi, în 1948, primăvara, în urma unor masive arestări, comandamentul a fost pierdut. În toamna anului 1948, în noiembrie, a avut loc un proces mamut al „Marii Trădări”, finalizându-se cu sute de ani de închisoare pentru cei arestaţi.

Mişcarea de rezistenţă anticomunistă s-a stins după 1949, iar ultimele s-au autodizolvat în 1956, fiind descurajate şi de pasivitatea statelor occidentale la mişcarea maghiară din acel an.

Din testamentul lui Ion Gavrilă Ogoranu (1923-2006)

…Vrem să aducem pe altarul patriei tot ce se va găsi mai bun în slaba noastră fiinţă pământeană: libertatea noastră, tinereţea noastră, renunţările la o viaţă tihnită. Şi de candela ce-am aprins-o va cere, pentru a lumina, însăşi viaţa noastră, nu vom ezita să o sacrificăm. Nu am luat arma în mână să luptăm pentru ambiţii deşarte de mărire omenească, nici din spirit de aventură, nici din ură pentru nimeni.

Cu atât mai mult suntem departe de meschinele probleme materiale, de pofta de îmbogăţire în viitor. Nici unul din noi nu avem averi de apărat, nici interese de clasă. Niciodată, nici noi, nici părinţii noştri, nu am exploatat munca şi viaţa nimănui. Din contră, suntem din rândul acelor care în viaţă au cunoscut mai mult foamea şi lipsurile, decât tihna şi belşugul.

Ceea ce ne-a mânat aici, a fost dragostea de acest neam, liberă de orice meschinărie. Am învăţat să privim neamul nostru, ca de altfel orice în lume, prin prisma dragostei. EXIŞTI ÎN MĂSURA ÎN CARE IUBEŞTI; ŞI TE ÎNALŢI ÎN MĂSURA ÎN CARE TE JERTFEŞTI PENTRU ACEASTĂ IUBIRE…. Grupul carpatin-făgărăşan, muntele Buzduganu, Săptămâna Mare, anul 1954.

Aceasta a fost “Miscarea de Rezistenta” si numai lor le datoram Respect.

Nota: fragmente si citate din – Ion Gavrilă Ogoranu, Elis Neagoe-Pleşa, Liviu Pleşa, “Brazii se frâng dar nu se îndoiesc ” vol. I-VII

Written by Theophyle

11/10/2009 la 10:14 am

Publicat în Civic, Opinie, Ziarul de Duminica

Tagged with

116 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata,

  multumesc pentru postare…si ai dreptate!!

  cind am vazut cele 2 afise „electorale” ale irealitatii + ale fostului securist felix, mi-am adus aminte de asa numitele reclame comuniste din anii ’50 , mai ales culorile: negru si rosu.., pe care nici eu nu le-am prins decit vazute prin carti comuniste.

  aceste 2 afise „noi vrem respect” + „miscarea de rezistenta” pentru mine personal, prin culori, prin aranjare grafica imi sugereaza epoca stalinista, au ceva lugubru, desi nu asta au urmarit pramatiile vintiste si felixiste.

  si pentru tot ce au facut cele 2 canale de tv in ultimii ani, daca mai si cer respect si invoca miscarea de rezistenta (rezistenta fata de ce??? fata de ei insisi??)

  , nu au decit o singura solutie: sa se sinucida, sa se desfiinteze…..

  dar dupa 6 decembrie, cel putin irealitatea tv se va autodesfiinta prin faliment…

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 10:34 am

 2. skorpi, buna dimineata. Nu am eu puterea sa-i hartuiesc, dar fac tot ce pot pentru a arata absurdul si minciuna lor.

  Theophyle

  11/10/2009 at 10:38 am

 3. Profesoara ;Bula primesti un 9 pentru ca ai enuntat una din caracteristicile comunismului: Totul pentru om !
  Bula: Daca imi dati 10 dna profesoara, va spun si cine este omul 🙂

  La asta ma gindesc cind vad implorarea: Noi vrem respect. De fapt respectul il vrea Vintu ! iar cu aceasta campanie vrea sa puna la respect pe cei ce nu doresc sa il respecte, ci dimpotriva

 4. bey, tineret mîndria ţãrii, bagã la cap ce scrie mai sus ca sã şti unde bagi votul!!

  moshu49

  11/10/2009 at 11:00 am

 5. TDS, nu cred ca am resursele sa-l „analizez” pe Vantu si nici nu cred ca are nevoie de analiza mea. Singurul lucru pe care-l doresc pentru el, sunt cativa ani la puscarie, macar unu-doi. Stiu ca nu-i sansa, dar sper si eu ca omu’

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:02 am

 6. moshu49, buna dimineata si o Duminica placuta 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:04 am

 7. Patriotii din rezistenta din munti erau exponentii poporului nostru
  I G Ogoranu fusese in fratiile de cruce legionare. Altii erau fosti ofiteri si soldati, studenti, elevi, avocati, tarani agricultori.muncitori,functionari, membri PSD, PNL, PNT Femeile nu puteau sta in munti, dar au ajutat cu merinde, informatii etc.

  Puterile occidentale au incurajat rezistenta, fara sa o ia in serios avind alte prioritati atunci. Rezistenta s-a incheiat in 1956. Extraordinara vointa unui popor de a nu fi comunizat. Din pacate in final a fost comunizat, iar multi dintre noi suntem rezultatul comunizarii.

