Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Locotenentii.

Extrem de putini politicieni din Romania nu pot fi catalogati drept “locotenenti.” Prin aceasta denumire nu ma refer in nici un caz la reprezentantii unor interese care cuprind sectoare electorale bine definite si legitime. Nici in gand nu mi-as permite sa-i numesc locotenenti pe oameni ca Stolojan, Voinescu sau Paleologu, sunt sigur ca asemanatori lor sunt si in alte partide, inclusiv PNL sau PSD. Din nefericire acesti “independenti de locotenenta” sunt de obicei marginalizati si scosi de la “naftalina” in cazurile de forta majora pentru a fi aratati in targ, uite ce curatei suntem noi si ce oameni avem in partidul nostru rosu, galben sau portocaliu.

Locotenentii” sunt cei ajunsi, cei care au reusit sa devina omul CUIVA, adica sa-si gaseasca un patron care sa-l promoveze contra unor servicii mai mult sau mai putin importante. “Locotenentii” nu au culoare politica, adica politica – pentru ei este un subterfugiu, o masca pentru a intretine un echilibru “democratic” si o siguranta ca nici o schimbare in optiunile electoratului nu va lovi in sfintele interese ale “administratorilor.”

73-1

Credit: Hultanul

In noiembrie, romanii au votat “uninominal,” adica un fel de uninominal, pentru ca PSD-eii si PNL-isti au avut grija sa castreze aceasta metoda intr-un fel jalnic. Prezidentiabilul Antonescu Crin nu ar fi fost membru al parlamentului daca dragii lui colegi  nu aveau grija sa-i aranjeze o lege ca si de pe locul al II-lea sau al-III-lea sa intre in parlament. Intrebarea mea este alta, de aproape 9 luni ati votat niste reprezentanti directi pentru legislativul democratic si reprezentativ, cati dintre voi ati mai auzit de ei, majoritatea bloggurilor lor au incetat sa fie  updatate de luni de zile. Pardon, am uita ca ei comunica telepatic cu alegatorii lor. Fiti siguri ca cei pe care-i reprezinta cu adevarat au primit felicitarile de pasti, onomastici, zile de nastere si la randul lor si ei “saracii” au primit cosuletul de pasti si prima de concediu.

Singurul lucru care ne va scapa de acest fenomen gretos, din nefericire existent peste tot, nu insa atat de fatis, nerusinat si endemic ar fi o atitudine civica adevarata, adica o urmarire adevarata a actvitatii lor parlamentare, ce au facut pentru voi ca ei sa nu va povesteasca la alegerile viitoare ce VOR face in noul mandat. Argumente romanilor, ARGUMENTE. Nu injuraturi si nu injurii. Politica nu mai poate fi teren de fotbal si partizanatul nu mai poate fi comportament de galerie.

O sa ne mai vedem cu o postare in care vom discutata despre “slujbasii” publici

Written by Theophyle

31/08/2009 la 2:01 pm

Publicat în Civic

Tagged with , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. 28 Aug 2009 – Ministrul turismului nu a rata ocazia de a-si face prezenta pe malul marii. Mai ales ca ocazia a fost una extrem de importanta. Elena Udrea a facut inspectie printre salvamari. Care au fost concluziile „testului”, aflati chiar de la ea: Video
  30 Aug 2009 … Presedintele Basescu, insotit de sotia sa si Ioana Basescu, sa intalnit sambata seara la o terasa din Neptun cu Elena Udrea si sotul sau … Potrivit ministrului Turismului, intalnirea a fost o intamplare, din moment ce se afla pe litoral pentru alte motive.

  viviana

  31/08/2009 at 3:02 pm

 2. Baietii de la Antena 3 nu o sa piarda nici o ocazie, nu ?
  Chestia cu intalnirea, e’n familie nu?

  Theophyle

  31/08/2009 at 4:02 pm

 3. daca „baietii” este cum este, nici ea nu e mai breaza si n-ar fi bai daca nu ar face de toate ca sa-si dea, cel putin o data pe zi, in petec. Masura e plina. Cand spuneam ca PD-L localnici nu-i pazesc de capcane (nici pe Basescu si nici pe ceilalti din guvern) ma gandeam la situatii ca cea cu trecerea in revista, pe plaja, a salvamarilor in slip, toti cu „bandiera”(steagul) orientat disciplinat la stanga 🙂 Una ca ea, si nu numai, are la dispozitie o multime de trucuri ca sa nu se faca ridicola … dar se pare ca-i lipseste TOTAL simtul ridicolului; nu era nevoie sa vada cum aratau slipurile pe latura A, era suficient ce se vedea pe latura B… trebuia sa-i vina imediat o durere de cap ca-n povesti, sa-si scranteasca o glezna (Doamne ajuta-ne) 🙂 Mai zilele trecute… Zarzarica, Zarzarea … Dati-o jos din corcodus, cat mai repede posibil.

  viviana

  31/08/2009 at 5:09 pm

 4. viviana draga,
  nici eu nu sunt indragostit de ea (departe de mine sentimentul), sti tu oamenii mai au slabiciuni. Toti avem, si cateodata platim pentru ele. Sper ca pana la urma ea o sa invete, ca de dat jos e mai greu 😦

  Theophyle

  31/08/2009 at 5:15 pm

 5. A nu se uita ca si tariceanu a intrat in parlament – prin votul uninominal – pe usa din dos…
  de fapt, cistigase altcineva locul eligibil (un tinar liberal, i-am uitat numele) dar prin misculatiile legii strimbe a putut intra dobitocul de tariceanu

  orangeskorpion

  31/08/2009 at 10:09 pm

 6. @skorpi, magariile nu se uita 😦

  Theophyle

  31/08/2009 at 10:11 pm

 7. […] Deoarece marea majoritate a parlamentarilor nostri sunt sau “purtatori de servieta”  sau “locotenentii” unui patron care ne “administreaza” avutia nationala, furata sau talharita,  pentru ei este […]


Comentariile sunt închise.