Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Cantate Damboviţene

Una din marile probleme ale politichiei romanesti este lipsa de profesionalism politic. La noi, fiecare candidat are o “partitura” pe care si-a ales-o sau a fost aleasa pentru el si o “canta” indiferent de ceea ce se intampla pana ajunge la sfarsitul ei fericit sau (de obicei) nefericit. Probabil ca in asta consta  cacofonia politica pe care o ascultam. Daca Basescu declara astazi alb, toti candidatii vor declama ceea ce au in cap, cu o schelaiala ca nu  poate fi alb pentru ca probabil este negru.

Imposibilitatea de a iesi din scenariu si de a dialoga competent, insotita de instrumentatia idioata a mediei, cu o serie de analisti care sunt “afoni” politici, fara o cultura politica minimala, produce un discurs infantil rar vazut prin alte locuri si aproape imposibil de inteles.

152-1

Politicianul Roman, ORICINE ar fi el, NU este interesat de un dialog. Fiecare isi recita monologul, pune intrebari retorice si crede cu adevarat ca a fost convingator. Analizand discursul lui Geoana in ultimele 8 zile, ramai consternat de lipsa lui de inteligenta politica. Romanul “de rand” (daca exista asa ceva) este un politician amator, neinformat, lipsit de rabdare si cu pareri preconcepute depre toti si despre toate si totusi  il gaseste pe Geoana mediocru , imposibil de a se ridica la nivelul electoratului pe care il are PSD-ul.

Crin Antonescu a urmat o strategie, care parea complet diferita, fara a intra in dialog, totusi atingea (cateodata) subiecte care erau discutate de ceilalti competitori. A reusit insa sa faca o gafa majora in  ultimul lui discurs din parlament (cu ocazia motiunii de cenzura) care a dezvaluit o mare parte din greselile de concept (logical flaws)  pe care un adversar competent le-ar putea exploata extrem de eficient. Poate le voi discuta intr-o postare urmatoare.

Despre Basescu, nimic de zis. El zice ce doreste, cunoscandu-si adversarii nici macar nu este ingrijorat de ripostele lor. Le-a dat sansa unui dialog pe care ei nu l-au inteles si nu l-au acceptat. Basescu s-a bazat pe incompetenta lor si a exploatat-o; despre media, nici vorba, mai prosti ca ei nici nu se poate. Aveti aici un link interesant.

Cred cu sinceritate ca electoratul in majoritatea lui  nu reprezinta galeriile unor echipe de fotbal si ar dori un dialog electoral civilizat, din nefericire probabil vom primi doua, trei emisiuni de televiziune inaintea alegerilor, care vor fi si ele un fel de dialog-solubil compus din monologuri. Asta nu-i politica si astia nu’s  politicieni care pot sa-l invinga pe Basescu.

Written by Theophyle

26/09/2009 la 4:27 pm

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ancora!

  revin

  orangeskorpion

  26/09/2009 at 4:52 pm

 2. Skorpi, sunt aici 😆

  Theophyle

  26/09/2009 at 4:53 pm

 3. Deh, aparent un subiect usor cu atat mai mult ca pe bloguri a fost copios exploatat ani in sir.
  Mie mise pare ciudat ca in afara de presedinte care conduce detasat jocurile politice cu iesiri naucitoare si mortale pentru contracandidatii sai, actorii principali ai ploiticii rpmanesti sunt de-o stangacie exasperanta.
  Evident pretentiile noastre nu sunt si nici nu vor fi prea curand satisfacute de turma asazisilor politicieni(parlamentari aici sau trimisi in Europa sa ne reprezinte interesele),teleportati parca in si din realitati paralele.
  Ciudatenia e si mai surprinzatoare cand asazisii lideri de partide se arunca cu nesat in ridicol cu declaratii socant de prostesti.
  Sume enorme pentru posibilitatile partidelor din Romania(niciodata devoalate si controlate) sunt puse in joc pentru consultanta politica, iar experti cunoscuti si-au dovedit nevolnicia, fiind depasiti de balcanismul politicii de pe malurile Dambovitei.
  Este evident ca nu profesionalismul asistat de consilieri scump platiti e marca liderilor politici din Romania, ci replica grabita groasa , grobiana, gaunosenia impotent intelectuala.
  Am convingerea ca nici unul, dar nici unul din asazisii lideri nu este in state sa citesaca un text scris pana la capat, dar sa-l mai si inteleaga.
  Sunt atat de preocupati de barfe si sforarii ieftine incat nu sunt in stare sa gandeasca o replica , dar un program sau o campanie pe un program. sunt grabiti doar sa fure cat mai mult si sa le asigure ortacilor lor debitmaxim la jaf.