 8. TDS, daca totusi vorbim de rezistenta si respect am hotarat sa-l acord cui trebuie 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:09 am

 9. Ce prăpastie desparte crezul lui Ogăraru de etica de şacal a „noii rezistenţe”!

  Comunismul trece, nemernicia şi tupeul rămîn.

  gabhryel

  11/10/2009 at 11:10 am

 10. gabhryel ‘mneata. pai cam asta am vrut sa spun si eu 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:11 am

 11. Felicitări pentru postare, Theophyle!

  gabhryel

  11/10/2009 at 11:12 am

 12. …şi ‘neaţa! 🙂

  gabhryel

  11/10/2009 at 11:13 am

 13. Eu ca un incurabil tanar de stinga cred ca Vantu va face un pic de puscarie (e obisnuit- a mai fost) Sper ca si Nastase sa faca vreo 2 ani si sa ii dea drumul pentru buna purtare. In ziua aia as zice ca s-au terminat anii lui Brucan.
  Intrebare: Iliescu poate fi condamnat si dupa moarte ? 🙂

 14. TDS, asta nu prea cred, nu in Romania. Dar cum zice romanu’ „speranta moare ultima” 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:16 am

 15. gabhryel, multumesc.

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:16 am

 16. Buna dimineata si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  11/10/2009 at 11:28 am

 17. Buna dimineata tuturor!
  Treaba asta cu respectul mie i-mi suna ca respectul pe care nasul mafiot il impune prin violenta. De neuitat secventa din filmul”Nasul 1″, cand nasul don Vito Corleone, primeste respectul supusilor sai, ca si replica faimoasa din acel film , cea cu „oferta de nerefuzat”…

  andrzej

  11/10/2009 at 11:29 am

 18. Maya, buna dimineata 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:30 am

 19. 1989-2009

  in timp ce pensionarii primeau marire de pensie cite un leu, fostii tortionari ca plesita, ca enicioiu (parca) + alti tortionari mai primeau 100 de lei in plus la pensie..
  in timp ce pensionarii simpli trageau mitza de pensie, pensionarii fostii tortionari huzureau, avind (si unii mai au si acum)pensii nerusinate (chiar mai mari decit angajatii cu studii sup) si-si rideau in barba sfidator..

  in 20 de ani nu s-a reusit (nu s-a dorit, de fapt) anularea privilegiilor fostilor tortionari mostenite din regimul ceausist…

  in timp ce Ogoraru si Elena Ristea se stingeau in mare liniste si quasi-anonimat, la inmormintarea lui dinca-TELEAGA s-au tras 20 de salve de tunuri in oroaRea lui!!!

  Si asta este Romania de acum!

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 11:30 am

 20. andrzej, buna dimineata 🙂 cam asa si este.

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:31 am

 21. Buna Maya 🙂
  Cu ceilalti m-am salutat la Copac 🙂

  Skorpi. Asa este. Nedreptatea e imensa…..

 22. skorpi, vezi tu dragul meu, asta se numeste manipulare josnica si „retusare” a istoriei. Nimic nu s-a schimbat in acesti 20 de ani. Singurul lucru ar fi, posibilitatea pe care am primit-o de a „vorbi la lampa.”

  Ei bine eu vorbesc poate cineva o sa asculte pana la sfarsit 😦

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:34 am

 23. Firma fostului turnator Felix sustine campania “Miscarea de Rezistenta”

  Sigur ca sustine aceasta campanie doar tot intr-o miscare de rezistenta este de vreo 45 de ani ;cu tupeu si cu nerusinare „s-a miscat si a rezistat” tuturor „vicisitudinilor” vremii!

  „Miscarea de rezistenta” a turnatorului Felix pentru o piine mai alba este mai rezistenta ca holera si ciuma!
  Si acestea au fost pina la urma eradicate!

  maya

  11/10/2009 at 11:36 am

 24. Theo-Phyl
  😆
  Servus!

  maya

  11/10/2009 at 11:37 am

 25. maya, singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa scriu. 😦

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:37 am

 26. Un tinar de stinga
  😆
  Buna dimineata!

  maya

  11/10/2009 at 11:37 am

 27. skorpion
  😆
  Servus!

  maya

  11/10/2009 at 11:38 am

 28. Theo-Phyl
  🙂
  Important este faptul ca singurul lucru pe care poti sa il faci,il faci si il faci BINE

  maya

  11/10/2009 at 11:41 am

 29. Buna dimineata Theophyle
  Buna dimineata tuturor,
  Vorbim de manipulare si respect. Eu ii inteleg pe patronii de tv. si ziare. Vor sa obtina profit prin orice mijloace si din ac. motiv sunt in stare sa aplice orice metoda pentru indepartarea celor care le incurca socotelele.
  Eu nu ii inteleg pe crainici si comentatori. Sa te prostituezi in asa hal pentru un loc de munca chiar f. bine platit? Poate in scurt timp vor dispare anumite companii tv. (da Doamne). Chiar daca au pus un ban deoparte, ma intreb cum vor mai putea sa apara eventual la alte tv. si sa fie credibili? Pe multi dintre ei nu-i vad capabili sa presteze o alta meserie chiar daca unii sunt posesori de diplome.
  Amintiti-va de fostii crainici tv. de dinainte de revolutie. Au fost eliminati rapid cu toate ca unii erau f. buni profesionisti pe anumite segmente.
  Eu personal i-am inteles pe o mare parte dintre ei. Erau cu totul alte vremuri.
  Caut sa-i inteleg si pe cei de azi. Au fost agatati in acest joc al dezinformarii si manipularii si nu mai pot da inapoi. Nu mai au unde sa se duca.
  Ii inteleg, dar nu-i voi ierta niciodata. Si-au facuto cu mana lor.

  navy

  11/10/2009 at 11:42 am

 30. navy buna dimineata, traim intr-o lume extrem de dificila, si pentru un om cu un rationament sanatos, de neinteles. Poate vom avea norocul unei separari a graului de neghina. Eu cel putin sper.

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:45 am

 31. Firma devalizatorului penal Vantu sustine campania “Noi vrem Respect

  SOV = Caritas = FNI = I – realitatea tv cere respect pentru ca stie ca NU il are.

  Este un mesaj subliminal pe care si-l adreseaza si pe care il cere SOV pentru el insusi.
  Tupeu,aroganta,nerusinare cit China!

  Sa ceri,sa promovezi un slogan cind stii ca ai lasat fara bani peste 300.000 de oameni si ca averea ta se bazeaza de fapt pe smecherii si furtisaguri este culmea tupeului.

