Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Prostia romaneasca cu rezidenţa la Bruxelles.

Citatul lui A. Severin:Nu de tehnocraţi ducem noi lipsă în Parlamentul European, ci de influenţă politică. Avem nevoie de oameni influenţi politic. Nu ştiu cine este domnul Cioloş, nu-l ştiu nici cum arată. Dacă eu nu-l ştiu, vă daţi seama ce cunoscut e în Comisia Europeană”. Acesta este de părere că a fi un bun român în PE nu constă în a susţine cauza românismului în orice circumstanţe, ci a dovedi că ai o identitate ideologică şi eşti un aliat de nădejde:Noi, social-democraţii din PE, nu vom vota pentru un candidat de dreapta”. (aici)

Un citat despre A. Severin:După părerea mea, Adrian Severin este un pericol: pentru că e ignorant, pentru că e rău intenţionat, pentru că e semidoct. Nu ştie nimic temeinic, fluieră după toate ariile. Proştilor le pare inteligent, ignoranţilor le pare erudit, iar omului de pe stradă îi pare competent”  Horia-Roman Patapievici. (aici)

Parerea mea despre A.Severin si politicianismul dambovitean mutat la Bruxelles: Dl. Adrian Severin nu poate fi acuzat de multa inteligenta, nu acum si nu pe la inceputurile carierei sale politice. Majoritatea noastra ne amintim de pseudo-ancheta făcută de Academia Caţavencu prin ani ‘90, cand mai mulţi oameni politici au fost întrebaţi ce părere au despre faptul că în apa din Bucureşti se află de două ori mai mult hidrogen decît oxigen (H2O). Dl.  Adrian Severin a fost antologic condamnînd situaţia, propunînd măsuri, găsind intolerabilă cantitatea dublă de hidrogen faţă de oxigen, pseudo-ancheta a fost difuzată de TVR.  Propun si amintirea faptului ca fiind ministru de externe, Adrian Severin a lansat public lista spionilor din politică şi presă. Pentru că nu a probat nimic, a fost invitat să-şi dea demisia. Avand in vedere aceste doua clasice si mai multe petrecute in ultimi ani, concluzia este una si ea este cea exprimata de Horia-Roman Patapievici. Problema noastra este insa, ca aceste politicianisme ne diminuiaza sansele de a avea un comisar European intr-un domeniu esenţial pentru Romania, agricultura. Dl. Dacian Cioloş nu este membrul unui partid (dupa cate ştiu eu) a fost insa Ministrul Agriculturii in guvernul liberal dupa Remeş. Daca Dl. Cioloş stie agricultura si este acceptat de toata lumea de ce nu ar fi candidatul Romaniei pentru aceasta functie?

94-1

Concluzie: intr-un partid al carui presedinte este poreclit “prostanac” este numai logic ca reprezentantii lui sa fie “prostalai”.

Written by Theophyle

07/09/2009 la 9:21 am

Publicat în Analize, Civic

Tagged with ,

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ‘neatza !
  dupa cite am citit, pe ici pe colo, nu stiu daca ciolos are vreo sansa, fiind vorba de lupta ptr bani si la briusel.
  si daca astia cazusera de acord pe ciolos, si portofoliul agriculturii o sa pice, mi’e teama ca la o alta propunere o sa iasa un scandal infiorator.
  monica macovei ar fi ideala, mai ales acum cu revolta asta populara a justitziei impotriva justitziabililor, da’ tare mi’e frica de faptu’ ca n’ar fi pusa nici macar de base.
  severin, in legatura cu care poci sa’mi pun toata cenusa din emisfera in cap, pen’ ca’mi parea de’un reformism teribil pe vremea guv roman (mama ce se mai „batea” el cu birladeanu !), este un teribil demagog de scoala noo, iar scoala era st gheorghiu.
  pina a reintrat in circuit, odata cu lipirea la pesede, nu cre’ ca l’am auzit plimbind prin gura nobelele idealuri socialiste.
  a dat de oportunitatea lipsei de cadre de nadejde care sa gavareasca fluent pasareasca birocratica de pe la ue, si se simte acum ca sardina in sosu’ tomat al stingii de opereta europene.