  andrzej

  26/09/2009 at 5:08 pm

 4. andrzej, daca ai sa iei discursurile lui Geoana in ultimele zile si ceea ce se intampla cu adevarat te vei distra copios. Am cheltuit vreo 2-3 ore sa vad daca sentimentul pe care-l aveam este sau nu justificat. Domnul G. traieste intr-o realitate paralela sau are consilieri absolut incompetenti 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:13 pm

 5. Theophyle, nu stiu care sunt consilierii sai , dar eu am convingerea ca oricine ar fi acestia sunt infinit mai competenti decat geoana. Problema este ca geoana , antonescu etc, au orgoliul imbecil al sefului comunist care se crede atotstiutor si infailibil.

  andrzej

  26/09/2009 at 5:17 pm

 6. Theophyle, creda-ma ca in Romania intitutia consultantei in orice domeniu nu este respectata si nici exploata, pot spune ca e chiar necunoscuta, dar ironizata, fiind folosita doar ca interfata si tap ispasitor in momente de criza sau esec.

  andrzej

  26/09/2009 at 5:20 pm

 7. andrzej, prin intuitie ai ghicit exact subiectul postarii mele de asta seara. Ai dreptate 100%, clara povestea. Nu au reusit sa evolueze au ramas UTCisti.

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:20 pm

 8. Sint suta la suta de acord cu andrzej.

  Teofil, tu cum mai stai cu sanatatea ? te mai doare piciorul ? in treacat fie spus, chiar NU inteleg cum poti sa privesti ore in sir la geoana; eu nu reusesc sa ascult ce spune imbecilul asta nici macar citeva minute.

  tibi

  26/09/2009 at 5:37 pm

 9. Politicienii romani sunt in primul rand feriti de orice responsabilitate, ascunsi in spatele unor legi care ii feresc de dreapta justitie la fel ca marii sefi mafioti care nu poti fi pedepsiti, prin lipsa dovezilor care i-ar lega de infractiunile comise.
  Din pacate nota de plata va ramane mereu in seama contribuabilului onest, incapabil sa se opuna legal statului de tip mafiot clocit in tulburii ani ’90 de iliescu si gasca securita care l-a adus la putere.

  andrzej

  26/09/2009 at 5:40 pm

 10. @tibi, sunt super. reabilitat 90% sper ca in 2-3 luni totul sa fie perfect, multumesc pt. intrebare.

  Trebuie sa scriu, eu nu o pot face daca nu am „documentare” 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:42 pm

 11. p.s. Cand amvorbit de dreapata justitie , evident nu m-am gandit la justitia din Romania, care iata este dovedita a fi parte a sstatului de tip mafiot.

  andrzej

  26/09/2009 at 5:43 pm

 12. Semnalez doua postari. Postarea mea pe blogul in engleza:

  Theophyle english blog.

  http://theophyle.wordpress.com/2009/09/26/exile-%e2%80%93-2-%e2%80%9cby-the-waters-of-babylon%e2%80%9d/

  este o postare interesanta pentru ca de fapt este clipa in care s-a nascut crestinismul – (psalmul 147).

  inca o postare de exceptie pe blogul lui Nora Damian.

  http://noradamian.wordpress.com/2009/09/26/8730/

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:44 pm

 13. Teofil

  Ei vezi ?
  D’aia nu prea ma inghesui io’ la politica si scriu despre carti ! 🙂

  Imi pare tare bine ca esti bine cu piciorul cela bolnavior.

  tibi

  26/09/2009 at 5:46 pm

 14. andrzej, statul de drept incepe de la justitie. Am primit un comentariu de la Cristian Danielet, la un articol de-al meu. il poti citi daca te
  intereseaza, personal ru nu am fost convins de comentariu.

