Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

ZDD – Criza Noastra cea de toate zilele – 2/2

Am fost sfatuit de prietenul meu Mark, ale carui teorii le expun in fata dumneavoastra, sa nu public discutia dintre noi pentru ca din nefericire criza a creat multa activitate si a devenit obiectul muncii a mai multor persoane incepand de la astrologi, ghicitoare, ziaristi, care nu cunosc regula de patru simpla, analisti economici care au terminat ASE-ul,  avandul pe Dl. Vosganian profesor, politicieni expirati sau actuali care-si dau cu parerea in orice caz si orice subiect si in general oricine doreste sa se afle in treaba.

Dupa ce i-am explicat lui Mark ca blogul meu nu este exact “New York Times” si majoritatea cititorilor mei nici macar nu au sa citeasca aceasta postare, fiind Duminica dupa masa si saracii sunt deja nauciti de caldura, sosele si guvernantii actuali sau fosti si in general  nu mai au  nici un chef  de inca unul care si-a gasit obiectul muncii in a explica aceasta criza. “Atunci de ce totusi scri?”, “Mark pentru ca asta este fisa postului pe care mi-am impus-o si pentru ca explicatiile tale chiar au sens”.

Zice Mark:Criza romaneasca, contrar perceptiei generale, a inceput exact ca in SUA, bineinteles urmarind un model diferit si un traseu diferit. Vezi tu, daca in 2002 o garsoniera intr-un bloc vechi Bucurestean putea fi vanduta cu 10-15 mii de dolari, in 2007-2008 preturile au ajuns la 60-70 de mii de euro. Toata lumea a inceput sa construiasca sau a inceput sa cumpere apartamente. Bancile straine, in majoritatea lor absoluta, primeau “de acasa” bani ieftini pe care-i vindeau scump, luand garantii supra evaluate, America, frate. Daca mai pui la socoteala si creditul cu buletinul, o aberatie economica nemaivazuta intr-o economie cu public ne-educat in normele minime de credit-economie-buget personal, ajungi la un drum extrem de periculos care poate duce la mari probleme.” Tu vrei sa zici ca bancile sunt devina?” “In mare da, ei poarta o mare vina. Uita-te pe strazile centrale ale Bucurestiului, 6-7 sucursale la o distanta de 500 de metri. Bancile-mama din Europa care au intrat in greutati de fluiditate au oprit imediat toate operatiunile in Est incepand retrageri masive.” Ce crezi ca s-a intamplat?, cred ca nu trebuie sa o mai lungesc”.

46-1

Productie a maestrului Hultan.

Teofil fi atent acum la exporturile Romaniei. Ce exportam noi?, “Nu stiu, ce?.” Exportul romanesc este bazat pe semi-fabricate; pe aceasta piata, valoarea adaguata este mult mai mica decat a celui  pe care-l servesti. In caz de criza el micsoreaza productia sau te obliga sa-i vinzi mai ieftin, sau sa astepti pana-si termina stocul, sau ambele impreuna. In ultima jumatate de an exporturile romanesti au scazut cu 30-33% , norocul este ca si importurile au scazut poate si mai mult, poate cu 4o%”. “Pai atunci e bine, zic eu cu o fata de analist economic.” “Poate, zice Mark, daca este vorba de televizoare plasma de ‘jde inci sau mertzanuri e de bine, daca este vorba de materie prima pentru productie, este foarte rau.”  ‘Ok m-ai lamurit, pai asta-i tot?” “Nu Teofil, asta-i declansatorul minei, problema adevarata a fost ingrozitorul guvern pe care l-ati avut, Dl. Tariceanu este un om de afaceri, dar s-a comportat fata de economia romaneasca de parca ar fi fost un CAP din vremea lui Ceausescu, incredibil cat de multe greseli a facut guvernul lui, incredibil. Teofil, politicianismul este cel mai mare pericol economic si social, veti plati greselile guvernului Traiceanu, poate 5-6 ani de aici incolo„.