  niku_elektriku

  07/09/2009 at 10:33 am

 2. sa nu uitam articolul mizerabil cu basescu tatar:
  „Atunci cand vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc. Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili (Stalin) pentru rusi sau al tatarului Basescu pentru romani.”

  asta e xenofobie cu acte in regula, imbracata cu niste cuvinte pompoase care ascund faptul ca severin e un semidoct

  omul a facut dreptul si a fost conferentiar in anii ’80 (cu totii stim ca inainte de ’89 dreptul era o pepiniera de cadre de nadejde si de tov. sub acoperire); in plus, a lucrat la o „intreprindere” de comert exterior

  articolul mizerabil
  http://www.ziua.net/display.php?data=2005-08-02&id=181838

  razvan

  07/09/2009 at 10:42 am

 3. nikule n’eata. Nu cred ca Cioclos are sanse, asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l iau la shuturi pe prostalaul de Severina. Mama si tatal demagogilor si al idiotilor trimisi „de noi” la Bruxelles.

  Theophyle

  07/09/2009 at 10:42 am

 4. razvan, chiar nu am stiut despre acest articol miselesc si xenofob. Multumesc pentru link il voi folosi intr-o alta postare, sper eu cat mai curand. Tipul da multe sanse pentru a fi atacat cu prostiile pe care le debiteaza. 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 10:49 am

 5. Salut!
  Severin este un foarte periculos agent, cu conexiuni la Internaţionala Socialistă. Pe scurt, un „implementator”. Vreau să cred ca opţiunea Cioloş nu va fi fructificată (altfel, un bun ministru al agriculturii).Posibil ca Agricultura nici să nu revină României. monica Macovei ar fi mult mai potrivita pe postul de comisar european.

  Riddick

  07/09/2009 at 10:56 am

 6. Salut Rk, adevarat dar MM va fi torpilata de toti neispravitii rosii.

  Theophyle

  07/09/2009 at 10:59 am

 7. salut
  🙂

  Despre Severin, eu am numai cuvinte de lauda : un jeg ordinar o lepadatura securista si o scursura puturoasa.

  Nu stiu ce sanse are Ro sa aiba un comisar, dar vindutii astia de pesedei, fac tot posibilul ca Ro sa fie scoasa din UE, ca de-acolo vine pericolul ca alde bombo si nu numai, sa intre la pirnaie. Bleah!

  tibi

  07/09/2009 at 11:17 am

 8. Tibi, salut nu stiu daca ai citi linkul lui Razvan. Asa o magarie de mult nu am citit. La’ ca am eu grija de acest magar 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 11:21 am

 9. salut Teofil

  Articolul acela e vechi; il stiu de mult; nu-l mai citesc odata, ca-mi vine sa pun mina pe bita si sa ies in strada.

  tibi

  07/09/2009 at 11:23 am

 10. tibi, scuze 🙂 chiar nu trebuie sa o faci. Cred ca noi vom dezvolta niste vaccine pentru asemenea scursori!

  Theophyle

  07/09/2009 at 11:25 am

 11. e curios ca socialistii astia, atit de corectzi politic cu altzii, nu l’au luat la suturi pe savarina in legatura cu excesele xenofobe repetate.
  se vede ca stinga caviar calca orice principiu in picioare atunci cind au interesu’ sa’si promoveze loazele ptr a ajunge la putere cu orice pretz.

  niku_elektriku

  07/09/2009 at 11:32 am

 12. Nikule ma ocup eu de asta intr-o postare viitoare 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 11:34 am

 13. Un partid de prostalai garantati Vanghelie.

  Andrei

  07/09/2009 at 11:37 am

 14. prostalai, neprostalai, uite ca ne joaca cum vrea mushkii lor !

  niku_elektriku

  07/09/2009 at 11:42 am

 15. A AJUNS UNUL CA VANGHELIE SÄ-SI BATÄ JOC DE MINISTRII; SÄ FOLOSEASCÄ DE SECURITATE–A LOR ?

  OARE NU AR TREBUII CA PROCURATURA , SÄ SE AUTO-SEZIZEZE ?