  Musai,cei doi „respectati” trebuie sa fie trecuti in Cartea Recordurilor pentru NERUSINARE,TUPEU si NESIMTIRE!

  maya

  11/10/2009 at 11:49 am

 32. Navy
  Cei de azi vad ca nimeni nu este pedepsit pentru delicte majore (Sa intoxici sufletul unui popor profitind ca esti jurnalist – lider de opinie, pentru bani , consider drept delict major )
  Si isi zic ca va merge cit va merge. Si asa avem prea multi jurnalisti bine platiti fata de dimensiunea tarii sau raportat la ingineri mecanici de pilda.
  In plus o parte dau lovitura vietii prin ricoseu: ziaristul de la adevarul. de pilda cel ce a avut o firma pe numele mamei ,ce facea afaceri cu statul si o promova din pozitia de jurnalist. A scos 1 milion euro , a plecat de la ziar si acum e tot timpul pe la IRTV

 33. navy,

  prin 2004 i-am scris unui „renumit” crainic de tv (scrie si prin dilema) cum se poate prostitua in halul asta (si iata au trecut 5 ani si inca se mai prostitueaza)….omul mi-a scris ca da, a avut si el rude deportate in baragan, si da, isi doreste f. mult un avion personal ca scuza pentru prostitutie intelectuala…

  si NU, eu nu-mi doresc nimic in asemenea conditii..
  🙂

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 11:50 am

 34. este de condamnat,

  si acum furä hotii,? sloganul unor patrioti.

  mama lor de netremnici.

  scuze.

  theoph. dacä ar fii cateva sute ca tine, ati salva romania de inpostori, hoti,

  si bolsevici.

  FELICITÄRI !

  theo

  11/10/2009 at 11:51 am

 35. si inca ceva,

  cum este posibil ca dupa 20 de ani psde sa fie pe primul loc ca partid…

  care sint explicatiile?

  – prostie?
  – viclenie primitiva?
  – teama ca cu un alt partid o vor duce mai prost?
  – prostie? prostie? prostie??

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 11:52 am

 36. theo, buna dimineata si multumesc. Sunt mii ca mine, din nefericire inca nu s-au trezi. Se vor trezi, sper.

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:54 am

 37. skorpi, raspunsul ar fi unul singur. APARATUL PCR-ului care nu a fost anihilat.

  Theophyle

  11/10/2009 at 11:56 am

 38. navy
  😆
  Buna dimineata!

  Manipulare si respect!

  Ca sa fii respectat,trebuie sa respecti la rindul tau.

  Unii ziaristi,analisti (???)formatori de opinie si-au vindut respectul de sine;inclin sa cred ca NU l-au avut niciodata si de aceea se simt acum mai imaculati decit fulgul cel mai alb!

  NU poti sa ai/ceri ceva ce nu ai avut niciodata!

  Ei se uita in oglinda si se cred FetiFrumosi/Ilene Cosinzene,
  dar adevarata lor imagine se afla in spatele oglinzii:
  negrul cel mai negru!

  maya

  11/10/2009 at 12:01 pm

 39. theo
  😆
  Servus!

  maya

  11/10/2009 at 12:02 pm

 40. @orangeskorpion
  Prostia si incultura (nu lipsa de pregatire superioara). Multi nu pot trece dincolo de drama disparitiei Elodiei.
  E de neinteles cum oameni in pregul pensionarii sau chiar pensionari nu realizeaza ca peste 15..20 de ani si urmasii lor vor trebui sa primeasca pensii. Vor sa aiba acum pensii mai bune (de inteles) dar pe multi nu-i intereseaza de unde primesc banii.
  Am intalnit astfel de oameni. Si din nefericire f. multi gandesc asa.

  navy

  11/10/2009 at 12:14 pm

 41. BUNÄ MAYA;

  SALUTÄRI SI SÄNÄTATE:

  theo

  11/10/2009 at 12:17 pm

 42. Pentru cei Interesati o noua postare despre Vlahi pe Theophyl Istoria:

  http://theo-phyl.blogspot.com/2009/10/vlahii-4.html

  Theophyle

  11/10/2009 at 12:22 pm

 43. No servus MAYA si sa te bucuri de o zi frumoasa in “mai Ardeal,Ardeal”

  navy

  11/10/2009 at 12:25 pm

 44. Ceea ce vedem la cele 2 televiziuni este sinteza politicii PSD+PC+PNL-de fapt a comunismului cu fata umana sau a socialismului occidental.
  Totul este mascat, acoperit,vopsit si distorsionat. Se mimeaza democratia, libertatatea,capitalismul.
  Nu scapam de astfel de produse toxice nici pe bloguri.
  Se tot dau anonimi,au mai multe nik-uri folosesc divese IP ,de parca nu-i recunosti dupa stil.
  Stilul nu se confunda-este acelasi ,de neconfundat,oricat s-ar ascunde.

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 12:28 pm

 45. maya,

  este vorba in primul rind de un EGOISM FEROCE..

  apoi este vorba de o crunta manipulare cum spui si tu..

  m-am uitat vreo citeva minute la iR:

  – geoana/mascariciul de serviciu -> psd+pnl -> majoritate -> vor sa mearga la cotroceni -> pastele mamii lor, dar cu pdl nu au avut majoritate??? intrebare retorica

  – hrebenciuc la ora 20 -> tot despre caderea guvernului boc 2 va vorbi

  – bietii bugetari -> guvernul boc 2 este calaul bugetarilor (asta cu calaul o spun eu, dar cam asta rezulta din debitarile de la tv)

  – roberta anastase in prag de suspendare pe o luna si inlocuirea ei cu kkt de nastase bombonel…suspendarea este total ILEGALA

  – EI sint legea, ii doare in pix de lege

  -> m-am umplut de spume…

  ThPh,
  explicatiile la tot ce este acum in realitatea noastra crunta le stiu,

  problema mea este cum scapam de haznaua asta imensa?