Bun si ce facem? “Uita-te exact la numere vezi ca din toamna si pana in luna mai productivitatea a scazut cu 5%, sti ce inseamana asta?” “Da, probabil producem mai putin.” “Bineinteles, dar asta inseamna si ca exista multe zeci de mii de oameni care nu produc si castiga salarii. Lucrul asta nu se poate intampla intr-o firma privata. Astia sunt nepotii nepotilor, functionarii publici care nu produc nimic.”

Mark, atunci eu numai inteleg nimic; suntem sau nu suntem in criza. “Pai ce sa-ti spun, as intitula ceea ce se intampla in Romania drept rectificare de piata, si nu exact o criza ca in America sau Anglia. Prostii, neresponsabilii si speculantii vor plati. Ceilalti, fiecare cu ale lui. Fiecare trebuie sa se gandeasca daca este sau nu in criza, si sa ia masurile pe care poate sa si le ia. Un guvern responsabil trebuie sa-si reduca drastic cheltuielile bugetare, in special cele fixe – adica salarii, cele variabile sper deja ca le-au facut, nu?” Pe dracu, raspund eu” .

Written by Theophyle

23/08/2009 la 7:13 pm

Publicat în Ziarul de Duminica

Tagged with , ,

120 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salve, ThPh,

  Dar dl. Mark cum isi explica ca in SUA au dat faliment cca 52 de banci (poate nu este cifra exact + de curind/last week/ a falimentat una din cele mai mari banci americane)

  si

  in „eterna si fascinanta Romanie, mereu surprinzatoare”
  :mrgreen:

  NU a dat faliment absolut nici o banca?!?!

  eu asta inca nu pot sa-mi explic…este un mister, oare?

  sau te pomenesti ca urmeaza….

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:20 pm

 2. cum naiba poci reduce cheltuielile fixe ‘ntr’o tzara care deja are viitoru’ amanetat, pe multzi ani, de legatura ‘ntre bugetu’ de stat si cel al asigurarilor sociale ?
  si in care birocratzia, pe care, sa zicem, incerci s’o reduci, te da in judecata si cistiga, cu largu’ concurs al judecatorilor ce, in prealabil, si’au dat si ei niste hotariri care le bateau in cuie sporuri ce devenisera intre timp ilegale…
  pe timpu’ ministrului barbu, de la ministeru’ muncii, se reusise decuplarea intre bugete, da’, odata cu aruncarea din guvern a monicai macovei + plus ceilaltzi pedelisti, peneleu’ a reusit sa predea pesedeului cheile de la sipetu’ cu bani, cu tot cu ministru’ armean-matematician-poet ca port-chei.

  se poate reusi doar cu cianura !

  dar cum nu sint specialist in teorii ale conspiratziilor…

  am vazut ceva la riddick ;-)(

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 8:22 pm

 3. cifre culese de pe blogul Andreei Vass:

  Prezint tuturor datele pentru semestrul I 2009 (ultimele disponibile):

  Populatia totala ……- 21.498,6 mii persoane

  Populatia activa medie – 8.990 mii persoane

  Numarul mediu de salariati in sectorul public – 998,1 mii persoane

  – Ponderea salariatilor in sectorul public in populatia totala – 4,6%

  – Ponderea salariatilor in sectorul public in populatia activa – 11,1%

  Castigul salarial mediu brut lunar………… – 1883 lei/salariat

  Castigul salarial mediu brut in sectorul public – 2299 lei/salariat,
  – cu 22% mai mare decat salariul mediu brut lunar pe intreaga economie si cu mult mai mare decat in mediul privat.

  quel beau pays, n’est ce pas???

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:23 pm

 4. @skorpi,sistemul bancar american este extrem de diferit de cel European. Exista doua feluri de banci Investing si Saving, In Eu bancile in majoritatea lor sunt mixte, in Anglia, 3 mari banci au dat faliment dar au fost cumparate de stat.

  In SUA numai bancile de investitii au dat faliment.

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:25 pm

 5. @skorpi, este exact ce spune omul 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:25 pm

 6. skorpi, zice Mark: ” Astia sunt nepotii nepotilor, functionarii publici care nu produc nimic.”