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/09/11/alte-locuri-alte-vremuri-alti-judecatori/#comment-3811

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:48 pm

 15. Tibi,
  Inamicul MG (ca si orice alt inamic) trebuie ascultat pentru a-i cunoaste intentiile sau resorturile. Mai ales ca scapa, debiteaza, nonsalant, multe prostii.
  Eu am intotdeauna la indemana, pe masuta, emetiral, ca daca ma apuca vreo greata…. sa fiu pregatit sa fac fata situatiei.

  cati

  26/09/2009 at 5:49 pm

 16. cati, ai grija, mai bine cu o bucatica de lamaie 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:51 pm

 17. cati

  Sigur ca ai dreptate; daca vrei sa-ti infringi dusmanul, trebuie sa il studiezi temeinic; d’aia si urmaresc blogul acesta. Teofil descifreaza hahalerele mult mai bine decit as putea eu sa o fac. Plus ca nu prea am rabdarea sa. Plus ca eu pina la ora 18-19 nu servesc nici radio, nici tele, nici internet, si uneori imi vine sa ostracizez si telefonu’. 🙂
  Si nici pastile nu am de gind sa iau din cauza acestor nemernici.

  tibi

  26/09/2009 at 5:54 pm

 18. Theophyle, lamaile le altoiesc si se fac portocale.
  Nu merita sa stric lamile pe gioana.

  cati

  26/09/2009 at 5:55 pm

 19. Theophyle, danilet a inceput si el sa se „cufuresca” si pe alte bloguri. Atat de tanar si atat de geoana…

  andrzej

  26/09/2009 at 5:56 pm

 20. Danilet:…”Daca vreti sa ne impuscati, alegeti-i pe cei care trebuie. Deocamdata, suntem singurii din cele 3 puteri care am dat concurs sa ajungem aici, si zeci de examene ca sa rezistam in sistem.”

  Patetic(in sens anglo-saxon!).

  andrzej

  26/09/2009 at 5:59 pm

 21. Pacat pentru mine chiar a fost o „speranta”

  Theophyle

  26/09/2009 at 5:59 pm

 22. nu stiu, am vorbit eu de „impuscat” in articol? complet aiurea 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:00 pm

 23. P.S. In sistemul romanesc unii dau un examen si mor in functii adunand numai avantaje, iar altii sunt obligati sa dea examene periodice toata viata doar pentru a-si exercita meseria.

  andrzej

  26/09/2009 at 6:01 pm

 24. Sitemul unicameral ar putea aduce economi la buget,eficientiza
  promulgarea legilor si a include amendamente benefice la actuala constitutie blestemata.Santem pe ultimele locuri in ceea ce priveste ponderea femeilor in Parlament.
  Cu ceva vreme in urma intr-un proces ce s-a derulat la Judecato
  ria din Campeni,Jud.Alba am fost tot amanat pana s-a prescris.
  Actualmente intr-un alt proces pentru o rectificare de carte funciara,ce se desfasoara la Judecatoria din Municipiul BRAD,Ju
  d.Hunedoara,sant amanat de trei ani.Bani cheltuiti,nervi consu
  mati,timp pierdut.Grav este ca in situatia mea sant mai multi
  cetateni.

  IONUT

  26/09/2009 at 6:05 pm

 25. IONUT,
  din nefericire cunosc cateva cazuri in situatia ta. Ce pot sa-ti spun, sunt munlti in situatia ta. Justitia in Romania nu este pentru cetateanu de „rand” 😦

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:09 pm

 26. scuzati un pic, dar guvernul asta de coalitie are un program? Si subliniez: un Program in comun, PD-L + PDS? (Se poate gasi pe undeva?) Pe ziare gasesti doar ca se consulta intre ei ori de cate ori e de numit, mutat, cate unul pe ici pe colo.
  Programul acestui Guvern, daca exista, il cunoaste si Presedintele care a partecipat la formarea Guvernului. Straniu mi se pare ca Presedintele la randul sau, randuieste Comisii care lucreaza pentru Presedentie (sau Presedinte?) in paralel.