  singuri nu se poate, iar atita timp cit in sondaje frinarul romaniei aka psd mai are cca 33 %, eu nu vad curind sa scapam de ghena asta numita psd si pnl… si chiar curvele de la udmr…

  revin mai incolo

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 12:28 pm

 46. despina,

  ,,,,,,,,,,-de fapt a comunismului cu fata umana sau a socialismului occidental.

  unde vezi tu comunism cu fata umana??????
  a existat asa ceva in lume?
  NU POATE SA EXISTE ASA CEVA !!!!

  socialism occidental in Romania????
  hai, sa fim seriosi !!!

  in romania nu exista nici 0.000000000000000000001% socialism occidental din partea PSD !!!!!

  este o haita/o sleahta de MANIPULATORI SADEA, CU AVERI DE MILIOANE SI SUTE DE MILIOANE DE EUROI…CARE IN 20 DE ANI SI-AU TRAS LEGI IN FAVOAREA LOR, CARE IN 20 DE ANI AU FURAT, RAPT INSTITUTIONALIZAT,

  AU DEVALIZAT O TARA, ARUNCIND OSCIOARE BIZONILOR MANIPULATI SI IN CONTINUARE MANIPULATI…

  Hai, ca m-am enervat iarasi…..

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 12:33 pm

 47. Skorpi, noi nu trebuie sa ne enervam, trebuie sa-i enervam pe ei 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 12:35 pm

 48. Despina salut. Primul lucru de facut, este demascarea. Dupa aia mai vedem 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 12:36 pm

 49. Exact
  Sa nu-si inchipuie ca ne intimideaza !Se autodemasca fara sa vrea

  🙂 🙂 🙂 🙂

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 12:39 pm

 50. istericul- rabiat severin ,

  tare räu a fäcut acest sobolan romaniei si nu trebuie numit in nici un caz, a barfit si a bägat intrigi

  la PE, despre colegi si presedinte.

  se cunoaste , cä este nepotul lui brucan.

  theo

  11/10/2009 at 12:56 pm

 51. revin pentru 2 minute:

  „se autodemasca” =>

  tu, tu, eu, voi ii vedeti cum se autodemasca,
  dar grosul electoratului cca 40-50% nu vad asa…
  chestie de gust (pentru scandal), prostie, manipulabili…etc..

  am vazut la iR:
  inghesuiala la Cotroceni….biserica de la Cotroceni..

  mii de oameni claie peste gramada in curtea bisericii…
  cei care vor sa intre formeaza o masa ushor ondulata cind intr-o directie cind in alta,

  cei care vor sa iasa din biserica abia isi fac loc..

  eu nu inteleg un lucru:
  cum de nimeni de la biserica sau gardienii publici care precis sint acolo

  nu se gindesc sa organizeze aceasta masa de oameni:
  – hai, cite 2-3 pe rind, formati o coada oricit de lunga ar fi…
  veti intra cu totii
  – lasati loc liber celor care ies din biserica

  atit de simplu dar atit de imposibil in Ro..

  asemenea scene se vad la toate bisericile, dar si in alte locuri…

  putina organizare, dar nici asta nu se poate

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 1:06 pm

 52. Am lipsit 15 min. fiindca ma trimis sotia sa iau 1/2kg morcovi (nu e gluma). M-am intors cu unul in plus.
  Detalii.
  Acelasi bulevard, aceiasi intersectie cu semafor, aceiasi tineri frumosi care strangeau semnaturi. Azi aveau montat si un cort de campanie cu numele candidatului TB. Faptul ca m-au recunoscut ca am semnat ieri am putut sa intru in vorba cu ei si mi-au spus ca merge f. prost. Aproape toti cei care au fost intrebati nici nu mai vor sa auda de alegeri. De alegeri in general, nu de TB. Este grav.
  Si asa m-am intors cu un morcov in plus.

  navy

  11/10/2009 at 1:09 pm

 53. navy, nasoala veste. sa speram la mai bune in continuare.

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:11 pm

 54. Mi-e nu mi s-a parut nimic neobisnuit la procesiunea de intrare iesire in biserica.Era doar aglomerat-lucru ABSOLUT NORMAL

  Agitatia o faceau DOAR LA TELEVIZOR IRTV SI ANTEZA 3

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 1:12 pm

 55. Despina, ai fost acolo, cum a fost?

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:13 pm

 56. Sondajele arata peste 36% Basescu la primul tur.
  Asa ca nu va mai impacientati
  Alegerile anticipate :NECESARE PENTRU CURATIREA CELOR 322.

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 1:14 pm

 57. Nu era nevoie sa ma duc acolo.
  Am urmarit imaginile : FARA SONOR !!!

  Si am JUDECAT SINGURA-fara comentariile IRTV sau Antne

  Foarte simplu

  🙂 :):)

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 1:16 pm

 58. despina,buna idee 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:20 pm

 59. Theophyle, ai un mail pe care cred că nu l-ai deschis încă :).

  flop

  11/10/2009 at 1:22 pm

 60. flop, multumesc nu am obeservat 😆

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:24 pm

 61. De ce erau asa de agitati cei de la IRTV si Antene?
  Pentru ca la biserica s-au perindat o multime din cei care trec la PDL- Ontanu, Iordanescu-fost antrenor fotbal al Ro si altii al caror nume nu imi scapa dar figurile sunt cunoscute

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 1:26 pm

 62. la biserică nu se merge în coloană, între şiruri de sepepişti (sau jandarmi)
  închipuiţi-vă ce titluri ar fi fost la TV sau în ziare!

  dar bestiile vor să-l scoată vinovat tot pe Băsescu pentru că oamenii se înghesuie
  (de parcă el i-ar împinge unul într-altul 🙂 )

  comentatorii ăştia ar trebui beliţi şi săraţi
  cîtă rea-credinţă! un adevărat cult al nesimţirii şi minciunii
  ____

  navy, „sus inima!”
  cum zicea Pleşu într-un articol

  eu sunt convins că Băsescu va cîştiga

  gabhryel

  11/10/2009 at 1:32 pm

 63. La iRTv se face analiza pe taxt asupra poeziei lui TB de catre o renumita (?) frofa de romana. Penibila. Sa-i fie rusine.