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:28 pm

 7. @nikule salut, lucrurile au stat exact cum a spus Baselu la inceput, habar nu avem ce s-a intamplat intre timp. Am stat cu cifrele o zi intreaga 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:31 pm

 8. Limbo Party ii apartine inspiratului Hultan?
  este mortala!
  🙂

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:35 pm

 9. saliu’ !
  ca’s cam nepoliticos de felu’ meu…
  intru’n casa omului si nici nu zic „buna ziua” !
  nici nu stiu ce e la tine acum.

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 8:37 pm

 10. Skorpi, da – am uitat sa pun creditul acum l-am pus. Eu cu Hultanul am o colaborare de exceptie el este cu poza eu scriu textul 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:37 pm

 11. @nikule acum sunt in Bucuresti 🙂 pana la toamna cand ma intorc ca pasarelele 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:38 pm

 12. in Romania, cred, ca toti vom plati CRIZA sau RECTIFICAREA DE PIATA..

  si greul il vor duce tot cei 80-85% din populatie si NU cei care ne-au adus in aceasta stare….

  in plus, as fi curios daca tariceanu va da seama vreodata pentru cele 3.2-3.5 miliarde euroi irosite in ultimul trimestru al anului 2008….
  pentru asta trebuie curaj si vointa politica (ma refer la PDL)

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:40 pm

 13. @niku, ca la tine acasa, poti sa intri si fara politetzuri 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:40 pm

 14. aha !
  sedere placuta !
  ca ai toate conditziile…

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 8:40 pm

 15. @nikule inclusiv un ligament rupt la genunchi 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:42 pm

 16. e mai bine ligamentul?

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:42 pm

 17. @skorpi, sigur – nu mi-a spus inca nimeni ca sportul este periculos la santatea omului. Am invatat singur 😆

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:43 pm

 18. sedentarismu’ salveaza organismu’

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 8:45 pm

 19. @nikule nici macar nu-ti dai seama cat de mare este adevarul care l-ai spus 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:46 pm

 20. niku vorbea de cianura, eu uneori am chef de mitraliera
  :mrgreen:

  adica macar pentru vreo 10-15 ani un fel de dictatura politica, adica fara partide, dar economia sa functioneze; libertatea cuvintului si drepturile omului sa existe……si cind economia va fi in stare sa stea pe propriile ei picioare, sa lasam partidele sa reintre pe scena….
  stiu ca s-a practicat asta in spania si in coreea de sud…

  pentru ca vad ca lasind sute de partide, apoi zeci, acum citeva partide sa dantzuiasca, ele nu au facut decit sa devalizeze o tara intreaga….

  mi s-a parut uluitoare cifra citita anul trecut, cum ca
  intre 1990 si 2007 puterea de cumparare (MEDIE) a cetateanului roman a crescut cu……7%, in timp tot in aceiasi 17 ani s-au nascut miliardarii Romaniei fara nici o idee geniala a la bill gates….=> adica latinoamericanizare…

  (mai lipseste ca cei care si-au construit vile uriase din furturi sa incastreze cioburi in gardurile vilelor lor, cum a vazut nepoata mea cind a fost in brazilia)

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:49 pm

 21. stiu !
  am practicat…
  si rau o fo’ !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 8:49 pm

 22. de cind sedentarismu’ salveaza organismu’???
  hai, ca-i tare!
  🙂

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:50 pm

 23. „anumite” organisme, breeee

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 8:51 pm

 24. @skorpi, asta se numeste in economie – redestribuirea avutului national. Ei au luat 95% si au lasat popprului 5%

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:51 pm

 25. kkkkkkkkkorekt, jaf curat !

  asta au facut!
  si uite ca nu se poate pune botnita nici acum…

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:52 pm

 26. @skorpi, o sa ai parte de niste falimente extrem de interesante 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 8:54 pm

 27. mai este ceva de falimentat in tara asta???

  au ramas doar sidex/galati, tepro/iasi, siderurgica/hunedoara preluate de indianul mittal,
  dacia preluat de renault,
  fabricile de sirma etc (cost/tirgoviste, cimpia turzii etc) + aluminiu preluat de rusi…
  in rest totul a zburat: industria sticlariei, a lemnului, a masinilor unelte / grele…praful si pulberea s-a ales de toate..

