Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Comandant de Cursa Lunga

Acum cateva zile cand am discutat despre manipularea ordinara pe care au incercat-o pseudo-jurnalistii de la RealitateaTv (aici), am incercat cu mijloacele mele sa vad care ar fi echivalenta americana a studiilor lui Traian Basescu. Am ajuns la concluzia aceasta:

Echivalenta americana calificarii Presedintelui Basescu (vezi petrolierul Biruinta, din punctul de vedere al tonajului) este MBS (master in stiinte/inginerie) mai mult decat toti ceilalti impreuna. (aici)

Norocul mi-a suras si astazi pot avea o informatie mai completa despre meseria unui Comandant de Cursa Lunga. Multumesc comentatorului nostru @navy care scrie:

…Cea mai mare functie pe nava o are COMANDANTUL. Avand in vedere ca el este direct raspunzator de viata echipajului (si a pasagerilor in cazul navelor de pasageri), a navei in sine, a marfii transportate si nu in ultimul rand de prevenirea poluarii, orice Armator (proprietar de nava) alege drept comandant persoana cea mai competenta pentru respectivul tip de nava. Comandantul a avut intotdeauna si are si astazi dreptul sa-si aleaga echipajul. Nu se baga nici macar armatorul sa-i impuna macar o persoana sa faca parte din echipaj.

Comandantii de nave petroliere (titei sau produse rafinate) sau de nave de transpotr gaze lichefiate sunt cei care au cea mai mare responsobilitate. Echipajul isi desfasoata activitatea pe o adevarata bomba amorsata si pregatita in orice moment sa faca explozie. Tocmai din acest motiv „seful” navei se numeste Comandant, iar fiecare membru al echipajului este obligat sa se supuna ordinelor acestuia. Calitatea si pregatirea Comandantului Traian Basescu de foarte bun profesionist i-a fost recunoscuta prin numirea drept Comandant al petrolierului CRISANA, una din cele 3 construite in Japonia, apoi numirea drept Comandant al celei mai mari nave petroliere proiectata si construita in Romania -BIRUINTA.

In exploatarea navala trebuie periodic sa-ti reconfirmi brevetul care iti confera dreptul de a ocupa o anumita functie. Asta presupune sa urmezi cursuri de specialitate (inclusiv de legislatie internationala) si sa dai examen. Fata de alte domenii de activitate in navigatie o functie obtinuta trebuie reconfirmata periodic. Din acest motiv Dl. PRESEDINTE T. BASESCU urmeaza periodic cursurile de pregatire profesionala si da examene de confirmare a calitatii de Comandant.…

190-1

Mai scrie @navy intr-un mail:

In anul cand a ajuns nava CRISANA in tara am avut ocazia sa tin in mana o serie de manuale de exploatare pentru comandant care aveau stampila si semnatura lui T. Basescu. Toti colegii am ramas surprinsi cand am aflat ce varsta are comandantul Basescu.

Va spun cu poata responsabilitatea ca obtinerea brevetului international pentru a fi comandant de petrolier sau de nava de transport gaze lichefiate se obtine f.f. greu si se poate anula rapid. Tocmai din aceasta cauza echipajul de specialitate (comandantul, seful mecanic, seful electrician, ofiterul de punte) de pe nava este supus periodic la severe controale medicale, este obligat sa urmeze periodic cursuri de specialitate si sa dea examene pentru a nu fi retrogradati. Deasemenea acestia se bucura de confort sporit pe nava: au apartament cu 2 camere (de zi si dormitor cu pat dublu) si baie cu cada.

Restul echipajului este cazat in cabine pentru 2 sau 4 persoane si baie cu dus. Chiar pe timpul lui Ceausescu nu se promova in functia de comandant de petrolier pe pile deoarece nimeni nu avea curajul sa devina raspunzator in caz de catastrofa cu grave implicatii internationale.

Este adevarat ca cele mai mari diurne le aveau comandantii de petroliere: 3.2 – 3.7 dolari/zi in functie de tonajul navei. Si restul echipajului unui petrolier avea o diurna mai mare decat la un cargou sau portcontainer.

Acuzele cu bolnav mintal, betiv nu tin in cazul lui T. Basescu. Caracterul lui T. Basescu se poate constata si din faptul ca desi a lipsit de acasa cu lunile ca navigator,acesta are o familie unita de oameni normali.

181-2

Concluzioneaza @navy postarea lui:

Referitor la fotografia prezentata de rTv cu cei 4 candidati consider ca singurul care a lucrat si care poate oricand sa lucreze in domeniul pentru care s-a pregatit este Dl. T. Basescu.  Pe Geoana si Antonescu eu ii consider POSESORI de diploma si niciodata nu vor putea lucra in domeniile respective.

Desi nu sunt jurnalist si nu trebuie sa verific nici o informatie, pentru acuaretea postarii a facut-o. Exacta pana la ultimul detaliu. Astept niste date asemanatoare de la concurentii dlui Traian Basescu. Promit ca le voi publica dupa aceasi verificare.

Multumesc mult lui @Navy pentru datele pe care mi le-a furnizat.

Written by Theophyle

10/10/2009 la 5:26 pm

180 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pai din aia de pe tabla, la prima vedere, l-as alege pe Basescu :)))

  Florin

  10/10/2009 at 5:32 pm

 2. Florin, si eu. Nu am facut decat sa aduc niste date avizate, pe care le-am redat asa cum au fost trimise. Asa cum am spus am controlat toate detaliile. Sunt corecte.

  Theophyle

  10/10/2009 at 5:44 pm

 3. Bună ziua!

  Văd ca 322 iar zic că ar avea majoritate în camere, dar nu şi în stradă ! 😆

  Riddick

  10/10/2009 at 5:54 pm

 4. Riddick, salut cred ca nici in camera nu vor avea, dar sa ajungem marti si vom vedea 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 5:57 pm

 5. Deja UDMR caută să dea vina pe PSD că nu ar susţine moţiunea. Totuşi cred că este manevră PSD de a forţa o majoritate înaintea turului unu, şi nu după el, să se asigure de intrarea lui Geoană în turul doi.