  navy

  11/10/2009 at 1:38 pm

 64. @gabhryel

  Nu sunt pesimist, dar ma gandesc si la referendum.

  navy

  11/10/2009 at 1:47 pm

 65. Buna ziua la toata lumea!

  Morel

  11/10/2009 at 1:48 pm

 66. Salut Gabhriel
  Da, e bun articolul lui Plesu: sus inima ! din revista 22
  Ar trebui citit…

  Un tanar de stanga

  11/10/2009 at 1:51 pm

 67. TDS. da un link.

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:52 pm

 68. Pentru cei interesati (in aceste zile) de literatura, o postare buna pe bibliophyle:

  http://bibliophyle.wordpress.com/2009/10/11/sue-townsend-the-quen-and-i/

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:53 pm

 69. Morel, salut 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:57 pm

 70. gabhry_el multumesc 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 1:57 pm

 71. La tv1 – IBoda a spus ca singurul politician din opozitie care a participat la receptia data la Cotroceni cu ocazia comemorarii zilei holocaustului a fost prosty!

  Oare invitatia a fost facuta pentru restul pesedistilor,
  penelistilor,udemeristilor,etc de T.Basescu in nume personal sau de Presedentie?

  maya

  11/10/2009 at 1:59 pm

 72. Dilema veche este proprietatea lui Dinu Patriciu .
  Andrei Plesu este proprietatea lui Dinau Patriciu
  Dina Patriciu este cel care a vandut Rompletrolul la Gazprom-in care unul din proprietari este Putin.

  Voi dati link-uri la ciuma rosie ?

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:00 pm

 73. Daca o sa publicati si o cifra aproximativa cati oameni au murit in timpul instaurarii ciumei rosii si dupa, o sa va ingroziti.Dar e bine sa stie si tineretul de azi pentru a sti
  cu cine au de a face.Opulenta si inbogatirea rapida a unora
  se datoreaza diversiunii,manipulariisi inscenarilor de tot felul.

  IONUT

  11/10/2009 at 2:01 pm

 74. Ceea ce fac oamenii la Biserica de la Cotroceni NU este credinta

  maya

  11/10/2009 at 2:01 pm

 75. Despina, aici nu sunt de acord cu tine. Andrei Plesu NU este proprietatea nimanui. Este un mare intelectual cu care nu sunt de acord deseori. Respect si intelectul lui si pregatirea si valoarea ideilor lui.

  Cat despre domnu’ costache petrolistu’ nu cred ca are el bani in pusculita pentru un A. Plesu. Cu Dinescu este alta treaba.

  Theophyle

  11/10/2009 at 2:04 pm

  • Are suficienti, dar nu oricine poate fi cumparat.

   navy

   11/10/2009 at 2:15 pm

 76. Iliescu a inceput reconstructia bisericii in 2003.
  Credeti c-a facut asta din credinta fata de Dumnezeu?

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:05 pm

 77. Intotdeauna m-am intrebat de ce comunismul, in afara de cel din Rusia, la noi, a fost MAI atroce decat in alte tari est europene, atat ideologic cat si material.

  Skorpy se intreaba mereu de ce iese PSD-ul primul ?

  Eu cred ca din aceeasi cauza pentru care si comunismul a fost mai rau decat in alte in tari est europene.

  Anume, DENSITATEA DE LICHELE la suta de locuitori este foarte mare. Asta este CRUDUL ADEVAR.

  Clasa politica pesedisto-penelista si destui din PDL, (oricum mai putini decat la altii), impreuna cu clasa jurnalistica, sunt componente ale natiunii romane, ne place, nu ne place, dorim s-o spunem, nu dorim.

  Si, daca omului de rand, i-as mai ierta-o cat de cat, INTELECTUALITATII acestei tari, NU-I VOI IERTA NICIODATA colaborationismul determinat de lacomie si lichelism. Dar cui ce-i pasa, de iertarea unora, ca mine ?

  Marii intelectuali ai acestei tari AU STAT CU MAINILE IN SAN si au lasat RAUL sa se perpetueeze in toti acesti 20 de ani, semn ca si in componenta lor, procentul de lichelism este foarte mare.

  Macar intelectualii de i-am fi importat. Macar ei sa nu fi fost tot ramani. Dar, evident este imposibil.

  Asa ca baltim laolalta intr-o mizerie morala, iata si in acesti ani, cand IN SFARSIT am fi putut fi LIBERI sa fim numai, noi cu noi, romanii. Nicio „imixtiune externa” nu ne-a mai perturbat, ba din contra, chiar am fost ajutati de cele „imixtiuni” pana acum vinovate de toate RELELE ce ni le-am administrat.

  Bravii judecatori care in 20 ani n-au trimis la inchisoare niciun mare corupt cu functie mare, nu sunt romani ? Presedintele le-a spus, „sunteti liberi, faceti-va treaba” Si-au facut-o ? NU ! Erau la „micii, berea si dki-ul” lor. Cu aceste „aptiduini”, cu cine crede Skorpi ca va vota clasa judecatoreasca ?

  Vedeti, dorim cu totii sa iasa Basescu. FA DOAMNE, sa fie asa ! Ca sa nu ne moara speranta, aia care moare ultima. Dupa ea, NOI.

  Cum va putea realiza presedintele ce doreste, daca romanimea ce va trebui sa-l ajute, va fi mai mereu, la „mici, bere, ski”, inconstienta fiind, ca daca tot o va tine cu micii, berea si ski-ul, intr-o zi, nu-i vor mai fi accesibile ?

  Raul facut de slugile lui Voiculecu Vantu si Patriciu il consider a fi mai mare decat subminarea economiei nationale. Au subminat tot ce se putea submina intr-un stat, moralitate, principii universal valabile, inversarea valorilor, aducand in plin plan, raul si non-valorile acestei natiuni.