  Asta-i baiul, se lucreaza in paralel, pe compartimente inchise ermetic si cu proceduri speciale … suntem mereu in „emergenta” iar sinteza se face direct in Parlament. Daca eu as fi un deputat as avea mai mult decat o problema … asta nu-i democratie iar faptul ca nu au incredere unii in altii e o agravanta si nu o justificare.

  E ceva putred in Danemarca … 🙂

  viviana

  26/09/2009 at 6:15 pm

 27. viviana,
  nu am sustint si nu voi sustine nici un guvern in care se afla PSD.

  Am o simpatie pentru cativa oamenii di PDL, in special cei care au reprezentat societatea civila. Sunt de parere ca acolo sunt mai multi oameni decenti decat in alte partide. Desi au acolo si hahalere cat cuprinde.

  In administratia prezidentiala, aceste comisii sunt esentiala, au existat in mai toate administratiile anterioare. Comisiile sunt neceasare pentru a formula pozitii ale Presedentiei.

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:20 pm

 28. Referitor la interventia lui Ionut,( salut Ionut!), stiu multe situatii in care mascarada ilegala a magistratilor, are ca efect imediat pierderi mari prin blocarea unor contastatii de licitatii.
  Din pacate asociatiile patronale nu au reusit sa se inteleaga in a da o replica legala prin actionarea in justitia europeana celor care le-au produs si le produc pagube.
  Mai mult ar fi cazul ca absenta noastra societate civila sa intervina la forurile europene in apararea cetatenilor in fata acestui santaj josnic.

  andrzej

  26/09/2009 at 6:20 pm

 29. sunt multe lucruri „putrede on Danemarca”

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:20 pm

 30. Theophyle,

  Am dat buzna pe blogul indicat mai sus (Nora Damian).

  http://noradamian.wordpress.com/2009/09/26/8730/

  In interpretarea mea ar putea fi vorba despre eternul parcurs ciclic evolutie/involutie a constiintei:
  Stadiile pe care le urmeaza sufletul in drumul sau catre Divin le socot a fi trepte de evolutie ale constiintei, iar stadiile pe care Divinul le parcurge catre suflet imi par a fi o forma de autoexperimentare in sens de cunoastere de Sine, care ar presupune o involutie a constiintei.
  Asa sa fie oare?
  Solicit parerea dvs, a omului superinstruit si supereducat, necesara instruirii unui un muritor de rand ca mine.
  MULTUMESC.

  cati

  26/09/2009 at 6:24 pm

 31. cati
  putin cam complicat. am sa incerc. In traditia mistica iudeo-crestina. Dumnezeu este un „partener” al omului, el este si un actor istoric de la inceput (facerea) si pana la sfarsit Parusia la crestini si Venirea la everei.

  Sulfetul are 4 forme tranzitorii, putini dintre noi ajungem sa ne terminam tranzitia. Forma superioara este cea mai aproape de Dumnezeu. Daca ai citit putin teologie este reprezentat de „scara lui Iacob”, Eliade a numit-o axis mundi. eu am alte denumiri 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:31 pm

 32. Salut Cati! Sunt oarecum confuz …
  Acolo pe blogul citat nu a fost nimeni in stare sa aprofundeze/explice mai clar , sau confuzia trebuie sa inunde?…
  Oricum tema propusa de Nora(buna seara doamna!) este atat de vasta si complexa incat ar trebui sa ramana etern afisata, iar comentariile ar vaduvi planeta de copaci daca ar fi tiparita..

  andrzej

  26/09/2009 at 6:35 pm

 33. Cui pe cui scoate, dar… cui foloseşte?!

  viviana

  26/09/2009 at 6:36 pm

 34. Theophyle,(permiti putin ajutor?), KETER, sau arborele sefirotic- traditia si misterul Kabalei, etc. Complicat, foarte complicat si periculos(pentru profani)studiul , mult studiu cu multa credinta si sacrificiu…

  andrzej

  26/09/2009 at 6:39 pm

 35. andrzej,
  problema este criptica, obscura si necesita multe cunostinte premergatoare. in fine doresc sa dau niste sustineri tematice.