  Riddick

  10/10/2009 at 6:02 pm

 6. RK, posibil, lucrurile se vor deslusi marti. In orice caz este bine pt. Baselu, cel putin propagandistic 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:08 pm

 7. IT HAS BEGUN – COMMUNISTS BEGIN ECONOMIC ATTACK, Cabal of Communist/Dictatorial Nations Plan Dollar Crash

  http://thefinalphaseforum.invisionzone.com/index.php?s=f19760cc2f70f304d3b2df068887b345&showtopic=2123

  A Soldier’s Warning

  According to Bukovsky, “Those who perpetrated all those horrible crimes in the communist countries are safely in power again. These people have never said sorry. Those and those of their accomplices in the West who were apologists and sympathizers of the Soviet oppression throughout all these decades … never said [they were] sorry, and never gave us a chance to forgive them.”
  Bukovsky also warned that totalitarian socialism is on the march. Not only has it revived in the East. It is spreading throughout Europe and Latin America. Bukovsky said that “twenty years down the road all we can do is repeat the famous phrase of Mark Twain that the rumors of its death are greatly exaggerated.” One only has to consider the situation in the United States, where socialists dominate the educational system and control the government. The idea that communism died in 1989 is farcical. “So far,” Bukovsky explained, “no former communist country has managed to transcend its experience of the past…. Democratic institutions are systematically destroyed … elections are turned into farce, political oppressions are everyday reality again, and even some new countries have joined that sad list of tyrannies and repressive societies such a Venezuela.”

  http://revolutionradio.org/?p=24727

  Riddick

  10/10/2009 at 6:12 pm

 8. salve,

  eu tot pe marinar il voi vota

  diurna aceea mi se pare sinistru de mica: 3,7 US$????
  nu este eronata cifra??
  prea este mica
  revine cca 120 dolari SUA pe luna….

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 6:14 pm

 9. skorpi, Ceasca era darnic in valuta? ce crezi?

  120 dolari SUA pe acele timpuri erau bani baiete 🙂 in Romania bineiteles 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:19 pm

 10. Stie cineva daca PDL a contestat la Curtea Constitutionala aceasta motiune, pe motiv ca semnatarii ei au mai semnat una in aceasta sesiune parlamentara?

  Morel

  10/10/2009 at 6:19 pm

 11. Aveti un link, aici

  Riddick

  10/10/2009 at 6:20 pm

 12. Morel salut, nu cred. Cel putin nu a fost dat publicitatii, nimic.

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:22 pm

 13. RK, asta nu cred:

  no former communist country has managed to transcend its experience of the past…. Democratic institutions are systematically destroyed … elections are turned into farce. Nu cred ca UE va accepta povesti de acest fel.

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:23 pm

 14. Skorpi
  Eu ca sa ies din tara in calatorie trebuia sa am la BRCE minim 50 $ Dolarii in valuta efectiva erau valorosi atunci
  Pe Basescu l-a apucat revolutia bogat pentru un roman.Te Avea Audi si 1 milion la cec potrivit lui Oprea.

  Cit a putut jefui Nastase bugetarul in 18 ani, daca in 89 avea un trabant vopsit in negru iar acum este la o distanta astronomica ca avere fata de Basescu !!!

  Un tanar de stanga

  10/10/2009 at 6:26 pm

 15. Intreb pentry ca la Nasul a fost facuta o demonstratie deosebit de convingatoare despre „lovitura de stat” din parlament

  Morel

  10/10/2009 at 6:27 pm

 16. Revin mai pe seară…

  Marina Kalashnikova’s Warning to the West

  http://www.financialsense.com/stormwatch/geo/pastanalysis/2009/0717.html

  Riddick

  10/10/2009 at 6:29 pm

 17. Morel, chiar nu cred ca este posibl un exercitiu de felul asta, dar mai sti?

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:33 pm

 18. Diurna mentionata era in perioada anilor 1970…80 deci cand T. Basescu activa ca „marinar”.
  Marinarii obisnuiti: bucatar, brutar, ospatari, asistent medical (da. echipajul cuprindea si cuprinde si astfel de marinari), motoristi, electricieni, timonieri, etc.aveau 1.2–2.75 dolari/zi.
  Nu diurna primita ii facea sa aiba un trai mai bun.
  Valuta era inmultita printr-o succesiune de cumparari si vanzari de produse dintr-un port in altul cat si din avantajul de a aduce in tara produse greu de gasit (tigari, cafea, celebrele fisuri sau silon f. la moda la un moment dat). A nu se interpreta ca se puteau introduce in tara cantitati industriale asa cum se face contrabanda. Totusi prin ac. mod valoarea unui dolar era marita de cateva ori ceea ce era un avantaj pentru navigatori.

  navy

  10/10/2009 at 6:33 pm

 19. navy, salut si multumesc pentru datele f. pretioase pe care ni le-ai oferit 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:34 pm

 20. Pacat… „ma montasem” destul de puternic pe subiectul asta

  Morel

  10/10/2009 at 6:35 pm

 21. PDL => DA!!!

  CC

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 6:35 pm

 22. skorpion, ai inceput sa scrii coduri ????

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:36 pm

 23. Morel, este suficient pentru a fi „montat” si fara asta 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:37 pm

 24. AM raspuns lui morel
  16.09

  🙂

  vb la tlf

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 6:39 pm

 25. @Navy
  Si blugii bagati in pistonul navei de inginerul mecanic. 🙂 cind intrau in port si motoarele erau oprite. 40 de perechi intrau asa 🙂

  Un tanar de stanga

  10/10/2009 at 6:39 pm

  • Corect. Uitasem si de blugi.

   navy

   10/10/2009 at 6:48 pm

 26. TDS, si tu ai fost marinar? sau numai contrabandist 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:41 pm

 27. Theophyle eram doar client final pentru blugii wrangler, ciocolata Hershey, si dra Rexona. 🙂 Asa ca aveam amic un ofiter inginer mecanic.

  Eu eram doar un umil bishnitzar cu timbre. Dormeam sub perna cu cataloagele Michel, Yvert, Zumstein 🙂

  Un tanar de stanga

  10/10/2009 at 6:46 pm

 28. Cu siguranta ca motive sunt destule. Dar fara legea pensiilor pana la sfarsitul anului, se duce dracului acordul cu FMI si EUR trece de 5 RON cu siguranta… Aunci sa-i vedem pe multi reprezentati ai middle class-ului „je m’en fiche”-ist daca mai pleaca la ski sau nu.

  Eu stau de vorba cu multi colegi din multinationale si sunt uimit de indiferenta cu care trateaza subiectele politice…

  Morel

  10/10/2009 at 6:46 pm

 29. c-o-n-t-r-a-b-a-n-d-i-s-t !!!

  🙂

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 6:46 pm

 30. Morel, colegii de la multinationale cred ca vor primi salariile in orice caz. GRESESC si se vor trezi repede din acest vis. Parerea mea ca euro ajunge in orice caz la 4.5, si legea pensiilor va fi taraganata cu permisia tacita a FMI, pana la anticipate sau pana la formarea unui nou guvern cu o majoritate.

  Theophyle

  10/10/2009 at 6:50 pm

 31. Si apropo de hobby-uri Theophyle ,stii ca discutam despre un club de calatorie in marile sudului – Costa Rica si spuneai ca poate dai o fuga dupa nebunia asta. Uite eu am creat un blog in care postez pozele si amintirile de acolo (pina la viitoarea vizita )
  http://2010puravida.blogspot.com

  Un tanar de stanga

  10/10/2009 at 6:52 pm

 32. Cele 7 minuni ale comunismului!!
  1. Toti aveau de lucru ….
  2. Desi toti lucrau, nimeni nu muncea
  3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea
  4. Desi planul se facea, nimic nu se gasea !
  5. Desi nimic nu se gasea, toti aveau
  6. Desi aveau, toti furau !
  7.. Desi toti furau … nimic nu lipsea! De ce nu ne-o fi placut?

