Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Vorba Boierului – 1

Evenimentrul Zilei
Vlad Stoicescu Andrei Crăciun
Marţi, 04 August 2009 reluarea unui interviu 13 iunie 1997

Vîntu către Nistorescu: ”Angajăm un redactor-şef şi acesta execută ordinele prin telefon”

…Domnule, i-am spus, în România totul se află! La proşti, a zis el cu acelaşi cinism. Angajăm un redactor-şef şi acesta execută ordinele prin telefon. Eventual punem şi o cameră video ca să aveţi sentimentul că vorbiţi cu cineva. Să-l vedeţi cum transpiră când daţi ordine. Şi rupem piaţa! E greu de rupt o piaţă cu profesionişti număraţi, am încercat să-i explic. Domnule, eu am o armată de foşti ofiţeri de securitate, de contrainformaţii. Şi din fiecare oraş mare sau centru de judeţ detaşez câte doi sau trei. Fără o echipă profesionistă de informatori în reţea nu se mai poate face nimic. Nici documente, nici scandal, nimic! Şi facem două redacţii, bazate pe o reţea solidă de profesionişti, controlăm difuzarea şi producţia de hârtie, cumpărăm procente în câteva ziare şi pe urmă vindem totul unui trust”. Aveti linkul respectiv, aici.

Dupa 12 ani…

4-1

Dan Gorun HotNews.ro
Luni, 9 martie 2009, 22:36 Revista Presei

Sorin Ovidiu Vantu spune ca partidele politice nu au oameni bine pregatiti pentru a acoperi toate posturile si atunci iau oameni din privat, iar acestia vor fi perceputi automat ca „omul lui cutare”. „Conform acestor premise eu as avea vreo 150 de oameni in administratie, dar nici nu-i cunosc pe majoritatea celor invocati adesea in presa”, spune SOV.

Cunoscutul om de afaceri spune ca oamenii de afaceri nu sustin oameni politici din „dragoste sau generozitate” si incearca sa-si plaseze uneori oameni in structuri-cheie ale statului, dar ca e de datoria statului sa se apere.

Nu am oameni in structurile statului. Pentru mine ar fi mai usor sa cumpar unul din structura decat sa-l plasez acolo daca as vrea sa fac astfel de lucruri… Daca statul este incapabil sa-si protejeze resursele este treaba statului. Omul de afaceri incearca. Este treaba statului sa-l prinda si sa-l lege. Intariti-va statul”, a fost raspunsul transant oferit de acesta ziaristilor care ridicau problema ca statul este slabit de actele de coruptie si nu se poate apara eficient. Aveti linkul respectiv, aici.

Nimic mai mult – atat este suficient!

Written by Theophyle

09/08/2009 la 12:09 am

Publicat în Vorba Boierului

Tagged with ,