  SEVERIN ESTE UN CAINE INFECT; CU RÄDÄCINI BINE INFIPTE IN BOLSEVISM; NEPOTUL LUI BRUCAN, A FÄCUT ATATEA NENOROCIRI

  LA VIATA LUI, CONTRA ROMANIEI SI IN FOLOSUL ALTORA:

  theo

  07/09/2009 at 12:08 pm

 16. Buna ziua!

  @theophil,

  din pacate pe europarlamentarul pesedist multi il percep a fi un politician de valoare si un mare patriot.Gafa cu dublul H din apa e luata drept anecdota,iar lista cu spionii o realitate .Cunosc si eu multe persoane care il citeaza printre fruntasii PSD si unul care se lupta la Bruxelles pentru binele Romaniei.Girul dat de o mare parte de romani si discursurile inflacarate in PE il situeaza printre cunoscutii lideri socialisti la nivel european.

  Coalitia guvernamentala a parafat sustinerea tehnocratului Dacian Ciolos,cel putin asa reiese din declaratia Min.nostru de externe Diaconescu.D.Ciolos a lucrat la Comisia Europeana,si-a facut specializarea la Scoala NAT. Superioara Agronomica din Montpellier ,a detinut portofoliul min agriculturii si este sustinut de presedintele Basescu.

  Ar fi bine ca omul Prostanacului si colegul lui Vanghelion ,A.Severin,sa fie pus la punct si sa nu mai faca propaganda antiromaneasca.Cu Ciolos avem sanse sa obtinem functia de comisar pe probleme de agricultura,cu Severin niciodata.Carcotasii sa-si puna lacat la gura.

  dora

  07/09/2009 at 12:42 pm

 17. razvan,

  Severin a fost si a ramas un propagandist comunist jegos.”Academician” de la fanica gheorghiu cu toxinele ideologice la purtator.

  Xenofobia lui trebuie stopata.Cum isi permite sa lanseze asemenea idei?

  Mi se face greata numai cand ii pronunt numele.

  dora

  07/09/2009 at 12:51 pm

 18. tibi,

  si tu „injuri?”.Eu mi-am epuizat repertoriul si ma straduiesc sa gasesc alte sintagme… cat mai potrivite. 🙂

  dora

  07/09/2009 at 12:54 pm

 19. dora draga

  Dar cu Severin am fost de-a dreptul dragalas; nu cred ca vrei sa stii cum stiu eu sa injur; am copilarit printre mahalagiii din Ferentari 😛

  tibi

  07/09/2009 at 1:03 pm

 20. @dora servus
  Fiecare bacterie va fi tratata corespunzator 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 1:25 pm

 21. Heheheeeee…
  La vremea aia, i-am tras si eu cateva suturi in koor lu` AS si pupincuristilor sai (am cateva comenturi la articolu` ala).
  Toata stima,
  Tm_ionescu

  Tzepelica

  07/09/2009 at 2:21 pm

 22. timi, salut
  tare bine sa te vad, mai treci omule. te astept 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 2:36 pm

 23. salve timi

  – si aici – 🙂

  tibi

  07/09/2009 at 2:43 pm

 24. s-a descoperit unutatea de masura pentru prostie :

  1 becal = 1000 vangheli 😀

  tibi

  07/09/2009 at 2:58 pm

 25. @tibi, misto banc 😆

  Theophyle

  07/09/2009 at 2:59 pm

 26. postare noua 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 2:59 pm

 27. Gresiti daca subapreciati adversarii…
  UIte aici unul f istet si absolvent de „cibernetica economica” care stie exact ce vrea, stie cum stam dar nu are insomnii pt asta.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6114489-viorel-hrebenciuc-discutat-online-despre-psd-guvernare-servicii-secrete.htm

  Tio

  07/09/2009 at 3:29 pm

 28. Salve la toata livada/politeia,
  @dora,tibi,teofil, numai subiecte cu degetul pe rana,sunt mindra de voi dragilor! On topik : bizonul groghy,a votat din pacate si
  specimene ca, agent savarina,frunda sekurina.De ce credeti voi, ca sunt atit de ,,siamezi,, si simultani, in a intra in sevraj cind aud numele MM, sau ,cind ies la latrat arogante spumeginde-apropos-decondamnarea comunismului,piratu,eba eu,bocut etc.???
  vb.mai incolo,dar pina atunci, i-mi da cineva si mie un pont spre
  celebra lista a savarinei,please..ca sa va propun alcatuirea variantei complete si reale,ca sa iesim din ceata.sa stim si noi,
  cine sint si de unde vin ,,eroii,,astia …vrb. mai pe seara..
  o zi buna !