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 6:55 pm

 33. salut tuturor

  s-a depus la curtea constipationala sesizare privind motiunea pnl/udmr
  se judeca luni
  http://www.ziare.com/actual/politica/10-09-2009/curtea-constitutionala-va-discuta-luni-motiunea-de-cenzura-913080

  am citit sesizarea pdl, e facuta cum trebuie, pune accentul pe interpretarea specifica a normelor de drept public, mult mai restrictiva decat cea din dreptul privat; oricum textele legale relevante sunt fara echivoc in opinia mea
  in mod normal, sesizarea va trebui admisa, dar orice este posibil

  razvan

  10/10/2009 at 6:55 pm

 34. @Morel da, au depus contestatie la CC care se judeca luni.
  Cu Basescu si diurna, e adevarat ca era mica, dar a spus-o el singur, cu petrolierul care facea si transporturi pt. armatori straini, prima de succes( adica marfa intacta, la timp, in locul care trebuie) era pt. comandant de 10000 de $.Ca sa nu mai vorbim de magazine speciale pt. marinari in toate porturile lumii(nu si la noi).Daca va mai amintiti, majoritatea blugilor si Kent-ul se aduceau de marinari.Asa ca, banii nu i-au lipsit.Da’ si sa stai pe „bomba”, stiind ca orice inceput de incendiu poate fi fatal…..
  Cum cred ca au observat multi, Basescu e obisnuit sa faca nu sa vorbeasca(lucru care nu i-a facut bine intotdeauna) pt. ca pe vapor, mai ales petrolier, daca stai si te scarpini in cap, in loc sa iei decizii…. Si Basescu a luat deciziile corecte, sltfel nu ar fi acum, in viziunea lui nea Nelu si a altora ca el, „cel mai mare rau”!
  Asa ca, io-l votez!Inca o data!

  mitica

  10/10/2009 at 6:57 pm

 35. morel si teofil

  primele reduceri de cheltuieli s-au facut in multinationale de anul trecut: s-au taiat beneficiile extrasalariale si bonusurile

  in primavara s-au plafonat salariile si s-au dat multi oameni afara
  numai din sistemul bancar (pt care nu am o simpatie aparte) au zburat 12-15% din oameni, iar angajarile evident ca au fost blocate

  razvan

  10/10/2009 at 7:02 pm

 36. Si mai am un comentariu si inchei, sa nu monopolizez moderarea 🙂
  Ma irita profund cand vad cat este de „cool” uneori sa fii contra lui Basescu. Cred ca multe dintre voturile asumate pentru floricica impotenta sunt date pentru ca „asa este la moda”… E „marfa” sa fii liberal, are „stil”, este „trendy”… cel putin asa gandesc cativa cu care intru in contact… Cand insa intri in discutii de substanta cu ei, cand incerci sa provoci o discutie care trece de nivelul aparentelor, multi spun ca ei nu fac politica, ei nu cunosc prea bine problema, nu sunt suficient informati… Dar sa-l sustina pe Chucky nu au probleme, ca doar stii si tu, Basescu e grobian, e scandalagiu, fura si el ca toti ceilalti, nu e mai special (vezi flota…) etc…
  Este o problema serioasa asta… floricica are mai mult sex appeal pentru multi tineri neofiti. In turul 1, daca vor merge la vot, vor vota cu carpa patriciului dar in turul 2 sigur nu merg la vot. Ceea ce nu stiu cat il va favoriza pe Basescu pentru ca pana si ei inteleg ce calamitate este geoana…

  Morel

  10/10/2009 at 7:03 pm

 37. skorpi, am citit-o in Ziua acuma cateva luni, super 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:05 pm

 38. Morel, nu monopolizezi nimic – liber la exprimare 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:06 pm

 39. razvan, buna seara. multumesc pt. link

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:07 pm

 40. Razvan, Mitica, super veste! Multumesc! Luni, lasati televizoarele deschise….ups, pe dracu’, vreau sa spun internetul 🙂 ca la TV nu mai uit la programe romanesti…

  Morel

  10/10/2009 at 7:07 pm

 41. mitica, buna seara. Bravo 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:08 pm

 42. theophyle, salut! E o distanta uriasa intre cineva obisnuit sa ia decizii si sa-si asume asemenea responsabilitati( asta se imprima pe viata)si ceilalti indivizi din primplanul politicii pentru care astea-s doar slogane, nu le-au dovedit nici cand in practica.Probabil de aceea contracandidatii lui par atat de stersi, de veştezi, de inconsistenti.Niste papusele vorbitoare.
  Evident ca o asemenea personalitate e dusmanita instinctual de cei care se simt inferiori.Psihologii ar putea distinge si alte cauze 😀

  noradamian

  10/10/2009 at 7:15 pm

 43. Nora, asa cum am scris intr-o postare antecedenta, in tara piticilor deveniti mitici, o statura mai serioasa deranjaza rau.

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:18 pm

 44. razvan, morel, navy, skorpion, mitica, TDS,

  salut, excelente comentarii! 🙂

  noradamian

  10/10/2009 at 7:19 pm

 45. le scoate-n evidenta lipsurile 😆

  noradamian

  10/10/2009 at 7:21 pm

 46. salut nora

  eu am din ce in ce mai mult o senzatie de deja-vu cu inceputul anilor ’90
  pana si treaba cu B1tv parca imi aduce aminte cumva de SOTI; am ajuns in plina „democratie” sa ne uitam la o televiziune de buzunar, singura care reflecta cat de cat realitatea

  razvan

  10/10/2009 at 7:29 pm

 47. Buna seara!
  Fara sa citesc altceva decat subiectul propus de binevoitoarea noastra gazada, voi formula scurt o opinie:
  Eu cred ca manipularea presei este hranita copios si gratuit de cei care incearca sa dovedeasca acest lucru.
  Pentru a nu fi acuzat ca protejez starvnicii presei voi argumenta astfel:Nici un subiect de presa nu devine stire atata vreme cat e ignorata si/ sau e lasata acolo de unde provine- neant…

  andrzej

  10/10/2009 at 7:38 pm

 48. razvan, ba parca e si mai rau… Pentruca manipularea s-a perfectionat, diversificat, specializat… A existat o scurta perioada oarecum normala, la aparitia Realitatii, primul canal de stiri, care a durat foarte putin. Pe de alta parte in buna parte au folosit atat de prosteste televiziunile astea incat i-au facut aproape constant carare lui Basescu…