  Pentru toate astea au mintit, manipulat, infierat cu manie proletara orice pozitionare din mediul politic, social si cultural care nu convenea stapanilor lor.

  Astazi IREALITATEA lui Sov, ne cere respectul pe care ea nu ni l-a acordat atunci cand ii ceream disperati sa nu mai invite mereu si mereu, oameni ca Bolcas, Paunescu, Pavelescu, Guse, Sandru, etc. Nu reprezinta pe nimeni, strigam pe forumurile irealitatii. SI CE ? Ne-au auzit cumva ?
  NU ! Scabros ! Lichelism in stare pura, nici macar combinat cu ceva aliaje !

  Trist este ca INTELECTUALITATEA reactioneaza foarte anemic in fata unor astfel de mascarade. In buna ei traditie, se face ca nu prea vede si nu prea aude. FOARTE TRIST !

  Maya,
  Imi aduci multa bucurie, oriunde te aflu, mai ales ca intotdeauna ne daruiesti si noua, o particica din inima ta.

  Mihaela

  11/10/2009 at 2:06 pm

 78. Andrei Plesu are o meserie :CULTURA -de la el invatam limba romana.
  Politica NU ESTE MESERIA LUI.
  Sa nu se mai bage in politica ca vrea sa nu fie MANJIT.

  Este un iprocrit daca spune ca-l sustine pe Basescu,dar este platit de Patriciu.

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:07 pm

 79. Despina, reconstructia bisericii a fost finantata de un prieten personal, (raposat, Dumnezeu sa-l ierte)american care prin ambasadorul american de atunci (M. Guest) si-a impus aceasta ultima dorinta

  Theophyle

  11/10/2009 at 2:09 pm

 80. @maya

  Ai perfecta dreptate.
  In urma cu o saptamana a avut loc la Galati un mare eveniment religios. Poate ati vazut si voi la tv. fiindca erau carele tv. iRTv si A si sigur au transmis evenimentul. Am avut treaba in zona si pur si simplu nu sa putea trece desi circulatia auto a fost intrerupta. Penibil sa vezi oameni in toata firea tavalindu-se si smulgandu-si parul. Poate eu sunt „un altfel” de credincios si nu inteleg exteriorizarile celorlalti.

  navy

  11/10/2009 at 2:12 pm

 81. Mihaela, salut si bine venita postarea ta. peste aproximativ o ora voi posta un nou articol legat exact de ceea ce zici.

  Duminca pentru mine personal este o zi de „socoteala sufleteasca”, poate din aceast cauza toate postarile mele de Duminica nu sunt usoare. Eu le socotesc insa necesare.

  Theophyle

  11/10/2009 at 2:13 pm

 82. La Memorialul Durerii de la Sighetu-Marmatiei in celule exista casetofoane cu casti unde se pot asculta marturiile putinilor oameni care au scapat din acel infern.

  Am ascultat marturia unor tarani,femei si barbati,care la acea vreme, pentru ca s-au refugiat in Muntii Maramuresului/nu au vrut sa isi cedeze pamintul statului/au fost considerati chiaburi au suferit ani multi si grei de inchisoare.

  Ce sa mai spun de crema politicienilor si a intelectualilor care a murit acolo si al caror mormint nici nu se cunoaste?
  Groapa comuna este „locul lor de veci”. 😦

  Memoria lor cere si merita RESPECT
  Le sintem datori!

  Si de acolo de „sus” sa ne ierte!

  maya

  11/10/2009 at 2:14 pm

 83. Mihaela
  😆
  Servus!
  Ma bucur sa te „vad”!

  maya

  11/10/2009 at 2:19 pm

 84. Sunt o multime de intelectuali VOPSITI- ei sustin pe oricine, doar banu sa iasa.

  Daca sunt oameni ce pretind ca meseria lor este cultura-cel mai bine pentru ei si pentru noi este sa nu le amestece.

  Altfel vor ajunge si ei ca si A.M Pippidi

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:21 pm

 85. Theophyle,

  Dar cu oarecarea neutralizare a intelectualului de marca, practicata prin sponsorizarea „Dilemei vechi ” poti fi de acord ?

  Sigur ca pentru ati expune ideile de mare valoare ai nevoie de o tribuna. Conteaza, ori nu, cine construieste tribuna ?

  Il girezi ori nu, pe constructor acceptand sa apari la tribuna construita de el ?

  Pe de alta parte, daca alt constructor nu are banu, ce faci, taci pentru totdeauna ?

  „Revista 22” ar fi putut fi o tribuna ?

  Sa fi fost mai sarac constructorul ?

  Sa nu se fi inteles cu protagonistii ce evoluau la acea tribuna ?

  Grele intrebari. Si mai grele raspunsuri.

  Mihaela

  11/10/2009 at 2:24 pm

 86. Mihaela
  🙂
  Marii intelectuali ai acestei tari AU STAT CU MAINILE IN SAN si au lasat RAUL sa se perpetueeze in toti acesti 20 de ani, semn ca si in componenta lor, procentul de lichelism este foarte mare

  Absolut de acord cu tine;cu un amndament,daca imi dai voie:

  Marii intelectuali ai acestei tari AU STAT CU MAINILE IN SAN si au lasat RAUL sa se perpetueeze in toti acesti 62 de ani, semn ca si in componenta lor, procentul de lichelism este foarte mare

  maya

  11/10/2009 at 2:24 pm

 87. Maya,

  Lichelism, lichelism, lichelism, lichelism !

  Din nefericire, nu de 65 de ani, ci de muuuuuuuuuult mai demuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult.

  Incepand de la daci.

  Evident, mereu au fost de vina altii, romanii lui Traian, popoarele migratoare, rusii.

  Mereu altii, de regula strainii. NICIODATA, noi romanii.

  Pentru prima data in istoria noastra, nu mai putem da vina pe straini.

  In ultimii 20 de ani, am fost noi cu noi. Ce a iesit ? Ce vedem azi.

