Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

S-au terminat Banii ?

Moto: Şi-ntr-un pom dacă mă puneţi, eu am puncte de vedere. (Daniel Marian Vanghelie)

S-au terminat Banii?  Nu inca, dar sunt pe terminate. Probabil ca unul sau doi moguli incep sa nu mai aiba bani. X este unul din cei mai buni bankeri de investitii din lume. Este roman de origine traieste la Londra, si cu ocazia ultimei crize financiare a facut o groaza de bani. Nici unul din clientii lui nu a pierdut bani. O performanta. Nimeni nu-l cunoaste in Romania, si poate 5 oameni din City ii cunosc originea. Il cheama sa zicem Mark (X este mult prea misterios). Vine de cateva ori pe ani sa-si vada parintii. Nici o sansa ca ei sa doreasca o alta viata in afara universului in care traiesc de cand lumea si pamantul. Cand ajunge in Romania si eu sunt pe aici, ma viziteaza. Aduce de fiecare data doua sticle de Bushmills 16 year single malt, cine stie wiskey stie ca exista in lume un singur lucru mai bun decat asta, Bushmills 21 year single malt, ieri a adus unul de 21 si unul de 16 (Aici) . A stat langa mine ieri cand am conversat cu voi si am facut politica romaneasca.

40-1

A fost misto, nu-i place politica lui Mark, nu face, zice omul. In politica traiesti tot timpul din minciuni pana incepi sa le crezi si tu. Chestie de auto-sugestie. Banii sunt  o miza clara, poti sa sti daca ai castigat sau ai pierdut, lucrurile sunt pe tesghea. “Si, intreb eu care-i povestea, de ce toti s-au aliat impotriva lui Basescu?”  “Pai, probabil se termina banii, nu mai au de unde sa-si sustina afacerile, si fondurile de acasa au ajuns la rosu. Nu-i placut sa aduci bani de acasa, cand te-ai obisnui sa duci bani acasa”  “ce legatura are asta cu lupta impotriva lui Basescu?” “Are, deocamdata el e omul cu banul, nu vrea sa faca deal cu ei”. “De ce ?”, “el stie ca ei sunt pe rosu, a simtit slabiciunea, il vrea pe cel mai slab la cel mai mic pret posibil”, “Atat de cinic?” “nu e cinic, face o politica realista, stie ca va trebui sa plateasca, doreste sa plateasca cel mai mic pret posibil.”

Cinica reprezntare a unei realitati pe care personal nu am intuit-o, nici nu aveam cum. O sa mai vorbim despre Mark si despre conversatiile mele cu el. Daca o sa va intereseze. 🙂  Nu trebuie sa luati parerea lui, 100% este totusi numai o parere, important este ce ganditi voi, nu?

Written by Theophyle

21/08/2009 la 11:05 pm

Publicat în Fantezie, Vorba Boierului

Tagged with ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salve, ThPh,

  1. da, m-ar interesa ideile lui Mark!

  2. legat de „dealul” lui basescu, eu am o opinie diferita, exprimata si pe blogul lui thor de peste o luna….
  banii mogulilor sint pe terminate, acum ei joaca, practic, la ruleta ruseasca si daca (dar, va rog, fara daca, ci este cert) va cistiga Basescu, o parte din mogulii care au investit extrem de multi bani in presa scrisa si in televiziune, vor renunta efectiv la a mai investi…
  (iar, unii, sper, vor schimba si costumul intr-unul vargat, daca porneste si masinaria coanei oarbe, justitia)

  deci, mogulii au urcat in ultimul tren.
  ei nu mai au deloc rabdare, dar nici destui bani..

  vor fi facuti k.o. si practic, au inceput deja sa-si dea k.o. ei insisi prin diabolizarea, murdarirea la maximum a lui Basescu.
  in curind efectul scontat si costisitor va avea efect complet contrar: oamenii, nici chiar cei slabi de inger, aka manipulabili nu vor mai crede ce „se spune la tilivizor”

  de altfel, vintu a marturisit de curind ca va renunta….