  ce a mai ramas????

  apropo, FORD va incepe in septembrie sa fabrice la Craiova, asta fiind o veste buna…

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 8:57 pm

 28. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  23/08/2009 at 8:58 pm

 29. Multumesc Mark! )
  Excelenta analiza!

  maya

  23/08/2009 at 8:59 pm

 30. Am uitat zimbilicul pentru Mark!
  🙂

  maya

  23/08/2009 at 9:00 pm

 31. Bunaa seara la toata lumea,
  Skorpy…a mai ramas pamantul, care este finit pe acest glob si la ora asta cel agricol – ieftin

  demeter

  23/08/2009 at 9:01 pm

 32. si mie nici un zimbilici, Maya???
  chiar nici unul???
  😦

  🙂

  salve, MAya!!!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:01 pm

 33. @skorpi, sper ca dintre speculanti astia noi sa falimenteze careva 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:01 pm

 34. ThPh, si eu sper, in primul rind unii din mass-media sa fie dusi de vinticelul falimentului…pentru ca au investit enorm de mult si daca nu le iese pasienta, vor da faliment….

  sa vedem, daca am dreptate!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:02 pm

 35. @skorpi, la speculantul ala m-am gandit si eu 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:03 pm

 36. Tu vrei sa zici ca bancile sunt devina?” “In mare da, ei poarta o mare vina.

  Consecinta directa a banilor inexistenti!

  La care se adauga (din pacate) bineinteles JAFUL organizat si neorganizat!

  maya

  23/08/2009 at 9:03 pm

 37. demeter,

  da, pamintul, dar asta ar trebui si lucrat….
  pacat, ca in Ro timp de 20 de ani nu s-a pus deloc accent pe agricultura si nici pe mult hulitul turism..
  tari sarace (din punct de vedere agricol) ca grecia, portugalia sau ungaria scot miliarde de euroi din turism..

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:04 pm

 38. falimenteaza unu’ ca ala cu cauciucurile, cum ii zice ? tofan, ce mai incerca sa si produca

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:04 pm

 39. Skorpy,
  Mai sunt unii care investesc de cativa ani, mai nevazutzi. Pamantul va avea viitor pe la noi.

  demeter

  23/08/2009 at 9:06 pm

 40. skorpion
  😆
  Servus! 😆
  Ma bucur „sa te vad”! 😆
  Scuze,eram „patrunsa de efortul fizic” 😆 facut pentru a intelege ce se intimpla cu „noi”

  maya

  23/08/2009 at 9:06 pm

 41. @nikuke parerea expertului meu este ca Vantu a luat-o rau in barba 😉

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:06 pm

 42. Repet postarea de mai sus:

  si mie nici un zimbilici, Maya???
  chiar nici unul???

  😦

  🙂

  salve, Maya!!!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:06 pm

 43. vintu n’are cum sa falimenteze, e doar interfatza unei anumite partzi a serviciilor.
  ca nu’l duce pe el capu…

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:09 pm

 44. niku_electricu
  😆
  sedentarismu’ salveaza organismu’

  Mortal! 😆

  Echivalent cu „nici de lene nu a murit nimeni”? 🙄

  maya

  23/08/2009 at 9:11 pm

 45. @nikule, zice un om serios care stie carte, nu un amarat de profesor ca mine. Nimeni nu fuge de o afacere cum fuge el de Coti si Catza, no Way 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:11 pm

 46. skorpion
  😆
  Servus! 😆
  Ma bucur “sa te vad”! 😆
  Scuze,eram “patrunsa de efortul fizic” 😆 facut pentru a intelege ce se intimpla cu “noi”

  maya

  23/08/2009 at 9:12 pm

 47. skorpion
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  maya

  23/08/2009 at 9:13 pm

 48. @niku,nestorexu este pus sa stinga luminile 🙂 boul

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:14 pm

 49. pai asa o fi !
  scapa el d’astea usor. a’nceput deja. da’ e infiltrat in domenii strategice, si base sta si da marunt din buze. ce poa’ sa faca ?