  Lucrurile stau cam asa. Majoritate religiilor Arahamice (iudaism, crestinism, islam) au invataturi exoterice (revelatia, dogama, traditia) si invataturi esoterice bazate pe literatura complementara si comentarii.

  Idel este unul din cei mai mari comentatori academici ai timpurilor noastre, valoarea lui academica este enorma la nivelul celor mai mari daca nu cel mai mare.

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:42 pm

 36. Apropo mai simplu, dar interesant recomand un film ciudat, dar ineresant: PI, adica numarul de aur , misteriosul 3.14)

  andrzej

  26/09/2009 at 6:43 pm

 37. andrzej, Keter este numai una din ramurile arborele vietii (creatiei) in ebraica Etz ha-Haim. Keter este a doa ramura dupa MALKUT. Bentru interesati aveti pe blogul meu Bibliophyle si pe cel istoric, sub temele legate de Kabala 🙂 Gata!

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:45 pm

 38. P.S.Filmul se numeste Pi (de la litera greceasca folosita ca simbol matematic)

  andrzej

  26/09/2009 at 6:45 pm

 39. viviana, in nici un caz nu noua 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:45 pm

 40. Theophyle, coret! Asa este keter este capul arborelui sefirotic, cununa.

  andrzej

  26/09/2009 at 6:47 pm

 41. andrzej, sunt profesor de istoria religiilor 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:48 pm

 42. Reverenta!

  andrzej

  26/09/2009 at 6:51 pm

 43. pentru o eventuala comparatie … ieri, Presedintele italian a facut apel la eurodeputatii italiani:
  1. „Il Parlamento europeo non può essere cassa di risonanza di polemiche e conflitti che si svolgono nei singoli Paesi e nei Parlamenti nazionali” si a adugat:
  2. „L’Assemblea di Strasburgo non può nemmeno diventare un’istanza d’appello rispetto a quanto deciso nei Parlamenti o negli esecutivi nazionali”.

  (1. „Parlamentul european nu poate fi cutia de rezonanta a polemicilor si conflictelor care se defasoara in singurele State si in Parlamentele nationale”
  2. „Adunarea de la Strasburg nu poate deveni o instanta de apel respect/fata de ceea ce e decis in Parlamente sau de catre executivele nationale.”)

  viviana

  26/09/2009 at 6:53 pm

 44. viviana,
  pote are dreptate vechiul comunist. Dar nu am nici cel mai mic respect pentru el. Daca vrei pot sa si explic de ce 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:55 pm

 45. Theophyle, eu sunt un biet(na ca era sa ma desconspir) cititor amator cu lecturi haotice….

  andrzej

  26/09/2009 at 6:56 pm

 46. nu te inteleg, Basescu daca vrea sa faca ceva bun trebuie sa-l faca in mod transparent … documente atat de lungi, un evenimet ca acela din video … se mediaza cu Parlamentul, asa cum e, nu se coboara din cer … si asta e interesul meu, in primul rand.

  viviana

  26/09/2009 at 6:57 pm

 47. viviana, „Re Umberto” a fost prea fascist dupa care afost prea comunist ca sa-l apreciez. Totusi are dreptate in ceea ce spune 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 6:58 pm

 48. atentie, si eu stiu f. bine cine e, dar aici toti sunt de acord ca are dreptate 🙂 Stanga daca vrea sa-l dea jos pe Berlusconi trebuie sa se duca la vot … nu la Strasburg 🙂 si daca mergem la vot va pierde din nou.

  viviana

  26/09/2009 at 7:00 pm

 49. viviana, Baselu in primul mandat a trebuit sa lucreze aproape in secret. Dupa tradarile pe care el la descoperit (Weber si „pufulete”) nu a avut incotro.