  Sorin Ovidiu Vantu: Realitatea-Catavencu se reorienteaza spre media electronica. „Nu mai am incredere in ziarele generaliste”

  eu as interpreta altfel afirmatia lui vintu : eu, vintu, nu prea mai am bani de aruncat , ca tot degeaba; Basescu va cistiga la toamna!!!
  🙂

  orangeskorpion

  21/08/2009 at 11:29 pm

 2. @skorpi, omul este un magistru al banilor. El mi-a spus un singur lucru. Vantu a fost si este speculant, nu avea cum sa nu piarda bani, graba in care iese dintr-o afacere este clara nu este „in bani”. Eu nu pot „vedea” lucruri de felul asta el le-a obsevat imediat.

  Theophyle

  21/08/2009 at 11:45 pm

 3. Skorpi, omul face retragere grabita pt ca nu poate plati cheltuielile fixe ale tuturor afacerilor lui, asa zice omul 🙂

  Theophyle

  21/08/2009 at 11:47 pm

 4. exact, ThPh,
  lucru valabil si pentru felix 1/2/3 si chiar dinu patriciu

  adica, DA, se termina banii, ca sa raspund la intrebarea ta din titlu!!!

  si mai cred ca in curind – poate chiar inainte de cistigarea alegerilor prezidentiale de catre pirat – se inchide si Cotidianul sau sare direct pe internet…

  orangeskorpion

  21/08/2009 at 11:51 pm

 5. @skorpi, vom vedea, omul fara sa stie cu adevarat despre afacerile lui Vantu, a dat o prognoza, Nu asa se iese dintr-o afacere, punct. Mai stii? 🙂

  Theophyle

  21/08/2009 at 11:55 pm

 6. Afacerea lui vintu din mass-media
  (irealitatea tv, catavencu + altele daca or mai fi) nu avea scopul de a crea profit in sensul cunoscut de noi.

  profitul acestei afaceri eoliene poarta numele de: anihilarea lui basescu in scopul capusharii statului slab.
  Si se pare ca vintu a cheltuit enorm de multi bani, inclusiv cele 60 milioane dolari deturnate….in toamna/iarna 2008.

  dovada: comportamentul din ce in ce mai isteric al tinerilor moderatori de la irealitatea
  (ei sint o mare dezamagire pentru mine. aseara am urmarit-o pe oana stancu cum o desfiinta inchizitorial si obraznic pe elena udrea – nu mi-a venit sa cred; despre dragoteasca no comments)

  si probabil ca exista si aici o limita de suportabilitate, chiar si pentru vintu…alti bani mama nu-i mai face….iar pierderile se pare ca sint enorme…. si vine ziua scadentei!
  🙂

  orangeskorpion

  22/08/2009 at 12:04 am

 7. @skorpi, omul a lucrat nesabuit, el nu a fost construit pentru afaceri la lumina zilei. „Desteptacinea” lui a fost specula si folosirea organelor, in 2009, chiar nu mai merge, nu pentru ca romanii s-au schimbat. Lumea s-a schimbat 🙂

  Theophyle

  22/08/2009 at 12:10 am

 8. ThPh,

  richtig!

  sper si eu din tot sufletul ca va veni o zi in care si eolianul va plati pentru faptele lui, nu numai prin delegati cretin de inteligenti (vezi ioana maria vlas, mai este un director pus dupa gratii care a lucrat in solda lui vintu)

  vintu nu a semnat/ nu semneaza aproape niciodata documente el personal, in numele sau, ci pune oameni destepti, dar lacomi, tocmai pentru a scapa de bratul justitiei…

  noapte buna!

  orangeskorpion

  22/08/2009 at 12:16 am

 9. @noapte buna skorpi, ne auzim 🙂

  Theophyle

  22/08/2009 at 12:17 am


Comentariile sunt închise.