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:14 pm

 50. Multumesc, Maya
  🙂

  ThPh,
  ziceam si eu in urma cu vreo 2-3 zile ca vintu o ia pe tobogan in jos….cit de curind…cel putin cu realitatatea-catavencu…
  Mark imi da dreptate!
  🙂

  ZDD -= ce inseamna?????

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:15 pm

 51. @nikule nu le stiu pe astea, totusi cred ca si baselu are niste mijloace specifice nu crezi?

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:15 pm

 52. skorpion
  😆
  vezi postarile de la:
  23/08/2009 la 9:06 pm
  23/08/2009 la 9:12 pm

  maya

  23/08/2009 at 9:16 pm

 53. Ziarul de Duminica 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:16 pm

 54. Toti dau muzica duminica pe bloage eu am sa dau editoriale scrise de preteni seriosi, duminica 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:17 pm

 55. Vintoasele tv am citit ca va lasa Cotidianul sa se descurce singur! Dupa ce l-a facut praf,sa-i fie la nas!

  maya

  23/08/2009 at 9:18 pm

 56. ce-a putut face cind l’au pus pe ala la resurse minerale, parca ?

  si mi-e ca daca o sa candideze, de base zic, si mai si cistiga, i se va sparge basica’n mina…
  ca toate nerealzarile de doo’j de ani o sa’i fie reprosate lui.
  ca prea nu s’a facut ni-mic !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:19 pm

 57. Demeter,

  „pamintul va avea viitor la noi” poate peste 20-30 de ani, dar nu mai devreme….

  nu uita, ca sa iti dau un singur exemplu: in ultimii 20 de ani au fost defrisate 70% din suprafata totala a livezilor din Ro…
  70%

  si acum in loc sa introducem tehnologie de pastrare indelungata a fructelor si legumelor, noi importam mere, pere in panere ……din toate tarile posibile,
  dar cele romanesti , culmea, sint si mai scumpe si mai urite…

  Maya, nu ride de mine!!!!
  stii la ce ma refer!
  🙂

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:19 pm

 58. demeter
  😆
  Servus!

  maya

  23/08/2009 at 9:20 pm

 59. ZDD = multumesc pentru explicatii!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:22 pm

 60. salut la toata lumea, c’am neglijat !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:22 pm

 61. @nikule chiar nu stiu ce sa-ti raspund, dar nu vad altul mai bun. Cred ca Base stie ca dac’ nu se alege se face praf de partidutzul lui

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:23 pm

 62. s’asa’i greu, s’asa’i rau !
  nici eu nu vad un candidat mai bun.
  poate monica, da’ p’asta n’o pune nime’ !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:26 pm

 63. niku, bashica i se sparge lui base de vreo 5 ani aproape non stop,
  asa ca numai nervi sa aiba sa reziste inca 5 ani,
  ca eu la cit de puturoasa, manipulabila, lenesa este natzia asta (nu toata!!!!), lasam totul balta si-mi rezervam urmatorii ani pentru liniste, navigatie, etc….

  dar eu sper ca o parte din marii manipulatori abjecti ai patriei,
  vintu, felix, etc

  vor renunta la o parte din televiziuni, presa din lipsa de bani..
  sau din lipsa de perspectiva de a mai suge la tzitza statului roman…

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:26 pm

 64. skorpion

  Aici NU rid! 😦 Pentru ca ai dreptate!
  Dar cum altfel ar fii putut piata agricola comunitara sa „invadeze” Romanica?

  Sa stii ca eu sint foarte patrioata si cumpar numai marfa autohtona!
  Nu mai spun ca este bine pentru „sedentarismul salveaza organismu'” sa maninci fructe si legume numai din tara lui!

  Reface si intareste „legaturile” (cu pamintul)!