  Theophyle

  26/09/2009 at 7:00 pm

 50. e asa ca se educa electoratul 🙂 ai de unde alege

  viviana

  26/09/2009 at 7:02 pm

 51. Bună seara !

  Congres PNŢCD, aripa Sârbu. Erau chitiţi să susţină candidatura lui Crin Antonescu, dar au anunţat că nu sprijină vreun candidat.

  Era şi culmea, surorile Coposu, să sprijine pe omul lui Patriciu şi Iliescu.

  Riddick

  26/09/2009 at 8:00 pm

 52. RK, buna seara. de mare ce e partidul trebuie sa vedem daca sunt si alte pareri 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 8:04 pm

 53. Va doresc tuturor , oa noapte linistita!

  andrzej

  26/09/2009 at 8:33 pm

 54. andrzej
  o seara placuta 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 8:35 pm

 55. O seară plăcută !

  Riddick

  26/09/2009 at 8:37 pm

 56. Tot in perspectiva legilor asumate de Guvern ar mai di de facut si reforma sistemului de pensii (pare ca si Basescu … ar avea o „comisie”?!) … e de rasul lumii, vazand ca Legea salarizarii unice a bugetarilor e de modificat, a cerut-o pana si FMI: nu e numai stufoasa e incoerenta … e aiurea.

  FMI … e pentru prima data ca citesc de un imprumut de la ei care se poate folosi la platirea pensiilor si salariilor si asta imi „miroase” rau de tot: ce ne bucareste fondul asta (eu ma gandesc intotdeauna si la alte consecinte, nu sunteti singuri pe lume)?!

  Zilele astea, incep socotelile cu criza … NORTEL o mutinatonala canadeza care se ocupa cu telecomunicatii a decis sa inchida, de la o zi la alta, fara motiv si fara preaviz, 80 de ingineri si tehnici au pierdut locul de munca. Chiar daca in 2008 Nortel Italia a facut 5 milioande de profit, nu e pe moarte vreau sa zic, au decis sa lichideze toate activitatile in Italia (cu procedura de faliment) scop pentru care au chemat o alta mutinatinala, Ernst&Young, care are misiunea de a face „curatenie” in asset (acasa inginerii si tehnicii), impartirea acestuia intr-un fel de „carne pt. ghiveci” si vanzarea acestui pana in 2010 pe miliarde de dolari. Basta cu industria se monetizeaza.
  Ecuatia e simpla, in momentul in care au decis, in mod legitim, sa restructureze au considerat ca dintre «Capital, management si inginerii si tehnicii cu know how lor» cei care trebuia sa dispara erau cei din urma si culmea e ca aici se vorbeste de persoane super calificate (care au salarii intre 2-3000 de euro pe luna) si care se minuneaza de brutalitatea cu care a fost gestita operatia.
  Nortel a refuzat medierea din partea Ministerului (si cine stie cat au primit de la Guvernul italian cand s-au insediat aici), mai mult refuza orice alternativa prevazuta de Legea italiana in materie de faliment. Pentru personal nici o cassa integrazione, nici un incentiv. Pana si suma de bani chemata TFR/lichidarea, bani platiti de noi si, folositi de societate pentru care lucrezi, care se acumuleaza in anii pana la incheierea contractului de munca nu vor sa le-o restituiasca. Mr Harris de la Ernst&Young a declarat ca acesta va fi tranformat intr-un credit (din muncitor i-au ridicat la rangul de Banca) care va fi restituit la sfarsitul vanzarii. La obiectia ca procedura e ilegala in Italia, a raspuns ca nu-i intereseaza si ca daca personalul ii va da in judecata atunci se vor vedea in tribunal, in fata judecatorilor. Ei bine, Ernst&Young a folosit o procedura si o lege valide in Marea Britanie dar nu acasa la noi, un precedent foarte periculos. Inca ceva, bomboana pe tort … functionarii de Ernst&Young care s-au ocupat de chestiune, platiti la randul lor cu 2-3000 de euro pe luna, sunt unguri.

  viviana

  26/09/2009 at 8:43 pm

 57. Theophyle,
  Domnule profesor,
  Multumesc din tot sufletul pentru stradanie.
  Pioasa reverenta catre dvs domnule profesor.
  Ma inclin cu smerenie si nu o sa va mai deranjez cu inadecvata mea prezenta.
  Va doresc tot binele pe care vi-l doriti.