  Astept ziua de luni 😀

  noradamian

  10/10/2009 at 7:38 pm

 49. Razvan
  Suntem o democratie prin faptul ca avem dreptul sa alegem liber si optiunea majoritatii este apoi validata.

  O „democratie” cum o arati tu adica cu ghilimele e de fapt o plutocratie clepocratica 🙂 🙂 adicatelea niste unii „fosti” au profitat de analfabetismul politic al romanilor, au facut movile de bani din naivitatea si complicitatea conationalilor, iar cu banii astia vor sa influenteze politicul si votul acelorasi votantzi prostanaci prin televizie. Asa ca ei ascund Cenusareasa de televiziunile centrale. 🙂
  Evident ca Traian este in rolul cenusaresei iar pantoful pierdut este al lui

  Un tanar de stanga

  10/10/2009 at 7:39 pm

 50. Razvan, nu stiu cum a fost cu SOTI. Stiu insa ca am facut o lista cu multinationalele care fac publicitate la A3 care si iRTV si le-am trims copii din OxAn Raport inclusiv cu atentionarea ca vor pierde piata din cauza felului in care ei fac TV, astazi am primit raspuns de la Gillette, in care ma anunta ca vor lua in considerare cele scrise. :)e-mailurile au fost trimise la PR dep. afara 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:41 pm

 51. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  10/10/2009 at 7:43 pm

 52. Si mai scurt (ca unora le e greu sa citeasca 10 randuri), afirm: un prost arunca o piatra in lac, iar 10 intelepti se vor stradui sa o aduca la mal.

  andrzej

  10/10/2009 at 7:44 pm

 53. Buna seara,

  Domnule Theophyle,

  Va citesc cu mult interes si apreciez foarte mult tinuta, seriozitatea si inteligenta postarilor dvs. mai ales avand in vedere isteria antibasescu si, in general, toata mizeria din media romaneasca. Blogul dvs. (impreuna cu altele cateva si pozitia catorva intelectuali de marca) ma ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii mele mintale 😆 intrucat uneori am ajuns sa ma intreb daca nu e ceva in neregula cu mine!
  As vrea sa confirm cele spuse de Morel in ce-i priveste pe cei din multinationale (am lucrat si eu intr-una; intre timp am plecat si am luat-o pe cont propriu); nici acum nu pot sa-mi explic cum oameni educati si, in general, buni profesionisti in domeniul lor, pot sa fie atat de snobi si superficiali dpdv civic.

  Alina

  10/10/2009 at 7:45 pm

 54. maya servus 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:46 pm

 55. andrzej 10/10/2009 la 7:44 pm
  la ce te referi exact?

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:47 pm

 56. Traian Basescu nu ar fi ajuns comandat de nava,daca nu ar fi fost marinar;tot asa cum un general a fost mai intii soldat!

  Nu vad nici o „jena” in asta!

  La inflatia de diplome din Rmania,ma si intreb cum de mai au curajul sa ridice piatra! 😦

  maya

  10/10/2009 at 7:47 pm

 57. Theo-Phyl
  😆
  Servus!

  maya

  10/10/2009 at 7:48 pm

 58. ThPh,

  esti colosal!!

  chapeau bas

  🙂

  asta pentru gillette etc..

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 7:51 pm

 59. Alina, buna seara, multumesc.
  pe acest blog vorbim la persoana a doua. Un roman care lucreaza la o multinationala se considera superior in fata natiunii :)pacat.

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:52 pm

 60. Theo-Phyl
  🙂
  Avem voie sa dam linkuri?

  maya

  10/10/2009 at 7:55 pm

 61. Skorpi, daca ei ar fi primit 100 de mailuri pe zi, lucrurile ar fi artat altfel. Eu lucrez „americaneste” asta este mentalitatea. Daca te doare ceva protestezi, scrii la senatorul tau la congresmanul tau, primar etc…

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:56 pm

 62. maya, platforma lucreaza foarte greu, poate mai tarziu iti spun eu cand 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 7:57 pm

 63. Nu accept parerea ca daca cineva dezinformeaza si manipuleaza trebuie sa taci poate stirea nu va fi stire. Intr-o democratie adevarata daca ai spirit civic, te lupti cu toate uneltele legale pe care le ai. Povestea cu capul plecat si sabia care nu-l taie nu a lucrat la mine niciodata.

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:00 pm

 64. Theophyle, excelenta ideea cu OxAn Report…Poate ii mai trezeste pe unii din categoria de „multinationalisti” pe care o descriam mai sus…

  Alina, stii ce este surprinzator pentru mine? Credeam ca omul flamand nu are timp de civism pentru ca bruma de constiinta ii trece prin stomac. Speram insa ca atunci cand grija zilei de maine este mult diminuata, va avea loc o crestere invers proportionala a simtului civic. Constat cu mahnire ca multi colegi cu venituri mult peste medie sunt total indiferenti la problemele cetatii. De parca mediul in care isi desfasoara afacerile nu ar avea legatura cu competentele lor, ceea ce este o greseala strategica de incepator…

  Cum spuneam, stai sa sara eur de 5 ron sau sa reintroduca psd-ul impozitul progresiv, sa vezi cum se „trezesc” din amorteala…

  Constiinta nationala este un sentiment pe cale de disparitie si este foarte trist…

  Morel

  10/10/2009 at 8:02 pm

 65. Theopyle, am notat si ma conformez 😆

  Alina

  10/10/2009 at 8:04 pm

 66. Theo-Phyl
  🙂
  Atunci:in Curentul este un articol scris de George Roncea care semnaleaza faptul ca Sorin Oprescu are ca si sigla semnul Heptagramei!

  maya

  10/10/2009 at 8:04 pm

 67. Buna seara tuturor
  Scuze ca revin cu un subiect consumat dar eu ma gandesc la o alta interpretare a criticilor lui Patriciu vs. B. Olteanu.
  Poate conul Costache incearca sa-i creeze deliberat lui Bogdan Olteanu imaginea de “altfel de prostanac” tocmai pentru a estompa subiectul si a nu-i mai acorda atentie . Multi il vor considera incompetent, si cu discretie B. Olteanu va “lucra in liniste la BNR”.

  Ganditi-va in liniste si cu calm si la ac. varianta.
  Parerea mea. (citat din clasici)

  navy

  10/10/2009 at 8:05 pm

 68. Maya, am citit. Hai sa fim seriosi, este un simbol ca oricare altul. nu accept interpretatiile mistice. Pot sa-l shutuiesc pe medicul-primar mult mai relevant decat povestile cu Bau-bau 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:07 pm

 69. navy, chiar nu-l cred pe conu’ costache de nici o culoare. Stiu insa ca la BNR lucreaza cativa profesionisti cum trebuie, si Olteanu o sa prinda muste pe acolo. Poti sa fi linistit 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:09 pm

 70. Morel, eu am fost educat ca foc cu foc se stinge, cu apa e pacat 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:11 pm

 71. Morel, si eu am fost foarte surprinsa si dezamagita de aceasta atitudine; imi facusem iluzii ca cei din multinationale ar putea constitui nucleul crearii unei adevarate clase de mijloc preocupata (si) de problemele cetatii si comunitatii. Din pacate castigul peste medie (care i-a eliberat de grija zilei de maine)a avut drept consecinta doar goana dupa tot felul de „fitze” (gadgeturi, masini etc.)