  Acum tu sa nu rizi de mine!

  maya

  23/08/2009 at 9:26 pm

 65. Maya, eu am spus ‘buna seara la toata lumea’
  Skorpy,
  Mare dreptate ai. Dar,asa cum au trecut 20 de ani in furt (‘nu ne vindem tzara’, o dam cui vrem noi) o sa mai treaca si altii. Macar avem o speranta ca vor fi investitzii in pamant… Pot fi si recolte de legume. Iar pomi…du-te o leaca (scuzatzi regionalismele, dar imi plac) spre Moeciu, la munte si vezi mere, prune s.a.m.d…ca sunt, inca.

  demeter

  23/08/2009 at 9:27 pm

 66. niku_electricu
  😆
  Servus!

  maya

  23/08/2009 at 9:29 pm

 67. demeter

  Am vazut!Nici o problema!

  maya

  23/08/2009 at 9:31 pm

 68. or mai fi livezi de mere, demeter, dar cifra de 70% casapita, data inapoi in mare parte fostilor proprietari, care au preferat sa le vinda la rindul lor pentru investitii imobiliare, deci cifra de 70% este uriasa…

  si in plus in Ro nu prea se cultiva mere din alea mari, marimi standard si sint gustoase precum cele din grecia, austria, germania, portugalia , america latina, chiar….deci nu s-ar putea face export cu ele…deci trebuie pornit cam de la zero din nou, pe ici pe colo cu fonduri sapard s-au facut niste investitii timide…

  in fine, ar trebui investitii uriase in multe domenii….

  sa fim deci optimisti!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:32 pm

 69. Skorpy,
  Eu nu sunt atat de optimista cu fondurile SAPARD sau altele europene pentru IMM-uri. Este o hartzogarie uriasa, trebuie sa ‘cunosti’ si la banca oameni, apoi la cei care dau fondurile. In fine, mi-ar trebui 2 pagini sa insir numai formularistica. Crezi ca nea Cireasa stie sa completeze aceste formulare sau sa dea tainul (de unde). Te ia cu ametzeala… Nea Caisa stie ce e acea ‘cifra de afaceri’?Bilantz?

  demeter

  23/08/2009 at 9:37 pm

 70. Scuze,
  Fonduri SAPARD erau inainte de aderare la UE Acum sunt fonduri PHARE.

  demeter

  23/08/2009 at 9:40 pm

 71. Skorpion

  toate aceste investitii imobiliare „fortate” se vor intoarce impotrica celor care le-au facut

  depling insa soarta investitorilor onesti care au cazut in plasa „banilor inexistenti”.

  maya

  23/08/2009 at 9:42 pm

 72. skorpion
  🙂
  Sigur ca TREBUIE sa fim optimisti!

  Si sa NU uitam:BINE o sa fie!

  maya

  23/08/2009 at 9:44 pm

 73. demeter,
  am crezut ca esti un „el”
  🙂

  acum se numesc fonduri europene structurale.
  Sint de acord cu tine, ca badea Ion nu stie sa acceseze aceste fonduri, dar in acelasi timp rolul de povatuitor, sprijinitor ar trebui sa fie preluat de primarul/inginerul satului (intelectualii satului, comunei) si impreuna cu alti proprietari sa faca asociatii, sa se adreseze unor firme de consultanta, care elaborreaza, intr-adevar tone de hirtii, in vederea promovarii acestor documentatii….

  doar trebuie sa exista vointa….si cu rabdare si tutun se pot face minuni, totusi este vorba de 13 miliarde euroi, fonduri structurale…

  numai ca primarii si ei sint – unii – foarte dusi cu pluta si lacomi dupa cistig ieftin, dar totusi pe ici pe colo au fost accesate fonduri pentru refacerea drumurilor comunale…deci se poate!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 9:49 pm

 74. Ma uit acum la vintoasele tv dupa multa,multa vreme!
  Editie speciala!

  T.Basescu ar fii fost tradat de servicii/scrie in Ziua/? de miine!
  ????????????????????????????
  Cazacu – cu nume de cod:IUDA!

  Se repeta istoria!?

  Mi s-a spus ca ieri SR.Stanescu ar fii amenintat ieri la vintoasele tv ca luni (miine) pe blolgul lui va scrie despre afacerile mafiote cu arme facute de Traian Basescu.
  (isi face reclama la blog?)

