Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Avem curve, avem droguri, patrimoniu mai avem?

Bineinteles  ca centura televiziunilor romanesti – Antenele lui Felix motanu’ (japonez) si iRealitatea lui Vantu s-au interesat de picanteriile “Raportului Social” fara sa-l citeasca bineinteles. Vorba unui comentator:

“A. Cretulescu a făcut o emisiune absolut infectă, pornind de la întrebarea cu miros de manipulare ordinară “este oportună legalizarea drogurilor si a prostitutiei când noi avem probleme cu plata pensiilor si a salariilor?”. Ce legătură are una cu alta, nu am înteles, dar e ok, nu întelege nici d-na Cretulescu…”  @sym

143-1

Credit: Hultanul

Deoarece este clar ca prostitutia este legala in Romania avand in vedere comportamentul televiziunilor de “nisa”, nu-mi ramane de facut decat sa ma ocup eu, un blogger, de celalalt raport: “RAPORTUL Comisiei Prezidenţiale pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice şi Naturale”. Raport pe care va propun sa-l cititi daca va pasa de trecutul acestei tari si va intereseaza istoria ei. Daca nu aveti timp cel putin priviti fotografiile infioratoare (paginile 153-356). Puteti face download de pe situl Presidentiei, aveti linkul aici.

Situatia este infioratoare. Canibalizarea unor valori care inseamna Romania, istoria si poporul ei este criminala. Daca nu aveti timp cel putin cititi paginile 108-109 (2.1.2. Diagnostic).

Nu am nici un fel de speranta de la “talharul national” sau “turnatorul ordinar”,  imi pun speranta in voi cititorii acestor randuri. Este vorba de noi toti, este vorba de trecutul, prezentul si viitorul Romaniei.

Pentru cei care vor sa citeasca  despre situatie o voi posta seara pe blogul Bibliophyle – o analiza (sumara) a acestui raport.   

Intrebarea mea este: Avem curve, avem droguri,  patrimoniu mai avem?

P.S. Postare cu fragmentele relevante din „Raport” inclusiv fotografiile relevante – linkul la Bibliophyle

Written by Theophyle

23/09/2009 la 2:55 pm

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. theophyle,

  stiu doar ca hoardele astea de curve si hoti fac totul sa nu mai avem. Si daca nehotaratii vor ramane la fel de nepasatori,le vor crea toate conditiile pradatorilor sa duca pana la capat jaful. 😦

  noradamian

  23/09/2009 at 3:12 pm

 2. nora, de mult timp nu am fost socat cum am fost cand am vazut acest raport, in special fotografiile. De groaza 😦

  Theophyle

  23/09/2009 at 3:16 pm

 3. theophyle, ma gandesc ca razboiul asta de uzura, prin minciuna si contrafacere a realitatii, e, de fapt, cu noi,impotriva noastra… Evident spera sa ne pierdem rabdarea si sa dam bir cu fugitii… Doar privind mutra batjocoritoare a lui ursu si te lamuresti…
  Mai sunt aproape doua luni in care „fabrica” va produce non-stop mizerii… 😦

  noradamian

  23/09/2009 at 3:38 pm

 4. salut din nou !

  la cit sintem de saraci, ca n’avem in toata tzarishoara monumentele dintr’un burg oarecare vestic, mai ne purtam si ca hipopotamii intratzi in portzelanerie cu ele

  niku_elektriku

  23/09/2009 at 3:53 pm

 5. Am văzut raportul prin ochii vostri E deajuns. Inseamna ca intrece orice inchipuire. 😦 😦

  noradamian

  23/09/2009 at 4:14 pm

 6. dragi mei, niste „sarantoci” au ajuns stapani pe tara asta si si-au perpetuat stapanirea dupa ’89. Acum avem deja a trei generatie de sarantoci, noi am uitat ca am fost inainte si altceva. Chiar numai vad cum iesim din noroiul asta.

  Theophyle

  23/09/2009 at 4:14 pm

 7. DA, MAI AVEM!
  SI INCA CE PATRIMONIU!

  SI TREBUIE SA-L APARAM CU ORICE PRET.

  Grija de capatai este sa nu permitem deprecierea sau erodarea pana la desfiintare a capitalului nostru de VALORI (lucrari culturale/spirituale/stiintifice etc., intelectuali cu inalta tinuta patriotica si morala si mari caractere, atitudini corecte, oneste si de bun-simt ale oamenilor de rand).