  Alina

  10/10/2009 at 8:12 pm

 72. salut
  mai tineti voi minte filmul asta? 🙂

  murfi

  10/10/2009 at 8:19 pm

 73. Dupa ce am luat un distonocalm m-am uitat la emisiunea lui STanase, care ii avea ca si invitati pe ICristoiu si Octavian
  😦 imi scapa numele! Scuze!

  Amindoi l-au pus la colt pe Stelica!Este din Copsa Mica? 😆

  I.Cristoiu sfat pentru TBasescu:”atentie la prostanac”!
  „Prostanacul” nu stie vorba:prost,prost,dar iti mai revii!

  maya

  10/10/2009 at 8:20 pm

 74. TeoPh, nu ma referem exact la nimic. Cred ca am atipit un pic si am visat ceva cu proverbe…
  Noapte Buna!

  andrzej

  10/10/2009 at 8:21 pm

 75. murfi,buna seara
  sunt probleme cu platforma nu prea iubeste video in ultimele ore 😦

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:23 pm

 76. andrzej, noapte buna

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:24 pm

 77. Alina, exact! Dar oare de ce? De unde aceasta superficialitate, pentru ca, nota bene, marea majoritate a angajatilor in multinationale sunt angajati pe merit, nu pe „pile” sau „favoruri”, deci au o componenta intelectuala sanatoasa. Sunt in stare sa rationeze logic, nu au partipriuri apriorice, se exprima coerent si decent… de unde atata lipsa de civism?

  Teoria mea este ca, multi dintre ei, fiind persoane pragmatice obisnuite sa obtina rezultate imediate si bine cuantificabile, sunt dezamagiti de lipsa de progres in societatea romaneasca si nu sunt preocupati sa vada „nuantele” de gri prin care se defineste fiecare politician. Calatoresc mult in afara tarii si nu mai au rabdare sa contribuie infinitezimal la reformarea societatii romanesti. Pentru ei, toti politicienii sunt la fel, inclusiv Basescu, so why bother?

  Ce incerc sa le explic eu este darwinismul 🙂 adica soparla n-a zburat intr-un an si fiecare suport acordat evolutiei este unul pozitiv.

  Cu siguranta TB este soparla cu cele mai multe pene fata de ceilalti gusteri din politica romaneasca…

  Morel

  10/10/2009 at 8:25 pm

 78. Theophyle
  poi sterge-l atunci; oricum e un fel de offtopic 🙂

  murfi

  10/10/2009 at 8:26 pm

 79. murf, video merge la tine?

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:29 pm

 80. da.
  vrei sa zici ca la tine nu se incarca? e problema cu conexiunea ta atunci

  murfi

  10/10/2009 at 8:31 pm

 81. Murfi incearca sa-l postezi pe bibliophyle te rog ai blogul pe blogrollul meu

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:32 pm

 82. modereaza-ma
  🙂

  murfi

  10/10/2009 at 8:36 pm

 83. murfi,
  nu merge nici acolo. am sa incerc o deconectare 😦

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:40 pm

 84. poti intra pe youtube.com? daca nu, a zapacit rutele providerul tau; trece cu timpul
  daca da, poti vedea video acolo? daca nu, ai probleme cu playerul flash

  murfi

  10/10/2009 at 8:42 pm

 85. de fapt mai intii poate repornesti calculatorul; or fi obosit ori browserul, ori windowsul…

  murfi

  10/10/2009 at 8:45 pm

 86. murfi, acum e ok, am avut mai mult de 160 de vizitatori on-line, limita este 150 😦 Probleme sanatoase

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:46 pm

 87. murfi, a obosit WordPressu 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:47 pm

 88. la mai mare! 😀

  murfi

  10/10/2009 at 8:48 pm

 89. Morel, poate ca ai dreptate, nu stiu ce zic; pe de alta parte, fiind oameni inteligenti si calatorind/facand stagii in afara („in tarile civilizate” 😆 ) m-as fi asteptat sa inteleaga cat de importanta este implicarea fiecarui membru al comunitatii (asta este una din primele lectii pe care eu le-am invatat atunci cand am avut ocazia sa calatoresc si sa petrec ceva timp in afara) si sa nu se astepte sa rezolve cineva (in speta politicienii) totul, iar ei sa stea cu mainile in san.

  Alina

  10/10/2009 at 8:49 pm

 90. tre’ sa trec la domain separat pe Politeía

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:49 pm

 91. si nici n-a inceput campania…

  murfi

  10/10/2009 at 8:49 pm

 92. Alina un om trebuie sa fie om oriunde traieste si sa-si respecte concitadinii/concetateni. In Antarctica sau Burkina Fasso. Putin patriotism nu strica, ce naiba suntem romani oriunde am fi.

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:51 pm

 93. murfi sper ca sunt citit nu numai 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:52 pm

 94. La Bucuresti a inceput campania de strangare de semnaturi?
  Reportaj scurt din provincie:
  Azi, ora 10.30, pe ambele trotuare ale unui bulevard. Cca. 10 tineri cu tabele in mana intrebau catatenii daca vor sa semneze pentru un anume candidat. Timp de 5 min. am urmarit reactiile oamenilor. Poate din pura intamplare procentul celor care au spus da a fost covarsitor.
  Reactii:
  Tanara mamica cu copilul in carut: „Ce ma bucur. Chiar sotul mi-a spus sa fiu atenta sa nu pierd o eventuala ocazie sa semnez”
  Verde la semafor. Cetatean cu varsta mai aproape de 75 ani. Renunta la traversare, se intoarce spunand: „Semnez de 10 ori. Mai stati pe aici fiindca o trimit si pe nevasta-mea”
  Sot sotie pensionari avand cca. 70 ani: „Vino sa te pup draguta”
  Acei tineri nu aveau niciun insemn referitor la candidat. I-am intrebat de ce si mi-au raspuns ca nu a inceput campania, deci nu au voie. (Se mai respecta si legea. Nici macar o efarfa colorata, o bratara).Sincer mi-a placut de ei.
  Chiciti pentru cine se strangeau semnaturi.
  Si eu am semnat.

  navy

  10/10/2009 at 8:53 pm

 95. navy, bravo ne-ai luat-o inainte 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 8:55 pm

 96. Alina, ai dreptate, dar probabil ca asa este natura umana 🙂

  Morel

  10/10/2009 at 8:56 pm

 97. alina, morel
  mie mi se pare intrucitva si pentru moment explicabil; majoritatea au crescut in aceleasi conditii vitrege ca si restul plebei; acum au reusit sa se ridice nitel si, pe de o parte, au o foame imensa pentru tot ce inainte parea inaccesibil si incearca sa acumuleze cit mai mult si cit mai repede (nu vorbesc neaparat de aspectul material, desi nu e de neglijat), pe de alta parte sint si usor zapaciti de atitea lucruri noi pe care nu au avut inca timp sa le asimileze cumsecade, cam ca si taranii mutati la oras in anii comunismului

  eu cred ca e doar o etapa, si nu lunga; ne conectam la vest cu viteza tot mai mare

  murfi

  10/10/2009 at 8:57 pm

 98. Theophyle, sunt absolut de acord; din pacate, am cunoscut oameni care fiind intr-o alta tara erau foarte civilizati si se conformau regulilor locului (si jocului!), insa la intoarcerea in tara se comportau cu totul altfel pentru ca la noi „merge si asa”. Cand o sa scapam cu totii de „merge si asa” o sa vedem un progres semnificativ in aceasta tara. Parerea mea 😆