  Mihaela

  11/10/2009 at 2:33 pm

 88. Mihaela, intelectualismul romanesc este lenes si comod. Multi dintre intelectualii romani au dovedit un oportunism atroce.

  Am noroc ca m-am format in alte locuri si am rusit sa-mi asum alte valori si sa-mi asigur un nivel de trai acceptabil.

  Cu mana pe inima nu stiu cum m-as fi dezvoltat in „republica iliesceana” , poate constiinta mea ar fi fost mai importanta, poate stomacul meu. Vreau sa cred ca totusi constiinta mea.

  Un singul lucru NU am putut si nu voi putea, sa-mi mint sau sa-mi manipulez cititorul, chiar daca asi fi trait din salariul minim sau ajutor de somaj.

  Theophyle

  11/10/2009 at 2:35 pm

 89. mihaela,

  bine te-am regasit!
  🙂

  da, ai perfecta dreptate: lichelismul este vechi si ce s-a intimplat in Ro dupa 1989 se datoreaza in primul rind:
  iliescu, mostenitorilor regimului ceausist, fostilor actitivisti de pcr, fostilor securisti

  care au pus mina pe tara atit economic cit si moral, al constiintei…

  ThPh,

  vreau sa cred ca unii care ne-am format in Ro,
  ne-am dezvoltat tot in Ro
  atit in regimul comunist, cit si in cel postdecembrist,

  nu ne-am vindut sufletele…

  si cunosc citiva!

  🙂

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 2:39 pm

 90. THPH
  Unii presfera icrele negre !

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:39 pm

 91. prefera

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:40 pm

 92. Intotdeauna persoanele de fata se exclud! 🙂

  Barbusse:
  Lichelismul este calitatea constitutiva a intelectualului..
  atunci cei mai rau situati in meseria asta sint cei care nu vor sau nu pot sa fie lichele,nici la dreapta dar nici la stinga

  Comunismul a fost/este o lupta de clasa si de uzurpare a elitelor indiferent de clasa.

  Exista o elita intelectuala,dar exista si o elita muncitoreasca/taraneasca.

  Elitele indiferent de clasa sociala din care provin reprezinta aristocratia unei tari/popor!
  Ele nu sint o oligarhie.

  Aici este lovitura cea mai puternica,cea mai greu de recuperat data de comunism: a distrus elitele.

  Elitele nu sint genii,dar „recupereaza”oamenirea la geniu.

  Din pacate,distrugerea de catre comunism a elitelor romanesti
  a lasat un spatiu gol in care nu mai gasim ce sa mai punem/daca gasim,nu ne ajuta nimeni.

  Se spune ca de aceea traim ca sa facem alegeri,iar daca ne straduim facem alegeri bune.

  Sa ne deschidem din nou ochii,urechile,inima si sufletul si sa reinvatam ca popor sa facem alegeri bune.
  Depinde numai de noi,acum!

  maya

  11/10/2009 at 2:41 pm

 93. Maya,

  Spui tu,

  „Si de acolo de “sus” sa ne ierte!”

  Vor putea oare ? Dupa ce iar le-am omorat sperantele ?

  Stii ce asteptau ei. Sa vina americanii.

  Au venit, iata, dupa 1989. Au venit sa ne ajute.

  SI ?

  Ce-am facut noi ?

  Mihaela

  11/10/2009 at 2:42 pm

 94. Despina, si eu, dar le mananc o data sau de doua ori pe an , si din banii mei munciti. 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 2:42 pm

 95. THPH
  🙂 🙂

  DespinaVestea

  11/10/2009 at 2:45 pm

 96. ThPh,

  si inca ceva:

  cei care nu si-au vindut constiintele nici ante-1989, nici post-1989, stii cum se numesc in Romania?

  FRAIERI
  :mgreen:

  pe buuuune, nu glumesc!

  🙂

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 2:45 pm

 97. nu-mi plac icrele negre, nici cele rosii..

  🙂

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 2:46 pm

 98. Skorpi,

  Inutil sa-ti mai spun cat ma bucur cand te aflu.

  Spui,

  „se datoreaza in primul rind:
  iliescu, mostenitorilor regimului ceausist, fostilor actitivisti de pcr, fostilor securisti”

  Oare ? Numai datorita lor ? NU CRED !

  Cred ca Maya are dreptate. COMUNISMUL a parjolit tot. dar de ce la altii parjolul nu a fost asa de mare ?

  Cu imensa durere constat ca nu putea parjoli tot, decat in complicitate cu noi, romanii.

  Dupa 1989 puteam alege alt drum. Eram liberi, foarte liberi. De ce n-am facut-o ?

  Ca n-am facut-o suntem de vina cu totii. Ca ne placem s-o recunoastem ca nu.

  Evident, vorba scumpei Maya, persoanele de fata se exclud.

  Mihaela

  11/10/2009 at 2:53 pm

 99. Theophyle,

  Vezi, grele intrebari si mai grele, raspunsurile.

  Imi pare rau, te contrazic un pic. La clasa intlectualitatii nu e vorba numai de lene. Mai e si altceva, dar ne e frica s-o spunem clar. Nu ca am fi lasi. Mai degraba pentru ca ne-ar muri sperantele.

  La raspunsul pe care ti-l dai in ceea ce te priveste, te intreb si eu, evident retoric.

  Cati ca tine, cati ca tine ?

  Raspunsul meu, prea putini, ca mersul sa fie „cel bun”.

  Sperante, ca cei ca tine sa fie suficient de multi, ca drumul sa fie drept, PREA PUTINE, in ceea ce ma priveste.

  Prea multora le-am pus sperantele in palme, prea multi mi le-au aruncat in fata, scarbiti de desartaciunea sperantelor mele.

  Mihaela

  11/10/2009 at 3:04 pm

 100. Theophyle,

  Exact: FRAIERI (nu stiu sa boldesc iaici).

  Asa-i numesc cei smecheri, pe cei deal de tine.