  Sa impiedicam deprecierea:
  a) prin NEtolerarea activelor TOXICE (in special a acelora aflate la vedere:jurnalisti, moderatori, editorialisti care sunt TONOMATE/COZI DE TOPOR, TRADATORI, TURNATORI, OAMENI FARA CARACTER) care produc si imprastie TOXINE cu grad ff ridicat de poluare/alterare: manipulare, dezbinare, lehamitea, etc.
  si
  b) prin A DA CU ELE (tonomatele) DE PAMANT prin atitudini ferme de combatere si anihilare a actiunilor lor.

  IMPIEDICATI TONOMATELE SA-SI FACA JOCUL MURDAR!

  CULTIVATI IN MEDIILE IN CARE TRAITI IDEILE PATRIOTICE PE CARE SI BASESCU LE CULTIVA SI LE PROMOVEAZA.

  cati

  23/09/2009 at 4:29 pm

 8. salut cati, o facem 🙂 ceea ce am scris arata ca o facem, nu? 😆

  Theophyle

  23/09/2009 at 4:30 pm

 9. Salutare all! De prisos întrebările astea … într-o lume normală. Aici ele trebuie puse cu voce tare de la deșteptare pînă la stingere, altfel caporalii n-aud. Ei e ocupați cu completatul.

  filadel

  23/09/2009 at 5:37 pm

 10. T.,

  DAAA…,
  DAAA…, ceea ce scrieti probeaza fara putinta de tagada faptul ca luptati aprig si sunt cu totul alaturi de dvs in aceasta intreprindere.

  Dar… cu mijloace modeste.
  Pentru ca singura mea putere e sa popularizez blogurile dvs si ale altora ca dvs, sa supun atentiei unor prieteni/amici/colegi/rude idei de pe aici si sa-i indemn la a citi direct pe aceste blog-uri.

  cati

  23/09/2009 at 5:43 pm

 11. T.,

  HAI S-AVEM SUCCES IN LUPTA CEA MARE!

  cati

  23/09/2009 at 5:45 pm

 12. Filadel,

  ceea ce se intampla poporului asta este o tracedie. Intrati pe linkul de mai jos in care am dat cateva fragmente din Raportul Prezidential si cateva poze din el. Ca sa vedeti cum s-au dacut averile ilicite si ceea ce ami ramas, degradate intentionat pentru imobiliare.

  Linkul il aveti si in postare ca PS

  http://bibliophyle.wordpress.com/2009/09/23/document-%e2%80%9craportul-comisiei-prezidentiale-pentru-patrimoniu%e2%80%9d/

  Theophyle

  23/09/2009 at 5:48 pm

 13. Cati, incercam, nu?

  Theophyle

  23/09/2009 at 5:48 pm

 14. seara buna
  🙂
  Buna postare !

  N-am de gind sa citesc raportul acela; si nici timp de risipit nu prea am; e clar ce au vrut tonomatii sa faca : sa ii asocieze piratului doua etichete : una de tatic al curvelor si una de tatic al drogatilor – via EBA; la idioti, ambele manipulari au sanse de reusita !

  Despre patrimoniu ce sa mai zic ? Am inteles ca foarte multe tablouri au fost inlocuite din foarte multe muzee cu falsuri ! Iar restul, pe cit posibil, o sa dispara cit de curind va fi posibil. Cine sa-i pedepseasca pe tilhari ? Madam piviceru & costiniu & babulescu & danilet ? Nici vorba ! 👿

  tibi

  23/09/2009 at 7:08 pm

 15. scuze pentru repetitie; din graba, nu am revizuit textul 😦 si de nervi bineinteles !

  tibi

  23/09/2009 at 7:10 pm

 16. tibi, salut. Nu-l citi cel putin uita-te la pozele de pe bibliophyle este inspaimantator. 😦

  Theophyle

  23/09/2009 at 7:11 pm

 17. Teofil

  Eu stiu din realitate lucrurile acestea; nu ma mai uit si la poze ! STIU !!! despre ce este vorba ! STIU !!!

  Ma uit acum la realitatea, cum il toaca pe Basescu toti nenorocitii cu tema asta mizerabila ! Da’ ce io’ fi trebuit si piratului sa puna raportul acesta pe piata tocmai acum ? A fost furat si dat la presa ? Ca daca, nu, piratul este foarte rau sfatuit ! Parerea mea !