  Doamne,oare pina unde vor merge oamenii astia?

  maya

  23/08/2009 at 9:50 pm

 75. @maya, ziua este o fitzuica a lui Patriciu pe care nimeni nu o mai citeste si SRS este un securist dovedit 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 9:56 pm

 76. Skorpy,
  Mare dreptate ai cu intelectualii satului. Dar, bine ca nu l-ai inclus si pe popa pe aici. Am vazut in vest (nu sunt sigura daca la Resitza) un primar a facut sosele si alte imbunatatziri cu bani europeni. Bravo lui. Dar este un om cinstit si harnic. Jos palaria! (By the way, ma poti citi pe blogul lui Theo-Phyl la literatura, cand am timp sa citesc).

  demeter

  23/08/2009 at 9:58 pm

 77. am citit si restu’ ZDD.
  cam optimist !
  totu’ e ca V’u’ sa nu devina dublu V, ca ne maninca gaia…
  ajung la scadentza banii de la fmi

  pe mina ma intriga situatzia de la baltici. asa micutzi cu probleme asa de mari. si mai au si pe nordici pe linga

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 9:58 pm

 78. da, demeter, te voi citi….abia acum mi-am adus aminte de unde te stiam ca nickname…da, la theophyle..
  🙂

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:00 pm

 79. i’auzi !
  IL INTARITA PE PIRAT !

  astia vor chiar s’o ia pe coaja !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:01 pm

 80. @niku ei au construit o economie de tranzit intre Est si Vest. Cand lucrurile nu au mers din cauza scaderii volumeloe au ramas in pana de bani. In afara de asta eu au predat ca si ungurii cheile nemtzilor, si au luat-o pe cocoasa.

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:02 pm

 81. SRS este cel mai josnic om care a existat in jurnalismul romanesc, mai josnic decat Nistorexu, si e greu. mama lui de turnator

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:04 pm

 82. ThPh,

  nu se pot numerota postarile???

  vreau de exemplu sa ma refer la postarea lui nicku de la no…???
  acum spun: ora 10.01

  nicku, cu ce-l intarita pe pirat??
  eu sper sa=i faca zob pe toti!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:04 pm

 83. @am sa incerc sa le numerotez de maine, skorpi.

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:05 pm

 84. mda !
  da’ banuiesc ca n’au ajuns la pibu’ olandei !
  asa ca si amplitudinea ar trebui sa fie mai mica, in termeni relativi

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:07 pm

 85. danke, ThPh,

  da, ai dreptate cu SRS, de un diabolism abject…
  dar, din pacate, nu este singurul,
  iar pe mine ma indigneaza cind vad tineri la tv, moderatori, care latra si latra…fara sa stie nimic, decit cum sa ciuguleasca bani din palmele patronilor lor..

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:07 pm

 86. mi’a readus aminte maya de existentza tonomatelor…
  ce pacaaat !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:08 pm

 87. @niku, au facut un joint-venture de 14 miliarde intr-un port de la marea nordului, au ramas fara port, fara bani si fara clienti. o placere

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:10 pm

 88. Theo-Phyl

  SRStanescu este asa cum ai spus tu!
  NU am vazut un om mai bolnav de ura ca si el!
  NU a invatat nimic de la viata! 😦

  maya

  23/08/2009 at 10:10 pm

 89. @maya, las’ ca viata le da lectiile cum trebuie si cand trebuie 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:11 pm

 90. ThPh,

  Oare???

  unii nu invata nimic pina mor!!!!

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:12 pm

 91. uitazi’va la folbal mai bine…

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:12 pm

 92. @skorpi sunt oameni care au nevoie de meditatii – probabil si le va primi si nasul lui de cununie Dl. Patriciu 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:13 pm

 93. niku_elektriku
  🙂
  Imi pare rau! Nu am vrut! 😦
  Nici eu nu ma mai uit de mult la moguliada!
  Imi protejez unicul neuron! 😆

  maya

  23/08/2009 at 10:13 pm

 94. ThPh,

  te referi la meditatii dupa ……………gratii si in costum vargat???

  apucam noi clipa aia??
  🙂

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:14 pm

 95. @nikule ai dreptate, pacat de nervi, da chiar nu se pote sa-ti faci presedintele legat de tot felul de cacaturi, nu merge. Scuzati domnelor.

