Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Ziarul de Duminica – Internationale (2)

Europa

Stirile despre iesirea Germaniei si a Frantei din recesiune au fost probabil premature. Analistii economici din cele doua tari  explica stoparea scaderilor indicilor economici prin doua fenomene. Primul ar fi comportamentul populatiei, care s-a obisnuit sa traiasca in coabitare cu aceasta criza. Al doilea fenomen este eliminarea stocurilor existente si necesitatea de repornire a productiei pentru noile cerinte ale pietei ajustate de criza. Asa ca optimismul s-ar putea arata prematur, deocamdata.

Anglia a interzis vanzarile 1+1, care au ajutat comerciantilor sa-si micsoreze stocurile, dar au creat probleme de extra creditare comerciala, punand inca odata bancile in pericol, impreuna cu o mare parte a clientilor lor mai putin responsabili.

Anglia.  Cei doi hoti care au furat, joia trecuta, de la un magazin din Londra, bijuterii in valoare de 47 de milioane de euro, in cadrul celui mai mare jaf de acest fel din Marea Britanie, ar fi angajat un cosmetician pentru a-si deghiza fetele, a relatat Sky News. Cei doi l-au angajat pe stilistul in varsta de 29 de ani, care credea ca acestia urmau sa apara intr-un videoclip muzical, pentru a le schimba complet infatisarea folosind latex lichid. Scotland Yard a anuntat arestarea unui suspect care ar fi implicat in jaful in care au fost sustrase bijuterii in valoare de 40 de milioane de lire. Suspectul – un barbat de 50 de ani, arestat si apoi eliberat pe cautiune – s-a dovedit a nu fi unul dintre cei doi indivizi imbracati elegant care apar in imaginile camerelor de supraveghere, scrie The Guardian (aici).

O noua teorie despre acest mega furt a fost lansat astazi de BBC. Aceasta noua teorie implica si luare de ostateci pentru asigurarea retragerii din magazin, pentru mai multe, aici.

20-1-A

Italia. O lege care propune limitarea libertatii de opinie a bloggerilor a generat un protest al bloggerilor italieni. Trebuie sa amintim cititorilor ca Bloggerul Ministru, fost Prim Ministru Adrian Nastase si-a dorit o lege asemanatoare in Romania; buna inspiratie a capatat Dl. Nastase de la corupatorul de minore, Berlusconi. Pentru mai multe detalii tot BBC-ul. Aici. Legea a fost propusa, nu promulgata insa.

Written by Theophyle

16/08/2009 la 10:30 am

Publicat în Media, Ziarul de Duminica

Tagged with ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut
  🙂

  tibi

  16/08/2009 at 12:08 pm

 2. Nu ma prea pricep eu la economie, dar mie mi se pare ca asa cum la noi, se raportau cresteri economice false, bazate pe consum din import, iar nu pe productzie interna, tot asa au fost cresteri economice false si prin alte tzari; probabil ca de-abia acum, lucrurile intra cumva in normal. Probabil.

  tibi

  16/08/2009 at 12:11 pm

 3. @tibi, salut. Corect! numai ca acolo lucrurile se fac cu tendinta politicianista de a arata „rezolvari”. Cifrele sunt EXACTE, interpretarea lor NU ESTE 🙂

  Theophyle

  16/08/2009 at 12:26 pm

 4. Cred ca a trecut vremea in care publicul mai avea parte si de informatzii corecte. Acum, PR-ii s-au specializat pina la perfectziune in manipulare. Cred ca lumea asta a luat-o razna rau de tot ! 😀

  tibi

  16/08/2009 at 12:34 pm

 5. @tibi traim intr-o lume politica cinic si lipsita de morala:)

  Off topic a aparut inregistrarea pe blogul lui Blen, o preiau imediat 🙂

  Theophyle

  16/08/2009 at 12:40 pm


Comentariile sunt închise.