  Alina

  10/10/2009 at 8:58 pm

 99. Off topic: azi am vazut „Amintiri din Epoca de Aur”. Recomand cu caldura. Am ras de se curemura fololiul.
  Plus ca obisnuitii mancatori de seminte si mult iubitori de silicoane si vandam nu se aflau in sala… Niciun „pup-o baaa!”
  Super film! Mergeti si va distrati…

  Morel

  10/10/2009 at 9:00 pm

 100. Theo-Phyl
  🙂
  asa este un om trebuie sa fie om oriunde traieste

  Reguli de aur:

  1.niciodata sa nu refuzi pe cineva care iti solicita ajutorul (fara preget)

  2.niciodata sa nu-ti oferi serviciul unei persoane care nu iti solicita ajutorul (ne protejeaza)

  3.niciodata sa nu-ti oferi serviciul in mod interesat pentru a obtine avantaje necuvenite. Nu „pomana”,ci rezonabil! 🙂 😆 🙂

  4.niciodata sa nu te atasezi de „fructul”/obiectul muncii tale (nonatasamnent)

  maya

  10/10/2009 at 9:01 pm

 101. de obicei „neamu’ prost” asimileaza „decorul cultural” si nu cultura occidentala. Ei au asimilat decorul fara sa inteleag contextul cultural sau valoric ale civilizatiei cu care au intrat in contact.

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:01 pm

 102. maya, regulile de aur sunt intradevar frumoase. Nu sunt din nefericire respectate cam nicaieri sa nu vorbim de Romania 😦

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:06 pm

 103. Theo-Phyl
  🙂
  Si ne intoarcem iarasi la mult uzitatul dar nefolositul
  iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti

  Este adevarat insa ca nu poti sa-ti respecti aproapele daca NU te respecti pe tine;cred ca aici e buba! 😦

  maya

  10/10/2009 at 9:10 pm

 104. maya, prea tarziu, din nefericire am fost depasiti rau de tot etic si moral 😦

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:15 pm

 105. Theo-Phyl
  🙂
  Am invatat de la cineva citeva „reguli de aur” pe care trebuie sa le respect pentru a spune ca am reusit in viata:

  1. sa rid adesea si mult
  2. sa cistig respectul oamenilor inteligenti
  3. sa cistig iubirea copiilor
  4. sa vad numai binele in ceilalti
  5. sa las binele in urma mea – un copil reusit/o livada/o carte
  6. sa stiu ca macar un singur suflet a rasuflat mai usor ca urmare a faptului ca eu sint in lume

  Ma straduiesc sa le respect! 😆

  maya

  10/10/2009 at 9:19 pm

 106. seara buna ALL 🙂

  tibi

  10/10/2009 at 9:22 pm

 107. Riguros exact ce a spus navy !

  tibi

  10/10/2009 at 9:23 pm

 108. salut, @tibi frate blogger 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:23 pm

 109. Va doresc seara buna si dezbateri interesante in continuare! Pe curand.

  Morel

  10/10/2009 at 9:24 pm

 110. Morel, o seara buna si tie 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:25 pm

 111. O seara buna tuturor si multumesc.

  Alina

  10/10/2009 at 9:32 pm

 112. Alina numai bine si eu multumesc 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:36 pm

 113. Bună seara, din nou, m-am întors.
  Cică vor să declare majoritate PSD-PNL, „dacă Boc este iar desemnat premier”, după moţiune. Probabil ar fi semnalul de trezire pentru ultimii liberali de bună-credinţa, care mai votează cu PNL inerţial.

  Riddick

  10/10/2009 at 9:40 pm

 114. Multumesc tibi pentru sustinere.
  Voi incerca sa fiu de fiecare data precis si corect chiar daca am anumite slabiciuni omenesti.

  navy

  10/10/2009 at 9:42 pm

 115. de catva timp, poate o orä citesc postärile voastre, sunt

  fascinatä, astea sunt romanii pe care ii iubesc.

  voi imi dati mie speranta cä veti reusii.

  sunteti puternici, poate ceva mai multä organizare, si

  consecventä.

  navy,
  inteleg acum , dece sunt fascianti marinarii, de aia poate schimba si bäsescu in bine , mersul romaniei.
  multumesc si „vant la pupä !

  sper sä nu fi gresit.urarea.

  theo

  10/10/2009 at 9:44 pm

  • Ai gresit. Dar te iert.
   Se spune „Vant BUN din pupa”
   Urarea s-a pastrat de pe timpul navigatiei cu carabiile. Vantul din pupa putea deveni catastrofal daca batea cu prea mare putere sau in rafale.

   navy

   10/10/2009 at 9:47 pm

 116. navy

  Cum sa nu te sustin ? Stiu exact! despre ce este vorba; interventia ta care a generat aceasta postare, este impecabila cap-coada ! Atit eu, cit si alti suporteri ai presedintelui ar trebui sa iti multumeasca fiecare in parte, pentru aceasta interventie clara.

  Teofil

  Ma intreb daca aceasta postare nu ar trebui reluata „in corpore” pe toate blogurile portocalii, la o data stabilita in prealabil ! Ce crezi, ar avea ceva impact ?

  tibi

  10/10/2009 at 9:50 pm

 117. RK, lucrurile au ajuns deja la cote inalte de dezbatere publica. Televiziunile aservite au pierdut cred eu lupta cu bunul simt.

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:51 pm

 118. @tibi, eu pot sa-i rog pe colegi, nu-i pot obliga. Eu am simtit ca vreau sa o postez si am postat-o, dupa ce m-am sfatuit cu @navy 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 9:53 pm

 119. Daca din indiferent ce motive

  (manipularea presei, absenta la vot, speechul contracandidatilor mai bun, prostie si alte, alte motive, inclusiv o fuga pina la munte in ziua de vot)

  va iesi oricine altcineva decit Piratul,

  atunci chiar nu mai am ce sa zic!!!

  dar raminem 8timisti, nu???

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 10:01 pm

 120. tibi
  Am cerut ajutorul unor prieteni pentru abtinerea unor date „unicate si speciale”. Daca le voi obtine, le voi aduce la cunostinta voastra si sunt convins ca daca vor fi citite si de cine vreau eu, vor crea un sentiment de emotie.
  Imi doresc foarte mult sa obtin acele date.

  navy

  10/10/2009 at 10:02 pm

 121. skorpi, eu prefer sa castig bataliile, dar daca tre’ sa pierd o fac in lupta 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 10:06 pm

 122. navy, Doamne ajuta 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 10:07 pm

 123. dar, cine nu prefera sa cistige bataliile, mai ales cind este vorba de skorpioni?!!!