  ANDRZEJ,
  Multumesc mult de tot.
  Atat pentru dragalasenia, rafinamentul si eleganta cu care mi-ati aratat calitatea mea de profan autentic raportata la cea a initiatilor in materie, cat si pentru ca m-ati facut sa inteleg ca exista o falie intre profani si initiati, falie care nu poate fi surmontata decat prin: studiu, credinta si sacrificiu.
  Da’ n-am inteles daca sacrificiul n-ar trebui sa fie si in sarcina celor invredniciti de Dumnezeu (initiatii)pentru a-i aduce pe fratii lor mai mici, profanii, la un nivel de intelegere mai inalt. Da’ nu conteaza.
  Asa e si in societatea romaneasca (pe care o deplang aproape toti cei din diaspora si ff multi de pe aici): exista o falie consistenta care ii separa pe cei care detin prerogativele puterii (in mod transparent sau in mod ocult) de cei numiti „prostimea de rand”. Taman buna de manevrat.
  Si asa a fost mereu in toate societatile, din toate timpurile. „Alte masti aceeasi piesa/ Alte guri aceeasi gama…”

  SCUZE nenumarate pentru inabilitatea de a fi adus in discutie aici un subiect de pe alt blog.
  Ma retrag cu multa parere de rau.
  MEA CULPA.
  O SEARA BUNA!

  cati

  26/09/2009 at 8:44 pm

 58. Apropo de Danileţ, Theophyle, ai citit asta?

  http://www.revista22.ro/nota-font-colorcc0000zero-font-la-purtare-canibalul-danile355-6614.html

  P.S. Nu uita să urmăreşti emisiunea 100% de pe Realitatea, Turcescu o are invitată pe Monica Macovei.

  flop

  26/09/2009 at 8:46 pm

 59. cati, las’ chestia cu profesorul. Pe blogul acesta toti suntem egali, uni cu mai multa experienta alti mai putina. Sunt absolut SIGUR ca pot invata de la tine o groaza de lucruri. Noi ne tutuim si suntem amici, bine 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 8:48 pm

 60. Daca, a ceda bucati din suveranitate duce la aceste rezultate in UE eu nu vreau sa mai aud de ea.

  viviana

  26/09/2009 at 8:51 pm

 61. flop, am citit-o era un link la Patrasconiu. Din nefericire el a postat la mine ca si cum eu as fi singurul nemultumit din Romania in legatura cu „activitatea” lui.

  Stiu despre emisiune o vom comenta probabil maine 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 8:51 pm

 62. viviana, hai sa avem rabdare sa auzim care sunt pozitiile oamenilor.

  UE nu se poate substitui in nici un caz parlamentelor statale. Singura pozitie pe care o poate avea este cea de „recomndare”

  Theophyle

  26/09/2009 at 8:53 pm

 63. @cati

  Aceste doua bloguri sint cum nu se poate mai prietene !
  Blogul acela apartine doamnei nora;eu mai propun uneori teme, prin bunavointa sa.
  Imi pare tare bine ca ai pus aceste intrebari domnului Teofil, pentru ca nu stiu daca eu puteam sa raspund atit de concis; si eu ma bucur de indrumarile pe care domnia sa are bunatatea sa mi le acorde. Deci, NO PROBLEM !!! Bine ? Cu toata stima ! 🙂

  tibi

  26/09/2009 at 8:56 pm

 64. G-20 Heralds Global Regulation
  G-20 leaders meeting in Pittsburgh herald submission to global regulator.

  http://www.thetrumpet.com/index.php?q=6576.5058.0.0

  Riddick

  26/09/2009 at 9:02 pm

 65. viviana,
  am citit chestia cu Nortel, este o magarie fara pereche. Din nefericire guvernele nu se ocupa de o legislatie corespunzatoare in aceste cazuri.

