Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Candidatul in contumacie

 

„… atunci cand depaseste registrul retoricii zgomoase antiBasescu, Crin Antonescu nu prea are nimic de spus. Programul sau electoral a starnit ilaritate, iar sloganul „un altfel de presedinte” nu are continut. Altfel, dar cum anume? Daca ne luam dupa program, domnul Antonescu propune un presedinte cam premier. Care ar fi diferenta? ” (aici)

 

Romania are nevoie de un Partid Liberal puternic, dar in nici un caz unul in formatul actual, cu un candidat in contumancie propus ales si finantat de un patron cu multe parale.  Partidul, care a avut un doctrinar la nivelul lui Stoica si a migrat la retorica gaunoasa a unui Antonescu Crin, nici in visuri nu poate fi denumit liberal. Cum naiba este posibila evolutie inversata la toate nivelele politice in Romania, cum si de ce?  Cum o noua generatie de politicieni (din toate partidele) se naste mostenind toate metehnele politice ale celor vechi, imbacsiti si corupti fosti membri ai scolilor de cadre comuniste. Exista oare o genetica politica, exista oare o gena FSN. Naiba sa-i stie.

54-1

Productie a maestrului Hultan.

Antonescu Crin vorbeste la Galati, duminica trecuta si graieste cam in felul asta:

 “Pe mine, Ionel Brătianu mă face prostănac, nu Ion Iliescu…” (aici)

O singura intrebare: este chiar important cine te face prostănac?  Oare exista prostănaci de stanga si prostănaci liberali. Doamne freste-ne de asa o logica in fruntea statului Roman.

Written by Theophyle

25/08/2009 la 1:11 pm

Publicat în Campanie, Vorba Boierului

Tagged with ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stii la ce ma gandeam? Vorbind despre mortii astia de contracandidati, ii facem vizibili. Ei nu exista, sunt niste papusi uitate pe dulap. De fapt linistea asta asurzitoare e marelor dusman si aliat.
  Andrei Gheorghe zicea ca daca vrei sa ingropi o initiativa, paseaz-o lui Geoana.

  turnofftheglory

  25/08/2009 at 4:26 pm

 2. TOG, are dreptate Andrei Gheorghe, dar si lumea trebuie sa stie asta, nu?

  Theophyle

  25/08/2009 at 5:05 pm

 3. geoama? pai astazi iar a dat-o in bara cu IMM-urile pentru care a facut o propunere care exista deja (Proiectul de Ordonanta al AVAS) si-i semnata de … boc; a incurcat valoarea activelor, cu numarul de angajati si cifra de afaceri a nimerit-o. Targu Magurele nu i-a priit. A mai avut initiative tampite … cei 25.000 de euro la toata lumea, fara numar, cand de fapt este un program cu fonduri europene destul de restrictiv, nu prea iei banii usor.

  viviana

  25/08/2009 at 7:26 pm

 4. cum spune un coleg blogger, in concediu primeste mai multe procente. 🙂 Doamne fereste cu astfel de Pr. sau PM

  Theophyle

  25/08/2009 at 7:29 pm

 5. aia cu galatziu’ e mai veche.
  oricum taicutza ilici nu’l poate face prostanac pe crin.
  il apreciaza asa de tare !

  niku_elektriku

  26/08/2009 at 2:05 pm

 6. Cum se naste o noua generatie ce mosteneste viciile vechii clase? Este foarte simplu… mecanismele din Stat sunt astfel construite incat incurajeaza acest status quo al infertilitatii guvernamentale. Structurile la nivelul conducerii sunt fondate pe principiul nepotismelor si atunci cu greu va putea vreodata sa incolteasca o meritocratie adevarata la nivel guvernamental.

  Personal nu am o optiune politica momentan – a se citi: inca mi-o caut 🙂 si sper sa mi-o gasesc pana la alegeri – insa acest personaj, Crin Antonescu mi se pare foarte interesant. Nu imi exprim acum sustinerea pentru el, a se intelege, insa mi se pare interesant. De ce? Pentru ca are un discurs curat, nu neaparat valoros, dar curat, bine inchegat si liber. Poate vorbi ore in sir pe o tema fara sa isi piarda structura, coerenta si relevanta pe subiect; ceea ce dovedeste un oarece grad de educatie. Cu putina indrumare profesionista, sunt sigur ca ar putea deveni un politician valoros. Un prim sfat ar fi sa isi axeze discursul mai mult pe problemele Romaniei decat pe Basescu si atrocitatile comise de acesta (cu ghilimelele retorice de rigoare).

  Am intrat recent crinantonescu.ro – site-ul lui Crin Antonescu pentru campania electorala si am fost impresionat sa vad o idee, un concept. Nu sugerez ca ar fi cea mai buna idee sau cel mai valoros concept. Insa este un concept, ceea ce nu prea am vazut la multi politicieni ale caror site-uri le-am vizitat recent. Simt in tonul site-ului aceeasi coerenta discursiva care m-a impresionat si la personaj in sine. Personal cred ca, cel putin pana acum, campania lui Crin Antonescu este un exemplu demn de urmat in politica din Romania.

  Marius

  28/08/2009 at 10:46 am

 7. @Marius Salut si bine ai venit.

  Fiecare din noi are dreptul la o optiune. Important este ca in aceasta optiune sa te regasesti. Suntem o tara a formelor fara fond. A zis-o Eliade Radulescu aproape 150 de ani inaintea noastra. Nu-ti judeca optiunea prin forma in care este ambalata, cauta fondul. Daca-l vei gasi, inseamna ca optiunea ta este valabila. Personal cred ca Dl. Antonescu este un excelent exponent al formelor fara fond.

  Theophyle

  28/08/2009 at 10:58 am


Comentariile sunt închise.