Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Patricianul –1

Nici o litera nu-mi apartine toate sunt citate, fiecare citat cu sursa alaturata.

…Un alt scandal legat de persoana sa se referă la recuperarea ilegală a unei creanţe externe a României în Libia de 85 de milioane de dolari de către reprezentanţii Grupului Rompetrol. Astfel, societatea românească de stat Rompetrol a făcut o serie de investiţii în Libia în anii ’70-’80, prin intermediul societăţii Rompetrol of Lybia, o filiala a societăţii de stat Rompetrol. După preluarea companiei Rompetrol de către Dinu Patriciu, el a susţinut că, în urma privatizării, în patrimoniul Rompetrol SA au intrat nu numai obligaţiile, ci şi drepturile fostei întreprinderi Rompetrol. Aceasta a cesionat creanţa către firma The Rompetrol Group (TRG) pentru 35 de milioane de dolari, urmând apoi un contract de novaţie cu firma Rompetrol International, controlată tot de Patriciu… (Jurnalul Naţional, 17 februarie 2006)

27-1

Productie a maestrului Hultan.

 

…La alegerile locale din anul 2004, Dinu Patriciu a sponsorizat campania electorală pentru primăria generală a municipiului Bucureşti a lui Mircea Geoană, un social democrat care candida atunci împotriva actualului preşedinte al României, Traian Băsescu şi era şi adversar al PNL în campania electorală…(aici si aici)

 

…Dinu Patriciu este unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România. El a fost acuzat de spălare de bani şi înşelăciune în cazul privatizării Petromidia, iar împreună cu unii din asociaţii săi, Phil Stephenson şi Colin Hart, a fost învinuit de comiterea mai multor infracţiuni economice, printre care şi manipularea pieţei bursiere…(aici)

Written by Theophyle

18/08/2009 la 7:48 pm

Publicat în Justitie, Manipulare, Media

Tagged with , , , ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. To big to fall!

  Andrei

  18/08/2009 at 9:25 pm

 2. Dinu Patriciu este un ticalos,

  dar Dinu Patriciu a fost printre foarte putinii politicieni (politruci, sa zicem) care a intuit inca dinainte de decembrie 2004 cit de PERICULOS va fi Basescu pentru faimosul ‘sistem ticalosit’….si inca atunci i-a transmis lui Basescu intre cele 2 tururi ca mai are 2 saptamini sa se joace..

  Dinu Patriciu a sperat f. mult ca Basescu nu va iesi presedinte
  (si a fost pe muchie de cutit atunci)….si a stiut de ce..
  (pe atunci electorat il simpatiza pe basescu, dar nu stia ce cutremur pozitiv va fi in stare sa provoace in societatea romaneasca)

  si intr-adevar Basescu a dovedit ca patriciu a avut dreptate…

  dupa aceea a urmat ‘solidaritatea’ tuturor ticalosilor din Ro!

  care continua si azi….

  dar sper ca pina in noiembrie 2009!

  mai gavarim miine, acum tre’ sa dispar!
  🙂

  orangeskorpion

  18/08/2009 at 10:07 pm

 3. @andrei,@skorpi salut 🙂

  Theophyle

  18/08/2009 at 10:13 pm

 4. @Andrei, trebuie sa sti ca demersul meu nu este unul justitziar sau asa ceva.

  EU ADUC LA CUNOSTINTA celor cateve sute de oameni care citesc acest blog cine sunt oamenii care pot sa le influenteze viitorul lor. NUMAI FAPTE, fara rautate si fara ai judecati. Aveti faptele faceti ce doriti cu ele.

  Am vazut mult mai mari care au cazut 🙂

  Theophyle

  18/08/2009 at 10:17 pm

 5. @skorpi eu am pregatit cateva postari legate de cei care se numesc oligarhi. Eu aduc faptele, cititorii sa hotarasca de ce parte sunt ei 🙂

  Theophyle

  18/08/2009 at 10:19 pm


Comentariile sunt închise.