  Mihaela

  11/10/2009 at 3:08 pm

 101. Mihaela
  🙂
  “Si de acolo de “sus” sa ne ierte!”Vor putea oare ? Dupa ce iar le-am omorat sperantele

  TREBUIE! Dar pentru asta TREBUIE sa ne iertam mai intii, noi pe noi.Insa si aici este o conditie;TREBUIE sa stim ce am facut, ca sa putem dupa aceea sa ne iertam.Apoi sa nu mai facem.

  Cind toate acestea vor fi realizate,ne vor ierta
  Ceea ce se intimpla de 62 de ani incoace este pretul corect pe care il platim. 😦

  Ca nu toata lumea este de vina,este o alta discutie!

  maya

  11/10/2009 at 3:08 pm

 102. Ziua buna tuturor,

  A-pro-pos de „lichelele din randul intelectualilor”, am cateva vorbe de zis:

  Un intelectual nu este autentic decat in masura in care el slujeste cu PURA credinta ADEVARUL si MORALA, ONESTITATEA SI BUNUL SIMT si in masura in care ARE CARACTER.
  Cata vreme unii (f multi) intelectuali au acceptat sau acceepta sa fie portavocea unor idei straine de morala si de adevar, sau se pun in slujba banilor si profiturilor material-financiare, acestia nu mai pot fi niste intelectuali autentici. Ci doar niste simpli oameni de afaceri (care-si vand inteligenta si pregatirea stiintifica-profesionala etc) pentru care banul e zeul la care se inchina. Adica oameni fara caracter. (Dl Plesu e fff departe de acest din urma tip).
  Cu toata uriasa stralucire a intelectului unora, lipsa lor de caracter ii scoate din randurile intelectualilor autentici.
  Rezum:
  Nu exista un mare procent de lichelism in randul intelectualilor autentici, pentru ca lichelele- oricat de stralucitoare intelectual-, nu pot fi totusi intelectuali in lipsa caracterului.

  cati

  11/10/2009 at 3:12 pm

 103. skorpion
  🙂
  cei care nu si-au vindut constiintele nici ante-1989, nici post-1989, stii cum se numesc in Romania? FRAIERI

  De acord cu tine!
  Restul se impart in:
  1.LICHELE
  2.SE DESCURCA

  Radiografia societatii romanesti:
  1.LICHELE
  2.SE DESCURCA
  3.FRAIERII

  Totusi simt un vint in pupa,un vint de BINE!
  Nu uitati,bine o sa fie! 😆

  maya

  11/10/2009 at 3:16 pm

 104. nici mie , nu-mi plac icrele negre si de manciuria.

  mie imi plac icrele noastre, crap, stiucä, etc.

  theo

  11/10/2009 at 3:19 pm

 105. postare noua 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 3:21 pm

 106. Din pacate trebuie sa plec.

  Maya,

  „Ca nu toata lumea este de vina,este o alta discutie!”

  Nu te contrazic deloc. Eu insumi nu ma consider vinovata, pe drept, pe nedrept, cine sa ma judece ?

  Dar la nivel de natiune, deciziile nefiind corecte, alegerile nefiind bune, riposta in fata raului fiind atat de anemica, ma face sa gandesc ca suntem cu totii vinovati ca si natiune. Exceptiile, de regula confirma „regula”.

  Ei bine, desi stiu foarte bine ca exista exceptii, chiar notabile, nu ma bucura deloc, ba din contra, as putea spune, admitand ca as fi o exceptie, nu am decat a ma indurera profund, pentru ce-mi fac conationalii mei.

  O dupa amiaza placuta !

  Mihaela

  11/10/2009 at 3:22 pm

 107. Salut tuturor!

  TPH,

  mii de multumiri pentru reactia ta la nemernicia unor oameni lipsiti de Dumnezeu si onestitate.Stim ce-i mana pe ei in lupta.Stim cine a fost Felix(turnator,ceva normal pentru el din moment ce mil.de romani au fost turnatori)si hotul de drept comun Vantu-imbogatiti prin hotii si manevre de culise.

  Cum pot fi atat de meschini? Ei care mint opinia publica cu nerusinare,care manipuleaza cu tehnici bolsevico-kaghebiste mil. de oameni cu distorsionarea realitatii,ei cer respect?

  Miscarea de rezistenta impotriva cui o indreapta si in numele carei credinte?Al furtului si a vanzarii de tara!

  Azi 11 oct.aniversam eliberarea Ardealului si ne dorim eliberat si de naparcile care ne-au otravit existenta.

  dora

  11/10/2009 at 3:25 pm

 108. Gura aurita sa ai, delicata, Maya !

  Mihaela

  11/10/2009 at 3:27 pm

 109. Asa sa fie, Dora !

  Sa ti se indeplineasca dorintele tale. Sunt si ale mele.

  Mihaela

  11/10/2009 at 3:29 pm

 110. Amin ! Dora.

  Theophyle

  11/10/2009 at 3:34 pm

 111. Mihaela, Maya

  voiam sa-ti raspund, dar mi-ai luat-o inainte:

  toti, dar absolut toti, aveam partea noastra de vina,
  mai mari, mai mici, foarte mari, faorte mici…

  inclusiv lasitatea, tacerea, lipsa de actiune constituie vini…

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 3:47 pm

 112. cititi si pe blogul lui

  alexandru mitache`s`blog, o sä vä placä.

  theo

  11/10/2009 at 3:53 pm

 113. Skorpi,

  Asa gandesc si eu. Toti suntem vinovati, absolut toti.

  Exemplu de cat de vinovati suntem.

  Citi bucuresteni erau de partea Monicai Macovei ?

  Cati au sustinut-o in strada ?

  Ce s-ar fi facut Tariceanu si ai lui sa aiba 100.000 de bucuresteni in strada ?

  Mihaela

  11/10/2009 at 7:02 pm

 114. mihaela,

  ce si cum sa-ti raspund????

  😦

  sau

  🙂

  sau

  :mrgreen:

  sau

  😛

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 7:05 pm


Comentariile sunt închise.