  Pot sa-ti spun ca Enel firma italiana a facut acelasi lucru in Romania. Nu a inchis dar a concediat fara nici un fel de incentive 400 de angajati.

  Theophyle

  26/09/2009 at 9:04 pm

 66. Riddick, hai sa o vad si pe asta. Nemti dau la gioale englezilor si invers 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 9:07 pm

 67. Referendumul irlandez se pare că va reconfirma respingerea Tratatului de la Lisabona:

  Gael Poll answers on Lisbon2: 59% NO vs. 41% YES

  http://www.teameurope.info/node/603

  Riddick

  26/09/2009 at 9:14 pm

 68. Riddick, nu pot sa spun ca-mi pare rau. Irlandezi nu’s fraieri. Au luat o carutza de bani, si acum fac ce vor muschi lor. s-au luptat cu britanicii 1000 de ani ca acum sa le spuna cineva ce sa faca 😆

  Theophyle

  26/09/2009 at 9:18 pm

 69. Postare noua 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 9:21 pm

 70. – a propos de ENEL, stiam si nu sunt fericita … am mai scris ca stiu bine ca experimenteaza la voi ca sa ne termine pe noi.
  – Nortel isi baga picioarele in Legile italiane … pentru ca la noi LEGILE exista si inca cum 😦

  – la care, despre care „Re Umbero” zici matale 🙂 Umberto II … eu nu-s o „experta” in istoria Italiei insa dupa atatea decenii petrecute aici pot sa-ti spun ca atunci cand se vorbeste de familia regala si astazi sunt vazuti ca niste tradatori pt. fuga la Brindisi si el, personal, e asociat referendumului in urma caruia Italia a devenit o Republica iar filmatele, de obicei, il prezinta pe un aeroport de unde se imbarca ca sa lase Italia… salutand cu manuta 🙂

  Ciao, noapte buna tie si cine mai este online 🙂

  viviana

  26/09/2009 at 9:45 pm

 71. viviana, Napolitano este poreclit de istorici „Re Umbero” din cauza asemanari lui cu regele Umbero al II-lea. Omul este o caricatura mai mare decat Berlusconi. Este un tip de doi bani, numai in Italia (poate si in Romania) putea sa devina presedinte 😆

  Theophyle

  26/09/2009 at 10:11 pm

 72. Teza lui de doctorat a devenit proverbiala prin prostia ei. De pus in expozitie. Se numea

  „The lack of industrial development in the Mezzogiorno following the unification of Italy and the special law of 1904 for Naples”

  sper sa o gasesc ca sa vezi ce caricatura are italai ca presedinte 🙂

  Theophyle

  26/09/2009 at 10:14 pm

 73. aaaaaaaaaaa, daca o pui asa … cineva i-a raspun istoricului: UMBERO ECO: Ma va pensiero… 😆

  viviana

  27/09/2009 at 4:13 pm

 74. si nu erau ex-comunistii 😆

  viviana

  27/09/2009 at 4:18 pm

 75. viviana,

  toti suntem supusi greseli, sunt uni care nu merita iertare pentru ca stiind ca gresesc au perpetuat in greseala. Giorgio Napolitano este un dobitoc care a ajuns la ceea ce a ajuns din cauza unor intamplari nefericite. Ii pot ierta lui Napolitano toate, nu-i pot ierta stalinsmul feroce pe care la propagat in anii 60 cand erau deja cunoscute tragediile gulagurilor staliniste. Cred ca si in anii ’90 fiind lider al „Democratici di Sinistra” , a ramas fidel idiotenilor.

  Theophyle

  27/09/2009 at 4:35 pm

 76. 😆 te asigur ca eu la asemenea argumente nu sunt „sensibila” … fara invartituri de cuvinte, brutal spus: nu tine. Ciao si mi-a facut placere sa te cunosc.

  viviana

  27/09/2009 at 4:54 pm

 77. viviana
  si mie, chiar nu intzeleg de ce te-ai suparat. in fine sa auzim de bine 🙂

  Theophyle

  27/09/2009 at 5:05 pm


Comentariile sunt închise.