  emily

  07/09/2009 at 3:33 pm

 29. Tio, adica izolata de Rusia, Cuba si Korea de Nord 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 3:37 pm

 30. Ma iertati ca ma bag, dar Adrian Severin este un subiect de evitat. Europenii l-au izolat, iar daca vrem sa ajungem cit de cit acolo ar trebui sa facem la fel. Sa-l ignoram, el nu poate face nimic, cel putin citeva valuri pe la mult prea sensibilul public roman. Asadar, dupa iesirea de prost solemn cum ca si comisia europeana, cu toti comisarii in par, e corupta, pentru ca nu a respectat procedura (de fapt, nu stia el, o respectase), liderul social-democratilor romani a fost ascuns, instantaneu, intr-o comisie-gigant, nefunctionala, de 78 de membri (comparativ, Becali, fara grup europarlamentar, este intr-o comisie de 26 de oameni, a si facut un amendament, aprobat!). Asa ca Adrian Severin este cea mai mina moarta, daca permiteti, posibila in Parlamentul european. Doar noi il mai bagam in seama. Scuze, m-am intins…

  Liviu Iordache

  07/09/2009 at 4:15 pm

 31. Liviu salut, orice informatie este de folos. In special cele pe care noi nu putem sa le aflam din presa. Cat despre „bagat sau nu in seama,” aici avem o problema cu publicul nostru care este receptiv la fiecare prostie pe care el o pronunta.

  Nu cred ca acest domn va deveni un subiect principal in postarile de pe acest blog, bineinteles doar daca se sinucide sau face ceva cu adevarat spectaculos 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 4:22 pm

 32. eu totusi am inteles ca Franta ar sustine un comisar in agricultura in persoana lui Ciolos si cred, ca asta nu este de neglijat. Oricum Franta are interesele ei f. clare pentru un comisar roman….agricultura franceza fiind tare subventionata de statul francez…poate gresesc..

  orangeskorpion

  07/09/2009 at 4:33 pm

 33. Skorpi, vom trai si vom vedea – buna ziua 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 4:35 pm

 34. skorpi, „) asa este.Ciolos este sustinut de Franta .statele mai mici din fostul lagar comunist,dar si de popularii germani.Mai sunt doua luni pana la decizia finala,dar romanul este pe masa propunerilor serioase.

  dora

  07/09/2009 at 5:04 pm

 35. PAC, 500 millions d’euros réclamés aux agriculteurs français (1992 – 2002)
  Sarkozy fu ales cu voturile acestora 🙂
  Nici Spania nu sta mai bine; Germania si Italia … medalia de bronz dar in comparatie 🙂

  viviana

  07/09/2009 at 5:46 pm

 36. Viviana, ai dreptate. Eu stiu. Ai nostri nu intzeleg. Asta este! 😦

  Theophyle

  07/09/2009 at 5:53 pm

 37. Ce ma enerveaza pe mine e ca Basescu svantura povestile astea de adormit copii … stie foarte bine cum se aleg comisarii si ca nu avem nici o posibilitate; iar povestea cu marele nostru prieten francez … uffaaaa

  viviana

  07/09/2009 at 6:05 pm

 38. viviana, chiar nu cunosc intestinele UE, dar cred ca Basescu a vorbit despre MULT ca sa primeasca ceva mai de soi decat „lingvismul” 🙂

  Theophyle

  07/09/2009 at 6:26 pm

 39. @Dragii mei,
  Cititi http://www.gabrielacretu.ro/un-comisar-se-legana.html, asta ca sa nu vorbiti doar intre voi. S-ar putea crede ca detineti dreptatea absoluta…

  gabicretu

  08/09/2009 at 8:44 am

 40. @gabicretu,
  Multumesc pentru postare. Sper ca cititorii mei nu cred nici o clipa ca au monopol asupra adevarului.

  Eu personal nu cred. Cred insa cu tarie ca domnia voastra sunteti o minoritate neinsemnata in partidul din care faceti parte. Va urez sa nu deveniti niciodata „Garantat Vanghelie”. Am citit articolul de blogul dumneavostra. Nu am fost convins. O zi buna 🙂

  Theophyle

  08/09/2009 at 9:28 am


Comentariile sunt închise.