  🙂

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 10:09 pm

 124. navy

  Este cu atit mai meritorie interventia ta !

  Si daca le vei obtine, si nu am motive sa ma indoiesc, sint sigur ca vor fi de mare folos; SI pentru cei care citesc blogurile dar nu scriu din pacate nimic, niciodata. Nu-i bai ! Daca vor fi informati corect macar pe aceasta cale, este foarte bine, cred eu.

  tibi

  10/10/2009 at 10:10 pm

 125. skorpi, da mai, scorpionii galbeni sunt sinucigasi. Moare si nu se preda, Aia negri’s altfel, mai blanzi 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 10:13 pm

 126. korrekt,

  🙂

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 10:16 pm

 127. Riddick, de unde informatia?

  Theophyle

  10/10/2009 at 10:19 pm

 128. asta ar fii o ideie,

  postarea pe toate blogurile, a lucrärii voastre colective.

  VANT BUN DIN PUPÄ !

  theo

  10/10/2009 at 10:23 pm

 129. VA FI F: BINE ; A DOUA OARÄ NU MAI VOTEAZÄ NIMENI SÄ CADÄ GUVERNUL:

  PARLAMENTARII AU BÄGAT MULTI BANI IN ALEGEREA LOR:

  MÄCAR SÄ SE AJUNGÄ ACOLO:

  theo

  10/10/2009 at 10:26 pm

 130. Theo, fara grija. Ne organizam noi 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 10:26 pm

 131. DE AICI , DE DEPARTE; SOMN USOR:

  theo

  10/10/2009 at 10:28 pm

 132. Theo, noapte buna si linistita 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 10:31 pm

 133. Theophyle, cred că ori de la ziare.com, ori de la realitatea.net, dar diferenţa faţă de ce-a zis Ilie Sârbu (majoritate PSD-PNL declarată după turul întâi), este ceva diferenţă. Aş zice, bomboana otrăvită a PSD ca să nu intre Antonescu în turul doi.

  Riddick

  10/10/2009 at 10:36 pm

 134. Vânt din pupa prieteni! Navy, m-ai incantat azi in mod special, ma bucur ca ai venit cu date concrete pentru ca theophyle sa puna aceasta postare 😀

  noradamian

  10/10/2009 at 10:40 pm

 135. theophyle, navy, skorpi, theo, alina, maya,murfi, morel, razvan, tibi, riddick,all,
  noapte buna! 😀

  noradamian

  10/10/2009 at 10:42 pm

 136. Navy
  😆
  Servus din frumosul „mai Ardeal,Ardeal” si vint bun din pupa 🙂 Multumesc! 🙂

  maya

  10/10/2009 at 10:44 pm

 137. skorpion
  😆

  skorpionii intra intr-o perioada tare tumultos-fructuoasa de 7 luni;vor trebui sa se bizuie tare mult pe ei,ca de obicei de altfel!

  maya

  10/10/2009 at 10:46 pm

 138. Ceva ma face sa cred ca sufletul nostru colectiv se va coagula;spaima in suflete,sprincene ridicate,usi date de pereti,dar pina la urma tot ne vom pune ordine in idei ca si natie,ca si popor! 🙂

  maya

  10/10/2009 at 10:51 pm

 139. 2-0 la footbal! 😦
  Ceva de groaza,dar nu-i bai;Razvan Lucescu trebuie sa reconstruiasca ceea ce altii au distrus!
  Hai Razvan!

  maya

  10/10/2009 at 10:53 pm

 140. Romantic@Relaxing Guitar

  maya

  10/10/2009 at 10:54 pm

 141. Theo-Phyl
  🙂
  Noapte buna si ingerasii sa te aiba in paza!
  Vise frumoase si colorate!

  maya

  10/10/2009 at 10:55 pm

 142. furt de subiect ….cere diaspora 🙂

  mihaibeltechi

  10/10/2009 at 10:56 pm

 143. @all
  😆
  Noapte buna si ingerasii sa va aiba in paza!

  maya

  10/10/2009 at 10:56 pm

 144. La Basescu, orice om de buna credinta cred c-a observat si determinarea, si rapiditatea cu care a actionat in tot ce a facut pe scena publica.Si cred ca asta-i „deformatie profesionala”.Cind a fost acuzat cu „flota” si-a dat demisia si s-a pus la dispozitia justitiei.Cind a vazut ca Ciorbea freaca menta in sedinte interminabile, a actionat.Nu prea avea candidat PD la primaria generala, „s-a bagat”.Buticuri si ciini vagabonzi?
  Ras(e;i).Petrica intrat in „stand-by”?!Debarcat si PD reinventat.A clacat Stolojan? Preluat cu brio stafeta.De unde vin toate astea?Dintr-o meserie care facuta cu simt de raspundere te si modeleaza si te’ntareste.Pe mare(si eu adaug, si in aer) nu te poti astepta sa te laude nimeni, nici sa te ajute cineva.Faci ce trebuie, cind trebuie sau „D-zeu sa-l odihneasca”.Ca nu degeaba, pe la biserici, rugaciunile se faceau pt. cei vii, cei morti si cei plecati pe mare.Acum s-a adaugat si cei plecati in aer.Si poate tot de la meserie se trage si pofta de viata.

  mitica

  10/10/2009 at 10:57 pm

 145. buna seara tuturor 🙂 am am avut ocazia sa lucrez pe un vapor de croaziera unde intr-adevar conditiile sunt foarte stricte iar capitanul este un fel de Dumnezeu. Nimeni nu are curajul sa sfideze capitanul…poate fi o chestiune de viata si de moarte. pentru a putea accede la pozitia de comandant de vas este nevoie de o anumita pregatire (nu doar de o diploma) si un factor extrem de important, o anumita tipologie caracteriala. un „betiv” nu poate fi comandant de vas. nu e de gluma.. asa ca papagalii ar putea sa stea cuminti in banca lor! cunosc o persoana care a lucrat in subordinea lui Traian Basescu pe vas si desi nu il agreaza in totalitate, mi-a spus ca nu exista un comandant mai bun si mai adevarat ca el cu care sa fi lucrat vreodata. (era foarte sever, foarte corect, nu se putea misca in front sub vechea zicala romaneasca ” lasa, ba, ca merge si-asa!”)

  elicearea

  10/10/2009 at 11:07 pm

 146. elicearea, Capitanul pe mare este Dumnezeu. 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:09 pm

 147. maya, noapte buna:)

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:10 pm

 148. un singur lucru mi-am promis. Oamenii care ne citesc NU vor fi mintiti. NICIODATA.