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:15 pm

 96. @skorpi nu. dar sti cum e, speranta moare ultima 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:16 pm

 97. ii ingroapa otv pe totzi !

  asta face investitzii pe timp de criza.

  si parca se zicea ca si p’acolo ‘si bagase vintu’ coada
  sau alte alizee

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:19 pm

 98. Asa E! Speranta moare ultima 🙂

  Decit sa disperi,mai bine speri! 🙂

  maya

  23/08/2009 at 10:20 pm

 99. @nikule, parerea mea ca si diaconescu a inebunit, avea un apartament in Romana si facea milioane, asta vrea sa fie si el mogul – prost. NIMENI nu poate sa lucreze cu daiconescu nici macar vantu 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:22 pm

 100. niku_elektriku

  am auzit despre marile investitii si modificari de la otv;

  maya

  23/08/2009 at 10:23 pm

 101. da, e foarte riscant. vrea sa’i ingroape cu armele lor.
  isi cumpara (cu ce bani ?) onorabilitatea

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:24 pm

 102. parerea mea: sa speri la infinit nu este benefic daca nu se si actioneaza pentru concretizarea celor sperate…

  asa, uite, speram de 20 de ani, tot speram si ????????????

  iata, unde am ajuns tot sperind, dar nu prea miscind vreun degetel, vreo manifestatie de rasunet, sa-i inspaiminte pe jigodii…vreo participare masiva la vot VU…

  nici cind a fost executata mmacovei, nici cind pd a fost azvirlit ca o masea stricata din guvern, nici cu comisia voiculescu, nici cu expulzarea rodicai culcer de la tvr1, nici cu concubinajul ascuns apoi pe fata pnl-psd ….nici cu….. etc…

  pai,daca tot stam si speram, unde ajungem????

  ni se termina viata tot sperind…

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:24 pm

 103. noapte buna, tuturor…
  miine pe plantatie!!!!

  o saptamina frumoasa!!
  🙂

  orangeskorpion

  23/08/2009 at 10:27 pm

 104. @skorpi romanul este obisnuit cu o opresie mult mai dura si minciunu mult mai gogonate. La noi democratia poate se invata dar nu se PRACTICA

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:27 pm

 105. Iubire pura! (ca sa ma iertati pentru tonomate!)

  maya

  23/08/2009 at 10:27 pm

 106. miroase a hugo sachez, cu emisie zilnica la tv.
  televiziunea popo’ului

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:28 pm

 107. @maya, scumpo 1 si gata, da? 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:28 pm

 108. sunt probleme cu platforma 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:29 pm

 109. Skorpy,
  Noapte bunicica si succese pe plantatzie!

  demeter

  23/08/2009 at 10:30 pm

 110. @skorpi o noapte buna si o saptamana profitabila 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:30 pm

 111. Theo-Phyl
  😆
  am gatat!
  Multumesc! 🙂

  maya

  23/08/2009 at 10:30 pm

 112. Nikule te referi la Hugo Chavez din venezuela nu?

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:32 pm

 113. noapte buna !

  mai vin !

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:32 pm

 114. skorpion
  😆
  Noapte buna!
  Ingerasii sa te aiba in paza!
  Si nu uita!BINE o sa fie! 🙂

  maya

  23/08/2009 at 10:32 pm

 115. @nikule noapte buna Welcome, cand doresti – suntem pe faza 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 10:33 pm

 116. sanchez, chavez, tot un drak

  niku_elektriku

  23/08/2009 at 10:33 pm

 117. Niku,
  Noapte buna ! Si o saptamana buna!

  demeter

  23/08/2009 at 10:33 pm

 118. niku_elektriku
  😆
  Noapte buna!

  maya

  23/08/2009 at 10:34 pm

 119. Mai baieti si fete, eu voi munci indiferent cum se va derula chestia.

  turnofftheglory

  23/08/2009 at 11:05 pm

 120. @TOG, sunt cu tine pe baricade, pana-n panzale albe 🙂

  Theophyle

  23/08/2009 at 11:06 pm


Comentariile sunt închise.