  tibi

  23/09/2009 at 7:15 pm

 18. Este si este de la ai lui. Vezi linkul asta:

  http://www.catavencu.ro/vasile_blaga_mi_plac_decolteurile-10196.html

  scot eu o postare intr-o ora despre asta

  Theophyle

  23/09/2009 at 7:24 pm

 19. TOG, am vazut. Problema este ca’i dau la gioale ai lui.

  Theophyle

  23/09/2009 at 7:38 pm

 20. „Comportamentul” fata de jurnalisti al lui Basescu, „turnat” la Comisia Europeana 🙂
  si cu aceasta ocazie se iau si de Berlusconi 🙂 le scuipa in cap Berlusconi la nenorociti astia de comunisti. Ce tupeu 🙂

  viviana

  23/09/2009 at 8:09 pm

 21. viviana salut da’i in masa de demagogi. Nimeni nu’i mai asculta 🙂

  Theophyle

  23/09/2009 at 8:19 pm

 22. Teofil

  Dupa ce pui poastare noua, am un off topic ! 🙂

  tibi

  23/09/2009 at 8:24 pm

 23. OK Tibi, nici o problema. Am hotarat sa schimb subiectul asa ca postez numai peste 15 minute 🙂

  Theophyle

  23/09/2009 at 8:29 pm

 24. Postare noua 🙂

  Theophyle

  23/09/2009 at 8:50 pm

 25. Intrebare : ce personaj este in spatele lui Casaubon din “Pendulul lui Faucoult” / U. Eco

  “In zorii lumii moderne se pornise la redescoperirea gindirii grecesti, […] a (unor) texte, toaste considerate mai vechi decit erau. … Oracolele Caldeene … […] Imnurile Orfice …[…] si mai cu seama Corpus hermeticum, ajuns la Florenta in 1460 si imediat incredintat de catre Cosimo de Medici lui Marsilio Ficino spre a-l traduce. […] Aceasta din urma culegere nu era nicidecum straveche, iar mai tirziu, Isaac Casaubon, in De rebus sacrise ecclesiasticis (1614 ), va demonstra ca unele indicii stilistice elocvente, ca si numeroasele contradictii ce apar de la un text la altul, arata ca este vorba despre o suma de scrieri ale unor autori diferiti…”

  Meric Casaubon avea alta treaba, si anume sa-l defaimeze pe un anume “ John Dee – magician si astrolog al Elisabetei I, dar in acelasi timp un profund erudit , […] care evoca niste ingeri, a caror origine cereasca ramine indoielnica.”

  Ambele personaje au mai mult sau mai putin de a face, cu rozicrucienii amintiti insistent de Umberto Eco in ‘Pendulul lui Foucault’. Rozicrucieni la care se face referire in “ 1616, intr-o scriere anonima ( Allgemeine und general Reformation, der gantzen weiten Welt) […] ( in care ) ultima parte constituie un manifest, intitulat fama Fraternitatis R.C. unde misterioasa confrerie a rozicrucienilor isi expune existenta, ofera informatii despre propria istorie si despre intemeietorul sau, mitic, Christian Rosencreutz.”

  Raspuns : Isaac Casaubon

  tibi

  23/09/2009 at 8:52 pm

 26. Adevarat este vorba de Isaac Casaubon si de lucrarea lui numita „Exercitationes in Baronium,” pe care Eco o foloseste si in alte doua romane. 🙂

  Theophyle

  23/09/2009 at 8:59 pm

 27. Teofil

  Mai stii cind mi-ai pus intrebarea asta ?

  De-abia astazi am gasit raspunsul ! Bineinteles, in cartea lui Eco : „In cautarea limbii perfecte” !

  Alta carte super ! Multe intrebari mi-a risipit ! Multe raspunsuri am aflat ! Multe legaturi am facut cu postarile tale, Cu Moshe, cu alte si alte chestii ! E fabulos Eco asta ! Greu abordabil, da’ daca ii gasesti ‘spilu’ , e o bogatie ! 🙂

  tibi

  23/09/2009 at 9:09 pm

 28. tibi, Eco este unul din cei 18 ai generatiei noaste, nu pentru ceea ce a scris ci pentru felul cum a facut-o

  Theophyle

  23/09/2009 at 9:12 pm

 29. Teofil

  De citeva zile tot uit sa te rog ceva : parca ai spus ca ai o lista de cuvinte care ar fi de sorginte dacica; mi le poti trimite ?

  tibi

  23/09/2009 at 9:21 pm

 30. Theophyle

  23/09/2009 at 9:28 pm

 31. Teofil;

  de acolo stiu si eu de lista; dar acolo sint numai 34; altele mai sint ?

  tibi

  23/09/2009 at 9:35 pm

 32. mai sunt am sa-ti fac o lista si am sa-ti trimit 🙂

  Theophyle

  23/09/2009 at 9:39 pm

 33. OK ! Multumesc tare mult ! 🙂

  tibi

  23/09/2009 at 9:42 pm


Comentariile sunt închise.