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:11 pm

 149. Multumesc RK 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:13 pm

 150. Noapte buna nora ne „scriem” si maine.

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:14 pm

 151. Th, asa e cu siguranta..insa pana la Dumnezeu te mananca sfintii :)iar daca nu exista cineva care sa ia deciziile salvatoare in momentele critice, esti pierdut..ai nevoie de acel ceva pe care in nici un caz crinuletz natafletz si geoana cel ce se viseaza prim ministrul presedinte etern nu il AU..

  elicearea

  10/10/2009 at 11:14 pm

 152. elicearea, tara asta a fost si este atat de napastuita ca merita o sansa. Noi meritam o sansa, sper ca o vom castiga 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:16 pm

 153. mitica,

  ai pus punctul pe i cu orice om de BUNA CREDINTA
  aici este esenta sustinerii lui basescu…
  dar…mai este si un dar: mai exista oameni de buna credinta, dar probleme cu IQ-ul din pacate…
  🙂

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 11:19 pm

 154. Th, sunt de parere ca probabil de asta a fost nevoie(20 de ani) pentru a putea evolua, pentru a putea intelege, pentru a discerne ce e mai bine pentru acest popor…sper sa nu ma insel si acesta sa fie cantecul de lebada al mafiei cotropitoare de Romania.

  elicearea

  10/10/2009 at 11:19 pm

 155. Am avut ceva probleme si n-am putut intgra astazai.

  THPH
  Felicitati pt Gilette !

  DespinaVestea

  10/10/2009 at 11:19 pm

 156. skorpi, asa e…buna credinta e cea mai mica „problema”…ce ne facem cu IQ-ul? „:)

  elicearea

  10/10/2009 at 11:21 pm

 157. elicearea (de fapt buna 🙂

  mai este o problema:

  calicirea pentru un kil de ulei sau un kil de zahar….
  zau, ca acei oameni ar trebui sa renunte la acest soi de umilire…

  vad ca si la mine in bloc au venit vineri oameni cu zahar si ulei,
  de fapt aceste ajutoare vin din partea Uniunii Europene, dar ma intreb daca beneficiarii chiar stiu de la cine vine ajutorul

  si

  nu li se spune: pesedeaua, peneleaua, pedeleaua va ajuta, ca nu ar fi deloc fairplay

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 11:24 pm

 158. 😦 5-0 Romania – Serbia
  comentariile sunt de prisos

  elicearea

  10/10/2009 at 11:25 pm

 159. asa e, skorpi..e trist.(dezinformarea sau lipsa de informatie dauneaza grav sanatatii..mentale si nu numai) m-ai „mirosit” de-a dreptu’ psihanalitic cu „cea buna” 🙂 asemenea si pe strada ta 🙂

  elicearea

  10/10/2009 at 11:29 pm

 160. scuze, rectific, Serbia Romania 5-0

  elicearea

  10/10/2009 at 11:33 pm

 161. eliceabuna,

  sinistru rezultat la fotbal…
  dar nu-i bai…

  eu vreau ca basescu sa invinga

  basescu – haita/sleahta
  5-0

  🙂

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 11:37 pm

 162. skorpi, obligatoriu 🙂 sa invinga base ca altfel suntem pierduti..si eu sunt sigura ca o va face, cu toata impotrivirea sistemului. de altfel, cu atat mai mare victoria 🙂

  elicearea

  10/10/2009 at 11:41 pm

 163. eliceabuna,

  Victoria marinarului 🙂 depinde in mod COVIRSITOR de NOI!
  cit mai multi de partea lui!!!!!!!
  (nu numai ca sustinere dar si ca prezenta la vot)

  that’s all!
  simplu de tot, mai greu cu practica…
  nu??

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 11:44 pm

 164. asa e…eu, de exemplu, nu am ratat nici un scrutin pana acum, mai putin in anii 90 ca eram sub varsta legala 🙂
  ai nevoie ca individ sa te dezvolti in asa masura incat sa devii responsabil, cu tot ce implica asta, pana la capat. nu e suficient sa dai din gura, trebuie sa si actionezi..am fi departe daca am proceda cu totii asa..

  elicearea

  10/10/2009 at 11:49 pm

 165. Avem nevoie de noroc, asa cum se mai spune, norocul este intodeuna cu cei cutezatori 🙂

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:50 pm

 166. ai dreptate, eliceabuna,

  eu nu am votat constitutia lui peshte-nastase in 2003,
  in schimb fiul meu avind virsta legala s-a dus tirziu de tot
  si i s-a sugerat clar sa voteze Constitutia.
  desigur, el a votat contra!

  apropo, sa vedem luni pe la ora 13 ce va hotari CC in legatura cu ….documentul depus de PDL.
  daca ar fi dreptate…………..va fi???

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 11:52 pm

 167. Th, am eu un „feeling” ca vom izbandi 🙂

  elicearea

  10/10/2009 at 11:53 pm

 168. „nashpa” daca avem nevoie si de noroc….

  dar asta este!

  orangeskorpion

  10/10/2009 at 11:54 pm

 169. @eli, sunt aproape sigur.

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:56 pm

 170. Hai ca maine am niste postari super 😆

  Theophyle

  10/10/2009 at 11:57 pm

 171. pentru mine este un semnal destul de clar, skorpi, din partea curtii. asa cum stiu, nu exista un termen strict in care CC sa se pronunte asupra unei sesizari, elementele care conteaza sunt „complexitatea si urgenta ” acestor sesizari. (asa sustine daca imi imintesc bine, un judecator al CC. asadar, faptul ca se discuta luni, pentru mine e relevant 🙂 (luni, inainte de marti..prietenii stiu de ce)

  elicearea

  10/10/2009 at 11:58 pm

 172. Th, astept cu nerabdare postarile de maine, sper sa nu renunti la sondarea de piata pe care ai intreprins-o, e foarte interesanta.

  elicearea

  11/10/2009 at 12:00 am

 173. eli, cum sa renunt, luni plec la tara (nu departe, dar totusi comuna) 😆

  Theophyle

  11/10/2009 at 12:01 am

 174. noapte buna, elicebuna + ThPH,

  si asteptam cu interes postarile de miine

  gute Nacht!

  orangeskorpion

  11/10/2009 at 12:02 am

 175. Skorpi, eli, noapte buna sa aveti o noapte asa cum o doriti 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 12:05 am

 176. Th, succes! noapte buna skorpi si Th si toata lumea care mai vegheaza in noapte „)

  elicearea

  11/10/2009 at 12:05 am

 177. La toata lumea, ne citim si maine 🙂

  Theophyle

  11/10/2009 at 12:05 am

 178. Buna seara dragii mei,

  Mi-a luat ceva timp sa cittesc toate comentariile.
  Da’ m-am desfatat.
  Incantatoare si mult datatoare de speranta discutiile animate din seara asta.
  Nu am decat cuvinte de lauda.

  Felicitari distinsei noastre gazde.
  Si noapte buna tuturor.
  Pe maine.

  cati

  11/10/2009 at 12:06 am


Comentariile sunt închise.